Մեծ Բրիտանիայի բարձր շինությունների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ցուցակում բերված են Մեծ Բրիտանիայի ավելի քան 100 մետր բարձրություն ունեցող բազմահարկ շենքերը։

Շենքեր 100մ — 140մ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

[14]
Տեղը Անվանումը Քաղաքը Տարածաշրջանը Պատկեր Բարձրությունը (մ) Բարձրությունը (ֆ) Հարկերը Տարին Ծանոթագրություն
20 CityPoint Լոնդոն ՄեծԼոնդոն City Point.jpg 127 417 36 1967
[1]
21 Willis Building (Լոնդոն) Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Willis Building (London).jpg 125 410 28 2007
[2]
22 Յուսթենթաուեր Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Euston Tower 2004.jpg 124 407 36 1970
[3]
23= Բարբիկան Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Crowell Tower, London.jpg 123 404 42 1973
[4]
23= Լոդերդեյլի աշտարակ Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Barbican Estate Tower 2005.jpg 123 404 43 1974
[5]
23= Շեքսպիր աշտարակ Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Barbican Estate Tower 2007.jpg 123 404 43 1976
[6]
26= 10 Holloway Circus Բիրմինգհեմ Արևմտյան Միդլենտ Holloway Circus Tower Birmingham (cropped).JPG 122 400 39 2006
[7]
26= Pan Peninsula West Tower Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Pan Peninsula London.jpg 122 400 39 2008
[8]
28 Millbank Tower Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Millbank Tower, Westminster, London, 24Apr04.jpg 119 390 33 1962
[9]
29= Co-operative Insurance Tower Մանչեստր Հյուսիս-Արևմտյան Անգլիա CIS Tower Manchester.jpg 118 387 25 1962
[10]
29= Սենտ-Հելենս Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Aviva, London.jpg 118 387 28 1969
[11]
31= Centre Point Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Centre Point London.jpg 117 384 35 1967
[12]
31= Empress State Building Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Empress State Building.JPG 117 384 31 1961
[13]
34= 1 West India Quay Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Marriott Hotel, West India Quay London.jpg 111 364 36 2004
[15]
34= King's Reach Tower Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Kings Reach Tower, Southwark, London.jpg 111 364 30 1978
[16]
37= City Tower (Մանչեստր) Մանչեստր Մեծ Մանչեստր City Tower New.jpg 107 351 30 1967
[17]
37= Shell Centre Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Shell Centre, London, UK, June 2004.jpg 107 351 26 1961
[18]
37= The Tower, Meridian Quay Սուոնսի Ուելս The Tower Meridian Quay.JPG 107 351 29 2008
[19]
39= 17 New Wakefield Street Մանչեստր Հյուսիս-ԱրևմտյանԱնգլիա 17 New Wakefield nearing completion.jpg 106 348 32 2012
[20]
39= Sky Plaza Լիդս Sky Plaza, Clay Pit Lane, Leeds (20th June 2012).JPG 106 348 37 2009
[21]
41= Nido Spitalfields Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Nido 100 Middlesex Street.jpg 105 344 34 2009
[22]
41= 33 Canada Square Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Canary Wharf Wide View, London - July 2009.jpg 105 344 18 1999
[23]
43= Ontario Tower Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Ontario Tower, London.jpg 104 341 31 2007
[24]
43= 99 Bishopsgate Լոնդոն Մեծ Լոնդոն 99bishopsgate.jpg 104 341 26 1976
[25]
45 Sussex Heights Բրայթոն Հարավ-Արևելյան Անգլիա Sussex Heights, Brighton (from St Nicholas' Garden of Rest).JPG 102 334 24 1968 [26]
46= St Paul's Tower Շեֆիլդ Իյորկշիրի և Համբեր St Pauls Tower View.JPG 101 331 32 2010
[27]
46= London Hilton on Park Lane Լոնդոն Մեծ Լոնդոն The London Hilton on Park Lane 1.jpg 101 331 29 1963
[28]
46= Portland House Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Portland House, London, England.jpg 101 331 29 1963
[29]
46= Royal London Hospital Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Royal London Hospital redevelopment.jpg 101 331 29 2010
[30]
50= Ալֆա աշտարակ Բիրմինգհեմ Արևելյան Միդլենտ Alpha Tower -Birmingham -UK (2).JPG 100 328 28 1970
[31]
50= Stock Exchange աշտարակ Լոնդոն Մեծ Լոնդոն London stock exchange reclad 5.jpg 100 328 27 1970
[32]

Կառուցվում է[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տեղը Անվանումը Քաղաքը Տարածաշրջանը Պատկերը Բարձրությունը (մ) Բարձրությունը (ֆ) Հարկերը Տարին Ծանոթագրություն
1 Leadenhall Street Լոնդոն Մեծ Լոնդոն

The Leadenhall Building Construction, February 2012.jpg

225 737 48 2012
[33]
2 St George Wharf Tower Լոնդոն Մեծ Լոնդոն St Georges Wharf Tower May 2012.jpg 181 594 49 2014
[34]
3 100 Bishopsgate Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Flag of the City of London.svg 172 564 40 2015
[35]
4 20 Fenchurch Street Լոնդոն Մեծ Լոնդոն 20-fenchurch-march31.jpg 160 525 36 2014
[36]
5 150 Stratford High Street Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Flag of the City of London.svg 133 436 41 2012
[37]
6 25 Churchill Place Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Flag of the City of London.svg 130 427 23 2014
[38]
7 The Heron Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Flag of the City of London.svg 112 367 35 2012
[39]
8 17 New Wakefield Street Մանչեստր Հյուսիս Արևմտյան Անգլիա 17 New Wakefield nearing completion.jpg 106 348 32 2013
[40]
9 Pioneer Point North Լոնդոն Մեծ Լոնդոն Flag of the City of London.svg 105 343 31 2012
[41]


Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «CityPoint»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  2. «The Willis Building»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  3. «Euston Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  4. «Cromwell Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  5. «Lauderdale Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  6. «Shakespeare Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  7. «10 Holloway Circus»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  8. «The Landmark West Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2010-11-12 
  9. «Millbank Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  10. «CIS Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  11. «Aviva Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  12. «Centre Point»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  13. «Empress State Building»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  14. «Bridgewater Place»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  15. «1 West India Quay»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  16. «King's Reach Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  17. «City Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  18. «Shell Centre»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  19. «The Tower, Meridian Quay»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2010-11-12 
  20. «17 New Wakefield Street»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  21. «The Sky Plaza»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2009-06-10 
  22. «100 Middlesex Street»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2010-06-10 
  23. «33 Canada Square»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  24. «Ontario Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  25. «99 Bishopsgate»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  26. «Sussex Heights»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2010-11-12 
  27. «St Paul's Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2010-11-12 
  28. «The London Hilton on Park Lane»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  29. «Portland House»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  30. «Royal London Hospital Tower 2»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2010-11-12 
  31. «Alpha Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  32. «125 Old Broad Street»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-09-11-ին։ Վերցված է 2007-06-10 
  33. «The Leadenhall Building»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  34. «St George Wharf Tower»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  35. «100 Bishopsgate»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  36. «20 Fenchurch Street»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  37. «150 Stratford High Street»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  38. «25 Churchill Place»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  39. «The Heron»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  40. «17 New Wakefield Street»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 
  41. «Pioneer Point North»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-27-ին։ Վերցված է 2012-09-29 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]