Վիքիպեդիա:Վիքիպեդիաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
↱ ՎՊ:ՎՑ

Այս էջի վիճակագրական տվյալները թարմացվում են պարբերաբար։
Բոլոր սյունակները վերադասավորվում են մեծացող և փոքրացող կարգով։

Բոլոր Վիքիպեդիաներն ըստ հոդվածների քանակի[խմբագրել կոդը]



1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
Լեզու Լեզու(տեղական) Վիքի Հոդված Էջ Խմբագրում Ադմին Մասնակից ԱՄ Նիշք Խորք
Անգլերեն English en 5 192 754 39 743 784 838 562 133 1296 28 646 563 112 451 851 564 934.1
Շվեդերեն svenska sv 3 361 100 6 752 452 36 314 210 71 500 503 2223 0 5.48
Սեբուանո Cebuano ceb 2 668 059 4 872 925 9 794 491 5 28 432 107 66 1.37
Գերմաներեն Deutsch de 1 958 190 5 667 148 161 040 878 236 2 446 855 18 341 131 917 101.94
Հոլանդերեն Nederlands nl 1 874 463 3 633 438 48 119 572 49 778 155 3901 19 11.66
Ֆրանսերեն français fr 1 772 894 8 183 494 130 180 351 167 2 558 409 14 397 49 111 207.99
Ռուսերեն русский ru 1 326 909 4 901 928 91 826 802 89 1 934 799 10 021 191 144 135.98
Իտալերեն italiano it 1 284 216 4 471 479 87 237 097 108 1 385 349 7850 133 330 120.17
Իսպաներեն español es 1 268 874 5 528 552 91 885 067 71 4 279 410 15 103 0 187.31
Վարայերեն Winaray war 1 260 481 2 870 979 6 285 645 2 29 192 75 216 3.57
Լեհերեն polski pl 1 175 897 2 466 029 46 202 907 115 762 723 3716 0 22.55
Վիետնամերեն Tiếng Việt vi 1 146 809 3 211 773 24 059 192 23 501 251 1400 21 222 24.29
Ճապոներեն 日本語 ja 1 022 325 2 966 811 61 403 824 49 1 109 224 11 787 83 431 74.88
Պորտուգալերեն português pt 928 143 4 135 001 47 141 295 70 1 793 088 6793 38 558 136.1
Չինարեն 中文 zh 888 394 4 713 147 42 045 942 82 2 273 093 6471 41 875 165.35
Ուկրաիներեն українська uk 641 861 1 911 344 18 626 133 44 322 565 2188 80 709 38.12
Կատալաներեն català ca 513 022 1 287 350 17 567 821 25 232 994 1218 9491 31.09
Պարսկերեն فارسی fa 498 201 3 286 924 22 350 436 30 581 550 4481 38 155 213.06
Նորվեգերեն norsk bokmål no 442 086 1 154 154 16 451 597 47 363 212 1159 1 36.98
Սերբա-Խորվաթերեն srpskohrvatski / српскохрватски sh 434 006 4 547 396 31 202 057 10 94 892 218 7539 616.35
Արաբերեն العربية ar 431 876 2 668 062 23 164 324 34 1 203 514 3873 28 771 232.77
Ֆիններեն suomi fi 396 809 1 075 174 16 658 998 39 320 213 1462 45 227 45.28
Հունգարերեն magyar hu 391 557 1 128 204 18 369 600 34 321 891 1473 27 240 57.63
Ինդոնեզերեն Bahasa Indonesia id 382 777 1 883 075 12 708 309 29 799 568 2216 60 430 103.68
Ռումիներեն română ro 370 850 1 688 270 10 968 236 19 376 527 827 36 266 81.99
