Jump to content

Չեմպիոնների լիգայի հեթ-տրիկների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Կրիշտիանու Ռոնալդուն (ձախից) և Լիոնել Մեսսին ՈՒԵՖԱ-ի Չեմպիոնների լիգայի Հեթ-տրիկների առաջատարներն են։ 2011 թվականի լուսանկար։

ՈՒԵՖԱ-ի Չեմպիոնների լիգան եվրոպական ակումբային ֆուտբոլի ամենահեղինակավոր մրցաշարն է, որին մասնակցում են ՈՒԵՖԱ գոտու ֆուտբոլի ազգային առաջնությունների ուժեղագույն ակումբները։ 1955-1956 թվականների մրցաշրջանից մինչև 1991-1992 թվականների մրցաշրջանը մրցաշարը կոչվել է Եվրոպական գավաթ, այդ մրցաշրջանների մասին հոդվածում տեղեկություններ չկան։ Չեմպիոնների լիգայի որակավորման փուլերի մասին նույնպես տեղեկություններ չկան հոդվածում։

Հեթ-տրիկ ֆուտբոլում կոչվում է երեք գոլ, որը խփվում է մեկ խաղում մեկ խաղացողի կողմից։ Պոկեր և պենտա-տրիկ՝ համապատասխանաբար չորս և հինգ գոլ։ Առաջին խաղացողը, որը հեթ-տրիկի հեղինակ է դարձել ՈՒԵՖԱ-ի Չեմպիոնների լիգայի խաղում, եղել է ՊՍՎ Էյնդհովեն խաղացող Յուլ Էլերմանը։ Դա տեղի է ունեցել 1992 թվականի սեպտեմբերի 16-ին՝ «Ժալգիրիսի» դեմ խաղում։ Ամենաարագ հեթ-տրիկը կատարել է Մոհամեդ Սալահը «Լիվերպուլից»՝ 2022 թվականի հոկտեմբերի 12-ին․ նա երեք գոլ է խփել «Ռեյնջերսի» դարպասը՝ 6 րոպե 12 վայրկյան տարբերությամբ[1]։

Ամենաարագ պոկերը ցուցաբերել է Լուիս Ադրիանոն՝ 17 րոպեում՝ 2014 թվականի հոկտեմբերի 21-ին (և ևս 1 գոլ նա խփել է հանդիպման վերջում)[2]։ Հեթ-տրիկների քանակով առաջատարներն են Լիոնել Մեսսին և Կրիշտիանու Ռոնալդուն, որոնք ունեն ութական հեթ-տրիկ։ Ռոբերտ Լևանդովսկին ունի վեց հեթ-տրիկ։ Լևանդովսկին միակն է պատմության մեջ, որը հեթ-տրիկ է կատարել երեք ակումբների կազմում («Բորուսիա», «Բավարիա», «Բարսելոնա»Քարիմ Բենզեման ունի չորս հեթ-տրիկ։ Միայն Մեսսին ու Լևանդովսկին են երկու անգամ մեկ խաղում երեքից ավելի գոլ խփել։

Արձանագրվել է ընդհանուր առմամբ 16 պոկեր և 3 պենտա հնարք՝ Լիոնել Մեսսի, Լուիս Ադրիանո և Էրլինգ Հալանդ։ Ամենաշատ հեթ-տրիկները եղել են 2019-2020 թվականների մրցաշրջանում՝ 10։ Իսկ 1994-1995 և 2001-2002 թվականների մրցաշարերն անցկացվել են առանց հեթ-տրիկների։

Հեթ-տրիկների ցուցակ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2023 թվականի մարտի 20-ի դրությամբ

Խաղացող
Ակումբ Մրցակից Հաշիվ Ամսաթիվ Ծանոթագրություններ
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «ՊՍՎ Էյնդհովեն» Լիտվա Լիտվա «Ժալգիրիս» 6:0 Սեպտեմբերի 16, 1992 (1992-09-16) [3]
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «ՊՍՎ Էյնդհովեն» Հունաստան Հունաստան «ԱԵԿ Աթենք» 5:0 Նոյեմբերի 4, 1992 (1992-11-04) [4]
Իտալիա Իտալիա «Միլան» Շվեդիա Շվեդիա «Գյոթեբորգ» 4:0 Նոյեմբերի 25, 1992 (1992-11-25) [5]
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օլիմպիկ Մարսել» Ռուսաստան Ռուսաստան «ԲԿՄԱ» 6:0 Մարտի 17, 1993 (1993-03-17) [6]
Գերմանիա Գերմանիա «Վերդեր Բրեմեն» Բելառուս Բելառուս «Դինամո Մինսկ» 5:2 Սեպտեմբերի 16, 1993 (1993-09-16) [7]
Բելգիա Բելգիա «Անդերլեխտ» Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա «Հելսինկիի ֆուտբոլային ակումբ» 3:0 Սեպտեմբերի 29, 1993 (1993-09-29) [8]
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «Այաքս» Հունգարիա Հունգարիա «Ֆերենցվարոս» 5:1 Սեպտեմբերի 27, 1995 (1995-09-27) [9]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Հունգարիա Հունգարիա «Ֆերենցվարոս» 6:1 Հոկտեմբերի 18, 1995 (1995-10-18) [10][K 1]
Անգլիա Անգլիա «Բլաքբըրն Ռովերս» Նորվեգիա Նորվեգիա «Ռուսենբորգ» 4:1 Դեկտեմբերի 6, 1995 (1995-12-06) [11]
Իտալիա Իտալիա «Միլան» Նորվեգիա Նորվեգիա «Ռուսենբորգ» 4:1 Սեպտեմբերի 25, 1996 (1996-09-25) [12]
Անգլիա Անգլիա «Նյուքասլ Յունայթեդ» Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» 3:2 Սեպտեմբերի 17, 1997 (1997-09-17) [13]
Ուկրաինա Ուկրաինա «Դինամո Կիև» Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» 4:0 Նոյեմբերի 5, 1997 (1997-11-05) [14]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «Ֆեյենորդ» 3:1 Նոյեմբերի 5, 1997 (1997-11-05) [15]
Իտալիա Իտալիա «Յուվենտուս» Ուկրաինա Ուկրաինա «Դինամո Կիև» 4:1 Մարտի 18, 1998 (1998-03-18) [16]
Իտալիա Իտալիա «Յուվենտուս» Ֆրանսիա Ֆրանսիա«Մոնակո» 4:1 Ապրիլի 1, 1998 (1998-04-01) [17]
Նորվեգիա Նորվեգիա «Ռուսենբորգ» Թուրքիա Թուրքիա ««Գալաթասարայ»» 3:0 Հոկտեմբերի 21, 1998 (1998-10-21) [18]
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «ՊՍՎ Էյնդհովեն» Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա «Հելսինկիի ֆուտբոլային ակումբ» 3:1 Նոյեմբերի 25, 1998 (1998-11-25) [19]
Գերմանիա Գերմանիա Կայզերսլաուտերն Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա «Հելսինկիի ֆուտբոլային ակումբ» 5:2 Դեկտեմբերի 9, 1998 (1998-12-09) [20]
Ռուսաստան Ռուսաստան «Սպարտակ» Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «Վիլլեմ II» 3:1 Սեպտեմբերի 15, 1999 (1999-09-15) [21]
Իտալիա Իտալիա «Լացիո» Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օլիմպիկ Մարսել» 5:1 Մարտի 14, 2000 (2000-03-14) [22]
