Էստոնիայի ազգային պարկերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Լահեմաա ազգային պարկ

Էստոնիայի ազգային պարկերի ցանկը իր մեջ ընդգրկում է ազգային պարկերը, բնական արգելոցները և լանդշաֆտային արգելոցները (բնական պարկեր)[1]։ Էստոնիայում առկա է 5 ազգային պարկ, 138 (կամ 144[2]) բնական արգելոց և 151 լանդշաֆտային արգելոց, ինչպես նաև 116 (կամ 118[2]) հսկվող տարածք և 537 այգի, որոնք համապատասխանում են էստոնական ԽՍՀ-ի հին ստանդարտներին[3]։

Ազգային պարկեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանումը հայերենով Անվանումը էստոներենով Վայր Հիմնադրվել է Մակերես, կմ² Կոորդինատներ
Կարուլա Karula rahvuspark Վիրումաա, Վառստու, Վանա-Ռոոսա 1979-09-23 123.6 57°42′25″ հս․. լ. 26°30′21″ ավ. ե.HGЯO
Լահեմաա Lahemaa rahvuspark Լյաենե-Վիրումաա, Վիհուլա, Վայնուպեա 1971-05-31 729.2 59°34′59″ հս․. լ. 25°51′31″ ավ. ե.HGЯO
Մատսալու Matsalu rahvuspark Լյաենեմաա, Լիհուլա, Կելու 1957-07-10 488.6 58°45′33″ հս․. լ. 23°38′54″ ավ. ե.HGЯO
Սոոմա Soomaa rahvuspark Վիլյանդիմաա, Սուուռե-Յաանի, Մեցկյուլա 1957-07-10 398.4 58°26′54″ հս․. լ. 25°07′10″ ավ. ե.HGЯO
Վիլսանդի Vilsandi rahvuspark Սաարեմաա, Կիհելկոննա, Ռուտսկիյուլա 1937-10-19 238.8 58°23′10″ հս․. լ. 21°53′40″ ավ. ե.HGЯO

Բնական արգելոցներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանումը հայերենով Անվանումը էստոներենով Վայր Հիմնադրվել է Մակերես, կմ² Կոորդինատներ
Աբրուկա Abruka looduskaitseala Սաարեմաա, Լյաենե-Սաառե, Աբրուկա 1937-12-02 4.1 58°08′11″ հս․. լ. 22°31′09″ ավ. ե.HGЯO
Ագուսալու Agusalu looduskaitseala Իդա-Վիրումաա, Իլուկա, Կաատերմու 1981-05-24 110.6 59°05′21″ հս․. լ. 27°31′11″ ավ. ե.HGЯO
Այդու Aidu looduskaitseala Յիգևամաա, Պայուսի, Վյագարի 2002-11-18 3.1 58°41′49″ հս․. լ. 26°13′26″ ավ. ե.HGЯO
Ակստե Akste looduskaitseala Պիլվամաա, Վասցե-Կուուստե, Կիյդյարվե 1977-08-30 1.9 58°09′58″ հս․. լ. 27°00′49″ ավ. ե.HGЯO
Ալեմա Alema looduskaitseala Հարյումաա, Նիսսի, Մադիլա 1981-12-28 0.6 59°05′13″ հս․. լ. 24°19′45″ ավ. ե.HGЯO
Ալիռահու Allirahu looduskaitseala Սաարեմաա, Պիհտլա, Սուուրե-Ռոոտսի 2005-07-20 19.7 58°09′26″ հս․. լ. 22°47′55″ ավ. ե.HGЯO
Ալամ-Պեդյա Alam-Pedja looduskaitseala Տարտումաա, Տեհտվեռե, Իլմատսալու 1994-02-16 344 58°28′26″ հս․. լ. 26°10′11″ ավ. ե.HGЯO
Անիա Anija looduskaitseala Հարյումաա, Անիյա, Անիյա 1990-04-23 0.7 59°22′21″ հս․. լ. 25°16′36″ ավ. ե.HGЯO
Աննե Anne looduskaitseala Տարտումաա, Լուունյա, Լոհկվա 1986-07-28 0.2 58°21′47″ հս․. լ. 26°46′39″ ավ. ե.HGЯO
Ավաստե Avaste looduskaitseala Պյարնումաա, Հալինգա, Հելենմուրե 1981-05-24 52.5 58°40′58″ հս․. լ. 24°11′30″ ավ. ե.HGЯO
Էնդլա Endla looduskaitseala Յիգևամաա, Յիգևա, Էնդլա 1939-09-07 101.6 58°51′52″ հս․. լ. 26°07′40″ ավ. ե.HGЯO
Հաավասսոո Haavassoo looduskaitseala Սաարեմաա, Լյաենե-Սաառե, Հիրմուտսե 2013-12-19 4 58°14′39″ հս․. լ. 22°12′09″ ավ. ե.HGЯO
Հյուտի Hüti looduskaitseala Հիյումաա, Հիյու, Հյուտի 2013-11-10 0.3 58°54′48″ հս․. լ. 22°28′28″ ավ. ե.HGЯO
Իհամարու Ihamaru looduskaitseala Պիլվամաա, Պիլվա, Աարնա 1981-09-29 2.5 58°06′02″ հս․. լ. 26°56′01″ ավ. ե.HGЯO
Իյդվա Iidva looduskaitseala Յարվամաա, Տյուռի, Կոլու 2006-07-26 8.1 58°51′17″ հս․. լ. 25°17′56″ ավ. ե.HGЯO
Յարվեկյուլա Järveküla looduskaitseala Վիլյանդիմաա, Տառվաստու, Մալտսա 1990-08-20 2.7 58°09′38″ հս․. լ. 26°00′57″ ավ. ե.HGЯO
Յարվսելյա Järvselja looduskaitseala Տարտումաա, Վիննու, Ագալի 1957-07-10 1.9 58°16′40″ հս․. լ. 27°19′26″ ավ. ե.HGЯO
Յաերումետսա Jäärumetsa looduskaitseala Պյարնումաա, Վառբլա, Կիլգի 2007-02-15 3.3 58°25′33″ հս․. լ. 23°54′00″ ավ. ե.HGЯO
Կալանա Kalana looduskaitseala Հիյումաա, Հիյու, Կալանա 2013-12-19 0.3 58°55′05″ հս․. լ. 22°06′03″ ավ. ե.HGЯO
Կալիտա Kalita looduskaitseala Պյարնումաա, Սաառդե, Կալիտա 2007-04-25 1.5 58°04′04″ հս․. լ. 24°51′00″ ավ. ե.HGЯO
Կաբլի Kabli looduskaitseala Պյարնումաա, Հյաադեմեեստե, Կաբլի 1991-07-11 7.4 58°00′30″ հս․. լ. 24°25′39″ ավ. ե.HGЯO
Կահվենա Kahvena looduskaitseala Վիլյանդիմաա, Կիպու, Սերուկյուլա 2005-06-08 6.6 58°16′35″ հս․. լ. 25°14′08″ ավ. ե.HGЯO
Կարինիմե Karinõmme looduskaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Տարվա 2006-12-20 3.9 58°36′43″ հս․. լ. 23°59′07″ ավ. ե.HGЯO
Կարեդա Kareda looduskaitseala Յարվամաա, Կոիգի, Կահալա 2005-07-13 3.6 58°55′38″ հս․. լ. 25°46′29″ ավ. ե.HGЯO
Կաերի-Կարիյարվե Keeri-Karijärve looduskaitseala Տարտումաա, Պուհյա, Հյարնումյուրե 2006-02-27 19.2 58°18′26″ հս․. լ. 26°26′17″ ավ. ե.HGЯO
Կեյսրիպալու Keisripalu looduskaitseala Վալգամաա, Հելմե, Մյոլդրե 2013-10-09 0.3 58°01′06″ հս․. լ. 25°54′55″ ավ. ե.HGЯO
Կեսկնիմե Kesknõmme looduskaitseala Սաարեմաա, Կիհելկոննա, Կեհիլա 2005-08-10 3.4 58°26′32″ հս․. լ. 22°02′11″ ավ. ե.HGЯO
Կերգու Kergu looduskaitseala Պյարնումաա, Վենդռա, Մետսակյուլա 2007-04-25 4.4 58°38′48″ հս․. լ. 24°47′46″ ավ. ե.HGЯO
Կիհնու Kihnu laidude looduskaitseala Պյարնումաա, Կիհնու, Լինակյուլա 2014-03-03 42 58°10′41″ հս․. լ. 23°54′23″ ավ. ե.HGЯO
