Սասնա Ծռեր խմբավորման բացահայտված անդամների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Սասնա Ծռեր խմբավորման բացահայտված անդամների ցուցակ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Պատկեր Անուն Ազգանուն Ծննդյան տարեթիվ, ծննդավայր Նկարագրություն Ազատ է արձակվել
Pavlik Manukyan in 2016 (Cropped).jpg Պավլիկ Մանուկյան մարտի 3, 1964, Բուժական Հայ ազատամարտիկ-հրամանատար, Արցախյան ազատամարտի մասնակից մասնակցել է ԼՂՀ ինքնապաշտպանական մարտերին։ Վերջին տարիներին զբաղվում է հասարակական-քաղաքական ակտիվ գործունեությամբ։ 2015 թվականի հունվարի 31-ին Գորիս-Ստեփանակերտ ավտոճանապարհի Բերձորի հատվածում Արցախի Հանրապետության ոստիկանության, դիմակավորված հատուկ ջոկատայինների ու քաղաքացիական հագուստով անձանց կողմից հարձակման է ենթարկվել։ Հանդիսանում է «Հիմնադիր խորհրդարանի» պատգամավոր, «Նոր Հայաստան» շարժման և «Սասնա ծռեր» խմբավորման անդամ[1]: Հուլիսի 26-ի գիշերը վիրավորվել ոստիկանության կրակոցից։ Այո
Տիգրան Մանուկյան «Նոր Հայաստան» շարժման և «Սասնա ծռեր» խմբավորման անդամ[1]: Այո
Գագիկ Եղիազարյան «Նոր Հայաստան» շարժման անդամ, «Հիմնադիր խորհրդարանի» պատգամավոր և «Սասնա ծռեր» խմբավորման անդամ, ճարտարագետ-շինարար[1]: Ձերբակալվել է հուլիսի 26-ի գիշերը։ Ոստիկանության պնդմամբ նա հանձնվել է։ Սասնա Ծռեր խմբի մեկնաբանմամբ նա գնացել է, որ օգնություն ցույց տա Պավլիկ Մանուկյանին և նրա որդուն, որտեղ էլ նրան և Արամ Հակոբյանին ձերբակալել են։ Այո
Արեգ Կյուրեղյան «Նոր Հայաստան» շարժման և «Սասնա ծռեր» խմբավորման անդամ։ Արեգ Կյուրեղյանը քաղբանտարկյալ Հայկ Կյուրեղյանի եղբայրն է։ Վերջինս ի նշան բողոքի Երևանի Կենտրոն և Նորք-Մարաշ վարչական շրջանների ընդհանուր իրավասության դատարանի դիմաց, երբ քննվում էր Շանթ Հարությունյանի և ընկերների գործը, օդամղիչ ատրճանակից կրակոցներ է արձակել ոստիկանների ուղղությամբ[1]: Այո
Արամ Հակոբյան մարտի 10, 1958 Ազատամարտիկ, նախկին դաշնակցական, Հիմնադիր խորհրդարանի Գյումրիի գրասենյակի պատասխանատու, «Սասնա ծռեր» խմբավորման անդամ[1]: Ձերբակալվել է հուլիսի 26-ի գիշերը։ Ոստիկանության պնդմամբ նա հանձնվել է։ Սասնա Ծռեր խմբի մեկնաբանմամբ նա գնացել է, որ օգնություն ցույց տա Պավլիկ Մանուկյանին և նրա որդուն, որտեղ էլ նրան և Արամ Հակոբյանին ձերբակալել են[2]։ Այո
Արմեն Լամբարյան 24 հունիսի 1975 թ. Ազատամարտիկ, «Հիմնադիր խորհրդարանի» պատգամավոր, «Նոր Հայաստան» շարժման և «Սասնա ծռեր» խմբավորման անդամ[1]: Այո
Սմբատ Բարսեղյան
Էդվարդ Գրիգորյան «Նոր Հայաստան» շարժման անդամ և «Սասնա ծռեր» խմբավորման անդամ[1]: Այո
Արմեն Բիլյան «Նոր Հայաստան» շարժման անդամ և «Սասնա ծռեր» խմբավորման անդամ։
Վարուժան Ավետիսյան հուլիսի 28, 1970, Մարտունի «Հիմնադիր խորհրդարանի» փոխնախագահ, «Նոր Հայաստան» շարժման գաղափարակիր և «Սասնա Ծռեր» խմբավորման անդամ, պահեստազորի գնդապետ, իրավաբան։ Ամուսնացած է, ունի մեկ տղա և մեկ աղջիկ[1]: Այո
Մխիթար Ավետիսյան Ազատամարտիկ, «Նոր Հայաստան» շարժման անդամ[1]: Այո
Աշոտ Պետրոսյան 5 սեպտեմբերի 1966 թ. Շանթ Հարությունյանի և ընկերների գործով դատապարտված Լիպարիտ Պետրոսյանի եղբայրն է։ «Հիմնադիր խորհրդարանի» պատգամավոր, ազատամարտիկ[1]: Վիրավորվել է հուլիս 25-ին ոստիկանության կրակոցից։ Հուլիսի 27-ին կալանավորման որոշում է կայացվել Այո
Թորոս Թորոսյան Արմավիր , Դալարիկ Այո
Վարդան Գերավետյան Այո
Գևորգ Իրիցյան Այո
Սեդրակ Նազարյան Այո
Արայիկ Խանդոյան ապրիլի 19, 1971, Վերին Սասունիկ Արայիկ Խանդոյանը հայտնի է «Միայնակ գայլ» մականունով, նա ազատամարտիկ է, պահեստազորի մայոր։ Դեռ 17 տարեկան հասակում Արցախյան պատերազմի վաղ շրջանում Արագածոտնի մարզի Ծաղկահովիտ գյուղի մոտակայքում տեղակայված խորհրդային ռազմաբազայից զենք և զինամթերք էր հայթայթում կամավորական ջոկատներին տրամադրելու համար։ 1990 թվականին բանակից արձակուրդ գալուց հետո Արայիկը այլևս չվերադարձավ խորհրդային բանակ և մեկնեց Արցախ[1]։ Այո
Սերգեյ Կյուրեղյան Արեգ և Հայկ Կյուրեղյանների եղբայրն է[1]: Այո
Մարտիրոս Հակոբյան 16 ապրիլի 1959 թ. Այո
Արթուր Սողոմոնյան Այո
Հովհաննես Հարությունյան Այո
Հովհաննես Վարդանյան Այո
Ռուբեն Գրիգորյան
Արայիկ Հակոբյան Այո
Արթուր Մելքոնյան Այո
Էդգար Սողոմոնյան
Գևորգ Մելքոնյան Այո
Գառնիկ Հովակիմյան Այո
Արամ Մանուկյան Պավլիկ Մանուկյանի որդին է։ Հուլիսի 26-ի գիշերը վիրավորվել է ոստիկանության կրակոցից։ Հուլիսի 27-ին դատարանի որոշմամբ կալանավորվել է։ Այո
Տիգրան Սարգսյան Այո
Թաթուլ Թամրազյան Դիլիջան Թաթուլ Թամրազյանի հարազատները բնակվում են ՌԴ-ում։ Բանակ զորակոչվելու նպատակով նա վերադարձել է Հայաստան, ծառայել Զինված ուժերում և մնացել Հայաստանում։ Այո

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]