Վիքիպեդիա:Վիքիպեդիաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
↱ ՎՊ:ՎՑ

Այս էջի վիճակագրական տվյալները թարմացվում են պարբերաբար։
Բոլոր սյունակները վերադասավորվում են մեծացող և փոքրացող կարգով։

Բոլոր Վիքիպեդիաներն ըստ հոդվածների քանակի[խմբագրել կոդը]

ԱՄ-Ակտիվ մասնակից



1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
Լեզու Լեզու(տեղական) Վիքի Հոդված Էջ Խմբագրում Ադմին Մասնակից ԱՄ Նիշք Խորք
Անգլերեն English en 5 078 011 38 496 294 813 462 376 1316 27 481 613 133 970 873 431 915.17
Շվեդերեն svenska sv 2 823 398 5 821 716 33 005 805 71 478 963 3140 0 6.39
Սեբուանո Cebuano ceb 1 990 831 3 971 726 7 620 252 4 25 459 112 261 1.9
Գերմաներեն Deutsch de 1 908 054 5 538 858 156 465 527 243 2 352 803 21 514 135 049 102.29
Հոլանդերեն Nederlands nl 1 855 607 3 530 334 47 022 266 52 748 939 4492 19 10.85
Ֆրանսերեն français fr 1 723 978 7 963 638 125 570 707 167 2 447 134 17 889 49 223 206.55
Ռուսերեն русский ru 1 289 170 4 704 763 88 675 194 90 1 849 274 11 473 187 987 132.3
Վարայերեն Winaray war 1 259 480 2 869 863 6 279 923 2 27 533 80 348 3.58
Իտալերեն italiano it 1 252 859 4 328 302 84 091 905 105 1 327 882 8597 133 126 117.07
Իսպաներեն español es 1 233 996 5 375 598 94 402 883 75 4 100 076 17 087 1 197.82
Լեհերեն polski pl 1 154 188 2 404 022 44 877 473 114 736 732 4446 0 21.89
Վիետնամերեն Tiếng Việt vi 1 142 726 3 145 221 23 009 464 23 481 363 1368 21 238 22.47
Ճապոներեն 日本語 ja 1 002 006 2 887 298 59 574 608 50 1 061 194 11 988 82 915 73.04
Պորտուգալերեն português pt 909 531 4 024 839 45 761 125 69 1 709 748 6326 36 627 133.39
Չինարեն 中文 zh 863 726 4 572 281 40 313 420 78 2 221 448 6173 40 576 162.55
Ուկրաիներեն українська uk 618 573 1 831 184 17 785 623 43 304 949 2757 78 660 37.32
Կատալաներեն català ca 495 981 1 246 470 16 793 366 26 221 411 1888 9097 30.85
Պարսկերեն فارسی fa 483 243 3 177 006 21 347 526 30 555 087 2857 30 723 208.79
Նորվեգերեն norsk bokmål no 431 977 1 128 395 15 693 328 49 351 361 1727 17 36.15
Սերբա-Խորվաթերեն srpskohrvatski / српскохрватски sh 430 519 4 532 863 20 822 168 10 89 050 278 6935 417.09
Արաբերեն العربية ar 408 518 2 542 698 20 991 064 35 1 136 411 4038 27 407 225.31
Ֆիններեն suomi fi 388 520 1 054 808 16 357 342 40 308 373 1805 44 087 45.61
Հունգարերեն magyar hu 381 041 1 103 571 17 854 217 35 310 220 1732 32 464 58.17
Ինդոնեզերեն Bahasa Indonesia id 374 470 1 758 138 12 023 333 29 765 726 2099 57 581 93.37
