Պրահայի ամրոցների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Պրահայի դղյակը երեկոյան

Այս ցանկում ներկայացված են Պրահայի պատմական ամրոցները։

Անվանում Պատկեր Շրջան Ճարտարապետություն Ամփոփում Աղբյուր
Բիսկուպսկի Դվուր ամրոց *** *** *** ***
Չոդով ամրոց Chodov Fort Prague CZ.JPG Պրահա 11 գոթական Ամրոցի մասին առաջին հիշատակումը եղել է 12-րդ դարում՝1185 թվականին [1]
Չվալի դղյակ Chvalská tvrz.jpg *** *** Չվալի Չատեաու դղյակը կառուցվել է գերմանական գերիշխանության տարիներին ***
Ստենիցե դղյակ Ctěnice Castle 2, Prague Vinoř.jpg *** *** *** ***
Սակովիցե դղյակ Čakovický zámek.JPG *** *** *** ***
Դաբլիցե դղյակ *** *** *** *** ***
Դևին ամրոց Děvín.jpg *** *** Կառուցվել է միջնադարում ***
Դոլնի Պոցերնիցե դղյակ Dolní Počernice, zámek a dětský domov.jpg Պրահա 14 Նեո-Բորոկուրե Ճարտարապետական մշակութային հուշարձան, դղյակ [2]
Հլոուբետին դղյակ *** *** *** ***
Հլուպոցեպի դղյակ *** *** *** ***
Յեներալկա դղյակ Jeneralka-castle.jpg Պրահա 6 *** *** [3]
Յինոնիցե դղյակ Praha Jinonice-Zamek-800x600.jpg *** *** *** ***
Կոլոդեյե դղյակ Government Castle, Prague Koloděje.jpg *** *** Koloděje Chateau, sometimes used for government sessions. ***
Կոմորանի դղյակ Komořanský zámek (03).jpg *** *** ԱԻՆ հիդրոօդերևութաբանության կենտրոն Պրահայում ***
Կրց դղյակ Praha-krc-zamek.jpg *** *** Կրց դղյակ ***
Կուգլվայտ ամրոց *** *** *** ***
Կունրատիցե դղյակ *** *** *** ***
Լետոհրադեկ Հվեզդա դղյակ Praha, Liboc, Obora Hvězda, letohrádek Hvězda.JPG *** *** Լետոհրադեկ Հվեզդա դյակ ***
Լետոհրադեկ դղյակ դղյակ Letohradek kinskych zezadu.jpg *** *** Լետոհրադեկ դղյակ ***
Լետոհրադեկ Pražský hrad, Letohrádek královny Anny 01.jpg *** *** Չեխիայի Աննա թագուհու նստավայրը ***
Լիբեն դղյակ Libensky zamecek.jpg Պրահա 8 *** Ռուդոլֆ II և նրա եղբայր Արդուկեն 1603 թվականին հիմնադրել են քաղաը ***
Լոչկով դղյակ *** *** *** ***
Մալեսիցե դղյակ *** *** *** ***
Միչնուվ Լետոհրադեկ դղյակ *** *** *** ***
Միստոդրզետիսկի Լետոհրադեկ դղյակ Praha, Bubeneč, Místodržitelský letohrádek.jpg *** *** հաղթանակի ամրոց ***
Մոտոլ դղյակ Praha, Motol, zámeček.JPG *** *** Մոտոլ դղյակ ***
Նովի Կրադ և Կուտրատից ամրոց Novy hrad u Kunratic3.jpg *** *** Վենցեսլաս IV-ը հիմնադրել է քաղաք ***
Պետրովիցե դղյակ Praha-petrovice-zamek.jpg *** ** Պետրովիցե դղյակ ***
Պորտեմկա դղյակ Portheimka, od parku.jpg *** *** Պորտեմկա դղյակ ***
Պրացե դղյակ *** *** *** ***
Պրահայի ամրոց Prague Castle By Night.jpg *** *** Պրահայի ամրոցը երեկոյան ***
Սուչդոլ դղյակ *** *** *** ***
Տրոյա դղյակ Prague 07-2016 Troja Castle.jpg *** *** Trója Chateau. ***
Ուրինևես դղյակ *** *** *** ***
Վելեսլավին դղյակ Veleslavin-zamecek.jpg *** *** Վելեսլավին դղյակ ***
Վիլլա Ամերիկա Prague Villa Amerika.JPG *** *** Վիլլա Ամերիկա դղյակ ***
Վինոր դղյակ Vinoř Castle, Prague Vinoř.jpg *** *** Vinoř Chateau. ***
Վիսեիրադ դղյակ Vysehrad as seen over the Vltava from Cisarska louka 716.jpg Prague 2 Baroque Վիսեիրադ դղյակ [4][5]
Զեբեհլիցե դղյակ Záběhlický zámek, z ulice Za potokem, hlavní vjezd.jpg *** *** *** ***
Զբրասլավ դղյակ Zbraslav10.jpg *** *** Զբրասլավ դղյակ ***

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Vácslav Babička (2001)։ Central State Archives in Prague and its Buildings։ Státní ústřední archiv v Praze։ ISBN 978-80-85475-75-3։ Վերցված է օգոստոսի 19, 2012 
  2. Freda Satow, Bill Gatherer (1992)։ Literacy without frontiers: proceedings of the 7th European and 28th United Kingdom Reading Association Annual Conference at Heriot-Watt University, Edinburgh, July 1991։ United Kingdom Reading Association։ էջ 201։ ISBN 978-0-9501795-7-5 
  3. Petr David, Vladimír Soukup (2002)։ 888 hradů, zámků, tvrzí České republiky։ Kartografie։ էջ 228։ ISBN 978-80-7011-709-5 
  4. Ehrenberger, Tomaš The Most Beautiful 88 Castles, pg. 114, Kartografie Praha a.s., ISBN 80-7011-745-1
  5. Bernd F. Gruschwitz (2001)։ Prague։ Hunter Publishing, Inc։ էջեր 65–։ ISBN 978-3-88618-861-1։ Վերցված է օգոստոսի 19, 2012