Այ-Բի-Էմի արտադրանքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Հետևալ ցանկը ներկայացնում է Այ-Բի-Էմ ընկերության և իր նախորդողների արտադրանքը։ Այն ներառում է ինչպես նշանակալի, այնպես էլ ոչ այդքան հայտնի արտադրանքը՝ սկսած 1890-ական թվականներից, և ներառում է ծակոտաքարտերը, դակիչ ժամացույցները, գրամեքենաները, ինչպես նաև փոքր և մեյնֆրեյմ համակարգիչները, ծրագրային ապահովումը, միկրոպրոցեսորները և այլն։ Այս ցանկը ընտրողական է. օրինակ՝ այն պարունակում է AN/FSQ-7-ը, որը եղել է ոչ թե Այ-Բի-Էմի վաճառվող արտադրանք, այլ ուղղակի պատրաստված ապրանք՝ Այ-Բի-Էմի կողմից։ Ներառված են մի քանի սարքավորումներ՝ պատրաստված Աստղագիտական համակարգչային բյուրոյի համար կամ որպես Այ-Բի-Էմի տեխնոլոգիաների ցուցադրություն։ Բացակայում են միայն RPQ-ներն ու OEM-ները։

Այ-Բի-Էմը երբեմն օգտագործում է նույն թիվը համակարգի և դրա հիմնական բաղադրիչի համար։ Օրինակ՝ IBM 604 հաշվիչ միավորը նույնանուն հաշվիչ-դակիչի բաղադրիչն է։

Այ-Բի-Էմը նույնպես օգտագործում է անվանակոչության երկու տարբեր համակարգեր իր ժամանակակից արտադրանքի համար։ Ապրանքներին սովորաբար տրվում է 3 կամ 4 նիշ՝ սարքի տեսակի համար, և մոդելի համար, որը կարող է տառերի ու թվերի խոռնուրդ լինել։ Արտադրանքը կարող է ունենալ նաև բրենդային կամ գովազդային անվանում։ Օրինակ 2107-ը * IBM System Storage DS8000-ի սարքի տեսակն է։ Այս ցանկում արտադրանքի մեծամասնությունը ներկայացված է սարքի տեսակով, սակայն կան դեպքեր, որ միայն գովազդային կամ բրենդային անվանում է գործածված։ Պետք է զգուշությամբ որոնել կոնկրետ ապրանքը, քանի որ երբեմն սարքի տեսակն ու մոդելի համարը համընկնում են։ Օրինակ՝ Enterprise Storage Server-ի սարքի տեսակը 2105 է, իսկ IBM Infoprint 2105 տպիչինը՝ 2705. այսպիսով՝ «IBM 2105» որոնմանը կարող է երկու արդյունք հետևել։

Միավորի գրանցման սարքավորումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դակիչներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Հոլերիթի ստեղնաշար
  • IBM 001
  • IBM 002
  • IBM 003
  • IBM 010
  • IBM 011
  • IBM 012
  • IBM 013
  • IBM 015
  • IBM 016
  • IBM 020
  • IBM 024
  • IBM 026
  • IBM 027
  • IBM 028
  • IBM 029
  • IBM 031
  • IBM 032
  • IBM 036
  • IBM 037
  • IBM 040
  • IBM 041
  • IBM 041
  • IBM 044
  • IBM 046
  • IBM 047
  • IBM 051
  • IBM 052
  • IBM 053
  • IBM 054
  • IBM 055
  • IBM 056
  • IBM 058
  • IBM 059
  • IBM 060
  • IBM 063
  • IBM 065
  • IBM 066
  • IBM 067
  • IBM 068
  • IBM 116
  • IBM 129
  • IBM 131
  • IBM 143
  • IBM 151
  • IBM 155
  • IBM 156
  • IBM 163
  • IBM 210
  • IBM 797
  • IBM 824
  • IBM 826
  • IBM 884
  • IBM 963
  • IBM 5496
  • IBM Port-A-Punch
  • IBM Votomatic

Սորտավորող սարքեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Հոլերիթի ավտոմատ սորտավորող սարք
  • Հոլերիթ 2
  • IBM 70
  • IBM 71
  • IBM 74
  • IBM 75
  • IBM 76
  • IBM 080
  • IBM 081
  • IBM 082
  • IBM 083
  • IBM 084
  • IBM 101
  • IBM 106
  • IBM 108
  • IBM 867
  • IBM 109
  • IBM 5486

Կոլլատորներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM 072
  • IBM 077
  • IBM 078
  • IBM 079
  • IBM 085
  • IBM 087
  • IBM 088
  • IBM 089
  • IBM 188

