Վիքիպեդիա:Վիքիպեդիաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
↱ ՎՊ:ՎՑ

Այս էջի վիճակագրական տվյալները թարմացվում են պարբերաբար։
Բոլոր սյունակները վերադասավորվում են մեծացող և փոքրացող կարգով։

Բոլոր Վիքիպեդիաներն ըստ հոդվածների քանակի

Վերջին անգամ թարմացվել է 2017 թվականի մայիսի 25-ին՝ Երևանի ժամանակով 18:21-ին։ (Հայերեն Վիքիպեդիայի տվյալները թարմացվում են անմիջապես)

Ընդհանուր Հոդվածներ Էջեր Խմբագրումներ Ադմիններ Մասնակիցներ Ակտիվ
մասնակիցներ
Նիշքեր Խորք
44 858 983 164 753 147 2 368 166 608 3865 68 480 882 294 669 2 443 161 102.68


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
Լեզու Լեզու (տեղական) Վիքի Հոդված Էջ Խմբագրում Ադմին Մասնակից ԱՄ Նիշք Խորք
Անգլերեն English en 5 412 477 42 183 061 891 481 752 1259 31 017 688 132 244 845 441 975.4
Սեբուանո Cebuano ceb 4 523 009 8 034 765 14 731 626 4 35 509 140 0 1.11
Շվեդերեն svenska sv 3 787 511 7 578 946 39 823 254 67 553 064 2805 0 5.27
Գերմաներեն Deutsch de 2 065 133 5 850 428 170 503 200 195 2 652 468 19 171 124 387 97.91
Հոլանդերեն Nederlands nl 1 902 343 3 805 431 50 257 698 48 841 161 3837 19 13.22
Ֆրանսերեն français fr 1 873 273 8 780 097 140 107 536 162 2 803 191 16 796 51 376 216.93
Ռուսերեն русский ru 1 396 158 5 261 221 97 951 767 84 2 108 780 10 726 199 167 142.68
Իտալերեն italiano it 1 359 038 4 796 483 93 351 315 111 1 511 490 8458 136 793 124.51
Իսպաներեն español es 1 336 188 5 880 328 99 090 768 71 4 627 824 16 508 0 194.89
Վարայերեն Winaray war 1 262 531 2 873 618 6 295 978 2 32 088 75 46 3.57
Լեհերեն polski pl 1 224 205 2 639 497 49 352 144 106 819 878 4200 5 24.99
Վիետնամերեն Tiếng Việt vi 1 156 723 3 476 949 26 710 010 22 545 670 1485 22 985 30.91
Ճապոներեն 日本語 ja 1 062 027 3 100 013 65 222 792 48 1 212 590 12 828 84 115 77.48
Պորտուգալերեն português pt 969 195 4 374 272 49 885 297 72 1 941 820 6008 43 609 140.77
Չինարեն 中文 zh 942 717 4 978 351 45 722 117 81 2 378 031 7363 45 175 168.31
Ուկրաիներեն українська uk 698 449 2 113 251 20 625 570 40 359 922 2861 87 373 40.05
Պարսկերեն فارسی fa 543 774 3 533 674 24 549 372 32 649 951 3774 44 321 210.03
Կատալաներեն català ca 543 167 1 356 205 18 840 080 25 257 855 1506 10 087 31.13
Արաբերեն العربية ar 521 725 2 885 523 26 161 067 34 1 334 043 4152 30 401 186.11
Նորվեգերեն norsk bokmål no 468 294 1 213 526 17 336 305 44 391 666 1425 1 36.18
Սերբա-խորվաթերեն srpskohrvatski / српскохрватски sh 438 758 4 576 606 40 785 710 10 106 531 234 8553 792.62
Ֆիններեն suomi fi 414 746 1 120 908 17 337 988 38 347 269 1728 48 390 44.84
