Վիքիպեդիա:Վիքիպեդիաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
↱ ՎՊ:ՎՑ

Այս էջի վիճակագրական տվյալները թարմացվում են պարբերաբար։
Բոլոր սյունակները վերադասավորվում են մեծացող և փոքրացող կարգով։

Բոլոր Վիքիպեդիաներն ըստ հոդվածների քանակի

Վերջին անգամ թարմացվել է 2017 թվականի սեպտեմբերի 22-ին՝ Երևանի ժամանակով 15:50-ին։ (Հայերեն Վիքիպեդիայի տվյալները թարմացվում են անմիջապես)

Ընդհանուր Հոդվածներ Էջեր Խմբագրումներ Ադմիններ Մասնակիցներ Ակտիվ
մասնակիցներ
Նիշքեր Խորք
46 399 331 173 614 865 2 432 936 439 4279 70 441 542 451 098 2 477 135 105.34


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
Լեզու Լեզու (տեղական) Վիքի Հոդված Էջ Խմբագրում Ադմին Մասնակից ԱՄ Նիշք Խորք
Անգլերեն English en 5 481 380 43 147 995 911 181 460 1249 31 821 291 127 990 854 999 997.19
Սեբուանո Cebuano ceb 5 347 318 8 925 019 15 780 914 4 39 074 1627 0 0.79
Շվեդերեն svenska sv 3 788 957 7 619 209 40 803 489 67 570 245 6010 0 5.47
Գերմաներեն Deutsch de 2 103 000 5 943 433 173 876 379 197 2 725 455 23 267 123 464 97.56
Հոլանդերեն Nederlands nl 1 911 625 3 848 596 51 095 906 46 863 413 7461 22 13.63
Ֆրանսերեն français fr 1 911 303 8 976 467 143 332 107 161 2 891 604 20 298 52 595 218.18
Ռուսերեն русский ru 1 422 117 5 401 039 100 141 615 83 2 164 241 14 549 202 584 145.14
Իտալերեն italiano it 1 384 110 4 912 102 96 771 347 114 1 556 609 12 568 137 823 128
Իսպաներեն español es 1 355 102 6 009 953 101 794 946 71 4 748 583 19 600 0 199.86
Վարայերեն Winaray war 1 262 885 2 874 156 6 298 276 2 33 186 859 46 3.57
Լեհերեն polski pl 1 241 521 2 690 405 50 363 379 103 839 644 7862 33 25.5
Վիետնամերեն Tiếng Việt vi 1 161 399 7 300 365 31 394 308 22 564 775 3647 23 839 120.15
Ճապոներեն 日本語 ja 1 076 817 3 163 679 66 628 223 47 1 250 491 16 528 84 350 79.1
Պորտուգալերեն português pt 978 577 4 460 414 50 925 029 73 1 991 228 9309 45 199 144.54
Չինարեն 中文 zh 963 431 5 172 263 47 504 596 82 2 417 788 11 090 46 880 175.28
Ուկրաիներեն українська uk 737 620 2 215 380 21 308 282 40 372 309 5413 88 844 38.6
Պարսկերեն فارسی fa 575 900 3 788 360 26 024 002 32 675 826 7038 46 088 213.75
Կատալաներեն català ca 555 192 1 381 397 19 205 995 25 265 758 4600 10 146 30.79
Արաբերեն العربية ar 540 742 3 062 601 27 383 042 33 1 379 771 7507 30 970 194.47
Նորվեգերեն norsk no 475 330 1 240 862 17 766 123 44 401 570 4344 1 37.14
Սերբա-խորվաթերեն srpskohrvatski / српскохрватски sh 439 903 4 582 380 40 808 819 10 110 637 1590 8749 789.71
Ֆիններեն suomi fi 422 133 1 141 464 17 613 595 38 356 707 4561 50 348 44.81