Ռումիներեն română ro 367 801 1 666 916 10 727 818 19 363 721 1018 36 199 80.29
Չեխերեն čeština cs 345 163 913 622 13 713 979 29 325 660 2197 2 40.71
Կորեերեն 한국어 ko 341 612 1 187 669 17 598 865 33 389 085 3033 12 084 90.89
Սերբերեն српски / srpski sr 331 537 1 196 850 11 935 400 21 175 600 870 28 017 67.93
Մալայերեն Bahasa Melayu ms 280 783 759 804 4 118 575 16 168 487 358 20 574 15.78
Թուրքերեն Türkçe tr 261 760 1 400 966 17 583 884 25 840 290 4113 28 932 237.73
Բասկերեն euskara eu 241 660 614 183 5 429 331 13 64 801 280 1 21.01
Էսպերանտո Esperanto eo 225 810 492 963 5 959 774 19 116 031 410 6689 16.92
Մինանգկաբաու Baso Minangkabau min 221 737 316 003 1 367 619 3 4348 19 188 0.78
Դանիերեն dansk da 214 289 719 492 8 787 968 29 260 912 1048 3 67.89
Ղազախերեն қазақша kk 214 225 498 030 2 493 868 15 54 721 265 9342 8.79
Բուլղարերեն български bg 213 087 473 427 7 524 166 27 190 037 846 1233 23.72
Սլովակերեն slovenčina sk 208 533 448 793 6 241 413 9 124 976 602 5 18.46
Հայերեն Հայերեն hy 195 137 616 623 3 979 033 9 47 913 570 6087 30.11
Եբրայերեն עברית he 185 408 778 095 19 037 237 39 296 129 2572 46 211 250.01
Լիտվերեն lietuvių lt 175 772 400 215 5 172 395 17 96 469 395 18 687 21.07
Խորվաթերեն hrvatski hr 161 756 441 411 4 830 429 27 157 215 524 14 072 32.71
Սլովեներեն slovenščina sl 149 431 350 631 4 724 840 25 140 747 483 6705 24.43
Էստոներեն eesti et 143 580 368 351 4 491 163 32 85 941 436 2561 29.88
Մին նան Bân-lâm-gú zh-min-nan 130 376 440 572 1 020 001 7 23 983 59 434 13.11
Ուզբեկերեն oʻzbekcha/ўзбекча uz 128 112 612 235 2 624 476 8 25 439 109 428 61.21
Գալիսերեն galego gl 127 921 292 134 3 906 210 14 65 520 299 10 478 22.03
Նորվեգերեն նյունորսկ norsk nynorsk nn 125 273 288 796 3 002 890 25 69 768 208 6 17.72
Լատիներեն Latina la 124 987 235 317 3 125 899 18 82 089 192 1 10.35
Վոլապուկ Volapük vo 120 268 249 142 3 307 377 3 20 530 36 0 15.24
Չեչեներեն нохчийн ce 118 955 135 112 995 987 1 11 523 40 334 0.14
Պարզ անգլերեն Simple English simple 117 421 386 351 12 704 673 19 499 526 793 23 172.49
Հունարեն Ελληνικά el 114 430 351 917 5 795 929 20 192 340 919 14 373 70.94
Բելառուսերեն беларуская be 112 156 281 142 2 340 227 9 56 404 261 1807 18.9
Վրացերեն ქართული ka 103 002 285 352 3 145 614 3 76 812 294 12 380 34.55
Ադրբեջաներեն azərbaycanca az 102 951 264 806 3 706 246 13 105 619 636 16 672 34.59
Ուրդու اردو ur 101 807 486 746 4 922 853 15 50 183 224 4575 144.59
Հինդի हिन्दी hi 101 387 557 258 3 130 949 8 213 877 870 2662 113.59
