Մեդիչի ընտանիքի վիլլաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացվում է Մեդիչի ընտանիքի վիլլաների ցանկը: Վիլլաներից շատերը ընդգրկված են Իտալիայում Համաշխարհային ժառանգության օբյեկտների ցանկում:

Մեդիչի ընտանիքի վիլլաների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Պատկեր Հատակագիծ Անուն Գույք Մեդիչի ընտանիքինն է սկսած Պատկանել է մինչև ՅՈՒՆԵՍԿՕ Բնակավայր Նահանգ Վիլլայի մակերեսը (Հա) Տարածքի մակերեսը (Հա) Կոորդինատ
Cafaggiolo-Villa front large.jpg Cafaggiolo utens.jpg Վիլլա դի Կաֆաջոլո Մասնավոր (օգտագործվում է արարողությունների ժամանակ) 1451[1] 1738 175-001 ԱյոY Բարբերինո դի Մուջելլո ՖԼ 2.35 649.56 43°57′53″ հս․. լ. 11°17′41″ ավ. ե.HGЯO
Villa medicea del trebbio, 10.jpg Trebbio utens.jpg Վիլլա դել Տրեբբիո Մասնավոր (օգտագործվում է արարողությունների ժամանակ) 1433 1738 175-002 ԱյոY Սան Պիեռո ա Սիևե ՖԼ 1.60 650.31 43°57′11″ հս․. լ. 11°17′13″ ավ. ե.HGЯO
Villa di careggi 01.JPG Careggi lunetta.jpg Վիլլա դի Կարեգի Հասարակական (Տոսկանայի շրջան) 1417 1738 175-003 ԱյոY Ֆլորենցիա ՖԼ 3.6 55.71 43°48′33″ հս․. լ. 11°14′58″ ավ. ե.HGЯO
Villa medici di belcanto, veduta 00.JPG Վիլլա դի Ֆիեսոլե (Բելկանտո) Մասնավոր 1450 1671 175-004 ԱյոY Ֆիեզոլե ՖԼ 2.11 44.88 43°48′20″ հս․. լ. 11°17′20″ ավ. ե.HGЯO
Villa la quiete, veduta dal giardino 06.JPG Վիլլա Լա Կուիետե Հասարակական (Տոսկանայի շրջան) 1453 1650 ՈչN Ֆլորենցիա ՖԼ 43°48′49″ հս․. լ. 11°14′31″ ավ. ե.HGЯO
Collesalvetti, villa medicea 04.JPG Collesalvetti utens.jpg Վիլլա դի Կոլեսալվետի Հասարակական (Կոլեսալվետիի քաղաքապետարան) 1464 1738 ՈչN Կոլեսալվետի ԼԻ 43°35′19″ հս․. լ. 10°28′35″ ավ. ե.HGЯO
Villa di poggio a caiano 11.JPG Villa di Poggio a Caiano, Giusto Utens.jpg Վիլլա դի Պոջջիո ա Կայանո (Ամբրա) Հանրային (պետական ​​թանգարան) 1470 1738 175-006 ԱյոY Պոջջիո ա Կայանո ՊՐ 9.31 135.63 43°49′03″ հս․. լ. 11°03′23″ ավ. ե.HGЯO
Villa Castello Florence Apr 2008 (37).JPG Castello utens.jpg Վիլլա դի Կաստելլո Կուսկայի ակադեմիա և հանրային պարտեզ (պետական ​​թանգարան) 1480 1738 175-005 ԱյոY Ֆլորենցիա ՖԼ 8.33 289.31 43°49′10″ հս․. լ. 11°13′41″ ավ. ե.HGЯO
Mezzomonte.jpg Վիլլա դի Մեցցոմոնտե Մասնավոր (օգտագործվում է արարողությունների ժամանակ) 1480 1644 ՈչN Իմպրունետա ՖԼ 43°42′50″ հս․. լ. 11°15′50″ ավ. ե.HGЯO
Villa di agnano 00.JPG Վիլլա դի Անյանո Մասնավոր (օգտագործվում է արարողությունների ժամանակ) 1486 1498 ՈչN Սան Ջուլիանո Տերմե ՊԻ 43°44′06″ հս․. լ. 10°29′09″ ավ. ե.HGЯO
