Սոցիալիստական աշխատանքի հերոսների ցանկ (Ռոստովի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Սոցիալիստական աշխատանքի հերոսսների ցանկ. ստորև նշված է Ռոստովի մարզի այն քաղաքացիների անունները, որոնք արժանացել են «Սոցիալիստական աշխատանքի հերոսի» կոչման:

Պատմություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Սոցիալիստական աշխատանքի հերոսի կոչմանն առաջին անգամ արժանացել են Վ. Բեզուգլովը, Պ. Գարցուևը, Ա. Կոտենկոն, Կ. Մազուրովը (1943, նոյեմբերի 5):

Սոցիալիստական աշխատանքի հերոսի կոչմանը վերջինն արժանացել է Իվան Կալինենկոն (1991, մարտի 25):

Պարգևատրվածներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Hero of Socialist Labor medal.png
ԱԱՀԿյանքի տարիներՊարգևատրման
տարի
1Միխայիլ Տավդեենկո 1933-? 1981
2Գրիգորի Ագաֆոնով 1912-2001 1952
3Վասիլի Ագիբալով 1914-1999 1948
4Իվան Ալադին 1905-1974 1959
5Նիկոլայ Ալեքսանդրով 1922-1990 1952
6Դմիտրի Անգելև 1918-1985 1979
7Իվան Անդրեյանչենկո 1926-1995 1959
8Իլյա Անդրիանով 1895-? 1948
9Իվան Անտոնով 1924-2007 1981
10Մարիա Ասլանովա 1920-? 1949
11Պրասկովիա Աստաշովա 1929-1987 1966
12Կիրիլ Աֆանասև 1909-? 1948
13Նիկոլայ Բաբկին 1909-1981 1966
14Պյոտր Բաբմինդրա 1907-? 1948
15Ստեփան Բարակովսկի 1914-? 1966
16Վիկտոր Բարանիկով 1942-? 1974
17Պավել Բարանով 1929-2006 1981
18Վասիլի Բախմացկի 1911-2004 1966
19Վասիլի Բեզուգլով 1908-1981 1943
20Տիխոն Բելևցև 1900-? 1948
21Տատյանա Բելենկո 1924-1986 1966
22Միխայիլ Բելիցկի 1928-1987 1960
23Անդրեյ Բելով 1928-2000 1971
24Նիկոլայ Բելյանսկի 1931-2009 1977
25Գեորգի Բերդիչևսկի 1918-1978 1974
26Վիկտոր Բերմաս 1927-2008 1971
27Վասիլի Բեսեդին 1918-1989 1957
28Անատոլի Բիրյուկով1929-2012 1966
29Ելենա Բելինովա 1902-1990 1966
30Խարիտինիա Բոկովա 1928-? 1966
31Դարիա Բոժուլովիչ 1907-? 1949
32Ֆյոդոր Բոյկո 1905-1966 1947
33Իվան Բոնդարևսկի 1912-1982 1966
34Իվան Բոնդարենկո 1926-2009 1973
35Վերա Բորզիկ 1920-1990 1971
36Տիխոն Բորոդաև 1923-1995 1966
37Ալեքսանդր Բորոդին 1916-1999 1952
38Նիկոլայ Բոչկարև 1932-? 1974
39Դմիտրի Բուգաենկո 1930-2011 1973
40Կոնստանտին Բուզույան 1911-? 1971
41Յուրի Բուրակով[1] 1931-? 1976
42Վալենտինա Բուրենկո 1929-1998 1978
43Ալեքսանդր Բուրմիստրով 1929-2008 1957
44Նիկոլայ Բուցուլին 1909-1993 1949