Իսպանիա Իսպանիա «Վալենսիա» Իտալիա Իտալիա «Լացիո» 5:2 Ապրիլի 5, 2000 (2000-04-05) [23]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» Բելգիա Բելգիա «Անդերլեխտ» 5:1 Սեպտեմբերի 13, 2000 (2000-09-13) [24]
Իտալիա Իտալիա «Յուվենտուս» Գերմանիա Գերմանիա «Համբուրգ» 4:4 Սեպտեմբերի 13, 2000 (2000-09-13) [25]
Նորվեգիա Նորվեգիա «Ռուսենբորգ» Շվեդիա Շվեդիա «Հելսինգբորգ» 6:1 Սեպտեմբերի 26, 2000 (2000-09-26) [26]
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Մոնակո» Ավստրիա Ավստրիա «Շտուրմ» 5:0 Սեպտեմբերի 27, 2000 (2000-09-27) [27]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Իտալիա Իտալիա «Միլան» 3:3 Հոկտեմբերի 18, 2000 (2000-10-18) [28]
Իտալիա Իտալիա «Լացիո» Ուկրաինա Ուկրաինա «Շախտյոր Դոնեցկ» 5:1 Հոկտեմբերի 25, 2000 (2000-10-25) [29]
Իսպանիա Իսպանիա «Դեպորտիվո» Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» 4:3 Մարտի 7, 2001 (2001-03-07) [30]
Հունաստան Հունաստան «Օլիմպիակոս» Գերմանիա Գերմանիա«Բայեր Լևերկուզեն» 6:2 Սեպտեմբերի 18, 2002 (2002-09-18) [31]
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ [[Ռոյ Մակայ]] Իսպանիա Իսպանիա«Դեպորտիվո» Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» 3:2 Սեպտեմբերի 18, 2002 (2002-09-18) [32]
Իտալիա Իտալիա «Միլան» Իսպանիա Իսպանիա «Դեպորտիվո» 4:0 Սեպտեմբերի 24, 2002 (2002-09-24) [33][K 2]
Իսրայել Իսրայել «Մաքքաբի» Հունաստան Հունաստան «Օլիմպիակոս» 3:0 Սեպտեմբերի 24, 2002 (2002-09-24) [34]
Անգլիա Անգլիա «Լիվերպուլ» Ռուսաստան Ռուսաստան «Սպարտակ» 3:1 Հոկտեմբերի 22, 2002 (2002-10-22) [35][K 3]
Անգլիա Անգլիա «Արսենալ» Իտալիա Իտալիա «Ռոմա» 3:1 Նոյեմբերի 27, 2002 (2002-11-27) [36]
Անգլիա Անգլիա «Նյուքասլ Յունայթեդ» Գերմանիա Գերմանիա «Բայեր Լևերկուզեն» 3:1 Փետրվարի 26, 2003 (2003-02-26) [37]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» 3:4 Ապրիլի 23, 2003 (2003-04-23) [38]
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օլիմպիկ Մարսել» Սերբիա և Չեռնոգորիա Սերբիա և Չեռնոգորիա «Պարտիզան» 3:0 Հոկտեմբերի 1, 2003 (2003-10-01) [39]
Խորվաթիա Խորվաթիա Դադո Պրշո4 Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Մոնակո» Իսպանիա Իսպանիա «Դեպորտիվո» 8:3 Նոյեմբերի 5, 2003 (2003-11-05) [40]
Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «Այաքս» 4:0 Սեպտեմբերի 28, 2004 (2004-09-28) [41]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» Թուրքիա Թուրքիա«Ֆեներբահչե» 6:2 Սեպտեմբերի 28, 2004 (2004-09-28) [42]
Գերմանիա Գերմանիա «Վերդեր Բրեմեն» Բելգիա Բելգիա «Անդերլեխտ» 5:1 Նոյեմբերի 2, 2004 (2004-11-02) [43]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» Չեխիա Չեխիա «Սպարտա» 4:1 Նոյեմբերի 3, 2004 (2004-11-03) [44]
Ռուսաստան Ռուսաստան «ԲԿՄԱ» Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» 3:1 Դեկտեմբերի 7, 2004 (2004-12-07) [45]
Թուրքիա Թուրքիա «Ֆեներբահչե» Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» 3:0 Դեկտեմբերի 8, 2004 (2004-12-08) [46]
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օլիմպիկ Լիոն» Գերմանիա Գերմանիա «Վերդեր Բրեմեն» 7:2 Մարտի 8, 2005 (2005-03-08) [47]
Իտալիա Իտալիա «Ինտեր» Պորտուգալիա Պորտուգալիա «Պորտու» 3:1 Մարտի 15, 2005 (2005-03-15) [48]
Իտալիա Իտալիա «Ուդինեզե» Հունաստան Հունաստան «Պանաթինաիկոս» 3:0 Սեպտեմբերի 14, 2005 (2005-09-14) [49]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Իտալիա Իտալիա «Ուդինեզե» 4:1 Սեպտեմբերի 27, 2005 (2005-09-27) [50]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Հունաստան Հունաստան «Պանաթինաիկոս» 5:0 Նոյեմբերի 2, 2005 (2005-11-02) [51]
Ուկրաինա Ուկրաինա Անդրեյ Շևչենկո4 Իտալիա Իտալիա «Միլան» Թուրքիա Թուրքիա «Ֆեներբահչե» 4:0 Նոյեմբերի 23, 2005 (2005-11-23) [52]
Իտալիա Իտալիա «Ինտեր» Սլովակիա Սլովակիա «Պետրժալկա» 4:0 Նոյեմբերի 23, 2005 (2005-11-23) [53]
Գերմանիա Գերմանիա «Շալկե 04» Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «ՊՍՎ Էյնդհովեն» 3:0 Նոյեմբերի 23, 2005 (2005-11-23) [54]
Իսպանիա Իսպանիա «Վալենսիա» Հունաստան Հունաստան «Օլիմպիակոս» 4:2 Սեպտեմբերի 12, 2006 (2006-09-12) [55]
Անգլիա Անգլիա «Չելսի» Բուլղարիա Բուլղարիա «Լևսկի» 3:1 Սեպտեմբերի 27, 2006 (2006-09-27) [56]
Իտալիա Իտալիա «Միլան» Բելգիա Բելգիա «Անդերլեխտ» 4:1 Նոյեմբերի 1, 2006 (2006-11-01) [57]
Անգլիա Անգլիա «Լիվերպուլ» Թուրքիա Թուրքիա «Բեշիկթաշ» 8:0 Նոյեմբերի 6, 2007 (2007-11-06) [58]
Իսպանիա Իսպանիա «Վիլյառեալ» Դանիա Դանիա «Օլբերգ» 6:3 Հոկտեմբերի 21, 2008 (2008-10-21) [59]
Ուկրաինա Ուկրաինա «Շախտյոր Դոնեցկ» Շվեյցարիա Շվեյցարիա «Բազել» 5:0 Նոյեմբերի 26, 2008 (2008-11-26) [60]
Գերմանիա Գերմանիա «Վոլֆսբուրգ» Ռուսաստան Ռուսաստան «ԲԿՄԱ» 3:1 Սեպտեմբերի 15, 2009 (2009-09-15) [61]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» Գերմանիա Գերմանիա «Վոլֆսբուրգ» 3:1 Դեկտեմբերի 8, 2009 (2009-12-08) [62]
Անգլիա Անգլիա «Արսենալ» Պորտուգալիա Պորտուգալիա «Պորտու» 5:0 Մարտի 9, 2010 (2010-03-09) [63]
