Թուրքիայի ֆուտբոլային ակումբների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված է Թուրքիայի ֆուտբոլային ակումբների ցանկը, որոնք 2018 թվականի դրությամբ գրանցված են Թուրքիայի ֆուտբոլի ֆեդերացիայում[1][2][3]:

Սուպեր լիգա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ակումբ Քաղաք Գլխավոր մարզիչ Ավագ Մարզաշապիկ արտադրող Հովանավոր Մարզադաշտ Տեղավորում
Աքհիսար Բելեդիեսպոր Մանիսա Թուրքիա Մուստաֆա Ռեշիտ Աքչայ Թուրքիա Էմրահ Էրեն Puma Keskinoğlu Մայիսի 19-ի մարզադաշտ 16,597
Բեշիքթաշ Ստամբուլ Թուրքիա Շենոլ Գյունեշ Չեխիա Մանուել Ֆերնանդես Adidas Vodafone Վոդաֆոն պարկ 41,188
Բուրսասպոր Բուրսա Թուրքիա Էրթուղրուլ Սաղլամ Թուրքիա Իբրահիմ Օզթյուրք Puma Բուրսայի Աթաթուրքի անվան մարզադաշտ 25,661
Ռիզեսպոր Ռիզե Թուրքիա Ռըզա Չալըմբայ Ռումինիա Ֆլորին Ջերնաթ Lotto Çaykur Ռիզե քաղաքի նոր մարզադաշտ 15,485
Էսքիշեհիրսպոր Էսքիշեհիր Գերմանիա Մայքլ Սկիբե Թուրքիա Սեզգին Չոսկուն Nike Eti Էսքիշեհիրի Աթաթուրքի անվան մարզադաշտ 13,520
Ֆեներբահչե Ստամբուլ Թուրքիա Լազ Զիյա Թուրքիա Վոլկան Դեմիրել Adidas - Շյուքրու Սարաջօղլուի անվան մարզադաշտ 50,509
Գալաթասարայ Ստամբուլ Նիդերլանդներ Յան Օլդե Ռեյկերինկ Թուրքիա Ինան Սելչուկ Nike Türk Telekom Türk Telekom Arena 52,652
Գազիանթեպսպոր Գազիանթեպ Թուրքիա Սերգեն Յալչըն Թուրքիա Բեքիր Օզան Հաս Nike Քամիլ Օջաք մարզադաշտ 16,981
Գենչլերբիրլիղլի Անկարա Թուրքիա Մեհմետ Օզդիլեք Թուրքիա Ռամազան Քյոսե Lotto ICK Yapı Անկարայի մայիսի 19-ի մարզադաշտ 19,209
Քարաբյուքսպոր Քարաբյուք Թուրքիա Թոլունայ Քաֆքաս Թուրքիա Իլհան Փարլաք Lescon Kardemir Յենիշեհիր մարզադաշտ 14,200
Քասըմփաշա Ստամբուլ Վրաստան Շոթա Արվելաձե Թուրքիա Յալչըն Այհան Adidas UCZ Ռեջեփ Թայիփ Էրդողանի անվան մարզադաշտ 14,234
Կայսերի Էևջիյեսպոր Կայսերի Թուրքիա Ֆուատ Չափա Թուրքիա Ջեմ Ջան Adidas Türkiye Petrolleri Քադիր Հաս մարզադաշտ 32,864
Կայսերիսպոր Կայսերի Խորվաթիա|20px}} Ռոբերտ Պրոշինեցկի Թուրքիա Աբդուլահ Դուրաք Adidas Քադիր Հաս մարզադաշտ 32,864
Կոնյասպոր Կոնիա Թուրքիա Ուղուր Թյությունեքեր Թուրքիա Էրդալ Քըլըչասլան Hummel Torku Կոնիայի Աթաթուրքի անվան մարզադաշտ 22,559
Անթալյասպոր Անթալիա Թուրքիա Սամեթ Այբաբա Թուրքիա Ուղուր Ինջեմեն Puma AksaAksa Աքդենիզ համալսարանի մարզադաշտ 7,083
Էլյազիգսպոր[4] Էլյազիգ Թուրքիա} Օքան Բուրուգ Թուրքիա Բյուլենտ Էրթուղրուլ Umbro Kolin Էլյազիգի Աթաթուրքի անվան մարզադաշտ 13,923
Սիվասսպոր Սիվաս Թուրքիա Մեսսութ Բաքալ Թուրքիա Քադիր Բեքմեզջի Adidas Marka Սիվասի հուլիսի 4-ի մարզադաշտ 14,998
Տրաբզոնսպոր Տրապիզոն Թուրքիա Էրսուն Յանալ Թուրքիա Օնուր Քըվրաք Nike - Հյուսեյին Ավնիի մարզադաշտ 24,169