Կիրիկուրաբա Kirikuraba looduskaitseala Յիգևամաա, Պուուռմանի, Տիրվե 2013-10-20 4.5 58°35′01″ հս․. լ. 26°23′26″ ավ. ե.HGЯO
Կիվիկուրրու Kivimurru looduskaitseala Յիգևամաա, Տոռմա, Վիտիկվերե 2013-11-10 0.6 58°51′53″ հս․. լ. 26°55′04″ ավ. ե.HGЯO
Կոլգա Kolga looduskaitseala Պյարնումաա, Տիստամաա, Ռամմուկա 1991-07-11 2.8 58°23′02″ հս․. լ. 23°50′18″ ավ. ե.HGЯO
Կոյմլա Koimla looduskaitseala Սաարեմաա, Լյաենե-Սաառե, Կոյմլա 2013-11-10 0.3 58°13′03″ հս․. լ. 22°09′46″ ավ. ե.HGЯO
Կոորունիմե Koorunõmme looduskaitseala Սաարեմաա, Մուստյալա, Մերիսե 1965-04-02 12.7 58°28′25″ հս․. լ. 22°09′25″ ավ. ե.HGЯO
Կոնգուտա Konguta looduskaitseala Տարտումաա, Կոնգուտա, Կոնգուտա 2006-03-09 0.3 58°12′45″ հս․. լ. 26°16′45″ ավ. ե.HGЯO
Կոորկյուլա Koorküla looduskaitseala Վալգամաա, Հումմուլի, Էտի 1959-12-10 3.5 57°53′40″ հս․. լ. 25°51′50″ ավ. ե.HGЯO
Կույարու Kuiaru looduskaitseala Պյարնումաա, Տոռի, Կույարու 2007-03-29 2.2 58°29′16″ հս․. լ. 24°43′47″ ավ. ե.HGЯO
Կուրիմետսա Kurimetsa looduskaitseala Վիլյանդիմաա, Կառկսի, Սուդիստե 1998-11-16 0.6 58°04′46″ հս․. լ. 25°40′46″ ավ. ե.HGЯO
Կուրիսոո Kurisoo looduskaitseala Յարվամաա, Ալբու, Ահուլա 2005-08-10 0.5 59°07′31″ հս․. լ. 25°46′06″ ավ. ե.HGЯO
Կյամբլա Kämbla looduskaitseala Հարյումաա, Կոսե, Տուհալա 1991-12-17 1.6 59°13′03″ հս․. լ. 25°00′45″ ավ. ե.HGЯO
Կյառևեռե Kärevere looduskaitseala Տարտումաա, Տարտու, Մարամաա 2007-05-17 18 58°26′39″ հս․. լ. 26°31′19″ ավ. ե.HGЯO
Կիրգեսաարե Kõrgessaare looduskaitseala Հիյումաա, Հիյու, Միրգիսեաարե 2009-04-08 0.7 58°58′32″ հս․. լ. 22°30′06″ ավ. ե.HGЯO
Կիպու Kõpu looduskaitseala Հիյումաա, Հիյու, Հեյտեսոո 1958-05-27 30.8 58°54′55″ հս․. լ. 22°12′24″ ավ. ե.HGЯO
Լայդեվահե Laidevahe looduskaitseala Սաարեմաա, Պիհտլա, Մատսիրաննա 2002-11-04 24.5 58°19′07″ հս․. լ. 22°51′29″ ավ. ե.HGЯO
Լայդու Laidu saare looduskaitseala Սաարեմաա, Մուստյալա, Վիհմա 1965-04-02 0.2 58°31′16″ հս․. լ. 22°16′50″ ավ. ե.HGЯO
Լաուկեսոո Laukesoo looduskaitseala Հարյումաա, Կոսե, Վիրլա 1981-05-24 25.6 59°02′34″ հս․. լ. 25°18′18″ ավ. ե.HGЯO
Լայկսաարե Laiksaare looduskaitseala Պյարնումաա, Սաառդե, Լայկսաարե 2006-07-12 4 58°06′26″ հս․. լ. 24°38′25″ ավ. ե.HGЯO
Լեյգրի Leigri looduskaitseala Հիյումաա, Հիյու, Լեյգրի 1998-05-04 4.6 58°53′36″ հս․. լ. 22°34′50″ ավ. ե.HGЯO
Լեհտսաարե Lehtsaare looduskaitseala Վիլյանդիմաա, Սուուռե-Յաանի, Կարյասոո 1992-11-08 3.8 58°31′40″ հս․. լ. 25°18′53″ ավ. ե.HGЯO
Լաուլաստե Laulaste looduskaitseala Պյարնումաա, Հյաադեմեեստե, Մայակա 2005-12-21 10.7 57°58′24″ հս․. լ. 24°31′53″ ավ. ե.HGЯO
Լեյդիսոո Leidissoo looduskaitseala Լյաենեմաա, Նիվա, Նիմմեմաա 2002-11-04 82.2 59°05′41″ հս․. լ. 23°43′15″ ավ. ե.HGЯO
Լեպպոյա Leppoja looduskaitseala Վիլյանդիմաա, Սուուռե-Յաանի, Մետսկյուլա 2005-10-16 3.8 58°23′02″ հս․. լ. 25°20′03″ ավ. ե.HGЯO
Լիյվա-Պուտլա Liiva-Putla looduskaitseala Սաարեմաա, Պիհտլա, Հաեսկա 2007-05-07 1 58°24′12″ հս․. լ. 22°39′12″ ավ. ե.HGЯO
Լինուրաբա Linnuraba looduskaitseala Ռապլամաա, Ռապլա, Կոդիլա 1959-03-01 33.9 59°03′50″ հս․. լ. 24°35′32″ ավ. ե.HGЯO
Լինդի Lindi looduskaitseala Պյարնումաա, Տիստամաա, Կիպու 1958-09-11 11 58°19′33″ հս․. լ. 24°12′10″ ավ. ե.HGЯO
Լուուսիկա Luusika looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Լաեկվեռե, Սալուտագուսե 1992-04-29 4.4 59°00′30″ հս․. լ. 26°34′53″ ավ. ե.HGЯO
Լույտեմաա Luitemaa looduskaitseala Պյարնումաա, Սուռյու, Իլվեսե 1939-01-26 113 58°09′31″ հս․. լ. 24°34′06″ ավ. ե.HGЯO
Լյահկմա Lähkma looduskaitseala Պյարնումաա, Սուռյու, Կիկեպերա 2007-04-25 1 58°16′33″ հս․. լ. 24°50′02″ ավ. ե.HGЯO
Մադիսաարե Madissaare looduskaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Տարվա 2007-04-25 1 58°36′15″ հս․. լ. 24°01′39″ ավ. ե.HGЯO
Մաալաստի Maalasti looduskaitseala Վիլյանդիմաա, Կիո, Սավյաուգու 2013-12-19 5.3 58°35′35″ հս․. լ. 25°41′37″ ավ. ե.HGЯO
Մաապայու Maapaju looduskaitseala Հարյումաա, Անիյա, Պիլլապալու 2005-06-05 4.5 59°19′17″ հս․. լ. 25°31′08″ ավ. ե.HGЯO
Մահտրա Mahtra looduskaitseala Հարյումաա, Կոսե, Հաբայա 1959-03-01 76.1 59°05′33″ հս․. լ. 24°59′14″ ավ. ե.HGЯO
Մահու-Ռանամետսա Mahu-Rannametsa looduskaitseala Իդա-Վիրումաա, Ասեռի, Կալվի 2006-02-27 4.1 59°29′29″ հս․. լ. 26°44′14″ ավ. ե.HGЯO
Մարուորու Maruoru looduskaitseala Պիլվամաա, Կանեպի, Հինո 2001-11-26 0.3 57°59′21″ հս․. լ. 26°40′51″ ավ. ե.HGЯO
Մարիմետսա Marimetsa looduskaitseala Լյաենեմաա, Լյաենե-Նիգուլա, Յաակնա 1981-05-24 50.8 58°56′24″ հս․. լ. 24°00′07″ ավ. ե.HGЯO
Մետսայարե Metsaääre looduskaitseala Պյարնումաա, Սուռյու, Յաամակյուլա 2007-03-29 1.6 58°17′12″ հս․. լ. 24°42′14″ ավ. ե.HGЯO
Միհլի Mihkli looduskaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Միհկլի 1957-07-10 0.9 58°37′18″ հս․. լ. 24°06′45″ ավ. ե.HGЯO
Մուրաստե Muraste looduskaitseala Հարյումաա, Հառկու, Իդմանդու 2005-08-17 1.4 59°27′51″ հս․. լ. 24°26′36″ ավ. ե.HGЯO
Մուրակա Muraka looduskaitseala Իդա-Վիրումաա, Իիսակու, Ալլիկու 1957-07-10 140.6 59°08′55″ հս․. լ. 27°06′53″ ավ. ե.HGЯO
