Նամիբիայում ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի Համաշխարհային ժառանգության օբյեկտների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

ՅՈՒՆԵՍԿՕՀամաշխարհային ժառանգության ցանկում Նամիբիան հանդես է գալիս 2 օբյեկտով, որը կազմում է Համաշխարհային ժառանգության ընդհանուր թվաքանակի 0.2%-ը ⟨1073-ը՝ 2017 թվականի դրությամբ⟩։ Ընդ որում՝ 2017 թվականի դրությամբ՝ Նամիբիայի տարածքում գտնվող 8 օբյեկտ հայտնվել են Համաշխարհային ժառանգության ցանկ մտնելու թեկնածուների ցանկում[1]։

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Այս աղյուսակում օբյեկտները տեղադրված են ՝ ըստ ՅՈՒՆԵՍԿՕ֊ի Համաշխարհային ժառանգության ցանկում ընդգրկվելու հերթականության

# Պատկեր Անվանում Տեղադրություն Ստեղծման ժամանակաշրջանը Ցանկում ընդգրկվելու տարեթիվը Չափանիշներ
1 Twyfelfontein.jpg Թվիֆելֆոնտեյն
Twyfelfontein
Կունենյե շրջան մ․թ․ա 4-րդ հազարամյակ 2007 № 1255 iii, vi
2 Namib D 45.jpg Նամիբ
Namib Sand Sea
Կղոմաս շրջան բնական 2013 № 1430 vii, viii, ix, x

Օբյեկտների աշխարհագրական տեղադրվածությունը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի համաշխարհային ժառանգությունը Նամիբիայում

Թեկնածուների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Աղյուսակում օբյեկտները տեղադրված են՝ ըստ նախնական ցուցակում ընդգրկվելու հերթականության։ Այս օբյեկտների ցանկն առաջադրել է Նամիբիայի կառավարությունը՝ որպես ՅՈՒՆԵՍԿՕ֊ի Համաշխարհային ժառանգության ցանկում ընդգրկվելու թեկնածուներ։

# Պատկեր Անվանում Տեղադրություն Տեսակ Ցանկում ընդգրկվելու տարեթիվը
1 Weiße Dame Brandberg.JPG Բրենդբերգ լեռ
Brandberg Mountain
Էրոնգո շրջան բնական 2002 № 1744
2 Bottom of Fish River Canyon.JPG Ֆիշռիվեր կանյոն
Fish River Canyon
Կարաս շրջան բնական 2002 № 1745
3 Welwitschia Trail.JPG Վելվիչիա
Welwitschia Plains
Նիլ ջան բնական 2002 № 1747
4 African penguins.jpg ծովային էկոհամակարգ Բենգալական հոսանք
Benguela Current Marine Ecosystem Sites
Էրոնգո շրջան

Կարաս շրջան

բնական 2016 № 6094
5 Dry Etosha Pan.jpg Աղի լիճ՝ Էտոշա
Etosha pan
Շրջաններ՝ Կունենյե, Օշիկոտո բնական 2016 № 6095
6 Bushmen Rock Painting.jpg Բուշմենների մշակութային լանդշաֆտ
Sān Living Cultural Landscape
Օչոսոնդյուպա շրջան մշակութային 2016 № 6096
7 Namibia Aus-and-Tsaukluft-Mountains.jpg Կառու ՝ հատուկ պահպանության տակ գտնվող տարածքներ
Succulent Karoo Protected Areas
Կարաս շրջան բնական 2016 № 6097
8 Okavango11.jpg Օկվանգոյի դելտա
Okavango Delta
Զամբեզիի շրջան,Արևելյան Կավանգո բնական 2016 № 6098

Օբյեկտների աշխարհագրական տեղադրվածությունը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի Համաշխարհային ժառանգության ցանկի թեկնածուներ

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Tentative» (անգլերեն)։ UNESCO World Heritage Centre։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-07-06-ին։ Վերցված է 6 декабря 2010 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]