16 ցանկություն (ֆիլմ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Picto infobox cinema.png
16 ցանկություն
16wishes
16wishes.jpg
Ֆիլմի պաստառը
Երկիր Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ, Կանադա Կանադա
Ժանր ընտանեկան, ֆենտեզի
Թվական հունիսի 25, 2010[1] և օգոստոսի 14, 2010[2]
Պրեմիերա 2010 թվականի հունիսի 25
Լեզու անգլերեն
Ռեժիսոր Պիտեր դեԼուիզ
Պրոդյուսեր Ջերրի Լեյդեր, Կևին Լեֆերտի, ՌոբերտՇապիրո
Սցենարի հեղինակ Էննի դեՅանգ
Դերակատարներ Դեբբի Ռայան, Ժան-Լյուկ Բիլոդո, Աննա Մեյ Ռուտլեջ, Կարիսսա Տայնս, Կինան Տրեյսի, Ջոել Սիմանդե, Կայնան Ուիբի, Պատրիկ Գիլմոր, Քենդալլ Քրոսս, Ջեսս Ռայդ, Բրենդա Կրիչլոու, Պատրիսիա Իսահակ, ԳերիՋոնս
Օպերատոր ՄայքլԼոհման
Նկարահանման վայր Վանկուվեր[1]
Կինոընկերություն WaltDisney
Տևողություն 86 րոպե
IMDb ID 1646876

16 ցանկություն, կատակերգական ժանրի ֆիլմ, որը 2010 թվականին նկարահանել է Դիսնեյ ընկերությունը։ Ֆիլմի ռեժիսորը Պիտեր դե Լուիզն է։ Ֆիլմը եթեր է հեռարձակվել 2010 թվականի հունիսի 25-ին։

Սյուժե[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դեբբի Ռայան

8 տարիների ընթացքում Էբբի Ջենսենը կազմել է իր 16 երազանքների ցուցակը, որոնք նա պլանավորել էր իրականացնել իր 16-ամյակին։ Երազանքները տարբեր են․ հանդիպել իր սիրած աստղին, ունենալ նորաձև հագուստ, կազմակերպել ամենալավ երեկույթը իր 16-ամյակին[3]։

Էբբիի մտերիմ ընկերը՝ Ջեյը, սիրահարված է նրան, սակայն չի պատմում իր զգացմունքների մասին։ Դպրոցում Էբբին միշտ մրցում է Ջեյի նախկին լավ ընկերուհու՝ Կրիստա Կուկի հետ։ Կրիստան և Էբբին ծնվել են նույն օրը և Կրիստան միշտ փչացնում է Էբբիի տոնը։ Իսկ Էբբիին դուր չի գալիս, երբ իրեն երեխայի պես են վերաբերվում։

Նրա 16-ամյակին հայտնվում է ինչ-որ մեկը և նրան նվիրում է տուփ 16 հատ մոմերով։ Պետք է վառել և փչել մոմը՝ համապատասխանեցնելով մոմի թիվը և ցանկալի երազանքի թիվը ցուցակում, և այն կկատարվի։ Էբբին երանության մեջ է ընկնում։ Իսկ Ջեյին այդ կախարդանքը ընդհանրապես դուր չի գալիս։ Էբբին սկսում է պահել երազանքներ և նրա մոտ լավ է ստացվում։ Նա շատ գոհ է լինում ամենից։

Վերջապես Էբբին ցանկանում է, որ դադարեն իրեն երեխայի պես վերաբերվել։ Ամեն ինչ փոխվում է։ Նա հասկանում է, որ էլ 16 տարեկան չէ, նա արդեն հասուն կին է։ Նրա ընկերները արդեն էլ չեն հիշում նրան։ Երեկոյան 12-ից հետո ոչ մի կախարդանք հնարավոր չի լինի փոփոխել։

Էբբիի վերջին երազանքը իր տարեդարձի օրը նորից սկսելն էր։ Նա պահում է երազանք և վերադառնում է ետ։ Նա հաշտվում է Կրիստայի հետ, իսկ Ջեյը պատմում է իր զգացմունքների մասին։ Նա հաշտվում է ծնողների հետ և հասկանում է, թե ինչքան լավ է երեխա լինելը։

Առաջին անգամ եթեր հեռաձարկվելուց հետո ֆիլմը ունեցել է 5,6 միլիոն դիտում[3]։

Դերերում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դերասան Դեր
Դեբի Ռայան Էբբի Ջենսեն
Ժան-Լյուկ Բիլոդո Ջեյ Կեպլեր
Աննա Մեյ Ռուտլեջ Սելեստա
Կարիսսա Տայնս Կրիստա Կուկ
Կինան Տրեյսի Լոգան Բուչանան
Ջոել Սիմանդե Ջոուի Լոկհարտ
Կայնան Ուիբի Մայք Ջենսեն
Ջեսս Ռայդ Տեոդոր Հոուլ
Բրենդա Կրիչլոու Միսս Դաֆֆի
Պատրիսիա Իսահակ վաճառողուհի
Գերի Ջոնս տնօրեն Սմիթ

Սահմանի ցուցանակ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Country / Region Network(s) Premiere Title
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ Disney Channel June 25, 2010 16 Wishes
Կանադա Family July 16, 2010
Ավստրալիա Disney Channel August 7, 2010
Գերմանիա Disney Channel Germany August 14, 2010 Der 16. Wunsch
Ավստրիա
Իսպանիա Disney Channel Spain October 2, 2010 16 Deseos
Մեքսիկա Disney Channel Latin America October 16, 2010
Չիլի October 17, 2010
Արգենտինա
Վենեսուելա
Բոլիվիա
Պերու
Կոլումբիա
Պանամա
Բրազիլիա Disney Channel Brazil 16 Desejos
Իտալիա Disney Channel Italy November 12, 2010 I 16 Desideri
Ճապոնիա Disney Channel Japan スイート16 ~キャンドルに願いを
Իսրայել Disney Channel Israel November 18, 2010 16 משאלות
Ֆիլիպիններ Disney Channel Asia November 21, 2010 16 Wishes
Ինդոնեզիա
Մալայզիա
Սինգապուր
Թաիլանդ
Վիետնամ
Մեծ Բրիտանիա Disney Channel UK December 3, 2010 16 Wishes
Նիդերլանդներ Disney Channel (Netherlands/Flanders) December 10, 2010
Բելառուս
Լեհաստան Disney Channel Poland December 24, 2010 16 Życzeń
Ուկրաինա Disney Channel Ukraine December 31, 2010 16 Желаний
Ռումինիա Disney Channel Romania 16 Dorinţe
Չեխիա Disney Channel (Czech Republic) 16 přání
Սլովակիա
Հունգարիա Disney Channel Hungary 16 kívánság
Ռուսաստան Disney Channel Russia 16 Желаний
Ղազախստան Disney Channel Kazakhstan 16 тілек
Զիմբաբվե Disney Channel South Africa 16 Wishes
Arab World Disney Channel Middle East
Հունաստան Disney Channel Greece 16 Ευχές
Ֆրանսիա Disney Channel France January 5, 2011 16 Voeux
Թուրքիա Disney Channel Türkiye December 31, 2010 16 Wishes
Սերբիա Disney Channel January 1, 2011 16 Wishes

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]