Խորվաթիայի բնակելի կղզիների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Խորվաթիայի կղզիների քարտեզը

Սույն հոդվածում նշված են Խորվաթիայի բնակելի կղզիները: Ադրիատիկ ծովի խորվաթական մասում գտնվում են բազմաթիվ կղզիներ, որոնցից 698-ը դասակարգվում են բուն կղզիների շարքին[1]: Այսպիսով Խորվաթական արշիպելագը Ադրիատիկ ծովի ամենամեծ արշիպելագն է, իսկ Հունական ողջ միջերկրածովյան ավազանի՝ երկրորդը[2]:

698 կղզիներից միայն 47-ը ունեն մշտական բնակչություն: 1921 թվականին կղզիների բնակչության ընդհանուր թիվը կազմել է 173503, որից հետո նվազել է[3]: Ըստ 2001 թվականի մարդահամարի արդյունքների կղզիներում ապրում է 121606 մարդ, իսկ 1991 թվականին կազմել է 110953 մարդ:

Կղզիների տնտեսության հիմքը գյուղատնտեսությունը, ձկնորսությունը և զբոսաշրջությունն են: Տեղական տնտեսության զարգացման մակարդակը համեմատաբար ցածր է, ուստի Խորվաթիայի կառավարությունը ցուցաբերում է տարբեր տեսակի աջակցություն և պաշտպանություն:

Կղզիներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Պատկեր Անվանում
(Ռուսերեն)
Անվանում
(Խորվաթերեն)
Բնակչություն[1] Մակերես[1]
(կմ2)
Ամենաբարձր
կետը [1](մ)
Բնակչության
խտությունը
(մարդ/կմ2]])
1 Croatia Baska bay.jpg Կրկ Krk 17 860 405,78 568 44,0
2 Korcula.jpg Կորչուլա Korčula 16 182 276,03 569 58,6
3 Sutivan, Brac.jpg Բրաչ Brač 14 031 394,57 780 35,6
4 Hvar grad.JPG Հվար Hvar 11 103 299,66 628 37,1
5 Rab town from the see.jpg Ռաբ Rab 9480 90,84 410 104,4
6 Pag-Town01.jpg Պագ Pag 8398 284,56 349 29,5
7 Losinj-zaliv1.jpg Լոշին Lošinj 7771 74,68 589 104,1
8 Preko.JPG Ուգլյան Ugljan 6182 50,21 286 123,1
9 Jezera 2007.jpg Մուրտեր Murter 5060 18,60 125 272,0
10 Slatine.jpg Չիովո Čiovo 4455 28,80 217 154,7
11 Komiza.JPG Վիս Vis 3617 90,26 587 40,1
12 Lubenice Cres.jpg Ցրես Cres 3184 405,78 639 7,8
13 Tkon.JPG Պաշման Pašman 2711 63,34 272 42,8
14 Sali Croatia.JPG Դուգի Օտոկ Dugi otok 1772 114,44 337 15,5
15 Vir-Bastion.jpg Վիր Vir 1608 22,38 112 71,9
16 Stomorska.JPG Շոլտա Šolta 1479 58,98 236 25,1
17 Kovenat.JPG Մլետ Mljet 1111 100,41 513 11,1
18 LastovoTown.jpg Լաստովո Lastovo 835 46,87 415 17,8
19 Iz island2009-2.JPG Իժ 557 17,59 168 31,7
20 Sepurine2.jpg Պրավիչ Prvić 453 2,37 75 191,1
21 Suđurađ.JPG Շիպան Šipan 436 15,81 224 27,6
22 LighthouseKolocep.jpg Կոլոչեպ Koločep 294 2,4[4] 125[4] 122,5
23 The leroy.jpg Զլարին Zlarin 276 8,19 169 33,7
24 Franciscan monastery Lopud.JPG Լոպուդ Lopud 269 4,63[5] 216[5] 58,1
25 Silba OnEarth WMS.png Սիլբա Silba 265 14,98 83 17,7
26 Վրգադա Vrgada 242 2,32 115[6] 104,3
27 Krapanj festa.jpg Կրապան Krapanj 237 0,36[7] 1,5[7] 658,3
28 Molat town.jpg Մոլատ Molat 207 22,82 148 9,1
29 Croatia - Ist.PNG Իստ Ist 202 9,7[8] 174[8] 20,8
30 Susak Village.jpg Սուսակ Susak 188 3,8[9] 98[9] 49,5
31 Isola di Drvenik Veli03.jpg Դրվենիկ Վելիկի Drvenik Veliki 168 12,07 178 13,9
32 Olib3.jpg Օլիբ Olib 147 26,09 74 5,6
33 Kaprije 2011.jpg Կապրիե Kaprije 143 6,97 132 20,5
34 Zirje satelite.gif Ժիրյե Žirje 124 15,06 134 8,2
35 Ilovik.jpg Իլովիկ Ilovik 104 5,2[10] 92[10] 20,0
36 Rava uvala Marnjica nevera.jpg Ռավա Rava 98 3,6[11] 98[11] 27,2
37 Unije.jpg Ունիե Unije 90 16,92 132 5,3
38 Haven van Premuda.JPG Պրեմուդա Premuda 58 9,25 88 6,3
39 Drvenik mali satelite.png Դրվենիկ Մալի Drvenik Mali 54 3,3[12] 79[12] 16,4
40 Croatia - Zverinac.PNG Զվերինաց Zverinac 48 4,2[13] 111[13] 11,4
41 Sestrunj.JPG Սեստրուն Sestrunj 48 11,1[14] 185[14] 4,3
42 Croatia - Rivanj.PNG Ռիվան Rivanj 22 4,4[15] 112[15] 5,0
43 Bisevo-in-001.JPG Բիշևո Biševo 19 5,8[16] 239[16] 3,3
44 Srakane satelite.gif Վելե Սրականե Vele Srakane 8 1,15[17] 59[17] 5,3
45 Kornati.jpg Կորնատ Kornat 7 32,30 237 0,2
46 Srakane satelite.gif Մալե Սրականե Male Srakane 2 0,61[18] 40[19] 3,3

