Վիքիպեդիա:Վիքիպեդիաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
↱ ՎՊ:ՎՑ

Այս էջի վիճակագրական տվյալները թարմացվում են պարբերաբար։
Բոլոր սյունակները վերադասավորվում են մեծացող և փոքրացող կարգով։

Բոլոր Վիքիպեդիաներն ըստ հոդվածների քանակի[խմբագրել կոդը]

Վերջին անգամ թարմացվել է 2017 թվականի փետրվարի 25-ին՝ Երևանի ժամանակով 22:16-ին։ (Հայերեն Վիքիպեդիայի տվյալները թարմացվում են անմիջապես)

Ընդհանուր Հոդվածներ Էջեր Խմբագրումներ Ադմիններ Մասնակիցներ Ակտիվ
մասնակիցներ
Նիշքեր Խորք
43 814 287 161 432 038 2 325 643 364 3882 66 816 689 313 058 2 433 313 103.82


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
Լեզու Լեզու (տեղական) Վիքի Հոդված Էջ Խմբագրում Ադմին Մասնակից ԱՄ Նիշք Խորք
Անգլերեն English en 5 344 058 41 535 876 876 614 528 1276 30 313 373 139 688 848 017 967.97
Սեբուանո Cebuano ceb 4 053 536 7 324 077 13 147 703 4 32 989 129 0 1.17
Շվեդերեն svenska sv 3 783 249 7 560 344 39 180 598 66 536 606 3326 0 5.17
Գերմաներեն Deutsch de 2 036 099 5 803 987 167 803 960 198 2 590 037 20 546 127 189 99.01
Հոլանդերեն Nederlands nl 1 894 714 3 783 228 49 745 706 45 821 314 4013 20 13.06
Ֆրանսերեն français fr 1 846 737 8 615 318 137 313 754 160 2 724 947 17 783 50 565 214.11
Ռուսերեն русский ru 1 376 207 5 150 240 96 226 879 86 2 057 445 11 550 196 796 140.51
Իտալերեն italiano it 1 337 731 4 698 947 91 437 424 107 1 471 901 8752 135 539 122.85
Իսպաներեն español es 1 318 429 5 776 257 96 844 048 71 4 518 918 17 024 0 191.67
Վարայերեն Winaray war 1 262 277 2 872 959 6 293 593 2 31 194 77 46 3.57
Լեհերեն polski pl 1 209 327 2 591 664 48 561 290 105 801 649 4510 0 24.48
Վիետնամերեն Tiếng Việt vi 1 153 993 3 448 611 26 349 682 23 531 855 1547 22 800 30.21
Ճապոներեն 日本語 ja 1 050 874 3 066 869 64 142 342 48 1 182 565 12 721 84 243 76.97
Պորտուգալերեն português pt 957 754 4 300 548 49 109 325 71 1 899 069 6689 42 352 139.11
Չինարեն 中文 zh 928 201 4 896 309 44 605 958 83 2 345 960 6967 44 431 166.5
Ուկրաիներեն українська uk 682 846 2 054 716 20 003 623 43 348 183 3083 85 537 39.29
Կատալաներեն català ca 535 093 1 338 586 18 539 955 28 250 012 1786 9974 31.23
Պարսկերեն فارسی fa 524 488 3 421 562 23 841 476 34 629 234 4192 42 715 212.6
Արաբերեն العربية ar 468 175 2 717 041 25 392 830 34 1 292 107 4515 29 815 215.64
Նորվեգերեն norsk bokmål no 462 423 1 199 793 17 124 583 44 382 831 1637 1 36.29
Սերբա-խորվաթերեն srpskohrvatski / српскохрватски sh 437 617 4 558 257 40 741 639 10 102 808 206 8338 792.47
