Ինչ է ցանկանում աղջիկը (ֆիլմ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Picto infobox cinema.png
Ինչ է ցանկանում աղջիկը
անգլ.՝ What a Girl Wants
Ինչ է ցանկանում աղջիկը (ֆիլմ).jpg
ԵրկիրFlag of the United States.svg ԱՄՆ
Ժանրռոմանտիկ կատակերգություն, ֆիլմ անչափահասների համար և հասունացման պատմություն
Թվականհունիսի 26, 2003[1] և 2003
Լեզուանգլերեն
ՌեժիսորDennie Gordon?[2][3][4][…]
ՊրոդյուսերՋոել Սիլվեր, Դենիզ Դի Նովի և Bill Gerber?
Սցենարի հեղինակElizabeth Chandler? և William Douglas-Home?[5]
ԴերակատարներԱմանդա Բայնս[3][6][4][…], Քոլին Ֆերտ[3][6][4][…], Քելի Փրեսթոն[3][6][7], Oliver James?[6], Այլին Էթկինս[6], Աննա Չանսելոր[6], Ջոնաթան Փրայս[6], Sylvia Syms?[6], Քրիստինա Քոուլ[6], Tara Summers?[6], Ռոջեր Էշթոն Գրիֆիտս[5], Դևիդ Գյասի[5], Steven Anderson?[5], Stanley Townsend?[5] և Ջեյմս Գրին[5]
ՕպերատորԷնդրյու Դան
ԵրաժշտությունՌուպերտ Գրեգսոն-Ուիլյամս
ՄոնտաժCharles McClelland?
Պատմվածքի վայրԼոնդոն
Նկարահանման վայրՄարոկկո
ԿինոընկերությունWarner Bros.[3]
Տևողություն105 րոպե
Պաշտոնական կայքէջ

Ինչ է ցանկանում աղջիկը (անգլ.՝ What a Girl Wants), 2003 թվականի ֆիլմ՝ նկարահանված համանուն պիեսի հիման վրա։

Սյուժե[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դաֆնա Ռեյնելդսը ապրում էր հիանալի կյանքով, ուներ իր անհատական ոճը, հիանալի հարաբերություններ մոր՝ Լիբիի հետ։ Չնայած այդ ամեն ինչին, նա զգում էր, որ իրեն ինչ–որ բան չի բավականացնում։ Նա երազում էր մի օր հանդիպել իր հոր հետ, ում մասին նա միայն գիտեր, որ անգլիական արտիստների ընտանիքից էր, շատ էր սիրել Լիբիին 17 տարի առաջ, բայց Լիբին նրան թողել էր, քանի որ նրանք անհամապատասխան զույգ էին։

Եվ ահա Դաֆնան վճռական որոշումով գնում է Լոնդոն և բացահայտում, որ իր հայրը նշանավոր քաղաքական գործիչ, վարչապետի թեկնածու Հենրի Դեշֆուդն է։ Հենրին հրավիրում է Դաֆնային իր տուն և իր կյանք, վտանգելով իր քաղաքական կարիերան։ Չցանկանալով կոպտել հորը՝ Դաֆնան հագնում է ազնվական հագուստ և դեբյուտողի դերով մասնակցում է բրիտանական միջոցառումներին։ Այդտեղ Դաֆնային մշտապես խանգարում էր հոր նոր կինը՝ Գլինիսը և նրա չար աղջիկը՝ Կլարիսան։

Բայց Դաֆնան արագ հասկանում է, որ ինքը նման չէ այդ բոլոր նրբագեղ սեթևեթանքով մարդկանց, և չնայած նրան, որ ինքը ցանկանում էր լինել իր հոր աղջիկը՝ մեկնում է տուն՝ մոր մոտ։ Հենրին հասկանում է, թե ինչքան է սիրում Դաֆնային և գնում է Ամերիկա՝ նրան վերադարձնելու։

Ֆիլմը ավարտվում է նրանով, որ Դաֆնայի մայրը պաշտոնապես ամուսնանում է Հենրիի հետ և ապրում նրա տանը։ Դաֆնան դառնում է Յանի ընկերուհին, ում հետ ծանոթացել էր Լոնդոնում և սովորում է Օքսֆորդի քոլեջում, որ լինի նրա կողքին։

Դերերում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

 Դերակատար   Դեր 
Ամանդա Բայնս Դաֆնա Ռեյնոլդս
Քելի Փրեսթոն Լիբի Ռեյնոլդս
Քոլին Ֆերտ Հենրի Դեշվուդ
Օլիվեր Ջեյմս Յան Ուոլես
Աննա Չանսելոր Գլինիս Փեյն
Ջոնաթան Փրայս Ալիսթար Փեյն
Քրիստինա Քոուլ Կլարիսա Փեյն
Էիլին Ատկինս Ջոսելին Դեշվուդ

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]