Հունգարերեն magyar hu 417 264 1 206 219 19 817 906 31 357 276 4165 24 685 58.74
Ինդոնեզերեն Bahasa Indonesia id 410 258 2 222 815 14 196 791 35 904 597 4455 59 968 124.67
Կորեերեն 한국어 ko 397 857 1 524 111 21 492 045 32 468 918 4679 13 395 113
Չեխերեն čeština cs 389 883 1 042 205 15 314 042 28 383 417 5044 1 41.13
Ռումիներեն română ro 379 181 1 748 794 11 687 361 19 411 951 3256 36 164 87.19
Սերբերեն српски / srpski sr 356 363 1 746 219 15 772 076 16 206 123 2740 28 684 137.39
Մալայերեն Bahasa Melayu ms 303 971 816 388 4 493 671 13 199 314 1649 21 635 15.64
Թուրքերեն Türkçe tr 298 709 1 520 938 20 103 829 27 975 292 3510 30 293 221.3
Բասկերեն euskara eu 283 640 697 319 6 116 036 12 78 899 2096 0 18.66
Էսպերանտո Esperanto eo 241 854 529 992 6 275 759 20 135 161 2342 4445 16.81
Բուլղարերեն български bg 234 410 521 493 8 493 603 27 219 140 2948 1170 24.43
Դանիերեն dansk da 231 525 780 775 9 219 509 27 303 465 3745 1 66.45
Հայերեն Հայերեն hy 230 604 770 263 5 438 248 11 63 987 2289 6588 38.67
Սլովակերեն slovenčina sk 222 661 482 608 6 580 349 8 146 049 2073 0 18.58
Մինանգկաբաու Baso Minangkabau min 221 994 316 713 1 540 514 3 5988 95 106 0.89
Մին նան Bân-lâm-gú zh-min-nan 221 916 667 545 1 826 836 5 30 281 637 362 11.04
Ղազախերեն қазақша kk 219 577 508 225 2 669 433 16 69 473 958 9482 9.08
Եբրայերեն עברית he 212 840 903 155 22 510 083 44 346 835 4855 49 850 262.18
Լիտվերեն lietuvių lt 183 002 428 994 5 418 483 13 112 119 1715 19 652 22.82
Խորվաթերեն hrvatski hr 177 798 470 546 5 118 445 22 184 803 1691 15 131 29.49
Չեչեներեն нохчийн ce 164 315 187 072 1 913 384 3 14 924 455 257 0.2
Էստոներեն eesti et 161 250 408 868 4 872 869 32 102 812 1869 2753 28.1
Սլովեներեն slovenščina sl 158 198 372 511 5 051 742 26 158 101 1796 7592 24.89
Բելառուսերեն беларуская be 146 111 472 070 2 885 605 9 69 708 2032 2427 30.42
Գալիսերեն galego gl 141 176 344 149 4 600 299 12 78 889 1757 9649 27.63
Հունարեն Ελληνικά el 136 769 418 531 6 773 136 21 227 612 2840 16 188 68.68
Նորվեգերեն նյունորսկ norsk nynorsk nn 134 940 319 568 2 981 585 23 81 725 1595 16 17.47
Ուզբեկերեն oʻzbekcha/ўзбекча uz 128 997 616 513 2 664 401 8 33 663 714 372 61.73
Պարզ անգլերեն Simple English simple 127 989 432 433 5 787 067 17 638 831 2716 36 75.72
Լատիներեն Latina la 127 198 246 169 3 388 414 17 98 044 1545 0 12.04
Ադրբեջաներեն azərbaycanca az 124 762 326 003 4 287 845 14 137 203 2010 19 476 34.22
Ուրդու اردو ur 124 028 689 475 5 662 883 10 68 174 1243 4653 170.71