Թայերեն ไทย th 100 389 594 804 6 652 370 15 255 559 998 32 459 271.28
Աքվիտաներեն occitan oc 89 373 143 348 2 134 505 4 25 540 94 1259 5.43
Մակեդոներեն македонски mk 85 006 388 294 4 261 871 15 59 404 158 7127 139.72
Թամիլերեն தமிழ் ta 84 393 244 729 2 098 779 37 95 076 304 9240 30.95
Մալագասերեն Malagasy mg 81 236 215 593 812 234 3 11 550 54 54 10.31
Նևարի नेपाल भाषा new 72 356 195 347 829 377 1 14 172 23 83 12.27
Ուելսերեն Cymraeg cy 69 328 157 399 5 304 256 16 35 787 101 15 849 54.38
Թաթարերեն татарча/tatarça tt 68 443 158 810 2 133 160 3 19 443 56 3191 23.42
Բոսնիերեն bosanski bs 68 214 338 815 2 908 442 8 84 509 178 24 028 135.09
Լատվիերեն latviešu lv 65 628 269 962 2 552 449 11 56 983 253 17 460 91.66
Թելուգու తెలుగు te 65 109 201 833 1 817 624 17 52 285 158 10 107 39.71
Թագալոգ Tagalog tl 64 299 208 383 1 579 318 13 71 786 202 1968 38.06
Պյեմոնտերեն Piemontèis pms 63 878 95 345 857 394 9 14 390 36 2262 2.18
Բրետոներեն brezhoneg br 57 172 115 118 1 765 958 8 37 333 96 5403 15.76
Ղրղզերեն Кыргызча ky 53 259 68 429 234 218 3 12 642 71 2647 0.28
Հայիթերեն Kreyòl ayisyen ht 52 472 61 900 711 532 1 14 694 38 64 0.37
Ալբաներեն shqip sq 52 289 141 661 1 718 036 11 81 213 274 11 487 35.43
Ճավայերեն Basa Jawa jv 48 669 125 245 972 389 8 26 900 61 5231 19.22
Աստուրերեն asturianu ast 45 713 70 321 1 029 529 9 31 229 94 23 4.24
Լյուքսեմբուրգերեն Lëtzebuergesch lb 45 322 101 251 1 986 867 6 30 011 66 2480 29.88
Մարաթի मराठी mr 43 011 175 128 1 422 170 10 63 251 132 20 376 76.62
Կանտոներեն 粵語 zh-yue 42 615 119 159 1 029 180 8 117 778 205 933 27.87
Մալայալամ മലയാളം ml 41 702 287 012 2 349 027 18 79 065 297 4856 283.21
Բենգալերեն বাংলা bn 40 989 438 456 2 097 155 17 108 089 605 3413 449.75
Տաջիկերեն тоҷикӣ tg 40 438 90 398 743 752 4 14 175 67 559 12.56
Արևմտյան փենջաբերեն پنجابی pnb 40 323 49 071 449 325 4 15 080 45 256 0.43
Իսլանդերեն íslenska is 40 315 110 332 1 579 519 24 46 133 155 3173 43.18
Աֆրիկաանս Afrikaans af 38 701 94 440 1 474 716 12 75 788 151 6006 32.39
Իռլանդերեն Gaeilge ga 36 838 60 349 814 555 7 25 253 84 1259 5.5
Շոտլանդերեն Scots sco 36 291 131 081 536 645 5 30 679 90 429 27.93
Բաշկիրերեն башҡортса ba 35 451 91 609 566 249 6 14 155 80 1580 15.51
Չուվաշերեն Чӑвашла cv 34 048 55 061 579 448 2 17 581 41 671 4.01
Արևմտյան ֆրիզերեն Frysk fy 33 375 82 600 800 003 9 21 324 65 5638 21.07
Լոմբարդերեն lumbaart lmo 32 937 86 505 1 070 231 6 16 302 51 4428 32.72
