Ադրբեջանական Հանրապետության Ազգային Ժողովի 5-րդ գումարման պատգամավորների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
2015 թվականի նոյեմբերի 1-ի ընտրությունների արդյունքում ձևավորված խորհրդարանը.
     ՆԱԿ (69)
     ՔՀԿ (2)
     Հայրենիք (1)
     Անկախներ (53)

Ադրբեջանական Հանրապետության խորհրդարանը՝ Միլլի Մեջլիսը (Ազգային Ժողովը) Ադրբեջանական Հանրապետության բարձրագույն օրենսդիր մարմինն է։ Ադրբեջանական Հանրապետության Ազգային Ժողովի 5-րդ գումարման ընտրությունները տեղի են ունեցել 2015 թվականի նոյեմբերի 1-ին։

Ադրբեջանի 2015 թվականի նոյեմբերի 1-ի խորհրդարանական ընտրությունների արդյունքով Ազգային Ժողով է ընտրվել 125 պատգամավոր, որոնցից 75-ը իշխող Նոր Ադրբեջան կուսակցությունից են:

5-րդ գումարման Միլլի Մեջլիսի նախագահ է ընտրվել Օքթայ Ասադովը, առաջին փոխնախագահ՝ Զիյաֆեթ Ասկերովը, փոխնախագահներ Բահար Մուրադովան և Վալեh Ալեսկերովը: Պատգամավորների ընդհանուր թվից 104-ը՝ տղամարդ է, 21-ը՝ կին: Գումարման ամենատարիքով պատգամավորն է Զեյնաբ Խանլարովան (1936 թ.), իսկ ամենաերիտասարդը՝ Շահին Իսմայիլովը (1986 թ.):

Նախագահ և տեղակալներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նախագահ
Առաջին փոխնախագահ
Փոխնախագահ
Փոխնախագահ
Ogtay Asadov Senate of Poland 01.JPG
Photo Events.svg
Bahar Muradova - 2016.jpg
Photo Events.svg
Օքթայ Ասադով (az)
Զիյաֆեթ Ասկերով (az)
Բահար Մուրադովա (az)
Վալեհ Ալեսկերով (az)
1946
1963
1962
1946

Պատգամավորների ընթացիկ ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Լուսանկար
Անուն
Ծննդյան թիվ
Կուսակցություն
Ընտրատարածք
Vasif Talibov in Iran 01.jpg
Վասիֆ Թալիբով (az) 1960 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Շարուր-Սանդրուքի թիվ 1 ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Իսա Հաբիբբեյլի (az) 1949 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Շարուրի թիվ 2 ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Սաթթար Մեհբալիև (az) 1955 Անկախ պատգամավոր Բաբեկ-Քենգերլիի թիվ 3 ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Էլդար Իբրահիմով (az) 1945 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Նախիջևան քաղաքի թիվ 4 ընտրատարածք (az)
Siyavuş Novruzov.jpg
Սիյավուշ Նովրուզով (az) 1969 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Շահբուզ-Բաբեկի թիվ 5 ընտրատարածք (az)
Ulviyya Hamzayeva.jpg
Ուլվիյա Համզաևա (az) 1982 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Ջուղա-Բաբեկի թիվ 6 ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Ղուդրաթ Հասանղուլիև (az) 1965 Ադրբեջանի ազգային ճակատ (az) Որդուար-Ջուղայի թիվ 7 ընտրատարածք (az)
Azay Quliyev-Viki-foto1.jpg
Ազայ Ղուլիև (az) 1971 Անկախ պատգամավոր Բինագադիի թիվ 8 առաջին ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Քամալադդին Ղաֆարով (az) 1976 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Բինագադիի թիվ 9 երկրորդ ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Մադար Մուսաև (az) 1947 Անկախ պատգամավոր Բինագադիի թիվ 10 երրորդ ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Այդըն Հուսեյնով (az) 1962 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Ղարադաղի թիվ 11 ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Միխայիլ Զաբելին (az) 1946 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Ղարադաղ-Բինագադի-Յասամալի թիվ 12 ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Ռաուֆ Ալիև (az) 1956 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Խազարի թիվ 13 առաջին ընտրատարածք (az)
Mehriban Aliyeva01.jpg
Մեհրիբան Ալիևա [Ն 1] 1964 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Խազարի թիվ 13 առաջին ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Ուլվի Ղուլիև (az) 1966 Անկախ պատգամավոր Յասամալի թիվ 15 առաջին ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Այթան Մուսթաֆազադե (az) 1968 Անկախ պատգամավոր Յասամալի թիվ 16 երկրորդ ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Էլշադ Հասանով (az) 1976 Անկախ պատգամավոր Յասամալի թիվ 17 երրորդ ընտրատարածք (az)