Վերարտադրող, ամփոփող ու Gang դակիչներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM 501
  • IBM 512
  • IBM 513
  • IBM 514
  • IBM 515
  • IBM 516
  • IBM 517
  • IBM 518
  • IBM 519
  • IBM 520
  • IBM 522
  • IBM 523
  • IBM 524
  • IBM 526
  • IBM 528
  • IBM 534
  • IBM 545
  • IBM 549

Ինտերպրետատորներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM 548
  • IBM 550
  • IBM 551
  • IBM 552
  • IBM 555
  • IBM 557
  • IBM 938

Տաբուլյատորներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Հոլերիթի մարդահամարի տաբուլյատոր
  • Հոլերիթի ինտեգրող տաբուլյատոր
  • Հոլերիթի ավտոմատ թարմացվող տաբուլյատոր
  • Հոլերիթի I տիպի տաբուլյատոր
  • Հոլերիթի III տիպի տաբուլյատոր
  • Հոլերիթի 3-S տիպի տաբուլյատոր
  • Հոլերիթի IV տիպի տաբուլյատոր
  • Կոլումբիա տարբերակող տաբուլյատոր
  • IBM 092
  • IBM 093
  • IBM 094
  • IBM 211
  • IBM 212
  • IBM 285
  • IBM 298
  • IBM 301
  • IBM ATB
  • IBM ATC
  • IBM 401
  • IBM 402
  • IBM 403
  • IBM 404
  • IBM 405
  • IBM 407
  • IBM 408
  • IBM 409
  • IBM 412
  • IBM 416
  • IBM 417
  • IBM 418
  • IBM 419
  • IBM 420
  • IBM 421
  • IBM 424
  • IBM 426
  • IBM 427
  • IBM 444
  • IBM 447
  • IBM 450
  • IBM 858
  • IBM 863
  • IBM 866
  • IBM 868
  • IBM 972-1
  • IBM 916
  • IBM 921
  • IBM 922
  • IBM 923
  • IBM 954

Հաշվիչ սարքեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM 600
  • IBM 601
  • IBM 602
  • IBM 602A
  • IBM 603
  • IBM 604
  • IBM 521
  • IBM 541
  • IBM 605
  • IBM 527
  • IBM CPC
  • IBM 941
  • IBM 607
  • IBM 529
  • IBM 542
  • IBM 942
  • IBM 608
  • IBM 609
  • IBM 632
  • IBM 633
  • IBM 614
  • IBM 632/3
  • IBM 630
  • IBM 631
  • IBM 634
  • IBM 635
  • IBM 636
  • IBM 637
  • IBM 638
  • IBM 641
  • IBM 645
  • IBM 648
  • IBM 649
  • IBM 644
  • IBM 6400

Միավորի գրանցման այլ սարքավորումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM Electromatic Table Printing Machine
  • IBM 870
  • IBM 834
  • IBM 836
  • IBM 865
  • IBM 866
  • IBM 868
  • IBM 536
  • IBM 961
  • IBM 962
  • IBM 972-2
  • IBM 939
  • IBM 9900

Գրամեքենաներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM Remote control keyboard
  • IBM Electric typewriter Model 01
  • IBM Electric typewriter, both Standard and Executive
  • IBM Selectric typewriter
  • IBM 6240
  • IBM Executary Model 212

Պատճենահանող սարքեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM Copier
  • IBM Copier II
  • IBM Series III Copier/Duplicator Model 10
  • IBM Series III Copier/Duplicator Model 20

Այլ ոչ-համակարգչային արտադրանք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM 805
  • IBM 850
  • IBM 856
  • IBM 857
  • IBM 861
  • IBM 869
  • IBM 953
  • IBM 954
  • IBM 964
  • IBM 966
  • IBM 973
  • IBM Lectern
  • IBM Radiotype
  • IBM Scanistor
  • IBM Shoebox
  • IBM Ticketograph
  • IBM Toll Collection System
  • IBM Wireless Translation System
  • IBM Hydrogen Peroxide Analyzer
  • IBM PW 200 Percussive Welder
  • IBM Industrial Scale
  • IBM Style 5011
  • IBM Style 5117
  • IBM Electric Scoreboard

