30000 և ավելի միավոր հավաքած NBA բասկետբոլիստների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Քարիմ Աբդուլ Ջաբար, NBA կարիերայի ընթացքում ամենաշատ միավոր հավաքած բասկետբոլիստ

Ստորև ներկայացված ցանկում ներկայացված են այն բասկետբոլիստները, որոնք NBA-ի կարիերայի պարբերական առաջնությունների ընթացքում հավաքել են ավելի քան 30 000 միավոր[1]։

Ցանկի լեգենդա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դիրք ԹՀ ԾՀ Կ Խ ՀՊ ԾԹ Ծանոթ.
Դիրք Թեթև հարձակվող Ծանր
հարձակվող
Կենտրոնական Խաղարկող Հարձակվող
պաշտպան
Ծննդյան
թվական
Ծանո-
թագրություններ

^ Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի գործող խաղացող
* Ընտրվել է Նեյսմիթի անվան Բասկետբոլի փառքի սրահ
Վերջերս է ավարտել կարիերան, բայց դեռ չի ընտրվել փառքի սրահ[2][3]

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ըստ 2019 թվականի մարտի 8-ի տվյալների

Տեղ Խաղաղքզ Լուսանկար Դիրք ԾԹ Ակումբներ
(թվականներ)
Ընդամենը

մրցաշրջան

Միավորների

քանակ

Փառքի
սրահ
Ծանոթ.
1 Աբդուլ-Ջաբար, ՔարիմՔարիմ Աբդուլ-Ջաբար* Kareem Abdul Jabbar crop.jpg Կ 1947 Միլոուքի Բաքս (1969—1975)

Լոս Անջելես Լեյքերս (1975—1989)

20 3838738 387 1995 [4]
2 Մելոուն, ԿարլԿարլ Մելոուն* Karl Malone in Afghanistan.jpg ԾՀ 1963 Յութա Ջազ (1985—2003)

Լոս Անջելես Լեյքերս (2003—2004)

19 3692836 928 2010 [5]
3 Բրայանտ, ԿոբիԿոբի Բրայանտ Kobe Asia 09.jpg ՀՊ 1978 Լոս Անջելես Լեյքերս (1996—2016) 20 3364333 643 [6]
4 Ջեյմս, ԼեբրոնԼեբրոն Ջեյմս^ LeBron James 1109.jpg ԹՀ/

ԾՀ

1984 Լոս Անջելես Լեյքերս (2018—)

Կլիվլենդ Կավալիերս (2003—2010, 2014—2018)
Մայամի Հիթ (2010—2014)

15+ 3231132 311 [7]
5 Ջորդան, ՄայքլՄայքլ Ջորդան* Michael Jordan.jpg ՀՊ 1963 Չիկագո Բուլս (1984—1993, 1995—1998)

Վաշինգտոն Վիզարդս (2001—2003)

15 3229232 292 2009 [8]
6 Չեմբեռլեն, ՈւիլթՈւիլթ Չեմբեռլեն* Wilt Chamberlain headshot.jpg Կ 1936

— 1999

Ֆիլադելֆիա/ Սան Ֆրանցիսկո Ուորիորս (1959—1965)

Ֆիլադելֆիա-76 (1965—1968)
Լոս Անջելես Լեյքերս (1968—1973)

14 3141931 419 1979 [9]
7 Նովիցկի, ԴիրքԴիրք Նովիցկի^ NowitzkiWizards2.jpg ԾՀ 1978 Դալաս Մավերիքս (1999—2018) 20+ 3136431 364 [10]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «NBA & ABA Career Leaders and Records for Points»։ basketball-reference.com (անգլերեն)։ Sports Reference LLC 
  2. «Guidelines For Nomination and Election Into the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame» (անգլերեն)։ Hoophall.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2009-09-04-ին։ Վերցված է 2013-03-13 
  3. «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame Class of 2016 Announcement presented by Haggar Clothing Company»։ hoophall.com (անգլերեն)։ Basketball Hall of Fame։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2016-04-17-ին։ Վերցված է 2016-04-04 
  4. https://www.basketball-reference.com/players/a/abdulka01.html
  5. https://www.basketball-reference.com/players/m/malonka01.html
  6. https://www.basketball-reference.com/players/b/bryanko01.html
  7. https://www.basketball-reference.com/players/j/jamesle01.html
  8. https://www.basketball-reference.com/players/j/jordami01.html
  9. https://www.basketball-reference.com/players/c/chambwi01.html
  10. https://www.basketball-reference.com/players/n/nowitdi01.html

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]