Այ-Բի-Էմի ձեռքբերումների ու վաճառքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Հետևյալ ցանկում ներկայացված են Այ-Բի-Էմ ընկերության և իր նախորդաղների ձեռքբերումներն ու վաճառքները։ Այ-Բի-Էմը ունի բազմաթիվ ձեռքբերումներ իր կորպորատիվ պատմության մեջ, որը տևում է մեկ դարից ավելի։ Ընկերությունը նույնպես մի շարք վաճառված ընկերությունների ցանկ ունի։

Նշված գնման ամսաթիվը Այ-Բի-Էմի ու գնվող ընկերության միջև պայմանագրի կնքման օրն է։ Ձեռքբերման գինը նշմած է ԱՄՆ դոլարով, քանի որ ընկերության գլխամասը գտնվում է ԱՄՆ-ում։ Եթե գինը նշված չէ, ապա այն հրապարակված չէ։

Ձեռքբերումները[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Գնման ամսաթիվ Գնող ընկերություն Ձեռքբերումը Բիզնեսի տեսակը Երկիրը Գինը
1889 CTR Bundy Manufacturing Company Ժամապահություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
1891 CTR Computing Scale Company
1893 CTR Dey Patents Company
1894 CTR Willard & Frick Manufacturing Company Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
1896 CTR Detroit Automatic Scale Company Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
1896 CTR Tabulating Machine Company
1899 CTR Standard Time Stamp Company
1900 CTR International Time Recording Company
1900 CTR Chicago Time-Register Company
1900 CTR Dayton Moneyweight Scale Company
1930 CTR Automatic Accounting Scale Company
1932 CTR National Counting Scale Company
1933 CTR Electromatic Typewriters Inc.
1941 CTR Munitions Manufacturing Corporation
1950 CTR Pierce Wire Recorder Corporation
1964 CTR Science Research Associates
1974 CTR CML Satellite Corporation
1984 CTR ROLM
1986 CTR RealCom Communications Corporation
1994 CTR Transarc
1995 CTR Lotus Development Corporation 3,5 մլրդ. դոլար
1995 CTR ISM Canada
1995 CTR K3 Group Ltd.
1996 CTR Tivoli Systems, Inc. 743 մլն. դոլար
1996 CTR Data Sciences Ltd 95 մլն. ֆունտ ստերլինգ
1996 CTR Object Technology International
1996 CTR Cyclade Consultants Նիդերլանդներ
1996 CTR Fairway Technologies
1997 CTR Ծրագրային ապահովում Artistry 200 մլն. դոլար
1997 CTR Unison Software
1998 CTR CommQuest Technologies
1998 CTR Ubique Ltd.
1999 CTR DASCOM Holdings
1999 CTR Mylex Corporation
1999 CTR Sequent Computer Systems 810 մլն. դոլար
2001, հունիսի 7 IBM Mainspring Բիզնես ռազմավարության խորհրդակցություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 80,000,000 դոլար
2001, հուլիսի 4 IBM Informix Corporation Տվյալների բազայի ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 1,000,000,000 դոլար
2002, հունվար 14 IBM CrossWorlds Software, Inc. Ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 129,000,000 դոլար
2002, հուլիսի 25 IBM Metamerge Նույնության կառավարում Նորվեգիա
2002, օգոստոսի 9 IBM Trellisoft, Inc. Նախաձեռնության գրանցում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ տվյալներ չկան
2002, սեպտեմբերի 12 IBM Holosofx, Inc. Բիզնեսի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ, Եգիպտոս տվյալներ չկան
2002, հոկտեմբերի 2 IBM PWC Consulting Բիզնես խորհրդատվություն ու տեխնոլոգիական ծառայություններ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 3,500,000,000 դոլար
2002, հոկտեմբերի 6 IBM Access360 Ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ տվյալներ չկան
2002, հոկտեբմերի 7 IBM EADS Matra Datavision Արտադրանքի կենսափուլի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2002, նոյեմբերիի 15 IBM Tarian Software Գրառումների կառավարում Կանադա
2003, փետրվարի 21 IBM Rational Software Corporation Ծրագրային ապահովման զարգացում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 2,100,000,000 դոլար
