Մայնի Ֆրանկֆուրտի ամենաբարձր շենքերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Քաղաքի կենտրոն

Շենքի կառուցվածքը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

"Ըստ նվազող բարձրությունից:
№ п/п Անուն Նկար Բարձրոււթյուն, մ Վերգետնյա
հարկանի
Տարին ավարտելուց
շինարարության
Նշումներ, հղումներ
1 Կոմմերցբանկ-Թաուէր Frankfurt Commerzbank Tower (Kaiserplatz).jpg 259 58 1997 [1]
2 Մեսսետուրմ Frankfurter Messeturm.jpg 256,5 55 1990 [2]
3 Westendstraße 1 Frankfurt Westend Tower.Süd.20130616.jpg 208 53 1993 [3]
4 Tower 185 Frankfurt 20011-1 8.1 Tower185.jpg 204 55 2011 [4]
5 Մայնթաուեր Maintower Frankfurt.jpg 200 55 1999 [5]
6 Տրիանոն Trianon DEKA.JPG 186 45 1993 [6]
7 Եվրոպական կենտրոնական բանկի գլխավոր գրասենյակ VT98 ECB 15062015.JPG 183,7 45 2014 [7]
8= Մայնի Ֆրանկֆուրտ?! Frankfurt Opernturm (Taunusanlage).jpg 170 43 2009 [8]
8= Տաունուստուրմ[de] Frankfurt Taunusturm.20140417.jpg 170 40 2014 [9]
10 Սիլբերտուրմ[de] Frankfurt Silver Tower.20130616.jpg 166,3 32 1978 [10]
11 Westend Gate[de] Westend Gate (Marriot) Frankfurt.jpg 159,3 47 1976 [11]
12 Deutsche-Bank-Hochhaus I DeutscheBank-Twintowers.jpg 158 40 1984 [12][13]
13 Deutsche-Bank-Hochhaus II DeutscheBank-Twintowers.jpg 155 38 1984 [14][15]
14 Սկայպեր[de] Frankfurt Am Main-Skyper von Suedosten-20120309.jpg 153,8 38 2004 [16]
15 Eurotower[de] EZB-Eurotower-Frankfurt 2009 dirschne-ds-foto.jpg 148 39 1977 [17]
16 Frankfurter Büro Center[en] FBC aus Sueden.jpg 142,4 40 1980 [18]
17 City-Haus I[en] City-Haus-2008.jpg 142,1 42 1974 [19]
18= Gallileo Frankfurt Am Main-Gallileo von Suedosten-20120315.jpg 136 38 2002 [20]
18= Palaisquartier[en] Turm am Thurn-und-Taxis-Platz 2010-02-08.jpg 136 35 2010 [1], [21]
20 Kastor und Pollux (Frankfurt am Main) Pollux Frankfurt.jpg 130 33 1999 [2], [3] [4].
21 Garden Tower[en] Maintower-ffm002.jpg 127 25 1976 [22]
22 Messe Torhaus[en] Messe-Torhaus, Frankfurt.jpg 117 30 1985 [23]
23= Japan Center[en] Frankfurt Main Japan Tower 6240a.jpg 115 27 1996 [24]
23= Park Tower[en] Frankfurt Park Tower Bockenheimer Anlage.jpg 115 29 1972 [25]
25 Westhafen Tower[en] Frankfurt Westhafen Tower 2011a.jpg 112,3 31 2003 [26]
26 IBC[en] Investment banking center ffm 025.jpg 112 30 2003 [27]
27= Büro Center Nibelungenplatz[en] Nibelungenplatz-ffm001.jpg 110 27 1966 [28]
27= Eurotheum[en] Eurotheum-2008-1.jpg 110 31 1999 [29]
29 Neue Mainzer Straße 32–36[en] Frankfurt Neue Mainzer Straße 32-36.20120525.jpg 108,6 28 1973 [30]
30 Leonardo Royal Hotel Frankfurt[en] Leonardo Royal Hotel Frankfurt.20130901.jpg 100 28 1972 [31]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Jumeirah Frankfurt Hotel (անգլ.) (գերմ.) (ֆր.) emporis.com
  2. Forum Frankfurt (անգլ.) (գերմ.) (ֆր.) emporis.com
  3. Pollux (անգլ.) (գերմ.) (ֆր.) emporis.com
  4. Kastor (անգլ.) (գերմ.) (ֆր.) emporis.com
Մայնի Ֆրանկֆուրտի ամենաբարձր շենքեր

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]