Կարյագինո տեղավայրի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Հադրութի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Հադրութի շրջանի Կարյագինո տեղավայրի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 27 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Իջևանատուն «Ղարղաբազար» 17 դ. տեղավայրից հր-ար 39°32′17″ հս․. լ. 47°09′27″ ավ. ե. / 39.5381389° հս․. լ. 47.1574167° ավ. ե. / 39.5381389; 47.1574167 NK5/50 Հ բեռնել պատկեր

Բլուր-բնակատեղի մ.թ.ա. III - I հզ բնակավայրի հս եզրամաս 39°36′42″ հս․. լ. 47°09′10″ ավ. ե. / 39.6116111° հս․. լ. 47.1526944° ավ. ե. / 39.6116111; 47.1526944 NK5/51 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. III - I հզ 1.5 – 2 կմ ամ 39°36′59″ հս․. լ. 47°08′15″ ավ. ե. / 39.6162778° հս․. լ. 47.1374444° ավ. ե. / 39.6162778; 47.1374444 NK5/52 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. II - I հզ բնակավայրի հս-ար եզրամաս 39°36′38″ հս․. լ. 47°09′25″ ավ. ե. / 39.6104722° հս․. լ. 47.1568889° ավ. ե. / 39.6104722; 47.1568889 NK5/53 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′40″ հս․. լ. 47°09′31″ ավ. ե. / 39.6111667° հս․. լ. 47.1587222° ավ. ե. / 39.6111667; 47.1587222 NK5/53.1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′38″ հս․. լ. 47°09′33″ ավ. ե. / 39.6106944° հս․. լ. 47.1592778° ավ. ե. / 39.6106944; 47.1592778 NK5/53.2 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′36″ հս․. լ. 47°09′27″ ավ. ե. / 39.6100278° հս․. լ. 47.1576111° ավ. ե. / 39.6100278; 47.1576111 NK5/53.3 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′39″ հս․. լ. 47°09′29″ ավ. ե. / 39.6109167° հս․. լ. 47.1579722° ավ. ե. / 39.6109167; 47.1579722 NK5/53.4 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′39″ հս․. լ. 47°09′34″ ավ. ե. / 39.6107222° հս․. լ. 47.1593056° ավ. ե. / 39.6107222; 47.1593056 NK5/53.5 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′38″ հս․. լ. 47°09′31″ ավ. ե. / 39.6105556° հս․. լ. 47.1586389° ավ. ե. / 39.6105556; 47.1586389 NK5/53.6 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′37″ հս․. լ. 47°09′30″ ավ. ե. / 39.6101667° հս․. լ. 47.1584167° ավ. ե. / 39.6101667; 47.1584167 NK5/53.7 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′35″ հս․. լ. 47°09′32″ ավ. ե. / 39.6098611° հս․. լ. 47.1588333° ավ. ե. / 39.6098611; 47.1588333 NK5/53.8 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′38″ հս․. լ. 47°09′25″ ավ. ե. / 39.6104722° հս․. լ. 47.1568889° ավ. ե. / 39.6104722; 47.1568889 NK5/53.9 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′39″ հս․. լ. 47°09′36″ ավ. ե. / 39.6108333° հս․. լ. 47.1600833° ավ. ե. / 39.6108333; 47.1600833 NK5/53.1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′39″ հս․. լ. 47°09′43″ ավ. ե. / 39.6109722° հս․. լ. 47.1620278° ավ. ե. / 39.6109722; 47.1620278 NK5/53.11 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′35″ հս․. լ. 47°09′39″ ավ. ե. / 39.6098611° հս․. լ. 47.1608889° ավ. ե. / 39.6098611; 47.1608889 NK5/53.12 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′42″ հս․. լ. 47°09′32″ ավ. ե. / 39.6116389° հս․. լ. 47.1589722° ավ. ե. / 39.6116389; 47.1589722 NK5/53.13 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′38″ հս․. լ. 47°09′38″ ավ. ե. / 39.6106111° հս․. լ. 47.1605278° ավ. ե. / 39.6106111; 47.1605278 NK5/53.14 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′37″ հս․. լ. 47°09′35″ ավ. ե. / 39.6101667° հս․. լ. 47.1596111° ավ. ե. / 39.6101667; 47.1596111 NK5/53.15 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′35″ հս․. լ. 47°09′40″ ավ. ե. / 39.6097778° հս․. լ. 47.1612222° ավ. ե. / 39.6097778; 47.1612222 NK5/53.16 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′43″ հս․. լ. 47°09′35″ ավ. ե. / 39.6120278° հս․. լ. 47.1598333° ավ. ե. / 39.6120278; 47.1598333 NK5/53.17 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′34″ հս․. լ. 47°09′35″ ավ. ե. / 39.6095000° հս․. լ. 47.1598611° ավ. ե. / 39.6095000; 47.1598611 NK5/53.18 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′33″ հս․. լ. 47°09′41″ ավ. ե. / 39.6092778° հս․. լ. 47.16125° ավ. ե. / 39.6092778; 47.16125 NK5/53.19 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′41″ հս․. լ. 47°09′35″ ավ. ե. / 39.6115000° հս․. լ. 47.1598611° ավ. ե. / 39.6115000; 47.1598611 NK5/53.2 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′53″ հս․. լ. 47°08′24″ ավ. ե. / 39.6146667° հս․. լ. 47.1400556° ավ. ե. / 39.6146667; 47.1400556 NK5/53.21 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′35″ հս․. լ. 47°09′37″ ավ. ե. / 39.6098056° հս․. լ. 47.1603056° ավ. ե. / 39.6098056; 47.1603056 NK5/53.22 Հ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. III - I հզ հս-ար եզրամաս 39°36′39″ հս․. լ. 47°09′43″ ավ. ե. / 39.6109722° հս․. լ. 47.1620278° ավ. ե. / 39.6109722; 47.1620278 NK5/53.23 Հ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչության կողմից։