Սան Ֆրանցիսկոյի ամենաբարձր շենքերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
FinancialNorth.jpg

Ամերիկյան Սան Ֆրանցիսկո քաղաքը ունի ավելի քան 370 բարձրահարկ շենքեր, որոնցից 44-ի բարձրությունը ավելի քան 122 մետր է: Քաղաքի ամենաբարձր շենքը Տրանսամերիկան է, որի բարձրությունը կազմում է 260 մետր: Իր բարձրությամբ ԱՄՆ-ում 35-րդն է։ Իր բարձրությամբ երկրորդ տեղը զբաղեցնում է Կալիֆորիա ստրիտ, 555 շենքը, որը հայտնի է նաև Ամերիկայի բանկ անվանումով:



Սան Ֆրանցիսկոյի շենքերի մեծ մասը կառուցվել են 1960-1980-ական թվականներին: 1990 թվականին շինարարությունը մի քիչ դանդաղել է:

Սակայն միևնույն է այսօր քաղաքում բարձրահարկ շենքերը բավականին շատ են:

One Rincon Hill-ը քաղաքի ամենաբարձր բնակելի շենքն է:

Կառուցված շենքեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ստորև ներկայացված է Սան Ֆրանցիսկոյի ամենաբարձր շենքերի ցանկը


Տեղ Անվանում Նկար Բարձրություն Հարկ Կառուցման տարեթիվ Ծանոթագրություն
1 Տրանսամերիկա SF Transamerica full CA.jpg 260 48 1972 Քաղաքի ամենաբարձր շենքը՝ Տրանսամերիկան, որի բարձրությունը կազմում է 260 մետր: Իր բարձրությամբ ԱՄՆ-ում 35-րդն է[1].
2 Կալիֆորնիա ստրիտ, 555 Bank of America Tower San Francisco.jpg 237 52 1969 Իր բարձրությամբ երկրորդ տեղը զբաղեցնում է Կալիֆորիա ստրիտ, 555 շենքը, որը հայտնի է նաև Ամերիկայի բանկ անվանումով:[2][3].
3 Կալիֆորնիա ստրիտ, 345 345 California Street.JPG 212 48 1986 1980 թվականին եղել է քաղաքի ամենաբարձր շենքը[4][5].
4 Միլենյումի աշտարակ Millennium Tower San Francisco July 2008.jpg 197 58 2009 2000 թվականին եղել է քաղաքի ամենաբարձր շենքը[6][7].
5 One Rincon Hill Img3645 One Rincon Hill November.JPG 195 60 2008 Քաղաքի ամենաբարձր բնակելի շենքը[8][9][10][11].
6= Ֆրիմոնտ ստրիտ , 50 50 Fremont.jpg 183 43 1985 [12][13]
6= Կալիֆորնիա ստրիտ, 50 101 California Street from street level 1.JPG 183 48 1982 [14][15]
8 Շեվրոնի աշտարակը 175 40 1975 [16][17]
9 Պրիչալ Embarcadero 4.jpg 174 45 1982 [18][19]
10 Պրիչալ (առաջին) Embarcadero center SF.jpg 173 45 1971 [20][21]
11 Մոնտգոմերի ստրիտ, 44 44 Montgomery Street San Francisco.jpg 172 43 1967 [22][23]
12 Կոլյոյի աշտարակ One Market Plaza.jpg 172 43 1976 [24][25]
13 Սենսոում ստրիտ, 1 168 39 1984 [26][27]
14 Տերրասի Շեկլի Shaklee Terraces.jpg 164 38 1979 [28][29]
15= First Market Tower San Francisco Financial District.jpg 161 39 1973 [30][31]
15= Մակեսոն պլազա McKesson HQ.jpg 161 38 1969 [32][33]
17= Մարկետ ստրիտ, 425 425 Market Street, San Francisco.jpg 160 38 1973 [34][35]
Մոնտոմերի Pacific Telesis Center.jpg 152 38 1982 [36][37]
19 Բուշ Ստրիտ, 333 333 Bush St., SF front from street level 2.JPG 151 43 1986 [38][39]
20 Խիլտոն Յունիոն սկվեր (առաջին) Hilton San Francisco and Towers.jpg 150 46 1971 Քաղաքի ամենաբարձր շենքը, որտեղ կա հյուրանոց[40][41].
21 Pacific Gas and Electric 150 34 1971 [42][43]
22 Կալիֆորնիա ստրիտ, 50 50 California.jpg 148 37 1972 [44][45]
23 Սվյատովա Ռեդժիվայի թանգարան (աշտարակ) StRegisMuseumTowerSFCA2.JPG 147 42 2005 [46][47]
24= Պայն ստրիտ, 100 145 33 1972 [48][49]
24= Ֆրեմոնտ ստրիտ, 45 145 34 1978 [50][51]
26 Մարկետ ստրիտ, 333 144 33 1979 [52][53]
27 Կալիֆորնիա ստրիտ, 650 650 California.jpg 142 34 1964 [54][55]
28 Մասիոն ստրիտ, 555 555 Mission Street July 2008.JPG 140 33 2008 [56][57][58][59][60]
29 Անվերջություն (առաջին) 2008-07-04 The Infinity II July 2008.jpg 137 41 2008 [61][62][63]
30 Առաջին փողոց, 100 100FirstPlaza.png 136 27 1988 [64][65]
31 Կալիֆորնիա ստրիտ, 1 134 32 1969 [66][67]
32 Մարրիոտ Մարկիզ (Հոթել) San Francisco Marriott Marquis.jpg 133 39 1989 [68][69]
33= Ռասս բիլդինգ Russ Building front 1.JPG 132 32 1927 [70] [71]
33= Պակ Բելլ PacBell Building, northeast corner.jpg 132 26 1925 [72][73]
35= JPMorgan Chase JP MorganChase Building.jpg 128 31 2002 [74][75]
35= Պարամայուտ 128 40 2002 [76][77]
37 Providian Financial Building 127 30 1981 [78][79]
38= Պրիչալ Embarcadero center SF.jpg 126 31 1977 [80][81]
38= Պրիչալ (երկրորդ) Embarcadero center SF.jpg 126 30 1974 [82][83]
40 Մարկետ ստրիտ, 595 125 30 1979 [84][85]
41 Մարկետ ստրիտ, 132 124 29 1986 [86][87]
42= Մանտոմերի ստրիտ, 101 101 Montgomery Street from street level.JPG 123 28 1984 [88][89]
42= Պրիչալ 123 34 1989 [90][91]
44 Կալիֆորնայի ավտոմոբիլային շենքը AAA Building.jpg 122 29 1974 [92][93]