Ֆիններեն suomi fi 409 327 1 107 647 17 138 412 38 338 808 1826 47 644 45.03
Հունգարերեն magyar hu 404 380 1 162 654 19 123 301 31 339 819 1774 26 641 57.83
Ինդոնեզերեն Bahasa Indonesia id 394 156 2 118 958 13 562 855 32 854 187 2433 61 564 122.57
Չեխերեն čeština cs 375 001 994 646 14 707 871 26 362 137 2184 1 40.37
Ռումիներեն română ro 374 768 1 718 488 11 366 905 20 394 889 910 36 096 85.03
Կորեերեն 한국어 ko 373 701 1 440 427 20 212 770 32 441 485 2169 13 023 114.34
Սերբերեն српски / srpski sr 345 505 1 263 750 12 768 722 17 194 988 816 27 845 71.37
Թուրքերեն Türkçe tr 292 036 1 476 643 19 199 903 27 943 043 3371 29 749 213.94
Մալայերեն Bahasa Melayu ms 287 178 778 843 4 285 750 18 187 739 411 21 798 16.13
Բասկերեն euskara eu 277 748 683 274 5 910 501 13 73 890 321 0 18.44
Էսպերանտո Esperanto eo 237 487 519 611 6 180 644 19 128 611 356 4421 16.79
Բուլղարերեն български bg 227 537 505 447 8 164 334 27 208 924 846 1218 24.1
Դանիերեն dansk da 223 980 757 479 8 913 635 27 288 079 1120 0 66.76
Մինանգկաբաու Baso Minangkabau min 221 972 316 601 1 539 316 3 5413 24 106 0.88
Ղազախերեն қазақша kk 218 100 501 388 2 635 603 16 64 672 267 9438 8.87
Սլովակերեն slovenčina sk 216 479 470 062 6 476 242 8 138 182 551 0 18.9
Հայերեն Հայերեն hy 216 442 697 645 5 043 766 10 58 120 579 6227 35.74
Մին նան Bân-lâm-gú zh-min-nan 203 057 619 016 1 571 904 5 27 978 65 361 10.66
Եբրայերեն עברית he 202 529 859 700 21 165 730 43 326 959 2923 48 655 259.22
Լիտվերեն lietuvių lt 181 098 419 313 5 321 376 15 106 397 350 19 227 21.96
Խորվաթերեն hrvatski hr 172 229 459 863 5 019 343 25 174 610 546 14 749 30.44
Չեչեներեն нохчийн ce 160 122 182 202 1 708 520 3 13 727 40 245 0.18
Սլովեներեն slovenščina sl 154 831 364 479 4 963 299 26 151 997 396 7415 24.97
Էստոներեն eesti et 154 524 392 945 4 713 863 32 96 605 555 2632 28.56
Գալիսերեն galego gl 136 540 324 989 4 309 500 12 73 880 315 9682 25.26
Նորվեգերեն նյունորսկ norsk nynorsk nn 132 465 311 399 2 938 323 25 77 332 190 16 17.22
Ուզբեկերեն oʻzbekcha/ўзбекча uz 128 881 615 697 2 654 624 8 30 715 102 372 61.52
Հունարեն Ελληνικά el 128 011 394 625 6 393 604 20 214 812 1070 15 529 70.28
Բելառուսերեն беларуская be 126 890 407 315 2 629 065 9 65 020 237 2272 31.52
Լատիներեն Latina la 126 253 243 587 3 338 862 17 92 017 184 0 11.84
Պարզ անգլերեն Simple English simple 123 319 415 923 5 596 135 16 583 402 871 37 75.75
Վոլապուկ Volapük vo 120 479 249 466 3 311 281 2 22 103 34 0 15.21
Հինդի हिन्दी hi 117 271 644 703 3 507 563 7 263 838 1122 2810 110.05
Ուրդու اردو ur 115 155 632 238 5 407 589 14 61 932 191 4516 172.46
Թայերեն ไทย th 114 855 634 853 7 212 037 15 283 809 1171 31 804 232.86
Ադրբեջաներեն azərbaycanca az 114 786 298 813 4 056 571 14 126 214 704 17 808 34.89
Վրացերեն ქართული ka 113 103 313 177 3 326 441 3 86 876 258 12 766 33.24
Թամիլերեն தமிழ் ta 91 454 272 797 2 273 928 37 109 030 307 7836 32.77
Ուելսերեն Cymraeg cy 90 331 199 141 5 809 298 15 40 563 115 16 242 42.33
Մակեդոներեն македонски mk 88 534 407 006 4 359 882 15 65 177 197 7329 138.61
Մալգաշերեն Malagasy mg 83 434 218 092 836 372 2 14 103 43 4 9.99
Աքվիտաներեն occitan oc 82 701 137 773 2 201 328 4 28 902 102 872 7.09
Լատվիերեն latviešu lv 75 891 306 045 2 739 603 12 63 849 268 19 201 82.33
Բոսնիերեն bosanski bs 73 443 350 851 3 026 614 10 93 503 176 24 119 123.08
Նևարի नेपाल भाषा new 72 123 196 037 842 569 1 15 917 20 0 12.69
Թաթարերեն татарча/tatarça tt 70 261 169 756 2 189 239 3 22 252 88 3550 25.86
Տաջիկերեն тоҷикӣ tg 67 713 137 479 861 761 5 16 462 74 318 6.65
Թելուգու తెలుగు te 66 542 212 847 2 054 804 16 60 306 153 10 788 46.67
Թագալոգ Tagalog tl 66 212 211 865 1 623 232 13 80 713 121 1963 37.08
Ալբաներեն shqip sq 64 574 176 373 1 868 261 10 90 805 291 11 454 31.75
Պյեմոնտերեն Piemontèis pms 64 047 97 232 863 788 9 15 988 32 2079 2.38
Ղրղզերեն Кыргызча ky 62 712 80 530 260 805 4 15 081 74 2663 0.26
Բրետոներեն brezhoneg br 61 348 121 568 1 818 197 8 41 897 98 5403 14.41
Բելառուսերեն беларуская (тарашкевіца)‎ be-tarask 60 251 156 315 1 959 993 5 48 763 113 1528 31.87
Կանտոներեն 粵語 zh-yue 51 248 142 084 1 108 159 9 133 104 221 1112 24.5
Հայիթերեն Kreyòl ayisyen ht 51 150 62 270 697 237 0 16 326 42 0 0.53
Ճավայերեն Basa Jawa jv 49 702 130 069 1 139 376 7 29 830 54 5281 22.9
Աստուրերեն asturianu ast 48 458 75 275 1 035 773 9 35 677 88 0 4.21
Բենգալերեն বাংলা bn 48 287 498 828 2 598 747 18 139 028 1473 4050 453.55
Լյուքսեմբուրգերեն Lëtzebuergesch lb 48 151 106 644 2 062 849 5 33 390 82 2464 28.54
Մալայալամ മലയാളം ml 47 915 318 483 2 517 794 19 89 905 265 5088 252.08
Մարաթի मराठी mr 46 064 188 524 1 489 020 10 72 708 275 20 056 75.54
Աֆրիկաանս Afrikaans af 43 930 105 820 1 585 915 11 85 650 163 7558 29.75
Արևմտյան փենջաբերեն پنجابی pnb 43 662 58 339 505 661 2 17 077 35 238 0.98
Շոտլանդերեն Scots sco 42 408 154 253 588 532 5 37 001 85 840 26.54
Իսլանդերեն íslenska is 41 949 113 407 1 608 747 25 52 190 177 3003 41.16
Իռլանդերեն Gaeilge ga 39 397 63 883 845 007 8 28 678 72 1208 5.11