Մուստալլիկա Mustallika looduskaitseala Յիգևամաա, Յիգևա, Էլլակվերե 1992-07-28 0.5 58°42′54″ հս․. լ. 26°25′48″ ավ. ե.HGЯO
Միյսամիտսա Mõisamõtsa looduskaitseala Վիրումաա, Վառստու, Պյահնի 2005-04-20 2.2 57°34′49″ հս․. լ. 26°39′19″ ավ. ե.HGЯO
Նայսոո Naissoo looduskaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Նայսոո 1964-02-04 1.2 58°36′34″ հս․. լ. 24°10′40″ ավ. ե.HGЯO
Նեհատու Nehatu looduskaitseala Պյարնումաա, Վառբլա, Մուրիստե 1957-07-10 10.2 58°32′50″ հս․. լ. 23°39′29″ ավ. ե.HGЯO
Նեդրեմա Nedrema looduskaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Ուրիտա 1991-07-11 24.4 58°32′33″ հս․. լ. 24°03′57″ ավ. ե.HGЯO
Նիյնսոնի Niinsoni looduskaitseala Հարյումաա, Անիյա, Պիլլապալու 2000-11-13 1.1 59°19′48″ հս․. լ. 25°33′49″ ավ. ե.HGЯO
Նիգուլա Nigula looduskaitseala Պյարնումաա, Հյաադեմեեստե, Նեպստե 1957-07-10 64.3 58°00′40″ հս․. լ. 24°40′59″ ավ. ե.HGЯO
Նյատսի-Վիլլա Nätsi-Võlla looduskaitseala Պյարնումաա, Աուդռու, Էասսալու 1957-07-10 108 58°26′46″ հս․. լ. 24°05′03″ ավ. ե.HGЯO
Նիմմե-Ռաբա Nõmme raba looduskaitseala Յարվամաա, Տյուռի, Կյառեվեռե 2006-01-22 4.4 58°41′57″ հս․. լ. 25°27′03″ ավ. ե.HGЯO
Օրկյավրե Orkjärve looduskaitseala Հարյումաա, Նիսսի, Աուդե 2005-07-06 11.5 59°08′37″ հս․. լ. 24°14′50″ ավ. ե.HGЯO
Օհեպալու Ohepalu looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Կադռինա, Առբավեռե 1973-03-19 59.3 59°20′57″ հս․. լ. 25°55′48″ ավ. ե.HGЯO
Պաադենումրե Paadenurme looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Լաեկվեռե, Կաասիկսաարե 1992-04-29 3.4 59°01′57″ հս․. լ. 26°51′23″ ավ. ե.HGЯO
Պաադրեմա Paadrema looduskaitseala Պյարնումաա, Վառբլա, Նիմմե 2003-01-06 13.4 58°30′53″ հս․. լ. 23°45′45″ ավ. ե.HGЯO
Պադակիրվե Padakõrve looduskaitseala Տարտումաա, Ալացկիվի, Կոկորա 1964-09-08 15.6 58°35′59″ հս․. լ. 27°00′56″ ավ. ե.HGЯO
Պաոպե Paope looduskaitseala Հիյումաա, Հիյու, Իզաբելլա 2006-10-25 22.3 58°58′21″ հս․. լ. 22°26′58″ ավ. ե.HGЯO
Պարասպիլլու Paraspõllu looduskaitseala Հարյումաա, Ռաե, Ուրվաստե 1999-12-14 4.8 59°17′50″ հս․. լ. 25°06′13″ ավ. ե.HGЯO
Պարիկա Parika looduskaitseala Վիլյանդիմաա, Սուուռե-Յաանի, Կուհյավեռե 1981-05-24 21.9 58°30′30″ հս․. լ. 25°46′24″ ավ. ե.HGЯO
Պարմու Parmu looduskaitseala Վիրումաա, Միսսո, Կիվիոռա 2006-07-06 10.3 57°33′22″ հս․. լ. 27°18′18″ ավ. ե.HGЯO
Պիհլա-Կայբալդի Pihla-Kaibaldi looduskaitseala Հիյումաա, Պյուհալեպա, Պիլպակյուլա 1998-04-28 37.8 58°56′03″ հս․. լ. 22°41′32″ ավ. ե.HGЯO
Պեյպսիվերե Peipsiveere looduskaitseala Տարտումաա, Վիննու, Ահնուապալա 2013-12-19 346.1 58°22′51″ հս․. լ. 27°19′06″ ավ. ե.HGЯO
Պուիսա Piusa koobastiku looduskaitseala Պիլվամաա, Օռավա, Պուիսա 1981-09-29 0.5 57°50′35″ հս․. լ. 27°27′56″ ավ. ե.HGЯO
Պրանդի Prandi looduskaitseala Յարվամաա, Կոիգի, Կոյգի 1981-01-25 8.8 58°49′42″ հս․. լ. 25°39′08″ ավ. ե.HGЯO
Պուհատու Puhatu looduskaitseala Իդա-Վիրումաա, Իլուկա, Կունինգակյուլա 1967-01-16 123.9 59°09′09″ հս․. լ. 27°43′59″ ավ. ե.HGЯO
Պուհտու-Լաելատու Puhtu-Laelatu looduskaitseala Լյաենեմաա, Հանիլա, Հանիլա 1939-01-26 27.7 58°34′05″ հս․. լ. 23°32′35″ ավ. ե.HGЯO
Պյահնի Pähni looduskaitseala Վիրումաա, Վառստու, Պյահնի 2006-03-02 2.8 57°38′19″ հս․. լ. 26°46′28″ ավ. ե.HGЯO
Պյարնու Pärnu rannaniidu looduskaitseala Պյարնումաա, Պյարնու 1958-09-11 3.7 58°21′49″ հս․. լ. 24°30′47″ ավ. ե.HGЯO
Պյուհամետսա Pühametsa looduskaitseala Սաարեմաա, Պիհտլա, Կիլյալա 2007-05-16 0.6 58°21′37″ հս․. լ. 22°41′24″ ավ. ե.HGЯO
Պիհյա-Կիրվեմաա Põhja-Kõrvemaa looduskaitseala Հարյումաա, Կուուսալու, Պալա 1991-10-28 131.6 59°22′51″ հս․. լ. 25°40′35″ ավ. ե.HGЯO
Ռահուստե Rahuste looduskaitseala Սաարեմաա, Սալմե, Ռահուստե 1965-04-02 6.9 58°06′29″ հս․. լ. 22°07′08″ ավ. ե.HGЯO
Ռաուդնա Raudna looduskaitseala Վիլյանդիմաա, Վիլյանդի, Ռաունդա 1994-06-01 0.3 58°20′10″ հս․. լ. 25°28′23″ ավ. ե.HGЯO
Ռիյդայա Riidaja looduskaitseala Վալգամաա, Պիդռալա, Ռիյդայա 2013-08-08 0.1 58°06′12″ հս․. լ. 25°54′21″ ավ. ե.HGЯO
Ռուբինա Rubina looduskaitseala Վալգամաա, Պիդռալա, Վոորբահի 2005-04-07 21.1 58°04′31″ հս․. լ. 25°45′55″ ավ. ե.HGЯO
Ռոմբի Rumbi looduskaitseala Ռապլամաա, Կեռու, Լունգու 2001-07-23 0.7 58°53′10″ հս․. լ. 25°11′09″ ավ. ե.HGЯO
Ռույլա Ruila looduskaitseala Հարյումաա, Կեռնու, Մինուստե 2005-06-05 8.3 59°09′47″ հս․. լ. 24°25′02″ ավ. ե.HGЯO
Սանգա Sanga looduskaitseala Պյարնումաա, Սաառդե, Լեյպստե 2005-09-27 1.5 58°07′21″ հս․. լ. 25°05′18″ ավ. ե.HGЯO
Սիյրակու Siiraku looduskaitseala Պյարնումաա, Սուռյու, Լյահկմա 2007-04-02 6.9 58°13′52″ հս․. լ. 24°47′36″ ավ. ե.HGЯO
Սիպլասե Siplase looduskaitseala Սաարեմաա, Տոռգու, Իյդե 2007-05-07 2.1 57°58′49″ հս․. լ. 22°05′35″ ավ. ե.HGЯO
Սիլմսի Silmsi looduskaitseala Յարվամաա, Կոիգի, Սիլմսի 2005-07-06 1.5 58°52′28″ հս․. լ. 25°55′59″ ավ. ե.HGЯO
Սիրտսի Sirtsi looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիննի, Կաուկվեռե 1981-05-24 45.8 59°15′29″ հս․. լ. 26°48′09″ ավ. ե.HGЯO
