Վիքիպեդիա:Վիքիպեդիաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
↱ ՎՊ:ՎՑ

Այս էջի վիճակագրական տվյալները թարմացվում են պարբերաբար։
Բոլոր սյունակները վերադասավորվում են մեծացող և փոքրացող կարգով։

Բոլոր Վիքիպեդիաներն ըստ հոդվածների քանակի[խմբագրել կոդը]



1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
Լեզու Լեզու(տեղական) Վիքի Հոդված Էջ Խմբագրում Ադմին Մասնակից ԱՄ Նիշք Խորք
Անգլերեն English en 5 224 417 40 040 388 845 480 921 1292 28 928 387 113 311 851 938 937.75
Շվեդերեն svenska sv 3 364 069 6 761 624 36 496 387 67 505 888 2168 0 5.51
Սեբուանո Cebuano ceb 2 794 316 5 126 259 10 101 357 4 29 276 126 66 1.37
Գերմաներեն Deutsch de 1 971 728 5 692 175 162 351 005 223 2 470 922 18 109 131 306 101.55
Հոլանդերեն Nederlands nl 1 872 446 3 633 954 48 409 913 49 785 478 3625 19 11.79
Ֆրանսերեն français fr 1 785 702 8 262 805 131 415 454 160 2 585 706 13 964 49 357 209.25
Ռուսերեն русский ru 1 337 492 4 953 981 92 784 055 89 1 954 487 9788 191 308 136.93
Իտալերեն italiano it 1 297 860 4 517 165 88 083 908 112 1 399 986 7147 133 212 119.98
Իսպաներեն español es 1 278 760 5 575 124 92 865 963 72 4 322 573 14 746 0 188.03
Վարայերեն Winaray war 1 261 671 2 872 329 6 288 817 2 29 615 76 216 3.57
Լեհերեն polski pl 1 181 820 2 482 958 46 545 014 112 769 253 3711 0 22.72
Վիետնամերեն Tiếng Việt vi 1 148 150 3 231 064 24 266 021 23 507 336 1371 21 618 24.72
Ճապոներեն 日本語 ja 1 027 803 2 988 807 61 910 150 49 1 123 457 12 069 83 665 75.41
Պորտուգալերեն português pt 934 227 4 168 264 47 542 305 69 1 814 186 6198 39 294 136.68
Չինարեն 中文 zh 896 486 4 747 266 42 525 329 82 2 287 086 6611 42 331 165.28
Ուկրաիներեն українська uk 649 224 1 939 714 18 883 350 44 326 472 2069 81 598 38.46
Կատալաներեն català ca 516 752 1 296 000 17 760 096 25 235 424 1043 9633 31.16
Պարսկերեն فارسی fa 502 852 3 319 958 22 729 749 32 589 605 3285 38 199 214.88
Նորվեգերեն norsk bokmål no 445 259 1 161 624 16 547 900 47 366 389 1327 1 36.87
Արաբերեն العربية ar 441 983 2 617 706 23 676 881 34 1 219 538 3786 28 972 219.18
Սերբա-Խորվաթերեն srpskohrvatski / српскохрватски sh 434 687 4 549 668 37 195 940 10 96 207 215 7713 732.65
Ֆիններեն suomi fi 399 775 1 081 912 16 745 590 38 323 427 1467 45 948 45.06
Հունգարերեն magyar hu 394 611 1 135 549 18 522 654 34 325 095 1581 26 996 57.51
Ինդոնեզերեն Bahasa Indonesia id 384 559 1 898 732 12 799 239 29 809 966 2094 61 183 104.51
Ռումիներեն română ro 371 328 1 694 189 11 056 950 20 379 461 774 36 325 82.83
