Պլովդիվի քաղաքապետերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Պլովդիվի քաղաքապետերի ցանկում ներկայացված է Բուլղարիայի՝ մեծությամբ երկրորդ քաղաք Պլովդիվի ղեկավարների ցանկը սկսած 1878 թվականից, երբ հիմնադրվել է այդ պաշտոնը Բուլղարիայի անկախացումից հետո։

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Քաղաքապետ Կառավարման ժամանակ Պատկեր
1. Ատանաս Սամոկովլիև 12 հունվարի26 փետրվարի, 1878
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Atanas Samokovets not classified1.jpg
2. Կոստակի Պեև 26 փետրվարի, 187817 նոյեմբերի, 1880
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Kostaki Peev not classified.jpg
3. Իվան Ստ․ Գեշով 17 նոյեմբերի, 188026 հունվարի, 1883
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Ivan Geshov not classified.jpg
4. Սոտիր Անտոնիադի 26 հունվարի21 ապրիլի, 1883
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Sotir Antoniadi not classified.jpg
5. Պետկո Կարավելով 21 ապրիլի, 188313 հունվարի, 1884
Petko-Karavelov.jpg
6. Հաֆուզ Ահմեդ Էֆենդի 13 հունվարի8 մայիսի, 1884
7. Կոստակի Պեև 8 մայիսի, 188413 նոյեմբերի, 1887
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Kostaki Peev not classified.jpg
8. Խրիստո Դյուկմեջիև 13 նոյեմբերի, 188717 սեպտեմբերի, 1890
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Hristo Dukmendjiev not classified.jpg
9. Դիմիտր Սվեշչարով 17 սեպտեմբերի, 18906 փետրվարի, 1893
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Dimitur Sveshtarov 2 not classified.jpg
10. Ստեֆան Կալչև 6 փետրվարի31 մարտի, 1893
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Stefan Kalchev.jpg
11. Անգել Սեմերջիև 1 ապրիլի1 հունիսի, 1893
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Angel Semerdzhiev not classified.jpg
12. Կոնստանտին Խաջիկալչով 2 հունիսի30 հոկտեմբերի, 1893
13. Մանչո Մանև 30 հոկտեմբերի, 18937 հուլիսի, 1894
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Mancho Manev not classified.jpg
14. Նիկոլա Չալուկով 7 հուլիսի5 հոկտեմբերի, 1894
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Nikola Chalukov not classified.jpg
15. Միխայիլ Մաջարով 5 հոկտեմբերի17 նոյեմբերի, 1894
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Mihail Madzharov not classified.jpg
16. Դանաիլ Յուրուկով 17 նոյեմբերի, 18942 նոյեմբերի, 1896
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Danail Yurukov not classified.jpg
17. Խրիստո Գ․ Դանով 2 նոյեմբերի, 189612 ապրիլի, 1899
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Hristo G. Danov not classified.jpg
15. Նիկոլա Չալուկով 13 ապրիլի, 189913 հոկտեմբերի, 1900
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Nikola Chalukov not classified.jpg
16. Դենյո Մանև 19 հոկտեմբերի4 դեկտեմբերի, 1900
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Denyo Manev not classified.jpg
17. Նիկոլա Չալուկով 4 դեկտեմբերի, 190023 մարտի, 1901
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Nikola Chalukov not classified.jpg
18. Դրագան Մանչով 7 ապրիլի24 մայիսի, 1901
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Dragan Manchov not classified.jpg
19. Խրիստո Տանչև 24 մայիսի, 19016 փետրվարի, 1902
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Hristo Tanchev not classified.jpg
20. Գեորգի Ջևիզով 6 փետրվարի, 19027 հոկտեմբերի, 1903
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Georgi Dzhevizov not classified.jpg
21. Խրիստո Միլև 9 հոկտեմբերի, 190319 սեպտեմբերի, 1905
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Hristo Milev not classified.jpg
22. Նիկոլա Չալուկով 19 սեպտեմբերի, 190527 մայիսի, 1906
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Nikola Chalukov not classified.jpg
23. Վուլկո Շոպով 14 հունիսի, 19062 ապրիլի, 1908
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Vulko Shopov not classified.jpg
24. Իվան Կեսյակով 2 ապրիլի, 19085 ապրիլի, 1912
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Ivan Kesyakov not classified.jpg
25. Գեորգի Ջևիզով 5 ապրիլի26 ապրիլի, 1912
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Georgi Dzhevizov not classified.jpg
26. Նիկոլա Կոլարով 26 ապրիլի21 մայիսի, 1912
27. Նիկոլա Կոզարև 21 մայիսի, 19129 հունվարի, 1914
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Nikola Kozarev not classified.jpg
28. Դենյո Մանև 9 հունվարի, 19144 հուլիսի, 1918
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Denyo Manev not classified.jpg