Արգենտինա Արգենտինա Լիոնել Մեսսի4 Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Անգլիա Անգլիա «Արսենալ» 4:1 Ապրիլի 6, 2010 (2010-04-06) [64]
Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օլիմպիկ Լիոն» 3:0 Ապրիլի 27, 2010 (2010-04-27) [65]
Իտալիա Իտալիա «Ինտեր» Գերմանիա Գերմանիա «Վերդեր Բրեմեն» 4:0 Սեպտեմբերի 29, 2010 (2010-09-29) [66]
Անգլիա Անգլիա «Տոտտենհեմ Հոտսպուր» Իտալիա Իտալիա «Ինտեր» 3:4 Հոկտեմբերի 20, 2010 (2010-10-20) [67]
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օլիմպիկ Մարսել» Սլովակիա Սլովակիա «Ժիլինա ՖԱ» 7:0 Նոյեմբերի 3, 2010 (2010-11-03) [68]
Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Ռումինիա Ռումինիա «CFR Կլուժ» 4:0 Նոյեմբերի 3, 2010 (2010-11-03) [69]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օսեր» 4:0 Դեկտեմբերի 8, 2010 (2010-12-08) [70]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Չեխիա Չեխիա «Վիկտորիա Պլզեն» 4:0 Նոյեմբերի 1, 2011 (2011-11-01) [71]
Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Իտալիա Իտալիա «Նապոլի» 3:2 Նոյեմբերի 2, 2011 (2011-11-02) [72]
Իսպանիա Իսպանիա «Վալենսիա» Բելգիա Բելգիա «Գենկ» 7:0 Նոյեմբերի 23, 2011 (2011-11-23) [73]
Ֆրանսիա Ֆրանսիա Բաֆետիմբի Գոմիս4 Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օլիմպիկ Լիոն» Խորվաթիա Խորվաթիա «Դինամո Զագրեբ» 7:1 Դեկտեմբերի 7, 2011 (2011-12-07) [74][K 4]
Արգենտինա Արգենտինա Լիոնել Մեսսի
5
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Գերմանիա Գերմանիա «Բայեր Լևերկուզեն» 7:1 Մարտի 7, 2012 (2012-03-07) [75]
Գերմանիա Գերմանիա Մարիո Գոմես4 Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Շվեյցարիա Շվեյցարիա «Բազել» 7:0 Մարտի 13, 2012 (2012-03-13) [76]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «Այաքս» 4:1 Հոկտեմբերի 3, 2012 (2012-10-03) [77][K 5]
Իսպանիա Իսպանիա «Վալենսիա» Բելառուս Բելառուս «ԲԱՏԷ» 3:0 Հոկտեմբերի 23, 2012 (2012-10-23) [78]
Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Լիլ» 6:1 Նոյեմբերի 7, 2012 (2012-11-07) [79]
Թուրքիա Թուրքիա ««Գալաթասարայ»» Ռումինիա Ռումինիա «CFR Կլուժ» 3:1 Նոյեմբերի 7, 2012 (2012-11-07) [80]
Ռումինիա Ռումինիա «CFR Կլուժ» Պորտուգալիա Պորտուգալիա «Բրագա» 3:1 Նոյեմբերի 20, 2012 (2012-11-20) [81]
Ուկրաինա Ուկրաինա «Շախտյոր Դոնեցկ» Դանիա Դանիա «Նորշելան» 5:2 Նոյեմբերի 20, 2012 (2012-11-20) [82]
Լեհաստան Լեհաստան Ռոբերտ Լևանդովսկի4 Գերմանիա Գերմանիա «Բորուսիա Դորտմունդ» Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ 4:1 Ապրիլի 24, 2013 (2013-04-24) [83]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Թուրքիա Թուրքիա ««Գալաթասարայ»» 6:1 Սեպտեմբերի 17, 2013 (2013-09-17) [84]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «Այաքս» 4:0 Սեպտեմբերի 18, 2013 (2013-09-18) [85]
Հունաստան Հունաստան «Օլիմպիակոս» Բելգիա Բելգիա «Անդերլեխտ» 3:0 Հոկտեմբերի 2, 2013 (2013-10-02) [86]
Շվեդիա Շվեդիա Զլատան Իբրահիմովիչ4 Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» Բելգիա Բելգիա «Անդերլեխտ» 5:0 Հոկտեմբերի 23, 2013 (2013-10-23) [87]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» Ռուսաստան Ռուսաստան «ԲԿՄԱ» 5:2 Նոյեմբերի 5, 2013 (2013-11-05) [88]
Իտալիա Իտալիա «Յուվենտուս» Դանիա Դանիա «Կոպենհագեն» 3:1 Նոյեմբերի 27, 2013 (2013-11-27) [89]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Սելթիկ 6:1 Դեկտեմբերի 11, 2013 (2013-12-11) [90]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» Հունաստան Հունաստան «Օլիմպիակոս» 3:0 Մարտի 19, 2014 (2014-03-19) [91]
Պորտուգալիա Պորտուգալիա «Պորտու» Բելառուս Բելառուս «ԲԱՏԷ» 6:0 Սեպտեմբերի 17, 2014 (2014-09-17) [92]
Անգլիա Անգլիա «Արսենալ» Թուրքիա Թուրքիա ««Գալաթասարայ»» 4:1 Հոկտեմբերի 1, 2014 (2014-10-01) [93]
Ուկրաինա Ուկրաինա «Շախտյոր Դոնեցկ» Բելառուս Բելառուս «ԲԱՏԷ» 7:0 Հոկտեմբերի 21, 2014 (2014-10-21) [94]
Ուկրաինա Ուկրաինա «Շախտյոր Դոնեցկ» Բելառուս Բելառուս «ԲԱՏԷ» 5:0 Նոյեմբերի 5, 2014 (2014-11-05) [95]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս «ԱՊՕԷԼ» 4:0 Նոյեմբերի 25, 2014 (2014-11-25) [96]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» 3:2 Նոյեմբերի 25, 2014 (2014-11-25) [97]
Իսպանիա Իսպանիա Ատլետիկո Մադրիդ Հունաստան Հունաստան «Օլիմպիակոս» 4:0 Նոյեմբերի 26, 2014 (2014-11-26) [98]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Ուկրաինա Ուկրաինա «Շախտյոր Դոնեցկ» 4:0 Սեպտեմբերի 15, 2015 (2015-09-15) [99]
Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Խորվաթիա Խորվաթիա «Դինամո Զագրեբ» 5:0 Սեպտեմբերի 29, 2015 (2015-09-29) [100]
Պորտուգալիա Պորտուգալիա Կրիշտիանու Ռոնալդու4 Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Շվեդիա Շվեդիա «Մալմյո» 8:0 Դեկտեմբերի 8, 2015 (2015-12-08) [101]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Շվեդիա Շվեդիա «Մալմյո» 8:0 Դեկտեմբերի 8, 2015 (2015-12-08) [101]
