Միլան ՖԱ-ի մարզիչների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Ներեո Ռոկկո՝ Միլանի ամենատիտղոսակիր մարզիչը

Միլան ֆուտբոլային ակումբի մարզիչների ամբողջական ցանկն է, ներառված են նաև մարզիչների ժամանակավոր պաշտոնակատարները։ սքւ Ամենահաջողակ մարզիչը Ներեո Ռոկկոն է, ում հետ ակումբը դարձել է հետևյալ մրցությունների հաղթող. երկու անգամ՝ Սերիա A, երեք անգամ՝ Իտալիայի գավաթ, երկուական անգամ՝ Եվրոպայի գավաթ և Գավաթակիրների գավաթ, մեկ անգամ՝ Միջմայրցամաքային գավաթ։

Մարզիչների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թարմացվել է 2015հունիսի 20-ին։

Ոսկեգույն սյունակներում ներկայացված են այն մարզիչները, ովքեր Միլանի հետ հաղթել են նշված տիտղոսները։ Հաշվի են առնված միայն պաշտոնական խաղերը։

Մարզիչ Տարի Խ Հ Ո Պ ԽԳ ԲԳ Հ% Նվաճումներ Նշումներ
{{{2}}} Հերբերտ Կիլպին 1899 - 1906 19 9 4 6 33 31 47.37 2 Առաջնություն խաղացող մարզիչ
Իտալիա Դանիելե Անջելոնի 1906 - 1907 6 4 2 0 17 3 66.67 1 Առաջնություն
Իտալիա Ջաննինո Կամպերիո 1907 - 1911 34 17 3 14 71 60 50.00
Տեխնիկական հանձնաժողով 1911 - 1915 75 51 14 10 229 61 68.00
Իտալիա Գուիդո Մոդա 1915 - 1916 12 9 1 2 22 9 75.00 պաշտոնակատար
Իտալիա Ալդո Կևենինի 1916 - 1918 25 21 1 3 80 23 84.00 պաշտոնակատար-խաղացող
Տեխնիկական հանձնաժողով 1918 - 1919 10 6 2 2 28 17 60.00
Իտալիա Գուիդո Մոդա 1919 - 1921 42 22 5 15 99 58 52.38
Իտալիա Չեզարե Լովատի 1921 - 1922 22 7 4 11 29 36 31.82 պաշտոնակատար-խաղացող
Իտալիա Ֆրանչեսկո Սոլդերա 1922 5 1 2 2 5 14 20.00 պաշտոնակատար-խաղացող
{{{2}}} Ֆերդի Օպպենհայմ 1922 - 1924 39 14 13 12 65 58 35.90
Իտալիա Վիտտորիո Պոցցո 1924 - 1926 33 13 1 19 60 75 39.39
Իտալիա Գուիդո Մոդա 1926 13 7 2 4 28 15 53.85 պաշտոնակատար
{{{2}}} Հերբերտ Բերջեսս 1926 - 1928 64 30 14 20 119 100 46.88
{{{2}}} Էնգելբերտ Քյոնիգ 1928 - 1931 100 41 25 34 180 138 41.00
Հունգարիա Յոժեֆ Բանաշ 1931 - 1933 68 26 19 23 114 102 38.24
Հունգարիա Յոժեֆ Վիոլա 1933 - 1934 34 12 9 13 50 49 35.29
Իտալիա Ադոլֆո Բալոնչերի 1934 - 1936 74 24 23 27 94 92 32.43
{{{2}}} Ուիլլիամ Գարբաթ 1936 - 1937 26 13 8 5 43 26 50.00
Գերմանիա Հերման Ֆելսներ
Հունգարիա Յոժեֆ Բանաշ
1937 - 1938 42 17 15 10 58 40 40.48
Հունգարիա Յոժեֆ Բանաշ 1938 - 1939 17 6 4 7 26 21 35.29
Հունգարիա Յոժեֆ Վիոլա
Հունգարիա Յոժեֆ Բանաշ
1939 - 1940 37 15 9 13 56 45 40.54
Հունգարիա Յոժեֆ Բանաշ 1939 - 1940 9 3 3 3 12 13 33.33
Իտալիա Անտոնիո Բուզինի
Իտալիա Գուիդո Արա