29. Միլոշ Դանով 6 հուլիսի, 191829 մայիսի, 1919
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Milosh Danov 1 not classified.jpg
30. Ստեֆան Գևգալով 15 հունիսի26 սեպտեմբերի, 1919
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Stefan Gavgalov not classified.jpg
31. Խրիստո Պավլով 26 սեպտեմբերի11 նոյեմբերի, 1919
32. Խարիտոն Կուև 11 նոյեմբերի30 դեկտեմբերի, 1919
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Hariton Kuev not classified.jpg
33. Նիկոլա Գալաբով 30 դեկտեմբերի, 191916 մարտի, 1920
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Nikola Galabov 1 not classified.jpg
34. Պանայոտ Մուտաֆչիև 16 մարտի6 հուլիսի, 1920
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Panayot Mutafchiev not classified.jpg
35. Պետար Շիլև 6 հուլիսի, 19201 մարտի, 1921
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Petar Shilev not classified.jpg
36. Իվան Կեսյակով 1 մարտի21 ապրիլի, 1921
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Ivan Kesyakov not classified.jpg
37. Կոստա Բոժիլով 21 ապրիլի18 դեկտեմբերի, 1921
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Kosta Bozhilov not classified.jpg
38. Իվան Կեսյակով 18 դեկտեմբերի, 192131 հոկտեմբերի, 1922
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Ivan Kesyakov not classified.jpg
39. Պետր Յանակով 31 հոկտեմբերի, 192211 հունվարի, 1923
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Petar Yanakov not classified.jpg
40. Իվան Ստանչև 11 հունվարի9 հունիսի, 1923
41. Պետր Դրենսկի 12 հունիսի, 19231 հուլիսի, 1927
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Petar Drenski not classified.jpg
42. Պանայոտ Կոստով 1 հուլիսի, 19276 հոկտեմբերի, 1928
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Panayot Mutafchiev not classified.jpg
43. Միլոշ Դանով 6 հոկտեմբերի, 192818 ապրիլի, 1929
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Milosh Danov 1 not classified.jpg
44. Ենյո Մանոլով 18 ապրիլի, 19296 ապրիլի, 1932
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Enyo Manolov Crop not classified.jpg
45. Բոժիդար Զդրավկով 6 ապրիլի, 193214 մարտի, 1935
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Bozhidar Zdravkov 2 not classified.jpg
46. Գեորգի Տոդորով 14 մարտի, 19358 հոկտեմբերի, 1936
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Georgi Todorov not classified.jpg
47. Բոժիդար Զդրավկով 8 հոկտեմբերի, 193614 նոյեմբերի, 1939
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Bozhidar Zdravkov 2 not classified.jpg
48. Պետար Մալչև 15 նոյեմբերի, 193926 նոյեմբերի, 1943
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Petar Malchev not classified.jpg
49. Դիմիտր Կոստով 26 նոյեմբերի, 19438 սեպտեմբերի, 1944
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Dimitur Kostov not classified.jpg
50. Ասեն Կոժուխարով 9 սեպտեմբերի, 194422 մարտի, 1945
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Asen Kozhuharov not classified.jpg
51. Իվան Պերպելիև 22 մարտի, 194519 նոյեմբերի, 1949
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Ivan Perpeliev not classified.jpg
'52. Նիկոլա Բալկանջիև 19 նոյեմբերի, 19493 փետրվարի, 1959
53. Ատանաս Կոստով 3 փետրվարի, 19591 մարտի, 1963
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Atanas Kostov not classified.jpg
54. Իվան Դիմիտրով 1 մարտի, 19639 հունվարի, 1965
55. Իվան Պանև 9 հունվարի, 196517 հունվարի, 1968
56. Կոստա Կումանով 17 հունվարի, 196826 հունիսի, 1971
57. Դիրան Պարիկյան 27 հունիսի, 19713 ապրիլի, 1979
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Diran Parikyan not classified.jpg
58. Խրիստո Միշև 3 ապրիլի, 19798 հունիսի, 1986
59. Դիմիտր Բակալով 8 հունիսի, 198626 փետրվարի, 1988
BASA Regional State Archives Directorate Plovdiv Dimitar Bakalov not classified.jpg
60. Տոդոր Պետկով 26 փետրվարի, 198823 հոկտեմբերի, 1990
61. Նիկոլայ Սոմլև 23 հոկտեմբերի, 199016 հոկտեմբերի, 1991
62. Կարապետ Տոմասյան 16 հոկտեմբերի, 19911 նոյեմբերի, 1995
63. Սպաս Գրնևսկի 1 նոյեմբերի, 19951 նոյեմբերի, 1999
64. Իվան Չոմակով 1 նոյեմբերի, 1999 – հոկտեմբեր, 2007
65. Սլավչո Ատանասով հոկտեմբեր, 200730 հոկտեմբերի, 2011
66. Իվան Տոտև 30 հոկտեմբերի, 2011
Ivan Totev portrait.jpg

Աղբյուրներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Райчевски, Георги, Петков, Петко З. "Пловдивските кметове", Пловдив, 2005, изд. "Агенция Седем Д" ООД