Բիրմաներեն မြန်မာဘာသာ my 32 102 57 186 291 831 5 34 358 95 3942 3.12
Սուահիլի Kiswahili sw 31 895 77 668 1 010 197 9 23 297 63 1992 26.79
Արագոներեն aragonés an 31 175 100 984 1 620 298 6 38 599 73 1177 80.45
Յորուբա Yorùbá yo 31 151 53 529 550 354 1 13 236 29 210 5.31
Նեպալերեն नेपाली ne 27 648 75 065 532 121 10 25 922 119 386 20.85
Իդո Ido io 26 491 40 304 941 666 4 18 696 38 102 6.35
Գուջարաթի ગુજરાતી gu 26 116 62 127 418 481 4 28 394 63 269 12.81
Սիցիլերեն sicilianu scn 25 354 56 625 750 039 7 22 412 40 1419 20.15
Բիշնուպրիա বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 061 57 594 805 090 1 15 137 13 200 23.56
Ստորին սաքսոներեն Plattdüütsch nds 24 814 64 135 796 279 5 25 571 52 0 31.18
Քրդերեն Kurdî ku 21 665 52 814 686 386 3 26 888 83 678 26.87
Փենջաբերեն ਪੰਜਾਬੀ pa 21 123 69 587 312 866 4 13 599 142 1087 23.67
Ալեմաներեն Alemannisch als 20 743 47 308 686 588 7 47 630 86 797 23.8
Կաննադա ಕನ್ನಡ kn 19 607 69 304 595 123 5 31 225 700 3230 55.17
Կեչուա Runa Simi qu 19 454 51 418 659 100 2 15 143 26 85 34.61
Ինտերլինգուա interlingua ia 19 031 30 500 576 646 6 23 567 53 26 6.87
Սունդաներեն Basa Sunda su 18 708 43 796 487 074 7 14 722 36 587 20
Բավարերեն Boarisch bar 17 271 77 242 581 865 7 31 266 86 800 90.83
Սորանի (քրդերեն) کوردیی ناوەندی ckb 16 654 99 656 507 018 5 21 278 97 483 126.37
Մոնղոլերեն монгол mn 15 248 47 087 477 946 7 37 876 110 1473 44.26
Ժեմատերեն žemaitėška bat-smg 14 762 25 352 348 994 4 14 757 27 662 7.08
Եգիպտական արաբերեն مصرى arz 14 742 120 968 756 406 7 74 607 107 1467 324.66
Նապոլերեն Napulitano nap 14 286 26 014 697 395 3 14 248 36 382 18.07
Բուգի ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ bug 14 104 18 278 198 132 0 7529 16 3 0.95
Վալոներեն walon wa 14 001 36 194 326 348 2 12 111 20 2192 22.65
Գայելյան շոտլանդերեն Gàidhlig gd 13 647 28 584 525 306 5 13 236 40 476 22.02
Իդիշ ייִדיש yi 13 117 37 117 524 064 3 22 875 30 1453 47.27
Ամհարերեն አማርኛ am 13 024 42 423 343 964 3 20 425 38 1606 41.31
Բանյումասաներեն Basa Banyumasan map-bms 12 998 26 812 207 573 2 8192 17 524 8.74
Մազանդարաներեն مازِرونی mzn 12 223 25 659 136 044 3 10 978 26 219 6.41
Ֆարյորերեն føroyskt fo 11 759 35 255 347 209 3 13 919 48 140 39.32
Սինհալերեն සිංහල si 11 612 54 824 367 829 2 24 186 67 3991 92.91
Նահուատլ Nāhuatl nah 11 240 25 206 425 624 3 12 464 28 214 26.07
Լիմբուրգերեն Limburgs li 10 926 43 959 405 799 5 14 112 37 684 84.38
Վենետիկերեն vèneto vec 10 704 32 858 596 310 4 15 925 33 706 77.74