1940 - 1941 32 13 10 9 60 37 40.63
Իտալիա Մարիո Մանյոցցի 1941 - 1943 69 26 17 26 118 116 37.68
Իտալիա Ջուզեպպե Սանտագոստինո 1943 - 1945 34 11 9 14 47 52 32.35
{{{2}}} Անտոնիո Բուզինի
{{{2}}} Ադոլֆո Բալոնչերի
1945 - 1946 42 20 9 13 66 54 47.62
{{{2}}} Անտոնիո Բուզինի
{{{2}}} Ջուզեպպե Բիգոնյո
1946 - 1947 38 19 12 7 75 52 50.00
{{{2}}} Ջուզեպպե Բիգոնյո 1947 - 1948 40 21 7 12 76 48 52.50
{{{2}}} Անտոնիո Բուզինի
{{{2}}} Ջուզեպպե Բիգոնյո
1948 - 1949 38 21 8 9 83 52 55.26
{{{2}}} Անտոնիո Բուզինի
Հունգարիա Լայոշ Ցեյզլեր
1949 - 1952 116 75 24 17 321 126 64.66 1 Սերիա A
1 Լատինական գավաթ
{{{2}}} Անտոնիո Բուզինի
{{{2}}} Մարիո Սպերոնե
1952 - 1953 34 17 9 8 64 34 50.00
{{{2}}} Անտոնիո Բուզինի
{{{2}}} Գուննար Գրեն
1953 2 1 0 1 4 6 50.00 Գրենը՝ որպես մարզչի պաշտոնակատար-խաղացող
{{{2}}} Անտոնիո Բուզինի
{{{2}}} Արրիգո Մորսելլի
1953 9 4 3 2 18 11 44.44
Հունգարիա Բելա Գուտտման 1953 - 1955 44 25 11 8 93 49 56.82
{{{2}}} Էտտորե Պուրիչելլի 1955 - 1956 59 29 16 14 137 82 49.15 1 Սերիա A
1 Լատինական գավաթ
{{{2}}} Ջուզեպպե Վիանի 1956 - 1958 80 37 21 22 159 111 46.25 1 Սերիա A
{{{2}}} Ջուզեպպե Վիանի
{{{2}}} Լուիջի Բոնիցցոնի
1958 - 1960 87 47 25 15 191 100 54.02 1 Սերիա A
{{{2}}} Ջուզեպպե Վիանի
{{{2}}} Պաոլո Տոդեսկինի
1960 - 1961 36 19 19 8 71 44 52.78
{{{2}}} Ջուզեպպե Վիանի
{{{2}}} Ներեո Ռոկկո
1961 - 1963 94 54 21 19 200 90 57.45 1 Սերիա A
1 Եվրոպական գավաթ
{{{2}}} Ջուզեպպե Վիանի
{{{2}}} Լուիս Կարնիգլիա
1963 - 1964 30 18 8 6 55 33 53.33
{{{2}}} Ջուզեպպե Վիանի
{{{2}}} Նիլս Լիդհոլմ
1964 - 1965 49 30 11 8 72 37 61.22 1 Սերիա A
{{{2}}} Նիլս Լիդհոլմ 1965 - 1966 33 15 10 8 44 33 45.45 հեռացել է հիվանդության պատճառով
{{{2}}} Ջովաննի Կատոցցո 1966 11 2 4 5 10 12 18.18 պաշտոնակատար
{{{2}}} Արտուրո Սիլվեստրի 1966 - 1967 42 17 16 9 53 39 40.48 1 Իտալիայի գավաթ
{{{2}}} Ներեո Ռոկկո 1967 - 1972 229 117 79 33 343 160 51.09 1 Սերիա A
1 Իտալիայի գավաթ
1 Գավաթակիրների գավաթ
1 Եվրոպական գավաթ
1 Միջմայրցամաքային գավաթ
{{{2}}} Ներեո Ռոկկո
{{{2}}} Չեզարե Մալդինի
1972 - 1973 46 30 11 5 89 39 65.22 1 Իտալիայի գավաթ
1 Գավաթակիրների գավաթ
{{{2}}} Ներեո Ռոկկո 1973 - 1974 12 5 5 2 18 13 41.67
{{{2}}} Ներեո Ռոկկո
{{{2}}} Չեզարե Մալդինի
1973 - 1974 14 8 0 6 15 17 57.14
{{{2}}} Չեզարե Մալդինի 1974 11 4 2 5 18 20 36.36
{{{2}}} Ջովաննի Տրապատտոնի 1974 10 2 4 4 5 7 20.00