Հունգարերեն magyar hu 410 735 1 183 326 19 427 060 32 347 823 1764 24 814 58.09
Ինդոնեզերեն Bahasa Indonesia id 403 160 2 164 845 13 949 388 32 877 464 2137 62 039 123.04
Կորեերեն 한국어 ko 382 903 1 474 026 20 641 292 32 453 911 2125 13 227 113.71
Չեխերեն čeština cs 381 616 1 016 420 14 996 339 27 372 159 2141 1 40.83
Ռումիներեն română ro 376 535 1 731 995 11 475 287 20 403 256 871 36 122 85.86
Սերբերեն српски / srpski sr 350 120 1 370 301 13 106 494 16 200 656 1032 28 648 81.21
Թուրքերեն Türkçe tr 292 822 1 490 766 19 681 916 28 965 360 1687 29 948 220.97
Մալայերեն Bahasa Melayu ms 291 721 791 742 4 360 028 18 193 243 412 21 661 16.18
Բասկերեն euskara eu 280 277 689 385 5 993 097 13 76 279 331 0 18.52
Էսպերանտո Esperanto eo 239 359 524 128 6 232 134 19 131 544 353 4435 16.83
Բուլղարերեն български bg 230 449 512 446 8 280 876 26 213 585 729 1217 24.2
Դանիերեն dansk da 226 130 768 425 9 062 181 26 295 144 985 1 67.82
Մինանգկաբաու Baso Minangkabau min 221 980 316 637 1 539 780 3 5672 25 106 0.88
Հայերեն Հայերեն hy 220 550 707 961 5 176 699 10 60 888 565 6253 35.71
Ղազախերեն қазақша kk 219 418 505 643 2 654 086 16 67 286 238 9449 8.93
Սլովակերեն slovenčina sk 217 929 475 146 6 526 413 8 141 797 503 0 19.13
Մին նան Bân-lâm-gú zh-min-nan 209 097 631 347 1 684 912 5 28 963 68 361 10.88
Եբրայերեն עברית he 206 688 878 603 21 702 308 45 336 306 3024 48 936 261.04
Լիտվերեն lietuvių lt 181 930 423 632 5 363 916 13 109 054 360 19 377 22.35
Խորվաթերեն hrvatski hr 174 186 464 050 5 063 284 25 179 362 486 14 890 30.22
Չեչեներեն нохчийн ce 164 241 186 786 1 729 208 3 14 279 36 247 0.17
Էստոներեն eesti et 157 497 399 844 4 781 853 32 99 692 609 2724 28.32
Սլովեներեն slovenščina sl 156 479 368 016 5 007 289 26 154 977 413 7536 24.87
Բելառուսերեն беларуская be 143 646 435 860 2 721 756 9 67 164 249 2379 25.84
Գալիսերեն galego gl 139 241 337 501 4 450 241 12 76 153 341 9700 26.73
Նորվեգերեն նյունորսկ norsk nynorsk nn 133 387 315 661 2 958 102 25 79 337 162 16 17.5
Հունարեն Ελληνικά el 131 271 404 412 6 613 194 21 221 122 1008 15 817 70.8
Ուզբեկերեն oʻzbekcha/ўзбекча uz 128 868 616 049 2 658 372 8 32 094 81 372 61.67
Լատիներեն Latina la 126 628 244 232 3 361 750 17 94 760 148 0 11.87
Պարզ անգլերեն Simple English simple 124 948 423 553 5 680 341 16 607 387 836 36 76.6
Ուրդու اردو ur 122 545 652 041 5 516 509 14 64 641 167 4569 157.95
Վոլապուկ Volapük vo 120 493 249 087 3 311 981 2 22 450 27 0 15.14