Չուվաշերեն Чӑвашла cv 38 138 61 347 604 381 2 19 422 56 561 3.65
Բաշկիրերեն башҡортса ba 37 419 106 374 664 179 7 16 877 105 1243 21.2
Արևմտաֆրիզերեն Frysk fy 37 193 97 075 859 364 9 24 313 58 6001 22.95
Սուահիլի Kiswahili sw 35 326 84 067 1 033 890 9 26 254 72 1916 23.41
Բիրմաներեն မြန်မာဘာသာ my 34 919 66 481 356 696 5 41 511 73 3447 4.38
Լոմբարդերեն lumbaart lmo 34 790 92 005 1 095 157 6 18 372 63 4430 32.19
Արագոներեն aragonés an 31 888 102 983 1 633 831 6 42 422 67 1179 78.86
Յորուբա Yorùbá yo 31 529 54 167 562 056 1 14 640 28 174 5.35
Նեպալերեն नेपाली ne 29 977 81 754 601 364 10 31 424 132 573 21.94
Իդո Ido io 26 918 40 764 906 861 4 20 635 34 1 5.89
Գուջարաթի ગુજરાતી gu 26 848 69 105 467 767 4 32 996 75 87 16.77
Ստորին սաքսոներեն Plattdüütsch nds 25 826 68 964 813 077 4 28 352 63 0 32.89
Սիցիլերեն sicilianu scn 25 379 57 173 754 220 7 24 831 29 1410 20.7
Բիշնուպրիա বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 069 57 522 806 099 1 16 251 13 49 23.48
Փենջաբերեն ਪੰਜਾਬੀ pa 24 782 83 746 370 525 7 17 087 87 1158 25.05
Քրդերեն Kurdî ku 22 706 57 872 714 165 3 30 449 66 629 29.6
Ալեմաներեն Alemannisch als 22 594 50 276 759 726 8 53 648 81 415 22.68
Բավարերեն Boarisch bar 22 093 87 921 631 356 6 35 214 67 1143 63.75
Կաննադա ಕನ್ನಡ kn 21 677 76 197 682 776 4 36 693 667 3230 56.68
Կեչուա Runa Simi qu 20 039 51 919 662 995 2 16 906 27 0 32.32
Ինտերլինգուա interlingua ia 19 678 31 523 564 459 6 26 236 37 0 6.49
Սունդաներեն Basa Sunda su 19 257 45 673 507 276 7 16 358 40 538 20.9
Սորանի քրդերեն کوردیی ناوەندی ckb 18 609 106 841 540 601 6 25 502 105 668 113.75
Մոնղոլերեն монгол mn 16 813 52 939 519 451 6 43 578 113 1445 45.3
Եգիպտական արաբերեն مصرى arz 16 357 134 605 801 770 6 84 085 75 1460 311.29
Ժեմատերեն žemaitėška bat-smg 16 015 26 749 356 721 4 16 106 19 109 5.99
Ազարերեն تۆرکجه azb 14 693 24 514 126 834 3 4550 45 0 2.31
Նապոլերեն Napulitano nap 14 434 26 329 699 607 1 15 998 18 368 18.05
Վալոներեն walon wa 14 409 37 154 331 839 1 13 439 19 2181 22.25
Գայելյան շոտլանդերեն Gàidhlig gd 14 368 29 860 542 127 5 14 802 45 348 21.11
Բուգի ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ bug 14 118 18 310 198 464 0 8197 13 0 0.96
Իդիշ ייִדיש yi 13 744 38 155 534 675 3 25 655 46 1096 44.21
Ամհարերեն አማርኛ am 13 359 43 087 348 817 3 22 429 34 1598 40.09
Բանյումասաներեն Basa Banyumasan map-bms 13 284 27 290 210 148 2 8904 13 487 8.56
Սինհալերեն සිංහල si 13 230 61 335 400 546 2 28 459 77 4215 86.34
Ֆարյորերեն føroyskt fo 12 450 37 275 342 215 2 15 781 42 0 36.5