Չեխերեն čeština cs 358 236 947 699 13 878 672 28 340 414 1870 1 39.65
Կորեերեն 한국어 ko 353 580 1 318 539 18 718 633 32 411 238 2735 12 415 105.74
Սերբերեն српски / srpski sr 336 850 1 183 408 12 290 050 18 183 564 728 27 378 65.59
Մալայերեն Bahasa Melayu ms 284 290 769 426 4 187 739 16 176 392 389 21 848 15.85
Թուրքերեն Türkçe tr 275 124 1 434 469 18 269 759 27 884 774 3207 29 234 226.16
Բասկերեն euskara eu 253 670 632 038 5 641 744 13 68 364 244 0 19.86
Էսպերանտո Esperanto eo 230 622 503 861 6 037 690 20 121 599 374 6455 16.82
Մինանգկաբաու Baso Minangkabau min 221 822 316 247 1 371 710 4 4802 17 188 0.79
Բուլղարերեն български bg 218 856 488 348 7 727 872 27 197 961 778 1220 23.99
Դանիերեն dansk da 217 058 733 573 8 619 119 27 271 561 844 0 66.53
Ղազախերեն қазақша kk 216 405 499 774 2 555 672 15 58 434 129 9386 8.77
Սլովակերեն slovenčina sk 213 050 458 868 6 351 263 9 130 417 459 5 18.43
Հայերեն Հայերեն hy 202 234 657 182 4 360 853 10 51 830 520 5709 33.58
Եբրայերեն עברית he 191 991 808 115 19 856 757 42 308 373 2491 47 098 253.05
Մին նան Bân-lâm-gú zh-min-nan 180 139 574 575 1 461 493 7 25 621 75 434 12.2
Լիտվերեն lietuvių lt 178 483 408 807 5 235 738 18 100 510 336 18 991 21.33
Խորվաթերեն hrvatski hr 166 761 449 393 4 905 512 27 164 158 441 14 319 31.36
Սլովեներեն slovenščina sl 152 099 356 700 4 828 131 25 145 367 394 7022 24.49
Էստոներեն eesti et 147 489 376 815 4 575 089 32 90 259 353 2583 29.35
Չեչեներեն нохчийн ce 141 639 158 715 1 084 940 3 12 397 37 338 0.1
Գալիսերեն galego gl 131 373 304 168 4 080 194 14 69 077 245 10 101 23.21
Նորվեգերեն նյունորսկ norsk nynorsk nn 129 494 296 581 2 883 393 25 72 986 157 16 16.19
Ուզբեկերեն oʻzbekcha/ўзбекча uz 128 645 613 860 2 643 034 7 27 542 88 391 61.25
Լատիներեն Latina la 125 545 239 538 3 187 123 18 86 199 164 0 10.97
Վոլապուկ Volapük vo 120 364 249 283 3 310 145 3 21 251 28 0 15.23
Հունարեն Ελληνικά el 120 042 371 750 6 049 389 20 201 566 838 15 598 71.55
Պարզ անգլերեն Simple English simple 119 975 397 765 12 822 208 18 530 948 607 25 172.82
Բելառուսերեն беларуская be 117 986 306 901 2 432 748 10 59 901 244 1962 20.32
Ադրբեջաներեն azərbaycanca az 106 554 277 588 3 832 328 13 113 605 509 17 624 35.57
Թայերեն ไทย th 105 728 593 834 6 888 772 15 266 444 954 31 931 247.24
Ուրդու اردو ur 105 286 542 813 5 127 008 15 54 924 196 4463 163.11
Վրացերեն ქართული ka 105 068 294 034 3 217 717 3 81 039 436 12 564 35.4