2003, մայիսի 14 IBM Think Dynamics Ծրագրային ապահովում Կանադա
2003, հուլիսի 1 IBM Information Laboratory Ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2003, հուլիսի 15 IBM Aptrix Ծրագրային ապահովում Ավստրալիա
2003, հոկտեմբերի 17 IBM CrossAccess Corporation Enterprise Տվյալների ինտեգրացիա Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2003, նոյեմբերիի 13 IBM Productivity Solutions, Inc. Ավտոմատացված ինքնապիտակավորող համակարգեր Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2003, դեկտեմբերի 17 IBM Green Pasture Software, Inc. Բովանդակային կառավարման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2004, ապրիլի 6 IBM Trigo Technologies Արտադրանքի տեղեկատվության կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2004, ապրիլի 7 IBM Daksh e-Services BPO ծառայություններ Հնդկաստան 170,000,000
2004, ապրիլի 13 IBM Բիզնեսի շարունակականության ծառայություններ ՏՏ ծառայություններ Ֆրանսիա
2004, հունիսի 7 IBM Candle Corporation Ենթակառուցվածքների կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2004, հուլիսի 14 IBM Alphablox Corporation Բիզնես ճշգրտություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2004, հուլիսի 29 IBM Cyanea Systems Դիմումների կառավարման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2004, հոկտեմբերի 7 IBM Venetica Enterprise Տվյալների ինտեգրացիա Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2004, նոյեմբերիի 19 IBM Systemcorp ALG Ltd. Նախագծի պորտֆելի կառավարման ծրագրային ապահովում Կանադա
2004, նոյեմբերիի 23 IBM Liberty Insurance Services Բիզնես ծառայություններ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2004, դեկտեմբերի 1 IBM Maersk Data and DMdata from Maersk ՏՏ ծառայություններ Դանիա
2004, դեկտեմբերի 13 IBM KeyMRO Գնումային ծառայություններ Ֆրանսիա
2005, հունվարի 7 IBM Systems Research & Development Ինքնության կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2005, մարտի 6 IBM Corio Դիմումային ծառայություններ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 182,000,000 դոլար
2005, ապրիլի 29 IBM Ascential Software Corporation Տվյալների ինտեգրացիայի հավաքագրում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 1,100,000,000 դոլար
2005, մայիսի 10 IBM Gluecode Software Հայտերի սերվեր Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2005, հունիսի 23 IBM Meiosys Հայտերի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ, Ֆրանսիա
2005, հուլիսի 25 IBM PureEdge Solutions, Inc. Էլեկտրոնային բլանկեր Կանադա
2005, հուլիսի 27 IBM Isogon Corporation Ակտիվների կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2005, օգոստոսի 2 IBM DWL Enterprise Տվյալների ինտեգրացիա Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ, Կանադա
2005, հոկտեմբերի 15 IBM DataPower Technology, Inc. Ծառայության վրա հիմնված ճարտարապետություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2005, նոյեմբերիի 1 IBM iPhrase Systems, Inc. Տվյալների կառավարման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2005, նոյեմբերիի 10 IBM Network Solutions Pvt Ltd ՏՏ ծառայություններ Հնդկաստան
2005, նոյեմբերիի 15 IBM Collation, Inc. Ցանցերի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2005, դեկտեմբերի 20 IBM Bowstreet, Inc. Պորտալների վրա հիմնված գործիքներ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2006, հունվարի 20 IBM ARGUS Semiconductor Software From INFICON Կիսահաղորդիչների արտադրման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2006, հունվարի 27 IBM CIMS Lab, Inc. Հայտերի վիրտուալացում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2006, փետրվարի 8 IBM Viacore, Inc. Արտադրաշղթաների բարելավում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2006, փետրվարի 14 IBM Micromuse, Inc. Ցանցերի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 865,000,000 դոլար