Մազանդարաներեն مازِرونی mzn 12 372 26 190 138 416 3 12 499 27 210 6.59
Օրիյա ଓଡ଼ିଆ or 12 253 53 999 265 657 4 13 116 65 119 57.11
Լիմբուրգերեն Limburgs li 11 620 54 702 428 173 5 15 723 36 624 107.6
Յակուտերեն саха тыла sah 11 079 37 127 351 996 3 12 580 55 1768 52.41
Վերին սորբերեն hornjoserbsce hsb 11 071 28 617 355 883 3 14 782 31 133 31.24
Վենետիկերեն vèneto vec 10 877 33 375 600 343 3 17 620 33 684 76.96
Սանսկրիտ संस्कृतम् sa 10 745 47 346 416 936 6 18 892 75 433 102.18
Իլոկաներեն Ilokano ilo 10 461 44 837 307 936 2 9345 23 0 74.16
Մայթիլի मैथिली mai 10 396 23 140 111 754 3 3060 28 33 7.26
Օսերեն Ирон os 10 383 39 578 486 349 3 15 060 28 227 97.16
Լեռնային մարիերեն кырык мары mrj 10 165 14 447 91 825 0 5431 15 0 1.13
Ֆիջիական հնդկերեն Fiji Hindi hif 9646 26 031 245 115 1 16 103 21 193 27.17
Դաշտային Մարիերեն олык марий mhr 9415 20 430 150 874 1 7600 30 0 10.11
Մեգրելերեն მარგალური xmf 9318 23 941 128 674 2 8074 20 0 13.24
Տարանտիներեն tarandíne roa-tara 9229 17 047 136 212 1 6676 17 291 5.73
Բհոջպուրի भोजपुरी bh 8675 37 078 404 583 2 9908 26 41 116.97
Էմիլիանո-ռոմանյոլո emiliàn e rumagnòl eml 8670 26 227 117 483 2 12 266 20 1593 18.37
Նահուատլ Nāhuatl nah 8639 21 891 440 723 3 13 724 22 174 47.37
Կապամպանգան Kapampangan pam 8525 18 143 276 814 2 12 285 27 454 19.42
Փուշթու پښتو ps 7991 23 445 201 532 1 13 348 45 1383 32.15
Հյուսիսային սոթո Sesotho sa Leboa nso 7642 9359 35 961 0 2745 11 0 0.19
Զազակի Zazaki diq 7540 24 442 387 951 3 14 787 46 215 79.76
Հակ–Կա 客家語/Hak-kâ-ngî hak 7387 14 406 110 930 0 18 406 22 0 6.95
Սինդհի سنڌي sd 7337 23 903 91 001 1 6623 47 0 19.41
Հյուսիսային սաամի sámegiella se 7278 16 944 289 156 4 15 164 22 0 30.1
Մաորի Māori mi 7112 13 322 148 338 4 8047 18 0 8.49
Բիկոլերեն Bikol Central bcl 7020 11 907 172 901 1 10 567 17 905 7.04
Հոլանդական սաքսոներեն Nedersaksies nds-nl 6724 16 617 316 717 6 15 120 20 612 41.26
Գան 贛語 gan 6367 33 076 409 918 2 26 311 18 149 218.09
Գելերեն گیلکی glk 6076 12 338 51 403 2 8640 14 807 4.43
Արևմտյան ֆլամանդերեն West-Vlams vls 5988 17 732 303 902 3 13 907 31 503 65.92
Ռուսիներեն русиньскый rue 5963 10 098 109 787 0 12 755 21 0 5.23
Տիբեթերեն བོད་ཡིག bo 5717 15 571 132 065 0 14 807 19 0 25.2
Վու 吴语 wuu 5692 14 848 243 250 3 48 912 23 246 42.39
Սիլեզերեն ślůnski szl 5496 13 954 239 826 2 12 254 24 0 40.7
Վիրուերեն Võro fiu-vro 5449 9774 177 727 2 8056 13 211 11.46
Սարդիներեն sardu sc 5447 12 843 154 121 2 10 979 19 121 22.12