Չեխերեն čeština cs 361 903 956 339 14 016 030 27 343 922 1687 1 39.54
Կորեերեն 한국어 ko 357 726 1 340 827 19 003 542 32 417 252 2629 12 508 107.04
Սերբերեն српски / srpski sr 338 002 1 189 574 12 352 080 17 185 320 666 27 583 65.91
Մալայերեն Bahasa Melayu ms 284 677 771 638 4 205 164 16 178 659 362 21 921 15.95
Թուրքերեն Türkçe tr 280 226 1 443 867 18 475 491 27 895 946 3295 29 545 220.64
Բասկերեն euskara eu 257 009 636 766 5 674 417 13 69 275 208 0 19.46
Էսպերանտո Esperanto eo 232 089 507 138 6 078 502 20 122 958 401 6451 16.83
Մինանգկաբաու Baso Minangkabau min 221 871 316 393 1 372 622 3 4928 21 188 0.79
Բուլղարերեն български bg 220 271 491 723 7 782 129 26 199 900 721 1219 24.04
Դանիերեն dansk da 218 538 738 766 8 674 697 27 274 448 850 0 66.54
Ղազախերեն қазақша kk 216 476 498 741 2 568 901 15 59 048 141 9466 8.76
Սլովակերեն slovenčina sk 214 099 461 623 6 374 414 8 131 734 420 1 18.46
Հայերեն Հայերեն hy 206 823 670 863 4 558 275 10 52 863 497 5869 34.2
Եբրայերեն עברית he 194 246 817 818 20 101 649 42 311 521 2350 47 536 253.31
Մին նան Bân-lâm-gú zh-min-nan 181 025 577 092 1 475 243 5 26 067 79 434 12.24
Լիտվերեն lietuvių lt 179 201 411 158 5 251 613 18 101 527 328 19 091 21.4
Խորվաթերեն hrvatski hr 168 013 451 614 4 926 405 27 165 910 454 14 367 31.08
Սլովեներեն slovenščina sl 152 956 358 954 4 846 286 25 146 476 304 7076 24.49
Էստոներեն eesti et 148 753 379 753 4 596 071 31 91 321 322 2589 29.19
Չեչեներեն нохчийн ce 147 323 164 520 1 344 578 3 12 651 33 338 0.11
Գալիսերեն galego gl 132 599 306 841 4 118 034 14 69 949 238 9905 23.17
Նորվեգերեն նյունորսկ norsk nynorsk nn 130 255 298 371 2 894 056 25 73 733 156 16 16.16
Ուզբեկերեն oʻzbekcha/ўзбекча uz 128 687 614 450 2 645 633 7 28 010 84 391 61.35
Լատիներեն Latina la 125 485 240 423 3 261 572 18 87 193 163 0 11.38
Հունարեն Ελληνικά el 121 296 375 912 6 111 331 20 203 844 785 15 894 71.64
Պարզ անգլերեն Simple English simple 120 541 400 275 12 851 598 18 540 099 619 25 172.91
Վոլապուկ Volapük vo 120 375 249 340 3 310 446 2 21 432 25 0 15.24
Բելառուսերեն беларуская be 120 121 313 012 2 456 137 9 60 756 237 2020 20.23
Թայերեն ไทย th 109 703 603 566 6 949 308 15 269 887 872 31 909 233.34
Ադրբեջաներեն azərbaycanca az 108 090 281 436 3 864 886 13 115 535 473 17 798 35.32
Ուրդու اردو ur 107 270 558 121 5 175 539 13 56 344 208 4485 163.81
Հինդի हिन्दी hi 106 940 595 093 3 253 006 4 236 113 525 2692 113.9