Անգլիա Անգլիա «Արսենալ» Հունաստան Հունաստան «Օլիմպիակոս» 3:0 Դեկտեմբերի 9, 2015 (2015-12-09) [102]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Գերմանիա Գերմանիա «Վոլֆսբուրգ» 3:0 Ապրիլի 12, 2016 (2016-04-12) [103]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Շոտլանդիա Շոտլանդիա «Սելթիկ» 7:0 Սեպտեմբերի 13, 2016 (2016-09-13) [104]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» Գերմանիա Գերմանիա «Բորուսիա Մյոնխենգլադբախ» 4:0 Սեպտեմբերի 14, 2016 (2016-09-14) [105]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» 4:0 Հոկտեմբերի 19, 2016 (2016-10-19) [106]
Անգլիա Անգլիա «Արսենալ» Բուլղարիա Բուլղարիա «Լուդոգորեց» 6:0 Հոկտեմբերի 19, 2016 (2016-10-19) [107]
Անգլիա Անգլիա «Արսենալ» Շվեյցարիա Շվեյցարիա «Բազել» 4:1 Դեկտեմբերի 6, 2016 (2016-12-06) [108]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Գերմանիա Գերմանիա «Բորուսիա Մյոնխենգլադբախ» 4:0 Դեկտեմբերի 6, 2016 (2016-12-06) [109]
Գերմանիա Գերմանիա «Բորուսիա Դորտմունդ» Պորտուգալիա Պորտուգալիա «Բենֆիկա» 4:0 Մարտի 8, 2017 (2017-03-08) [110]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» 4:2 Ապրիլի 18, 2017 (2017-04-18) [111]
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Իսպանիա Իսպանիա «Ատլետիկո Մադրիդ» 3:0 Մայիսի 2, 2017 (2017-05-02) [112]
Անգլիա Անգլիա «Տոտտենհեմ Հոտսպուր» Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս «ԱՊՕԷԼ» 3:0 Սեպտեմբերի 26, 2017 (2017-09-26) [113]
Իսպանիա Իսպանիա «Սևիլյա» Սլովենիա Սլովենիա «Մարիբոր» 3:0 Սեպտեմբերի 26, 2017 (2017-09-26) [114]
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» Բելգիա Բելգիա «Անդերլեխտ» 5:0 Հոկտեմբերի 31, 2017 (2017-10-31) [115]
Անգլիա Անգլիա «Լիվերպուլ» Ռուսաստան Ռուսաստան «Սպարտակ» 7:0 Դեկտեմբերի 6, 2017 (2017-12-06) [116]
Անգլիա Անգլիա «Լիվերպուլ» Պորտուգալիա Պորտուգալիա «Պորտու» 5:0 Փետրվարի 14, 2018 (2018-02-14) [117]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «ՊՍՎ Էյնդհովեն» 4:0 Սեպտեմբերի 18, 2018 (2018-09-18) [118]
Իտալիա Իտալիա «Յուվենտուս» Շվեյցարիա Շվեյցարիա «Յանգ Բոյզ» 3:0 Հոկտեմբերի 2, 2018 (2018-10-02) [119]
Իտալիա Իտալիա «Ռոմա» Չեխիա Չեխիա «Վիկտորիա Պլզեն» 5:0 Հոկտեմբերի 2, 2018 (2018-10-02) [120]
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» Սերբիա Սերբիա «Ցրվենա Զվեզդա» 6:1 Հոկտեմբերի 3, 2018 (2018-10-03) [121]
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» Ուկրաինա Ուկրաինա «Շախտյոր Դոնեցկ» 6:0 Նոյեմբերի 7, 2018 (2018-11-07) [122]
Իտալիա Իտալիա «Յուվենտուս» Իսպանիա Իսպանիա «Ատլետիկո Մադրիդ» 3:0 Մարտի 12, 2019 (2019-03-12) [123]
Անգլիա Անգլիա «Տոտտենհեմ Հոտսպուր» Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «Այաքս» 3:2 Մայիսի 8, 2019 (2019-05-08)
Ավստրիա Ավստրիա «Ռեդ Բուլ» Բելգիա Բելգիա «Գենկ» 6:2 Սեպտեմբերի 17, 2019 (2019-09-17)
Խորվաթիա Խորվաթիա «Դինամո Զագրեբ» Իտալիա Իտալիա «Ատալանտա» 4:0 Սեպտեմբերի 18, 2019 (2019-09-18)
Գերմանիա Գերմանիա Սերժ Գնաբրի4 Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Անգլիա Անգլիա «Տոտտենհեմ Հոտսպուր» 7:2 Հոկտեմբերի 1, 2019 (2019-10-01)
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» Իտալիա Իտալիա «Ատալանտա» 5:1 Հոկտեմբերի 22, 2019 (2019-10-22)
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» Բելգիա Բելգիա «Բրյուգգե» 5:0 Հոկտեմբերի 22, 2019 (2019-10-22)
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Թուրքիա Թուրքիա ««Գալաթասարայ»» 6:0 Նոյեմբերի 6, 2019 (2019-11-06)
Լեհաստան Լեհաստան Ռոբերտ Լևանդովսկի4 Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Սերբիա Սերբիա «Ցրվենա Զվեզդա» 6:0 Նոյեմբերի 28, 2019 (2019-11-28)
Իտալիա Իտալիա «Նապոլի» Բելգիա Բելգիա «Գենկ» 4:0 Դեկտեմբերի 10, 2019 (2019-12-10)
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» Խորվաթիա Խորվաթիա «Դինամո Զագրեբ» 4:1 Դեկտեմբերի 11, 2019 (2019-12-11)
Սլովենիա Սլովենիա Յոսիպ Իլիչիչ4 Իտալիա Իտալիա «Ատալանտա» Իսպանիա Իսպանիա «Վալենսիա» 4:3 Մարտի 10, 2020 (2020-03-10)
Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ» Գերմանիա Գերմանիա «Լայպցիգ» 5:0 Հոկտեմբերի 28, 2020 (2020-10-28)
Գերմանիա Գերմանիա«Բորուսիա Մյոնխենգլադբախ» Ուկրաինա Ուկրաինա «Շախտյոր Դոնեցկ» 6:0 Նոյեմբերի 3, 2020 (2020-11-03)
Անգլիա Անգլիա «Լիվերպուլ» Իտալիա Իտալիա «Ատալանտա» 5:0 Նոյեմբերի 3, 2020 (2020-11-03)
Թուրքիա Թուրքիա «Իստանբուլ Բաշակշեհիր» Գերմանիա Գերմանիա «Լայպցիգ» 3:4 Դեկտեմբերի 2, 2020 (2020-12-02)
Ֆրանսիա Ֆրանսիա Օլիվիե Ժիրու4 Անգլիա Անգլիա «Չելսի» Իսպանիա Իսպանիա «Սևիլյա» 4:0 Դեկտեմբերի 2, 2020 (2020-12-02)
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» Թուրքիա Թուրքիա «Իստանբուլ Բաշակշեհիր» 5:1 Դեկտեմբերի 9, 2020 (2020-12-09)
Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» 4:1 Փետրվարի 16, 2021 (2021-02-16)
Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար Սեբաստիան Ալե4 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «Այաքս» Պորտուգալիա Պորտուգալիա «Սպորտինգ» 5:1 Սեպտեմբերի 15, 2021 (2021-09-15)
