Կուբայում ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի Համաշխարհային ժառանգության օբյեկտների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի Համաշխարհային ժառանգության օբյեկտները Կուբայում[1], ստորև նշված է 9 անուն (2012 թվականի տվյալներով) օբյեկտ։ Այս վայրերը կազմում են համաշխարհային ընդհանուր ժառանգության 0,8 %-ը (2015 թվականի տվյալներով՝ 1079 օբյեկտ)։ Բոլոր օբյեկտները ցանկի մեջ ներառված են մշակութային չափանիշներով[2]։

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

# Պատկեր Անվանում Տեղագրություն Կառուցման թվական Ցանկում ներառման թվական Չափանիշներ
1 Capitolio von hinten.jpg Հին Հավանայի ամրոց[3]
իսպ.՝ La Habana Vieja
Հավանա XVI-XIX դդ. 1982 204 IV, V
2 02.Trinidad (59).JPG Քաղաք Տրինիդադ և Դե լոս Ինհենոս հարթավայր[4][5]
իսպ.՝ Trinidad y el Valle de los Ingenios
պրովինցիա՝ Սանկտի Սպիրիտուս XVIII-XIX դդ. 1988 460 IV, V
3 Castillo del Morro by Glogg 4.jpg Սան Պեդրո դե լա Ռոկա ամրոց[6]
իսպ.՝ Castillo de San Pedro de la Roca
Սանտյագո դե Կուբա 1638-1700 թթ. 1997 841 IV, V
4 Gran Parque Nacional Desembarco del Granma.jpg Դեսեմբարկո դել Գրանմա ազգային պարկ[7][8]
իսպ.՝ Parque Nacional Desembarco del Granma
պրովինցիա՝ Գրանմա - 1999 889 VII, VIII
5 PinarDelRioCuba.jpg Վինյալես ցածրավայր[9]
իսպ.՝ Valle de Viñales
պրովինցիա՝ Պինար դել Ռիո - 1999 840 IV
6 SierraMaestra-382707055.jpg Կուբայում գտնվող սուրճի դաշտավայրերի աշխարհագրական լանդշաֆտ[10]
իսպ.՝ Paisaje arqueológico de las primeras plantaciones de café del sudeste de Cuba
պրովինցիա՝ Ցանտիագո դե Կուբա և Գուանտանամո XIX-XX դդ. 2000 1008 III, IV
7 Alejandro de Humboldt National Park.jpg Ալեքսանդր Հումբոլդտի անվան ազգային պարկ[11][12]
իսպ.՝ Parque Nacional Alejandro de Humboldt
պրովինցիաներ՝ Օլգին և Գուանտանամո - 2001 839 IX, X
8 CienfuegosValle.JPG Սյենֆուեգոս քաղաքի պատմական կենտրոն[13]
իսպ.՝ Cienfuegos
պրովինցիա՝ Սյենֆուեգոս XIX դար 2005 1202 II, IV
9 Camaguey rooftops 2.jpg Կամագուեյ քաղաքի պատմական կենտրոն[14]
իսպ.՝ Camagüey
պրովինցիա՝ Կամագուեյ XVI դար 2008 1270 IV, V

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Centre UNESCO World Heritage։ «Cuba - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  2. «WH Committee: Report of the 6th Session, Paris 1982»։ whc.unesco.org։ Վերցված է 2016-06-14 
  3. Centre UNESCO World Heritage։ «Old Havana and its Fortification System - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  4. Centre UNESCO World Heritage։ «Trinidad and the Valley de los Ingenios - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  5. «Trinidad, Cuba | Organization of World Heritage Cities»։ www.ovpm.org։ Վերցված է 2016-06-14 
  6. Centre UNESCO World Heritage։ «San Pedro de la Roca Castle, Santiago de Cuba - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  7. Centre UNESCO World Heritage։ «Desembarco del Granma National Park - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  8. «Frommer's»։ www.frommers.com։ Վերցված է 2016-06-14 
  9. Centre UNESCO World Heritage։ «Viñales Valley - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  10. Centre UNESCO World Heritage։ «Archaeological Landscape of the First Coffee Plantations in the South-East of Cuba - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  11. Centre UNESCO World Heritage։ «Alejandro de Humboldt National Park - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  12. «Solenodon cubanus (Almiqui, Cuban Solenodon)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2016-06-14 
  13. Centre UNESCO World Heritage։ «Urban Historic Centre of Cienfuegos - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 
  14. Centre UNESCO World Heritage։ «Historic Centre of Camagüey - UNESCO World Heritage Centre»։ whc.unesco.org (անգլերեն)։ Վերցված է 2016-06-14 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]