Rasim Musabayov.jpg
Ռասիմ Մուսաբեյով (az) 1951 Անկախ պատգամավոր 18 saylı Nərimanov-Nizami seçim dairəsi
Babaoglu.jpg
Հիքմեթ Բաբաօղլու (az) 1966 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն Նարիմանովի թիվ 19 առաջին ընտրատարածք (az)
Adil Əliyev.jpg
Ադիլ Ալիև (az) 1969 Անկախ պատգամավոր Նարիմանովի թիվ 20 երկրորդ ընտրատարածք (az)
Photo Events.svg
Մալահաթ Իբրահիմկըզ (az) 1958 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 21 saylı Nəsimi I seçim dairəsi
Asim Mollazadə Polşa Senatında.JPG
Ասիմ Մոլլազադե (az) 1953 Ադրբեջանի ժողովրդավարական բարեփոխումների կուսակցություն (az) 22 saylı Nəsimi II seçim dairəsi
Photo Events.svg
Զիյադ Սամեդզադե (az) 1940 Անկախ պատգամավոր 23 saylı Nəsimi-Səbail seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ռովնաղ Աբդուլլաև (az) 1965 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 24 saylı Nizami I seçim dairəsi
Sədaqət Vəliyeva.jpg
Սադաքաթ Վալիևա (az) 1954 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 25 saylı Nizami II seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ֆազիլ Մուսթաֆ (az) 1965 Մեծ կարգ կուսակցություն (az) 26 saylı Sabunçu I seçim dairəsi
Photo Events.svg
Դիլարա Ջեբրայիլովա (az) 1971 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 27 saylı Sabunçu II seçim dairəsi
Eldar Quliyev professor.jpg
Էլդար Ղուլիև (az) 1951 Անկախ պատգամավոր 28 saylı Sabunçu III seçim dairəsi
Photo Events.svg
Շամշադդին Հաջիև (az) 1950 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 29 saylı Səbail seçim dairəsi
Photo Events.svg
Սեվինջ Ֆաթալիևա (az) 1979 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 30 saylı Suraxanı I seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ֆարաջ Ղուլիև (az) 1962 Ազգային վերածնունդ կուսակցություն (az) 31 saylı Suraxanı II seçim dairəsi
Ağacan Abiyev Polşa Senatında.JPG
Աղաջան Աբիև (az) 1937 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 32 saylı Suraxanı III seçim dairəsi
Photo Events.svg
Հուսեյնբալա Միրալամով (az) 1945 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 33 saylı Xətai I seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ֆուադ Մուրադով (az) 1979 Անկախ պատգամավոր 34 saylı Xətai II seçim dairəsi
Photo Events.svg
Արազ Ալիզադ (az) 1951 Ադրբեջանի սոցիալ-դեմոկրատական կուսակցություն (az) 35 saylı Xətai III seçim dairəsi
Photo Events.svg
Սամեդ Սեյիդով (az) 1964 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 36 saylı Xətai IV seçim dairəsi
Photo Events.svg
Փարվին Քարիմզադե (az) 1976 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 37 saylı Nizami I seçim dairəsi (Gəncə şəhəri)
Photo Events.svg
Նակիֆ Համզաև (az) 1983 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 38 saylı Nizami II seçim dairəsi (Gəncə şəhəri)
Photo Events.svg
Խանլար Ֆաթիև (az) 1972 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 39 saylı Kəpəz I seçim dairəsi (Gəncə şəhəri)
Musa Urud.jpg
Մուսա Ուրուդ (az) 1961 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 40 saylı Kəpəz II seçim dairəsi (Gəncə şəhəri)
Photo Events.svg
Միրզաջան Խալիլով (az) 1954 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 41 saylı Sumqayıt I seçim dairəsi
Photo Events.svg
Թահիր Միրքիշիլի (az) 1977 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 42 saylı Sumqayıt II seçim dairəsi
Photo Events.svg
Մուխտար Բաբաև (az) 1967 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 43 saylı Sumqayıt III seçim dairəsi
HaciSalayev.jpg