Սիլմա Silma looduskaitseala Լյաենեմաա, Լյաենե-Նիգուլա, Վեդրա 1998-09-24 48.2 59°01′16″ հս․. լ. 23°35′01″ ավ. ե.HGЯO
Սոո-Օտսա Soo-otsa looduskaitseala Պյարնումաա, Սուռյու, Կիկեպերաа 2007-03-29 7.4 58°20′11″ հս․. լ. 24°52′03″ ավ. ե.HGЯO
Սոոկունինգա Sookuninga looduskaitseala Պյարնումաա, Սաառդե, Յաերյա 1964-02-04 59 57°59′49″ հս․. լ. 24°49′47″ ավ. ե.HGЯO
Սոոնտագա Soontaga looduskaitseala Վալգամաա, Պուկա, Ռեբաստե 2006-07-26 12.3 58°01′42″ հս․. լ. 26°05′08″ ավ. ե.HGЯO
Սոպիմետսա Sopimetsa looduskaitseala Յիգևամաա, Պայուսի, Սոպիմետսա 2013-07-03 0 58°46′20″ հս․. լ. 26°00′44″ ավ. ե.HGЯO
Սորգու Sorgu looduskaitseala Պյարնումաա, Տիստամաա, Մանիա 2014-03-06 2.7 58°10′26″ հս․. լ. 24°11′46″ ավ. ե.HGЯO
Սուուրուպի Suurupi looduskaitseala Հարյումաա, Հառկու, Վյաենա 2009-10-21 1.9 59°27′45″ հս․. լ. 24°22′00″ ավ. ե.HGЯO
Սույգու Suigu looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիննի, Սույգու 1976-03-16 0.8 59°08′22″ հս․. լ. 26°49′07″ ավ. ե.HGЯO
Սյաերնիմեե Säärenõmme looduskaitseala Սաարեմաա, Օռիսաառե, Լիյգալակսմա 2005-12-11 3.9 58°35′04″ հս․. լ. 22°58′15″ ավ. ե.HGЯO
Տահկունա Tahkuna looduskaitseala Հիյումաա, Պյուհալեպա, Տառեստե 1958-05-27 18.8 59°03′20″ հս․. լ. 22°37′41″ ավ. ե.HGЯO
Տաարիկինու Taarikõnnu looduskaitseala Ռապլամաա, Կեհտնա, Էլլամաա 2001-05-29 28.3 58°42′17″ հս․. լ. 24°52′22″ ավ. ե.HGЯO
Տամմիկու Tammiku looduskaitseala Հարյումաա, Կոսե, Տամմիկու 1991-12-17 3.8 59°12′56″ հս․. լ. 24°54′56″ ավ. ե.HGЯO
Տաեսու Teesu looduskaitseala Սաարեմաա, Կիհելկոննա, Կեհիլա 2007-04-25 1.5 58°25′16″ հս․. լ. 22°04′53″ ավ. ե.HGЯO
Տելիսե Tellise looduskaitseala Յիգևամաա, Կասեպյաե, Ռայա 2005-06-05 2.4 58°50′19″ հս․. լ. 26°52′52″ ավ. ե.HGЯO
Տիլնիյդու Tillniidu looduskaitseala Ռապլամաա, Կեհտնա, Կոոգիստե 2001-07-23 0.4 58°48′38″ հս․. լ. 25°00′26″ ավ. ե.HGЯO
Տիհու Tihu looduskaitseala Հիյումաա, Կեինա, Մյաննամաա 1961-09-19 14.1 58°52′05″ հս․. լ. 22°30′02″ ավ. ե.HGЯO
Տոոլսե Toolse looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Կունդա 1978-12-10 4.7 59°31′18″ հս․. լ. 26°29′22″ ավ. ե.HGЯO
Տիմմասե Timmase looduskaitseala Վիրումաա, Վիրու, Յուբա 2004-04-29 3.9 57°48′53″ հս․. լ. 26°52′53″ ավ. ե.HGЯO
Տոլկուսե Tolkuse looduskaitseala Պյարնումաա, Սուռյու, Իլվեսե 2007-02-07 8.1 58°09′21″ հս․. լ. 24°39′57″ ավ. ե.HGЯO
Տուդուսոո Tudusoo looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիննի, Պալասի 1981-05-24 47.5 59°08′44″ հս․. լ. 26°45′04″ ավ. ե.HGЯO
Տիրասոո Tõrasoo looduskaitseala Ռապլամաա, Ռաիկյուլա, Մետսկյուլա 2005-06-15 33.1 58°49′15″ հս․. լ. 24°41′36″ ավ. ե.HGЯO
Տյունդրե Tündre looduskaitseala Վալգամաա, Հելմե, Հոլդրե 1999-12-20 18.5 57°57′24″ հս․. լ. 25°37′22″ ավ. ե.HGЯO
Ուհտյու Uhtju looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիհուլա, Տոոլսե 1938-05-10 24.4 59°40′38″ հս․. լ. 26°30′26″ ավ. ե.HGЯO
Վահենմուրե Vahenurme looduskaitseala Պյարնումաա, Հալինգա, Վահենմուրե 2006-03-09 2.2 58°38′45″ հս․. լ. 24°23′36″ ավ. ե.HGЯO
Վայտսե Vaiste looduskaitseala Պյարնումաա, Վառբլա, Սաարե 2007-04-25 1.6 58°21′48″ հս․. լ. 23°52′03″ ավ. ե.HGЯO
Վառանգու Varangu looduskaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վեյկե-Մաառյա, Պիկևեռե 1993-10-03 1 59°02′23″ հս․. լ. 26°06′23″ ավ. ե.HGЯO
Վասկիե Vaskjõe looduskaitseala Պյարնումաա, Պաիկուսե, Սելյամետսա 2007-03-29 2.9 58°19′59″ հս․. լ. 24°40′32″ ավ. ե.HGЯO
Վարդի Vardi looduskaitseala Ռապլամաա, Մյառյամաա, Մայմիյսա 1978-05-22 6.6 59°00′24″ հս․. լ. 24°27′35″ ավ. ե.HGЯO
Վեսկի Veski looduskaitseala Պիլվամաա, Կիլլեստե, Պրանգլի 2001-11-26 0.6 58°07′30″ հս․. լ. 26°47′12″ ավ. ե.HGЯO
Վիյերեստի Viieristi looduskaitseala Սաարեմաա, Տոռգու, Լիուպալլու 1965-04-02 3.8 58°00′24″ հս․. լ. 22°09′39″ ավ. ե.HGЯO
Վիյդումաե Viidumäe looduskaitseala Սաարեմաա, Լյաենե-Սաառե, Վարպե 1957-07-10 26.1 58°17′43″ հս․. լ. 22°06′41″ ավ. ե.HGЯO
Վյալգի Välgi looduskaitseala Տարտումաա, Վառա, Ալայիե 2006-05-28 7.6 58°33′18″ հս․. լ. 26°54′19″ ավ. ե.HGЯO
Վեեցա Väätsa looduskaitseala Յարվամաա, Վեետսա, Ռյոա 2005-07-13 4.2 58°56′02″ հս․. լ. 25°28′43″ ավ. ե.HGЯO
Վիտիկվերե Võtikvere looduskaitseala Իդա-Վիրումաա, Ավինուռմե, Ուլվի 2005-04-20 1.2 58°52′43″ հս․. լ. 26°49′22″ ավ. ե.HGЯO
Էննիկսե Ännikse looduskaitseala Պյարնումաա, Վառբլա, Կոերի 2007-03-07 5.4 58°28′10″ հս․. լ. 23°51′18″ ավ. ե.HGЯO
Յուլգասե Ülgase looduskaitseala Հարյումաա, Յիելեհտմե, Ռեբալա 1960-06-23 0.5 59°29′02″ հս․. լ. 25°05′36″ ավ. ե.HGЯO

Լանդշաֆտային արգելոցներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանումը հայերենով Անվանումը էստոներենով Վայր Հիմնադրվել է Մակերես, կմ² Կոորդինատներ
Աեգնա Aegna maastikukaitseala Հարյումաա, Տալլին, Կեսկլին 1991-04-11 3 59°34′52″ հս․. լ. 24°45′44″ ավ. ե.HGЯO
Աելա Aela maastikukaitseala Ռապլամաա, Կաիու, Վաոպեռե 1981-05-24 36.6 59°00′57″ հս․. լ. 25°11′26″ ավ. ե.HGЯO
Ահյա գետ Ahja jõe ürgoru maastikukaitseala Պիլվամաա, Վասցե-Կուուստե, Կիյդիառվե 1957-07-10 11.3 58°07′46″ հս․. լ. 27°01′08″ ավ. ե.HGЯO