Հինդի हिन्दी hi 104 567 584 697 3 221 226 6 230 610 657 2649 116.15
Աքվիտաներեն occitan oc 89 745 144 301 2 161 609 4 26 990 91 1262 5.54
Թամիլերեն தமிழ் ta 87 137 255 884 2 165 824 37 100 637 244 8783 31.74
Մակեդոներեն македонски mk 86 167 393 010 4 293 072 15 61 777 136 7203 138.52
Մալագասերեն Malagasy mg 82 705 217 265 831 261 3 12 640 54 8 10.13
Նևարի नेपाल भाषा new 72 365 195 350 829 814 1 14 825 19 35 12.27
Լատվիերեն latviešu lv 70 752 286 186 2 620 593 11 59 767 225 18 289 84.9
Ուելսերեն Cymraeg cy 70 148 159 785 5 345 788 16 37 783 121 15 958 54.63
Բոսնիերեն bosanski bs 69 977 344 208 2 952 780 8 88 319 153 24 208 131.74
Թաթարերեն татарча/tatarça tt 69 339 162 890 2 158 567 3 20 591 66 3300 24.12
Թագալոգ Tagalog tl 64 963 209 712 1 593 753 13 75 160 125 1966 37.73
Թելուգու తెలుగు te 64 006 203 533 1 903 191 17 54 917 133 10 417 44.43
Պյեմոնտերեն Piemontèis pms 63 947 96 168 859 863 9 15 043 27 2259 2.27
Բելառուսերեն беларуская (тарашкевіца)‎ be-tarask 59 230 153 711 1 930 677 5 46 265 105 1595 31.96
Բրետոներեն brezhoneg br 59 000 117 854 1 787 039 8 39 204 87 5403 15.09
Ալբաներեն shqip sq 56 657 154 962 1 782 759 11 85 045 189 11 463 34.63
Ղրղզերեն Кыргызча ky 55 488 71 436 240 436 2 13 614 47 2648 0.28
Հայիթերեն Kreyòl ayisyen ht 50 815 61 824 693 266 1 15 407 34 0 0.53
Ճավայերեն Basa Jawa jv 48 929 126 758 1 083 660 8 28 037 57 5242 21.63
Տաջիկերեն тоҷикӣ tg 47 037 111 066 797 271 7 15 125 56 563 13.3
Աստուրերեն asturianu ast 46 783 71 594 1 036 841 9 33 088 80 15 4.07
Կանտոներեն 粵語 zh-yue 46 516 128 055 1 061 076 8 124 604 206 990 25.46
Լյուքսեմբուրգերեն Lëtzebuergesch lb 46 136 103 024 2 017 960 6 31 397 67 2480 29.78
Մարաթի मराठी mr 43 890 178 575 1 445 831 10 66 316 112 20 376 76.24
Մալայալամ മലയാളം ml 43 375 297 900 2 406 464 18 83 038 258 4940 278.16
Բենգալերեն বাংলা bn 43 053 459 039 2 266 946 17 118 731 559 3534 461.04
Արևմտյան փենջաբերեն پنجابی pnb 42 013 53 913 463 956 3 15 895 39 266 0.69
Իսլանդերեն íslenska is 40 905 111 713 1 592 115 25 48 779 125 3182 42.71
Աֆրիկաանս Afrikaans af 40 674 99 001 1 521 971 10 80 024 175 6671 31.61
Շոտլանդերեն Scots sco 39 892 144 269 561 359 5 33 205 103 688 26.64
Իռլանդերեն Gaeilge ga 38 061 62 175 829 508 7 26 717 75 1259 5.36
Բաշկիրերեն башҡортса ba 36 059 99 394 622 299 7 15 288 63 1521 19.32
Արևմտյան ֆրիզերեն Frysk fy 34 446 86 448 824 974 9 22 497 68 5763 21.75
Չուվաշերեն Чӑвашла cv 34 312 56 093 586 214 2 18 331 38 653 4.21