Հաջի Սալաև (az) 1968 Անկախ պատգամավոր 44 saylı Sumqayıt-Abşeron seçim dairəsi
Ogtay Asadov Senate of Poland 01.JPG
Օքթայ Ասադով (az) 1955 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 45 saylı Abşeron seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ռաֆայել Ջաբրայիլով (az) 1958 Անկախ պատգամավոր 46 saylı Şirvan seçim dairəsi
Photo Events.svg
Այդըն Միրզազադե (az) 1957 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 47 saylı Mingəçevir seçim dairəsi
Photo Events.svg
Իլհամ Մամեդով (az) 1962 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 48 saylı Yevlax seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ալի Հուսեյնլի (az) 1968 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 49 saylı Yevlax-Mingəçevir seçim dairəsi
Photo Events.svg
Զեյնաբ Խանլարովա 1936 Անկախ պատգամավոր 50 saylı Qobustan-Xızı-Sumqayıt seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ազեր Բադամով (az) 1968 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 51 saylı Qusar seçim dairəsi
Photo Events.svg
Վահիդ Ահմադով (az) 1947 Անկախ պատգամավոր 52 saylı Quba seçim dairəsi
Photo Events.svg
Եվդա Աբրամով (az) 1948 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 53 saylı Quba-Qusar seçim dairəsi
Photo Events.svg
Թահիր Սուլեյմանով (az) 1948 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 54 saylı Şabran-Siyəzən seçim dairəsi
Photo Events.svg
Էլդենիզ Սալիմով (az) 1976 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 55 saylı Xaçmaz şəhər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Իլհամ Ալիև (az) 1967 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 56 saylı Xaçmaz qəsəbə seçim dairəsi
Photo Events.svg
Մյուսլյում Մամեդով (az) 1980 Անկախ պատգամավոր 57 saylı Kürdəmir seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ռաֆայել Հուսեյնով (az) 1954 Անկախ պատգամավոր 58 saylı Hacıqabul-Kürdəmir seçim dairəsi
Əliağa Hüseynov.jpg
Ալիաղա Հուսեյնով (az) 1946 Անկախ պատգամավոր 59 saylı Salyan seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ֆազայիլ Աղամալի (az) 1947 Հայրենիք կուսակցություն (az) 60 saylı Salyan-Neftçala seçim dairəsi
Photo Events.svg
Արիֆ Ռահիմզադե (az) 1941 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 61 saylı Neftçala seçim dairəsi
Aflatun Amashov (30-09-2015-b).jpg
Աֆլաթուն Ամաշով (az) 1957 Անկախ պատգամավոր 62 saylı Saatlı seçim dairəsi
Elçin Quliyev.jpg
Էլչին Ղուլիև (az) 1960 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 63 saylı Sabirabad I seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ռուստամ Խալիլով (az) 1958 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 64 saylı Sabirabad II seçim dairəsi
Əhliman Əmiraslanov.jpg
Ահլիման Ամիրասլանով (az) 1947 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 65 saylı Saatlı-Sabirabad-Kürdəmir seçim dairəsi
Photo Events.svg
Խանհուսեյն Քազիմլի (az) 1942 Ադրբեջանի քաղաքացիական բարգավաճման կուսակցություն (az) 66 saylı Biləsuvar seçim dairəsi
Photo Events.svg
Մալիք Հասանով (az) 1971 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 67 saylı Cəlilabad şəhər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Միրքազիմ Քազիմով (az) 1950 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 68 saylı Cəlilabad qəsəbə seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ֆազայիլ Իբրահիմլի (az) 1951 Քաղաքացիական համերաշխություն կուսակցություն (az) 69 saylı Cəlilabad-Masallı-Biləsuvar seçim dairəsi
Photo Events.svg
Նարիման Ալիև (az) 1968 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 70 saylı Masallı şəhər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Էլմիրա Ախունդովա (az) 1953 Անկախ պատգամավոր 71 saylı Masallı qəsəbə seçim dairəsi
Musa Gasimli.jpg