Վրացերեն ქართული ka 106 380 296 842 3 237 552 3 81 975 205 12 706 34.96
Աքվիտաներեն occitan oc 90 546 145 238 2 166 150 4 27 386 99 1265 5.44
Թամիլերեն தமிழ் ta 88 222 259 550 2 188 240 37 102 142 271 8674 31.8
Մակեդոներեն македонски mk 86 680 394 688 4 300 854 15 62 297 139 7253 137.59
Մալագասերեն Malagasy mg 82 705 217 281 831 437 3 12 962 39 4 10.13
Նևարի नेपाल भाषा new 72 369 195 547 841 545 1 15 087 26 4 12.47
Լատվիերեն latviešu lv 71 933 291 365 2 648 575 12 60 452 240 18 542 84.59
Ուելսերեն Cymraeg cy 70 970 160 955 5 352 592 15 38 351 107 15 996 53.46
Բոսնիերեն bosanski bs 69 988 344 549 2 963 532 8 89 196 152 24 150 132.37
Թաթարերեն татарча/tatarça tt 69 464 165 554 2 169 145 3 20 890 68 3389 25.07
Տաջիկերեն тоҷикӣ tg 66 558 132 245 824 752 5 15 407 59 591 6.07
Թագալոգ Tagalog tl 65 325 210 306 1 602 594 13 76 534 109 1966 37.53
Թելուգու తెలుగు te 65 031 206 113 1 934 836 17 56 074 203 10 456 44.18
Պյեմոնտերեն Piemontèis pms 63 956 96 406 860 426 9 15 228 29 2259 2.3
Բրետոներեն brezhoneg br 59 575 118 653 1 793 569 8 39 692 85 5403 14.86
Բելառուսերեն беларуская (тарашкевіца)‎ be-tarask 59 437 154 475 1 936 719 5 46 750 111 1588 32.05
Ալբաներեն shqip sq 59 038 160 193 1 801 403 11 85 853 178 11 470 33.01
Ղրղզերեն Кыргызча ky 57 154 73 855 246 140 4 13 878 53 2648 0.28
Հայիթերեն Kreyòl ayisyen ht 50 851 61 869 693 832 1 15 607 25 0 0.53
Ճավայերեն Basa Jawa jv 49 416 127 725 1 092 390 7 28 437 85 5252 21.48
Աստուրերեն asturianu ast 46 947 72 660 1 012 250 9 33 600 91 0 4.18
Կանտոներեն 粵語 zh-yue 46 827 129 079 1 068 596 8 126 440 169 1010 25.54
Լյուքսեմբուրգերեն Lëtzebuergesch lb 46 491 103 769 2 024 434 6 31 778 78 2496 29.61
Մալայալամ മലയാളം ml 44 504 302 549 2 423 423 18 84 354 290 4961 269.29
Մարաթի मराठी mr 44 319 180 330 1 452 318 10 67 291 99 20 376 75.85
Բենգալերեն বাংলা bn 43 917 462 989 2 401 325 17 121 924 588 3622 472.27
Արևմտյան փենջաբերեն پنجابی pnb 42 056 54 328 466 106 3 16 138 41 266 0.73
Աֆրիկաանս Afrikaans af 41 156 100 137 1 535 922 11 81 156 149 6934 31.5
Իսլանդերեն íslenska is 41 022 111 864 1 593 372 25 49 363 97 3165 42.48
Շոտլանդերեն Scots sco 40 908 147 573 567 682 5 33 933 86 730 26.15
Իռլանդերեն Gaeilge ga 38 470 62 729 833 024 7 27 088 82 1259 5.28
Բաշկիրերեն башҡортса ba 36 235 99 979 628 726 7 15 558 63 1500 19.46
Չուվաշերեն Чӑвашла cv 34 736 56 694 588 466 2 18 530 30 653 4.15
Արևմտյան ֆրիզերեն Frysk fy 34 707 87 496 830 634 9 22 852 65 5810 21.96