Լոմբարդերեն lumbaart lmo 34 146 89 466 1 084 883 6 17 063 44 4430 31.83
Սուահիլի Kiswahili sw 33 629 80 396 1 021 912 9 24 497 63 2011 24.58
Բիրմաներեն မြန်မာဘာသာ my 32 866 60 707 326 252 5 37 364 75 3866 3.86
Արագոներեն aragonés an 31 479 101 782 1 625 926 6 40 259 69 1179 79.68
Յորուբա Yorùbá yo 31 398 53 920 552 795 1 13 799 39 210 5.28
Նեպալերեն नेपाली ne 27 769 76 051 553 528 10 28 032 105 396 22
Իդո Ido io 26 651 40 333 896 478 4 19 503 46 0 5.86
Գուջարաթի ગુજરાતી gu 26 399 64 687 426 623 4 30 029 51 268 13.87
Ստորին սաքսոներեն Plattdüütsch nds 25 500 66 514 804 294 5 26 678 61 0 31.28
Սիցիլերեն sicilianu scn 25 376 56 728 751 222 7 23 353 26 1411 20.21
Բիշնուպրիա বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 064 57 576 805 411 1 15 612 16 163 23.54
Փենջաբերեն ਪੰਜਾਬੀ pa 22 537 75 459 336 567 4 15 046 85 1166 24.59
Քրդերեն Kurdî ku 22 152 55 827 697 487 3 28 381 58 676 28.87
Ալեմաներեն Alemannisch als 21 556 48 743 711 381 7 50 170 63 812 23.22
Կաննադա ಕನ್ನಡ kn 20 601 71 307 624 562 5 33 085 368 3230 53.06
Բավարերեն Boarisch bar 19 764 83 579 607 575 6 32 835 65 972 75.79
Ինտերլինգուա interlingua ia 19 713 31 543 556 072 6 24 661 26 0 6.35
Կեչուա Runa Simi qu 19 616 51 207 660 847 2 15 922 30 0 33.47
Սունդաներեն Basa Sunda su 19 102 45 446 492 671 7 15 386 28 587 20.62
Սորանի (քրդերեն) کوردیی ناوەندی ckb 17 238 102 215 518 086 5 23 111 98 517 123.17
Ժեմատերեն žemaitėška bat-smg 15 836 26 660 352 850 4 15 374 24 632 6.18
Մոնղոլերեն монгол mn 15 576 49 052 493 494 7 40 297 94 1445 46.47
Եգիպտական արաբերեն مصرى arz 15 251 126 092 777 405 6 78 646 78 1464 325.66
Նապոլերեն Napulitano nap 14 335 26 094 698 057 2 14 978 24 375 18
Վալոներեն walon wa 14 152 36 561 328 583 2 12 654 14 2185 22.53
Բուգի ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ bug 14 106 18 284 198 238 0 7841 7 0 0.95
Գայելյան շոտլանդերեն Gàidhlig gd 14 012 29 204 532 571 5 13 910 33 453 21.44
Իդիշ ייִדיש yi 13 324 37 521 527 080 3 23 896 36 1452 46.33
Բանյումասաներեն Basa Banyumasan map-bms 13 132 27 073 208 927 2 8490 15 523 8.7
Ամհարերեն አማርኛ am 13 132 42 604 345 781 3 21 263 23 1592 40.88
Մազանդարաներեն مازِرونی mzn 12 270 25 811 136 932 3 11 514 23 219 6.46
Ֆարյորերեն føroyskt fo 12 130 35 940 338 025 3 14 712 36 0 36.24
Սինհալերեն සිංහල si 11 940 56 399 376 130 2 25 799 58 3958 92.46
Նահուատլ Nāhuatl nah 11 363 25 537 430 936 3 13 026 24 214 26.26
