Մարտական ծառայության մեդալակիրների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված է Մարտական ծառայության մեդալակիրների ցանկը։ Ներկայացված են միայն ՀՀ Նախագահ Ս. Սարգսյանի կողմից պարգևատրված անձինք (2008 թվականի ապրիլի 9-ից առ այսօր)։ Մինչ այդ պարգևատրվածների ցանկը կտեղադրվի տվյալների ձեռքբերումից հետո։

2008 թվական[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2009 թվական[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/Հ Ազգանուն, Անուն, Հայրանուն Լուսանկարը Շքանշանով պարգևատրման ամսաթիվը Պաշտոնը պարգևատրման օրվա դրությամբ Կոչումը պարգևատրման օրվա դրությամբ Կյանքի տարիները, ծննդյան և մահվան վայրերը Պարգևատրման հիմքը Ծանոթություն
46 Սերգեյ Պավելի ԱԲՐԱՀԱՄՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 54122 զորամասի հրամանատարի տեղակալ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
47 Սամվել Հովսեփի ԱԹՈՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 12788 զորամասի հրամանատարի տեղակալ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
48 Հարություն Մարսի ԱՄԻՐԽԱՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 21127 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
49 Մակիչ Ալբերտի ԱՅԴԻՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 27229 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
50 Արտաշես Բեջանի ԱՊՐԵՍՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 69334 զորամասի ծառայության պետ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
51 Կարեն Կառլենի ԱՋԱՄՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 90453 զորամասի հրամանատար փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
52 Արմեն Մնացականի ԱՌԱՔԵԼՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 25149 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
53 Պետրոս Բալաբեկի ԱՌԱՔԵԼՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 70179 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
54 Արթուր Սուրենի ԱՎԵՏԻՍՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 34153 զորամասի դասակի հրամանատար ավագ լեյտենանտ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
55 Գագիկ Էդիկի ԱՐԶԱՆԳՈՒԼՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 39138 զորամասի դիվիզիոնի հրամանատար մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
56 Արմենակ Միշայի ԱՐՄԵՆԱԿՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 10222 զորամասի բաժնի ավագ սպա փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
57 Գագիկ Սուրենի ԱՐՏԱՇՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 12798 զորամասի հրամանատարի տեղակալ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
58 Սասուն Գեորգիի ԱՖՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 26040 զորամասի շտաբի պետ, հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
59 Աշոտ Կնյազի ԲԱԴԱԼՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 10263 զորամասի բաժանմունքի պետ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
60 Մարատ Մանվելի ԲԱՂԴԱՍԱՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 24236 զորամասի ցիկլի ավագ դասախոս փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
61 Հրայր Ալբերտի ԲԵԳԼԱՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 46677 զորամասի վաշտի հրամանատար կապիտան Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
62 Ռաֆիկ Հրաչիկի ԲԵԳԼԱՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 60913 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
63 Արամ Վլադիմիրի ԳԵՍԻՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 10263 զորամասի բաժնի պետ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
64 Աշոտ Բենիկի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 51054 զորամասի հրամանատարի տեղակալ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
65 Վարդան Ավետիքի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 11556 զորամասի բաժնի պետ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
66 Կարեն Համազասպի ԴԱՐԲԻՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 43755 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
67 Հովիկ Ռոբերտի ԵԳՈՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 73128 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
68 Մնացական Ղևոնդի ԵԳՈՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 55035 զորամասի դիվիզիոնի հրամանատարի տեղակալ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
69 Կամո Ասքանազի ԶԱԶՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 13742 զորամասի բաժնի ավագ սպա փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
70 Արմեն Արամի ԹՈՒԹՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 24236 զորամասի ցիկլի պետ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