Մուսա Ղասիմլի (az) 1957 Անկախ պատգամավոր 72 saylı Yardımlı-Masallı seçim dairəsi
Rufat Quliyev.png
Ռուդաթ Ղուլիև (az) 1963 Անկախ պատգամավոր 73 saylı Lənkəran şəhər seçim dairəsi
Հադի Ռաջաբլի (az) 1947 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 74 saylı Lənkəran qəsəbə seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ջավանշիր Փաշազադե (az) 1953 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 75 saylı Lənkəran-Masallı seçim dairəsi
Photo Events.svg
Զիյաֆեթ Ասկերով (az) 1963 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 76 saylı Lənkəran-Astara seçim dairəsi
R.mahmudov.jpg
Ռաշադ Մահմուդով (az) 1974 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 77 saylı Astara seçim dairəsi
Photo Events.svg
Իկբալ Մամեդով (az) 1965 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 78 saylı Lerik seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ասաբիլ Ղասիմով (az) 1955 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 79 saylı İmişli seçim dairəsi
Photo Events.svg
Չինգիզ Ղանիզադե (az) 1957 Անկախ պատգամավոր 80 saylı İmişli-Beyləqan seçim dairəsi
Ismayilov Shahin.jpg
Շահին Իսմայիլով (az) 1986 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 81 saylı Beyləqan seçim dairəsi
Photo Events.svg
Թահիր Ռզաև (az) 1950 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 82 saylı Ağcabədi seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ագիլ Աբբաս (az) 1953 Անկախ պատգամավոր 83 saylı Ağcabədi-Füzuli seçim dairəsi
Bahar Muradova - 2016.jpg
Բահար Մուրադովա (az) 1962 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 84 saylı Füzuli seçim dairəsi
Photo Events.svg
Էլխան Սուլեյմանով (az) 1940 Անկախ պատգամավոր 85 saylı Şamaxı seçim dairəsi
N.Aslan.jpg
Նովրուզալի Ասլանով (az) 1963 Անկախ պատգամավոր 86 saylı İsmayıllı seçim dairəsi
Photo Events.svg
Թահիր Քարիմլի (az) 1956 Միասնություն կուսակցություն (Ադրբեջան) (az) 87 saylı Ağsu-İsmayıllı seçim dairəsi
Photo Events.svg
Սաբիր Ալիև (az) 1954 Քաղաքացիական միասնության կուսակցություն (az) 88 saylı Göyçay seçim dairəsi
Photo Events.svg
Էլման Նասիրլի (az) 1968 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 89 saylı Göyçay-Ağdaş seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ջավիդ Օսմանով (az) 1975 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 90 saylı Ağdaş seçim dairəsi
Vusal Huseynov delivering a speech.jpg
Վուսալ Հուսեյնով (az) 1980 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 91 saylı Ucar seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ժալա Ալիևա (az) 1966 Անկախ պատգամավոր 92 saylı Zərdab-Ucar seçim dairəsi
Photo Events.svg
Գյովհար Բախշալիևա (az) 1954 Անկախ պատգամավոր 93 saylı Bərdə şəhər seçim dairəsi
Zahid Oruc2.jpg
Զահիդ Օրուջ (az) 1972 Անկախ պատգամավոր 94 saylı Bərdə qəsəbə seçim dairəsi
Photo Events.svg
Սահիբ Ալիև (az) 1964 Անկախ պատգամավոր 95 saylı Tərtər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Մահիր Ասլանով (az) 1949 Անկախ պատգամավոր 96 saylı Goranboy-Naftalan seçim dairəsi
Photo Events.svg
Աղալար Վելիև (az) 1957 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 97 saylı Goranboy-Ağdam-Tərtər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Սահիբէ Ղաֆարովա (az) 1955 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 98 saylı Şəmkir şəhər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Սոնա Ալիևա (az) 1980 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 99 saylı Şəmkir qəsəbə seçim dairəsi
Photo Events.svg
Քամրան Բայրամով (az) 1979 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 100 saylı Şəmkir-Daşkəsən seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ռովշան Ռզաև (az) 1962 Անկախ պատգամավոր 101 saylı Göygöl-Daşkəsən seçim dairəsi