Լիմբուրգերեն Limburgs li 11 279 48 293 414 587 5 14 789 30 684 92.45
Յակուտերեն саха тыла sah 10 829 35 907 347 595 2 11 583 35 1865 51.92
Վենետիկերեն vèneto vec 10 768 33 045 597 962 4 16 563 26 706 77.45
Վերին սորբիերեն hornjoserbsce hsb 10 678 27 271 348 825 3 14 036 33 249 30.89
Օրիյա ଓଡ଼ିଆ or 10 666 50 250 247 497 4 11 766 48 145 67.84
Օսերեն Ирон os 10 265 38 806 484 113 3 14 319 25 342 96.44
Լեռնային մարիերեն кырык мары mrj 10 096 14 342 91 540 0 5042 13 0 1.13
Սանսկրիտ संस्कृतम् sa 9973 43 972 393 739 6 17 325 121 510 104.07
Ֆիջիական հնդկերեն Fiji Hindi hif 9612 24 796 243 396 1 14 980 17 196 24.49
Դաշտային Մարիերեն олык марий mhr 9351 20 146 152 814 0 7118 24 195 10.11
Տարանտիներեն tarandíne roa-tara 9224 17 026 135 708 2 6384 14 303 5.7
Ազարերեն تۆرکجه azb 9128 17 999 93 651 3 2999 34 0 4.91
Կապամպանգան Kapampangan pam 8529 18 413 293 899 2 11 534 19 816 21.44
Իլոկաներեն Ilokano ilo 8225 38 402 289 713 2 8793 14 0 101.55
Սինդհի سنڌي sd 7538 18 819 79 163 2 5853 28 43 9.42
Փուշթու پښتو ps 7407 21 136 195 931 2 12 244 31 1374 31.85
Հյուսիսային սամի sámegiella se 7240 16 847 287 662 5 14 204 13 59 30.06
Մաորի Māori mi 7100 13 301 148 049 4 7568 17 0 8.49
Բհոջպուրի भोजपुरी bh 6992 30 557 339 265 2 8725 16 18 126.11
Էմիլիանո-ռոմանյոլո emiliàn e rumagnòl eml 6958 23 020 105 555 2 11 399 15 1415 24.43
Բիկոլերեն Bikol Central bcl 6802 12 042 170 344 1 9911 17 1286 8.39
Մեգրելերեն მარგალური xmf 6712 20 468 121 569 2 7243 27 0 24.95
Զազակի Zazaki diq 6642 23 387 370 461 2 13 863 25 221 100.68
Հակ–Կա 客家語/Hak-kâ-ngî hak 6511 12 069 105 642 0 17 079 22 0 6.38
Գան 贛語 gan 6329 33 133 409 062 2 25 168 17 260 221.44
Գելերեն گیلکی glk 6012 12 260 50 380 2 8132 14 894 4.44
Արևմտյան ֆլամանդերեն West-Vlams vls 5877 17 522 302 378 5 13 067 22 528 67.75
Հոլանդական սաքսոներեն Nedersaksies nds-nl 5840 15 557 305 717 7 14 229 29 732 54.4
Ռուսիներեն русиньскый rue 5833 9754 107 244 0 11 735 20 0 4.97
Տիբեթերեն བོད་ཡིག bo 5702 15 169 131 081 0 13 995 22 0 23.82
Վիրուերեն Võro fiu-vro 5414 9745 177 136 2 7649 14 254 11.63
Կորսիկերեն corsu co 5277 13 358 367 268 2 11 052 11 0 64.48
Սարդիներեն sardu sc 5214 12 556 153 078 2 10 214 20 126 24.17
Թուրքմեներեն Türkmençe tk 5194 12 655 203 082 1 12 528 23 381 33.11
Քաշուբերեն kaszëbsczi csb 5172 8282 176 017 1 9042 12 0 7.68
Հյուսիսային լուրերեն لۊری شومالی lrc 5150 8155 42 817 1 1250 18 0 1.79
Վեպսերեն vepsän kel’ vep 5113 12 423 84 105 0 6157 18 0 13.84
