Միջերկրական ծովի կղզիների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

Ստորև ներկայացված է Միջերկրական ծովի կղզիների ցանկը ըստ նրանց մեծության.

  Անունը Տեսքը Պատկանելությունը Տարածքը (կմ²) Բնակչությունը Գլխավոր քաղաքը Դրոշը
1 Սիցիլիա Sicily-EO.JPG {{{2}}} Իտալիա 25 460 5 010 000 Պալերմո Flag of Sicily.svg
2 Սարդինիա Sardinia satellite.jpg {{{2}}} Իտալիա 23 813 1 656 000 Կալյարի Flag of the Italian region Sardinia.svg
3 Կիպրոս Cyprus lrg.jpg Flag of Cyprus.svg Կիպրոս 9 251 1 048 000 Նիկոսիա Flag of Cyprus.svg
4 Կորսիկա Corse-photosat.jpg {{{2}}} Ֆրանսիա 8 681 275 000 Այաչո Flag of Corsica.svg
5 Կրետե Crete Nasa.jpg {{{2}}} Հունաստան 8 261 624 000 Իրակլիոն
6 Եվբեա Euboea island.jpg {{{2}}} Հունաստան 3 655 218 000 Խալկիս
7 Մալյորկա Mallorca.jpg {{{2}}} Իսպանիա 3 640 778 000 Պալմա (քաղաք) Flag of Mallorca.svg
8 Լեսբոս Lesvos.jpg {{{2}}} Հունաստան 1 630 90 000 Միտիլինի
9 Հռոդոս Rhodes NLT Landsat7.png {{{2}}} Հունաստան 1 398 117 000 Հռոդոս
10 Հիոս Chios NASA satellite image.jpg {{{2}}} Հունաստան 842 52 000 Հիոս
11 Կեփալոն Kephalonia.png {{{2}}} Հունաստան 781 37 000 Արգոստոլիոն
12 Մինորկա Menorca.jpg {{{2}}} Իսպանիա 694 87 000 Մաոն Bandera de Menorca.svg
13 Կերկիրա Corfu from ISS.jpg {{{2}}} Հունաստան 592 108 000 Կորֆու
14 Իվիսա Ibiza.jpg {{{2}}} Իսպանիա 577 111 000 Իբիցա Ibiza flag.png
15 Ջերբա ISD highres ISS002 ISS002-749-82 3.JPG {{{2}}} Թունիս 523 60 000 Հումտ Սուկ
16 Լեմնոս {{{2}}} Հունաստան 476 18 000 Միրինա
17 Սամոս Samos 26.80174E 37.72709N.jpg {{{2}}} Հունաստան 476 34 000 Վաթի
18 Նակսոս {{{2}}} Հունաստան 428 18 000 Նակսոս
19 Զակինթոս ZakynthosWW.jpg {{{2}}} Հունաստան 406 39 000 Զակինթոս
20 Ցրես {{{2}}} Խորվաթիա 406 3 184 Ցրես
21 Կրկ {{{2}}} Խորվաթիա 406 17 860 Կրկ
22 Բրաչ {{{2}}} Խորվաթիա 395 14 031 Սուպետար
23 Անդրոս {{{2}}} Հունաստան 380 10 000 Անդրոս
24 Թասոս Thasos.jpg {{{2}}} Հունաստան 378 13 765 Թասոս
25 Լեֆկաս LefkadaWW.jpg {{{2}}} Հունաստան 303 20 751 Լեֆկաս
26 Կարպաթոս {{{2}}} Հունաստան 301 6 565 Կարպաթոս
27 Խվար {{{2}}} Խորվաթիա 300 11 103 Խվար
28 Կոս {{{2}}} Հունաստան 290 31 000 Կոս
29 Փագ {{{2}}} Խորվաթիա 285 8 398 Փագ
30 Գյոկչեադա {{{2}}} Թուրքիա 279 8 894
31 Կիտիրա {{{2}}} Հունաստան 278 3 354
32 Կորչուլա {{{2}}} Խորվաթիա 276 16 182 Կորչուլա
33 Իկարիոս {{{2}}} Հունաստան 255 8 312
34 Մալթա Malta Luftbild.jpg Flag of Malta.svg Մալթա 246 373 000 Վալետա Flag of Malta.svg
35 Էլբա {{{2}}} Իտալիա 224 31 572 Պորտոֆերայո
36 Սկիրոս {{{2}}} Հունաստան 209 2 602
37 Պարոս {{{2}}} Հունաստան 195 12 853
38 Տինոս {{{2}}} Հունաստան 194 8 574
39 Սամոտրակի {{{2}}} Հունաստան 178 2 723
40 Միլոս Milos.jpg {{{2}}} Հունաստան 160 4 771
41 Կեյա {{{2}}} Հունաստան 129 2 417
42 Ամորգոս {{{2}}} Հունաստան 121 1 859
43 Մարմարա {{{2}}} Թուրքիա 117