Կորսիկերեն corsu co 5425 13 548 369 301 1 11 759 29 0 61.11
Վեպսերեն vepsän kel’ vep 5340 13 342 90 119 0 6775 22 0 15.17
Հյուսիսային լուրերեն لۊری شومالی lrc 5280 8664 66 234 1 1709 19 0 3.14
Թուրքմեներեն Türkmençe tk 5193 12 824 207 169 0 13 574 36 311 34.88
Դասական չինարեն 文言 zh-classical 5150 69 015 264 475 4 62 953 66 0 589.32
Քաշուբերեն kaszëbsczi csb 5128 8298 177 844 2 9616 21 0 8.19
Ղրիմի թաթարերեն qırımtatarca crh 5115 17 806 137 898 1 10 256 21 0 47.68
Քհմերերեն ភាសាខ្មែរ km 5030 24 688 191 688 5 19 971 80 1198 118.59
Մեներեն Gaelg gv 4955 17 619 307 186 2 11 231 24 181 113.89
Կոմիերեն коми kv 4934 10 847 133 902 0 8000 26 0 17.73
Հյուսիսային ֆարյորերեն Nordfriisk frr 4712 15 672 115 610 3 8727 15 624 39.91
Ասամերեն অসমীয়া as 4470 37 560 165 807 3 15 605 41 1374 241.91
Սեֆարդերեն Ladino lad 4421 13 411 187 627 4 11 791 21 24 57.85
Զեյլանդերեն Zeêuws zea 4369 8146 105 680 4 7079 13 0 9.7
Սոմալիերեն Soomaaliga so 4363 16 871 166 588 1 15 882 54 1 81.15
Մին Դոնգ Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 4239 9364 51 650 3 11 304 14 0 8.06
Աչեհերեն Acèh ace 4077 9810 102 180 1 13 796 20 0 20.6
Այմարերեն Aymar aru ay 3903 7947 83 367 0 9791 24 0 11.26
Ուդմուրտերեն удмурт udm 3875 9623 111 671 4 7927 16 9 25.53
Կոռներեն kernowek kw 3755 8216 177 318 0 8083 13 0 30.46
Սաթերլանդֆրիզերեն Seeltersk stq 3754 9122 120 485 3 7994 17 442 27.01
Նորմաներեն Nouormand nrm 3621 8032 205 992 0 7901 16 0 38.06
Լեզգիերեն лезги lez 3621 8023 66 030 4 5087 22 8 12.16
Ինտերլինգուե Interlingue ie 3595 6569 125 983 0 9415 20 0 13.12
Էրզյաներեն эрзянь myv 3511 8043 88 631 3 6176 23 0 18.36
Պերմյակ կոմիերեն Перем Коми koi 3429 7126 55 904 0 4778 12 0 9.12
Ռոմանշերեն rumantsch rm 3417 8487 155 842 3 10 370 20 52 40.43
Պիկարդերեն Picard pcd 3402 7629 56 494 1 6962 21 51 11.43
Ույղուրերեն ئۇيغۇرچە / Uyghurche ug 3273 11 629 150 502 1 11 959 18 295 84.35
Ջենովերեն Ligure lij 3236 13 534 166 405 1 7600 16 0 124.52
Մալթայերեն Malti mt 3190 14 853 261 508 4 12 338 28 1189 235.35
Ֆրիուլիերեն furlan fur 3173 7179 167 582 1 8421 16 319 37.21
Գուարանի Avañe'ẽ gn 3133 8596 101 304 1 9333 19 0 35.83
Գոան կոնկանի गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni gom 3119 7097 153 018 1 2062 105 0 35.07
Ստորին սորբերեն dolnoserbski dsb 3071 10 099 139 253 2 11 263 14 0 72.22
Մալդիվերեն ދިވެހިބަސް dv 2970 10 951 126 487 1 16 139 13 984 83.41
Չավականո Chavacano de Zamboanga cbk-zam 2967 5081 109 663 1 9107 11 0 10.96