Հինդի हिन्दी hi 121 172 695 335 3 686 103 8 301 161 2206 3071 119.03
Վոլապուկ Volapük vo 120 620 249 276 3 313 100 2 22 881 327 0 15.12
Թայերեն ไทย th 119 487 673 216 7 575 400 15 298 911 2242 33 217 241.66
Վրացերեն ქართული ka 117 620 328 092 3 466 731 3 92 297 1355 13 517 33.83
Թամիլերեն தமிழ் ta 113 174 319 939 2 502 387 35 121 281 1152 7674 26.11
Ուելսերեն Cymraeg cy 92 455 203 850 6 967 316 15 43 577 1131 16 470 49.62
Մակեդոներեն македонски mk 90 662 414 556 4 408 836 15 68 267 1346 7450 135.74
Մալգաշերեն Malagasy mg 84 666 219 458 853 609 2 15 412 514 4 9.86
Աքվիտաներեն occitan oc 83 557 139 029 2 215 144 4 30 666 858 880 7.02
Թագալոգ Tagalog tl 82 606 230 189 1 680 923 11 85 763 864 1954 23.31
Լատվիերեն latviešu lv 78 953 321 411 2 811 739 12 67 760 1523 19 853 82.5
Ղրղզերեն Кыргызча ky 75 826 95 384 302 663 4 16 479 405 2679 0.21
Բոսնիերեն bosanski bs 75 445 354 490 3 069 891 10 98 512 1083 23 852 118.47
Թաթարերեն татарча/tatarça tt 72 630 175 174 2 229 342 3 23 742 688 3848 25.37
Նևարի नेपाल भाषा new 72 136 196 134 842 970 1 16 757 188 0 12.7
Ալբաներեն shqip sq 69 161 188 045 1 913 576 9 95 954 871 11 455 30.07
Տաջիկերեն тоҷикӣ tg 68 957 140 315 887 153 5 17 679 530 341 6.77
Թելուգու తెలుగు te 67 497 219 023 2 180 288 15 65 036 516 11 312 50.17
Պյեմոնտերեն Piemontèis pms 64 190 98 048 867 369 9 16 862 263 2079 2.46
Բրետոներեն brezhoneg br 63 057 124 532 1 847 474 7 44 459 831 5403 14.1
Բելառուսերեն беларуская (тарашкевіца)‎ be-tarask 61 410 161 306 2 000 454 5 51 030 1164 1502 32.82
Կանտոներեն 粵語 zh-yue 59 400 157 036 1 165 850 9 141 554 867 1198 20.06
Բենգալերեն বাংলা bn 52 471 528 806 2 828 038 19 156 206 1598 4332 440.73
Մալայալամ മലയാളം ml 52 201 339 204 2 625 060 18 96 848 1029 5349 233.93
Հայիթերեն Kreyòl ayisyen ht 51 519 62 899 701 633 2 17 211 335 0 0.54
Աստուրերեն asturianu ast 50 569 80 914 1 114 722 9 38 172 780 0 4.96
Լյուքսեմբուրգերեն Lëtzebuergesch lb 50 307 110 474 2 121 055 5 35 534 596 2471 27.46
Ճավայերեն Basa Jawa jv 50 291 134 143 1 310 140 8 31 665 545 5444 27.15
Մարաթի मराठी mr 48 693 200 913 1 555 020 10 78 562 615 19 322 75.64
Ազարերեն تۆرکجه azb 47 404 59 555 221 210 4 6234 293 0 0.24
Աֆրիկաանս Afrikaans af 47 019 111 800 1 648 545 13 91 219 1200 8025 27.99
Շոտլանդերեն Scots sco 46 683 168 491 631 572 4 41 153 1116 1160 25.52
Արևմտյան փենջաբերեն پنجابی pnb 45 212 62 356 519 116 2 18 208 333 238 1.2
Իռլանդերեն Gaeilge ga 43 965 72 590 882 984 8 30 754 490 1189 5.16
Իսլանդերեն íslenska is 43 572 115 943 1 622 870 24 55 293 894 3013 38.61
Չուվաշերեն Чӑвашла cv 40 649 69 001 632 507 2 20 454 363 536 4.46
Բաշկիրերեն башҡортса ba 39 857 115 771 756 810 7 18 355 638 1275 23.71
Արևմտաֆրիզերեն Frysk fy 39 077 114 138 927 786 10 26 205 485 6273 29.99
Սունդաներեն Basa Sunda su 38 708 66 206 548 781 7 17 421 218 538 4.18
Սուահիլի Kiswahili sw 37 699 88 730 1 053 946 9 28 133 470 2001 21.76
Բիրմաներեն မြန်မာဘာသာ my 37 344 75 256 383 575 5 44 940 343 3480 5.25
Լոմբարդերեն lumbaart lmo 36 185 95 172 1 109 441 6 19 634 299 4435 30.98
Արագոներեն aragonés an 32 385 104 067 1 641 025 6 44 600 547 1180 77.26
Յորուբա Yorùbá yo 31 579 54 398 563 601 1 15 360 229 174 5.41
Նեպալերեն नेपाली ne 30 101 83 791 619 969 10 33 738 398 591 23.54
Գուջարաթի ગુજરાતી gu 27 395 73 129 504 451 4 36 002 253 1 19.22
Իդո Ido io 27 247 41 132 917 547 4 21 658 492 1 5.79
Փենջաբերեն ਪੰਜਾਬੀ pa 26 850 90 570 398 152 7 19 027 453 1218 24.76
Ստորին սաքսոներեն Plattdüütsch nds 26 733 72 463 825 770 3 29 903 361 0 33.35
Սիցիլերեն sicilianu scn 25 644 55 232 758 665 7 26 392 323 1410 18.29
Բիշնուպրիա বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 077 57 847 811 383 1 16 824 118 49 23.95
Ալեմաներեն Alemannisch als 23 372 55 086 797 105 8 57 127 652 422 26.64
Բավարերեն Boarisch bar 23 093 90 729 649 485 6 37 389 519 1219 61.41
Քրդերեն Kurdî ku 23 036 58 908 722 709 3 32 175 420 628 29.75
Կաննադա ಕನ್ನಡ kn 22 162 80 363 716 893 4 40 258 662 3253 61.52
Ինտերլինգուա interlingua ia 20 546 32 743 588 433 7 27 822 468 4 6.33
Կեչուա Runa Simi qu 20 272 52 454 665 173 2 17 849 253 0 31.96
Սորանի քրդերեն کوردی ckb 19 773 112 293 577 182 7 27 730 489 724 112.53
Մոնղոլերեն монгол mn 17 568 56 957 536 761 5 46 696 483 1445 47.37
Եգիպտական արաբերեն مصرى arz 17 241 143 173 823 129 5 90 149 487 1460 306.73
Ժեմատերեն žemaitėška bat-smg 16 132 27 098 358 053 4 16 795 182 109 6.11
Վալոներեն walon wa 14 633 37 800 336 655 1 14 130 134 2162 22.32
Գայելյան շոտլանդերեն Gàidhlig gd 14 592 30 797 551 771 4 15 685 292 347 22.1
Նապոլերեն Napulitano nap 14 466 26 274 700 570 1 17 087 157 367 17.77
Բուգի ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ bug 14 121 18 578 199 673 0 8508 60 0 1.07
Իդիշ ייִדיש yi 14 109 39 040 541 891 3 27 296 305 1063 43.34
Ամհարերեն አማርኛ am 13 818 44 160 355 081 3 23 701 189 1606 38.77
Սինհալերեն සිංහල si 13 708 64 136 415 493 2 31 073 287 4389 87.67
Մին Դոնգ Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 13 419 25 692 69 809 3 11 915 134 0 2.27