Վու 吴语 wuu 5004 13 559 237 347 2 45 586 61 329 51.16
Քհմերերեն ភាសាខ្មែរ km 4944 24 341 187 310 6 18 648 70 1198 118.45
Սիլեզերեն ślůnski szl 4940 13 274 237 992 3 11 508 21 0 51.03
Մեներեն Gaelg gv 4828 17 496 305 688 2 10 661 20 204 120.29
Ղրիմի թաթարերեն qırımtatarca crh 4815 16 984 136 497 1 9741 21 0 51.33
Կոմիերեն коми kv 4579 10 613 131 927 0 7583 16 229 21.59
Դասական չինարեն 文言 zh-classical 4374 67 517 255 158 2 60 282 41 0 787.57
Հյուսիսային ֆարյորերեն Nordfriisk frr 4360 14 927 109 968 3 7972 11 643 43.27
Զեյլանդերեն Zeêuws zea 4300 7745 100 647 4 6674 17 1 8.34
Ասամերեն অসমীয়া as 4070 36 515 160 290 3 14 210 38 1353 278.96
Սոմալիերեն Soomaaliga so 4016 16 189 169 496 2 14 387 57 157 96.19
Կոռներեն kernowek kw 3714 8168 176 343 0 7643 14 0 31.05
Հյուսիսային սոթո Sesotho sa Leboa nso 3708 5253 25 627 1 2493 8 0 0.85
Այմարերեն Aymar aru ay 3706 7659 81 725 0 9325 12 0 12.14
Սաթերլանդֆրիզերեն Seeltersk stq 3702 8965 118 856 3 7517 20 485 26.8
Ուդմուրտերեն удмурт udm 3702 9475 109 369 4 7491 19 166 28.07
Մին Դոնգ Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 3684 8650 49 763 3 10 676 18 2 10.45
Նորմաներեն Nouormand nrm 3603 7992 205 719 0 7550 11 0 38.2
Ինտերլինգ Interlingue ie 3432 6355 125 029 1 8740 14 0 14.27
Կոմի-պերմյակ Перем Коми koi 3425 7098 55 739 0 4502 10 0 9.03
Ռոմանշերեն rumantsch rm 3293 8154 152 689 3 9797 14 48 40.8
Պիկարդերեն Picard pcd 3172 7307 55 478 1 6393 18 49 12.9
Էրզյաներեն эрзянь myv 3171 6747 84 789 3 5804 12 0 15.98
Մալթերեն Malti mt 3164 14 800 260 329 4 11 627 25 1196 237.9
Ֆրիուլիերեն furlan fur 3159 7255 166 890 1 8001 8 430 38.67
Սեֆարդերեն Ladino lad 3130 10 293 167 406 4 11 051 24 25 85.18
Աչեհերեն Acèh ace 3130 8714 99 350 1 12 914 19 0 36.29
Գուարանի Avañe'ẽ gn 3104 8401 100 442 1 8785 10 0 34.82
Ջենովերեն Ligure lij 3039 12 747 164 723 0 7098 19 0 131.87
Ստորին սորբիերեն dolnoserbski dsb 3033 10 032 138 793 2 10 716 18 0 73.67
Մալդիվերեն ދިވެހިބަސް dv 2968 10 974 125 857 1 15 331 9 1050 83.45
Չավականո Chavacano de Zamboanga cbk-zam 2900 5001 108 797 1 8716 9 0 11.42
Էքստրեմադուրերեն estremeñu ext 2837 6142 113 016 0 9543 13 0 24.97
Գոան կոնկանի गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni gom 2830 6244 145 455 3 1463 13 0 33.9
Ռիփյուարերեն Ripoarisch ksh 2808 10 208 1 598 586 2 13 940 15 0 1087.59
Կաբիլերեն Taqbaylit kab 2808 9175 67 666 1 5978 13 1 37.92
Հին անգլերեն Ænglisc ang 2795 14 312 190 870 1 80 383 29 377 226.44