{{{2}}} Գուստավո Ջանիոնի 1974 - 1975 47 22 17 8 62 32 46.81
{{{2}}} Ներեո Ռոկկո
{{{2}}} Ջովաննի Տրապատտոնի
1975 - 1976 37 19 9 9 53 33 51.35
{{{2}}} Ներեո Ռոկկո
{{{2}}} Պաոլո Բարիսոն
1976 5 1 2 2 7 8 20.00
{{{2}}} Ջուզեպպե Մարկիորո 1976 - 1977 25 7 12 6 30 29 28.00
{{{2}}} Ներեո Ռոկկո 1977 22 10 8 4 36 19 45.45 1 Իտալիայի գավաթ
{{{2}}} Նիլս Լիդհոլմ 1977 - 1979 78 37 28 13 113 66 47.44 1 Սերիա A
{{{2}}} Մասսիմո Ջակոմինի 1979 - 1981 79 36 26 17 94 60 45.57
{{{2}}} Իտալո Գալբիատի 1981 1 0 0 1 0 1 0.00 1 Սերիա B պաշտոնակատար
{{{2}}} Լուիջի Ռադիչե 1981 - 1982 23 6 8 9 18 20 26.09
{{{2}}} Իտալո Գալբիատի
{{{2}}} Ֆրանչեսկո Ցագատտի
1982 17 7 4 6 21 19 41.18 1 Միտրոպայի գավաթ պաշտոնակատարներ
{{{2}}} Իլարիո Կաստանյեր 1982 - 1984 78 36 32 10 138 86 46.15 1 Սերիա B
{{{2}}} Իտալո Գալբիատի 1984 8 3 2 3 8 10 37.50 պաշտոնակատար
{{{2}}} Նիլս Լիդհոլմ 1984 - 1987 120 46 41 33 212 100 38.33
{{{2}}} Ֆաբիո Կապելլո 1987 7 3 3 1 7 3 42.86 պաշտոնակատար
{{{2}}} Արրիգո Սակկի 1987 - 1991 196 106 62 28 301 121 54.08 1 Սերիա A
1 Իտալիայի սուպերգավաթ
2 Եվրոպական գավաթ
2 Եվրոպայի սուպերգավաթ
2 Միջմայրցամաքային գավաթ
{{{2}}} Ֆաբիո Կապելլո 1991 - 1996 249 142 77 30 410 169 57.03 4 Սերիա A
3 Իտալիայի սուպերգավաթ
1 Չեմպիոնների Լիգա
1 Եվրոպայի սուպերգավաթ
{{{2}}} Օսկար Տաբարես
{{{2}}} Ջորջիո Մորինի
1996 - 1997 22 8 7 7 36 27 36.36
{{{2}}} Արրիգո Սակկի 1996 - 1997 24 7 7 10 27 33 29.17
{{{2}}} Ֆաբիո Կապելլո 1997 - 1998 44 16 14 14 53 52 36.36
{{{2}}} Ալբերտո Ձակկերոնի 1998 - 2001 125 54 44 27 212 155 43.20 1 Սերիա A
{{{2}}} Չեզարե Մալդինի
{{{2}}} Մաուրո Տասսոտտի
2001 12 5 4 3 22 11 41.67
{{{2}}} Ֆաթիհ Թերիմ
{{{2}}} Անտոնիո Դի Ջեննարո
2001 13 8 3 2 27 12 61.54
{{{2}}} Կառլո Անչելոտտի 2001 - 2009 420 238 101 81 708 377 56.67 1 Սերիա A
1 Իտալիայի գավաթ
1 Իտալիայի սուպերգավաթ
2 Չեմպիոնների Լիգա
2 ՈՒԵՖԱ Սուպերգավաթ
1 Աշխարհի ակումբային առաջնություն
{{{2}}} Լեոնարդո 2009 - 2010 48 23 13 12 72 55 47.92
{{{2}}} Մասսիմիլիանո Ալլեգրի 2010 - 2014 178 91 49 38 303 177 51.12 1 Սերիա A
1 Իտալիայի սուպերգավաթ
{{{2}}} Մաուրո Տասսոտտի 2014 1 1 0 0 3 1 100.00 պաշտոնակատար
{{{2}}} Կլարենս Զեեդորֆ 2014 22 11 2 9 28 26 50.00
{{{2}}} Ֆիլիպպո Ինձագի 2014 – 2015 40 14 13 13 58 52 35.00
{{{2}}} Սինիշա Միխայլովիչ 2015 – ներկա 0 0 0 0 0 0 0.00

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]