45Յակով Բիկադորով 1925-? 1974
46Իվան Բիլդին ?-? 1966
47Վարֆոլոմեյ Բասիլենկո ?-? 1951
48Գեորգի Վասիլչենկո  ?-? 1952
49Ֆիլիպ Վասիլչենկո 1910-? 1948
50Իվան Վասյուկով 1910-1988 1971
51Իվան Վելիկանով 1924-? 1957
52Նիկոլայ Վերետեննիկով 1911-? 1948
53Իվան Վեսյոլի 1934-? 1966
54Նատալյա Վլադիմիրովա 1916-? 1949
55Իվան Վոևոդա 1929-? 1971
56Մարիա Վոլկովա 1918-1997 1966
57Վասիլի Վորոնին[2][3] 1931-? 1976
58Նիկոլայ Վոսկոբոյնիկ 1937-1989 1971
59Ֆեոդոսիա Գավրիլենկո 1912-1999 1949
60Իվան Գավրինև[4] ?-? 1979
61Միխայիլ Հայդուկ 1926-2000 1973
62Լեոնիդ Գանոցկի 1921-2000 1971
63Պավել Գարցուև 1905-1969 1943
64Անդրեյ Գացենկի 1928-1987 1971
65Անաստասիա Գերասիմենկո 1907-1980 1949
66Անդրեյ Գլուշիչ 1927-? 1966
67Պյոտր Գոլովաչ 1913-1986 1966
68Միխայիլ Գորդիենկո 1921-1999 1966
69Ռաիսա Գորոժաևա 1928-2011 1973
70Նադեժդա Գորոդիենկո 1917-2004 1960
71Վասիլի Գուզենկո 1926-1995 1979
72Լեոնիդ Գունկին 1917-1956 1949
73Իվան Գուսև 1913-? 1957
74Ելենա Դագաևա 1936-? 1971
75Անտոն Դեդիկ 1896-1969 1949
76Աֆանասի Դեմաշ 1907-1995 1967
77Գրիգորի Դենիսով 1915-1984 1952
78Ռայիսա Դենիսովա 1926-? 1966
79Գեորգի Դրագալև 1913-2006 1957
80Նինա Դրոբիշևա 1926-? 1960
81Միխայիլ Դուդալ 1934-1993 1971
82Եֆիմ Դուխանին 1905-1976 1948
83Ցեզար Դիչինսկի 1904-1998 1949
84Վիտալի Եվդոմաշկո 1935-1992 1971
85Իվան Եվկո 1914-2005 1952
86Բորիս Եվստրատով 1895-? 1948
87Զինայիդա Ելիզարովա  ?-? 1949
88Աննա Ելիսեևնա 1915-2002 1949
89Իվան Ենգալիչև 1931-? 1966
90Զինայիդա Երեմենկո[5] 1936-2013 1984
91Իլարիոն Եսիպենկո 1894-1988 1949
92Դմիտրի Եֆիմով 1925-1987 1971
93Միխայիլ Ժավրոնկով 1926-1996 1966
94Անդրեյ Ժդանով 1905-1979 1949
95Լեոնիդ Ժդանով 1890-1974 1965
96 Տատյանա Ժիլինա 1911-1974 1949
97 Վալենտինա Ժուկովեց 1929-? 1976
98 Նատալյա Ժուրավլյովա 1918-1994 1966
99 Վիկտոր Զագրեբաև 1910-1993 1981
100 Պյոտր Զայցև 1926-2012 1973
101 Իգնատ Զախարով 1913-1978 1966
102 Սերգեյ Զախարով 1909-1973 1948
103 Նինա Զախարովա 1925-2005 1966
104 Սերաֆիմ Զիմովեց 1905-? 1949
105 Բորիս Զինչենկո 1924-2004 1988
106 Պյոտր Զինչենկո 1918-1992 1952
107 Ֆեոդոսիա Զինչենկո 1914-1961 1949
108 Իվան Զուբենկո 1924-1994 1966
109 Նադեժդա Իվախնենկո  ?-? 1981
110 Իվան Իվոնին 1907-1993 1948