Բանյումասաներեն Basa Banyumasan map-bms 13 286 27 392 210 589 1 9302 61 487 8.67
Օրիյա ଓଡ଼ିଆ or 13 124 56 750 292 476 4 14 545 276 119 56.95
Ֆարյորերեն føroyskt fo 12 605 37 642 344 907 2 16 782 349 0 36.15
Մազանդարաներեն مازِرونی mzn 12 546 26 928 140 893 3 13 888 128 208 6.88
Վերին սորբերեն hornjoserbsce hsb 12 351 31 463 367 541 3 15 530 222 134 27.97
Մեգրելերեն მარგალური xmf 12 234 27 314 134 690 2 8864 175 0 7.49
Լիմբուրգերեն Limburgs li 12 040 59 674 436 858 5 16 561 195 624 114.59
Մայթիլի मैथिली mai 11 823 26 286 131 064 3 3794 180 48 7.46
Յակուտերեն саха тыла sah 11 409 38 324 357 571 3 13 380 182 1766 51.93
Սանսկրիտ संस्कृतम् sa 11 180 49 537 424 905 6 20 250 348 434 100.96
Վենետիկերեն vèneto vec 10 973 33 678 602 230 3 18 698 204 723 76.56
Իլոկաներեն Ilokano ilo 10 848 46 677 327 722 2 9891 279 0 76.59
Օսերեն Ирон os 10 528 40 386 488 736 2 15 684 189 196 97.34
Լեռնային մարիերեն кырык мары mrj 10 268 15 021 93 146 0 5778 162 0 1.33
Ֆիջիական հնդկերեն Fiji Hindi hif 9706 27 575 247 345 1 17 372 144 193 30.4
Դաշտային Մարիերեն олык марий mhr 9662 22 103 163 524 2 8071 159 0 12.27
Բհոջպուրի भोजपुरी bh 9253 44 279 458 162 2 11 205 229 51 148.26
Տարանտիներեն tarandíne roa-tara 9234 17 189 136 830 1 7004 91 290 5.91
Էմիլիանո-ռոմանյոլո emiliàn e rumagnòl eml 9046 27 595 121 328 2 13 038 120 1743 18.49
Զազակի Zazaki diq 8688 25 887 401 753 2 15 606 217 215 60.82
Կապամպանգան Kapampangan pam 8544 18 256 277 891 2 12 963 115 435 19.67
Փուշթու پښتو ps 8386 26 310 209 369 2 14 481 189 1421 36.35
Սինդհի سنڌي sd 8193 25 618 96 977 2 7315 123 0 17.12
Հակ–Կա 客家語/Hak-kâ-ngî hak 8000 15 481 113 580 0 19 693 138 0 6.42
Հյուսիսային սոթո Sesotho sa Leboa nso 7823 9574 39 030 0 2989 45 0 0.2
Հյուսիսային սաամի sámegiella se 7312 17 128 289 981 4 16 065 139 0 30.51
Աչեհերեն Acèh ace 7228 13 564 112 628 1 14 680 177 0 6.38
Հոլանդական սաքսոներեն Nedersaksies nds-nl 7215 17 168 318 200 6 15 913 140 612 35.27
Բիկոլերեն Bikol Central bcl 7205 12 161 174 997 1 11 161 113 905 6.81
Մաորի Māori mi 7131 13 405 148 769 3 8501 61 0 8.59
Նահուատլ Nāhuatl nah 7113 19 566 446 395 3 14 353 145 174 69.93
Դասական չինարեն 文言 zh-classical 6903 72 959 290 289 3 65 930 208 0 364.33
Գան 贛語 gan 6394 33 144 410 649 2 27 464 102 149 216.85
Սիլեզերեն ślůnski szl 6360 15 333 242 660 2 12 921 134 0 31.5
Արևմտյան ֆլամանդերեն West-Vlams vls 6222 18 229 305 813 3 14 739 117 503 62.47
Ռուսիներեն русиньскый rue 6175 10 951 114 593 0 13 863 117 0 6.26
Վու 吴语 wuu 6016 15 661 245 676 3 50 680 166 246 40.32
