Մինեսոտայի բարձր շենքերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև բերված շենքերի ցանկը ամերիկյան Մինեսոտա նահանգի բարձրությամբ 100 և ավելի մետր բարձրությամբ, 2015 թվականին նրանց թիվը հասավ 37- ի։ Նահանգի ամենաբարձր շենքը IDS Center[en] 241 մ բարձրություն ունեցող, որը բարձրությամբ է 54-րդ ԱՄՆ-ում [1]։

Պանորամա Մենոպոլիսի, 2007 թ.

Ցանկը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անուն Քաղաք Նկար Բարձրություն, Ճարտարապետական բարձրությունը, տ. ե. առանց ալեհավաքների, մ Վերգետնյա հարկերում Շինությունը, տարվա ավարտը Նշումներ, հղումներ
1 IDS Center[en] Մինեապոլիս IDS Center-Minneapolis-2005-09-27.jpg 241,4 55 1973 [1]
2 Աշտարակ կապելլա Մինեապոլիս 225 South Sixth-Minneapolis-20050927.jpg 236,5 56 1992 ԱՄՆ-ում բարձրությամբ 65-րդը։ [2]
3 Wells Fargo Center Մինեապոլիս Wells Fargo Center from Foshay.jpg 235,7 57 1988 ԱՄՆ-ում բարձրությամբ 66-րդը։ [3]
4 33 South Sixth[en] Մինեապոլիս 33 South Sixth Minneapolis 1.jpg 203,6 52 1982 [4]
5 Campbell Mithun Tower[en] Մինեապոլիս Campbell Mithun Tower 1.jpg 177,2 42 1985 [5]
6 U. S. Bank Plaza[en] Մինեապոլիս US Bank Plaza 1 Minneapolis 1.jpg 171,0 41 1981 [6]
7 Dain Rauscher Plaza[en] Մինեապոլիս Dain Rauscher Plaza Minneapolis 1.jpg 164,1 40 1992 [7]
8 Fifth Street Tower II[en] Մինեապոլիս Fifth Street Towers Minneapolis 1.jpg 153,5 36 1988 [8]
9 Ameriprise Financial Center[en] Մինեապոլիս Ameriprise Financial Center Minneapolis 1.jpg 151,6 31 2000 [9]
10 Target Plaza South[en] Մինեապոլիս Target Plaza South.jpg 149,9 33 2001 [2] [10]
11 Plaza VII[en] Մինեապոլիս Plaza VII Minneapolis 1.jpg 144,6 36 1987 [11]
12 Wells Fargo Place[en] Սենթ Փոլ Wells Fargo Saint Paul 2.JPG 143,6 37 1987 [12]
13 The Carlyle[en] Մինեապոլիս The Carlyle Minneapolis 1.jpg 142,9 41 2007 [13]
14 US Bancorp Center[en] Մինեապոլիս US Bancorp Center Minneapolis 1.jpg 142,5 32 2000 [14]
15 AT&T Tower[en] Մինեապոլիս AT&T Tower Minneapolis 1.jpg 141,4 34 1991 [15]
16 Accenture Tower[en] Մինեապոլիս Accenture Tower Minneapolis 5.jpg 138,5 33 1987 [16]
17 Foshay Tower[en] Մինեապոլիս Foshay building.jpg 136,6 32 1929 Ամենաբարձր շենքը նահանգում 1929-1973 թթ։ [17]
18 Cray Plaza[en] (Աշտարակ Ջեքսոնի) Սենթ Փոլ Jackson Tower, Saint Paul, MN.jpg 135,0 46 1986 Համալիրը բաղկացած է երկու շինություններից, երկրորդը ունի 95,6 մ բարձրություն[3]։ և չի ներառվել այս ցանկում [18]
19 Առաջին ազգային բանկի շենքը[en] Սենթ Փոլ First National Bank Building, Saint Paul, MN.jpg 127,1 32 1931 [19]
20 CenturyLink Building[en] Մինեապոլիս Qwest Building Minneapolis.jpg 126,8 26 1932 [20]
21 50 South Sixth[en] Մինեապոլիս 50 South Sixth Minneapolis 2.jpg 123,1 30 2001 [21]
22 Կառավարական կենտրոն վարչական շրջան Հենեպինում[en] Մինեապոլիս Hennepin County Government Center 5.jpg 122,9 24 1977 [22]
23 Marriott Hotel City Center[en] Մինեապոլիս Marriott Hotel City Center Minneapolis 1.jpg 119,4 32 1983 [23]
24 LaSalle Plaza[en] Մինեապոլիս LaSalle Plaza Minneapolis 1.jpg 117,6 28 1991 [24]
25 8500 Tower[en] Բլումինգտոն 116,1 24 1988 [25]
26 Canadian Pacific Plaza[en] Մինեապոլիս One Financial Plaza Minneapolis 1.jpg 114,8 28 1960 [26]
27 LPM Apartments Մինեապոլիս 114,6 36 2014 [27]
28 Kellogg Square Apartments Սենթ-Փոլ 111,6 32 1972 [28]
29 Fifth Street Tower I[en] Մինեապոլիս Fifth Street Towers Minneapolis 1.jpg 108,4 26 1987 [29]
30 Broadway Plaza[en] Ռոչեսթր OakwoodBroadwayPlaza.JPG 104,2 29 2004 [30]
31 Մինեապոլիս Մինեապոլիս Minneapolis City Hall 1972.jpg 103,9 14 1906 [31]
32 100 Washington Square[en] Մինեապոլիս 100 Washington Square Minneapolis 1.jpg 103,8 22 1981 [32]
33 The Pointe of St. Paul[en] Սենթ-Փոլ The Pointe of St. Paul.jpg 103,6 33 1988 [33]
34 US Bank Center Սենթ-Փոլ 103,1 25 1975 [34]
35 Riverside Plaza[en] (McKnight Tower Apartments) Մինեապոլիս McKnight Tower Apartments.jpg 102,8 39 1973 [4] [35]
36 Travelers Building Սենթ-Փոլ 100,6 17 1991 [36]
37 Bremer Tower Սենթ-Փոլ 100,0 27 1980 [37]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. IDS Building is the tallest building in Minnesota (անգլ.) на сайте city-data.com
  2. Target Plaza North (անգլ.) (ֆր.) (գերմ.) emporis.com
  3. Sibley Tower (անգլ.) (ֆր.) (գերմ.) на сайте emporis.com
  4. Riverside Plaza (անգլ.) (ֆր.) (գերմ.) emporis.com