Լոմբարդերեն lumbaart lmo 34 247 89 920 1 086 264 6 17 277 50 4430 31.92
Սուահիլի Kiswahili sw 34 072 81 031 1 023 646 9 24 821 68 2017 24
Բիրմաներեն မြန်မာဘာသာ my 33 062 61 621 333 076 5 38 231 96 3896 4.03
Արագոներեն aragonés an 31 522 102 037 1 627 777 6 40 709 57 1178 79.83
Յորուբա Yorùbá yo 31 435 54 028 553 901 1 13 994 35 210 5.3
Նեպալերեն नेपाली ne 27 948 76 962 561 216 10 28 632 109 444 22.43
Իդո Ido io 26 727 40 451 897 595 4 19 722 41 0 5.85
Գուջարաթի ગુજરાતી gu 26 502 65 594 429 032 4 30 657 64 268 14.23
Ստորին սաքսոներեն Plattdüütsch nds 25 574 66 975 805 942 4 26 987 51 0 31.54
Սիցիլերեն sicilianu scn 25 342 56 718 751 532 7 23 633 33 1410 20.31
Բիշնուպրիա বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 066 57 482 805 723 1 15 727 22 57 23.44
Փենջաբերեն ਪੰਜਾਬੀ pa 23 111 77 864 343 939 5 15 471 109 1206 24.79
Քրդերեն Kurdî ku 22 234 56 450 701 062 3 28 801 69 676 29.41
Ալեմաներեն Alemannisch als 21 723 48 930 715 034 7 50 813 83 699 22.92
Բավարերեն Boarisch bar 20 833 85 229 616 442 6 33 282 62 1007 69.11
Կաննադա ಕನ್ನಡ kn 20 806 72 240 635 907 4 33 920 290 3230 53.79
Ինտերլինգուա interlingua ia 19 727 31 583 556 850 6 24 950 32 0 6.37
Կեչուա Runa Simi qu 19 645 51 265 661 194 2 16 139 27 0 33.41
Սունդաներեն Basa Sunda su 19 127 45 498 493 195 7 15 552 42 587 20.61
Սորանի (քրդերեն) کوردیی ناوەندی ckb 17 611 103 292 522 920 6 23 590 98 526 119.83
Ժեմատերեն žemaitėška bat-smg 15 868 26 238 354 660 4 15 538 20 112 5.77
Մոնղոլերեն монгол mn 15 805 50 034 498 981 7 40 805 101 1445 46.78
Եգիպտական արաբերեն مصرى arz 15 340 127 712 782 766 6 79 689 74 1464 328.9
Նապոլերեն Napulitano nap 14 348 26 126 698 286 1 15 179 24 375 18.01
Վալոներեն walon wa 14 197 36 666 329 136 1 12 804 23 2185 22.48
Բուգի ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ bug 14 108 18 291 198 266 0 7918 14 0 0.95
Գայելյան շոտլանդերեն Gàidhlig gd 14 082 29 356 534 598 5 14 080 35 451 21.42
Իդիշ ייִדיש yi 13 416 37 759 528 239 3 24 240 29 1452 46.06
Բանյումասաներեն Basa Banyumasan map-bms 13 178 27 161 209 137 1 8577 17 523 8.67
Ամհարերեն አማርኛ am 13 140 42 640 346 043 3 21 465 30 1594 40.9
Սինհալերեն සිංහල si 12 406 57 491 383 517 2 26 268 70 4069 88.1
Մազանդարաներեն مازِرونی mzn 12 344 26 079 137 748 3 11 721 22 213 6.54
Ֆարյորերեն føroyskt fo 12 208 36 240 338 909 2 14 931 31 0 36.24
Լիմբուրգերեն Limburgs li 11 365 53 600 423 028 5 14 956 26 684 109
Նահուատլ Nāhuatl nah 11 363 25 551 431 149 3 13 161 29 214 26.31
