Սենեգալում ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի Համաշխարհային ժառանգության օբյեկտների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի Համաշխարհային ժառանգության ցանկում Սենեգալի օբյեկտները թվով 7-ն են (2013 թվական), որը կազմում է ընդհանուր թվի 0,7 %-ը (1073՝ 2017 թվականի դրությամբ)։ Դրանցից հինգը ցանկում ընդգրկվել են մշակութային չափանիշներով, իսկ երկուսը՝ բնական։ Բացի դրանից, 2017 թվականի դրությամբ ևս 8 օբյեկտ ներկայացված է Համաշխարհային ժառանգության թեկնածու օբյեկտների ցանկում։

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տվյալ աղյուսակում տեղանքներն ընդգրկված են Համաշխարհային ժառանգության կողմից դասակարգված ձևով։

# Պատկեր Անվանում Տեղադրություն Ստեղծման տարեթիվ Ցանկում ընդգրկվելու տարեթիվ Չափանիշներ
1
Ile gorée.jpg
Գորե կղզի
(անգլ.՝ Island of Gorée)
Շրջան՝ Դակար 15 դար 1979 26 (vi)
2
River gambia Niokolokoba National Park.gif
Նիոկոլո-Կոբա ազգային պարկ
(անգլ.՝ Niokolo-Koba National Park)
Շրջան՝ Կեդուգու 1981 153 (x)
3
Djoudj - Cormoran (6).JPG
Թռչունների Ջուջ արգելոց
(անգլ.՝ Djoudj National Bird Sanctuary)
Շրջան՝ Սեն Լուի 1981 25 (vii)(x)
4
Saint-Louis-du-Sénégal.JPG
Սեն Լուի քաղաք
(անգլ.՝ Island of Saint-Louis)
Շրջան՝ Սեն Լուի 17 դար 2000 956 (ii)(iv)
5
Wassu2.jpg
Սենեգամբիայի քարե մեգալիթներ
(անգլ.՝ Stone Circles of Senegambia)
Շրջան՝ Կաոլակ 2006 1226 (i)(iii)
6
Saloum.gif
Սալում գետի դելտա
(անգլ.՝ Saloum Delta)
Շրջան՝ Ֆատիկ 2011 1359 (iii)(iv)(v)
7
Peul women in Paoua.jpg
Բասսարիների, ֆուլաների և բեդիկների մշակութային լանդշաֆտ
(անգլ.՝ Bassari Country: Bassari, Fula and Bedik Cultural Landscapes)
Շրջան՝ Կեդուգու 2012 1407 (iii)(v)(vi)

Օբյեկտների աշխարհագրական դասավորվածություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նախնական ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Աղյուսակում օբյեկտները դասավորված են նախնական ցանկում դրանք ավելացնելու հերթականությամբ։ Ցանկում նշված են այն օբյեկտները, որոնք Սենեգալի կառավարության կողմից առաջարկվել են որպես թեկնածուներ՝ Համաշխարհային ժառանգության ցանկում ընդգրկվելու համար:

# Պատկեր Անվանում Տեղադրություն Ստեղծման տարեթիվ Ցանկում ընդգրկվելու տարեթիվ Չափանիշներ
1
Enampor-Impluvium1.JPG
Ստորին Կազամանսի գյուղական ճարտարապետություն
(ֆր.՝ Architecture rurale de Basse-Casamance : Les cases à impluvium du royaume Bandial)
Շրջան՝ Զիգինշոր 2005 2076
2
Saint-Louis-HotelPoste.jpg
Aéropostale ավիաընկերության հետ կապված օբյեկտներ
(ֆր.՝ L'Aéropostale )
Քաղաքներ՝ Դակար, Սեն Լուի XX դար 2005 2072
3
Carabane-Alley.JPG
Կարաբան կղզի
(ֆր.՝ L'île de Carabane)
Շրջան՝ Զիգինշոր 2005 2075
4
Lac Rose in Senegal.jpg
Ռետբա լիճ
(ֆր.՝ Le Lac Rose)
Շրջան՝ Դակար 2005 2080
5
RufisqueQuincaillerie.JPG
Հին Ռուֆիքս
(ֆր.՝ Le Vieux Rufisque)
Շրջան՝ Դակար XVI դարից սկսած 2005 2081
6
Fort de podor.jpg
Սենեգալ գետի նավահանգիստներ
(ֆր.՝ Les Escales du Fleuve Sénégal)
Շրջաններ՝ Սեն լուի, Մատամ, Տամբակունդա 2005 2078
7
Flag of Senegal.svg
Տումուլուսներ Տխիկենեում
(ֆր.՝ Les tumulus de Cekeen)
Շրջան՝ Դիուրբել 2005 2079
8
Iles de la Madeleine-Dakar.jpg
Մադլեն կղզու ազգային պարկ
(ֆր.՝ Parc National des îles de la Madeleine )
Շրջան՝ Դակար 2005 2077

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]