Նիկոլ Փաշինյանի միջազգային վարչապետական այցերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՀՀ վարչապետ Նիկոլ Փաշինյանը ՌԴ նախագահ Վլադիմիր Պուտինի հետ Սոչիում

Այս հոդվածում ներկայացված է 2018 թվականի մայիսի 8-ին Հայաստանի Հանրապետության վարչապետի պաշտոնում ընտրվելուց ի վեր Նիկոլ Փաշինյանի կատարած միջազգային վարչապետական այցելությունների ցանկը:

Տեղի ունեցած[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2018[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Երկիր Այցի վայրեր Ամսաթիվ Ծանոթագրություններ
Արցախ Արցախ Ստեփանակերտ մայիսի 9 Աշխատանքային այց։ Մասնակցել է մայիսյան հերոսամարտերին, հաղթանակի օրվան և անկախության տոնին նվիրված մի շարք հանդիսությունների[1]
Ռուսաստան Ռուսաստան Սոչի Մայիսի 14 Մասնակցել է Եվրասիական միջկառավարական խորհրդի հերթական նստաշրջանին[2]: Հանդիպել է Վլադիմիր Պուտինին,[3] Սոորոնբայ Ժեենբեկովին,[4] Իգոր Դոդոնին,[5] Ալեքսանդր Լուկաշենկոյին,[6] Տիգրան Սարգսյանին[7].
Վրաստան Վրաստան Թբիլիսի Մայիսի 30–31 Պաշտոնական այց: Հանդիպել է նախագահ Գիորգի Մարգվելաշվիլիի և վարչապետ Գիորգի Կվիրիկաշվիլիի հետ: Մասնակցել է Թբիլիսիում Հայաստանի Առաջին Հանրապետության անկախության հռչակմանը նվիրված հուշատախտակի բացմանը, այցելել է Ջավախք[8][9][10]:
Բելգիա Բելգիա Բրյուսել Հուլիսի 11-13 Մասնակցել է ՆԱՏՕ-ի գագաթաժողվին[11]։ Ունեցել է երկկողմ հանդիպումներ Էմանուել Մակրոնի և Դոնալդ Թրամփի հետ[12][13][14]:
Ռուսաստան Ռուսաստան Սանկտ Պետերբուրգ հուլիսի 27 Մասնակցել է ԵՏՄ միչկառավարական խորհրդի ամենամյա նիստին[15]

Նախատեսված այցեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Երկիր Այցի վայրեր Ամսաթիվ Ծանոթագրություններ
Տաջիկստան Տաջիկստան Դուշանբե Հոկտեմբեր Մասնակցելու է ԱՊՀ երկրների ղեկավարների գագաթնաժողովին:
Իրան Իրան Թեհրան Անորոշ Աշխատանքային այց։

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Pashinyan to Visit Karabakh First»։ www.turan.az։ Վերցված է 2018-07-13 
  2. «Armenia’s new premier expects to meet with Putin at EAEU summit in Sochi»։ TASS (ռուսերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  3. «Pashinyan and Putin Meet in Sochi; Russian Prez Calls Armenia "Close Ally and Partner in the Region" - Hetq - News, Articles, Investigations» (անգլերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  4. «President Jeenbekov meets with Prime Minister of Armenia Pashinyan»։ Информационное Агентство Кабар (անգլերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  5. «Nikol Pashinyan and Igor Dodon Discuss Armenian-Moldovan Cooperation - Hetq - News, Articles, Investigations» (անգլերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  6. «Նիկոլ Փաշինյանը և Ալեքսանդր Լուկաշենկոն անդրադարձել են հայ-բելառուսական կապերի խորացմանն ու հետագա զարգացմանը»։ Արմենպրես։ Վերցված է 2018-07-13 
  7. «Pashinyan Meets Former PM Tigran Sargsyan in Sochi - Hetq - News, Articles, Investigations» (անգլերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  8. «Նիկոլ Փաշինյանը և Գիորգի Մարգվելաշվիլին քննարկել են հայ-վրացական հարաբերությունների օրակարգային մի շարք հարցեր»։ վարչապետ.հայ։ Վերցված է 2018-07-13 
  9. «Թբիլիսիում բացվել է Հայաստանի Առաջին Հանրապետության 100-ամյակին նվիրված հուշատախտակ և տեղի ունեցել պաշտոնական ընդունելություն»։ վարչապետ.հայ։ Վերցված է 2018-07-13 
  10. «Nikol Pashinyan Makes Georgia First Destination of His First Foreign Trip»։ www.civilnet.am (հայերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  11. «Nikol Pashinyan to visit Brussels»։ news.am (անգլերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  12. «Nikol Pashinyan to leave for Belgium on working visit»։ news.am (անգլերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  13. «Pashinyan meets with Macron in Brussels (PHOTOS)»։ news.am (անգլերեն)։ Վերցված է 2018-07-13 
  14. https://en.168.am/2018/07/11/26386.html
  15. Վարչապետ Փաշինյանը մասնակցել է Եվրասիական միջկառավարական խորհրդի հերթական նիստին

Արտաքին Հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]