Նռնականետերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև բերված է բոլոր նռնականետերը իր տեսկաներով[1]։

Նշաններ SS MS SA PA AU RP
Իմաստ Մեկ հարվածով Երկու հարվածով Կիսա-ավտոմատ Պոմպային Ինքնաձիգ Հակատանկային
Նշան GL
Իմաստ Նռնականետ
Անուն Արտադրող Նկար Փամփուշտ Տեսակ Երկիր Տարի
ARDE 40 mm under barrel grenade launcher Ordnance Factory Tiruchirappalli 40 մմ նռնակ SS
GL
Հնդկաստան Հնդկաստան 2010
BS-1 Tishina TsNIITochMash 30 մմ նռնակ SS
GL
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ
BTS-203 40 մմ նռնակ SS
GL
Թաիլանդ Թաիլանդ
CIS 40 GL ST Kinetics 40 մմ նռնակ SS
GL
Սինգապուր Սինգապուր 1980-ականներ
GP-25 KBP Instrument Design Bureau Georgian under barrel grenade launchers stc delta (3).JPG 40 մմ նռնակ SS
GL
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1966
Heckler & Koch AG36 Heckler & Koch GewehrAG36.jpg 40 մմ նռնակ SS
GL
Գերմանիա Գերմանիա
Heckler & Koch AG-C/GLM Heckler & Koch 40 մմ նռնակ SS
GL
Գերմանիա Գերմանիա
Heckler & Koch HK69A1 Heckler & Koch HK69A1.jpg 40 մմ նռնակ SS
GL
Գերմանիա Արևմտյան Գերմանիա 1960-ականներ
Indumil IMC-40 INDUMIL 40 մմ նռնակ SS
GL
Կոլումբիա Կոլումբիա
M79 grenade launcher Springfield Armory
Action Manufacturing Company
Exotic Metal Products
Kanarr Corporation
Thompson-Ramo-Wooldridge
M79 Grenade Launcher (7414625716).jpg 40 մմ նռնակ SS
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1953
M203 grenade launcher Colt's Manufacturing Company M203 1.jpg 40 մմ նռնակ SS
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1967
M320 Grenade Launcher Module Heckler & Koch PEO M320 Grenade Launcher.jpg 40 մմ նռնակ SS
GL
Գերմանիա Գերմանիա 2008
Milkor 37/38mm and 40mm Stopper Milkor (Pty) Ltd Milkor Stopper riot gun.jpg 37 մմ նռնակ
38 մմ նռնակ
40 մմ նռնակ (All less-lethal rounds)
SS
GL
Հարավային Աֆրիկա Հարավային Աֆրիկա 1981
Pallad wz. 1974 Zakłady Mechaniczne Tarnów Tantal-Pallad REMOV.jpg 40 մմ նռնակ SS
GL
Լեհաստան Լեհաստան 1968
Pallad wz. 1983 Zakłady Mechaniczne Tarnów Grenade launcher wz.83 Pallad D.jpg 40 մմ նռնակ SS
GL
Լեհաստան Լեհաստան 1968
PMR grenade launcher SS
GL
Մերձդնեստր Մերձդնեստր
RGM-40 40 մմ նռնակ SS
GL
Ռուսաստան Ռուսաստան 1997[2]
S&T Daewoo K11 S&T Motiv Rifle xk11.jpg 20×30 մմ նռնակ SA
GL
Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 2000
Type 91 grenade launcher 35 մմ նռնակ (Ոչ-մահաբեր փամփուշտ) SS
GL
Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան
XM148 grenade launcher Colt's Manufacturing Company XM148 Grenade Launcher.jpg 40 մմ նռնակ SS
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ
China Lake Grenade Launcher China Lake Naval Weapons Center China Lake 4x40 REMOV.jpg 40 մմ նռնակ PA
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1967
ČZW-40 Česká zbrojovka Uherský Brod 40 մմ նռնակ MS
GL
Չեխիա Չեխիա
DP-64 DP-64.png 45 մմ նռնակ MS
GL
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1989
Hawk MM-1 40 մմ նռնակ MS
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ
Milkor MGL Milkor (Pty) Ltd M-32 Grenade Launcher.jpg 40 մմ նռնակ MS
GL
Հարավային Աֆրիկա Հարավային Աֆրիկա 1980
Neopup PAW-20 Gemaco Elbree PTY LTD 20×42 մմ MS
GL
Հարավային Աֆրիկա Հարավային Աֆրիկա
RG-6 grenade launcher[3][4] TsKIB SOO RG-6 Interpolitex-2011.jpg 40 մմ նռնակ MS
GL
Ռուսաստան Ռուսաստան 1993
XM25 CDTE Heckler & Koch
Alliant Techsystems
XM25 July 2009.jpg 25 մմ նռնակ MS
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 2010
XM29 OICW Heckler & Koch
Alliant Techsystems
XM29.jpg 20 մմ նռնակ SA
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ
Գերմանիա Գերմանիա
AGS-17 Molot plant 30-мм автоматический гранатомет АГС-17 Пламя.jpg 30 մմ նռնակ AU
GL
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1967
AGS-30 Degtyarev plant AGS-30 maks2009.jpg 30 մմ նռնակ AU
GL
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1990
CIS 40 AGL ST Kinetics 40 մմ նռնակ AU
GL
Սինգապուր Սինգապուր 1986
Howa Type 96 Howa Type96 40mm Automatic Grenad Gun.JPG 40 մմ նռնակ AU
GL
Ճապոնիա Ճապոնիա 1996
Daewoo Precision Industries K4 S&T Motiv K-4 Auto Grenade Launcher.jpg 40 մմ նռնակ AU
GL
Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1985
Heckler & Koch GMG Heckler & Koch HK GMW.jpg 40 մմ նռնակ AU
GL
Գերմանիա Գերմանիա 1992
M75 grenade launcher Springfield Armory XM75 Automatic Grenade Launcher.jpg 40 մմ նռնակ AU