Յակուտերեն саха тыла sah 10 888 36 116 348 341 2 11 737 38 1847 51.78
Օրիյա ଓଡ଼ିଆ or 10 863 50 847 251 550 4 12 048 81 129 67.02
Վենետիկերեն vèneto vec 10 772 33 096 598 627 3 16 753 41 703 77.68
Վերին սորբիերեն hornjoserbsce hsb 10 720 27 453 349 520 3 14 196 32 249 31.02
Օսերեն Ирон os 10 265 38 926 484 303 3 14 475 26 342 96.99
Սանսկրիտ संस्कृतम् sa 10 177 44 401 398 430 6 17 626 42 512 101.48
Լեռնային մարիերեն кырык мары mrj 10 096 14 344 91 552 0 5124 8 0 1.13
Ֆիջիական հնդկերեն Fiji Hindi hif 9613 25 040 243 724 1 15 208 21 196 25.07
Ազարերեն تۆرکجه azb 9470 18 580 95 623 3 3269 48 0 4.76
Դաշտային Մարիերեն олык марий mhr 9355 20 351 149 123 0 7211 18 0 10.12
Տարանտիներեն tarandíne roa-tara 9225 17 030 135 758 2 6450 10 303 5.71
Կապամպանգան Kapampangan pam 8536 18 436 293 991 2 11 686 19 816 21.45
Իլոկաներեն Ilokano ilo 8307 38 728 292 643 2 8904 25 0 101.34
Էմիլիանո-ռոմանյոլո emiliàn e rumagnòl eml 8200 24 615 112 292 2 11 581 25 1436 18.28
Սինդհի سنڌي sd 7997 19 868 83 440 3 6025 32 8 9.25
Փուշթու پښتو ps 7429 21 446 196 641 2 12 434 35 1375 32.64
Բհոջպուրի भोजपुरी bh 7282 32 200 354 568 2 8954 27 18 128.93
Մեգրելերեն მარგალური xmf 7265 21 111 122 908 2 7410 33 0 21.15
Հյուսիսային սամի sámegiella se 7242 16 838 287 784 5 14 391 18 43 30.01
Մաորի Māori mi 7100 13 306 148 107 4 7652 17 0 8.5
Բիկոլերեն Bikol Central bcl 6839 12 082 170 559 1 10 053 20 1286 8.3
Զազակի Zazaki diq 6696 23 455 371 387 2 14 035 32 221 99.19
Հակ–Կա 客家語/Hak-kâ-ngî hak 6516 12 291 106 275 0 17 350 25 0 6.79
Գան 贛語 gan 6334 33 144 409 150 2 25 411 26 260 221.16
Գելերեն گیلکی glk 6029 12 290 50 551 2 8249 12 894 4.44
Արևմտյան ֆլամանդերեն West-Vlams vls 5889 17 547 302 464 3 13 196 16 528 67.55
Հոլանդական սաքսոներեն Nedersaksies nds-nl 5847 15 583 305 906 6 14 406 24 727 54.43
Ռուսիներեն русиньскый rue 5839 9783 107 480 0 11 932 17 0 5.01
Տիբեթերեն བོད་ཡིག bo 5702 15 179 131 169 0 14 152 20 0 23.87
Վիրուերեն Võro fiu-vro 5414 9749 177 167 2 7719 14 254 11.65
Կորսիկերեն corsu co 5310 13 397 367 578 1 11 186 26 0 63.64
Սարդիներեն sardu sc 5219 12 593 153 268 2 10 364 23 123 24.3
Թուրքմեներեն Türkmençe tk 5218 12 764 203 403 1 12 708 24 381 33.33
Քաշուբերեն kaszëbsczi csb 5205 8325 176 158 1 9176 23 0 7.6
Վու 吴语 wuu 5164 13 725 238 528 2 46 775 48 258 47.76
Հյուսիսային լուրերեն لۊری شومالی lrc 5158 8212 45 844 1 1359 21 0 1.96
Վեպսերեն vepsän kel’ vep 5137 12 519 84 926 0 6296 21 0 14.01