44 Դուգի Օտոկ {{{2}}} Խորվաթիա 114 1 772
45 Կալիմնոս {{{2}}} Հունաստան 111 16 441
46 Չերգի {{{2}}} Թունիս 110
47 Սանտ Անտիոկո {{{2}}} Իտալիա 109 11 730
48 Իոս {{{2}}} Հունաստան 109 1 838
49 Մլեթ {{{2}}} Խորվաթիա 100 1 111
50 Կիֆնոս {{{2}}} Հունաստան 99 1 608
51 Աստիպալեա {{{2}}} Հունաստան 97 1 238
52 Իթակե Kefallonia IthakiWW.jpg {{{2}}} Հունաստան 96 3 084
53 Սկոպելոս {{{2}}} Հունաստան 96 4 696
54 Սալամին {{{2}}} Հունաստան 95 38 022
55 Ռաբ {{{2}}} Խորվաթիա 91 9 480
56 Վիս {{{2}}} Խորվաթիա 90 3 617
57 Միկոնոս {{{2}}} Հունաստան 86 9 320
58 Սիրոս {{{2}}} Հունաստան 84 19 782
59 Էգինա {{{2}}} Հունաստան 83 13 552
60 Ֆորմենտերա {{{2}}} Իսպանիա 83 7 461 Bandera de Formentera.svg
61 Պանտելերիա {{{2}}} Իտալիա 83 7 729
62 Տիրա {{{2}}} Հունաստան 76 13 402
63 Լոշին {{{2}}} Խորվաթիա 75 7 771
64 Սերիֆոս {{{2}}} Հունաստան 73 1 414
65 Սիֆնոս {{{2}}} Հունաստան 73 2 442
66 Գարբի {{{2}}} Թունիս 69
67 Գոցո Flag of Malta.svg Մալթա 67 31 053
68 Կասոս {{{2}}} Հունաստան 66 990
69 Ալոնիսոս {{{2}}} Հունաստան 64 2 700
70 Տիլոս {{{2}}} Հունաստան 63 533
71 Պաշման {{{2}}} Խորվաթիա 63 2 711
72 Շոլթա {{{2}}} Խորվաթիա 59 1 479
73 Սիմի {{{2}}} Հունաստան 58 2 606
74 Լերոս {{{2}}} Հունաստան 53 8 207
75 Սան Պյետրո {{{2}}} Իտալիա 51 6 444
76 Ասինարա {{{2}}} Իտալիա 51 700
77 Իդրա {{{2}}} Հունաստան 50 2 719
78 Ուգլյան {{{2}}} Խորվաթիա 50 6 182
79 Սկիատոս {{{2}}} Հունաստան 48 6 160
80 Լաստովո {{{2}}} Խորվաթիա 47 835
81 Իսկյա {{{2}}} Իտալիա 46 60 335
82 Այոս Էֆստրատիոս {{{2}}} Հունաստան 43 371
83 Նիսիրոս {{{2}}} Հունաստան 41 948
84 Սիկինոս {{{2}}} Հունաստան 41 238
85 Փսարա {{{2}}} Հունաստան 40 422
86 Անաֆի {{{2}}} Հունաստան 38 273
87 Լիպարի {{{2}}} Իտալիա 37 10 763
88 Տենեդոս {{{2}}} Թուրքիա 36 2 427
89 Կիմոլոս {{{2}}} Հունաստան 36 769
90 Անդիպարոս {{{2}}} Հունաստան 35 1 037
91 Պատմոս {{{2}}} Հունաստան 35 2 984
92 Կորնատ {{{2}}} Խորվաթիա 32 7
93 Ֆոլեգանդրոս {{{2}}} Հունաստան 32 667
94 Փուրնոի {{{2}}} Հունաստան 30 1 326
95 Գավդոս {{{2}}} Հունաստան 29 98
96 Չիովո {{{2}}} Խորվաթիա 29 4,455
97 Խալկի {{{2}}} Հունաստան 28 313
98 Սալինա {{{2}}} Իտալիա 27 2,300
99 Օլիբ {{{2}}} Խորվաթիա 26 147
100 Ուզունադա {{{2}}} Թուրքիա 25
101 Պաքսոս {{{2}}} Հունաստան 25 2,253
102 Կալամոս {{{2}}} Հունաստան 25 543
103 Կիրա Պանագյա {{{2}}} Հունաստան 25 10
104 Ջիլիո {{{2}}} Իտալիա 23,8 1,458
105 Մոսխոնիսիա {{{2}}} Թուրքիա 23,4
106 Պորոս {{{2}}} Հունաստան 22,9 4,348
107 Մոլաթ {{{2}}} Խորվաթիա 22,8 207
108 Վիր {{{2}}} Խորվաթիա 22,4 1,608
109 Սպեցե {{{2}}} Հունաստան 22,2 3,908
110 Փաշալիմանի {{{2}}} Թուրքիա 21,4
111 Սարիա {{{2}}} Հունաստան 21,1 22
112 Վուլկանո {{{2}}} Իտալիա 20,9 715
114 Լամպեդուզա {{{2}}} Իտալիա 20,2 4,500
115 Լա Մադալենա {{{2}}} Իտալիա 20,1 11,902
116 Մեգանիսի {{{2}}} Հունաստան 20 1,090