Այնիա Ainja maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Կառկսի, Այնա 1960-01-12 1.1 58°04′23″ հս․. լ. 25°36′39″ ավ. ե.HGЯO
Ալացկիվի Alatskivi maastikukaitseala Տարտումաա, Ալացկիվի, Ալացկիվի 1957-07-30 3.8 58°36′39″ հս․. լ. 27°05′36″ ավ. ե.HGЯO
Անդսու Andsu järvede maastikukaitseala Վիրումաա, Վիրու, Պույգա 1958-04-02 0.5 57°48′02″ հս․. լ. 27°01′02″ ավ. ե.HGЯO
Ասեռի Aseri maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Ասեռի, Կիրկյուլա 2007-05-08 6.1 59°26′50″ հս․. լ. 26°51′48″ ավ. ե.HGЯO
Էբավեռե Ebavere maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վեյկե-Մաառյա, Էբավեռե 1959-03-12 0.4 59°06′12″ հս․. լ. 26°13′18″ ավ. ե.HGЯO
Էլվա-Վիտիպալու Elva-Vitipalu maastikukaitseala Տարտումաա, Նիո, Ուուտա 1992-09-29 9 58°10′25″ հս․. լ. 26°25′19″ ավ. ե.HGЯO
Էմումիայե Emumäe maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Ռակկե, Սալլա 1959-09-09 5.4 58°57′14″ հս․. լ. 26°22′00″ ավ. ե.HGЯO
Էսնա Esna maastikukaitseala Յարվամաա, Կառեդա, Էսնա 1965-12-28 2.3 58°58′53″ հս․. լ. 25°46′41″ ավ. ե.HGЯO
Հիյումաա կղզի Hiiumaa laidude maastikukaitseala Հիյումաա, Պյուհալեպա, Սալինիմե 1958-05-27 26.8 58°47′34″ հս․. լ. 23°02′53″ ավ. ե.HGЯO
Հաանյա Haanja looduspark Վիրումաա, Լասվա, Սոոկյուլա 1957-07-10 169.9 57°43′33″ հս․. լ. 27°02′05″ ավ. ե.HGЯO
Հինո Hino maastikukaitseala Վիրումաա, Միսսո, Սիկսյալա 2005-08-10 7 57°34′58″ հս․. լ. 27°12′11″ ավ. ե.HGЯO
Իգանիմմե Iganõmme maastikukaitseala Ռապլամաա, Մյառյամաա 1960-09-13 0.1 58°55′46″ հս․. լ. 24°11′06″ ավ. ե.HGЯO
Յագևառե Järve luidete maastikukaitseala Սաարեմաա, Լյաենե-Սաարե 1959-05-18 1 58°11′47″ հս․. լ. 22°17′09″ ավ. ե.HGЯO
Յառվեոտսա Järveotsa maastikukaitseala Պյարնումաա, Սաառդե 1991-07-11 0.3 58°02′48″ հս․. լ. 24°59′15″ ավ. ե.HGЯO
Յալասե Jalase maastikukaitseala Ռապլամաա, Ռաիկյուլա, Կոյկսե 1937-12-02 27.4 58°58′42″ հս․. լ. 24°35′49″ ավ. ե.HGЯO
Կաալի Kaali maastikukaitseala Սաարեմաա, Պիհտլա 1938-08-18 0.8 58°22′09″ հս․. լ. 22°40′11″ ավ. ե.HGЯO
Յառվևյալյա Järvevälja maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Տուդուլիննա 1967-01-16 5.8 58°57′17″ հս․. լ. 27°03′55″ ավ. ե.HGЯO
Կալլուկսե Kallukse maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Կադռինա, Ունդլա 1978-12-10 2.3 59°21′28″ հս․. լ. 26°04′21″ ավ. ե.HGЯO
Կալլի Kalli maastikukaitseala Սաարեմաա, Վալյալա, Տինիա 2007-05-08 4.8 58°23′21″ հս․. լ. 22°54′22″ ավ. ե.HGЯO
Կաստի Kasti maastikukaitseala Սաարեմաա, Պիհտլա 2000-07-26 1.9 58°14′57″ հս․. լ. 22°38′32″ ավ. ե.HGЯO
Կառուլա-Պիկկյառվե Karula Pikkjärve maastikukaitseala Վալգամաա, Կառուլա, Կառուլա 1959-12-10 3.6 57°46′14″ հս․. լ. 26°18′47″ ավ. ե.HGЯO
Կաստնա Kastna maastikukaitseala Պյարնումաա, Տիստամաա, Ռաննիկու 2007-03-29 1.2 58°19′23″ հս․. լ. 23°54′18″ ավ. ե.HGЯO
Կաուգատոնա-Լիո Kaugatoma-Lõo maastikukaitseala Սաարեմաա, Սալմե 1973-12-17 5 58°06′26″ հս․. լ. 22°11′32″ ավ. ե.HGЯO
Կելլավեռե Kellavere maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Լաեկվեռե, Մոոռա 1959-09-09 1.6 59°04′44″ հս․. լ. 26°30′49″ ավ. ե.HGЯO
Կեսսելայու Kesselaiu maastikukaitseala Սաարեմաա, Մուհու 1938-11-09 1.8 58°37′56″ հս․. լ. 23°25′44″ ավ. ե.HGЯO
Կիրիկումիաե Kirikumäe maastikukaitseala Վիրումաա, Վասցելիինա, Հաավա 1970-11-11 3.7 57°40′55″ հս․. լ. 27°15′01″ ավ. ե.HGЯO
Կիյգումիյսա Kiigumõisa maastikukaitseala Յարվամաա, Ալբու, Կաալեպի 1981-01-25 1.7 59°03′06″ հս․. լ. 25°39′20″ ավ. ե.HGЯO
Կիսեյառվե Kisejärve maastikukaitseala Վիրումաա, Միսսո 1983-03-15 6.7 57°37′46″ հս․. լ. 27°11′22″ ավ. ե.HGЯO
Կիվինիմմե Kivinõmme maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Իիսակու 1987-08-24 3.1 59°09′55″ հս․. լ. 27°25′38″ ավ. ե.HGЯO
Կոյգի Koigi maastikukaitseala Սաարեմաա, Լաիմյալա, Նիմմե 2005-08-17 23.7 58°29′31″ հս․. լ. 22°57′49″ ավ. ե.HGЯO
Կիվիկուպիցա Kivikupitsa maastikukaitseala Պյարնումաա, Հյաադեմեեստե 1960-03-24 1.4 57°55′43″ հս․. լ. 24°27′43″ ավ. ե.HGЯO
Կոլգ Kolga lahe maastikukaitseala Հարյումաա, Յիելեհտմե, Ռամմու 1938-11-09 19.3 59°34′07″ հս․. լ. 25°17′19″ ավ. ե.HGЯO
Կոյվա-Մուստիե Koiva-Mustjõe maastikukaitseala Վիրումաա, Մինիստե, Հիուտի 1957-07-10 32 57°38′21″ հս․. լ. 26°23′21″ ավ. ե.HGЯO
Կոստիվեռե Kostivere maastikukaitseala Հարյումաա, Յիելեհտմե, Կոստիվեռե 1959-03-12 1 59°26′10″ հս․. լ. 25°06′56″ ավ. ե.HGЯO
Կույմետսա Kuimetsa maastikukaitseala Ռապլամաա, Կաիու, Վաոպեռե 1959-03-12 0.5 59°03′20″ հս․. լ. 25°08′44″ ավ. ե.HGЯO
Կուլլմիաե Kullamäe maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Տառվաստու, Յակոբիիսա 1964-01-16 0.1 58°13′06″ հս․. լ. 25°52′35″ ավ. ե.HGЯO
Կուկկա Kukka maastikukaitseala Հիյումաա, Պյուհալեպա, Պալադե 1998-04-28 1.5 58°57′54″ հս․. լ. 22°52′21″ ավ. ե.HGЯO
Կուռտնա Kurtna maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Իլուկա, Վասավեռե 1987-06-07 28.2 59°16′05″ հս․. լ. 27°34′06″ ավ. ե.HGЯO
Կուռեսե Kurese maastikukaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Էմմու 1976-09-26 5.2 58°38′29″ հս․. լ. 24°07′49″ ավ. ե.HGЯO
