Ալադին մուլտսերիալի սերիաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված է Ուոլթ Դիսնեյ ստուդիայի նկարահանած ամերիկյան «Ալադին» (անգլ.՝ Aladdin: The Series) մուլտսերիալի սերիաների ցանկը։

Ակնարկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Սերիալը հեռարձակվում էր 1994 թվականից 1995 թվականը, ընդ որում առաջին և երկրորդ եթերաշրջանները հեռարձակվում էին միաժամանակ երկու ալիքով։

Եթերաշրջան Սերիաների

քանակ

Ցուցադրումը ԱՄՆ-ում
Պրեմիերա Ավարտ
Disney Afternoon 65 1994 թվականի սեպտեմբերի 5 1995 թվականի փետրվարի 28
CBS, եթերաշրջան 1 13 1994 թվականի սեպտեմբերի 17 1994 թվականի դեկտեմբերի 10
CBS, եթերաշրջան 2 8 1995 թվականի սեպտեմբերի 16 1995 թվականի նոյեմբերի 25

Սերիաներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Disney Afternoon (1994-1995)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Հ/հ Անվանում / Բնօրինակ անվանում Ռեժիսոր Սցենարի հեղինակ Պրեմիերա ԱՄՆ-ում
11 "Air Feathered Friends / Փետրավոր բարեկամներ" Թոբի ՇելթոնԹեդ Սթոուն և Բրայան Սվենլի1994 թվականի սեպտեմբերի 5
Ագրաբայի շուկայում երեք փոքրիկ, բայց բավականին ուժեղ մրրիկների հարձակումից հետո Ալադինը վստահ է, որ դրանք բնական երևույթներ չեն, այլ՝ կախարդանքից օգտված սովորական գողեր: Պատանին այնքան վստահ է իր ճշմարտացիության մեջ, որ նույնիսկ Ռասուլի հետ գրազ է գալիս Աբուի վրա. վերջինս պետք է փյունիկյան արմավներ հավաքեր պալատական պահնորդների համար: Ալադինն ընկերների հետ ուղևորվում է Աբիս-Մալի որջ, որտեղ գտնում է վանդակում փակված Ճակատագիր-թռչունի ձագի: 
22 "Bad Mood Rising / Արքան զայրացավ" Ռոբ ԼաԴուքաՅան Սթրնադ1994 թվականի սեպտեմբերի 6
Ընկերները գալիս են Քվիրքստան իշխանություն, որը կառավարում է Մամուդ երիտասարդ արքան: Զարմանալի է, բայց պետությունը գտնվում է աղքատության եզրին, քանի որ բնական աղետները ցնցում են իշխանությունը: Պարզվում է, որ եղանակն ուղղակի կապ ունի երիտասարդ արքայի տրամադրությունից, իսկ արքան վերջին շրջանում անընդհատ տխրում է: Ընկերները փորձում են ուրախացնել Մամուդին, բայց միայն Ժասմինին է հաջողվում, որը սկսում է հեքիաթ պատմել արքային: Բայց երբ գալիս է տուն վերադարձի ժամանակը, Մամուդը հրաժարվում է բաց թողնել Ժասմինին: 
33 "To Cure A Thief / Ինչպես են գողերին բուժում" Ռոբ ԼաԴուքաՔևին Քեմբել և Բրայան Սվենլի1994 թվականի սեպտեմբերի 7
Ապաշնորհ գող Ամին Դա Մուլան փորձում է կողոպտել արքայական գանձարանը, որում գտնվում է կախարդական ձեռնոցը: Բայց նա մազապուրծ փրկվում է հնարամտորեն պատրաստված ծուղակներից, որոնք համարյա խլում էին նրա կյանքը: Այդ ժամանակ՝ Աբուի կատարած հերթական գողությունից հետո Ալադինը կորցնում է համբերությունը և որոշում է կապիկին կապել: Զայրացած և նեղացած Աբուն փախչում է պալատից, իսկ Ալադինը խնդրում է Յագոյին գտնել Աբուին և համոզվել, որ վերջինս ոչ մի վատ բան չի անի: Այսպիսով փոքրիկները հայտնվում են գողերի «Գանգ և դաշույն» ապաստարանում, որտեղ Ամին Դա Մուլան Աբուին գայթակղիչ առաջարկություն է անում: 

CBS, եթերաշրջան 1 (1994)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Հ/հ Անվանում / Բնօրինակ անվանում Ռեժիսոր Սցենարի հեղինակ Պրեմիերան ԱՄՆ-ում
661 "Raiders Of The Lost Shark / Ձկնորսություն անապատում" Թոբի ՇելթոնՌոբերթ Շեթչեր1994 սեպտեմբերի 17
Ագրաբայի վրա հարձակվում է ավազի մեջ ապրող ահռելի շնաձուկը: Հրեշին հետապնդելը հանձն է առնում թռչող նավը կառավարող կապիտան Մորքը: Առաջնորդվելով ագահության ծարավով՝ Յագոն որոշում է օգնել շնաձկանը բռնելու գործում, որի որովայնը ծածկված է միմիայն թանկարժեք քարերով: 

CBS, եթերաշրջան 2 (1995)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Հ/հ Անվանում / Բնօրինակ անվանում Ռեժիսոր Սցենարի հեղինակ Պրեմիերան ԱՄՆ-ում
791 "The Hunted / Որսը" Ալան ԶասլովԹոմաս Հարթ1995 թվականի սեպտեմբերի 16
Ագրաբայում հայտնվում է հանելուկային արարած, որն առևանգում է բոլորին, բացի Ջինից: Արարածը Մահթարների՝ ի ծնե ջիների թշնամիների տոհմից է: Որպեսզի ստիպի Ջինին օգնել իրեն, առևանգում է նրա ընկերներին: Մահթարը կազատի Ալադինին և մնացածին, եթե Ջինը օգնի իրեն ազատվել Մոզենրաթի հետապնդումներից, որն իր հետևից է ուղարկել մամլուք-զոմբինիերին[1]... 

Արաբական գիշերներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Անվանում / Բնօրինակ անվանում Ռեժիսոր Սցենարի հեղինակ Պրեմիերա ԱՄՆ-ում
871 "Arabian Nights / Արաբական գիշերներ" Ֆիլ ՎայնշտեյնԲիլ Մոթց և Բոբ Ռոթ1998 թվականի նոյեմբերի 24
Ստորերկրյա թագավորության տիրակալ դժնյա Հադեսը կրկին չարագործ ծրագիր է մտածում, որը կօգնի նրան հաղթել անսասան Հերկուլեսին: Գեհենում նա գտնում է չար կախարդ, Ագրաբա քաղաքի նախկին թագավորական վեզիր Ջաֆարի հոգին: Դեպի անհայտություն նրան ուղարկել է «փողոցային առնետ» Ալադինը, և այժմ այն ամենը, ինչի մասին մտածում է կախարդը, վերադառնալ կենդանի մարդկանց աշխարհ, վերադարձնել նախկին հզորությունը և վրեժխնդիր լինել Ալադինից: 

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Մահթարի վերջին երևալը սերիալում: