Վիքիպեդիա:Վիքիպեդիաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
↱ ՎՊ:ՎՑ

Այս էջի վիճակագրական տվյալները թարմացվում են պարբերաբար։
Բոլոր սյունակները վերադասավորվում են մեծացող և փոքրացող կարգով։

Բոլոր Վիքիպեդիաներն ըստ հոդվածների քանակի[խմբագրել կոդը]



1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
Լեզու Լեզու(տեղական) Վիքի Հոդված Էջ Խմբագրում Ադմին Մասնակից ԱՄ Նիշք Խորք
Անգլերեն English en 5 141 402 39 245 577 827 435 998 1307 28 150 022 131 163 859 110 927.67
Շվեդերեն svenska sv 3 026 502 6 162 671 34 286 001 70 491 434 2907 0 5.97
Սեբուանո Cebuano ceb 2 216 389 4 293 577 8 389 428 4 27 033 106 260 1.72
Գերմաներեն Deutsch de 1 936 090 5 617 217 159 053 123 238 2 404 767 19 689 133 640 102.36
Հոլանդերեն Nederlands nl 1 867 245 3 615 858 47 676 112 50 765 130 3921 20 11.56
Ֆրանսերեն français fr 1 752 169 8 119 813 128 161 258 166 2 511 227 16 773 49 339 208.46
Ռուսերեն русский ru 1 308 141 4 810 838 90 445 279 90 1 900 148 11 087 190 166 134.79
Իտալերեն italiano it 1 269 491 4 408 481 85 816 118 106 1 359 768 8043 132 985 119.01
Վարայերեն Winaray war 1 259 608 2 870 248 6 281 746 2 28 416 76 348 3.58
Իսպաներեն español es 1 255 062 5 461 915 90 478 999 71 4 203 729 16 939 0 186.12
Լեհերեն polski pl 1 165 351 2 432 145 45 542 391 116 751 224 3977 3 22.13
Վիետնամերեն Tiếng Việt vi 1 145 351 3 188 285 23 741 059 23 493 012 1463 21 018 23.69
Ճապոներեն 日本語 ja 1 014 247 2 930 594 60 575 255 50 1 087 036 12 264 83 257 73.79
Պորտուգալերեն português pt 919 989 4 086 683 46 490 708 66 1 756 772 6719 37 513 134.79
Չինարեն 中文 zh 877 255 4 647 414 41 236 717 82 2 251 274 6625 41 371 163.89
Ուկրաիներեն українська uk 632 508 1 876 598 18 213 785 45 314 933 2708 79 560 37.55
Կատալաներեն català ca 506 655 1 271 502 17 277 807 25 228 105 1841 9307 30.97
Պարսկերեն فارسی fa 490 904 3 220 535 21 705 931 30 568 332 2874 37 300 208.38
Նորվեգերեն norsk bokmål no 437 786 1 143 438 16 267 582 50 357 914 1567 1 36.96
Սերբա-Խորվաթերեն srpskohrvatski / српскохрватски sh 432 469 4 541 821 25 966 074 10 92 243 242 7305 516.19
Արաբերեն العربية ar 419 832 2 615 684 22 152 853 35 1 177 816 4495 27 514 231.69
Ֆիններեն suomi fi 393 274 1 066 427 16 525 110 39 314 838 1670 44 699 45.4
Հունգարերեն magyar hu 387 061 1 113 360 18 114 956 34 316 703 1711 28 956 57.29
Ինդոնեզերեն Bahasa Indonesia id 379 347 1 856 978 12 531 277 29 784 529 2210 59 380 102.39
Ռումիներեն română ro 369 295 1 676 553 10 835 795 19 370 807 898 36 191 80.99
Չեխերեն čeština cs 352 859 932 003 13 588 957 26 333 906 2159 1 39.28
Կորեերեն 한국어 ko 346 989 1 218 718 18 142 907 32 401 419 2721 12 215 93.96
Սերբերեն српски / srpski sr 334 590 1 174 348 12 175 149 19 180 152 1044 27 574 65.31
Մալայերեն Bahasa Melayu ms 283 017 765 356 4 156 057 16 172 232 345 21 339 15.77
Թուրքերեն Türkçe tr 269 781 1 424 893 17 965 261 26 867 286 3460 29 504 231.14
Բասկերեն euskara eu 246 153 622 085 5 563 882 13 66 690 304 0 20.86
Էսպերանտո Esperanto eo 228 357 498 886 6 000 244 19 118 951 383 6648 16.88
Մինանգկաբաու Baso Minangkabau min 221 811 316 189 1 371 324 4 4587 35 188 0.79
Ղազախերեն қазақша kk 215 985 499 798 2 534 875 15 57 040 216 9352 8.76
Դանիերեն dansk da 215 971 727 119 8 519 767 27 266 627 953 0 65.63
Բուլղարերեն български bg 215 947 482 312 7 649 169 27 194 428 1099 1232 24.13
Սլովակերեն slovenčina sk 210 286 453 282 6 293 124 9 127 930 504 5 18.54
Հայերեն Հայերեն hy 198 589 648 484 4 212 570 10 50 115 432 5633 33.34
Եբրայերեն עברית he 188 773 792 667 19 467 028 39 302 730 2428 46 552 251.33
Լիտվերեն lietuvių lt 177 003 404 920 5 204 086 17 98 679 355 19 088 21.31
Խորվաթերեն hrvatski hr 164 643 445 942 4 872 391 27 160 934 490 14 241 31.89
Սլովեներեն slovenščina sl 150 564 353 618 4 792 054 25 143 305 396 6915 24.65
Էստոներեն eesti et 145 968 372 424 4 538 971 32 88 389 502 2584 29.33
Մին նան Bân-lâm-gú zh-min-nan 137 330 458 609 1 112 558 7 24 842 63 434 13.28
Չեչեներեն нохчийн ce 130 924 147 640 1 041 686 3 12 010 42 335 0.12
Գալիսերեն galego gl 130 150 300 098 4 019 522 14 67 495 385 10 210 22.84
Ուզբեկերեն oʻzbekcha/ўзбекча uz 128 582 613 005 2 638 085 8 26 576 94 391 61.08
Նորվեգերեն նյունորսկ norsk nynorsk nn 126 263 291 250 2 867 578 26 71 543 186 16 16.81
Լատիներեն Latina la 125 547 237 628 3 154 875 18 84 260 187 0 10.58
Վոլապուկ Volapük vo 120 346 249 259 3 309 972 3 20 947 32 0 15.24
Պարզ անգլերեն Simple English simple 118 612 392 621 12 768 480 18 515 908 808 25 173.56
Հունարեն Ελληνικά el 117 349 363 736 5 934 740 20 197 131 881 15 041 71.93
Բելառուսերեն беларуская be 115 143 296 103 2 391 187 10 58 252 247 1851 19.95
Ադրբեջաներեն azərbaycanca az 104 864 272 130 3 781 672 13 110 113 632 17 311 35.36
Վրացերեն ქართული ka 104 208 290 444 3 192 380 3 79 039 235 12 459 35.11
Ուրդու اردو ur 104 013 506 092 5 008 129 15 52 846 189 4434 147.87
Հինդի हिन्दी hi 102 800 571 275 3 176 172 5 222 606 418 2651 115.46
Թայերեն ไทย th 102 271 581 953 6 795 455 15 261 619 1019 31 567 256.88
Աքվիտաներեն occitan oc 89 390 143 766 2 154 339 4 26 346 127 1260 5.54
Թամիլերեն தமிழ் ta 85 969 250 976 2 136 927 37 98 362 285 8903 31.37
Մակեդոներեն македонски mk 85 732 391 230 4 281 116 15 60 730 195 7185 138.95
Մալագասերեն Malagasy mg 81 255 215 819 818 681 3 12 161 55 54 10.4
Նևարի नेपाल भाषा new 72 364 195 385 829 607 1 14 522 22 83 12.27
Ուելսերեն Cymraeg cy 69 685 158 516 5 328 176 16 36 793 119 15 897 54.62
Բոսնիերեն bosanski bs 69 479 342 359 2 934 957 8 86 596 185 24 163 132.24
Թաթարերեն татарча/tatarça tt 69 018 161 180 2 148 009 3 20 055 67 3202 23.76
Լատվիերեն latviešu lv 67 819 277 410 2 586 688 11 58 540 276 17 895 89.06
Թելուգու తెలుగు te 66 405 204 648 1 858 090 17 53 714 138 10 336 39.35
Թագալոգ Tagalog tl 64 705 209 236 1 586 711 13 73 302 104 1966 37.84
Պյեմոնտերեն Piemontèis pms 63 920 95 784 858 970 9 14 710 33 2262 2.23
Բելառուսերեն беларуская (тарашкевіца)‎ be-tarask 58 812 152 335 1 919 723 5 45 377 115 1597 31.87
Բրետոներեն brezhoneg br 58 278 116 815 1 779 215 8 38 328 96 5403 15.37
Ղրղզերեն Кыргызча ky 55 369 71 002 238 638 3 13 162 59 2647 0.27
Ալբաներեն shqip sq 54 573 149 357 1 759 940 11 83 370 258 11 461 35.55
Հայիթերեն Kreyòl ayisyen ht 52 376 62 283 712 921 1 15 036 32 64 0.41
Ճավայերեն Basa Jawa jv 48 675 126 037 1 078 959 8 27 514 71 5236 21.62
Տաջիկերեն тоҷикӣ tg 46 065 108 265 781 522 7 14 689 68 559 13.16
Աստուրերեն asturianu ast 45 828 70 527 1 033 484 9 32 201 93 15 4.26
Լյուքսեմբուրգերեն Lëtzebuergesch lb 45 663 102 042 2 006 947 6 30 754 79 2480 29.98
Կանտոներեն 粵語 zh-yue 45 183 125 125 1 048 618 8 121 326 223 963 26.23
Մարաթի मराठी mr 43 409 177 136 1 434 748 10 65 023 106 20 376 76.87
Մալայալամ മലയാളം ml 42 744 293 013 2 383 927 18 81 125 245 4892 278.91
Բենգալերեն বাংলা bn 42 094 450 029 2 157 132 17 114 164 578 3497 450.17
Արևմտյան փենջաբերեն پنجابی pnb 41 723 52 071 456 167 3 15 511 35 266 0.54
Իսլանդերեն íslenska is 40 705 111 294 1 588 031 24 47 419 152 3181 42.91
Աֆրիկաանս Afrikaans af 39 948 97 308 1 504 500 12 77 999 155 6388 31.88
Շոտլանդերեն Scots sco 37 629 135 851 546 481 5 31 960 81 460 27.41
Իռլանդերեն Gaeilge ga 37 487 61 410 823 770 7 26 026 77 1259 5.46
Բաշկիրերեն башҡортса ba 35 854 97 698 609 207 7 14 766 78 1495 18.55
Չուվաշերեն Чӑвашла cv 34 192 55 655 583 042 2 17 972 56 653 4.13
Լոմբարդերեն lumbaart lmo 33 967 88 824 1 081 458 6 16 711 51 4428 31.76
Արևմտյան ֆրիզերեն Frysk fy 33 570 83 115 813 145 9 21 949 59 5637 21.31
Սուահիլի Kiswahili sw 33 055 79 288 1 015 312 9 23 968 78 1998 25.05
Բիրմաներեն မြန်မာဘာသာ my 32 646 59 751 303 637 5 36 000 90 3874 3.5
Արագոներեն aragonés an 31 375 101 532 1 623 712 6 39 463 83 1179 79.96
Յորուբա Yorùbá yo 31 191 53 558 550 816 1 13 534 30 210 5.29
Նեպալերեն नेपाली ne 28 309 76 158 548 291 10 27 084 131 394 20.57
Իդո Ido io 26 591 40 086 893 689 4 19 131 43 0 5.74
Գուջարաթի ગુજરાતી gu 26 264 63 448 422 625 4 29 264 57 269 13.35
Սիցիլերեն sicilianu scn 25 367 56 731 750 864 7 22 898 37 1411 20.23
Ստորին սաքսոներեն Plattdüütsch nds 25 162 65 370 800 613 5 26 181 51 0 31.27
Բիշնուպրիա বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 062 57 559 805 281 1 15 384 13 165 23.52
Փենջաբերեն ਪੰਜਾਬੀ pa 21 866 72 121 324 872 5 14 325 134 1124 23.79
Քրդերեն Kurdî ku 21 852 53 281 689 250 3 27 726 60 678 26.76
Ալեմաներեն Alemannisch als 21 207 48 161 697 957 7 48 968 80 806 23.41
Կաննադա ಕನ್ನಡ kn 20 324 70 208 608 570 5 32 102 117 3230 52.22
Կեչուա Runa Simi qu 19 550 51 586 659 697 2 15 548 39 85 34.34
Ինտերլինգուա interlingua ia 19 072 30 603 582 360 6 24 115 46 0 6.96
Սունդաներեն Basa Sunda su 18 984 45 175 490 997 7 15 080 42 587 20.69
Բավարերեն Boarisch bar 17 437 78 613 591 216 6 32 083 79 867 92.57
Սորանի (քրդերեն) کوردیی ناوەندی ckb 16 939 100 860 512 870 5 22 336 102 495 124.81
Ժեմատերեն žemaitėška bat-smg 15 576 26 324 351 585 4 15 091 21 661 6.36
Մոնղոլերեն монгол mn 15 435 48 650 487 947 7 39 322 110 1445 46.45
Եգիպտական արաբերեն مصرى arz 15 075 123 948 771 287 7 76 769 98 1465 324.57
Նապոլերեն Napulitano nap 14 295 26 031 697 745 2 14 565 27 375 18.07
Բուգի ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ bug 14 106 18 280 198 202 0 7701 9 0 0.95
Վալոներեն walon wa 14 059 36 361 327 428 2 12 388 23 2189 22.66
Գայելյան շոտլանդերեն Gàidhlig gd 13 812 28 850 527 603 5 13 583 40 464 21.68
Իդիշ ייִדיש yi 13 173 37 250 525 264 3 23 395 46 1452 47.11
Ամհարերեն አማርኛ am 13 063 42 511 344 964 3 20 896 26 1589 41.24
Բանյումասաներեն Basa Banyumasan map-bms 13 012 26 846 207 920 1 8355 17 521 8.75
Մազանդարաներեն مازِرونی mzn 12 232 25 696 136 407 3 11 256 24 220 6.43
Ֆարյորերեն føroyskt fo 11 889 35 587 348 674 3 14 337 36 140 38.93
Սինհալերեն සිංහල si 11 779 55 786 372 645 2 25 051 98 3971 93.24
Նահուատլ Nāhuatl nah 11 327 25 453 429 561 3 12 756 25 214 26.25
Լիմբուրգերեն Limburgs li 11 161 46 396 410 277 5 14 442 29 684 88.13
Վենետիկերեն vèneto vec 10 744 32 987 597 383 4 16 251 33 706 77.62
Յակուտերեն саха тыла sah 10 742 35 419 346 038 2 11 330 54 1865 51.56
Օրիյա ଓଡ଼ିଆ or 10 582 49 340 240 957 4 11 307 59 150 65.51
Վերին սորբիերեն hornjoserbsce hsb 10 563 27 195 347 083 3 13 797 36 246 31.64
Օսերեն Ирон os 10 228 38 614 483 712 3 14 065 28 342 96.49
Լեռնային մարիերեն кырык мары mrj 10 094 14 335 91 492 0 4898 9 0 1.13
Սանսկրիտ संस्कृतम् sa 9996 43 255 390 050 6 16 698 59 508 99.83
Դաշտային Մարիերեն олык марий mhr 9348 20 316 151 735 0 6956 22 382 10.28
Տարանտիներեն tarandíne roa-tara 9221 17 010 135 550 2 6275 18 303 5.69
Կապամպանգան Kapampangan pam 8523 18 393 293 788 2 11 301 20 816 21.42
Ազարերեն تۆرکجه azb 8325 16 792 89 397 3 2558 29 0 5.51
Իլոկաներեն Ilokano ilo 8118 38 202 288 545 2 8592 17 112 103.73
Ֆիջիական հնդկերեն Fiji Hindi hif 7872 22 655 240 015 1 14 604 22 196 37.36
Հյուսիսային սամի sámegiella se 7229 16 820 287 432 5 13 938 23 59 30.08
Փուշթու پښتو ps 7219 19 525 189 952 2 11 933 46 1363 28.27
Մաորի Māori mi 7098 13 310 147 920 4 7427 20 13 8.51
Էմիլիանո-ռոմանյոլո emiliàn e rumagnòl eml 6737 22 180 103 252 2 11 050 24 1348 24.46
Բիկոլերեն Bikol Central bcl 6734 11 935 169 551 1 9682 18 1286 8.47
Զազակի Zazaki diq 6430 22 967 367 100 2 13 533 29 221 105.72
Հակ–Կա 客家語/Hak-kâ-ngî hak 6346 11 731 104 824 1 16 605 26 38 6.43
Գան 贛語 gan 6328 33 090 408 789 2 24 741 18 260 220.96
Բհոջպուրի भोजपुरी bh 6327 25 065 291 452 2 8408 22 31 101.99
Մեգրելերեն მარგალური xmf 6093 19 342 118 886 2 6939 19 0 29.06
Գելերեն گیلکی glk 6003 12 226 50 288 2 7988 14 894 4.42
Արևմտյան ֆլամանդերեն West-Vlams vls 5835 17 437 301 898 5 12 806 28 528 68.45
Հոլանդական սաքսոներեն Nedersaksies nds-nl 5810 15 767 304 551 7 13 916 25 1060 56.73
Ռուսիներեն русиньскый rue 5775 9654 106 752 0 11 417 21 0 4.99
Տիբեթերեն བོད་ཡིག bo 5691 16 364 139 167 0 13 745 34 215 29.91
Վիրուերեն Võro fiu-vro 5395 9689 176 825 2 7519 14 252 11.56
Կորսիկերեն corsu co 5252 13 384 366 552 2 10 833 23 64 65.66
Սարդիներեն sardu sc 5195 12 565 152 662 2 9965 31 178 24.45
Հյուսիսային լուրերեն لۊری شومالی lrc 5145 7726 30 628 1 1122 16 0 1
Թուրքմեներեն Türkmençe tk 5080 12 346 202 128 1 12 207 23 381 33.49
Վեպսերեն vepsän kel’ vep 5048 12 153 81 932 0 5964 20 0 13.36
Սինդհի سنڌي sd 5047 14 630 60 199 3 5651 24 43 14.83
Քաշուբերեն kaszëbsczi csb 5020 8771 176 394 1 8826 25 142 11.23
Քհմերերեն ភាសាខ្មែរ km 4934 24 228 174 924 6 18 215 31 1198 110.4