Հինդի हिन्दी hi 119 494 666 031 3 591 204 8 278 476 686 3043 112.8
Ադրբեջաներեն azərbaycanca az 118 712 307 621 4 143 318 14 131 711 718 18 236 34.11
Թայերեն ไทย th 116 953 651 009 7 373 616 15 290 441 1343 32 126 236.18
Վրացերեն ქართული ka 115 732 321 206 3 389 596 3 89 682 259 13 215 33.26
Թամիլերեն தமிழ் ta 102 979 292 540 2 375 482 37 114 674 697 7635 27.51
Ուելսերեն Cymraeg cy 91 301 201 139 6 188 663 15 41 893 106 16 366 44.53
Մակեդոներեն македонски mk 89 598 410 793 4 383 446 15 66 613 181 7381 137.13
Մալգաշերեն Malagasy mg 83 448 218 145 836 697 2 14 699 39 4 9.99
Աքվիտաներեն occitan oc 83 369 138 658 2 209 211 4 29 661 62 872 7.01
Լատվիերեն latviešu lv 77 253 312 300 2 772 577 13 65 729 281 19 506 82.18
Բոսնիերեն bosanski bs 74 684 353 157 3 043 617 10 95 891 159 24 210 119.82
Նևարի नेपाल भाषा new 72 131 196 064 842 714 1 16 305 16 0 12.69
Թաթարերեն татарча/tatarça tt 71 300 171 939 2 199 903 3 22 963 64 3642 25.49
Թագալոգ Tagalog tl 69 844 216 041 1 641 274 13 82 272 98 1959 33.29
Ղրղզերեն Кыргызча ky 69 094 87 534 275 601 4 15 748 61 2678 0.22
Տաջիկերեն тоҷикӣ tg 67 989 138 097 868 197 5 17 040 65 325 6.68
Թելուգու తెలుగు te 66 957 215 489 2 100 090 16 62 054 127 11 087 47.96
Ալբաներեն shqip sq 65 144 179 897 1 882 549 10 93 462 234 11 454 32.47
Պյեմոնտերեն Piemontèis pms 64 116 97 793 865 508 9 16 413 27 2079 2.44
Բրետոներեն brezhoneg br 62 114 122 756 1 826 578 8 43 020 77 5403 14.18
Բելառուսերեն беларуская (тарашкевіца)‎ be-tarask 60 857 158 592 1 976 734 5 49 838 113 1516 32.15
Կանտոներեն 粵語 zh-yue 54 173 147 562 1 131 030 10 136 750 240 1115 22.78
Հայիթերեն Kreyòl ayisyen ht 51 317 62 448 698 909 0 16 715 34 0 0.53
Բենգալերեն বাংলা bn 50 462 516 358 2 725 326 19 147 063 621 4211 449.9
Մալայալամ മലയാളം ml 50 277 328 527 2 564 073 19 92 788 324 5251 239.05
Ճավայերեն Basa Jawa jv 50 088 130 565 1 166 162 8 30 565 65 5283 23.06
Լյուքսեմբուրգերեն Lëtzebuergesch lb 49 160 108 408 2 077 921 5 34 267 71 2467 27.84
Աստուրերեն asturianu ast 48 849 76 024 1 045 043 9 36 730 78 0 4.25
Մարաթի मराठी mr 47 534 196 027 1 522 305 10 75 463 164 19 379 75.79
Աֆրիկաանս Afrikaans af 44 913 107 722 1 606 026 13 88 097 169 7636 29.16
Շոտլանդերեն Scots sco 44 889 162 858 616 217 5 38 719 72 1025 26.13
Արևմտյան փենջաբերեն پنجابی pnb 44 324 60 691 512 467 2 17 573 33 238 1.15
Իսլանդերեն íslenska is 42 405 114 297 1 616 089 24 53 606 131 3008 40.64
Իռլանդերեն Gaeilge ga 40 457 65 087 851 067 8 29 611 59 1189 4.85