2006, մարտի 16 IBM Language Analysis Systems Ինքնության կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2006, մայիսի 2 IBM BuildForge, Inc. Ծրագրային ապահովման զարգացում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2006, մայիսի 16 IBM Unicorn Solutions, Inc. Մեթատվյալների կառավարում Իսրայել
2006, հունիսի 27 IBM Rembo Technology Տեղադրման ծրագրային ապահովում Շվեդիա
2006, օգոստոսի 1 IBM Webify Solutions, Inc Ծառայությունների վրա հիմնված ճարտարապետության ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2006, սեպտեմբերի 1 IBM Global Value Solutions ՏՏ ծառայություններ Բրազիլիա
2006, հոկտեմբերի 4 IBM DORANA product line from Ubiquity Pty Limited Ակտիվների կառավարում Ավստրալիա
2006, հոկտեմբերի 5 IBM MRO Software Ակտիվների կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 740,000,000 դոլար
2006, հոկտեմբերի 12 IBM FileNet Corporation Բովանդակային կառավարման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 1,600,000,000 դոլար
2006, հոկտեմբերի 20 IBM Internet Security Systems (ISS) Տվյալների անվտանգություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 1,300,000,000 դոլար
2006, հոկտեմբերի 20 IBM Palisades Technology Partners Կառավարման խորհրդատվություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2007, հունվարի 27 IBM Consul Risk Management, Inc. Տվյալների անվտանգություն Նիդերլանդներ
2007, փետրվարի 13 IBM Vallent Corporation Հեռահաղորդակցման կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2007, մարտի 1 IBM Softek Storage Solutions Corporation Տվյալների շարժունակություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2007, մարտի 18 IBM BlackDot Networks, Inc. Տվյալների խորհրդատվության հաշվառում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2007, ապրիլի 20 IBM Unicible ՏՏ ծառայություններ Շվեդիա 460,000,000 դոլար
2007, հուլիսի 20 IBM Watchfire Corporation Անվտանգության ծրագրային ապահովման փորձարկում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2007, օգոստոսի 21 IBM WebDialogs Առցանց կապ ու հաղորդակցություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
2007, օգոստոսի 31 IBM DataMirror Corporation Տվյալների փոփոխման հետևում Կանադա 161,000,000 դոլար
սեպտեմբերի 10, 2007 IBM Princeton Softech, Inc. Բիզնես ճշգրտություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հոկտեմբերի 24, 2007 IBM NovusCG Storage Խորհրդատվական և տեխնոլոգիական ծառայություններ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հունվարի 2, 2008 IBM XIV Պահպանում Իսրայել
հունվարի 18, 2008 IBM AptSoft Corporation Բիզնես ճշգրտություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հունվարի 29, 2008 IBM Solid Information Technology Տվյալների բազայի ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ, Ֆինլանդիա
հունվարի 31, 2008 IBM Cognos Բիզնես ճշգրտություն Կանադա 5,000,000,000 դոլար
հունվարի 31, 2008 IBM Arsenal Digital Solutions Տվյալների պահեստավորման ծառայություններ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
փետրվարի 15, 2008 IBM Net Integration Technologies Inc. Բիզնես սերվերի ծրագրային ապահովում Կանադա
մարտի 11, 2008 IBM Encentuate, Inc. Enterprise Միանձնյա մուտքի համակարգեր Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
ապրիլի 3, 2008 IBM Telelogic AB Enterprise Ծրագրային ապահովման զարգացում Շվեյցարիա 845,000,000 դոլար
ապրիլի 18, 2008 IBM Diligent Technologies Տվյալների կրկնօրինակում Իսրայել