Մեներեն Gaelg gv 4828 17 497 305 099 2 10 437 19 205 120.07
Սիլեզերեն ślůnski szl 4791 13 087 237 316 3 11 283 27 0 54.37
Վու 吴语 wuu 4762 13 158 233 920 2 43 306 50 344 55.26
Ղրիմի թաթարերեն qırımtatarca crh 4753 16 758 135 691 1 9510 28 0 51.66
Կոմիերեն коми kv 4533 10 576 131 195 0 7438 17 289 22.05
Հյուսիսային ֆարյորերեն Nordfriisk frr 4347 14 889 109 223 3 7732 22 642 43.14
Զեյլանդերեն Zeêuws zea 4299 7737 100 129 4 6524 20 0 8.28
Դասական չինարեն 文言 zh-classical 4287 67 243 252 617 2 59 175 62 0 810.18
Ասամերեն অসমীয়া as 4028 36 387 159 509 4 13 782 44 1353 282.91
Սոմալիերեն Soomaaliga so 3946 15 985 167 612 2 13 932 73 159 97.6
Այմարերեն Aymar aru ay 3699 7570 81 542 0 9140 22 0 11.8
Սաթերլանդֆրիզերեն Seeltersk stq 3693 8941 118 712 3 7368 17 485 26.81
Ուդմուրտերեն удмурт udm 3688 9424 108 968 4 7336 21 168 27.97
Կոռներեն kernowek kw 3678 8168 176 067 0 7490 16 44 32.12
Մին Դոնգ Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 3677 8671 49 560 3 10 441 12 36 10.54
Նորմաներեն Nouormand nrm 3598 7979 205 601 0 7422 14 0 38.2
Կոմի-պերմյակ Перем Коми koi 3422 7364 55 370 0 4396 12 274 9.98
Ինտերլինգ Interlingue ie 3397 6310 124 847 1 8488 23 0 14.55
Սեֆարդերեն Ladino lad 3365 10 530 165 844 4 10 825 35 32 71.41
Ռոմանշերեն rumantsch rm 3286 8149 152 508 3 9613 25 58 40.99
Հյուսիսային սոթո Sesotho sa Leboa nso 3283 4785 24 393 1 2411 15 0 1.07
Ֆրիուլիերեն furlan fur 3158 7250 166 657 1 7860 26 430 38.6
Մալթերեն Malti mt 3156 14 803 259 940 4 11 384 35 1196 239.15
Պիկարդերեն Picard pcd 3125 7217 54 925 1 6237 28 80 13.05
Գուարանի Avañe'ẽ gn 3091 8365 100 212 1 8580 18 0 34.88
Ջենովերեն Ligure lij 3043 12 860 164 030 0 6946 21 126 132.75
Ստորին սորբիերեն dolnoserbski dsb 3026 9983 138 576 2 10 487 28 18 73.37
Աչեհերեն Acèh ace 3022 8703 98 613 1 12 583 26 115 40.04
Էրզյաներեն эрзянь myv 3007 6573 84 273 3 5685 16 0 18.03
Մալդիվերեն ދިވެހިބަސް dv 2966 11 166 125 600 1 15 062 12 1050 85.98
Չավականո Chavacano de Zamboanga cbk-zam 2895 4993 108 625 1 8564 21 0 11.43
Էքստրեմադուրերեն estremeñu ext 2813 6087 112 644 0 9371 29 0 25.07
Կաբիլերեն Taqbaylit kab 2808 8412 66 446 1 5833 22 1 31.46
Ռիփյուարերեն Ripoarisch ksh 2800 9923 2 124 926 2 13 763 21 100 1385.83
Հին անգլերեն Ænglisc ang 2786 14 251 190 550 1 78 637 39 377 226.44
Գագաուզերեն Gagauz gag 2737 6104 65 293 1 6040 15 0 16.19
Լեզգիերեն лезги lez 2732 6512 59 407 5 4555 21 110 17.46