Կասսառի Käina lahe-Kassari maastikukaitseala Հիյումաա, Կեինա 1961-09-19 56.8 58°48′02″ հս․. լ. 22°49′57″ ավ. ե.HGЯO
Կուուլմայառվե Kuulmajärve maastikukaitseala Պիլվամաա, Վեռիոռա, Վիիրա 1983-03-27 10.2 57°58′21″ հս․. լ. 27°09′16″ ավ. ե.HGЯO
Կիաեպա Kääpa maastikukaitseala Տարտումաա, Վառա 1961-06-27 23 58°37′29″ հս․. լ. 26°51′02″ ավ. ե.HGЯO
Կիննումաա Kõnnumaa maastikukaitseala Ռապլամաա, Կաիու, Վանա-Կաիու 1961-06-01 57.4 58°55′14″ հս․. լ. 25°02′03″ ավ. ե.HGЯO
Կյուբասսաարե Kübassaare maastikukaitseala Սաարեմաա, Պյոիդե, Կակունա 1973-12-17 5.2 58°26′28″ հս․. լ. 23°17′54″ ավ. ե.HGЯO
Կիրվեմաա Kõrvemaa maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Տապա, Ռաուդլա 1959-04-05 206.5 59°08′37″ հս․. լ. 25°33′05″ ավ. ե.HGЯO
Լաուլասմաա Laulasmaa maastikukaitseala Հարյումաա, Կեիլա, Լաուլասմաա 2005-07-06 1.3 59°22′58″ հս․. լ. 24°14′58″ ավ. ե.HGЯO
Լիհուլա Lihula maastikukaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Սոոկատսե 1998-09-24 66.5 58°39′25″ հս․. լ. 23°56′57″ ավ. ե.HGЯO
Լետիպեա Letipea maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիռու-Նիգուլա, Լետիպեա 1992-01-29 6 59°32′35″ հս․. լ. 26°34′45″ ավ. ե.HGЯO
Լինդմետսա Lindmetsa maastikukaitseala Սաարեմաա, Տոռգու, Կաունսիպե 2007-03-29 0.5 58°03′04″ հս․. լ. 22°04′21″ ավ. ե.HGЯO
Լոոդի Loodi looduspark Վիլյանդիմաա, Վիլյանդի, Լույգա 1992-11-08 34.8 58°17′23″ հս․. լ. 25°36′51″ ավ. ե.HGЯO
Լուհասոո Luhasoo maastikukaitseala Վիրումաա, Հաանյա, Լուուտսնիկու 1981-05-24 8 57°38′43″ հս․. լ. 26°54′24″ ավ. ե.HGЯO
Լույդիա Luidja maastikukaitseala Հիյումաա, Հիյու, Պաոպե 1958-05-27 0.7 58°56′23″ հս․. լ. 22°24′19″ ավ. ե.HGЯO
Լյումանդու Lümandu maastikukaitseala Ռապլամաա, Կոհիլա, Լյումանդու 1981-11-23 1.1 59°10′17″ հս․. լ. 24°34′14″ ավ. ե.HGЯO
Լյուսինգու Lüsingu maastikukaitseala Յարվամաա, Ամբլա, Ռեյնևեռե 2006-10-12 1.1 59°09′49″ հս․. լ. 25°53′41″ ավ. ե.HGЯO
Լյաենեմաա-Սուուրսոո Läänemaa Suursoo maastikukaitseala Լյաենեմաա, Լյաենե-Նիգուլա, Կուիե 1959-06-09 103 59°07′31″ հս․. լ. 23°51′37″ ավ. ե.HGЯO
Մանիա Manija maastikukaitseala Պյարնումաա, Տիստամաա, Մանիա 1991-07-11 2 58°13′06″ հս․. լ. 24°07′22″ ավ. ե.HGЯO
Մեինիկուննո Meenikunno maastikukaitseala Պիլվամաա, Օռավա 1972-03-28 26.6 57°56′32″ հս․. լ. 27°19′27″ ավ. ե.HGЯO
Մելվա Meelva maastikukaitseala Պիլվամաա, Ռեպինա, Կիննու 1981-05-24 20.8 58°09′30″ հս․. լ. 27°20′17″ ավ. ե.HGЯO
Մուկրի Mukri maastikukaitseala Ռապլամաա, Կեհտնա, Էլլամաա 1992-10-19 21.6 58°44′19″ հս․. լ. 24°59′45″ ավ. ե.HGЯO
Մուտի Muti maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Կառկսի, Հիրմուկյուլա 1990-08-20 1.6 58°08′03″ հս․. լ. 25°40′59″ ավ. ե.HGЯO
Միադապեա Mädapea tammiku maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Կադռինա, Սաուկսե 1958-11-26 0.7 59°19′20″ հս․. լ. 26°15′37″ ավ. ե.HGЯO
Մուստոյա Mustoja maastikukaitseala Պիլվամաա, Վեռսկա, Սեսնիկի 1998-10-26 34.9 57°53′18″ հս․. լ. 27°39′23″ ավ. ե.HGЯO
Մյառյամաա Märjamaa järtade maastikukaitseala Ռապլամաա, Մյառյամաա, Կիրտսուոտսա 1981-11-23 1.1 58°54′07″ հս․. լ. 24°27′36″ ավ. ե.HGЯO
Մյաետագուսե Mäetaguse maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Մյաետագուսե, Մյաետագուսե 1965-11-23 0.5 59°13′28″ հս․. լ. 27°19′18″ ավ. ե.HGЯO
Միդրիկու-Ռոելա Mõdriku-Roela maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիննի, Կեհալա 1958-11-26 16.3 59°14′23″ հս․. լ. 26°31′29″ ավ. ե.HGЯO
Նառվա գետ Narva jõe kanjoni maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Նառվա 1959-03-12 0.1 59°21′25″ հս․. լ. 28°11′43″ ավ. ե.HGЯO
Նաագե Naage maastikukaitseala Հարյումաա, Հառկու, Նաագե 2005-07-20 0 59°24′26″ հս․. լ. 24°21′30″ ավ. ե.HGЯO
Նայսսաարե Naissaare looduspark Հարյումաա, Վիիմսի, Տագակյուլա 1995-03-30 19 59°34′17″ հս․. լ. 24°31′11″ ավ. ե.HGЯO
Նավեստի Navesti maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Սուուռե-Յաանի, Կոոտսի 1992-11-08 1.7 58°35′32″ հս․. լ. 25°20′29″ ավ. ե.HGЯO
Նեուրուտի Neeruti maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Տամսալու, Պիիսուպի 1957-07-10 12.8 59°17′38″ հս․. լ. 26°07′57″ ավ. ե.HGЯO
Նիյդու Niidu maastikukaitseala Պյարնումաա, Պյարնու 1958-09-11 0.8 58°22′54″ հս․. լ. 24°32′55″ ավ. ե.HGЯO
Նիմմե-Մուստամիաե Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala Հարյումաա, Տալլին, Մուստամիաե 2004-04-29 2 59°23′24″ հս․. լ. 24°39′48″ ավ. ե.HGЯO
Օդալիատսի Odalätsi maastikukaitseala Սաարեմաա, Կիհելկոննա, Մուրեմետսա 1959-05-18 1.6 58°23′35″ հս․. լ. 22°06′48″ ավ. ե.HGЯO
Նիվա Nõva maastikukaitseala Հարյումաա, Պադիսե, Կեյբու 1959-06-09 18.8 59°12′04″ հս․. լ. 23°37′10″ ավ. ե.HGЯO
Սաարե Ohessaare maastikukaitseala Սաարեմաա, Տոռգու, Սաարե 1959-03-12 0.1 57°59′52″ հս․. լ. 22°01′18″ ավ. ե.HGЯO
Օնտիկա Ontika maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Տոիլա, Ալտկյուլա 1939-05-18 12.2 59°26′06″ հս․. լ. 27°20′14″ ավ. ե.HGЯO