Տիբեթերեն བོད་ཡིག bo 5726 15 730 133 104 0 15 683 125 0 25.83
Գելերեն گیلکی glk 5680 11 885 53 352 2 9236 29 807 5.36
Վեպսերեն vepsän kel’ vep 5638 17 199 103 811 0 7359 252 0 25.38
Սարդիներեն sardu sc 5525 13 204 158 189 2 11 751 174 121 23.14
Վիրուերեն Võro fiu-vro 5479 9781 178 379 2 8435 79 211 11.24
Կորսիկերեն corsu co 5456 13 400 370 755 1 12 418 109 0 58.66
Ղրիմի թաթարերեն qırımtatarca crh 5397 18 931 140 207 1 10 791 168 0 46.57
Քհմերերեն ភាសាខ្មែរ km 5373 25 512 201 455 5 21 307 152 1198 110.94
Հյուսիսային ֆարյորերեն Nordfriisk frr 5362 17 922 126 426 4 9371 131 721 38.71
Հյուսիսային լուրերեն لۊری شومالی lrc 5324 8754 80 361 0 2135 66 0 3.81
Թուրքմեներեն Türkmençe tk 5265 13 126 209 770 0 14 441 134 311 35.63
Կոմիերեն коми kv 5252 11 330 135 490 0 8429 99 0 16.02
Քաշուբերեն kaszëbsczi csb 5206 8299 179 038 2 10 146 79 0 7.62
Մեներեն Gaelg gv 4961 17 708 308 007 2 11 832 138 181 114.83
Սոմալիերեն Soomaaliga so 4871 18 064 170 523 0 17 428 228 1 69.25
Ասամերեն অসমীয়া as 4796 38 865 170 168 3 16 968 177 1362 220.94
Սեֆարդերեն Ladino lad 4503 13 683 202 107 4 12 479 167 23 61.39
Զեյլանդերեն Zeêuws zea 4379 8120 106 202 4 7490 63 1 9.55
Այմարերեն Aymar aru ay 4251 8501 85 509 0 10 323 101 0 10.05
Ուդմուրտերեն удмурт udm 4095 10 397 113 238 4 8371 145 9 25.79
Էրզյաներեն эрзянь myv 3863 9484 94 213 3 6599 134 0 21.03
Լեզգիերեն лезги lez 3847 8998 68 567 4 5444 95 10 13.66
Կոռներեն kernowek kw 3792 8322 178 145 0 8543 78 0 30.55
Սաթերլանդֆրիզերեն Seeltersk stq 3785 9302 121 097 3 8351 77 442 27.66
Ինտերլինգուե Interlingue ie 3690 6699 127 000 0 10 051 84 0 12.61
Նորմաներեն Nouormand nrm 3627 8063 206 363 0 8289 54 0 38.28
Պիկարդերեն Picard pcd 3529 7837 57 155 1 7464 67 51 10.87
Նավահո Diné bizaad nv 3498 14 790 166 835 2 9582 71 533 117.55
Ֆրանկո-պրովանսերեն Mirandés mwl 3472 8620 93 099 2 7574 109 0 23.74
Պերմյակ կոմիերեն Перем Коми koi 3457 7213 56 283 0 5059 47 0 9.21
Ռոմանշերեն rumantsch rm 3452 8684 157 131 3 10 932 84 51 41.57
Գոան կոնկանի गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni gom 3379 7200 154 334 2 2523 49 0 27.41
Ույղուրերեն ئۇيغۇرچە / Uyghurche ug 3366 11 985 151 160 1 12 577 87 295 82.7
Ջենովերեն Ligure lij 3281 13 761 167 800 3 8044 80 0 124.41
Աբխազերեն Аҧсшәа ab 3220 7535 50 942 0 11 194 97 0 12.14
Մալթայերեն Malti mt 3211 14 963 262 421 3 13 103 141 1189 234.92
Գուարանի Avañe'ẽ gn 3209 8587 102 381 1 9962 77 0 33.49
Ֆրիուլիերեն furlan fur 3192 7050 168 207 1 8792 62 319 34.85