Ֆրանկո-պրովանսերեն Mirandés mwl 2729 6868 88 541 2 6620 14 0 29.65
Maithili मैथिली mai 2608 9952 64 010 2 1885 24 21 51
Ույղուրերեն ئۇيغۇرچە / Uyghurche ug 2565 10 299 145 877 1 11 124 17 589 128.77
Պալի पालि pi 2516 4328 101 715 0 3645 6 0 12.19
Պանագասինաներեն Pangasinan pag 2510 7342 61 304 0 4280 11 0 30.94
Շոնա chiShona sn 2461 6817 47 835 0 6066 16 0 21.98
Նավահո Diné bizaad nv 2461 13 283 155 858 2 8531 20 329 226.89
Ֆրանկո-պրովանսերեն arpetan frp 2404 5796 192 103 2 8123 25 33 65.99
Ավարերեն авар av 2271 8887 62 802 1 6957 24 58 59.98
Գոան կոնկանի गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni gom 2243 6369 119 366 3 1317 17 0 63.42
Լինգալա lingála ln 2139 6965 113 169 2 6280 13 36 82.71
Պֆալցի գերմաներեն Pälzisch pfl 2048 4701 57 885 6 5314 18 57 20.66
Հավայիերեն Hawaiʻi haw 2039 4728 72 059 0 7805 11 0 26.51
Կալմիկերեն хальмг xal 2018 9398 79 521 2 5638 16 0 113.17
Ղարաչայ-բալկարերեն къарачай-малкъар krc 2006 13 202 108 511 1 5363 17 114 256.03
Կարակալպակերեն Qaraqalpaqsha kaa 1834 4547 43 041 1 5715 13 0 20.71
Քինյարվանդա Kinyarwanda rw 1789 4972 77 663 0 5750 19 0 49.45
Փենսիլվանիայի գերմաներեն Deitsch pdc 1753 5488 106 395 0 17 887 19 157 88.01
Բուրյաթերեն буряад bxr 1691 6352 47 858 1 7094 21 31 57.24
Տոնգերեն lea faka-Tonga to 1682 6123 34 556 1 4767 7 455 39.34
Կալաալիսուտ kalaallisut kl 1629 4766 72 116 2 7229 19 0 56.11
Նովիալ Novial nov 1625 4270 184 747 2 5876 15 0 114.63
Արամեերեն ܐܪܡܝܐ arc 1603 6368 91 685 3 11 680 14 65 127.22
Կաբարդիներեն Адыгэбзэ kbd 1559 6227 41 158 1 4605 14 0 59.26
Լաոսերեն ລາວ lo 1435 7284 51 722 1 7666 21 0 117.97
Բանջարերեն Bahasa Banjar bjn 1434 10 525 59 137 2 6472 12 39 225.82
Պապյամենտու Papiamentu pap 1369 3820 75 543 1 6328 15 0 63.39
Հաուսա Hausa ha 1362 3305 33 556 0 5534 15 0 20.66
Տեթում tetun tet 1357 3323 61 076 1 4846 15 0 38.58
Կիկույու Gĩkũyũ ki 1321 2692 19 452 0 3792 10 0 7.78
Թոք փիսին Tok Pisin tpi 1287 6188 80 825 0 6691 15 0 189.41
Թուվայերեն тыва дыл tyv 1275 2888 17 862 0 2721 10 0 9.9
Նաուրուերեն Dorerin Naoero na 1260 4964 78 175 1 5580 13 0 136.09
Լակերեն лакку lbe 1209 9594 42 745 0 4906 13 0 214.31
Առոմաներեն armãneashti roa-rup 1189 5078 256 841 1 8602 19 417 541.11
Լոջբաներեն la .lojban. jbo 1186 5376 107 236 2 8418 11 0 248.97
Իգբո Igbo ig 1177 5755 61 305 1 6266 12 0 161.16
Թայիթիերեն reo tahiti ty 1173 3589 49 947 0 4261 12 0 59.04
Ժոն–գուա Vahcuengh za 1150 2717 38 179 0 5221 12 0 26.09
Մոկշաներեն мокшень mdf 1128 3988 48 844 2 4772 9 0 78.74
