Սևիլյա պրովինցիայի մունիցիպալիտետների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Սևիլյա պրովինցիայի մունիցիպալիտետներ

Հետևյալ ցանկում ներկայացված են Իսպանիայի Անդալուսիա ինքնավար համայնքի Սևիլյա պրովինցիայի 105 մունիցիպալիտետների անվանումները հայերեն ու իսպաներեն և նրանց բնակչության թիվը` խմբավորած ըստ շրջանների (կոմարկաներ)[1]:

Մունիցիպալիտետ Իսպաներեն անվանում Բնակչություն (2017)[2]
Ալխարաֆե շրջան (Aljarafe)
Ալբայդա դել Ալխարաֆե Albaida del Aljarafe 3.137
Ասնալկասար Aznalcázar 4.493
Բենակասոն Benacazón 7.167
Բոլյուլոս դե լա Միտասյոն Bollullos de la Mitación 10.512
Կառիոն դե լոս Սեսպեդես Carrión de los Céspedes 2.524
Կաստիլյեխա դել Կամպո Castilleja del Campo 628
Ուևար դել Ալխարաֆե Huévar del Aljarafe 2.883
Օլիվարես Olivares 9.422
Պիլաս Pilas 13.988
Սանլուկար լա Մայոր Sanlúcar la Mayor 13.583
Ումբրետե Umbrete 8.695
Վիլյամանրիկե դե լա Կոնդեսա Villamanrique de la Condesa 4.454
Վիլյանուևա դել Արիսկալ Villanueva del Ariscal 6.573
Բախո Գվադալկիվիր շրջան (Bajo Guadalquivir)
Էլ Կորոնիլ El Coronil 4.830
Էլ Կուերվո դե Սևիլյա El Cuervo de Sevilla 8.698
Լաս Կաբեսաս դե Սան Խուան Las Cabezas de San Juan 16.418
Լեբրիխա Lebrija 27.410
Լոս Մոլարես Los Molares 3.455
Լոս Պալասիոս ի Վիլյաֆրանկա Los Palacios y Villafranca 38.246
Ուտրերա Utrera 52.701
Էսիխա շրջան (Écija)
Էսիխա Écija 40.087
Լա Լուիսիանա La Luisiana 4.569
Կանյադա Ռոսալ Cañada Rosal 3.307
Ֆուենտես դե Անդալուսիա Fuentes de Andalucía 7.149
Կամպինյա դե Կարմոնա շրջան (Campiña de Carmona)
Էլ Վիսո դել Ալկոր El Viso del Alcor 19.234
Լա Կամպանա La Campana 5.349
Կարմոնա Carmona 28.540
Մայրենա դել Ալկոր Mairena del Alcor 23.222
Կամպինյա դե Մորոն ի Մարչենա շրջան (Campiña de Morón y Marchena)
Արաալ Arahal 19.532
Լա Պուեբլա դե Կասալյա La Puebla de Cazalla 11.081
Կորիպե Coripe 1.298
Մարչենա Marchena 19.691
Մոնտելյանո Montellano 7.073
Մորոն դե լա Ֆրոնտերա Morón de la Frontera 27.930
Պարադաս Paradas 6.923
Մեծ Սևիլյա շրջան (Metropolitana de Sevilla)
Ալկալա դե Գուադայրա Alcalá de Guadaíra 75.106
Ալմենսիլյա Almensilla 5.929
Բորմուխոս Bormujos 21.667
Դոս Էրմանաս Dos Hermanas 132.551
Էսպարտինաս Espartinas 15.423
Իսլա Մայոր Isla Mayor 5.889
Լա Պուեբլա դել Ռիո La Puebla del Río 11.914
Լա Ռինկոնադա La Rinconada 38.339
Խելվես Gelves 10.051
Խինես Gines 13.361
Կամաս Camas 27.293
Կաստիլյեխա դե Գուսման Castilleja de Guzmán 2.835
Կաստիլյեխա դե լա Կուեստա Castilleja de la Cuesta 17.429
Կորիա դել Ռիո Coria del Río 30.535
Մայրենա դել Ալխարաֆե Mairena del Aljarafe 45.471
Պալոմարես դել Ռիո Palomares del Río 8.418
Սալտերաս Salteras 5.499
Սան Խուան դե Ասնալֆարաչե San Juan de Aznalfarache 21.458
Սանտիպոնսե Santiponce 8.445
Սևիլյա Sevilla 689.434
Տոմարես Tomares 25.042
Վալենսինա դե լա Կոնսեպսյոն Valencina de la Concepción 7.860
Սիեռա Նորտե դե Սևիլյա շրջան (Sierra Norte de Sevilla)
Ալանիս Alanís 1.781
Ալմադեն դե լա Պլատա Almadén de la Plata 1.424
Ասնալկոլյար Aznalcóllar 6.116
Գիլյենա Guillena 12.647
Գուադալկանալ Guadalcanal 2.659
Էլ Գառոբո El Garrobo 775
Էլ Կաստիլյո դե լաս Գուարդաս El Castillo de las Guardas 1.464
Էլ Մադրոնյո El Madroño 284
Էլ Պեդրոսո El Pedroso 2.055
Էլ Ռեալ դե լա Խարա El Real de la Jara 1.530
Էլ Ռոնկիլյո El Ronquillo 1.354
Լա Պուեբլա դե լոս Ինֆանտես La Puebla de los Infantes 3.051
Լաս Նավաս դե լա Կոնսեպսյոն Las Navas de la Concepción 1.601
Խերենա Gerena 7.489
Կասալյա դե լա Սիեռա Cazalla de la Sierra 4.849
Կաստիլբլանկո դե լոս Առոյոս Castilblanco de los Arroyos 4.831
Կոնստանտինա Constantina 6.040
Սան Նիկոլաս դել Պուերտո San Nicolás del Puerto 593
Սիեռա Սուր դե Սևիլյա շրջան (Sierra Sur de Sevilla)
Ագուադուլսե Aguadulce 2.047
Ալգամիտաս Algámitas 1.284
Բադոլատոսա Badolatosa 3.121
Էլ Ռուբիո El Rubio 3.457
Էլ Սաուսեխո El Saucejo 4.310
Էռերա Herrera 6.463
Էստեպա Estepa 12.125
Լանտեխուելա Lantejuela 3.836
Լա Ռոդա դե Անդալուսիա La Roda de Andalucía 4.277
Լորա դե Էստեպա Lora de Estepa 852
Լոս Կոռալես Los Corrales 3.997
Խիլենա Gilena 3.826
Կասարիչե Casariche 5.566
Մարինալեդա Marinaleda 2.665
Մարտին դե լա Խարա Martín de la Jara 2.740
Պեդրերա Pedrera 5.308
Պրունա Pruna 2.671
Վիլյանուևա դե Սան Խուան Villanueva de San Juan 1.181
Օսունա Osuna 17.735
Վեգա դել Գվադալկիվիր շրջան (Vega del Guadalquivir)
Ալկալա դել Ռիո Alcalá del Río 11.950
Ալկոլեա դել Ռիո Alcolea del Río 3.413
Բրենես Brenes 12.638
Բուրգիլյոս Burguillos 6.523
Լա Ալգաբա La Algaba 16.275
Լորա դել Ռիո Lora del Río 18.934
Կանտիլյանա Cantillana 10.612
Պենյաֆլոր Peñaflor 3.680
Տոսինա Tocina 9.656
Վիլյանուևա դել Ռիո ի Մինաս Villanueva del Río y Minas 4.866
Վիլյավերդե դել Ռիո Villaverde del Río 7.824

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]