Գերմանիա Գերմանիա «Լայպցիգ» Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» 3:6 Սեպտեմբերի 15, 2021 (2021-09-15)
Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Պորտուգալիա Պորտուգալիա «Բենֆիկա» 5:2 Նոյեմբերի 2, 2021 (2021-11-02)
Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» Ավստրիա Ավստրիա «Ռեդ Բուլ» 7:1 Մարտի 8, 2022 (2022-03-08)
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» 3:1 Մարտի 9, 2022 (2022-03-09)
Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ Անգլիա Անգլիա «Չելսի» 3:1 Ապրիլի 6, 2022 (2022-04-06) [124]
Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» Չեխիա Չեխիա «Վիկտորիա Պլզեն» 5:1 Սեպտեմբերի 7, 2022 (2022-09-07) [125]
Անգլիա Անգլիա «Լիվերպուլ» Շոտլանդիա Շոտլանդիա «Ռեյնջերս» 7:1 Հոկտեմբերի 12, 2022 (2022-10-12) [126]
Նորվեգիա Նորվեգիա Էրլինգ Հոլանդ5 Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի» Գերմանիա Գերմանիա «Լայպցիգ» 7:0 Մարտի 14, 2023 (2023-03-14)

Աղյուսակում թվարկված են ֆուտբոլիստներ, ովքեր իրենց կարիերայի ընթացքում դարձել են առնվազն երկու հեթ-տրիկի հեղինակ։

Խաղացող Հեթ-տրիկների անակ Ակումբներ
Արգենտինա Արգենտինա Լիոնել Մեսսի 8 Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա»
Պորտուգալիա Պորտուգալիա Կրիշտիանու Ռոնալդու Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ (7), Իտալիա Իտալիա «Յուվենտուս» (1)
Լեհաստան Լեհաստան Ռոբերտ Լևանդովսկի 6 Գերմանիա Գերմանիա «Բորուսիա Դորտմունդ» (1), Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա» (4), Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» (1)
Ֆրանսիա Ֆրանսիա Կարիմ Բենզեմա 4 Իսպանիա Իսպանիա Ռեալ Մադրիդ
Իտալիա Իտալիա Ֆիլիպպո Ինձագի 3 Իտալիա Իտալիա «Միլան» (1), «Յուվենտուս» (2)
Գերմանիա Գերմանիա Մարիո Գոմես Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա»
Բրազիլիա Բրազիլիա Լուիս Ադրիանո Ուկրաինա Ուկրաինա Շախտյոր Դոնեցկ
Բրազիլիա Բրազիլիա Նեյմար Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա» (1), Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն» (2)
Ուկրաինա Ուկրաինա Անդրեյ Շևչենկո 2 Ուկրաինա Ուկրաինա «Դինամո Կիև», Իտալիա Իտալիա «Միլան»
Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար Դիդիե Դրոգբա Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Օլիմպիկ Մարսել», Անգլիա Անգլիա «Չելսի»
Բրազիլիա Բրազիլիա Ադրիանո Իտալիա Իտալիա «Ինտեր»
Անգլիա Անգլիա Էնդի Քոուլ Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ»
Անգլիա Անգլիա Մայքլ Օուեն Անգլիա Անգլիա «Լիվերպուլ», «Մանչեսթեր Յունայթեդ»
Իտալիա Իտալիա Մարկո Սիմոնե Իտալիա Իտալիա «Միլան», Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Մոնակո»
Իսպանիա Իսպանիա Ռոբերտո Սոլդադո Իսպանիա Իսպանիա «Վալենսիա»
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ Ռոյ Մակայ Իսպանիա Իսպանիա «Դեպորտիվո», Գերմանիա Գերմանիա «Բավարիա»
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ Ռուդ վան Նիստելռոյ Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ «ՊՍՎ Էյնդհովեն», Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Յունայթեդ»
Կամերուն Կամերուն Սամուել Էտո'Օ Իսպանիա Իսպանիա «Բարսելոնա», Իտալիա Իտալիա «Ինտեր»
Արգենտինա Արգենտինա Սերխիո Ագուերո Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի»
Բրազիլիա Բրազիլիա Գաբրիել Ժեսուս Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի»
Ֆրանսիա Ֆրանսիա Օլիվիե Ժիրու Անգլիա Անգլիա «Արսենալ» , Անգլիա Անգլիա «Չելսի»
Ֆրանսիա Ֆրանսիա Կիլիան Մբապպե Ֆրանսիա Ֆրանսիա «Պարի Սեն-Ժերմեն»
Նորվեգիա Նորվեգիա Էրլինգ Հոլանդ Ավստրիա Ավստրիա «Րեդ Բուլլ», Անգլիա Անգլիա «Մանչեսթեր Սիթի»

Ակումբների վիճակագրություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Վիճակագրություն ըստ երկրների[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2023 թվականի մարտի 14-ի դրությամբ 37 երկրների խաղացողներ դարձել են հեթ-տրիկի հեղինակ։ Առաջատարը Բրազիլիան է (21 հեթ-տրիկ), եվրոպական երկրների շարքում՝ Ֆրանսիան և Անգլիան

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ռաուլ Գոնսալեսը հեթ-տրիկի հեղինակ է դարձել 18 տարեկանում
  2. Ֆիլիպպո Ինձագին դարձել է առաջին խաղացողը, որը երեք հեթ-տրիկ է գրանցել
  3. Մայքլ Օուենը հեթ-տրիկի հեղինակ է դարձել «Լիվերպուլի» և «Մանչեսթեր Յունայթեդի» կազմում ութ տարվա տարբերությամբ
  4. Բաֆետիմբի Գոմիսը 7 րոպեում գրանցել է ամենաարագ հեթ-տրիկը 2022 թվականի Չեմպիոների լիգայում։
  5. Կրիշտիանու Ռոնալդու այն չորս խաղացողներից մեկն է, որը երկու մրցաշրջան անընդմեջ հեթ-տրիկի հեղինակ է դարձել։

Պատկերասրահ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Салах оформил свой хет-трик за 7 минут в матче Ливерпуля против Глазго Рейнджерс 12 октября 2022 года». Championat.com. 2011 թ․ դեկտեմբերի 8. Արխիվացված է օրիգինալից 2016 թ․ մարտի 6-ին. Վերցված է 2014 թ․ մարտի 15-ին.(ռուս.)