Չուվաշերեն Чӑвашла cv 40 143 67 171 622 980 2 19 908 47 536 4.2
Բաշկիրերեն башҡортса ba 39 054 111 212 699 173 7 17 546 94 1257 21.46
Արևմտաֆրիզերեն Frysk fy 37 785 104 143 887 145 10 25 138 68 6116 26.27
Սուահիլի Kiswahili sw 36 020 85 575 1 044 026 9 27 024 69 1940 23.09
Բիրմաներեն မြန်မာဘာသာ my 35 782 70 311 370 450 5 42 967 82 3482 4.91
Լոմբարդերեն lumbaart lmo 35 180 93 543 1 101 963 6 18 948 40 4434 32.42
Արագոներեն aragonés an 32 066 103 424 1 636 545 6 43 372 53 1180 78.36
Յորուբա Yorùbá yo 31 558 54 246 562 546 1 14 971 22 174 5.36
Նեպալերեն नेपाली ne 30 350 82 790 609 724 10 32 464 85 588 21.99
Սունդաներեն Basa Sunda su 30 194 57 382 532 654 8 16 839 37 538 7.53
Գուջարաթի ગુજરાતી gu 27 175 70 000 490 478 4 34 041 57 5 17.4
Իդո Ido io 27 043 40 730 911 352 4 21 080 42 1 5.73
Ստորին սաքսոներեն Plattdüütsch nds 26 140 70 175 817 384 4 29 071 47 0 33.05
Փենջաբերեն ਪੰਜਾਬੀ pa 25 846 86 869 383 605 8 17 917 138 1177 24.62
Սիցիլերեն sicilianu scn 25 381 56 641 755 308 7 25 514 30 1410 20.23
Բիշնուպրիա বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 069 57 571 806 276 1 16 482 24 49 23.54
Ալեմաներեն Alemannisch als 22 838 50 810 772 492 8 55 169 75 415 22.81
Քրդերեն Kurdî ku 22 809 58 241 717 462 3 31 341 58 629 29.73
Բավարերեն Boarisch bar 22 670 89 711 638 454 6 36 151 55 1177 62.24
Կաննադա ಕನ್ನಡ kn 21 896 77 282 697 484 4 37 724 99 3237 57.75
Ինտերլինգուա interlingua ia 20 488 32 421 584 232 6 26 941 34 0 6.11
Կեչուա Runa Simi qu 20 156 52 151 663 947 2 17 325 27 0 32.08
Ազարերեն تۆرکجه azb 19 330 29 562 148 417 3 5305 41 0 1.41
Սորանի քրդերեն کوردیی ناوەندی ckb 19 056 108 598 558 741 6 26 543 107 696 113.6
Մոնղոլերեն монгол mn 17 165 54 308 527 788 5 45 205 151 1445 45.51
Եգիպտական արաբերեն مصرى arz 16 766 138 438 810 316 6 86 783 90 1460 308.26
Ժեմատերեն žemaitėška bat-smg 16 065 26 878 357 249 4 16 409 20 109 6.02
Վալոներեն walon wa 14 492 37 328 332 766 1 13 750 16 2176 22.14
Նապոլերեն Napulitano nap 14 456 26 251 700 130 1 16 518 22 368 17.76
Գայելյան շոտլանդերեն Gàidhlig gd 14 415 30 010 544 014 4 15 197 41 348 21.22
Բուգի ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ bug 14 120 18 396 198 740 0 8335 13 0 0.99
Իդիշ ייִדיש yi 13 912 38 502 537 592 3 26 394 40 1061 43.62
Ամհարերեն አማርኛ am 13 521 43 445 350 700 3 22 953 24 1604 39.54
Սինհալերեն සිංහල si 13 355 62 212 406 761 2 29 558 57 4241 87.5
Բանյումասաներեն Basa Banyumasan map-bms 13 285 27 316 210 357 1 9067 19 487 8.59
Օրիյա ଓଡ଼ିଆ or 12 616 55 398 272 431 4 13 763 61 119 56.55