Կոնգո Kongo kg 1123 2582 42 300 1 5306 11 0 27.65
Վոլոֆ Wolof wo 1053 5267 101 194 2 8359 12 0 307.7
Սրանանտոնգո Sranantongo srn 1041 2586 39 876 0 3895 7 0 33.97
Գանդա Luganda lg 851 2673 21 614 0 3624 15 0 37.07
Աբխազերեն Аҧсшәа ab 847 4542 44 190 2 9855 17 0 185.16
Լատգալերեն latgaļu ltg 780 2567 32 071 0 3409 13 0 65.58
Զուլուսերեն isiZulu zu 766 4004 38 868 0 8412 21 0 173.46
Սամոաներեն Gagana Samoa sm 739 3666 36 911 0 4224 10 0 157.95
Օրոմո Oromoo om 711 3780 25 091 0 4289 13 0 123.67
Շերոկի ᏣᎳᎩ chr 707 4194 35 924 0 10 032 14 0 208.36
Շերոկի Tsetsêhestâhese chy 598 2016 21 451 0 5860 11 0 59.83
Գնչուերեն Romani rmy 586 2494 49 675 0 10 012 18 0 211.16
Հին սլավոներեն словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ cu 574 4229 73 623 1 14 043 17 0 705.87
Թվի Twi tw 566 1705 17 811 0 6112 10 0 42.3
Թսվանա Setswana tn 565 2422 21 574 1 4606 15 0 96.22
Թումբուկա chiTumbuka tum 557 1785 23 931 0 3480 9 0 65.16
Քսոզա isiXhosa xh 511 2425 28 995 0 5437 23 0 167.75
Ռունդի Kirundi rn 492 1669 19 725 0 4281 8 0 67.64
Նորֆոլկ Norfuk / Pitkern pih 484 2314 40 986 0 5433 15 0 253.21
Բիսլամա Bislama bi 483 1886 38 418 0 5789 15 0 171.88
Գոթերեն 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 447 3964 35 544 3 9922 10 0 555.09
Սուաթի SiSwati ss 413 1868 37 453 2 4247 14 0 248.85
Պոնտերեն Ποντιακά pnt 409 1786 35 522 2 5314 7 0 225.44
Չամորու Chamoru ch 404 3033 18 256 0 8242 12 0 254.89
Բամբարա bamanankan bm 404 3023 36 445 1 6168 13 0 506.65
Թսոնգա Xitsonga ts 368 2052 29 992 1 4415 14 0 306.07
Ինուկտիտուտ ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut iu 354 3701 38 005 1 9466 11 0 917.97
Էվե eʋegbe ee 332 3534 48 197 1 7025 10 0 1268.59
Նյանջա Chi-Chewa ny 305 1556 17 348 1 3804 9 0 187.57
Հյուսիսային սոտո Sesotho st 304 2813 18 800 0 5008 12 0 455.24
Քաշմիրերեն कॉशुर / کٲشُر ks 265 2491 31 296 1 4989 9 0 886.49
Ֆիջիերեն Na Vosa Vakaviti fj 260 1695 33 997 0 4540 11 0 610.98
Աքաներեն Akan ak 253 1803 20 593 0 5943 9 0 428.69
Ինուպուա Iñupiak ik 244 2169 34 665 0 4259 13 0 994.75
Սանգո Sängö sg 241 1475 20 440 0 3510 8 0 363.32
Վենդա Tshivenda ve 229 1505 17 128 0 3573 12 0 353.35
Ջոնգքհա ཇོང་ཁ dz 190 1588 27 752 0 5106 11 0 946.13
Ֆուլա Fulfulde ff 184 1608 21 331 0 4301 10 0 794.53
Թիգրինիա ትግርኛ ti 168 1484 19 891 0 4400 10 0 822.46
Քրի Nēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣ cr 108 2902 29 142 1 8036 20 0 6720.9

Տես նաև[խմբագրել կոդը]