Սիլեզերեն ślůnski szl 5062 13 432 238 408 3 11 675 29 0 48.53
Քհմերերեն ភាសាខ្មែរ km 4954 24 404 188 410 5 18 861 55 1198 119.01
Ղրիմի թաթարերեն qırımtatarca crh 4915 17 194 136 807 1 9842 16 0 49.66
Մեներեն Gaelg gv 4829 17 504 305 855 2 10 776 24 204 120.38
Կոմիերեն коми kv 4580 10 395 132 502 0 7665 14 1 20.55
Հյուսիսային ֆարյորերեն Nordfriisk frr 4443 15 097 111 019 3 8134 27 643 42.28
Դասական չինարեն 文言 zh-classical 4411 67 620 256 068 2 60 812 51 0 777.61
Զեյլանդերեն Zeêuws zea 4301 7747 100 720 4 6755 18 1 8.35
Ասամերեն অসমীয়া as 4171 36 711 161 164 3 14 487 50 1362 267.19
Սոմալիերեն Soomaaliga so 4112 16 494 171 135 2 14 682 62 126 94.08
Մին Դոնգ Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 3862 8880 50 161 3 10 810 19 2 9.54
Սաթերլանդֆրիզերեն Seeltersk stq 3753 9140 119 612 3 7615 15 485 26.96
Կոռներեն kernowek kw 3725 8184 176 460 0 7743 20 0 30.9
Ուդմուրտերեն удмурт udm 3707 9486 109 480 4 7567 20 166 28.05
Այմարերեն Aymar aru ay 3706 7664 81 774 0 9429 22 0 12.17
Հյուսիսային սոթո Sesotho sa Leboa nso 3701 5264 26 075 1 2557 9 0 0.88
Նորմաներեն Nouormand nrm 3604 7996 205 734 0 7622 8 0 38.21
Ինտերլինգ Interlingue ie 3491 6425 125 289 0 8892 24 0 13.77
Կոմի-պերմյակ Перем Коми koi 3425 7101 55 753 0 4560 10 0 9.04
Սեֆարդերեն Ladino lad 3337 10 776 170 321 4 11 204 19 27 78.55
Ռոմանշերեն rumantsch rm 3326 8245 153 614 3 9911 22 48 40.75
Աչեհերեն Acèh ace 3326 8920 99 928 1 13 102 19 0 31.69
Էրզյաներեն эрзянь myv 3251 6843 85 181 3 5875 11 0 15.2
Պիկարդերեն Picard pcd 3211 7373 55 680 1 6498 12 49 12.69
Մալթերեն Malti mt 3170 14 814 260 610 4 11 771 26 1196 237.36
Ֆրիուլիերեն furlan fur 3150 7183 167 092 1 8096 14 362 38.13
Գուարանի Avañe'ẽ gn 3110 8418 100 531 1 8917 24 0 34.79
Ջենովերեն Ligure lij 3102 12 965 165 085 0 7206 28 0 128.73
Ստորին սորբիերեն dolnoserbski dsb 3033 10 040 138 899 2 10 839 20 0 73.84
Մալդիվերեն ދިވެހިބަސް dv 2969 10 916 125 976 1 15 499 14 985 82.68
Maithili मैथिली mai 2945 11 532 73 100 2 2409 28 23 53.89
Չավականո Chavacano de Zamboanga cbk-zam 2909 5017 109 022 1 8811 15 0 11.41
Էքստրեմադուրերեն estremeñu ext 2845 6157 113 211 0 9650 19 0 24.92
Ռիփյուարերեն Ripoarisch ksh 2812 10 217 1 598 660 2 14 054 13 0 1085.06
Կաբիլերեն Taqbaylit kab 2812 10 240 69 732 1 6088 23 1 47.52
Հին անգլերեն Ænglisc ang 2801 14 341 191 045 1 81 042 34 377 226.12
Ֆրանկո-պրովանսերեն Mirandés mwl 2774 6926 88 712 2 6831 11 0 28.69