ապրիլի 21, 2008 IBM FilesX Հայտերի վերականգնման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ, Իսրայել
ապրիլի 29, 2008 IBM InfoDyne Corporation Տվյալների հետադարձ միացումներ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հուլիսի 2, 2008 IBM Platform Solutions Մեյնֆրեյմ, System Z տեխնոլոգիաներ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հուլիսի 28, 2008 IBM ILOG Բիզնեսի կանոնների կառավարման ծառայություններ Ֆրանսիա 340,000,000 դոլար
նոյեմբերի 18, 2008 IBM Transitive Corporation Վիրտուալացման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ, Մեծ Բրիտանիա
հունվարի 15, 2009 IBM Outblaze's E-Mail Service Assets Առցանց նամակագրում ու կապ Հոնկոնգ
մայիսի 5, 2009 IBM Exeros Assets Տվյալների հայտնաբերման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հուլիսի 28, 2009 IBM SPSS Inc. Վիճակագրական տվյալների վերլուծման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 1,200,000,000 դոլար
հուլիսի 28, 2009 IBM Ounce Labs Սկզբնական կոդի վերլուծում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
սեպտեմբերի 22, 2009 IBM RedPill Solutions Վերլուծում և բարելավում Սինգապուր
նոյեմբերի 30, 2009 IBM Guardium Տվյալների բազայի հետևում ու պահպանում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ, Իսրայել
դեկտեմբերի 16, 2009 IBM Lombardi Բիզնեսի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հունվարի 20, 2010 IBM National Interest Security Company, LLC Հասարակական ոլորտի խորհրդատվություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
փետրվարի 3, 2010 IBM Initiate Systems Տվյալների ինտեգրման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
փետրվարի 16, 2010 IBM Intelliden Inc. Ցանցերի ավտոմատացման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
մայիսի 3, 2010 IBM Cast Iron Systems Cloud ինտեգրացիա Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 190,000,000 դոլար
մայիսի 24, 2010 IBM Sterling Commerce Բիզնեսի ծրագրային ապահովման ինտեգրացիա Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 1,400,000,000 դոլար
հունիսի 15, 2010 IBM Coremetrics Առցանց վերլուծություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հուլիսի 1, 2010 IBM BigFix, Inc. Պահպանության և ՏՏ ավտոմատացման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հուլիսի 29, 2010 IBM Storwize Տվյալների խտացում Իսրայել
օգոստոսի 10, 2010 IBM Datacap Տվյալների գրանցում ու բովանդակության կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
օգոստոսի 13, 2010 IBM Unica Corporation Մարքեթինգի պլանավորման ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 480,000,000 դոլար
սեպտեմբերի 15, 2010 IBM OpenPages Ռիսկերի կառավարման ինտեգրված կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
սեպտեմբերի 20, 2010 IBM Netezza Data Պահեստավորում ու վերլուծություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 1,700,000,000 դոլար
սեպտեմբերի 27, 2010 IBM BLADE Network Technologies Ցանցերի կազմակերպում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հոկտեմբերի 13, 2010 IBM PSS Systems Օրինական ռիսկերի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հոկտեմբերի 21, 2010 IBM Clarity Systems Ֆինանսների կառավարում Կանադա 350,000,000 դոլար
մարտի 22, 2011 IBM Tririga Inc. Հաստատությունների ու անշարժ գույքի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
օգոստոսի 31, 2011 IBM i2 Limited Ճշգրտության վերլուծություն Մեծ Բրիտանիա
սեպտեմբերի 1, 2011 IBM Algorithmics Inc. Ռիսկերի կառավարում Կանադա 387,000,000 դոլար
հոկտեմբերի 4, 2011 IBM Q1 Labs Անվտանգության ճշգրտություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հոկտեմբերի 12, 2011 IBM Platform Computing Կլաստերների ու ցանցերի կառավարման ծրագրային ապահովում Կանադա