Photo Events.svg
Վալեհ Ալեսկերով (az) 1946 Անկախ պատգամավոր 102 saylı Samux-Şəmkir seçim dairəsi
Photo Events.svg
Սեվինջ Հուսեյնովա (az) 1970 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 103 saylı Gədəbəy seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ռաֆիկ Մամեդհասանով (az) 1945 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 104 saylı Gədəbəy-Tovuz seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ղահիրա Փաշաևա (az) 1975 Անկախ պատգամավոր 105 saylı Tovuz seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ուլվիյա Աղաևա (az) 1978 Անկախ պատգամավոր 106 saylı Tovuz-Qazax-Ağstafa seçim dairəsi
Photo Events.svg
Քամրան Նաբիզադե (az) 1971 Անկախ պատգամավոր 107 saylı Qazax seçim dairəsi
Photo Events.svg
Նիզամի Ջաֆարով (az) 1959 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 108 saylı Ağstafa seçim dairəsi
Photo Events.svg
Նասիբ Մահամալիև (az) 1961 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 109 saylı Balakən seçim dairəsi
Photo Events.svg
Էլշան Մուսաև (az) 1979 Ադրբեջանի ժողովրդական լուսավորության կուսակցություն (az) 110 saylı Zaqatala seçim dairəsi
Photo Events.svg
Կամիլա Ալիևա (az) 1967 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 111 saylı Zaqatala-Balakən seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ազար Քարիմլի (az) 1964 Անկախ պատգամավոր 112 saylı Qax seçim dairəsi
Photo Events.svg
Յաղուբ Մահմուդով (az) 1939 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 113 saylı Şəki şəhər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ալի Մասիմլի (az) 1953 Անկախ պատգամավոր 114 saylı Şəki qəsəbə I seçim dairəsi
Cavanşir Feyziyev.jpg
Ջավանշիր Ֆայզիև (az) 1963 Անկախ պատգամավոր 115 saylı Şəki qəsəbə II seçim dairəsi
Fəttah Heydərov.jpg
Ֆաթթահ Հեյդարով (az) 1938 Անկախ պատգամավոր 116 saylı Qəbələ seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ագիյա Նախչիվանլի (az) 1958 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 117 saylı Oğuz-Qəbələ seçim dairəsi
Photo Events.svg
Բախտիյար Ալիև (az) 1961 Անկախ պատգամավոր 118 saylı Ağdam şəhər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Բխտիյար Սադիկով (az) 1951 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 119 saylı Ağdam qəsəbə seçim dairəsi
Photo Events.svg
Աստան Շահվերդիև (az) 1947 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 120 saylı Cəbrayıl-Qubadlı seçim dairəsi
Mahir Abbaszadə.jpg
Մահիր Աբբասզադե (az) 1975 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 121 saylı Laçın seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ֆլորա Ղասիմովա (az) 1947 Անկախ պատգամավոր 122 saylı Xankəndi seçim dairəsi
Photo Events.svg
Ջավիդ Ղուրբանով (az) 1958 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 123 saylı Kəlbəcər seçim dairəsi
Photo Events.svg
Էլման Մամեդով (az) 1950 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 124 saylı Şuşa-Ağdam-Xocalı-Xocavənd
seçim dairəsi
Photo Events.svg
Իմամվերդի Իսմայիլով (az) 1958 Նոր Ադրբեջան կուսակցություն 125 saylı Zəngilan-Qubadlı seçim dairəsi

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ադրբեջանական Հանրապետության նախագահ Իլհամ Ալիևի 2011 թվականի փետրվարի 21-ի հրամանագրով Մեհրիբան Ալիևան նշանակվել է Ադրբեջանական Հանրապետության առաջին փոխնախագահ: Համաձայն Ադրբեջանական Հանրապետության սահմանադրությամբ սահմանված կարգով Մեհրիբան Ալիևան դիմել է Կենտրոնական ընտրականա հանձնաժողով՝ իր պատգամավորական լիազորությունները դադարեցնելու դիմումով: 2011 թվականի մարտի 6-ի հերթական նիստում Ադրբեջանական Հանրապետության ԿԸՀ-ն հետ է կանչել Ալիևայի մանդատը:

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]