Ֆարյորերեն føroyskt fo 12 539 37 491 343 494 2 16 221 47 0 36.28
Մազանդարաներեն مازِرونی mzn 12 417 26 366 139 060 3 13 098 25 212 6.66
Լիմբուրգերեն Limburgs li 11 734 54 718 429 912 5 16 138 22 624 105.43
Վերին սորբերեն hornjoserbsce hsb 11 594 29 421 359 838 3 15 115 28 133 28.92
Յակուտերեն саха тыла sah 11 331 37 758 355 703 3 12 985 82 1767 51.24
Սանսկրիտ संस्कृतम् sa 11 151 48 119 422 181 6 19 447 32 433 96.43
Վենետիկերեն vèneto vec 10 929 33 466 601 012 3 18 106 35 684 76.37
Մայթիլի मैथिली mai 10 820 24 298 118 885 3 3397 27 37 7.59
Իլոկաներեն Ilokano ilo 10 686 46 073 320 974 2 9609 19 0 76.4
Օսերեն Ирон os 10 482 40 018 487 595 2 15 348 23 199 96.74
Լեռնային մարիերեն кырык мары mrj 10 169 14 453 91 884 0 5592 11 0 1.13
Մեգրելերեն მარგალური xmf 10 096 24 945 131 396 2 8439 21 0 11.39
Զազակի Zazaki diq 9774 26 640 396 984 3 15 184 43 215 44.37
Ֆիջիական հնդկերեն Fiji Hindi hif 9668 26 632 245 964 1 16 621 22 193 28.43
Դաշտային Մարիերեն олык марий mhr 9603 21 750 161 485 1 7817 32 0 11.88
Տարանտիներեն tarandíne roa-tara 9231 17 050 136 448 1 6795 15 291 5.74
Բհոջպուրի भोजपुरी bh 9002 41 160 428 482 2 10 410 25 44 132.85
Էմիլիանո-ռոմանյոլո emiliàn e rumagnòl eml 8810 26 907 119 109 2 12 604 27 1651 18.68
Կապամպանգան Kapampangan pam 8528 18 160 277 339 2 12 591 29 454 19.48
Փուշթու پښتو ps 8055 24 542 205 180 2 13 836 29 1417 35.02
Սինդհի سنڌي sd 7850 24 482 94 219 1 6943 33 0 17.28
Հյուսիսային սոթո Sesotho sa Leboa nso 7740 9474 37 155 0 2856 8 0 0.2
Հակ–Կա 客家語/Hak-kâ-ngî hak 7424 14 461 111 260 0 18 935 20 0 6.91
Հյուսիսային սաամի sámegiella se 7283 16 961 289 321 4 15 577 16 0 30.12
Մին Դոնգ Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 7150 18 979 62 135 3 11 551 19 0 8.96
Մաորի Māori mi 7124 13 337 148 509 3 8256 16 0 8.47
Նահուատլ Nāhuatl nah 7114 19 520 444 306 3 13 996 13 174 69.22
Բիկոլերեն Bikol Central bcl 7081 11 975 173 485 1 10 802 28 905 6.92
Հոլանդական սաքսոներեն Nedersaksies nds-nl 6726 16 629 316 878 6 15 486 17 612 41.31
Գան 贛語 gan 6388 33 119 410 191 2 26 824 18 149 216.88
Դասական չինարեն 文言 zh-classical 6278 70 656 272 021 4 64 207 70 0 404.84
Գելերեն گیلکی glk 6140 12 500 52 057 2 8922 18 807 4.47
Արևմտյան ֆլամանդերեն West-Vlams vls 6103 17 899 304 857 3 14 333 21 503 63.63
Ռուսիներեն русиньскый rue 6041 10 367 111 394 0 13 262 20 0 5.51
Վու 吴语 wuu 5843 15 215 244 258 3 49 654 23 246 41.3
Սիլեզերեն ślůnski szl 5748 14 246 240 410 2 12 563 22 0 36.89
