Արցախի Հանրապետության Ազգային Ժողովի 6-րդ գումարման պատգամավորների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Արցախի Հանրապետության Ազգային ժողովը (ԱՀ ԱԺ) Արցախի Հանրապետության բարձրագույն օրենսդիր մարմինն է։ Արցախի Հանրապետության Ազգային Ժողովի 6-րդ գումարման ընտրությունները տեղի են ունեցել 2015 թվականի մայիսի 3-ին։

2015 թվականի մայիսի 3-ի խորհրդարանական ընտրություններին խորհրդարանի 33 պատգամավորական տեղը բաժանված էր 22 համամասնական և 11 մեծամասնական տեղի: Համամասնական 22 տեղի համար պայքարում էին 7 կուսակցություն[1]:

Պատգամավորների ընթացիկ ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման սկիզբ Ընտրատարածք
1 Արսեն Առստամյան
Photo Events.svg
1980 սեպտեմբերի 21 Անկուսակցական Անկախ պատգամավոր Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 2
2 Էդուարդ Աղաբեկյան
Photo Events.svg
1963 հունիսի 2 Շարժում-88 Շարժում-88 Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
3 Իվան Ավանեսյան
Photo Events.svg
1968 մայիսի 12 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 6
4 Արպատ Ավանեսյան
Photo Events.svg
1944 հունվարի 2 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
5 Վահրամ Բալայան
Photo Events.svg
1962 օգոստոսի 22 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 4
6 Գագիկ Բաղունց
Photo Events.svg
1964 մարտի 2 Շարժում-88 Շարժում-88 Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
7 Վարդգես Բաղրյան
Photo Events.svg
1952 հուլիսի 16 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
8 Լյուդմիլա Բարսեղյան
Photo Events.svg
1950 հուլիսի 21 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
9 Ալյոշա Գաբրիելյան
Photo Events.svg
1948 հունվարի 1 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
10 Ժաննա Գալստյան
Photo Events.svg
1948 ապրիլի 15 Անկուսակցական Ժողովրդավարություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
11 Արամ Գրիգորյան
Photo Events.svg
1977 սեպտեմբերի 27 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
12 Ռամելա Դադայան
Photo Events.svg
1951 հոկտեմբերի 22 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
13 Արթուր Թովմասյան
Photo Events.svg
1962 դեկտեմբերի 2 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 9
14 Դավիթ Իշխանյան
Photo Events.svg
1968 դեկտեմբերի 27 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 8
15 Ռուսլան Իսրայելյան
Photo Events.svg
1961 հոկտեմբերի 19 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
16 Հայկ Խանումյան
Photo Events.svg
1984 սեպտեմբերի 12 Ազգային վերածնունդ «Վերածնունդ» Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
17 Արմո Ծատրյան
Photo Events.svg
1947 մարտի 25 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 11
18 Գրիգորի Կասպարյան
Photo Events.svg
1948 հոկտեմբերի 11 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
19 Սերգեյ Հարությունյան
Photo Events.svg
1976 մարտի 22 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 7
20 Ռուդիկ Հյուսնունց
Photo Events.svg
1963 սեպտեմբերի 26 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
21 Լեռնիկ Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
1973 հուլիսի 24 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 10
22 Ռոբերտ Ղահրամանյան
Photo Events.svg
1971 հունիսի 11 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
23 Աշոտ Ղուլյան
Photo Events.svg
1965 օգոստոսի 19 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
24 Դավիթ Մելքումյան
Photo Events.svg
1980 հոկտեմբերի 29 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 1
25 Արզիկ Մխիթարյան
Photo Events.svg
1946 նոյեմբերի 6 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 3
26 Ռիտա Մնացականյան
Photo Events.svg
1958 մարտի 21 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
27 Գեորգի Պետրոսյան
Photo Events.svg
1953 հունվարի 10 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
28 Գագիկ Պետրոսյան
Photo Events.svg
1973 մարտի 10 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
29 Հովիկ Ջիվանյան
Photo Events.svg
1972 հունվարի 6 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
30 Արմեն Սարգսյան
Photo Events.svg
1963 հունվարի 2 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
31 Վիլեն Սաֆարյան
Photo Events.svg
1959 հունվարի 11 ? Շարժում-88 Մեծամասնական 2017 փետրվարի 20[Ն 1] Թիվ 5
32 Վարդգես Ուլուբաբյան
Photo Events.svg
1963 նոյեմբերի 8 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
33 Արարատ Օհանջանյան
Photo Events.svg
1968 մայիսի 29 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 2017 թվականի փետրվարի 20՝ Արցախի Հանրապետության Ազգային ժողովի լրացուցիչ ընտրությունների արդյունքում ընտրվել է պատգամավոր՝ թիվ 5 ընտրատարածքից:

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]