Ռոմա ՖԱ-ի նախագահների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Սա Ռոմա ֆուտբոլային ակումբի նախագահների ամբողջական ցանկն է։ 1927 թվականից սկսած Ռոման ունեցել է նախագահներ, որոնք եղել են կամ ակումբի սեփականատերեր կամ պատվո նախագահներ[1]:

Անուն Ղեկավարման տարիներ Ակումբի նվաճումները
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ Ջեյմս Պալլոտտա 2012- Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 2014-15
Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 2013-14
Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 2012-13
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ Թոմաս ԴիԲենեդետտո 2011-2012 -
Իտալիա Ռոբերտո Կապելլի 2011 -
Իտալիա Ռոզելլա Սենսի 2008-2011 Իտալիայի սուպերգավաթի փոխչեմպիոն 2010
Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 2009-10
Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 2009-10
Իտալիա Ֆրանկո Սենսի 1993-2008 Իտալիայի գավաթակիր 2007-08
Իտալիայի սուպերգավաթակիր 2007
Իտալիայի գավաթակիր 2006-07
Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 2006-07
Իտալիայի սուպերգավաթի փոխչեմպիոն 2006
Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 2005-06
Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 2005-06
Իտալիայի սուպերգավաթի փոխչեմպիոն 2008
Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 2004-05
Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 2003-04
Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 2002-03
Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 2001-02
Իտալիայի սուպերգավաթակիր 2001
Սերիա A-ի չեմպիոն 2000-01
Իտալիա Չիրո դի Մարտինո 1993 Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 1992-93
Իտալիա Ջուզեպպե Չարրապիկո 1991-1993 Իտալիայի սուպերգավաթի փոխչեմպիոն 1991
ՈՒԵՖԱ-ի գավաթի փոխչեմպիոն 1990-91
Իտալիա Ֆլորա Վիոլա 1991 Իտալիայի գավաթակիր 1990-91
Իտալիա Դինո Վիոլա 1979-1991 Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 1985-86
Իտալիայի գավաթակիր 1985-86
Եվրոպայի գավաթ փոխչեմպիոն 1983-84
Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 1983-84
Իտալիայի գավաթակիր 1983-84
Սերիա A-ի չեմպիոն 1982-83
Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 1980-81
Իտալիայի գավաթակիր 1980-81
Իտալիայի գավաթակիր 1979-80
Իտալիա Գաետանո Անձալոնե 1971-1979 Անգլո-իտալական գավաթի հաղթող 1971-72
Իտալիա Ալվարո Մարչինի 1968 - 1971 Իտալիայի գավաթակիր 1968-69
Իտալիա Ֆրանչեսկո Ռանուչչի 1968 -
Իտալիա Ֆրանկո Էվանջելիստի 1965 - 1968 -
Իտալիա Ֆրանչեսկո Մարինի Դետտինա 1962 - 1965 Իտալիայի գավաթակիր 1963-64
Իտալիա Անակլետո Ջիանի 1958 - 1962 Տոնավաճառների գավաթի հաղթող 1960-61
Իտալիա Ռենատո Սաչերդոտի 1952 - 1958 Իտալիայի Գավաթի փոխչեմպիոն 1954-55
Իտալիա Ռոմոլո Վասելլի 1952 -
Իտալիա Պիեր Կառլո Ռեստանյո 1949 - 1952 -
Իտալիա Պիետրո Բալդասարրե 1944 - 1949 -
Իտալիա Էդգարդո Բացցինի 1941 - 1944 Սերիա A-ի չեմպիոն 1941-42
Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 1940-41
Իտալիա Իջինո Բետտի 1935 - 1941 Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 1936-37
Իտալիայի գավաթի փոխչեմպիոն 1935-36
Իտալիա Անտոնիո Շիալոյա 1935 -
Իտալիա Ռենատո Սաչերդոտի 1928 - 1934 Սերիա A-ի փոխչեմպիոն 1930-31
Իտալիա Իտալո Ֆոսկի 1927 - 1928 -

Ըստ ղեկավարման տարիների քանակի[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

15 տարի

13 տարի

  • Ռենատո Սաչերդոտի (1928–35 և 1952–58)

12 տարի

  • Դինո Վիոլա (1979–91)

8 տարի

  • Գաետանո Անձալոնե (1971–79)

5 տարի

  • Իջինո Բետտի (1936–41)
  • Պիետրո Բալդասարրե (1944–49)

4 տարի

  • Անակլետո Ջիանի (1958–62)

3 տարի

  • Պիեր Կառլո Ռեստանյո (1949–52)
  • Ֆրանչեսկո Մարինի Դետտինա (1962–65)
  • Ֆրանկո Էվանջելիստի (1965–68)
  • Ալվարո Մարչինի (1969–71)
  • Ռոզելլա Սենսի (2008–11)
  • Ջեյմս Պալլոտտա (2012-)

2 տարի

  • Էդգարդո Բացցինի (1941–43)
  • Ջուզեպպե Չարրապիկո (1991–93)

1 տարի

Մեկ տարուց քիչ

  • Ռոմոլո Վասելլի (1952) (հունիսից նոյեմբեր)
  • Ֆլորա Վիոլա (1991) (հունվարից ապրիլ)
  • Չիրո դի Մարտինո (1993) (մայիսից նոյեմբեր)
  • Ռոբերտո Կապելլի (2011) (հուլիսից սեպտեմբեր)

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «I presidenti dell'A.S. Roma dall 1927 ad oggi»։ Viva la Roma։ հունիսի 8, 2007