  2. «Рекорды "Шахтера" на-гора». ru.uefa.com. Արխիվացված օրիգինալից 2014 թ․ հոկտեմբերի 25-ին. Վերցված է 2014 թ․ հոկտեմբերի 22-ին.
  3. «UEFA Champions League 1992/93 - History - PSV-FK Žalgiris Vilnius». UEFA Official Website. 16 сентября 1992. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  4. «UEFA Champions League 1992/93 - History - PSV-AEK». UEFA Official Website. 4 ноября 1992. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  5. «UEFA Champions League 1992/93 - History - Milan-Göteborg». UEFA Official Website. 25 ноября 1992. Արխիվացված է օրիգինալից 2017 թ․ նոյեմբերի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  6. «UEFA Champions League 1992/93 - History - Marseille-CSKA Moskva». UEFA Official Website. 17 марта 1993. Արխիվացված է օրիգինալից 2017 թ․ նոյեմբերի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  7. «UEFA Champions League 1993/94 - History - Bremen-Dinamo Minsk». UEFA Official Website. 16 сентября 1993. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  8. «UEFA Champions League 1993/94 - History - Anderlecht-HJK». UEFA Official Website. 29 сентября 1993. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  9. «UEFA Champions League 1995/96 - History - Ferencváros-Ajax». UEFA Official Website. 27 сентября 1995. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  10. «UEFA Champions League 1995/96 - History - Real Madrid-Ferencváros». UEFA Official Website. 18 октября 1995. Արխիվացված է օրիգինալից 2017 թ․ դեկտեմբերի 7-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  11. «UEFA Champions League 1995/96 - History - Blackburn-Rosenborg». UEFA Official Website. 6 декабря 1995. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  12. «UEFA Champions League 1996/97 - History - Rosenborg-Milan». UEFA Official Website. 25 сентября 1996. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  13. «UEFA Champions League 1997/98 - History - Newcastle-Barcelona». UEFA Official Website. 16 сентября 1997. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  14. «UEFA Champions League 1997/98 - History - Barcelona-Dynamo Kyiv». UEFA Official Website. 5 ноября 1997. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  15. «UEFA Champions League 1997/98 - History – Feyenoord-Man. United». UEFA Official Website. 5 ноября 1997. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  16. «UEFA Champions League 1997/98 - History - Dynamo Kyiv-Juventus». UEFA Official Website. 18 марта 1998. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 17-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  17. «UEFA Champions League 1997/98 - History - Juventus-Monaco». UEFA Official Website. 1 апреля 1992. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 18-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  18. «UEFA Champions League 1998/99 - History - Rosenborg- Galatasaray». UEFA Official Website. 21 октября 1998. Արխիվացված է օրիգինալից 2017 թ․ դեկտեմբերի 31-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  19. «UEFA Champions League 1998/99 - History - HJK-PSV». UEFA Official Website. 25 ноября 1998. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  20. «UEFA Champions League 1998/99 - History - Kaiserslautern-HJK». UEFA Official Website. 9 декабря 1992. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  21. «UEFA Champions League 1999/00 - History - Willem II-Spartak Moskva». UEFA Official Website. 15 сентября 1999. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  22. «UEFA Champions League 1999/00 - History - Lazio-Marseille». UEFA Official Website. 4 марта 2000. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  23. «UEFA Champions League 1999/00 - History - Valencia-Lazio». UEFA Official Website. 5 апреля 2000. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 15-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  24. «UEFA Champions League 2000/01 - History - Man United- Anderlecht». UEFA Official Website. 13 сентября 2000. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  25. «UEFA Champions League 2000/01 - History - Hamburg-Juventus». UEFA Official Website. 13 сентября 2000. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  26. «UEFA Champions League 2000/01 - History - Rosenborg- Helsingborg». UEFA Official Website. 16 сентября 2000. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  27. «UEFA Champions League 2000/01 - History - Monaco-Sturm». UEFA Official Website. 27 сентября 2000. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  28. «UEFA Champions League 2000/01 - History - Milan-Barcelona». UEFA Official Website. 18 октября 1992. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  29. «UEFA Champions League 2000/01 - History - Lazio- Shakhtar Donetsk». UEFA Official Website. 25 октября 1992. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  30. «UEFA Champions League 2000/01 - History - Deportivo-PSG». UEFA Official Website. 7 марта 2001. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  31. «UEFA Champions League 2002/03 - History - Olympiacos-Leverkusen». UEFA Official Website. 18 сентября 2002. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունվարի 2-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  32. «UEFA Champions League 2002/03 - History - Bayern-Deportivo». UEFA Official Website. 18 сентября 2002. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  33. «UEFA Champions League 2002/03 - History - Deportivo-Milan». UEFA Official Website. 24 сентября 2004. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  34. «UEFA Champions League 2002/03 - History - M. Haifa- Olympiacos». UEFA Official Website. 24 сентября 2004. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  35. «UEFA Champions League 2002/03 - History - Spartak Moskva-Liverpool». UEFA Official Website. 22 октября 2002. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 15-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  36. «UEFA Champions League 2002/03 - History - Roma-Arsenal». UEFA Official Website. 27 ноября 2002. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  37. «UEFA Champions League 2002/03 - History - Newcastle-Leverkusen». UEFA Official Website. 26 февраля 2003. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  38. «UEFA Champions League 2002/03 - History - Man. United-Real Madrid». UEFA Official Website. 23 апреля 2003. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  39. «UEFA Champions League 2003/04 - History - Marseille-Partizan». UEFA Official Website. 1 октября 2003. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  40. «UEFA Champions League 2003/04 - History - Monaco-Deportivo». UEFA Official Website. 5 ноября 2003. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  41. «UEFA Champions League 2004/05 - History - Bayern-Ajax». UEFA Official Website. 28 сентября 2004. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 18-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  42. «UEFA Champions League 2004/05 - History - Man. United-Fenerbahçe». UEFA Official Website. 28 сентября 2004. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  43. «UEFA Champions League 2004/05 - History - Bremen-Anderlecht». UEFA Official Website. 2 ноября 2004. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունվարի 1-ին. Վերցված է 2014 թ․ մարտի 21-ին.
  44. «UEFA Champions League 2004/05 - History - Man. United-Sparta Praha». UEFA Official Website. 3 ноября 2004. Արխիվացված է օրիգինալից 2017 թ․ դեկտեմբերի 6-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  45. «UEFA Champions League 2004/05 - History - Paris-CSKA Moskva». UEFA Official Website. 7 декабря 2004. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ մարտի 21-ին.
