Չինաստանի ամենաբարձր շենքերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Չինաստանի ամենաբարձր շենքերի ցանկում ընդգրկված են 250 մ բարձրություն ունեցող երկնաքերերը: Շենքերի տակ գործում են վերգետնյա շինարարական օբյեկտներ, բնակելի տարածքներ գործունյա մարդկանց համար, արտադրությունների տեղաբաշխման, արտադրանքների և կենդանիներին պահելու համապատասխան տարածքներ[1]: Կայմերը, խողովակներ և այլ տեխնիկական շինություններ, որոնք նախատեսված չեն մարդկանց բնակության և գործունեության համար կամ նախատեսված են մասամբ (շահագործվող հարկերը զբաղեցնում են շինարարական կառույցի ավելի քան 50 % շինարարական ծավալը), չեն համարվում շենքեր:

Կառուցված և վերակառուցված շենքեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Չինաստանի ամենաբարձր երկնաքերը — «Շանհայի աշտարակ»
Չինաստանի առավել հայտնի երկնաքերներից մեկը` Շանհայի համաշխարհային ֆինանսական կենտրոնը
Չինաստանի ամընաբարձր երկնաքերը, որը կառուցվել է 20-րդ դարում — «Jin Mao Building».

Աղյուսակում ներառված են կառուցված և վերակառուցված շենքեր, որոնք ըստ նախագծի հասել են առավելագույն բարձրության: Դեղին գույնով աղյուսակում նշված են դեռ չհանձնված շենքեր: Հավասարության նշանը (=)՝ շենքի համարից հետո, վարկանիշում վկայում է այն մասին, որ նման բարձրություն ունի առնվազն մեկ շենք:

Վայր Շինությունների անվանումը Քաղաք Բարձրություն, մ Հարկերի քանակ Կառուցման տարի
0 Sky City Չանշա 838 202 2019
1 Շանհայի աշտարակ Շանհայ 632 128 2014
2 Պինանի միջազգային ֆինանսական կենտրոն Շենժեն 600 115 2015
3 Shanghai World Financial Center Շանհայ 492 101 2008
4 Միջազգային առևտրային կենտրոն Հոնկոնգ 484 108 2010
5 Nanjing Greenland Financial Center Նանկին 450 66 2010
6 Kingkey 100 Շենժեն 442 100 2011
7 Միջազգային ֆինանսական կենտրոն Գուանչժոու 440 103 2010
8 Jin Mao Building Շանհայ 421 88 1999
9 Միջազգային ֆինանսական կենտրոն Հոնկոնգ 412 88 2003
10 CITIC աշտարակ Գուանչժոու 390 80 1996
11 Shun Hing Square Շենժեն 384 69 1996
12 Central Plaza Հոնկոնգ 374 78 1992
13 Bank of China Tower Հոնկոնգ 367 70 1989
14 The Center Հոնկոնգ 346 73 1998
15 Տյանցզինյան համաշխարհային ֆինանսական կենտրոն Տյանցզին 337 75 2011
16 Shimao International Plaza Շանհայ 333 60 2006
17 Minsheng Bank Building Ուհան 331 68 2008
18 China World Trade Center Tower 3 Պեկին 330 74 2010
19 Hanging Village of Huaxi Jiangyin 328 72 2011
20 Վենչժոու առևտրի կենտրոն Վենչժոու 322 68 2011
21 Նինա-տաուեր Հոնկոնգ 320 80 2006
22 Pearl River Tower Գուանչժոու 310 71 2011
23 Leatop Plaza Գուանչժոու 303 64 2011
24 Gate to the East Սուչժոյ 302 68 2014
25 One Island East Հոնկոնգ 298 69 2008
26 SEG Plaza Շենժեն 292 71 2000
27 Global Trade Plaza Դունգուան 289 68 2011
28 Plaza 66 Շանհայ 288 66 2001
29 Chongqing Poly Tower Չունցին 287 58 2012
30 Tomorrow Square Շանհայ 285 58 2003
31= Chongqing World Trade Center Չունցին 283 60 2005
31= Cheung Kong Centre Հոնկոնգ 283 63 1999
32 Suzhou RunHua Global Building A Չուչժոու 282 49 2011
33 Excellence Century Plaza Tower 1 Շենժեն 280 60 2010
34 Hong Kong New World Tower Հոնկոնգ 278 61 2002
35 Diwang International Commerce Center Նանկին 276 54 2006
36= Nantong Zhongnan International Plaza Նանտուն 273 53 2011
36= Wuhan World Trade Tower Ուհան 273 60 1998
36= Lvjing Tower Շենժեն 273 56 2011
39= Shanghai Wheelock Square Շանհայ 270 59 2010
39= The Cullinan I Հոնկոնգ 270 68 2008
39= The Cullinan II Հոնկոնգ 270 68 2008
39= China International Center Tower B Գուանչժոու 270 62 2007
43 One Lujiazui Շանհայ 269 47 2008
44 Bank of Guangzhou Tower Գուանչժոու 268 57 2011
45 BOCOM Financial Towers Շանհայ 265 50 1999

Շենքեր, որոնք գտնվում են շինարարության ընթացքում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Վայր Շինությունների անվանումը Քաղաք Բարձրություն, մ Հարկերի քանակ Կառուցման ավարտը Նշումներ
1 «Sky City» Չանշա 838 202 2015- Շինարարությունը սառեցվել է
2 «Սուչժոու-Ջուննան-Սենտեր» Սուչժոու 729 137 2020
3 «Ուհան-Գրինլենդ-Սենտեր» Ուհան 636 125 2017
4 «Գոլդին ֆայնենս 117» Տյանցզին 597 117 2015
5 Միջազգային ֆինանսական կենտրոն «Վարդերի ժայռ» Տյանցզին 588 100 2015
6 «Հյուսիսի մարգարիտ» Շենյան 565 111 2018
7 «Չոու-Տայ-Ֆուկ-Սենտեր» Գուանչժոու 530 116 2017
8 «CTF-Տյանցզին» Տյանցզին 530 97 2015
9 «Չայնա-Ցզուն» Պեկին 528 108 2018
10 «Դալյան-Գրինլենդ-Սենտեր» Դալյան 518 88 2016

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «СНиП 10-01-94»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-23-ին։ Վերցված է 22 июля 2010 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]