Լեզգիերեն лезги lez 2758 6446 60 653 5 4761 15 9 16.83
Գագաուզերեն Gagauz gag 2738 6118 65 399 0 6349 13 0 16.29
Լինգալա lingála ln 2734 8265 117 091 3 6556 17 28 57.98
Ույղուրերեն ئۇيغۇرچە / Uyghurche ug 2580 10 196 146 410 1 11 455 13 453 125.13
Շոնա chiShona sn 2520 7142 49 193 0 6300 16 0 23.17
Պանագասինաներեն Pangasinan pag 2519 7351 61 386 0 4396 10 0 30.73
Պալի पालि pi 2517 4335 101 743 0 3767 10 0 12.24
Ֆրանկո-պրովանսերեն arpetan frp 2500 6296 193 991 2 8367 22 0 71.04
Գոան կոնկանի गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni gom 2460 6340 147 503 2 1555 20 0 57.88
Նավահո Diné bizaad nv 2460 13 187 156 572 2 8763 8 321 225.76
Ավարերեն авар av 2277 8863 63 278 0 7261 16 1 59.73
Պֆալցի գերմաներեն Pälzisch pfl 2052 4663 58 372 6 5507 21 2 20.27
Հավայիերեն Hawaiʻi haw 2041 4750 72 168 0 8055 19 0 26.77
Կալմիկերեն хальмг xal 2020 9406 79 739 2 5808 11 0 113.34
Ղարաչայ-բալկարերեն къарачай-малкъар krc 2007 13 127 108 946 1 5570 16 0 254.78
Կարակալպակերեն Qaraqalpaqsha kaa 1887 4688 43 932 1 5932 16 0 20.65
Քինյարվանդա Kinyarwanda rw 1789 4976 77 875 0 5939 14 0 49.67
Փենսիլվանիայի գերմաներեն Deitsch pdc 1765 5363 107 033 0 18 517 17 0 82.94
Բուրյաթերեն буряад bxr 1765 6454 48 670 1 7357 15 0 53.22
Տոնգերեն lea faka-Tonga to 1685 5679 35 974 1 4906 7 0 35.59
Կալաալիսուտ kalaallisut kl 1634 4764 72 298 2 7429 17 0 55.69
Նովիալ Novial nov 1633 4287 184 973 2 6067 10 0 113.97
Արամեերեն ܐܪܡܝܐ arc 1608 5474 91 345 1 12 073 12 0 96.46
Լաոսերեն ລາວ lo 1575 7041 53 125 1 7917 18 0 90.87
Կաբարդիներեն Адыгэбзэ kbd 1564 6245 41 275 1 4790 12 0 59.21
Պապյամենտու Papiamentu pap 1493 4128 77 282 1 6547 13 0 58.32
Բանջարերեն Bahasa Banjar bjn 1442 10 769 59 692 2 6734 17 0 231.9
Հաուսա Hausa ha 1394 3351 33 718 0 5728 13 0 19.83
Տեթում tetun tet 1384 3372 61 573 1 5061 13 0 37.68
Կիկույու Gĩkũyũ ki 1337 2721 19 526 0 3920 11 0 7.69
Թուվայերեն тыва дыл tyv 1324 2987 18 417 0 2920 21 0 9.73
Թոք փիսին Tok Pisin tpi 1300 6207 80 926 0 6860 9 0 185.76
Նաուրուերեն Dorerin Naoero na 1261 4967 78 257 1 5751 8 0 136.08
Իգբո Igbo ig 1241 5797 61 603 1 6470 18 0 143.23
Լակերեն лакку lbe 1209 9833 43 042 0 5033 8 0 222.73
Լոջբաներեն la .lojban. jbo 1192 5394 107 528 2 8758 15 0 247.73
Առոմաներեն armãneashti roa-rup 1190 4674 257 775 1 8791 9 0 472.73
Թայիթիերեն reo tahiti ty 1174 3596 50 028 0 4375 8 0 59.21
Ժոն–գուա Vahcuengh za 1161 2733 38 274 0 5427 11 0 25.67
Կոնգո Kongo kg 1158 2650 42 563 1 5486 10 0 26.66