Տիբեթերեն བོད་ཡིག bo 5722 15 626 132 795 0 15 206 20 0 25.46
Վեպսերեն vepsän kel’ vep 5493 14 811 95 364 0 7014 24 0 18.53
Վիրուերեն Võro fiu-vro 5465 9696 178 091 2 8213 17 211 11.01
Սարդիներեն sardu sc 5464 12 825 155 388 2 11 346 20 121 21.99
Կորսիկերեն corsu co 5435 13 294 370 137 1 12 073 29 0 58.22
Հյուսիսային լուրերեն لۊری شومالی lrc 5311 8727 73 903 1 1902 17 0 3.5
Ղրիմի թաթարերեն qırımtatarca crh 5241 18 444 139 394 1 10 517 27 0 47.96
Թուրքմեներեն Türkmençe tk 5222 12 951 209 120 0 13 979 25 311 35.37
Կոմիերեն коми kv 5199 11 184 134 923 0 8188 24 0 15.99
Քհմերերեն ភាសាខ្មែរ km 5161 25 002 196 393 5 20 501 45 1198 116.09
Քաշուբերեն kaszëbsczi csb 5150 8173 178 368 2 9848 16 0 7.52
Մեներեն Gaelg gv 4960 17 634 307 498 2 11 507 19 181 113.86
Հյուսիսային ֆարյորերեն Nordfriisk frr 4834 16 539 120 184 4 9032 20 702 42.61
Ասամերեն অসমীয়া as 4684 38 358 167 894 3 16 226 49 1376 226.22
Սոմալիերեն Soomaaliga so 4624 17 275 168 152 1 16 584 45 1 72.86
Սեֆարդերեն Ladino lad 4473 13 513 194 917 4 12 084 19 23 58.92
Զեյլանդերեն Zeêuws zea 4377 8061 105 994 4 7276 14 1 9.31
Աչեհերեն Acèh ace 4185 10 279 103 059 0 14 175 30 0 21.26
Այմարերեն Aymar aru ay 4064 8189 84 538 0 10 054 29 0 10.64
Ուդմուրտերեն удмурт udm 3957 9907 112 367 4 8135 17 9 25.64
Լեզգիերեն лезги lez 3802 8796 68 028 4 5255 23 10 13.34
Էրզյաներեն эрзянь myv 3791 8939 91 675 3 6401 20 0 18.91
Կոռներեն kernowek kw 3771 8232 177 748 0 8281 19 0 30.22
Սաթերլանդֆրիզերեն Seeltersk stq 3768 9163 120 733 3 8142 13 442 27.01
Ինտերլինգուե Interlingue ie 3655 6571 126 531 0 9722 25 0 12.26
Նորմաներեն Nouormand nrm 3621 7988 206 221 0 8081 15 0 37.55
Պիկարդերեն Picard pcd 3470 7704 56 725 1 7183 20 51 10.96
Նավահո Diné bizaad nv 3463 14 746 165 370 2 9334 11 532 119.05
Պերմյակ կոմիերեն Перем Коми koi 3447 7156 56 004 0 4908 11 0 9.06
Ռոմանշերեն rumantsch rm 3433 8561 156 511 3 10 620 24 52 40.79
Գոան կոնկանի गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni gom 3363 7165 154 128 2 2266 16 0 27.49
Ույղուրերեն ئۇيغۇرچە / Uyghurche ug 3361 11 912 151 014 1 12 249 17 295 82.06
Ջենովերեն Ligure lij 3257 13 603 167 146 2 7829 19 0 123.99
Ֆրանկո-պրովանսերեն Mirandés mwl 3204 8002 90 851 1 7327 18 0 25.46
Մալթայերեն Malti mt 3194 14 881 261 923 3 12 696 32 1189 235.66
Ֆրիուլիերեն furlan fur 3178 6973 167 913 1 8583 20 319 34.34
Գուարանի Avañe'ẽ gn 3155 8404 101 747 1 9616 13 0 33.51
Ստորին սորբերեն dolnoserbski dsb 3083 10 123 139 435 2 11 523 24 0 71.82
Չավականո Chavacano de Zamboanga cbk-zam 2981 5092 109 827 1 9256 17 0 10.82
