Ֆինլանդիայի քաղաքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

2010 թվականին Ֆինլադյայում հաշվառվել է 108 քաղաք։

Անվանում Ֆիներեն անվանումը Բնակչությունը(31.12.2008) Հիմնադրման տարեթիվը
Ակաա Akaa 14233 2007
Ալայարվի Alajärvi 8785 1869
Ալավուս Alavus 9478 1865
Էսպոո Espoo 241589 1458
Փորսա Forssa 17864 1923
Հապայարվի Haapajärvi 7774 1977
Հապավեսի Haapavesi 7493 1866
Համինա Hamina 21576 1653
Հանկո Hanko 9661 1874
Հարյավալտա Harjavalta 7581 1869
Հեյնոլա Heinola 20550 1776
Հելսինկի Helsinki 574579 1550
Հույտիննեն Huittinen 9031 1865
Հյուվինկյաա Hyvinkää 44997 1917
Հնյամելինա Hämeenlinna 49066 1639
Իյսալմի Iisalmi 22294 1627
Իկաալինեն Ikaalinen 7465 1977
Իմատրա Imatra 28910 1948
Իյոենսու Joensuu 58085 1848
Յուանկոսկի Juankoski 5375 1925
Յուվյասկյուլյա Jyväskylä 86527 1837
Յամսյա Jämsä 15821 1866
Յարվենպյայա Järvenpää 38300 1951
Կաարինա Kaarina 22775 1869
Կայանի Kajaani 38140 1651
Կալայոկա Kalajoki 9496 1865
Կանկաապյա Kankaanpää 12318 1865
Կանկուս Kannus 5736 1859
Կարկկիլա Karkkila 9079 1932
Կասկինեն Kaskinen 1480 1785
Կաույակոկի Kauhajoki 14382 1868
Կաուհավա Kauhava 7924 2009
Կաունիայնեն Kauniainen 8550 1920
Կեմի Kemi 22602 1869
Կեմիյարվի Kemijärvi 8661 1973
Կերավա Kerava 33551 1970
Կեուրուու Keuruu 10898 1652
Կիտեե Kitee 9479 1631
Կիուրուվեսի Kiuruvesi 9405 1851
Կոկեմյակի Kokemäki 8153 1869
Կոկկոլա Kokkola 37266 1620
Կոտկա Kotka 54705 1879
Կոուվոլա Kouvola 30633 1922
Կրիստիինանկաուպունկի Kristiinankaupunki 7266 1649
Կուհմո Kuhmo 9801 1865
Կուոպիո Kuopio 91989 1775
Կուրիկկա Kurikka 10464 1868
Կուուսամո Kuusamo 16779 1868
Լահտի Lahti 100095 1905
Լայտիլա Laitila 8470 1868
Լապպենրատա Lappeenranta 59683 1649
Լապուա Lapua 14234 1865
Լիեկսա Lieksa 12921 1973
Լոհյա Lohja 37724 1926
Լոյմաա Loimaa 13027 1969
Լովիիյսա Loviisa 7384 1745
Վեստոբուլանդ / Արևմտյան Տուրունմաա Väståboland / Länsi-Turunmaa 15508 2009
Մաարինհամինա Maarianhamina 11008 1861
Միկկելի Mikkeli 48689 1838
Մյատտյա-Վիլպուլա Mänttä-Vilppula 11440 2009
Հաանտալի Naantali 14291 1443
Նիլսյա Nilsiä 6506 1869
Նիվալա Nivala 10988 1867
Նոկիա Nokia 30965 1922
Հուրմես Nurmes 8684 1810
Նյապրիյո Närpiö 9513 1867
Օրիմատտիլա Orimattila 14818 1636
Օրիվեսի Orivesi 9634 1865
Օուլայնեն Oulainen 8054 1865
Օուլու Oulu 133541 1605
Օուտոկումպու Outokumpu 7554 1968
Պայմիո Paimio 10149 1997
Պարկանո Parkano 7117 1867
Պիեկսյամյակի Pieksämäki 20308 1968
Պիետարսաարի Pietarsaari 19673 1652
Պորի Pori 76426 1558
Պորվոո Porvoo 48217 1380
Պուդարսյավի Pudasjärvi 9029 1865
Պյուհյայարվի Pyhäjärvi 6088 1993
Րահհե Raahe 22579 1649
Պայսիո Raisio 24161 1292
Ռասեբորգ Raasepori 29117 2009
Ռաումա Rauma 36489 1442
Ռիյհիմյակի Riihimäki 28548 1922
Ռովանիեմի Rovaniemi 59367 1960
Սաարիվայրի Saarijärvi 9804 1866
Սալո Salo 26061 1887
Սավոնլիննա Savonlinna 26674 1639
Սաստամալա Sastamala 24482 2009
Սեյնյաիոկի Seinäjoki 37978 1878
Սոմերո Somero 9469 1867
Սուոյեյիյկի Suonenjoki 7608 1865
Տամպերե Tampere 209535 1779
Տորնիո Tornio 22499 1621
Տուրկու Turku 175645 1229
Ուլվիլա Ulvila 13712 1365
Ուուսիկաարլեպյուու Uusikaarlepyy 7428 1620
Ուուսիկապունկի Uusikaupunki 15894 1617
Վասա Vaasa 58020 1606
Վալկեակոսկի Valkeakoski 20541 1923
Վանտաա Vantaa 195448 1351
Վարկաուս Varkaus 23181 1929
Վիյտասսարի Viitasaari 7336 1635
Վիրրատ Virrat 7632 1868
Յուլիվիեսկա Ylivieska 13802 1867
Յուլյովարվի Ylöjärvi 26995 1869
Էխտյարի Ähtäri 6629 1867
Էենոկոսկի Äänekoski 20333 1911