Էքստրեմադուրերեն estremeñu ext 2899 6243 114 036 0 10 127 23 0 24.3
Հին անգլերեն Ænglisc ang 2861 14 228 192 591 1 83 665 39 301 213.67
Կաբիլերեն Taqbaylit kab 2842 10 620 70 746 0 6436 24 0 49.9
Ֆրանկո-պրովանսերեն Mirandés mwl 2828 7473 90 023 1 7146 14 0 32.5
Ռիփյուարերեն Ripoarisch ksh 2825 10 257 1 599 290 2 14 592 12 0 1079.15
Լինգալա lingála ln 2786 8313 117 541 2 6868 15 28 55.65
Գագաուզերեն Gagauz gag 2744 6158 66 319 0 6811 16 0 16.67
Շոնա chiShona sn 2678 7915 52 658 0 6666 14 0 25.44
Նավահո Diné bizaad nv 2656 13 504 159 670 2 9126 17 342 197.24
Ֆրանկո-պրովանսերեն arpetan frp 2611 6503 195 380 2 8752 19 0 66.76
Պանագասինաներեն Pangasinan pag 2526 7370 61 574 0 4570 8 0 30.72
Պալի पालि pi 2517 4334 101 931 0 3933 8 0 12.26
Ավարերեն авар av 2302 9124 64 118 1 7696 27 0 61.72
Կալմիկերեն хальмг xal 2073 9527 80 723 2 6013 12 0 109.55
Պֆալցի գերմաներեն Pälzisch pfl 2067 4742 58 772 6 5837 16 0 20.76
Ղարաչայ-բալկարերեն къарачай-малкъар krc 2016 13 143 109 067 1 5858 16 0 252.8
Հավայիերեն Hawaiʻi haw 1976 4678 72 537 0 8418 13 0 28.99
Կարակալպակերեն Qaraqalpaqsha kaa 1956 4764 44 376 1 6222 15 0 19.2
Բուրյաթերեն буряад bxr 1873 6671 50 119 1 7744 20 0 49.3
Կինյառուանդա Kinyarwanda rw 1804 5001 78 107 0 6210 11 0 49.05
Փենսիլվանիայի գերմաներեն Deitsch pdc 1790 5409 107 913 0 19 686 17 0 81.55
Պապյամենտու Papiamentu pap 1770 4515 79 325 1 6901 18 0 42.26
Բանջարերեն Bahasa Banjar bjn 1711 11 455 61 472 2 7095 14 1 174.04
Տոնգերեն lea faka-Tonga to 1688 5679 36 156 1 5087 9 0 35.59
Նովիալ Novial nov 1645 4309 186 378 2 6313 17 0 113.44
Կալաալիսուտ kalaallisut kl 1643 4771 73 294 2 7734 13 0 55.68
Լաոսերեն ລາວ lo 1623 7333 57 793 0 8304 19 0 97.55
Արամեերեն ܐܪܡܝܐ arc 1617 5495 92 306 1 12 570 16 0 96.62
Կաբարդիներեն Адыгэбзэ kbd 1569 6273 41 498 2 5069 10 0 59.46
Հաուսա Hausa ha 1410 3388 33 984 0 6043 15 0 19.74
Տեթում tetun tet 1390 3384 61 828 1 5331 17 0 37.6
Թուվայերեն тыва дыл tyv 1366 3304 19 579 0 3222 12 0 11.93
Թոք փիսին Tok Pisin tpi 1351 6290 81 382 0 7131 15 0 172.92
Կիկույու Gĩkũyũ ki 1339 2721 19 583 0 4103 9 0 7.67
Իգբո Igbo ig 1308 5916 62 050 1 6767 14 0 130.17
Նաուրուերեն Dorerin Naoero na 1269 4980 78 378 1 5996 15 0 134.59
Աբխազերեն Аҧсшәа ab 1217 5321 47 239 1 10 696 21 0 100.96
Լակերեն лакку lbe 1210 10 208 43 510 0 5219 11 0 235.71
Առոմաներեն armãneashti roa-rup 1206 4710 258 264 0 9092 14 0 462.89
Լոջբաներեն la .lojban. jbo 1197 5415 107 795 2 9228 16 0 247.19
Թայիթիերեն reo tahiti ty 1179 3600 50 130 0 4514 9 0 58.72