71 Արմեն Վլադիմիրի ԽԱՉԱՏՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 15361 զորամասի բաժնի սպա փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
72 Անաստաս Վռամի ԽԼՂԱԹՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 37082 զորամասի հրամանատարի տեղակալ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
73 Գագիկ Սաշայի ԽՆԿՈՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 15166 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
74 Արմեն Արիկի ԿԱՐԱՊԵՏՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 46994 զորամասի դասակի հրամանատար լեյտենանտ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
75 Ռաֆիկ Հակոբի ՀԱԿՈԲՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 28920 զորամասի ծառայության պետ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
76 Վարազդատ Պատվականի ՀԱԿՈԲՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 75937 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
77 Աշոտ Ամոնցի ՀԱՄԲԱՐՁՈՒՄՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 40861 զորամասի հրամանատարի տեղակալ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
78 Գագիկ Արարատի ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] ՀՀ զինվորական կոմիսարիատի բաժնի պետ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
79 Արկադի Սուրենի ՀՈՎՀԱՆՆԻՍՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 31549 զորամասի գումարտակի հրամանատարի տեղակալ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
80 Ռուբեն Բենիկի ՀՈՎՀԱՆՆԻՍՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 14746 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
81 Գագիկ Համլետի ՂԱԶԱՆՉՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 54850 զորամասի դիվիզիոնի հրամանատար փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
82 Ռոյ Արթուրի ՂԱԶԱՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 50869 զորամասի ծառայության պետ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
83 Գևորգ Մկրտչի ՄԱՂԱՔՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 52258 զորամասի վաշտի հրամանատար կապիտան Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
84 Վարուժան Սաշիկի ՄԱՆԳՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 58831 զորամասի ծառայության պետ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
85 Արա Արտուշի ՄԱՐՏԻՐՈՍՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 68617 զորամասի ծառայության պետ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
86 Արմեն Շամիրի ՄԵԼՔՈՒՄՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 51036 զորամասի գումարտակի հրամանատար փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
87 Արմեն Յուրիի ՄԵՍՐՈՊՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 29130 զորամասի դասակի հրամանատար կապիտան Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
88 Արմեն Լևոնի ՄԻՐԻՋԱՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 53661 զորամասի էսկադրիլիայի շտաբի պետ-հրամանատարի տեղակալ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
89 Աշոտ Վազգենի ՄԿՐՏՉՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 59016 զորամասի հրետանու պետ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
90 Վալերի Միքայելի ՄԿՐՏՉՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 55076 զորամասի ֆիզիկական պատրաստության պետ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
91 Բարեղամ Սաշայի ՄՈՒՐԱԴՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 55261 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
92 Սմբատ Բալաբեկի ՆԱԶԱՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 14018 զորամասի ծառայության պետ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
93 Վարուժան Շահալիի ՇԱՀԻՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 51191 զորամասի գումարտակի հրամանատարի տեղակալ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
94 Արկադի Իվանի ՇԱՀՆԱԶԱՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 10222 զորամասի ծառայության պետի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
95 Սերգեյ Հրաչիկի ՉԻԼԻՆԳԱՐՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 24236 զորամասի ամբիոնի դասախոս փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
96 Վահրամ Ալիկի ՉՈԲԱՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 51036 զորամասի շտաբի պետ-հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
97 Կամո Պետրոսի ՊԵՏՐՈՍՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 27527 զորամասի հրետանու պետ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
98 Մարտին Ռուդիկի ՍԱՀԱԿՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 13977 զորամասի բաժնի պետ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
