Աստերոիդների ցանկ (801-900)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (701-800)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (901-1000)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(801) Հելվերթիա 1915 WQ 20 մարտ 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(802) Էպիաքսա 1915 WR 20 մարտ 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(803) Պիկա 1915 WS 21 մարտ 1915 Վիեննա Յո. Պալիսա
(804) Իսպանիա 1915 WT 20 մարտ 1915 Բարսելոնա Խ. Կոմաս-Սոլա
(805) Հորմութիա 1915 WW 17 ապրիլ 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(806) Գիլդենիա 1915 WX 18 ապրիլ 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(807) Ցերասկիա 1915 WY 18 ապրիլ 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(808) Մերքսիա 1901 GY 11 հոկտեմբեր 1901 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(809) Լունդիա 1915 XP 11 օգոստոս 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(810) Ատոսսա 1915 XQ 8 սեպտեմբեր 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(811) Նաուհեյմա 1915 XR 8 սեպտեմբեր 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(812) Ադելե 1915 XV 8 սեպտեմբեր 1915 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(813) Բաումեյա 1915 YR 28 նոյեմբեր 1915 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(814) Տաուրիս 1916 YT 2 հունվար 1916 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(815) Կոպելիա 1916 YU 2 փետրվար 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(816) Ջուլիանա 1916 YV 8 փետրվար 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(817) Աննիկա 1916 YW 6 փետրվար 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(818) Կապտեյնիա 1916 YZ 21 փետրվար 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(819) Բերնարդիանա 1916 ZA 3 մարտ 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(820) Ադրիանա 1916 ZB 30 մարտ 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(821) Ֆանի 1916 ZC 31 մարտ 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(822) Լալաժ 1916 ZD 31 մարտ 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(823) Սիսիգամբիս 1916 ZG 31 մարտ 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(824) Անաստասիա 1916 ZH 25 մարտ 1916 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(825) Տանինա 1916 ZL 27 մարտ 1916 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(826) Հենրիկա 1916 ZO 28 ապրիլ 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(827) Վոլֆիանա 1916 ZW 29 օգոստոս 1916 Վիեննա Յո. Պալիսա
(828) Լինդեմանիա 1916 ZX 29 օգոստոս 1916 Վիեննա Յո. Պալիսա
(829) Ակադեմիա 1916 ZY 25 օգոստոս 1916 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(830) Պետրեպոլիտանա 1916 ZZ 25 օգոստոս 1916 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(831) Ստատեիրա 1916 AA 20 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(832) Կարին 1916 AB 20 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(833) Մոնիկա 1916 AC 20 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(834) Բրունհամիա 1916 AD 20 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(835) Օլիվիա 1916 AE 23 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(836) Յոլե 1916 AF 23 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(837) Շվարցշիլդա 1916 AG 23 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(838) Սերաֆինա 1916 AH 24 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(839) Վալբորգ 1916 AJ 24 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(840) Զենոբիա 1916 AK 25 սեպտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(841) Արաբելլա 1916 AL 1 հոկտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(842) Կերստին 1916 AM 1 հոկտեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(843) Նիկոլայա 1916 AN 30 սեպտեմբեր 1916 Բերգդորֆ Հ. Թիլե
(844) Լեոնտինա 1916 AP 1 հոկտեմբեր 1916 Վիեննա Ջ. Ռեդեն
(845) Նաեմա 1916 AS 16 նոյեմբեր 1916 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(846) Լիպերտա 1916 AT 26 նոյեմբեր 1916 Բերգդորֆ Կ. Գիլենբերգ
(847) Ագնիա 1915 XX 2 սեպտեմբեր 1915 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(848) Իննա 1915 XS 5 սեպտեմբեր 1915 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(849) Առա 1912 NY 9 փետրվար 1912 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(850) Ալտոնա 1916 S24 27 մարտ 1916 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(851) Ցեյսիա 1916 S26 2 ապրիլ 1916 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(852) Վլադիլենա 1916 S27 2 ապրիլ 1916 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(853) Նանսենիա 1916 S28 2 ապրիլ 1916 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(854) Ֆրոստիա 1916 S29 3 ապրիլ 1916 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(855) Նյուքոմբիա 1916 ZP 3 ապրիլ 1916 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(856) Բաքլունդա 1916 S30 3 ապրիլ 1916 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(857) Գլասենապիա 1916 S33 6 ապրիլ 1916 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(858) Էլ Դյեզար 1916 a 26 մայիս 1916 Ալժիր Ֆ. Սի
(859) Բուզարեհ 1916 c 2 հոկտեմբեր 1916 Ալժիր Ֆ. Սի
(860) Ուրսինա 1917 BD 22 հունվար 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(861) Աիդա 1917 BE 22 հունվար 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(862) Ֆրանսիա 1917 BF 28 հունվար 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(863) Բենկոելա 1917 BH 9 փետրվար 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(864) Աաս A921 SB 30 սեպտեմբեր 1921 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(865) Զուբաիդա 1917 BO 15 փետրվար 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(866) Ֆատմե 1917 BQ 25 փետրվար 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(867) Կովացիա 1917 BS 25 փետրվար 1917 Վիեննա Յո. Պալիսա
(868) Լովա 1917 BU 26 ապրիլ 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(869) Մելենա 1917 BV 9 մայիս 1917 Բերգդորֆ Ռ. Շորր
(870) Մանտո 1917 BX 12 մայիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(871) Ամներիս 1917 BY 14 մայիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(872) Հոլդա 1917 BZ 21 մայիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(873) Մեչթիլդ 1917 CA 21 մայիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(874) Ռոտրաուտ 1917 CC 25 մայիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(875) Նիմֆե 1917 CF 19 մայիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(876) Սքոթ 1917 CH 20 հունիս 1917 Վիեննա Յո. Պալիսա
(877) Վալկիրե 1915 S7 13 սեպտեմբեր 1915 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(878) Միլդրեդ 1916 f 6 սեպտեմբեր 1916 Մաունթ Վիլսոն Ս. Նիկոլսոն
(879) Ռիկարդա 1917 CJ 22 հուլիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(880) Հերբա 1917 CK 22 հուլիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(881) Աթենաս 1917 CL 22 հուլիս 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(882) Սվետլանա 1917 CM 15 օգոստոս 1917 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(883) Մաթերանիա 1917 CP 14 սեպտեմբեր 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(884) Պրիամուս 1917 CQ 22 սեպտեմբեր 1917 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(885) Ուլրիկե 1917 CX 23 սեպտեմբեր 1917 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(886) Վոշինգտոնիա 1917 b 16 նոյեմբեր 1917 Վաշինգտոն Ջ. Պետերս
(887) Ալինդա 1918 DB 3 հունվար 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(888) Պարիսատիս 1918 DC 2 փետրվար 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(889) Էրինիա 1918 DG 5 մարտ 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(890) Վալտրաուտ 1918 DK 11 մարտ 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(891) Գանհիլդ 1918 DQ 17 մայիս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(892) Սելիգերիա 1918 DR 31 մայիս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(893) Լեոպոլդինա 1918 DS 31 մայիս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(894) Էրդա 1918 DT 4 հունիս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(895) Հելիո 1918 DU 11 հուլիս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(896) Սֆինքս 1918 DV 1 օգոստոս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(897) Լիսիստրատա 1918 DZ 3 օգոստոս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(898) Հիլդեգարդ 1918 EA 3 օգոստոս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(899) Ջոկաստե 1918 EB 3 օգոստոս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(900) Ռոզալինդե 1918 EC 10 օգոստոս 1918 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
Աստերոիդների ցանկ (701-800)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (901-1000)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]