դեկտեմբերի 5, 2011 IBM Cúram Software Ավելի խելացի քաղաքներ Իռլանդիա
դեկտեմբերի 8, 2011 IBM DemandTec Cloud–ների վրա հիմնված մանրածախ վերլուծություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 40,000,000 դոլար
դեկտեմբերի 15, 2011 IBM Emptoris Արտադրաշղթաների վերլուծություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հունվարի 4, 2012 IBM Green Hat (Software company) Cloud–ների վրա հիմնված ծրագրային ապահովման փորձարոկւմ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ , Մեծ Բրիտանիա
հունվարի 31, 2012 IBM Worklight Ծրագրային ապահովման զարգացում Իսրայել 70,000,000 դոլար
ապրիլի 13, 2012 IBM Varicent Փոխհատուցման և վաճառքի իրականացման կառավարման ծրագրային ապահովման լուծումներ Կանադա
ապրիլի 25, 2012 IBM Vivisimo Ընկերության փնտրտուքի ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
մայիսի 2, 2012 IBM Tealeaf Technology Հաճախորդների փորձի վերլուծության ծրագրային ապահովում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
օգոստոսի 16, 2012 IBM Texas Memory Systems Կոշտ վիճակի տվյալների պահպանում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
օգոստոսի 27, 2012 IBM Kenexa Corporation Մարդկանց գլխավոր լուծումներ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 1,400,000,000 դոլար
սեպտեմբեր ի 24, 2012 IBM Butterfly Software Ltd. Տվյալների վերլուծման ու տեղափոխման ծառայություններ Մեծ Բրիտանիա
դեկտեմբերի 19, 2012 IBM StoredIQ Շատ տվյալների վերլուծություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
փետրվարի 1, 2013 IBM Star Analytics Բիզնես վերլուծություն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
ապրիլի 22, 2013 IBM UrbanCode Ծրագրային ապահովման մատակարարման ավտոմատացում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ
հունիսի 4, 2013 IBM SoftLayer Technologies Cloud համակարգման ենթակառուցվածքներ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 2,000,000,000 դոլար
օգոստոսի 15, 2013 IBM Trusteer Կիբեր անվտանգություն Իսրայել 1,000,000,000 դոլար
սեպտեմբերի 19, 2013 IBM Daeja Image Systems Փաստաթղթերի կառավարման համակարգեր Մեծ Բրիտանիա հրապարակված չէ
հոկտեմբերի 1, 2013 IBM The Now Factory Mobile Networks Շատ տվյալների վերլուծություն Իռլանդիա հրապարակված չէ
հոկտեմբերի 3, 2013 IBM Xtify Հեռախոսների ծրագրային նամակագրման ու push–հաղորդագրությունների գործիք Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ հրապարակված չէ
նոյեմբերի 13, 2013 IBM Fiberlink Communications Բջջային սարքերի կառավարում Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ 330,000,000
դեկտեմբերի 19, 2013 IBM Aspera, Inc. Տվյալների տեղափոխման տեխնոլոգիա Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ հրապարակված չէ

Վաճառքները[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Վաճառքի տարի Վաճառված ընկերություն Գնող ընկերություն Գինը
1934 Dayton Scale Division Hobart Manufacturing Company
1942 Ticketograph Division National Postal Meter Company
1958 Time Equipment Division Simplex Time Recorder Company
1974 Service Bureau Corporation Control Data Corporation
1984 Prodigy Roebuck and Company
1985 Satellite Business Systems MCI Communications
1988 Copier/Duplicator business Eastman Kodak
1992 Rolm Company Siemens A.G.
1994 Federal Systems Division Loral
1998 IBM Global Network AT&T
Դեկտեմբերի 31, 2002 HDD business Hitachi Global Storage Technologies 2 մլրդ. դոլար
Սեպտեմբեր, 2009 U2 multivalue database and application development products Rocket Software
Ապրիլ, 2012 Retail Store Solutions բաժինը Toshiba TEC

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Այ-Բի-Էմ
Այ-Բի-Էմի արտադրանքի ցանկ