Օռու-Պառգի Oru pargi maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Տոիլա 1936-05-21 0.8 59°25′22″ հս․. լ. 27°31′48″ ավ. ե.HGЯO
Օսմուսսառե Osmussaare maastikukaitseala Լյաենեմաա, Նոառոոցի, Օսմուսսառե 1996-03-13 4.9 59°17′19″ հս․. լ. 23°23′36″ ավ. ե.HGЯO
Օտեպիա Otepää looduspark Պիլվամաա, Վալգյեռվե, Հաուկա 1957-07-10 225.5 58°02′42″ հս․. լ. 26°25′37″ ավ. ե.HGЯO
Պադաօռու Padaoru maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիռու-Նիգուլա, Մետսվայլա 1959-09-30 1.8 59°25′24″ հս․. լ. 26°42′04″ ավ. ե.HGЯO
Պաե Pae maastikukaitseala Ռապլամաա, Կեհտնա, Պաե 1959-03-12 0.3 58°59′49″ հս․. լ. 24°54′55″ ավ. ե.HGЯO
Պագանամաա Paganamaa maastikukaitseala Վիրումաա, Վառստու, Լիգուրի 1962-03-29 10.3 57°35′05″ հս․. լ. 26°46′24″ ավ. ե.HGЯO
Պայակա Pajaka maastikukaitseala Ռապլամաա, Մյառյամաա, Հիիետսե 1958-05-26 2 59°02′48″ հս․. լ. 24°24′01″ ավ. ե.HGЯO
Պակռի Pakri maastikukaitseala Հարյումաա, Պալդիսկի 1998-05-04 14.6 59°21′03″ հս․. լ. 24°01′12″ ավ. ե.HGЯO
Պանգա Panga maastikukaitseala Սաարեմաա, Մուստյալա, Պանգա 1959-03-12 0.3 58°33′39″ հս․. լ. 22°17′33″ ավ. ե.HGЯO
Պանգոդի Pangodi maastikukaitseala Տարտումաա, Կամբյա, Կոդիիառվե 1957-07-09 3.8 58°11′24″ հս․. լ. 26°34′02″ ավ. ե.HGЯO
Պապիօռու Papioru maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Սուուռե-Յաանի, Յասկա 1964-01-16 0 58°33′35″ հս․. լ. 25°33′23″ ավ. ե.HGЯO
Պաունկիուլա Paunküla maastikukaitseala Հարյումաա, Կոսե, Ռիիսա 1958-10-01 6.2 59°08′28″ հս․. լ. 25°16′39″ ավ. ե.HGЯO
Պետռի գետ Peetri jõe maastikukaitseala Վիրումաա, Մինիստե, Կարիսյոեձի 1959-03-12 5 57°33′26″ հս․. լ. 26°33′18″ ավ. ե.HGЯO
Պիյումետսա Piiumetsa maastikukaitseala Ռապլամաա, Կեռու, Լունգու 1981-05-24 11.4 58°53′59″ հս․. լ. 25°15′12″ ավ. ե.HGЯO
Պիռիտա-Ռիվեռոռու Pirita jõeoru maastikukaitseala Հարյումաա, Յիելեհտմե, Իռու 1957-07-10 7.1 59°27′54″ հս․. լ. 24°52′23″ ավ. ե.HGЯO
Պիլկուսե Pilkuse maastikukaitseala Ռապլամաա, Վիգալա, Վանա-Վիգալա 1992-10-19 4.8 58°48′00″ հս․. լ. 24°15′17″ ավ. ե.HGЯO
Պոռկունի Porkuni maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Ռակվեռե, Լևանա 1959-09-09 11.5 59°12′41″ հս․. լ. 26°13′12″ ավ. ե.HGЯO
Պուիսա գետ Piusa jõe ürgoru maastikukaitseala Պիլվամաա, Օռավա, Տամմե 1962-03-29 12.1 57°46′27″ հս․. լ. 27°21′30″ ավ. ե.HGЯO
Պռանգլի Prangli maastikukaitseala Հարյումաա, Վիիմսի, Իդաոտսա 1960-06-23 1.3 59°36′19″ հս․. լ. 25°03′44″ ավ. ե.HGЯO
Պիակլիաարե Pähklisaare maastikukaitseala Տարտումաա, Լուունյա, Սիրգումետսա 1964-09-08 6.5 58°26′04″ հս․. լ. 27°00′29″ ավ. ե.HGЯO
Պիայտե Päite maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Տոիլա, Պիայտե 2005-07-20 1.3 59°24′57″ հս․. լ. 27°37′21″ ավ. ե.HGЯO
Պյարնու Pärnu maastikukaitseala Պյարնումաա, Պյարնու 1958-09-11 5.2 58°19′54″ հս․. լ. 24°35′38″ ավ. ե.HGЯO
Ռաբիվեռե Rabivere maastikukaitseala Ռապլամաա, Կոհիլա, Միլիվեռե 1981-11-23 21.7 59°06′39″ հս․. լ. 24°42′35″ ավ. ե.HGЯO
Ռաիկյուլա-Պակամիայե Raikküla-Pakamäe maastikukaitseala Ռապլամաա, Ռաիկյուլա, Ռաելա 1973-09-24 0.2 58°56′31″ հս․. լ. 24°44′52″ ավ. ե.HGЯO
Ռակվեռե Rakvere tammiku maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Ռակվեռե 1939-01-26 0.2 59°20′11″ հս․. լ. 26°21′04″ ավ. ե.HGЯO
Ռաննամիյսա Rannamõisa maastikukaitseala Հարյումաա, Հառկու, Տաբասալու 1959-03-12 0.7 59°26′27″ հս․. լ. 24°31′20″ ավ. ե.HGЯO
Ռաննանիյդի Rannaniidi pankade maastikukaitseala Սաարեմաա, Մուհու, Լիետսա 1959-03-12 1 58°38′32″ հս․. լ. 23°20′28″ ավ. ե.HGЯO
Ռավա Rava maastikukaitseala Յարվամաա, Ամբլա, Ռավա 1936-05-10 0.2 59°07′29″ հս․. լ. 25°51′03″ ավ. ե.HGЯO
Ռոոսնա-Ալլիկու Roosna-Alliku maastikukaitseala Յարվամաա, Ռոոսնա-Ալլիկու 2005-08-10 0.4 59°01′39″ հս․. լ. 25°41′58″ ավ. ե.HGЯO
Ռուտու Rutu maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Կառկսի, Աինա 1990-08-20 3.3 58°02′38″ հս․. լ. 25°39′31″ ավ. ե.HGЯO
Սաառյառվե Saarjärve looduspark Յիգևամաա, Սաարե, Սաառյառվե 1968-07-16 1.6 58°39′17″ հս․. լ. 26°45′39″ ավ. ե.HGЯO
Սալայիե Salajõe maastikukaitseala Լյաենեմաա, Լյաենե-Նիգուլա, Վեդռա 1959-06-09 0.1 59°01′20″ հս․. լ. 23°40′07″ ավ. ե.HGЯO
Սաառյիե Saarjõe maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Սուուռե-Յաանի, Կոոտսի 2006-08-16 17.6 58°36′52″ հս․. լ. 25°18′09″ ավ. ե.HGЯO
Սելյա գետ Selja jõe maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիհուլա, Ռուտջա 1978-12-10 6.4 59°30′39″ հս․. լ. 26°21′37″ ավ. ե.HGЯO
Սեպաստե Sepaste maastikukaitseala Հիյումաա, Էմմաստե, Սեպաստե 1998-07-27 0.4 58°43′12″ հս․. լ. 22°31′08″ ավ. ե.HGЯO
Սառվե Sarve maastikukaitseala Հիյումաա, Պյուհալեպա, Սառվե 1973-07-29 6.8 58°50′44″ հս․. լ. 23°01′30″ ավ. ե.HGЯO
Սմոլնիցա Smolnitsa maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Ալայիե, Սմոլնիցա 1967-01-16 2.4 59°00′11″ հս․. լ. 27°39′31″ ավ. ե.HGЯO
Ստռուուգա Struuga maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Իլուկա, Յաամա 2007-05-08 12.5 59°01′52″ հս․. լ. 27°43′44″ ավ. ե.HGЯO