Ստորին սորբերեն dolnoserbski dsb 3089 10 196 139 711 2 11 814 119 0 72.53
Մալդիվերեն ދިވެހިބަސް dv 3007 11 025 126 839 1 16 845 91 934 81.8
Չավականո Chavacano de Zamboanga cbk-zam 3006 5223 110 089 1 9465 49 0 11.47
Հին անգլերեն Ænglisc ang 2943 14 565 193 678 1 86 996 230 300 207.37
Լինգալա lingála ln 2916 8594 118 255 2 7297 72 28 52.17
Էքստրեմադուրերեն estremeñu ext 2910 6269 114 390 0 10 653 74 0 24.31
Կաբիլերեն Taqbaylit kab 2894 10 888 71 944 0 6863 81 0 50.42
Շոնա chiShona sn 2858 8453 54 823 0 7187 82 0 24.86
Ռիփյուարերեն Ripoarisch ksh 2836 10 269 1 599 625 2 15 236 73 0 1070.05
Գագաուզերեն Gagauz gag 2757 6218 66 975 0 7342 60 0 16.97
Լաոսերեն ລາວ lo 2755 9017 61 867 0 8859 86 0 35.45
Ֆրանկո-պրովանսերեն arpetan frp 2628 6639 195 972 2 9250 83 0 68.76
Պանագասինաներեն Pangasinan pag 2545 7263 62 080 0 4836 30 0 29.37
Պալի पालि pi 2522 4412 102 078 0 4134 27 0 12.99
Ավարերեն авар av 2313 9566 65 274 1 8086 154 0 67.1
Կալմիկերեն хальмг xal 2074 9970 83 588 2 6321 65 0 121.52
Պֆալցի գերմաներեն Pälzisch pfl 2070 4827 59 095 5 6194 38 0 21.72
Ղարաչայ-բալկարերեն къарачай-малкъар krc 2019 13 362 109 508 1 6175 78 0 258.68
Հավայիերեն Hawaiʻi haw 2017 4781 72 971 0 8870 53 0 28.66
Բուրյաթերեն буряад bxr 1994 7305 51 896 1 8142 159 0 50.4
Կարակալպակերեն Qaraqalpaqsha kaa 1892 4701 44 684 1 6570 57 0 20.95
Պապյամենտու Papiamentu pap 1887 4528 80 121 1 7294 67 0 34.66
Կինյառուանդա Kinyarwanda rw 1812 5059 78 382 0 6527 57 0 49.75
Փենսիլվանիայի գերմաներեն Deitsch pdc 1799 5470 108 418 0 20 879 65 0 82.53
Բանջարերեն Bahasa Banjar bjn 1761 12 195 62 709 2 7491 66 1 180.52
Տոնգերեն lea faka-Tonga to 1689 4981 37 052 1 5334 15 0 28.26
Նովիալ Novial nov 1660 4172 186 916 2 6639 54 0 102.59
Կալաալիսուտ kalaallisut kl 1646 4860 73 594 2 8104 54 0 57.73
Արամեերեն ܐܪܡܝܐ arc 1622 5886 92 848 1 13 107 64 0 109.01
Կաբարդիներեն Адыгэбзэ kbd 1573 6586 42 459 0 5429 88 0 65.48
Հաուսա Hausa ha 1521 3810 35 262 1 6517 54 0 20.96
Թոք փիսին Tok Pisin tpi 1425 6406 81 867 0 7460 49 0 156.14
Տեթում tetun tet 1415 3452 62 432 1 5661 40 0 37.48
Թուվայերեն тыва дыл tyv 1412 3868 20 995 0 3523 87 0 16.42
Իգբո Igbo ig 1384 6201 63 108 2 7294 57 0 123.28
Կիկույու Gĩkũyũ ki 1349 2836 19 844 0 4310 26 0 8.5
Նաուրուերեն Dorerin Naoero na 1283 4990 78 688 1 6275 46 0 131.64
Լակերեն лакку lbe 1212 10 665 44 102 0 5418 45 0 251.55
Առոմաներեն armãneashti roa-rup 1210 4779 258 548 0 9413 49 0 470.68
Լոջբաներեն la .lojban. jbo 1203 5467 108 064 2 9746 50 0 248.33
Թայիթիերեն reo tahiti ty 1191 3597 50 449 0 4730 22 0 57.24