Maithili मैथिली mai 2783 10 810 69 068 2 2257 31 22 53.15
Ֆրանկո-պրովանսերեն Mirandés mwl 2756 6897 88 614 2 6756 12 0 29.01
Լեզգիերեն лезги lez 2748 6453 60 186 5 4677 21 44 16.95
Գագաուզերեն Gagauz gag 2738 6112 65 362 1 6233 11 0 16.24
Լինգալա lingála ln 2724 8221 116 904 3 6445 14 28 57.91
Ույղուրերեն ئۇيغۇرچە / Uyghurche ug 2566 10 307 145 939 1 11 321 14 588 128.86
Պալի पालि pi 2517 4331 101 734 0 3715 3 0 12.2
Պանագասինաներեն Pangasinan pag 2515 7347 61 366 0 4344 5 0 30.83
Ֆրանկո-պրովանսերեն arpetan frp 2476 6249 193 756 2 8280 19 0 72
Շոնա chiShona sn 2476 6921 48 442 0 6206 8 0 22.56
Նավահո Diné bizaad nv 2460 13 171 156 405 2 8668 7 321 225.12
Ավարերեն авар av 2277 8846 63 188 1 7146 15 1 59.45
Պֆալցի գերմաներեն Pälzisch pfl 2050 4657 58 293 6 5428 9 3 20.24
Հավայիերեն Hawaiʻi haw 2037 4732 72 110 0 7963 4 0 26.67
Կալմիկերեն хальмг xal 2020 9405 79 678 2 5753 12 0 113.23
Ղարաչայ-բալկարերեն къарачай-малкъар krc 2006 13 090 108 892 1 5485 11 0 253.97
Կարակալպակերեն Qaraqalpaqsha kaa 1856 4621 43 642 1 5854 13 0 20.96
Քինյարվանդա Kinyarwanda rw 1788 4970 77 751 0 5864 9 0 49.55
Բուրյաթերեն буряад bxr 1761 6443 48 613 1 7265 19 0 53.33
Փենսիլվանիայի գերմաներեն Deitsch pdc 1752 5348 106 951 0 18 258 11 0 84.25
Տոնգերեն lea faka-Tonga to 1682 5674 35 938 1 4851 9 0 35.68
Կալաալիսուտ kalaallisut kl 1630 4738 72 240 2 7349 10 0 55.43
Նովիալ Novial nov 1629 4279 184 837 2 5987 11 0 114.31
Արամեերեն ܐܪܡܝܐ arc 1603 5454 91 311 1 11 944 13 0 96.62
Կաբարդիներեն Адыгэбзэ kbd 1561 6240 41 234 1 4715 11 0 59.37
Լաոսերեն ລາວ lo 1449 6893 52 543 1 7803 20 0 107.6
Պապյամենտու Papiamentu pap 1434 3997 76 497 1 6464 9 0 61.14
Բանջարերեն Bahasa Banjar bjn 1433 10 670 59 556 2 6649 14 0 231.92
Հաուսա Hausa ha 1391 3342 33 675 0 5647 10 0 19.82
Տեթում tetun tet 1359 3337 61 399 1 4991 15 0 38.98
Կիկույու Gĩkũyũ ki 1321 2695 19 472 0 3866 5 0 7.82
Թուվայերեն тыва дыл tyv 1293 2915 17 976 0 2851 14 0 9.7
Թոք փիսին Tok Pisin tpi 1288 6192 80 880 0 6799 5 0 189.36
Նաուրուերեն Dorerin Naoero na 1261 4965 78 231 1 5685 10 0 135.95
Լակերեն лакку lbe 1209 9739 42 939 0 4985 7 0 219.47
Իգբո Igbo ig 1201 5752 61 442 1 6382 7 0 153.38
Առոմաներեն armãneashti roa-rup 1190 4674 257 756 1 8716 9 0 472.7
Լոջբաներեն la .lojban. jbo 1190 5388 107 348 2 8636 6 0 247.95
Թայիթիերեն reo tahiti ty 1173 3590 50 010 0 4329 3 0 59.15
Ժոն–գուա Vahcuengh za 1160 2728 38 254 0 5337 11 0 25.62
Կոնգո Kongo kg 1158 2648 42 545 1 5428 8 0 26.6