Սան Ֆրանցիսկոյի առավել բարձր շենքերի ժամանակագրությունը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Նկար Հասցե Կառուցման ժամանակագրությունը Բարձրություն Հարկեր Ծանոթագրություն
Միլլս Mills Building (San Francisco).jpg Բուշ ստրիտ, 220 1898-1915 47 10 [94]
Ցենտրալ տաուեր Central Tower And Flag.jpg Մարկետ ստրիտ, 703 1892-1898 91 21 [95]
Սիթի հոլլ Sfcityhall.jpeg Պոլկ ստրիտ, 1 1915-1922 94 4 [96]
Commercial Union Assurance Building Մոնգոմորի ստրիտ, 315 1921-1922 94 16 [97]
Բուշ ստրիտ, 225 Բուշ ստրիտ, 225 1922-1925 100 22 [98]
Պակ բելլ PacBell Building, northeast corner.jpg Նյու Մանտոմերի ստրիտ, 140 1925-1965 133 26 [72]
Ռասս բիլդինգ Russ Building front 1.JPG մոնտոմերի ստրիտ, 235 1927-1965 133 31 [70]
Հալֆորդ հիլդինգ 650 California.jpg Կալիֆորնիա ստրիտ, 650 1965-1967 142 33 [54]
Մոնտգոմերի ստրիտ, 44 44 Montgomery Street San Francisco.jpg Մոնտգոմերի ստրիտ, 44 1967-1969 172 43 [22]
Ամերիկայի բանկ (շենք) Bank of America Tower San Francisco.jpg Կալիֆորնիա ստրիտ, 555 1969-1972 237 52 [2]
Տրանսամերիկա SF Transamerica full CA.jpg Մոնտգոմերի ստրիտ, 600 1972-մինչև հիմա 260 48 [1]


Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,0 1,1 «Transamerica Pyramid»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  2. 2,0 2,1 «555 California Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  3. «555 California Street»։ Structurae.de։ Վերցված է 2011-05-12 
  4. «345 California Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  5. «345 California Center»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  6. «Millennium Tower»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  7. «Millennium Tower»։ SkyscraperPage.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  8. «One Rincon Hill - South Tower»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  9. «One Rincon Hill South Tower»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  10. «One Rincon Hill»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  11. «One Rincon Hill»։ Luxist։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  12. «50 Fremont Center»։ SkyscraperPage.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  13. «50 Fremont Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  14. «101 California Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  15. «101 California Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  16. «Chevron Tower»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  17. «Chevron Tower»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  18. «Four Embarcadero Center»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  19. «4 Embarcadero Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  20. «One Embarcadero Center»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-06-06 
  21. «1 Embarcadero Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-09-29-ին։ Վերցված է 2011-06-06 
  22. 22,0 22,1 «44 Montgomery Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  23. «44 Montgomery Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  24. «Spear tower»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  25. «Spear Tower»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  26. «Citicorp Center»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  27. «Citicorp Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-12 
  28. «Shaklee Terraces»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  29. «Shaklee Terraces»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  30. «First Market Tower»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  31. «First Market Tower»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  32. «McKesson Plaza»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  33. «McKesson Plaza»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  34. «425 Market Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  35. «425 Market Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  36. «Telesis Tower»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  37. «Telesis Tower»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  38. «333 Bush Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  39. «333 Bush Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  40. «Hilton San Francisco Tower I»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  41. «Hilton San Francisco & Towers I»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  42. «Pacific Gas & Electric Building»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  43. «Pacific Gas & Electric Building»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-13 
  44. «50 California Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  45. «50 California Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  46. «St. Regis Museum Tower»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  47. «St. Regis Museum Tower»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  48. «100 Pine Center»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  49. «100 Pine Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  50. «45 Fremont Center»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  51. «45 Fremont Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  52. «333 Market Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  53. «333 Market Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  54. 54,0 54,1 «650 California Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  55. «650 California Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  56. «Turner Construction Company Completes Construction on San Francisco's 555 Mission Street Office Tower»։ Market Watch։ September 18, 2008։ Վերցված է 2011-05-15 
  57. «555 Mission Street»։ SkyscraperPage.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  58. «Topped Off: 555 Mission Street»։ Curbed SF։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  59. «555 Mission Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  60. «555 Mission Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  61. «The Infinity, Phase I»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  62. «The Infinity I & II project»։ Webcor Builders։ Արխիվացված է օրիգինալից 2004-12-20-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  63. «The Infinity II»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  64. «100 First Plaza»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  65. «100 First Plaza»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  66. «One California»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  67. «One California Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  68. «San Francisco Marriott»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  69. «San Francisco Marriott»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  70. 70,0 70,1 «Russ Building»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  71. «Russ Building»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  72. 72,0 72,1 «PacBell Building»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  73. «PacBell Building»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  74. «JP MorganChase Building»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  75. «JP MorganChase Building»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  76. «The Paramount»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  77. «The Paramount»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  78. «Providian Financial Building»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  79. «Providian Financial Building»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  80. «Three Embarcadero Center»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  81. «3 Embarcadero Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  82. «Two Embarcadero Center»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  83. «2 Embarcadero Center»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  84. «595 Market Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  85. «595 Market Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  86. «123 Mission Street»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  87. «123 Mission Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  88. «101 Montgomery»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  89. «101 Montgomery Street»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  90. «Embarcadero West»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  91. «Embarcadero West»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  92. «California Automobile Association Building»։ SkyscraperPage։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  93. «California Automobile Association Building»։ Emporis.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  94. «Mills Building and Mills Tower»։ Noehill։ 2010։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  95. «Central Tower»։ SkyscraperPage.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  96. «San Francisco City Hall»։ SkyscraperPage.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  97. «Commercial Union Assurance Building»։ SkyscraperPage.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 
  98. «225 Bush Street»։ SkyscraperPage.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-04-ին։ Վերցված է 2011-05-15 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]