Villa di spedaletto, 03.JPG Վիլլա դի Սպեդալետտո Մասնավոր 1486 1492 ՈչN Լայատիկո ՊԻ 43°27′05″ հս․. լ. 10°46′46″ ավ. ե.HGЯO
Villa La Petraia 2.JPG La petraia utens.jpg Վիլլա Լա Պետրայա Հանրային (պետական ​​թանգարան) 1544 1738 175-007 ԱյոY Ֆլորենցիա ՖԼ 21.31 276.33 43°49′08″ հս․. լ. 11°14′12″ ավ. ե.HGЯO
Villa niccolini di camugliano 10.JPG Վիլլա դի Կամուլիանո Մասնավոր 1530 1615 ՈչN Պոնսակո ՊԻ 43°36′05″ հս․. լ. 10°39′18″ ավ. ե.HGЯO
Fattoria medicea di stabbia, 03.JPG Մեդիչիի ֆերման Ստաբբիայում Մասնավոր 1548 1738 ՈչN Չերետո Գվիդի ՖԼ 43°47′19″ հս․. լ. 10°49′50″ ավ. ե.HGЯO
Boboli gardens 11.jpg Pitti boboli utens.jpg Պիտտին և Բոբոլի այգիները Հանրային (պետական ​​թանգարան) 1549-1550 1738 174 (պալատ[2]) ԱյոY
175-008 (այգի) ԱյոY
Ֆլորենցիա ՖԼ 40.00 132.00 43°45′44″ հս․. լ. 11°14′51″ ավ. ե.HGЯO
Villa La Topaia.jpg Վիլլա Լա Տոպայա Մասնավոր 1550 1738 ՈչN Ֆլորենցիա ՖԼ 43°49′31″ հս․. լ. 11°14′14″ ավ. ե.HGЯO
Villa di cerreto guidi, rampe 05.JPG Cerreto guidi lunetta.jpg Վիլլա դի Չերետո Գվիդի Հանրային (պետական ​​թանգարան) 1555 1738 175-009 ԱյոY Չերետո Գվիդի ՖԼ 0.76 4.12 43°45′31″ հս․. լ. 10°52′45″ ավ. ե.HGЯO
Palazzomediceoseravezza.JPG Serravezza utens.jpg Վիլլա դի Սերավեցա Հանրային (քաղաքային թանգարան) 1560 1738 175-010 ԱյոY Սերավեցա ԼՈՒ 1.01 50.14 43°59′38″ հս․. լ. 10°13′55″ ավ. ե.HGЯO
Villa di Marignolle.jpg Marignolle utens.jpg Վիլլա դի Մարինոլլե Մասնավոր 1560 1621 ՈչN Ֆլորենցիա ՖԼ 43°45′11″ հս․. լ. 11°13′02″ ավ. ե.HGЯO
Villa medicea di arena metato 02.JPG Վիլլա դի Արենա Մետատո Մասնավոր 1563 circa 1738 ՈչN Սան Ջուլիանո Տերմե ՊԻ 43°46′19″ հս․. լ. 10°22′32″ ավ. ե.HGЯO
Villa del poggio imperiale, esterno 0,2.jpg Poggio imperiale lunetta.jpg Վիլլա դի Պոջո Հասարակական (պետական ​​ինստիտուտ
Սանթիսիմա Անունսիատա)
1565 1738 175-014 ԱյոY Ֆլորենցիա ՖԼ 5.35 235.43 43°44′56″ հս․. լ. 11°14′52″ ավ. ե.HGЯO
Appennino.jpg Pratolino utens.jpg Վիլլա Դեմիդոֆ Հասարակական (քաղաքային զբոսայգի) 1568 1738 175-011 ԱյոY Վալիա ՖԼ 26.53 210.35 43°51′28″ հս․. լ. 11°18′15″ ավ. ե.HGЯO
Villa di lappeggi, 02.JPG Lappeggi utens.jpg Վիլլա դի Լապպեգգի Մասնավոր 1569 1738 ՈչN Բանո ա Ռիպոլի ՖԼ 43°42′51″ հս․. լ. 11°18′35″ ավ. ե.HGЯO
Villa Medicea Ambrogiana.jpg Ambrogiana utens.jpg Վիլլա Լ'Ամբրոջիանա Հասարակական (բանտ) 1574[3] 1738 ՈչN Մոնտելուպո Ֆիորենտինո ՖԼ 43°43′51″ հս․. լ. 11°00′52″ ավ. ե.HGЯO