Յակուտերեն саха тыла sah 10 685 34 993 344 411 2 11 008 44 1927 50.94
Վերին սորբիերեն hornjoserbsce hsb 10 378 26 432 344 052 3 13 509 35 246 31.15
Օրիյա ଓଡ଼ିଆ or 10 347 48 402 235 561 4 10 848 64 148 65.83
Օսերեն Ирон os 10 215 38 424 483 306 3 13 785 30 342 95.92
Լեռնային մարիերեն кырык мары mrj 10 093 14 373 97 562 0 4765 11 48 1.22
Սանսկրիտ संस्कृतम् sa 10 019 35 948 359 777 6 16 181 211 511 67.03
Դաշտային Մարիերեն олык марий mhr 9231 20 152 150 554 0 6801 23 393 10.46
Տարանտիներեն tarandíne roa-tara 9219 16 999 135 369 2 6170 12 303 5.67
Կապամպանգան Kapampangan pam 8500 18 255 293 508 2 11 056 21 816 21.18
Ազարերեն تۆرکجه azb 8194 16 153 84 778 3 2029 62 0 4.95
Իլոկաներեն Ilokano ilo 7820 36 952 282 486 2 8371 15 112 106.09
Հյուսիսային սամի sámegiella se 7226 16 797 287 181 5 13 606 18 59 29.99
Մաորի Māori mi 7094 13 305 147 778 4 7257 13 13 8.51
Փուշթու پښتو ps 6963 18 615 187 394 2 11 538 44 1353 28.19
Բիկոլերեն Bikol Central bcl 6677 11 871 169 043 1 9491 20 1286 8.62
Ֆիջիական հնդկերեն Fiji Hindi hif 6598 19 171 232 921 1 14 209 22 196 44.12
Էմիլիանո-ռոմանյոլո emiliàn e rumagnòl eml 6522 21 324 101 355 2 10 699 25 1286 24.48
Գան 贛語 gan 6324 33 056 408 543 2 24 247 15 260 220.83
Հակ–Կա 客家語/Hak-kâ-ngî hak 6279 11 563 103 951 2 16 064 27 38 6.37
Զազակի Zazaki diq 6261 22 625 365 171 2 13 132 34 221 110.26
Բհոջպուրի भोजपुरी bh 6247 24 119 273 183 3 8062 23 30 92.7
Գելերեն گیلکی glk 5993 12 192 50 077 2 7820 16 894 4.39
Արևմտյան ֆլամանդերեն West-Vlams vls 5791 17 328 301 282 5 12 526 23 528 69.01
Հոլանդական սաքսոներեն Nedersaksies nds-nl 5785 15 712 304 069 7 13 597 28 1060 56.99
Ռուսիներեն русиньскый rue 5738 9629 106 364 0 11 033 15 24 5.08
Տիբեթերեն བོད་ཡིག bo 5624 16 219 138 428 0 13 419 29 292 30.29
Մեգրելերեն მარგალური xmf 5567 18 360 116 462 2 6665 21 0 33.5
Վիրուերեն Võro fiu-vro 5388 9676 176 734 2 7362 21 252 11.57
Կորսիկերեն corsu co 5203 13 309 365 557 2 10 589 24 64 66.67
Սարդիներեն sardu sc 5162 12 536 152 341 2 9714 23 178 24.8
Թուրքմեներեն Türkmençe tk 5050 12 273 201 790 1 11 828 19 381 33.64
Հյուսիսային լուրերեն لۊری شومالی lrc 5026 7400 27 073 1 964 25 0 0.82
Վեպսերեն vepsän kel’ vep 5024 12 100 80 770 0 5726 19 45 13.24
Քաշուբերեն kaszëbsczi csb 4932 8575 175 375 1 8617 39 142 11.16
Սինդհի سنڌي sd 4869 13 809 58 260 3 5445 21 43 14.22
Մեներեն Gaelg gv 4821 17 485 304 935 2 10 226 21 205 120.34
Քհմերերեն ភាសាខ្មែរ km 4816 23 997 171 516 6 17 841 36 1198 113.37