111 Պավել Կալաչև 1916-? 1966
112 Իվան Կալինենկո 1920-2000 1991
113 Բորիս Կալինիչենկո 1925-2002 1971
114 Օյոտր Կալմիկով 1885-1969 1949
115 Անատոլի Կալյաև 1922-2004 1986
116 Ֆյոդր Կանիվեց 1923-2004 1971
117 Ֆիլիպ Կարախոտին 1904-1964 1948
118 Պյոտր Կարպով 1912-1979 1949
119 Ալեքսանդր Կիմստաչ 1908-1982 1966
120 Եվդոկիա Կիրնովա 1923-2004 1971
121 Անտոն Կիսլի  ?-? 1952
122 Նիկոլայ Կլիտոնչենկո 1911-1968 1949
123 Ստեփան Կոբզար  ?-? 1971
124 Նիկոլայ Կովալենկո 1928-? 1981
125 Պյոտր Կոլեսնիկով 1905-1997 1983
126 Պյոտր Կոլեսնիկով 1930-? 1976
127 Վասիլի Կոլոմեյցև 1921-? 1966
128 Նադեժդա Կոմարովա 1927-? 1949
129 Քսենիա Կորոլևա 1906-1992 1949
130 Ստեֆան Կորսուն 1909-1984 1949
131 Նինա Կորսունովա 1925-2006 1949
132 Անաստասիա Կոսոլապովա  ?-1979 1966
133 Պավել Կոստենկո 1923-1997 1973
134 Պյոտր Կոստյուխին 1929-2010 1966
135 Նադեժդա Կոսյանենկո  ?-? 1951
136 Ալեքսեյ Կոտենկո 1916-1986 1943
137 Սեմյոն Կրավցով 1923-1985 1971
138 Միխայիլ Կրիվկո 1903-1972 1948
139 Վարվառա Կուդաչենկո 1915-? 1949
140 Նիկոլայ Կուլիշ 1928-2007 1976
141 Վալենտինա Կուպրիյանովա 1930-? 1985
142 Վերա Կուչերենկո 1930-2000 1966
143 Պրասկովիա Լավրուխինա 1939-1999 1973
144 Աննա Լանցովա 1925-1079 1976
145 Գենադի Լևչենկո 1938-? 1991
146 Վիկտոր Լեպետյուխին 1924-2012 1973
147 Ալեքսեյ Լիլեյչենկո 1938-? 1973
148 Նիկոլայ Լովյաննիկով  ?-? 1966
149 Յուրի Լոգվինենկո 1920-1999 1971
150 Վլադիմիր Լոմինոգա 1936-? 1986
151 Ֆիլիպ Լուաշև 1929-2012 1966
152 Անդրեյ Լուկյանչենկո 1923-? 1971
153 Աֆանասի Լունև 1920-2002 1950
154 Նիկոլայ Լուտայ 1911-1994 1971
155 Ֆյոդոր Լյաշենկո 1910-1985 1952
156 Անաստասիա Մագրաժդանովա 1928-? 1949
157 Կոնստանտին Մազուրով 1908-1981 1943
158 Իվան Մայսակ 1905-1972 1948
159 Տիմոֆեյ Մալիև 1908-1973 1966
160 Միխայիլ Մամոնով 1917-2002 1981
161 Իվան Մարինենկո 1911-1977 1952
162 Կիրիլ Մարկելով 1937-1999 1979
163 Ռաիսա Մարչենկո 1928-1972 1949
164 Իսիդոր Մացեգորա  ?-? 1949
165 Ալեքսանդր Միրոշնիչենկո 1934-? 1981
166 Պավել Միրոշնիչենկո 1935-1996 1973
167 Զինաիդա Միխայլիչենկո 1925-2000 1949
168 Սեմյոն Միշակով 1902-? 1948
169 Նիկոլայ Միշենկո 1934-? 1981
170 Տիմոֆեյ Մոլչանով 1908-? 1951
171 Մարիա Մոլչանովա 1911-? 1949
