Իրանի լեռների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

Այստեղ ներկայացված են Իրանի տարածքում գտնվող լեռների ցանկը։

Դեմավենդ
Դասաքարգում
Պատկեր Լեռ Բարձրությունը(մետր) Լեռնաշղթա
1 Դեմավենդ 5,610 [1] Էլբուրս լեռներում
2 Ալամ Քուհ 4,848 Թախթե Սուլեյման լեռներ
3 Mount Sabalan in July 2006 Սավալան 4,811 Էլբուրս լեռներ
4 Հյուսիսային Խերսան 4,680 Թախթե Սուլեյման լեռներ
5 Հարավային Խերսան 4,659 Թախթե Սուլեյման լեռներ
6 Թախթե Սուլեյման լեռներ 4,659 Թախթե Սուլեյման լեռներ
7 Սիահսանգ 4,604 Թախթե Սուլեյման լեռներ
8 Հաֆթ Խան 4,537 Թախթե Սուլեյման լեռներ
9 Չալուն 4,516 Թախթե Սուլեյման լեռներ
10 Հարավային Սիագուք 4,500 Թախթե Սուլեյման լեռներ
11 Հազարան 4,500 Զագրոս լեռներ
12 Սիահ Քաման 4,472 Թախթե Սուլեյման լեռներ
13 Շանեհ Քուհ 4,465 Թախթե Սուլեյման լեռներ
14 Հյուսիսային Սիագուք 4,445 Թախթե Սուլեյման լեռներ
15 Քալու 4,412 Թախթե Սուլեյման լեռներ
16 Դենա 4,409 Զագրոս
17 Գարդուն քուհ 4,402 Թախթե Սուլեյման լեռներ
18 Քուհե Շահ 4,400 Զագրոս
19 Խոլենո 4,375 Էլբուրս լեռներ
20 Azadkuh (4,375 m) Ազադ Քուհ 4,375 Էլբուրս լեռներ
21 Փալուն Գարդան 4,375 Էլբուրս լեռներ
22 Նազեր 4,350 Էլբուրս լեռներ
23 Միան-Սեհ-Չալ 4,348 [[Էլբուրս լեռներ]]
24 Լաշգարաք 4,256 Թախթե Սուլեյման լեռներ
25 Սիալան 4,250 Արևմտյան Էլբուրս լեռներ
26 Փալվար 4,229 Զագրոս
27 Kolunchin, the highest peak in Zardkuh լեռներ. (4,221 m) Զարդ-Քուհ 4,221 Զագրոս
28 Քոլուն Նասթաք 4,200 Էլբուրս լեռներ
29 Շահ Էլբուրս 4,200 Արևմտյան Էլբուրս լեռներ
30 Զարին քուհ 4,200 Թախթե Սուլեյման լեռներ
31 Քաշեչալ 4,180 Արևմտյան Էլբուրս լեռներ
32 Ջումար 4,150 Զագրոս
33 Սարաքչալ 4,150 Էլբուրս լեռներ
34 Նազ 4,108 ԱրևմտյանԷլբուրս լեռներ
35 Վարևշաթ 4,100 Էլբուրս լեռներ
36 Խարսանգ 4,100 Էլբուրս լեռներ
37 Շիր Քուհ 4,050 Էլբուրս լեռներ]]
38 Քահար (լեռներ) 4,050 Արևմտյան Էլբուրս լեռներ
39 Ալահնեսար 4,050 Թախթե Սուլեյման լեռներ
40 Oshtorankuh 4,050 Զագրոս լեռներ
41 Շահանքուհ 4,040 Զագրոս լեռներ
42 Քորմա քուհ 4,020 Թախթե Սուլեյման լեռներ
42 Փասանդ քուհ 4,000 Թախթե Սուլեյման լեռներ
43 Սիահլեիզ 3,975 Թախթե Սուլեյման լեռներ
44 Բել լեռ 3,943 Զագրոս
45 Թաֆթան 3,941 Զագրոս
46 Tochal լեռներ, Tehran (3,933 m) Թոչալ 3,933 Էլբուրս լեռներ
47 Մեհրչալ 3,920 Էլբուրս լեռներ
48 Դալանքուհ 3,915 Զագրոս լեռներ
49 Շահվար 3,890 Արևելյան Էլբուրս լեռներ
50 Քարքաս 3,870 Քարքաս լեռներ
51 Աթաշ Քուհ 3,850 Էլբուրս լեռներ
52 Շահ Նեշին 3,850 Էլբուրս լեռներ
53 Սահանդ 3,707 Ադրբեջան
54 Սաթաբլե 3,669 Զագրոս լեռներ
55 Գառին 3,623 Զագրոս լեռներ
56 Ալվանդ Քուհ 3,580 Զագրոսի լեռներ
57 Paraw Փարավ 3,415 Կենտրոնական Զագրոսի լեռներ
58 Shaho mountain Շահո 3,390 Կենտրոնական Զագրոսի լեռներ
59 Չիքիե 3,350 Զագրոսի լեռներ
60 Քեզել Արսալան 3,250 Զագրոսի լեռներ
61 Mt. Binalud view in winter from Bāghrud Road (south of the mountain)(3,211 m) Binalud 3,211 Էլբուրսի լեռներ
62 Շարբաք 1,694 Էլբուրսի լեռներ

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]