Սիամի Sämi maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիռու-Նիգուլա, Սամմա 1981-05-24 9.5 59°23′36″ հս․. լ. 26°39′42″ ավ. ե.HGЯO
Սուուռմեյսա Suuremõisa lahe maastikukaitseala Սաարեմաա, Մուհու, Լահեկյուլա 1965-04-02 3.5 58°33′09″ հս․. լ. 23°13′58″ ավ. ե.HGЯO
Տառեստե Tareste maastikukaitseala Հիյումաա, Պյուհալեպա, Տառեստե 2007-05-17 4.5 59°01′04″ հս․. լ. 22°42′29″ ավ. ե.HGЯO
Տեռինգի Teringi maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Կառկսի, Լիլլի 1999-10-07 3.2 57°58′33″ հս․. լ. 25°33′10″ ավ. ե.HGЯO
Տիլգա Tilga maastikukaitseala Հիյումաա, Էմմաստե, Պռասսի 1998-09-24 0.4 58°42′54″ հս․. լ. 22°36′52″ ավ. ե.HGЯO
Տիկստե Tikste maastikukaitseala Վալգամաա, Հելմե 1964-06-04 0.4 57°59′55″ հս․. լ. 25°54′06″ ավ. ե.HGЯO
Տիստամաա Tõstamaa maastikukaitseala Պյարնումաա, Աուդռու, Լիու 1976-09-26 12.9 58°17′03″ հս․. լ. 24°05′43″ ավ. ե.HGЯO
Տուհալա Tuhala maastikukaitseala Հարյումաա, Կոսե, Տամմիկու 1989-10-30 1.9 59°12′04″ հս․. լ. 24°57′37″ ավ. ե.HGЯO
Տուհու Tuhu maastikukaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Պեանտսե 1981-05-24 37.3 58°34′41″ հս․. լ. 23°51′39″ ավ. ե.HGЯO
Ուբառի Ubari maastikukaitseala Հարյումաա, Յիելեհտմե, Կաբեռնեեմե 2005-06-15 0.6 59°29′24″ հս․. լ. 25°17′47″ ավ. ե.HGЯO
Տյուռի Türi maastikukaitseala Յարվամաա, Տյուռի, Կիռնա 2010-11-25 35.8 58°50′40″ հս․. լ. 25°28′27″ ավ. ե.HGЯO
Տյուռիսալու Türisalu maastikukaitseala Հարյումաա, Հառկու 1991-12-17 1 59°24′42″ հս․. լ. 24°18′31″ ավ. ե.HGЯO
Ուհակու Uhaku maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Լյուգանուսե, Լյուգանուսե 2013-11-10 0.3 59°22′22″ հս․. լ. 27°01′04″ ավ. ե.HGЯO
Ուռա Ura maastikukaitseala Պյարնումաա, Կոոնգա, Իսկա 2007-05-07 3.1 58°35′14″ հս․. լ. 24°12′07″ ավ. ե.HGЯO
Ուդրիա Udria maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Վայվառա, Ուդրիա 1939-10-05 3.8 59°23′28″ հս․. լ. 27°55′09″ ավ. ե.HGЯO
Ուուե-Վիյդու Uue-Võidu maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Վիլյանդի, Այնդու 1964-01-16 0.5 58°23′46″ հս․. լ. 25°36′09″ ավ. ե.HGЯO
Վահտրեպ Vahtrepa maastikukaitseala Հիյումաա, Պյուհալեպա, Հագաստե 1958-05-27 14 58°54′55″ հս․. լ. 22°59′52″ ավ. ե.HGЯO
Վալգեսոո Valgesoo maastikukaitseala Պիլվամաա, Ահյա, Ակստե 1981-05-24 3.5 58°08′44″ հս․. լ. 27°04′24″ ավ. ե.HGЯO
Վայվառա Vaivara maastikukaitseala Իդա-Վիրումաա, Վայվառա, Սինիմիաե 1959-03-12 0.8 59°20′46″ հս․. լ. 27°48′21″ ավ. ե.HGЯO
Վալգեյառվե Valgejärve maastikukaitseala Հարյումաա, Նիսսի, Սիիմիկա 1981-12-28 7.2 59°06′44″ հս․. լ. 24°07′53″ ավ. ե.HGЯO
Վառբլա կղզի Varbla laidude maastikukaitseala Պյարնումաա, Վառբլա, Ռաննակյուլա 1976-09-26 9.9 58°27′04″ հս․. լ. 23°39′18″ ավ. ե.HGЯO
Վառեսեմյագե Varesemägede maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Վիլյանդի, Տաառի 1964-01-16 0.2 58°24′40″ հս․. լ. 25°41′11″ ավ. ե.HGЯO
Վեռիյավռե Verijärve maastikukaitseala Վիրումաա, Վիրու 1958-04-02 0.8 57°48′31″ հս․. լ. 27°03′14″ ավ. ե.HGЯO
Վիննի-Պայուստի Vinni-Pajusti maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վիննի, Կեհալա 1958-11-26 0.9 59°17′27″ հս․. լ. 26°25′49″ ավ. ե.HGЯO
Վիիտնա Viitna maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Կադռինա, Ամա 1971-05-31 3.1 59°26′33″ հս․. լ. 26°00′34″ ավ. ե.HGЯO
Վիլյանդի Viljandi maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Վիլյանդի, Վարդիա 1964-01-16 3.7 58°20′47″ հս․. լ. 25°36′07″ ավ. ե.HGЯO
Վյակնե-Պալկնա Väike-Palkna maastikukaitseala Վիրումաա, Հաանյա, Պիլլարդի 1979-09-23 0.2 57°36′31″ հս․. լ. 26°58′10″ ավ. ե.HGЯO
Վուլբի Vulbi maastikukaitseala Յարվամաա, Ալբու, Պեեդու 1993-10-06 0.1 59°11′04″ հս․. լ. 25°41′23″ ավ. ե.HGЯO
Վոռմսի Vormsi maastikukaitseala Լյաենեմաա, Վոռմսի, Սյոդերբյու 1939-05-18 24.3 58°59′38″ հս․. լ. 23°15′09″ ավ. ե.HGЯO
Վոոռեմաա Vooremaa maastikukaitseala Տարտումաա, Տարտու, Կուկուլիննա 1964-02-03 98.8 58°35′04″ հս․. լ. 26°39′00″ ավ. ե.HGЯO
ՎիԱԵՆԱ Vääna maastikukaitseala Հարյումաա, Հառկու, Հումալա 1991-12-17 4.1 59°23′02″ հս․. լ. 24°22′52″ ավ. ե.HGЯO
Էնտու Äntu maastikukaitseala Լյաենե-Վիրումաա, Վեյկե-Մաառյա, Կիրսա 1978-12-10 3.9 59°03′07″ հս․. լ. 26°14′38″ ավ. ե.HGЯO
Իյսու Õisu maastikukaitseala Վիլյանդիմաա, Կառկսի, Մոռնա 1959-06-04 6 58°11′45″ հս․. լ. 25°32′07″ ավ. ե.HGЯO
Վոլոստ Üügu maastikukaitseala Սաարեմաա, Մուհու, Կալլաստե 1959-03-12 0.1 58°40′18″ հս․. լ. 23°14′24″ ավ. ե.HGЯO

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Nature Conservation Act»։ Riigikogu։ Վերցված է ապրիլի 22, 2014 
  2. 2,0 2,1 «Estonian Environmental Registry»։ Estonian Ministry of Environment։ Վերցված է ապրիլի 22, 2014 
  3. Berit-Helena Lano (2013-12-19)։ «Valitsus kiitis heaks nelja looduskaitseala kaitse-eeskirjad» (էստոներեն)։ Estonian Ministry of Environment։ Արխիվացված է օրիգինալից հունվարի 9, 2014-ին։ Վերցված է ապրիլի 22, 2014 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]