Մալդիվերեն ދިވެހިބަސް dv 2971 10 908 126 628 1 16 474 16 934 82.85
Էքստրեմադուրերեն estremeñu ext 2907 6259 114 234 0 10 358 17 0 24.27
Հին անգլերեն Ænglisc ang 2901 14 372 193 094 1 84 968 38 301 210.07
Կաբիլերեն Taqbaylit kab 2851 10 692 71 052 0 6623 15 0 50.27
Լինգալա lingála ln 2842 8437 117 882 2 7089 18 28 54.15
Ռիփյուարերեն Ripoarisch ksh 2837 10 263 1 599 435 2 14 887 18 0 1067.78
Գագաուզերեն Gagauz gag 2752 6174 66 524 0 7079 15 0 16.66
Շոնա chiShona sn 2730 8098 53 240 0 6903 24 0 25.42
Լաոսերեն ລາວ lo 2669 8758 60 965 0 8559 25 0 36.23
Ֆրանկո-պրովանսերեն arpetan frp 2616 6536 195 672 2 8964 23 0 67.22
Պանագասինաներեն Pangasinan pag 2536 7163 61 891 0 4691 18 0 28.76
Պալի पालि pi 2518 4328 101 965 0 4025 8 0 12.17
Ավարերեն авар av 2305 9252 64 580 1 7859 21 0 63.4
Կալմիկերեն хальмг xal 2070 9618 81 887 2 6126 14 0 113.2
Պֆալցի գերմաներեն Pälzisch pfl 2068 4749 58 883 6 5982 16 0 20.84
Ղարաչայ-բալկարերեն къарачай-малкъар krc 2017 13 172 109 181 1 5990 16 0 253.53
Հավայիերեն Hawaiʻi haw 2000 4674 72 674 0 8609 12 0 27.79
Բուրյաթերեն буряад bxr 1920 6895 50 965 0 7909 15 0 49.63
Կարակալպակերեն Qaraqalpaqsha kaa 1887 4694 44 600 1 6382 14 0 21.02
Կինյառուանդա Kinyarwanda rw 1805 5008 78 192 0 6333 8 0 49.17
Փենսիլվանիայի գերմաներեն Deitsch pdc 1793 5404 108 145 0 20 218 22 0 81.17
Պապյամենտու Papiamentu pap 1777 4345 79 719 1 7078 20 0 38.32
Բանջարերեն Bahasa Banjar bjn 1722 11 838 62 018 2 7275 18 1 180.8
Տոնգերեն lea faka-Tonga to 1688 4927 36 941 1 5197 12 0 27.61
Նովիալ Novial nov 1649 4099 186 663 2 6448 15 0 100.52
Կալաալիսուտ kalaallisut kl 1644 4774 73 382 2 7884 15 0 55.72
Արամեերեն ܐܪܡܝܐ arc 1620 5844 92 734 1 12 812 14 0 107.88
Կաբարդիներեն Адыгэбзэ kbd 1579 6545 42 198 1 5220 15 0 63.77
Հաուսա Hausa ha 1426 3438 34 148 0 6253 20 0 19.77
Թուվայերեն тыва дыл tyv 1396 3709 20 667 0 3356 10 0 15.3
Տեթում tetun tet 1392 3393 61 896 1 5458 13 0 37.7
Թոք փիսին Tok Pisin tpi 1356 6289 81 519 0 7276 13 0 171.55
Կիկույու Gĩkũyũ ki 1341 2730 19 621 0 4188 10 0 7.71
Իգբո Igbo ig 1334 5994 62 490 1 6956 17 0 127.22
Նաուրուերեն Dorerin Naoero na 1280 4944 78 513 1 6117 13 0 130.12
Աբխազերեն Аҧсшәа ab 1222 5573 47 633 1 10 903 20 0 108.36
Առոմաներեն armãneashti roa-rup 1211 4699 258 340 0 9247 11 0 456.09
Լակերեն лакку lbe 1211 10 383 43 762 0 5306 11 0 241.78
Լոջբաներեն la .lojban. jbo 1198 5389 107 898 2 9478 14 0 245.03
Թայիթիերեն reo tahiti ty 1185 3517 50 258 0 4618 12 0 55.34