Ղրիմի թաթարերեն qırımtatarca crh 4668 16 477 135 158 1 9257 29 1 52.5
Սիլեզերեն ślůnski szl 4518 12 747 236 504 3 11 044 29 4 61.55
Կոմիերեն коми kv 4511 10 422 130 747 0 7282 21 315 21.54
Վու 吴语 wuu 4477 12 707 231 051 2 40 470 45 345 61.45
Հյուսիսային ֆարյորերեն Nordfriisk frr 4330 14 847 108 885 3 7450 19 641 43.27
Զեյլանդերեն Zeêuws zea 4291 7729 99 920 4 6365 17 7 8.3
Դասական չինարեն 文言 zh-classical 4225 67 080 259 341 2 57 761 65 2 855.67
Ասամերեն অসমীয়া as 3953 36 227 158 543 4 13 260 50 1374 291.72
Սոմալիերեն Soomaaliga so 3839 15 532 164 400 2 13 393 66 159 98.2
Սաթերլանդֆրիզերեն Seeltersk stq 3687 8929 118 537 3 7226 16 493 26.83
Ուդմուրտերեն удмурт udm 3668 9374 108 625 4 7172 16 168 28.04
Այմարերեն Aymar aru ay 3665 7534 81 272 0 8969 19 14 12.02
Կոռներեն kernowek kw 3664 8185 175 864 0 7340 14 76 32.71
Մին Դոնգ Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 3656 8631 49 382 3 10 196 22 35 10.59
Նորմաներեն Nouormand nrm 3598 7966 215 123 0 7225 12 5 39.8
Կոմի-պերմյակ Перем Коми koi 3421 7363 55 324 0 4305 12 274 9.98
Սեֆարդերեն Ladino lad 3361 10 601 162 593 4 10 593 15 59 71.17
Ինտերլինգ Interlingue ie 3315 6227 124 445 1 8192 23 12 15.42
Ռոմանշերեն rumantsch rm 3279 8141 151 833 3 9427 18 59 41
Մալթերեն Malti mt 3147 14 757 259 213 4 11 129 34 1196 239.07
Ֆրիուլիերեն furlan fur 3145 7238 166 509 1 7718 17 430 38.96
Պիկարդերեն Picard pcd 3091 7175 54 531 1 6065 20 102 13.27
Գուարանի Avañe'ẽ gn 3048 8225 99 561 1 8374 19 15 34.92
Ստորին սորբիերեն dolnoserbski dsb 3016 9973 138 392 2 10 240 20 18 73.84
Ջենովերեն Ligure lij 3015 12 617 163 323 0 6788 25 139 131.29
Մալդիվերեն ދިވެހިބަސް dv 2965 11 166 125 530 1 14 711 18 1050 86.01
Չավականո Chavacano de Zamboanga cbk-zam 2869 4955 108 385 1 8403 14 0 11.56
Էրզյաներեն эрзянь myv 2863 6432 83 841 3 5573 11 19 20.26
Հյուսիսային սոթո Sesotho sa Leboa nso 2792 4173 22 400 1 2337 8 0 1.31
Ռիփյուարերեն Ripoarisch ksh 2783 9899 2 124 458 2 13 542 17 111 1403.14
Էքստրեմադուրերեն estremeñu ext 2780 6039 112 306 0 9154 22 3 25.56
Հին անգլերեն Ænglisc ang 2743 14 170 190 135 1 76 634 49 377 232.87
Գագաուզերեն Gagauz gag 2733 6078 65 091 1 5820 18 3 16.04
Ֆրանկո-պրովանսերեն Mirandés mwl 2726 6868 88 431 2 6473 16 2 29.73
Լեզգիերեն лезги lez 2713 6482 58 832 5 4429 28 110 17.52
Աչեհերեն Acèh ace 2630 8094 97 628 1 12 202 25 116 52.06
Ույղուրերեն ئۇيغۇرچە / Uyghurche ug 2546 10 229 145 530 1 10 873 22 589 129.56
