Վիշապի ցանկությունը

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Picto infobox cinema.png
Վիշապի ցանկությունը
անգլ.՝ Wish Dragon
ԵրկիրՄիացյալ Նահանգներ, Չինաստան
Ժանրկինոկատակերգություն և համակարգչային մուլտֆիլմ
Թվականհունիսի 11, 2021
Պրեմիերա2021
Լեզուանգլերեն, չինարեն
ՌեժիսորՔրիս Ափելհանս
ՊրոդյուսերՔրիս Բրեմբլ, Արոն Ուարներ, Ջեքի Չան, Քի Ջիանհոնգ
Սցենարի հեղինակՔրիս Ափելհանս
ԴերակատարներՋեքի Չան, Կոստանս Վու, Ջոն Չո, Ուիլ Յուն Լի, Ջիմմի Ուոնգ, Բոբբի Լի
ԵրաժշտությունՖիլիպ Քլեյն
ԿինոընկերությունԿոլումբիա ընկերություն, Սոնի Անիմացիոն ընկերություն, Բեյս FX, Պեկինի Sparkle Roll Media ընկերություն, Flagship Entertainment խումբ, Boss Collaboration, Tencent Pictures, Cultural Investment Holdings
Պաշտոնական կայքէջ

Վիշապի ցանկությունը առաջիկայում ներկայացվող համակարգչային անիմացիոն կատագերկական ֆիլմ է, որի հեղինակն ու ռեժիսորը Քրիս Ափելհանսն է։ Արտադրված է Columbia Pictures, Sony Pictures Animation, Base FX, Beijing Sparkle Roll Media Corporation, Flagship Entertainment Group, Boss Collaboration, Tencent Pictures և Cultural Investment Holdings ընկերությունների կողմից, ֆիլմում նկարահանվելու են Ջեքի Չանը (ով նաև ֆիլմարտադրողն է), Կոստանս Վուն, Ջոն Չոն, Ուիլ Յուն Լին, Ջիմի Ուոնգը և Բոբի Լին[1]։ Կերպարները կհնչեն ֆիլմի ինչպես չինական, այնպես էլ անգլերեն տարբերակներում[2]։

Ֆիլմը նախատեսվում է թողարկել Չինաստանում և Միացյալ Նահանգներում 2021 թվականին Sony Pictures ընկերության կողմից։

Նախադրյալ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

«Ժամանակակից Չինաստանում շշի մեջ ջինի վերապատմումը» պատմությունը հիմնված է Քրիս Ափելհանսի (ով նաև ֆիլմի ռեժիսորն է լինելու) օրիգինալ պատմության վրա[3]։ Ժամանակակից հեքիաթն առաջ է քաշում բարոյական խնդիրներ, որոնք առաջանում են տղայի և ցանկոթյուններ իրականացնող վիշապի հանդիպման ժամանակ[2]։

Դերերում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտադրություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Վիշապի ցանկությունը VFX ֆիրմայի Base FX մաս համարվող նոր Base անիմացիոն ընկերության առաջին արտադրած ֆիլմն է։ Ֆիլմի և Base անիմացիոն ստուդիայի նպատակն է «Չինաստանում համաշխարհային կարգի անիմացիա ստեղծել Չինաստանի և ողջ աշխարհի համար»։ Ռեժիսոր Քրիս Ափելհանսը «ցանկանում էր ֆիլմը նկարահանել Չինաստանում ցամաքային Չինաստանի ստեղծագործական ուժեղ թիմով, միջազգային տաղանդավոր դերասանական կազմով և կենտրոնանալով ժամանակակից Չինաստանի հույսերի ու երազանքների վրա»[2]։ Ֆիլմը Ափելհանսի ռեժիսորական առաջին աշխատանքն է[4]։

Թողարկում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Վիշապի ցանկությունը իսկզբանե պլանավորված էր թողարկել 2019 թվականի հուլիսի 26-ին Չինաստանում և ԱՄՆ-ում, բայց Աննեսիի անիմացիոն կինոնկարների միջազգային փառատոնում հաստատվեց, որ այն հետաձգվել է մինչև 2020 թվականը[5]։ 2020 թվականի հոկտեմբերին հաստատվեց, որ ֆիլմը կթողարկվի 2021 թվականին[6]։

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. N'Duka Amanda (April 17, 2018)։ «Jackie Chan, Constance Wu & More Join The Sony/China Co-Produced Animated Film ‘Wish Dragon’»։ Deadline Hollywood։ Վերցված է April 17, 2018 
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 "Jackie Chan, China’s BaseFX Making ‘Wish Dragon’ for Sony Animation", Variety, Patrick Frater, April 23, 2018
  3. "Sony Pictures Animation To Release ‘Wish Dragon’", Cartoon Brew, Amid Amidi, April 18, 2018
  4. Perkins Chris (June 11, 2020)։ «First 'Wish Dragon' Trailer Appears»։ AnimationForAdults.com։ Վերցված է October 20, 2020 
  5. "Sony Pictures Animation Links to Tencent, Sets New ‘Boondocks,’ Tartakovsky Duo", Variety, John Hopewell, June 12, 2019
  6. RadSechrist (October 19, 2020)։ «I was head of story on this movie back before Kipo, comes out next year. Love the design of this poster.» (Թվիթ)։ Արխիվացված է օրիգինալից October 21, 2020-ին 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]