Մոկշաներեն мокшень mdf 1129 3997 48 921 2 4901 7 0 78.98
Գանդա Luganda lg 1066 2918 21 999 1 3742 11 0 22.76
Վոլոֆ Wolof wo 1055 5271 101 315 2 8601 12 0 306.96
Սրանանտոնգո Sranantongo srn 1042 2593 39 942 0 4027 5 0 34.13
Աբխազերեն Аҧсшәа ab 857 4594 44 667 1 10 206 27 0 184.88
Լատգալերեն latgaļu ltg 781 2573 32 257 0 3565 13 0 66
Զուլուսերեն isiZulu zu 775 4034 39 038 0 8706 12 0 171.13
Սամոաներեն Gagana Samoa sm 743 3675 36 995 0 4353 14 0 156.76
Շերոկի ᏣᎳᎩ chr 726 4241 36 160 0 10 374 10 0 199.87
Օրոմո Oromoo om 718 3815 25 419 0 4445 11 0 123.96
Թսվանա Setswana tn 612 2527 22 005 1 4734 12 0 85.26
Շերոկի Tsetsêhestâhese chy 601 2025 21 523 0 6031 9 0 59.67
Գնչուերեն Romani rmy 585 2496 49 742 0 10 341 17 0 212.66
Թվի Twi tw 577 1723 17 976 0 6325 10 0 41.16
Հին սլավոներեն словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ cu 576 4254 73 748 1 14 439 13 0 706.86
Թումբուկա chiTumbuka tum 559 1790 24 040 0 3583 9 0 65.13
Քսոզա isiXhosa xh 541 2487 29 340 0 5680 12 0 152.64
Ռունդի Kirundi rn 492 1679 19 821 0 4411 8 0 68.71
Բիսլամա Bislama bi 492 2044 39 066 0 5995 14 0 190.18
Նորֆոլկ Norfuk / Pitkern pih 491 2322 41 189 0 5621 14 0 246.68
Գոթերեն 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 463 4175 36 337 1 10 239 14 0 559.43
Սուաթի SiSwati ss 413 1872 37 671 2 4368 10 0 251.14
Պոնտերեն Ποντιακά pnt 410 1794 35 944 1 5490 8 0 228.3
Բամբարա bamanankan bm 409 3047 36 632 1 6308 12 0 500.14
Չամորու Chamoru ch 404 3048 18 354 0 8498 11 0 257.91
Թսոնգա Xitsonga ts 390 2118 30 378 1 4550 9 0 281.57
Ինուկտիտուտ ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut iu 354 3706 38 109 1 9774 8 0 921.98
Հյուսիսային սոտո Sesotho st 340 2859 18 972 0 5157 9 0 364.25
Էվե eʋegbe ee 333 3539 48 290 1 7386 8 0 1264.78
Ֆիջիերեն Na Vosa Vakaviti fj 333 1804 34 357 0 4662 10 0 371.63
Նյանջա Chi-Chewa ny 328 1601 17 533 1 3936 11 0 164.96
Քաշմիրերեն कॉशुर / کٲشُر ks 267 2506 31 365 1 5135 18 0 880.14
Աքաներեն Akan ak 257 1841 20 691 0 6135 14 0 426.94
Ինուպուա Iñupiak ik 245 2177 34 741 0 4385 11 0 992.35
Սանգո Sängö sg 244 1484 20 487 0 3621 7 0 356.54
Վենդա Tshivenda ve 237 1511 17 298 0 3662 8 0 330.81
Ֆուլա Fulfulde ff 193 1633 21 477 0 4432 10 0 732.15
Ջոնգքհա ཇོང་ཁ dz 192 1607 27 875 0 5264 10 0 942.13
Թիգրինիա ትግርኛ ti 174 1494 20 084 0 4549 9 0 773.66
Քրի Nēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣ cr 104 2905 29 204 1 8326 15 0 7292.15

Տես նաև[խմբագրել կոդը]