99 Գրիգոր Շավարշի ՍԱՅԱԴՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 86365 զորամասի շտաբի պետ-հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
100 Աշոտ Գագիկի ՍԱՐԳՍՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 59703 զորամասի դիվիզիոնի շտաբի պետ-հրամանատարի տեղակալ կապիտան Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
101 Գագիկ Եգորի ՍԱՐԳՍՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 24923 զորամասի ծառայության պետ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
102 Նաիրի Անդրանիկի ՍԻՄՈՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 93353 զորամասի գումարտակի հրամանատար փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
103 Վալոդյա Ալեքսանդրի ՍԻՄՈՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] ազատամարտիկ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
104 Սերյոժա Ռազմիկի ՍՏԵՓԱՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 84682 զորամասի շտաբի պետ-հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
105 Ստեփան Վաչագանի ՍՏԵՓԱՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 32822 զորամասի էսկադրիլիայի ղեկապետ մայոր Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
106 Օնիկ Ռուբիկի ՎԱՐԴԱՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 28233 զորամասի բաժանմունքի պետ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
107 Գարիկ Էդիկի ՕՀԱՆՅԱՆ 24 հունվարի 2009[2] թիվ 43013 զորամասի ջոկի հրամանատար կրտսեր սերժանտ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
108 Արա Աշոտի ԱՌԱՔԵԼՅԱՆ 24 հունվարի 2009[3] ՀՀ Նախագահի գլխավոր ռազմական տեսչության տեսուչ փոխգնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած ավանդի համար
109 Ռոբերտ Գրիգորի ՏՈՆԻԿՅԱՆ 24 հունվարի 2009[3] ՀՀ Նախագահի գլխավոր ռազմական տեսչության ավագ տեսուչ գնդապետ Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած ավանդի համար
110 Աշոտ Հրաչիկի ԲԵԺԱՆՅԱՆ 13 փետրվարի 2009[4] Խորհրդային զորքերի կազմում Աֆղանական պատերազմին մասնակցելու, ինչպես նաև Արցախյան ազատամարտի ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
111 Գևորգ Ռաֆիկի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ 13 փետրվարի 2009[4] Խորհրդային զորքերի կազմում Աֆղանական պատերազմին մասնակցելու, ինչպես նաև Արցախյան ազատամարտի ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
112 Արթուր Նիկոլայի ԽԱՉԻԿՅԱՆ 13 փետրվարի 2009[4] Խորհրդային զորքերի կազմում Աֆղանական պատերազմին մասնակցելու, ինչպես նաև Արցախյան ազատամարտի ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
113 Գևորգ Սերյոժայի ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ 13 փետրվարի 2009[4] Խորհրդային զորքերի կազմում Աֆղանական պատերազմին մասնակցելու, ինչպես նաև Արցախյան ազատամարտի ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար Հետմահու
114 Արմեն Սերյոժայի ՀՈՎՀԱՆՆԻՍՅԱՆ 13 փետրվարի 2009[4] Խորհրդային զորքերի կազմում Աֆղանական պատերազմին մասնակցելու, ինչպես նաև Արցախյան ազատամարտի ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
115 Ստեփան Ռազմիկի ՍԱՐԳՍՅԱՆ 13 փետրվարի 2009[4] Խորհրդային զորքերի կազմում Աֆղանական պատերազմին մասնակցելու, ինչպես նաև Արցախյան ազատամարտի ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
116 Ազատ Վիրաբի ԲԱԲԱՅԱՆ 14 ապրիլի 2009[5] ՀՀ ոստիկանության Արարատի մարզային վարչության Արտաշատի բաժնի դասակի հրամանատար ոստիկանության կապիտան Ոստիկանության օրվա կապակցությամբ, իրավակարգի ամրապնդման գործում ներդրած ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
117 Սամվել Ֆրունզեի ԴԱՆԻԵԼՅԱՆ 14 ապրիլի 2009[5] ՀՀ ոստիկանության Երևան քաղաքի վարչության Մալաթիայի բաժնի բաժանմունքի օպերլիազոր ոստիկանության կապիտան Ոստիկանության օրվա կապակցությամբ, իրավակարգի ամրապնդման գործում ներդրած ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
118 Հայկ Նիկոլայի ԴԱՎԹՅԱՆ 14 ապրիլի 2009[5] ՀՀ ոստիկանության քննչական գլխավոր վարչության Լոռու մարզի քննչական բաժնի ավագ քննիչ ոստիկանության փոխգնդապետ Ոստիկանության օրվա կապակցությամբ, իրավակարգի ամրապնդման գործում ներդրած ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
119 Գագիկ Մերուժանի ԹԱԴԵՎՈՍՅԱՆ 14 ապրիլի 2009[5] ՀՀ ոստիկանության Երևան քաղաքի վարչության շտաբի բաժանմունքի պետ ոստիկանության փոխգնդապետ Ոստիկանության օրվա կապակցությամբ, իրավակարգի ամրապնդման գործում ներդրած ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
120 Սամվել Ռոբերտի ԽԱՉԱՏՐՅԱՆ 14 ապրիլի 2009[5] ՀՀ ոստիկանության Երևան քաղաքի վարչության Էրեբունու բաժնի ավագ ինժեներ ոստիկանության մայոր Ոստիկանության օրվա կապակցությամբ, իրավակարգի ամրապնդման գործում ներդրած ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
121 Սուրեն Աշոտի ՍԱՐՈՒԽԱՆՅԱՆ 14 ապրիլի 2009[5] ՀՀ ոստիկանության պետի աշխատակազմի ղեկավար ոստիկանության գնդապետ Ոստիկանության օրվա կապակցությամբ, իրավակարգի ամրապնդման գործում ներդրած ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
