Մոշխմհատի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Ասկերանի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Ասկերանի շրջանի Մոշխմհատ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 26 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Սրբատեղի «Հեղինեի քույր» 9-13 դդ. գյուղից 0,5 կմ հս- ար 39°41′27″ հս․. լ. 46°51′15″ ավ. ե. / 39.6909722° հս․. լ. 46.8542222° ավ. ե. / 39.6909722; 46.8542222 NK2/222 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հեղինեի քույր» 12-13 դդ. -//- NK2/222.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հեղինեի քույր» 12-13 դդ. -//- NK2/222.2 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Սբ. Աստվածածին» 19 դ. գյուղի մեջ 39°41′01″ հս․. լ. 46°51′19″ ավ. ե. / 39.6837222° հս․. լ. 46.8553889° ավ. ե. / 39.6837222; 46.8553889 NK2/223 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK2/223.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK2/223.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/223.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK2/223.4 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Ղևոնդաց վանք» 5-7 դդ., գյուղից 2 կմ հս 39°41′23″ հս․. լ. 46°51′37″ ավ. ե. / 39.6896667° հս․. լ. 46.86025° ավ. ե. / 39.6896667; 46.86025 NK2/224 Հ բեռնել պատկեր

Գավիթ 5-7 դդ. -//- NK2/224.1 Հ բեռնել պատկեր

Զանգակատուն 5-7 դդ. -//- NK2/224.2 Հ բեռնել պատկեր

Հյուրատուն 1896 թ. -//- NK2/224.3 Հ բեռնել պատկեր

Վանական խուց 5-7 դդ. -//- NK2/224.4 Հ բեռնել պատկեր

Ջրհոր «Ղևոնդաց վանք» 17-18 դդ. -//- NK2/224.5 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 19 դ. -//- NK2/224.6 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 19 դ. -//- NK2/224.7 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 13 դ. -//- NK2/224.8 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 1298 թ. -//- NK2/224.9 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 13 դ. -//- NK2/224.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 13 դ. -//- NK2/224.11 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 13 դ. -//- NK2/224.12 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 13 դ. -//- NK2/224.13 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 16-17 դդ. -//- NK2/224.14 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 13 դ. -//- NK2/224.15 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղևոնդաց վանք» 13 դ. -//- NK2/224.16 Տ բեռնել պատկեր

Ապարանք «Թուխնակալ» 18 դ. բնակավայրից 1.2 կմ հս-ար 39°41′09″ հս․. լ. 46°52′06″ ավ. ե. / 39.6858056° հս․. լ. 46.8683333° ավ. ե. / 39.6858056; 46.8683333 NK2/225 Հ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչության կողմից։