Վակուումային խողովակների վրա հիմնված համակարգիչներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM 305 RAMAC
  • IBM 305
  • IBM 323
  • IBM 340
  • IBM 350
  • IBM 370
  • IBM 380
  • IBM 381
  • IBM 382
  • IBM 407
  • IBM 610
  • IBM 650
  • IBM 355
  • IBM 407
  • IBM 533
  • IBM 537
  • IBM 543
  • IBM 544
  • IBM 650
  • IBM 652
  • IBM 653
  • IBM 654
  • IBM 655
  • IBM 727
  • IBM 838
  • IBM 701
  • IBM 706
  • IBM 711
  • IBM 716
  • IBM 721
  • IBM 726
  • IBM 727
  • IBM 731
  • IBM 736
  • IBM 737
  • IBM 740
  • IBM 741
  • IBM 746
  • IBM 753
  • IBM 780
  • IBM 702
  • IBM 712
  • IBM 717
  • IBM 922
  • IBM 722
  • IBM 727
  • IBM 732
  • IBM 752
  • IBM 756
  • IBM 757
  • IBM 758
  • IBM 704
  • IBM Քարտից սպեղանի փոխարկիչ
  • IBM Սպեղանիով կառավարվող տպիչ
  • IBM 711
  • IBM 716
  • IBM 721
  • IBM 727
  • IBM 733
  • IBM 737
  • IBM 738
  • IBM 740
  • IBM 780
  • IBM 705
  • IBM 709
  • IBM 711
  • IBM 716
  • IBM 721
  • IBM 729
  • IBM 733
  • IBM 737
  • IBM 738
  • IBM 740
  • IBM 755
  • IBM 766
  • IBM 780
  • IBM ASCC
  • IBM SSEC
  • IBM NORC
  • AN/FSQ-7

Solid State համակարգիչներ և համակարգեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

SLT-ի վրա հիմնված համակարգիչներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM 1130
  • IBM 1800
  • IBM 2020
  • IBM 2022
  • IBM 2025
  • IBM 2030
  • IBM 2040
  • IBM 2044
  • IBM 2050
  • IBM 2060
  • IBM 2064
  • IBM 2065
  • IBM 2067
  • IBM 2070
  • IBM 2075
  • IBM 2091
  • IBM 2095
  • IBM 3031
  • IBM 3032
  • IBM 3033
  • IBM 3081
  • IBM 3083
  • IBM 3084
  • IBM 3090
  • IBM 3115
  • IBM 3125
  • IBM 3135
  • IBM 3145
  • IBM 3155
  • IBM 3165
  • IBM 3138
  • IBM 3148
  • IBM 3158
  • IBM 3168
  • IBM 3195
  • IBM 3730
  • IBM 3741
  • IBM 3790
  • IBM 4300
  • IBM 4321
  • IBM 4331
  • IBM 4341
  • IBM 4361
  • IBM 4381
  • IBM 4953
  • IBM 4954
  • IBM 4955
  • IBM 4956
  • IBM 5010
  • IBM 5100
  • IBM 5110
  • IBM 5120
  • IBM 5320
  • IBM 5340
  • IBM 5360
  • IBM 5362
  • IBM 5363
  • IBM 5381
  • IBM 5382
  • IBM 5410
  • IBM 5415
  • IBM 7201
  • IBM 8100
  • IBM 8150
  • IBM 9020
  • IBM 9081
  • IBM 9083
  • IBM 9190
  • IBM ES/9370
  • IBM 9371
  • IBM 9373
  • IBM 9375
  • IBM 9377

Անջատ IC-ի վրա հիմնված համակարգիչներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM ES/9000
  • IBM 2003
  • IBM 2064
  • IBM 2066
  • IBM 2084
  • IBM 2086
  • IBM 2094
  • IBM 2096
  • IBM 2097
  • IBM 2097
  • IBM 2817
  • IBM 2818
  • IBM 2827
  • IBM 7060
  • IBM 9406
  • IBM 9672
  • IBM 9674
  • iSeries
  • System/390
  • System z
  • zSeries

Միկրոպրոցեսորներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM 801
  • IBM ROMP
  • IBM APC
  • IBM CnC/M68000
  • IBM P/370
  • IBM POWER1
  • IBM POWER2
  • IBM POWER3
  • IBM POWER4
  • IBM POWER5
  • IBM POWER6
  • IBM POWER7
  • PowerPC 601
  • PowerPC 603
  • PowerPC 604
  • PowerPC 620
  • PowerPC 7xx
  • PowerPC 4xx
  • IBM RS64
  • PowerPC 970
  • Gekko
  • Broadway
  • Xenon

Ծրագրավորման լեզուներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • FORTRAN
  • PL/I
  • COBOL
  • APL
  • PL/S
  • RPG
  • SQL
  • Rexx

Գերհամակարգիչներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • IBM Deep Blue
  • Blue Gene
  • IBM Kittyhawk
  • IBM Watson

Անջատ տրանզիստորների վրա հիմնված համակարգիչեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • AN/FSQ-31V IBM 1620
  • IBM 1710
  • IBM 1720
  • IBM 7030
  • IBM 7080
  • IBM 7700
  • IBM 7950