Villa la magia, esterno 02.jpg La magia utens.jpg Վիլլա Լա Մաջիա Հասարակական (Քուարատայի քաղաքապետարան) 1583 1738 175-012 ԱյոY Կուարատա ՊԱ 2.10 103.65 43°51′06″ հս․. լ. 10°58′22″ ավ. ե.HGЯO
Villa di lilliano 10.JPG Վիլլա դի Լիլլիանո Մասնավոր 1584 1738 ՈչN Բանո ա Ռիպոլի ՖԼ 43°43′01″ հս․. լ. 11°18′47″ ավ. ե.HGЯO
Villa di coltano 00.JPG Վիլլա դի Կոլտանո Հասարակական (Պիզայի քաղաքապետարան) 1586 1738 ՈչN Պիզա ՊԻ 43°38′22″ հս․. լ. 10°23′39″ ավ. ե.HGЯO
Villa di montevettolini, stemma bartolommei 0.JPG Monte vetturino utens.jpg Վիլլա դի Մոնտեվետտոլինի Մասնավոր 1595 1738 ՈչN Մոնսումանո Տերմե ՊԱ 43°51′33″ հս․. լ. 10°50′48″ ավ. ե.HGЯO
Villa di artimino, esterno 01.jpg Վիլլա դի Արտիմինո Մասնավոր (ռեստորան)[4] 1596 1738 175-013 ԱյոY Կարմինյանո ՊՐ 1.04 701.66 43°46′55″ հս․. լ. 11°02′39″ ավ. ե.HGЯO
Buti, villa medicea 02.JPG Վիլլա դի Բուտի Մասնավոր (օգտագործվում է արարողությունների ժամանակ) / / ՈչN Բուտի (Իտալիա) ՊԻ 43°43′34″ հս․. լ. 10°35′07″ ավ. ե.HGЯO
Ընդհանուր 125.40 3 539.08

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Cosimo comunque entrò in possesso della tenuta solo nel 1143: vd. James S. Ackerman, La villa. Forma e ideologia, Einaudi, Torino 1992
  2. Come centro storico di Firenze
  3. C.V. Vasic, La villa dell'Ambrogiana, Firenze, 1985, p. 27.
  4. Renato Barilli, Maniera moderna e manierismo, 2004.

Գրականություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Giardini di Toscana, prefazione a cura di Mariella Zoppi, Edifir, 2001
  • Alidori Laura, Le dimore dei Medici in Toscana, Edizioni Polistampa Firenze, 1995
  • Lapi Bini Isabella, Le ville medicee. Guida Completa, Giunti 2003
  • Mignani Daniela, Le Ville Medicee di Giusto Utens, Arnaud, 1993
  • Guido Rebecchini, Le ville dei Medici da Firenze a Roma, Istituto Poligrafico e Zecca dello Stato: Libreria dello Stato, 2008
  • Гревс, Иван Михайлович, (1890–1907)։ «Эсте, вилла»։ Բրոքհաուզի և Եֆրոնի հանրագիտական բառարան: 86 հատոր (82 հատոր և 4 լրացուցիչ հատորներ)։ Սանկտ Պետերբուրգ 
  • Тучков И.И. Genius loci: вилла д’Эсте в Тиволи // Искусство и культура Италии в эпоху Возрождения и Просвещения. М., 1997. С. 177-190.
  • Barisi I. Villa d’Este. Roma: De Luca, 2003. - ISBN 88-8016-515-1.

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]