Մոկշաներեն мокшень mdf 1129 3995 48 911 2 4842 8 0 78.9
Գանդա Luganda lg 1067 2913 21 957 0 3691 8 0 22.56
Վոլոֆ Wolof wo 1053 5268 101 266 2 8506 9 0 308
Սրանանտոնգո Sranantongo srn 1041 2590 39 921 0 3969 3 0 34.13
Աբխազերեն Аҧсшәа ab 849 4570 44 375 2 10 075 14 0 186.52
Լատգալերեն latgaļu ltg 781 2569 32 127 0 3505 9 0 65.54
Զուլուսերեն isiZulu zu 770 4022 38 995 0 8600 12 0 172.94
Սամոաներեն Gagana Samoa sm 740 3672 36 947 0 4300 6 0 157.96
Շերոկի ᏣᎳᎩ chr 726 4235 36 138 0 10 248 7 0 199.34
Օրոմո Oromoo om 711 3795 25 195 0 4373 11 0 124.91
Թսվանա Setswana tn 603 2494 21 878 1 4675 7 0 86.27
Շերոկի Tsetsêhestâhese chy 600 2018 21 507 0 5958 8 0 59.53
Գնչուերեն Romani rmy 585 2492 49 721 0 10 222 7 0 212.02
Հին սլավոներեն словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ cu 575 4232 73 705 1 14 310 10 0 704.47
Թվի Twi tw 575 1712 17 927 0 6240 6 0 40.94
Թումբուկա chiTumbuka tum 557 1784 24 023 0 3540 5 0 65.34
Քսոզա isiXhosa xh 533 2465 29 267 0 5602 13 0 156
Բիսլամա Bislama bi 493 1978 38 888 0 5934 26 0 178.38
Ռունդի Kirundi rn 492 1668 19 773 0 4355 10 0 67.73
Նորֆոլկ Norfuk / Pitkern pih 486 2314 41 097 0 5540 12 0 251.26
Գոթերեն 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 448 4145 36 223 2 10 130 12 0 595.12
Սուաթի SiSwati ss 413 1868 37 653 2 4322 6 0 250.18
Պոնտերեն Ποντιακά pnt 410 1790 35 933 2 5410 10 0 227.42
Բամբարա bamanankan bm 409 3036 36 596 1 6259 9 0 497.29
Չամորու Chamoru ch 404 3037 18 312 0 8394 11 0 256.11
Թսոնգա Xitsonga ts 388 2114 30 356 1 4496 6 0 284.16
Ինուկտիտուտ ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut iu 354 3702 38 079 1 9646 4 0 920.05
Հյուսիսային սոտո Sesotho st 335 2853 18 934 0 5096 9 0 374.94
Էվե eʋegbe ee 332 3535 48 219 1 7249 5 0 1269.6
Նյանջա Chi-Chewa ny 307 1561 17 381 1 3872 6 0 185.78
Ֆիջիերեն Na Vosa Vakaviti fj 290 1740 34 111 0 4597 7 0 490.1
Քաշմիրերեն कॉशुर / کٲشُر ks 267 2498 31 328 1 5066 8 0 875.62
Աքաներեն Akan ak 256 1814 20 643 0 6062 10 0 421.49
Ինուպուա Iñupiak ik 245 2170 34 719 0 4330 4 0 987.73
Սանգո Sängö sg 241 1480 20 468 0 3572 5 0 365.53
Վենդա Tshivenda ve 230 1505 17 169 0 3618 7 0 350.57
Ջոնգքհա ཇོང་ཁ dz 192 1603 27 845 0 5200 8 0 938.13
Ֆուլա Fulfulde ff 185 1613 21 386 0 4378 4 0 789.97
Թիգրինիա ትግርኛ ti 174 1492 20 007 0 4483 6 0 769.39
Քրի Nēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣ cr 109 2906 29 176 1 8216 9 0 6610.92

Տես նաև[խմբագրել կոդը]