122 Աշոտ Վալերիի ՎԱՆՅԱՆ 14 ապրիլի 2009[5] ՀՀ ոստիկանության զորքերի հրամանատարի տեղակալ գնդապետ Ոստիկանության օրվա կապակցությամբ, իրավակարգի ամրապնդման գործում ներդրած ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
123 Ալբերտ Ռազմիկի ԲԱՂԴԱՍԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 11556 զորամասի հրամանատարի տեղակալ գնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
124 Զարմիկ Անդրանիկի ՄԱՐԿՈՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 32964 զորամասի հրամանատարի տեղակալ գնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
125 Սուրեն Գրիգորիի ՍՈՒՐԵՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 46994 զորամասի հրամանատար գնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
126 Սասուն Պետրոսի ՔՈՒՇԿՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 13742 զորամասի բաժնի ավագ սպա գնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
127 Արթուր Հմայակի ԱԼԵՔՍԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 41783 զորամասի բաժնի պետ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
128 Անուշավան Լեռնիկի ԱՍԱՏՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 59016 զորամասի շտաբի պետ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
129 Գառնիկ Շմավոնի ԱՎԱՆԵՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 38862 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
130 Էդուարդ Արկադիի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 24236 զորամասի ցիկլի ավագ դասախոս փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
131 Գրիգորի Յուրիի ԽԱՉԱՏՈՒՐՈՎ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 58831 զորամասի հրամանատար փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
132 Յուրի Գարեգինի ՄԱՅԻԼՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 27229 զորամասի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
133 Արմեն Յուրայի ՆԵՐՍԻՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 53661 զորամասի շտաբի պետ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
134 Սլավիկ Աշոտի ՊԵՏՐՈՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 19916 զորամասի ծառայության պետ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
135 Պավել Գեորգիի ԱԼԵՔՍԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 55035 զորամասի դիվիզիոնի հրամանատար մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
136 Միխայել Հայկազի ԱՎԵՏԻՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 58831 զորամասի գումարտակի հրամանատարի տեղակալ մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
137 Կարեն Վրեժի ԲԵԳԼԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 13516 զորամասի գումարտակի հրամանատարի տեղակալ մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
138 Սուրեն Արտավազդի ՀՈՎՍԵՓՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 66828 զորամասի բաժանմունքի ֆոտոթղթակից մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
139 Հարություն Սուրենի ՄԱՆՈՒՉԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 47455 զորամասի դիվիզիոնի շտաբի պետ մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
140 Սաշա Գորիսի ՎԱՐԴԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 59703 զորամասի գումարտակի շտաբի պետ մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
141 Արտյոմ Միխայելի ՔԱՐԱՄՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 60913 զորամասի գումարտակի շտաբի պետ մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
142 Նվեր Յուրիկի ԲԱԲԱՋԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 35383 զորամասի վաշտի հրամանատար թիվ 60913 զորամասի գումարտակի շտաբի պետ կապիտան ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
143 Կարեն Ռաֆիկի ԹԱԴԵՎՈՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 59703 զորամասի վաշտի հրամանատար կապիտան ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
144 Հակոբ Խորենի ՄԱՆՈՒԿՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 21127 զորամասի գումարտակի հրամանատարի տեղակալ կապիտան ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
145 Արամ Տիգրանի ՍԱՐԳՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 33651 զորամասի վաշտի հրամանատար կապիտան ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
146 Ռաֆիկ Մուխայելի ՏՈՆՈՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 32373 զորամասի սպա ավագ լեյտենանտ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
147 Ազատ Վոլոդյայի ՔԵՐՈԲՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 54574 զորամասի վաշտի հրամանատար կապիտան ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
148 Իգոր Գառնիկի ԱՍՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 35383 զորամասի դասակի հրամանատար ավագ լեյտենանտ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