Կաբիլերեն Taqbaylit kab 2531 7922 64 434 0 5638 18 32 36.9
Պալի पालि pi 2516 4331 101 695 0 3575 7 1 12.22
Պանագասինաներեն Pangasinan pag 2514 7386 61 201 0 4205 11 44 31.12
Նավահո Diné bizaad nv 2461 13 259 155 148 2 8363 14 329 225.27
Շոնա chiShona sn 2459 6799 47 693 0 5917 15 3 21.85
Ֆրանկո-պրովանսերեն arpetan frp 2320 5449 190 807 2 7947 18 33 63.7
Ավարերեն авар av 2251 8838 62 474 1 6751 23 58 60.53
Լինգալա lingála ln 2126 6921 113 029 2 6124 15 36 83.08
Պֆալցի գերմաներեն Pälzisch pfl 2044 4697 57 368 6 5164 18 57 20.58
Հավայիերեն Hawai`i haw 2037 4728 71 997 0 7626 16 1 26.58
Կալմիկերեն хальмг xal 2018 9405 79 436 2 5524 11 6 113.18
Ղարաչայ-բալկարերեն къарачай-малкъар krc 2005 13 247 108 294 1 5223 14 114 257.01
Գոան կոնկանի गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni gom 1998 6658 108 793 2 1110 63 0 88.89
Կարակալպակերեն Qaraqalpaqsha kaa 1813 4493 42 842 1 5549 17 3 20.84
Maithili मैथिली mai 1813 8113 55 140 2 1599 25 20 82.07
Քինյարվանդա Kinyarwanda rw 1785 4963 77 573 0 5624 12 0 49.54
Փենսիլվանիայի գերմաներեն Deitsch pdc 1757 5495 106 265 0 17 495 20 162 87.53
Տոնգերեն lea faka-Tonga to 1673 6116 34 476 1 4699 7 455 39.76
Բուրյաթերեն буряад bxr 1631 6258 47 175 1 6882 18 32 60.67
Կալաալիսուտ kalaallisut kl 1621 4741 71 915 2 7075 13 0 56.19
Նովիալ Novial nov 1620 4272 184 657 2 5768 8 9 115.84
Արամեերեն ܐܪܡܝܐ arc 1603 6364 91 605 3 11 396 12 65 126.98
Կաբարդիներեն Адыгэбзэ kbd 1547 6209 40 988 1 4468 19 7 59.95
Բանջարերեն Bahasa Banjar bjn 1430 10 316 58 578 2 6291 20 41 219.26
Լաոսերեն ລາວ lo 1374 7133 50 083 1 7464 22 7 123.35
Հաուսա Hausa ha 1356 3301 33 400 0 5381 8 2 20.82
Տեթում tetun tet 1343 3293 60 161 1 4732 18 1 38.52
Պապյամենտու Papiamentu pap 1308 3764 75 052 1 6212 10 5 70.3
Թոք փիսին Tok Pisin tpi 1281 6180 80 741 0 6582 11 4 191.08
Թուվայերեն тыва дыл tyv 1262 2805 17 486 0 2576 12 21 9.32
Նաուրուերեն Dorerin Naoero na 1256 4962 78 097 1 5456 10 1 137.03
Լակերեն лакку lbe 1209 9434 42 447 0 4829 12 3 208.24
Լոջբաներեն la .lojban. jbo 1188 6228 111 029 2 8198 10 15 320.86
Առոմաներեն armãneashti roa-rup 1187 5200 256 533 1 8460 19 467 563.87
Թայիթիերեն reo tahiti ty 1170 3588 49 880 0 4182 9 1 59.38
Մոկշաներեն мокшень mdf 1135 3991 48 798 2 4675 13 1 77.42
Ժոն–գուա Vahcuengh za 1124 2676 38 071 0 5094 10 0 27.12
Կոնգո Kongo kg 1118 2582 42 232 1 5162 11 3 28.05
Իգբո Igbo ig 1050 5440 59 442 1 6106 11 3 191.01
Վոլոֆ Wolof wo 1044 5265 101 089 2 8203 14 6 313.86