  46. «UEFA Champions League 2004/05 - History – Fenerbahçe-Man. United». UEFA Official Website. 8 декабря 2004. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  47. «UEFA Champions League 2004/05 - History - Lyon-Bremen». UEFA Official Website. 8 марта 2005. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  48. «UEFA Champions League 2004/05 - History - Internazionale-Porto». UEFA Official Website. 15 марта 2005. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 19-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  49. «UEFA Champions League 2005/06 - History - Udinese-Panathinaikos». UEFA Official Website. 14 сентября 2005. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 18-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  50. «UEFA Champions League 2005/06 - History - Barcelona-Udinese». UEFA Official Website. 27 сентября 2005. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  51. «UEFA Champions League 2005/06 - History - Barcelona-Panathinaikos». UEFA Official Website. 2 ноября 2005. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  52. «UEFA Champions League 2005/06 - History - Fenerbahçe-Milan». UEFA Official Website. 23 ноября 2005. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  53. «UEFA Champions League 2005/06 - History - Internazionale-Petržalka». UEFA Official Website. 23 ноября 2005. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  54. «UEFA Champions League 2005/06 - History - Schalke-PSV». UEFA Official Website. 23 ноября 2005. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  55. «UEFA Champions League 2006/07 - History - Olympiacos-Valencia». UEFA Official Website. 12 сентября 2006. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  56. «UEFA Champions League 2006/07 - History - Levski-Chelsea». UEFA Official Website. 27 сентября 2006. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 17-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  57. «UEFA Champions League 2006/07 - History - Milan-Anderlecht». UEFA Official Website. 1 ноября 2006. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  58. «UEFA Champions League 2007/08 - History - Liverpool-Beşiktaş». UEFA Official Website. 6 ноября 2007. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 17-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  59. «UEFA Champions League 2008/09 - History - Villarreal-AaB». UEFA Official Website. 21 октября 1992. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  60. «UEFA Champions League 2008/09 - History - Shakhtar Donetsk- Basel». UEFA Official Website. 26 ноября 2008. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  61. «UEFA Champions League 2009/10 - History – Wolfsburg-CSKA Moskva». UEFA Official Website. 15 сентября 2009. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  62. «UEFA Champions League 2009/10 - History – Wolfsburg-Man. United». UEFA Official Website. 8 декабря 2009. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  63. «UEFA Champions League 2009/10 - History - Arsenal-Porto». UEFA Official Website. 9 марта 2010. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 19-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  64. «UEFA Champions League 2009/10 - History - Barcelona-Arsenal». UEFA Official Website. 6 апреля 2010. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  65. «UEFA Champions League 2009/10 - History - Lyon-Bayern». UEFA Official Website. 27 апреля 2010. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  66. «UEFA Champions League 2010/11 - History - Internazionale-Bremen». UEFA Official Website. 29 сентября 2010. Արխիվացված է օրիգինալից 2017 թ․ նոյեմբերի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  67. «UEFA Champions League 2010/11 - History - Internazionale-Tottenham». UEFA Official Website. 2010 թ․ հոկտեմբերի 20. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  68. «UEFA Champions League 2010/11 - History - Žilina-Marseille». UEFA Official Website. 3 ноября 2010. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 15-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  69. «UEFA Champions League 2010/11 - History - CFR Cluj-Bayern». UEFA Official Website. 3 ноября 2010. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  70. «UEFA Champions League 2010/11 - History - Real Madrid-Auxerre». UEFA Official Website. 8 декабря 2010. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հոկտեմբերի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  71. «UEFA Champions League 2011/12 - History - Plzeň-Barcelona». UEFA Official Website. 1 ноября 2011. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  72. «UEFA Champions League 2011/12 - History - Bayern-Napoli». UEFA Official Website. 2 ноября 2011. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 17-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  73. «UEFA Champions League 2011/12 - History - Valencia-Genk». UEFA Official Website. 23 ноября 2011. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ փետրվարի 26-ին.
  74. «UEFA Champions League 2011/12 - History - Dinamo Zagreb-Lyon». UEFA Official Website. 7 декабря 2011. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  75. «UEFA Champions League 2011/12 - History - Barcelona-Leverkusen». UEFA Official Website. 7 марта 2012. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  76. «UEFA Champions League 2011/12 - History - Bayern-Basel». UEFA Official Website. 13 марта 2012. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 17-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  77. «UEFA Champions League 2012/13 - History - Ajax-Real Madrid». UEFA Official Website. 3 октября 2012. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 15-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  78. «UEFA Champions League 2012/13 - History - BATE-Valencia». UEFA Official Website. 23 октября 2012. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  79. «UEFA Champions League 2012/13 - History - Bayern-LOSC». UEFA Official Website. 7 ноября 2012. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  80. «UEFA Champions League 2012/13 - History - CFR Cluj-Galatasaray». UEFA Official Website. 7 ноября 2012. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 17-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  81. «UEFA Champions League 2012/13 - History - CFR Cluj-Braga». UEFA Official Website. 20 ноября 2012. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  82. «UEFA Champions League 2012/13 - History - Nordsjælland- Shakhtar Donetsk». UEFA Official Website. 20 ноября 2012. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  83. «UEFA Champions League 2012/13 - History - Dortmund-Real Madrid». UEFA Official Website. 24 апреля 2013. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  84. «UEFA Champions League 2013/14 - History - Real Madrid- Galatasaray». UEFA Official Website. 17 сентября 2013. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 15-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  85. «UEFA Champions League 2013/14 - History - Barcelona-Ajax». UEFA Official Website. 18 сентября 2013. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 15-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  86. «UEFA Champions League 2013/14 - History - Anderlecht- Olympiacos». UEFA Official Website. 2 октября 2013. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  87. «UEFA Champions League 2013/14 - History - Anderlecht-Paris». UEFA Official Website. 23 октября 2013. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  88. «UEFA Champions League 2013/14 - History - Man. City-CSKA Moskva». UEFA Official Website. 5 ноября 2013. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  89. «UEFA Champions League 2013/14 - History - Juventus-Køpenhagen». UEFA Official Website. 27 ноября 2013. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  90. «UEFA Champions League 2013/14 - History - Barcelona-Celtic». UEFA Official Website. 11 декабря 2013. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունվարի 2-ին.
  91. «UEFA Champions League 2013/14 - History - Man. United-Olympiacos». UEFA Official Website. 19 марта 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 17-ին. Վերցված է 2014 թ․ մարտի 19-ին.
  92. «UEFA Champions League > 2015 > Matches > Group stage > Porto-BATE». UEFA Official Website. 17 сентября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 20-ին. Վերցված է 2014 թ․ սեպտեմբերի 17-ին.
  93. «UEFA Champions League > 2015 > Matches > Group stage > Arsenal-Galatasaray». UEFA Official Website. 1 октября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 15-ին. Վերցված է 2014 թ․ հոկտեմբերի 1-ին.
  94. «UEFA Champions League > 2015 > Matches > Group stage > BATE-Shakhtar Donetsk». UEFA Official Website. 21 октября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2014 թ․ հոկտեմբերի 21-ին.
  95. «UEFA Champions League > 2015 > Matches > Group stage > Shakhtar Donetsk-BATE». UEFA Official Website. 5 ноября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ նոյեմբերի 5-ին.