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Географические и метеорологические данные» (PDF)։ Статистический ежегодник за 2005 год։ Центральное бюро статистики Хорватии։ 2005։ էջ 43։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-06-04-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  2. Фаричич, Йосип Hrvatski pseudo-otoci (хорв.). geografija.hr (23 февраля 2006). Проверено 14 апреля 2011. Архивировано 23 мая 2012 года.
  3. Фаричич Йосип (23 февраля 2006)։ «Hrvatski pseudo-otoci»։ geografija.hr (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  4. 4,0 4,1 «Koločep :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  5. 5,0 5,1 «Otok Lopud, Dubrovnik» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  6. «Vrgada :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  7. 7,0 7,1 «The Brodarica - Krapanj Tourist Board»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2011-04-14-ին։ Վերցված է 2006-10-02 
  8. 8,0 8,1 «Ist :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  9. 9,0 9,1 «Susak :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  10. 10,0 10,1 «Ilovik :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  11. 11,0 11,1 «Rava :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  12. 12,0 12,1 «Drvenik Mali :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  13. 13,0 13,1 «Zverinac :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  14. 14,0 14,1 «Sestrunj :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  15. 15,0 15,1 «Rivanj :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  16. 16,0 16,1 «Biševo :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  17. 17,0 17,1 «Vele Srakane :: peljar.cvs.hr» (խորվաթերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14 
  18. Дулпанчич Ледер Тек, Уевич Тин, Чала Менди (июнь 2004)։ «Длина береговой линии и площадь островов в хорватской части Адриатического моря, определённые по топографическим картам в масштабе 1:25 000» (PDF)։ Geoadria (Задар) 9 (1): 5–32։ Վերցված է 2011-04-14 
  19. «Cave Srakane»։ DCS Lošinj։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-23-ին։ Վերցված է 2011-04-14