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1961
M129 grenade launcher M129.jpg 40 մմ նռնակ AU
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1966
Mk 18 Mod 0 grenade launcher Mk18Vie.JPG 40 մմ նռնակ AU
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1962
Mk 19 grenade launcher Saco Defense Industries
Combined Service Forces
MK19-02.jpg 40 մմ նռնակ AU
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1960-ականներ
Mk 20 Mod 0 grenade launcher NOS Louisville Mk 18 Mod 0 & Mk 20 Mod 0 Grenade Launchers at War Remnants Museum (Ho Chi Minh City).jpg 40 մմ նռնակ AU
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ
Mk 47 Striker General Dynamics 200295103315mk47.jpg 40 մմ նռնակ AU
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 2000-ականներ
RAG-30 Česká zbrojovka Uherský Brod 30 մմ նռնակ AU
GL
Չեխիա Չեխիա
SAG-30 Česká zbrojovka Uherský Brod 30 մմ նռնակ AU
GL
Չեխիա Չեխիա
SB LAG 40 Santa Bárbara Sistemas LAG-40 I.M.-1.JPG 40 մմ նռնակ AU
GL
Իսպանիա Իսպանիա 1984
Vektor Y3 AGL Denel Y3 AGL.JPG 40 մմ նռնակ AU
GL
Հարավային Աֆրիկա Հարավային Աֆրիկա 1992
XM174 grenade launcher Aerojet Ordnance Manufacturing Company Automatic-grenade-launcher.gif 40 մմ նռնակ AU
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1968
XM307 Advanced Crew Served Weapon General Dynamics Armament
Technical Products
XM307-01.jpg 25 մմ նռնակ AU
GL
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ
Carl Gustav recoilless rifle Saab Bofors Dynamics Carl Gustav recoilless rifle.jpg 84×246 մմ փամփուշտ SS
RP
Շվեդիա Շվեդիա 1946
Bazooka Soldier with Bazooka M1.jpg SS
RP
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1942
MRO-A State Research
Bazalt
72.5 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Ռուսաստան Ռուսաստան 1990-ականներ
Northover Projector H 11843-Members of Home Guard using a Northover Projector-July 1941.jpg 63.5 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1940
Panzerfaust Bundesarchiv Bild 101I-672-7634-13, Russland, Luftwaffensoldat mit Panzerabwehrwaffe.jpg 149 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Նացիստական Գերմանիա 1942
PIAT Imperial Chemical Industries PIAT cropped.jpg SS
RP
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1942
Rifleman's Assault Weapon Brunswick Corporation 100 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1977
RPG-2 State Factories RPG2 and PG2 TBiU 37.jpg 80 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1949
RPG-7 Bazalt
Degtyarev plant
RPG-7 detached.jpg 40 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1961
RPG-16 58.3 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1968
RPG-18 64 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1972
RPG-22 RPG-22 rocket launcher.jpg 72.5 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1985
RPG-26 State Research
Bazalt
Grenade launchers RPG-26.jpg 72.5 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1980-ականներ
RPG-27 State Research
Bazalt
105 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1980-ականներ
RPG-28 State Research
Bazalt
125 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Ռուսաստան Ռուսաստան 2000-ականներ
RPG-29 Bazalt RPG-29 USGov.JPG 65 մմ փամփշագլխիկ
105 մմ փամփշագլխիկ
SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1980-ականներ
RPG-30 State Research
Bazalt
105մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Ռուսաստան Ռուսաստան 2008
RPG-32 JARDANA 72 մմ փամփշագլխիկ
105 մմ փամփշագլխիկ
SS
RP
Ռուսաստան Ռուսաստան 2005
RPG-76 Komar Zakład Sprzętu Precyzyjnego RPG-76.jpg 40 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Լեհաստան Լեհաստան 1973
RPO-A Shmel KBP Instrument Design Bureau RPO-A missile and launcher.jpg 93 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1980-ականներ
Type 69 RPG China North Industries Corporation DN-SD-06-16156.JPG 85 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 1970
Yasin (RPG) Համաս 40 մմ փամփշագլխիկ SS
RP
Պաղեստին Պաղեստին 2004

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Small Arms Illustrated, 2010
  2. «Гранатомет РГМ-40 «Кастет» - Военный портал»։ Վերցված է 2014 թ․ նոյեմբերի 23 
  3. «Ошибка 404»։ Վերցված է 2014 թ․ նոյեմբերի 23 
  4. RG-6 at the manufacturer's website