Կոնգո Kongo kg 1175 2669 42 865 1 5939 13 0 25.96
Մոկշաներեն мокшень mdf 1166 4361 49 990 2 5206 11 0 86.07
Ժոն–գուա Vahcuengh za 1166 2739 38 426 0 5839 9 0 25.53
Վոլոֆ Wolof wo 1152 5381 102 111 2 9129 14 0 255.73
Գանդա Luganda lg 1142 3881 24 804 0 4023 17 0 36.76
Բիսլամա Bislama bi 1100 2686 40 587 0 6423 15 0 31.41
Սրանանտոնգո Sranantongo srn 1057 2616 41 906 0 4403 13 0 34.85
Զուլուերեն isiZulu zu 931 4280 39 976 0 9323 17 0 120.86
Լատգալերեն latgaļu ltg 800 2614 32 676 0 3866 13 0 64.27
Չերոկի ᏣᎳᎩ chr 787 4300 36 572 0 11 132 14 0 169.47
Սամոաներեն Gagana Samoa sm 747 3579 37 355 0 4644 13 0 150.01
Օրոմո Oromoo om 725 3842 25 809 0 4796 14 0 124.17
Թսվանա Setswana tn 627 2560 22 445 1 5104 12 0 83.33
Քոսա isiXhosa xh 615 2564 30 049 1 6115 17 0 117.7
Շերոկի Tsetsêhestâhese chy 609 2036 21 674 0 6382 18 0 58.45
Թվի Twi tw 589 1755 18 162 0 6757 7 0 40.56
Հին սլավոներեն словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ cu 584 4318 74 275 1 15 267 13 0 703.21
Գնչուերեն Romani rmy 583 2358 49 995 0 10 986 9 0 196.54
Թումբուկա chiTumbuka tum 566 1799 24 201 0 3796 9 0 63.84
Նորֆոլկ Norfuk / Pitkern pih 525 2328 41 573 0 6071 16 0 210.62
Գոթերեն 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 498 4038 36 881 0 11 009 12 0 461.51
Ռունդի Kirundi rn 497 1691 19 948 0 4709 8 0 68.09
Պոնտերեն Ποντιακά pnt 449 1849 36 163 0 5910 10 0 190.15
Բամբարա bamanankan bm 428 3033 36 985 1 6616 15 0 451.73
Սուաթի SiSwati ss 424 1976 38 055 2 4644 13 0 258.03
Չամորու Chamoru ch 422 3076 18 627 0 9133 15 0 239.52
Թսոնգա Xitsonga ts 398 2138 30 646 1 4884 11 0 273.97
Ինուկտիտուտ ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut iu 396 3768 38 382 1 10 541 14 0 738.59
Ֆիջիերեն Na Vosa Vakaviti fj 394 1844 35 066 0 4928 13 0 257.55
Հարավային սոթո Sesotho st 388 2837 19 604 0 5537 12 0 275.3
Նյանջա Chi-Chewa ny 375 1714 18 136 1 4310 8 0 134.91
Էվե eʋegbe ee 336 3448 48 557 1 8237 9 0 1208.05
Աքան Akan ak 287 1967 21 079 0 6577 17 0 367.2
Քաշմիրերեն कॉशुर / کٲشُر ks 268 2506 31 495 2 5465 14 0 876.42
Ինուպուա Iñupiak ik 251 2219 35 082 1 4805 8 0 971.92
Սանգո Sängö sg 248 1482 20 627 0 3823 13 0 344.6
Վենդա Tshivenda ve 238 1529 17 520 0 3911 13 0 337.15
Ջոնգքհա ཇོང་ཁ dz 220 1654 28 052 0 5617 7 0 720.58
Ֆուլա Fulfulde ff 216 1663 21 909 0 4756 11 0 591.23
Տիգրինյա ትግርኛ ti 178 1517 20 740 0 4945 11 0 773.65
Քրի Nēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣ cr 126 2927 29 802 1 9032 10 0 5031.62

Տես նաև