172 Միխայիլ Մորգունով 1908-1999 1949
173 Միխայիլ Մորգունով 1930-1997 1971
174 Միխայիլ Մորոզ 1905-1965 1949
175 Մատրյոնա Մրիխինա 1918-? 1966
176 Պյոտր Մյակտինով 1923-2006 1966
177 Իվան Նազարենկո  ?-? 1953
178 Իվան Նազարով 1922-1997 1973
179 Ալեքսեյ Նաուգոլնի 1903-1979 1948
180 Նիկոլայ Նիկոնորով 1927-? 1971
181 Մարիա Նովիկովա 1935-? 1974
182 Աննա Նովիռչենկովա 1921-1994 1966
183 Իվան Նոսով 1915-2002 1959
184 Տրիֆոն Նուդկո  ?-? 1952
185 Միխայիլ Օվեչկո 1911-1982 1966
186 Նիկոլայ Օժերելև 1920-2008 1984
187 Եգոր Օլեշկո 1933-? 1971
188 Սեմյոն Օմելչենկո 1930-1995 1963
189 Պավել Օսիպենկո 1919-1998 1971
190 Իվան Պազյուկ 1913-1986 1949
191 Բորիս Պանասևիչ  ?-? 1967
192 Ֆյոդր Պարֆինենկո 1907-1995 1952
193 Ռոդիոն Պարհոմենկո 1890-? 1948
194 Անատոլի Պարշին 1923-? 1986
195 Մարկ Պաստուխով 1915-1982 1966
196 Նինա Պերևերզևա 1929-? 1973
197 Յուրի Պեսկով 1936-? 1986
198 Իվան Պետրենկո 1915-1994 1966
199 Նիկոլայ Պետրենկո 1928-? 1971
200 Նիկիտա Պետրով 1906-1982 1966
201 Մարիա Պետրովա  ?-? 1966
202 Ալեքսանդր Պլախով 1928-2000 1962
203 Գրիգորի Պլոտնիկով 1929-2006 1971
204 Իվան Պլուգին 1913-? 1949
205 Վալենտին Պովարենկին 1910-1973 1954
206 Վլադիմիր Պոգորելցև 1940-? 1984
207 Ալլա Պոզնյակ 1936-? 1986
208 Ֆյոդոր Պոլիվանով 1923-1992 1973
209 Նիկոլայ Պոլովոյ 1925-? 1973
210 Իվան Պոլտավսկի 1928-? 1973
211 Պյոտր Պոլտավցև 1920-1988 1973
212 Ֆեդոտ Պոլտորացկի 1914-1996 1949
213 Իվան Պոլյակով 1923-? 1974
214 Վասիլի Պոնոմարենկո 1915-1999 1971
215 Իվան Պոոսիլնի 1922-2005 1981
216 Տաիսիա Պրոդան 1922-2002 1951
217 Ալեքսեյ Պրոկոպենկո 1924-2005 1950
218 Վասիլի Պրոնին 1913-? 1958
219 Իվան Պրուցակով 1929-1990 1957
220 Գեորգի Ռասպոպով 1931-2006 1973
221 Գեորգի Ռոդին 1933-? 1971
222 Վալենտինա Ռոմանչենկո 1920-? 1947
223 Պյոտր Ռուդենկո 1928-? 1982
224 Վասիլի Ռիբալչենկո 1929-2008 1975
225 Գրիգորի Ռյաբցև 1929-? 1966
226 Վիկտոր Սավիչև 1929-? 1971
227 Իվան Սավչենկո 1929-? 1966
228 Աննա Սավչուկ 1910-1991 1966
229 Ալեքսեյ Սայ 1926-1997 1951
230 Տիխոն Սամոսլեդով 1909-1985 1966
231 Վիկտոր Սաֆրոնով 1933-? 1981
232 Կիմ Սելյուտին 1925-1985 1966
233 Դեմյան Սեմենիխին 1902-? 1957

Աղբյուրներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]