Մոկշաներեն мокшень mdf 1178 4539 50 286 2 5326 83 0 90.18
Կոնգո Kongo kg 1176 2733 43 010 1 6117 43 0 27.59
Ժոն–գուա Vahcuengh za 1167 2821 38 544 0 6012 46 0 27.45
Վոլոֆ Wolof wo 1157 5432 102 282 2 9368 58 0 257.07
Գանդա Luganda lg 1153 4044 25 155 0 4161 27 0 39.11
Բիսլամա Bislama bi 1137 2807 41 222 0 6621 47 0 31.68
Սրանանտոնգո Sranantongo srn 1059 2623 37 618 0 4548 38 0 31.28
Զուլուերեն isiZulu zu 952 4457 41 679 0 9648 62 0 126.76
Չերոկի ᏣᎳᎩ chr 883 4487 37 012 0 11 482 61 0 137.42
Լատգալերեն latgaļu ltg 801 2671 32 841 0 4009 37 0 67.01
Սամոաներեն Gagana Samoa sm 778 3703 38 185 0 4771 33 0 145.76
Օրոմո Oromoo om 726 3999 26 220 0 4974 25 0 133.26
Քոսա isiXhosa xh 711 2927 30 725 0 6319 52 0 101.97
Թսվանա Setswana tn 639 2647 22 674 1 5339 26 0 84.59
Նորֆոլկ Norfuk / Pitkern pih 618 2533 42 206 0 6259 48 0 159.99
Շերոկի Tsetsêhestâhese chy 610 2116 21 833 0 6538 57 0 62.89
Գնչուերեն Romani rmy 601 2433 50 657 0 11 323 43 0 193.46
Թվի Twi tw 594 1864 18 388 0 6934 32 0 45.09
Հին սլավոներեն словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ cu 585 4390 74 649 1 15 632 65 0 719.38
Թումբուկա chiTumbuka tum 567 1853 24 356 0 3888 27 0 67.62
Թսոնգա Xitsonga ts 529 2475 32 069 1 5038 22 0 175.34
Հարավային սոթո Sesotho st 524 2990 20 052 0 5680 25 0 148.53
Գոթերեն 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 500 4111 37 046 0 11 342 40 0 470.01
Ռունդի Kirundi rn 499 1769 20 101 0 4826 17 0 73.6
Պոնտերեն Ποντιακά pnt 453 1919 36 325 0 6067 22 0 198.24
Սուաթի SiSwati ss 432 2054 38 216 2 4764 26 0 262.29
Բամբարա bamanankan bm 430 3090 37 128 0 6761 35 0 459.8
Ֆիջիերեն Na Vosa Vakaviti fj 430 1964 35 325 0 5058 22 0 228.9
Չամորու Chamoru ch 423 3157 18 827 0 9449 30 0 249.13
Ինուկտիտուտ ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut iu 398 3845 38 517 1 10 851 35 0 751.4
Նյանջա Chi-Chewa ny 382 1795 18 342 1 4523 28 0 139.81
Էվե eʋegbe ee 338 3510 48 713 1 8566 37 0 1222.28
Քաշմիրերեն कॉशुर / کٲشُر ks 313 2580 31 795 0 5636 23 0 646.48
Աքան Akan ak 306 2060 21 303 0 6789 25 0 339.77
Վենդա Tshivenda ve 256 1611 17 717 0 4007 14 0 308.1
Ինուպուա Iñupiak ik 255 2254 35 229 0 4937 35 0 960.49
Սանգո Sängö sg 253 1587 20 840 0 3919 18 0 365.08
Ֆուլա Fulfulde ff 222 1719 22 054 0 4900 26 0 583.38
Ջոնգքհա ཇོང་ཁ dz 220 1740 28 367 0 5780 15 0 778.23
Տիգրինյա ትግርኛ ti 159 1571 20 879 0 5101 18 0 1048.11
Քրի Nēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣ cr 126 3006 29 918 1 9331 28 0 5199.81

Տես նաև