  96. «UEFA Champions League > 2015 > Matches > Group stage > APOEL-Barcelona». UEFA Official Website. 25 ноября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2014 թ․ նոյեմբերի 25-ին.
  97. «UEFA Champions League > 2015 > Matches > Group stage > Man. City-Bayern». UEFA Official Website. 25 ноября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 15-ին. Վերցված է 2014 թ․ նոյեմբերի 25-ին.
  98. «UEFA Champions League > 2015 > Matches > Group stage > Atlético-Olympiacos». UEFA Official Website. 26 ноября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2014 թ․ նոյեմբերի 26-ին.
  99. «UEFA Champions League 2015/16 - History - Real Madrid- Shakhtar Donetsk». UEFA Official Website. 15 сентября 2015. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2015 թ․ սեպտեմբերի 16-ին.
  100. «UEFA Champions League 2015/16 - History - Bayern - Dinamo Zagreb». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2015 թ․ սեպտեմբերի 29. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2015 թ․ սեպտեմբերի 29-ին.
  101. 101,0 101,1 «UEFA Champions League 2015/16 - History - Real Madrid - Malmö FF». UEFA Official Website. 8 декабря 2015. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 16-ին. Վերցված է 2016 թ․ հոկտեմբերի 4-ին.
  102. «UEFA Champions League 2015/16 - History - Olympiacos - Arsenal». UEFA Official Website. 2015 թ․ դեկտեմբերի 9. Արխիվացված է օրիգինալից 2017 թ․ դեկտեմբերի 8-ին. Վերցված է 2015 թ․ դեկտեմբերի 9-ին.
  103. «UEFA Champions League 2015/16 - History - Real Madrid - VfL Wolfsburg». UEFA Official Website. 12 апреля 2016. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2016 թ․ հոկտեմբերի 4-ին.
  104. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Barcelona-Celtic». UEFA Official Website. 25 ноября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 13-ին. Վերցված է 2 октября 2016-ին.
  105. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Manchester City-Borussia Mönchengladbach». UEFA Official Website. 25 ноября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 12-ին. Վերցված է 2 октября 2016-ին.
  106. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Barcelona-Manchester City». UEFA Official Website. 25 ноября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2 октября 2016-ին.
  107. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Arsenal-Ludogorets». UEFA Official Website. 25 ноября 2014. Արխիվացված է օրիգինալից 2017 թ․ դեկտեմբերի 6-ին. Վերցված է 2 октября 2016-ին.
  108. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Basel - Arsenal». UEFA Official Website. 2016 թ․ դեկտեմբերի 6. Արխիվացված օրիգինալից 2017 թ․ սեպտեմբերի 6-ին. Վերցված է 2016 թ․ դեկտեմբերի 6-ին.
  109. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Barcelona - Borussia Mönchengladbach». UEFA Official Website. 2016 թ․ դեկտեմբերի 6. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 2016 թ․ դեկտեմբերի 6-ին.
  110. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Dortmund - Benfica». UEFA Official Website. 8 марта 2017. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 14-ին. Վերցված է 8 марта 2017-ին.
  111. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Real Madrid - Bayern Munich». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2017 թ․ ապրիլի 18. Արխիվացված օրիգինալից 2017 թ․ դեկտեմբերի 9-ին. Վերցված է 2017 թ․ ապրիլի 18-ին.
  112. «UEFA Champions League 2016/17 - History - Real Madrid - Atlético Madrid». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2017 թ․ մայիսի 2. Արխիվացված օրիգինալից 2017 թ․ նոյեմբերի 20-ին. Վերցված է 2017 թ․ մայիսի 2-ին.
  113. «UEFA Champions League 2017/18 - History - Tottenham Hotspur - APOEL». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2017 թ․ սեպտեմբերի 26. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 30-ին. Վերցված է 2017 թ․ սեպտեմբերի 26-ին.
  114. «UEFA Champions League 2017/18 - History - Sevilla - Maribor». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2017 թ․ սեպտեմբերի 26. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 28-ին. Վերցված է 2017 թ․ սեպտեմբերի 26-ին.
  115. «UEFA Champions League 2017/18 - History - PSG - Anderlecht». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2017 թ․ հոկտեմբերի 31. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 28-ին. Վերցված է 2017 թ․ հոկտեմբերի 31-ին.
  116. «UEFA Champions League 2017/18 - History - Liverpool - Spartak Moscow». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2017 թ․ դեկտեմբերի 6. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 22-ին. Վերցված է 2017 թ․ դեկտեմբերի 6-ին.
  117. «UEFA Champions League 2017/18 - History - Porto - Liverpool». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2018 թ․ փետրվարի 14. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ հունիսի 21-ին. Վերցված է 2018 թ․ փետրվարի 14-ին.
  118. «UEFA Champions League 2018/19 - History - Barcelona - PSV». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2018 թ․ սեպտեմբերի 18. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ սեպտեմբերի 4-ին. Վերցված է 2018 թ․ սեպտեմբերի 18-ին.
  119. «UEFA Champions League - Juventus-Young Boys». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2018 թ․ հոկտեմբերի 2. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ օգոստոսի 31-ին. Վերցված է 2018 թ․ հոկտեմբերի 2-ին.
  120. «UEFA Champions League - Roma-Plzeň». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2018 թ․ հոկտեմբերի 2. Արխիվացված օրիգինալից 2019 թ․ մայիսի 19-ին. Վերցված է 2018 թ․ հոկտեմբերի 2-ին.
  121. «UEFA Champions League - Paris-Crvena zvezda». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2018 թ․ հոկտեմբերի 3. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ սեպտեմբերի 3-ին. Վերցված է 2018 թ․ հոկտեմբերի 3-ին.
  122. «UEFA Champions League - Man. City-Shakhtar Donetsk». UEFA.com. Union of European Football Associations. 2018 թ․ նոյեմբերի 7. Արխիվացված օրիգինալից 2018 թ․ սեպտեմբերի 1-ին. Վերցված է 2018 թ․ նոյեմբերի 7-ին.
  123. «UEFA Champions League 2018/19 - History - Juventus - Atletico Madrid». UEFA Official Website. Արխիվացված է օրիգինալից 2019 թ․ մայիսի 19-ին. Վերցված է 2019 թ․ մարտի 12-ին. {{cite news}}: Text "date 12 марта 2019" ignored (օգնություն)
  124. «UEFA Champions League 2021/22. Quarter-finals, 1st leg. Chelsea — Real Madrid» (անգլերեն). uefa.com. 6 апреля 2022. Վերցված է 2022 թ․ դեկտեմբերի 16-ին.
  125. «UEFA Champions League 2022/23. Group C. Barcelona — Plzeň» (անգլերեն). uefa.com. 7 сентября 2022. Վերցված է 2022 թ․ դեկտեմբերի 16-ին.
  126. «UEFA Champions League 2022/23. Group A. Rangers — Liverpool» (անգլերեն). uefa.com. 12 октября 2022. Վերցված է 2022 թ․ դեկտեմբերի 16-ին.

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]