Սրանանտոնգո Sranantongo srn 1039 2585 39 852 0 3805 4 0 34.13
Կիկույու Gĩkũyũ ki 863 2241 18 962 0 3714 14 0 21.57
Աբխազերեն Аҧсшәа ab 832 4459 43 666 0 9532 25 1 186.1
Լատգալերեն latgaļu ltg 776 2581 31 925 0 3322 11 26 66.92
Զուլուսերեն isiZulu zu 740 3966 38 665 0 8184 21 1 185.28
Գանդա Luganda lg 709 2598 21 302 0 3566 7 0 58.2
Օրոմո Oromoo om 682 3680 24 719 0 4196 16 0 129.8
Գնչուերեն Romani rmy 581 2490 49 403 0 9793 15 1 214.2
Շերոկի Tsetsêhestâhese chy 578 1990 21 387 0 5729 9 0 64.14
Հին սլավոներեն словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ cu 572 4174 72 622 1 13 765 23 2 689.94
Թվի Twi tw 559 1698 17 735 0 5977 13 0 43.36
Թսվանա Setswana tn 533 2285 21 248 1 4532 12 1 100.47
Շերոկի ᏣᎳᎩ chr 524 3944 34 962 0 9748 12 1 377.61
Ռունդի Kirundi rn 489 1668 19 697 0 4222 7 0 68.65
Բիսլամա Bislama bi 472 1877 38 274 0 5667 15 1 180.68
Նորֆոլկ Norfuk / Pitkern pih 470 2293 40 737 0 5292 13 2 267.28
Քսոզա isiXhosa xh 469 2367 28 727 0 5287 17 0 198.76
Թումբուկա chiTumbuka tum 459 1692 23 807 0 3409 7 0 101.53
Գոթերեն 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 427 3938 35 230 2 9671 13 15 604.84
Սամոաներեն Gagana Samoa sm 425 3027 32 984 0 4135 6 1 408.44
Սուաթի SiSwati ss 412 1872 37 384 2 4183 12 6 250.78
Պոնտերեն Ποντιακά pnt 402 1786 35 475 2 5191 11 6 235.43
Չամորու Chamoru ch 380 3011 18 160 0 8070 15 1 289.12
Բամբարա bamanankan bm 358 2972 36 306 1 6054 10 1 651.29
Ինուկտիտուտ ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut iu 347 3696 37 936 1 9246 11 4 956.07
Էվե eʋegbe ee 318 3517 48 128 1 6760 9 0 1384.84
Հյուսիսային սոտո Sesotho st 298 2813 18 703 0 4918 14 0 473.57
Թսոնգա Xitsonga ts 282 1909 29 350 1 4324 9 0 511.77
Քաշմիրերեն कॉशुर / کٲشُر ks 265 2493 31 254 1 4903 9 1 886.18
Ֆիջիերեն Na Vosa Vakaviti fj 260 1699 33 934 0 4456 10 0 611.81
Աքաներեն Akan ak 252 1798 20 546 0 5800 16 0 430.09
Սանգո Sängö sg 240 1475 20 416 0 3455 4 0 366.51
Ինուպուա Iñupiak ik 236 2161 34 602 0 4172 15 0 1065.33
Վենդա Tshivenda ve 228 1502 17 091 0 3522 8 0 355.28
Ֆուլա Fulfulde ff 182 1610 21 288 0 4222 8 1 814
Նյանջա Chi-Chewa ny 162 1411 17 159 1 3721 10 0 722.87
Թիգրինիա ትግርኛ ti 160 1476 19 778 0 4314 16 1 906.5
Ջոնգքհա ཇོང་ཁ dz 154 1507 27 566 0 4981 12 2 1411.93
Քրի Nēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣ cr 92 2899 28 944 1 7802 16 2 9294.36
Բելառուսերեն беларуская (тарашкевіца)‎ be-x-old 0 0 0 0 0 0 0 Division by zero.

Տես նաև[խմբագրել կոդը]