Jump to content

Ավետարանոցի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Ասկերանի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

Այս հոդվածը ներկայացնում է Արցախի Հանրապետության Ասկերանի շրջանի Ավետարանոց գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 53 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Ամրոց «Չանախչի» 13-19 դդ. գյուղի մեջ 39°42′06″ հս․. լ. 46°49′52″ ավ. ե.HGЯO NK2/2 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Դիտակետ 17 դ. -//- NK2/2.1 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Եկեղեցի «Կուսանաց անապատ» 1616 թ. -//- NK2/2.2 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Գավիթ 17 դ. -//- NK2/2.3 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 15-16 դդ. -//- NK2/2.4 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/2.5 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար – տապանաքար 17 դ. -//- NK2/2.6 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 11 դ. -//- NK2/2.7 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12 դ. -//- NK2/2.8 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12 դ. -//- NK2/2.9 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 10 դ. -//- NK2/2.1 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12 դ. -//- NK2/2.11 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 20 դ. -//- NK2/2.12 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12 դ. -//- NK2/2.13 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 11 դ. -//- NK2/2.14 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12 դ. -//- NK2/2.15 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 1579 թ. -//- NK2/2.16 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Եկեղեցի «Սբ. Աստվածածին» 1651 թ. գյուղի մեջ 39°42′10″ հս․. լ. 46°49′55″ ավ. ե.HGЯO NK2/3 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Եղցուն խաչ» 1616 թ. -//- NK2/3.1 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Եղցուն խաչ» 17 դ. -//- NK2/3.2 Տ «Սբ. Աստվածածին» եկեղեցի բեմին Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Եղցուն խաչ» 1511 թ. -//- NK2/3.3 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 19 դ. -//- NK2/3.4 Տ «Սբ. Աստվածածին» եկեղեցի Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 1511 թ. -//- NK2/3.5 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 17 դ. -//- NK2/3.6 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 16 դ. -//- NK2/3.7 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 19 դ. -//- NK2/3.8 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Գյուղատեղի «Բլեն խութ» 16-17 դդ. գյուղից 5 կմ ամ NK2/4 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Ղարադամ (Գլխատուն) 18 դ. գյուղի մեջ NK2/5 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Եկեղեցի «Սանա եխցե» 17 դ. գյուղից 1.7 կմ հր NK2/6 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Փափադերին» 16 դ. գյուղից 1.8 կմ հր NK2/7 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Փափադերին» 17 դ. գյուղից 2 կմ հր NK2/8 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Ըրտաշին տափ» 10 դ. գյուղից 2 կմ հր-ամ NK2/9 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց 18 դ. գյուղի մեջ NK2/10 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 13 դ. -//- NK2/10.1 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 19 դ. -//- NK2/10.2 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 18 դ. -//- NK2/10.3 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 18 դ. -//- NK2/10.4 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 18 դ. -//- NK2/10.5 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 19 դ. -//- NK2/10.6 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց 13 դ. 3.5 կմ հս-ամ NK2/11 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 1 հզ գյուղից 4.5 կմ հր-ամ NK2/12 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 1 հզ -//- NK2/13 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 1 հզ -//- NK2/14 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 1 հզ -//- NK2/15 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 1 հզ -//- NK2/16 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 1 հզ -//- NK2/17 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 16 դ. գյուղից 1.7 կմ հր NK2/18 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 1751 թ. գյուղի մոտ NK2/19 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 16-17 դդ. գյուղի մեջ 39°42′14″ հս․. լ. 46°49′48″ ավ. ե.HGЯO NK2/20 Տ Էդիկ Համբարձումյանի բակում Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 16-17 դդ. գյուղի մեջ 39°42′09″ հս․. լ. 46°49′45″ ավ. ե.HGЯO NK2/21 Տ Հենրիկ Մնացականյանի տնամերձ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 16-17 դդ. -//- NK2/22 Տ Հենրիկ Մնացականյանի տնամերձ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար գյուղից 3 կմ հս 39°44′35″ հս․. լ. 46°48′13″ ավ. ե.HGЯO NK2/23 Տ Ստեփանակերտ տանող ճանապարհի ձախ եզրամասում Լուսանկար վերբեռնել


Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածների 20 դ. գյուղի մեջ NK2/24 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչության կողմից։