Այլ ակումբներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Առաջին լիգա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆուտբոլային ակումբ Հիմնադրման թվական
Ադանասպոր 1954 թվականի հունվարի 23
Ադանա Դեմիրսպոր 1940 թվականի դեկտեմբերի 28
Ալթընօրդու 1923 թվականի հունվարի 26
Բալըքեսիրսպոր 1966 թվականի հունիսի 6
Բոլուսպոր 1960 թվական
Էրզրումսպոր 2005 թվական
Ռիզեսպոր 1953 թվական
Դենիզլիսպոր 1966 թվականի մայիսի 26
Էլյազիգսպոր 1967 թվական
Էսքիշեհիրսպոր 1965 թվական
Գազիանթեփսպոր 1969 թվականի փետրվարի 25
Գազիշեհիր Գազիանթեփ 1999 թվականի հունիսի 30
Գիրեսունսպոր 1967 թվական
Իսթանբուլսպոր 1926 թվական
Մանիսասպոր 1931 թվական
Անկարագյուչյու 1910 թվական
Սամսունսպոր 1965 թվական
Ումրանիեսպոր 1938 թվական

Երկրորդ լիգա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆուտբոլային ակումբ Հիմնադրման թվական Ֆուտբոլային ակումբ Հիմնադրման թվական

Կարմիր խումբ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Սպիտակ խումբ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Աֆյոնսպոր 2013 թվական Ալթայ 1914 թվական
Ամեդ 1990 թվական Անադոլու Սելչուկսպոր 1955 թվական
Բոդրումսպոր 1931 թվական Բանդըրմասպոր 1965 թվական
Բուջասպոր 1928 թվական Բուղսաշսպոր 1984 թվական
Էթիմեսղութ Բելեդիյեսպոր 1990 թվական Ֆաթիհ Քարագոմրյուք 1926 թվական
Էյուփսպոր 1919 թվական Ֆեթհիյեսպոր 1933 թվական
Հաթայսպոր 1967 թվական Գյումուշհանեսպոր 1984 թվական
Ինեգյոլսպոր 1954 թվական Հաջեթեփե 2001 թվական
Կաստամոնուսպոր 1966 թվական Քահրամանմարաշսպոր 1969 թվական
Քեչիօրյանգուչու 1945 թվական Քարշըյաքա 1912 թվական
Քոջաելի Բիրլիք 1995 թվական Քըրքլայելիսպոր 1968 թվական
Մենեմեն Բելեդիեսպոր 1942 թվական Մերսին Իդմանյուրդու 1925 թվական
Սանջաքթեփե Բելեդիյեսպոր 2008 թվական Նազիլի Բելեդիյեսպոր 1967 թվական
Սարըյեր 1947 թվական Նիղդե Բելեդիյեսպոր 1990 թվական
Սիվաս Բելեդիյեսպոր 1995 թվական Փենդիքսպոր 1950 թվական
Շանլըուրֆասպոր 1969 թվական Սակարիասպոր 1965 թվական
Թոքաթսպոր 1969 թվական Սիլիվրիսպոր 1957 թվական
Թուզլասպոր 1954 թվական Զոնգուլդագ Քոմյուրսպոր 1986 թվական

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]