Կոնգո Kongo kg 1170 2668 42 800 1 5808 13 0 26.3
Ժոն–գուա Vahcuengh za 1161 2730 38 381 0 5687 11 0 25.68
Գանդա Luganda lg 1135 3826 24 045 0 3925 15 0 35.33
Մոկշաներեն мокшень mdf 1133 4000 49 088 2 5091 10 0 78.58
Վոլոֆ Wolof wo 1132 5359 102 001 2 8960 16 0 265.39
Սրանանտոնգո Sranantongo srn 1047 2598 41 708 0 4258 7 0 35.23
Զուլուերեն isiZulu zu 919 4234 39 806 0 9084 21 0 122.33
Բիսլամա Bislama bi 826 2391 39 767 0 6260 16 0 59.71
Լատգալերեն latgaļu ltg 797 2603 32 600 0 3761 12 0 64.31
Չերոկի ᏣᎳᎩ chr 785 4317 36 435 0 10 871 13 0 170.86
Սամոաներեն Gagana Samoa sm 745 3687 37 175 0 4554 9 0 157.24
Օրոմո Oromoo om 725 3852 25 636 0 4672 11 0 123.81
Թսվանա Setswana tn 620 2554 22 346 1 4929 13 0 85.14
Շերոկի Tsetsêhestâhese chy 607 2034 21 621 0 6262 12 0 58.75
Քոսա isiXhosa xh 604 2619 29 893 0 5957 16 0 127.03
Թվի Twi tw 584 1734 18 080 0 6604 14 0 40.43
Գնչուերեն Romani rmy 583 2495 49 819 0 10 772 12 0 214.76
Հին սլավոներեն словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ cu 582 4316 74 165 1 14 991 18 0 707.33
Թումբուկա chiTumbuka tum 564 1793 24 169 0 3727 6 0 64.01
Նորֆոլկ Norfuk / Pitkern pih 514 2346 41 373 0 5904 16 0 224.03
Ռունդի Kirundi rn 495 1687 19 919 0 4612 6 0 68.47
Գոթերեն 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 493 4022 36 821 1 10 762 6 0 469.1
Պոնտերեն Ποντιακά pnt 448 1844 36 099 1 5759 10 0 190.09
Սուաթի SiSwati ss 421 1888 37 910 3 4548 13 0 243.81
Չամորու Chamoru ch 419 3071 18 543 0 8928 11 0 241.89
Բամբարա bamanankan bm 411 3070 36 799 1 6521 13 0 501.71
Թսոնգա Xitsonga ts 392 2131 30 558 1 4758 11 0 282.21
Ինուկտիտուտ ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut iu 391 3757 38 301 1 10 309 19 0 755.52
Հարավային սոթո Sesotho st 384 2927 19 437 0 5423 13 0 291.23
Նյանջա Chi-Chewa ny 364 1703 18 039 1 4199 12 0 143.34
Ֆիջիերեն Na Vosa Vakaviti fj 340 1819 34 463 0 4846 10 0 358.51
Էվե eʋegbe ee 334 3541 48 396 1 7960 11 0 1260.05
Աքան Akan ak 271 1860 20 852 0 6431 17 0 385.43
Քաշմիրերեն कॉशुर / کٲشُر ks 268 2512 31 435 2 5369 11 0 877.34
Սանգո Sängö sg 247 1488 20 563 0 3760 7 0 348.85
Ինուպուա Iñupiak ik 246 2202 34 970 0 4694 8 0 1004.03
Վենդա Tshivenda ve 238 1527 17 486 0 3823 10 0 335.89
Ջոնգքհա ཇོང་ཁ dz 217 1648 28 017 0 5502 8 0 739.31
Ֆուլա Fulfulde ff 213 1676 21 804 0 4643 11 0 613.75
Տիգրինյա ትግርኛ ti 175 1507 20 681 0 4812 10 0 795.04
Քրի Nēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣ cr 125 2921 29 722 1 8799 14 0 5090.97

Տես նաև[խմբագրել կոդը]