Քուչակի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Արագածոտնի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Արագածոտնի մարզի Քուչակ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ. հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 27 հուշարձան (17 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Աղբյուր 1969 թ. գ. մ. 2.111/1 Տ բեռնել պատկեր

Ամրոց «Ապարան-2» մ.թ.ա. 2-1 հզ 3 կմ աե 2.111/2 Հ ջրամբարի ափին, նախկին Զովունի գյուղի դիմաց բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 18-14 դդ. 2.111/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Ամրոց «Էլոյի բերդ» մ.թ.ա. 3-1հզ 0,8 կմ հս-ամ 2.111/3 Հ Ապարան-Քուչակ խճուղու աջ կողմում բեռնել պատկեր

Բնակատեղի մ.թ.ա. 3 հզ 2.111/3.1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 3-1 հզ 2.111/3.2 Հ բեռնել պատկեր

Բնակատեղի մ.թ.ա. 4-3 հզ 3,5 կմ աե 2.111/4 Հ ջրամբարի ափին, բլրակը պատված է արհեստական անտառով, «Ապարան-2» ամրոցից 500 մ հվ բեռնել պատկեր

Բնակատեղի մ.թ.ա. 2-1 հզ 3,5 կմ հս-աե 2.111/5 Հ ջրամբարի ափին բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 2.111/5.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 14-20 դդ. գ. մ. 2.111/6 Տ գյուղի ակումբի շենքի դիմաց բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 2.111/6.1 Հ կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 2.111/6.2 Հ ստորին մասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 14-20 դդ. հս-աե մասում 2.111/7 Տ գյուղի եզրին, Քուչակ-Եղիպատրուշ ճանապարհից աջ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դդ. 3 կմ հս-աե 2.111/8 Տ Սբ. Գևորգ եկղ-ուց 300-500 մ հվ-ամ, Քուչակ-Թթուջուր ճանապարհից աջ, Քասախ գյուղատեղիում, պահպանվել է 3 կղզյակներով բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 10-18 դդ. 1,5 կմ ամ 2.111/9 Տ բեռնել պատկեր

Դղյակ 10-18 դդ. 2.111/9.1 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 1900 թ. գ. մ. 2.111/10 Տ Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին, Քուչակ, ArmAg (7).JPG բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Գևորգ 1891 թ. 3 կմ աե 2.111/11 Տ Ապարանի ջրամբարից ամ, բարձունքի վրա ԵԿԵՂԵՑԻ Ս. ԳԵՎՈՐԳ.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դդ. 2.111/11.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. հս մասում 2.111/12 Հ գյուղի եզրին, բարձունքի վրա բեռնել պատկեր

Կամուրջ 19 դ. 2.111/13 Հ Երևան-Սպիտակ մայրուղու վրա բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1982 թ. հս մասում 2.111/14 Տ գյուղի եզրին բեռնել պատկեր

Մատուռ Թադևոս Առաքյալ 12-13 դդ. հս մասում 2.111/15 Տ գյուղի եզրին, ավերակ բեռնել պատկեր

Մատուռ Թուխ Մանուկ 12-13 դդ. 2 կմ հս-աե 2.111/16 Տ Ապարանի ջրամբարից ամ, ժայռոտ բլրի գագաթին բեռնել պատկեր

Մատուռ «Լուսաղբյուր» 17-18 դդ. հս մասում 2.111/17 Տ գյուղի եզրին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 2.111/17.1 Հ մատուռի մոտ, կանգնեցված քարերի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 2.111/17.2 Հ ագուցված աե պատին բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]