149 Սերոբ Նշանի ԲԱԶԻԿՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 20666 զորամասի դասակի հրամանատար ավագ լեյտենանտ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
150 Ռոբերտ Ապրեսի ԲԱՂԴԱՍԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 34153 զորամասի դասակի հրամանատար ավագ լեյտենանտ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
151 Արթուր Էդվարդի ՂԼԻՋՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 51036 զորամասի վաշտի հրամանատար ավագ լեյտենանտ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
152 Իգոր Ալեքսանի ԵՂԻԱԶԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 38862 զորամասի վաշտի հրամանատար ավագ լեյտենանտ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
153 Հայկ Արծվիկի ԿԻՐԱԿՈՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 38401 զորամասի դասակի հրամանատար լեյտենանտ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
154 Նվեր Ռաֆիկի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] թիվ 36534 զորամասի ջոկի նռնակաձիգի օգնական շարքային-պայմանագրային ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
155 Լյովա Հրաչիկի ԱԼԱՀՎԵՐԴՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
156 Նվեր Եղիշեի ԱՀԱՐՈՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
157 Նիկոլայ Բորիսի ԱՂԱՋԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
158 Արա Մարտիկի ԱՎԵՏԻՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
159 Սերյոժա Խաչանի ԲԱԼԱՍԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
160 Գագիկ Արամայիսի ԲԱԼՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
161 Սասուն Ալեքսանդրի ԲԱՐՍԵՂՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
162 Ալեքսանդր Արկադիի ԳԱԲՐԻԵԼՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
163 Գրիգորի Սուրենի ԳԱՍՊԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
164 Արամայիս Պատվականի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
165 Վաչիկ Վարազդատի ԳԵՎՈՐԳՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
166 Աշոտ Սերգեյի ԹՈՐՈՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
167 Լևոն Խորենի ԽԱՉԱՏՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
168 Մարկոս Բուղդանի ԽՈՒՐՇՈՒԴՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
169 Վլադիմիր Սուրենի ԿԱՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
170 Տիգրան Սուրենի ԿԱՐԱՊԵՏՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
171 Էդիկ Սիմոնի ԿԻՐԱԿՈՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
172 Գրիշա Արշավիրի ՀԱԹԱՄՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
173 Համլետ Հայրապետի ՀԱՅՐԱՊԵՏՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
174 Գառնիկ Սանջանի ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
175 Գվիդոն Անուշավանի ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
176 Կամո Հակոբի ՀՈՎՍԵՓՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
177 Սուրիկ Հովհաննեսի ՀՈՎՀԱՆՆԻՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
178 Սուրիկ Բախշիկի ՂԱԶԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
179 Գենադի Սլավիկի ՄԱՆԱՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
180 Ռազմիկ Նորայրի ՄԱՐԳԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009 ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
181 Սարո Արկադիի ՄԻՐԶՈՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
182 Մայիս Դավթի ՄԻՐԶՈԵՎ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
183 Արթուր Շուրիկի ՄԿՐՏՉՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
184 Նաիրի Բերմանի ՄԿՐՏՉՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
185 Վիտալիկ Արտյուշի ՄՈՎՍԵՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
186 Քերոբ Սեմյոնի ՄՈՎՍԵՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
187 Վարուժան Ալեքսեյի ՆԱՍԻԲՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
188 Միրզա Եղիշի ՇՈՒՇԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
189 Ռոմիկ Բաբկենի ՍԱՂՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
190 Հենրիխ Ալեքսանդրի ՍՏԵՓԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
191 Արա Միհրանի ՎԱՐԴԱԶԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
192 Վարդան Վարազդատի ՎԱՐԴԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
193 Արշակ Արամայիսի ՈՒԶՈՒՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
194 Արկադիա Իսայի ՕՀԱՆՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
195 Դավիթ Վլադիմիրի ՖԱՐՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[6] ազատամարտիկ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
196 Ատոմ Սուրենի ՀԱԿՈԲՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[7] ՀՀ ԱԱԾ սահմանապահ զորքերի սահմանապահ պարետատան պարետ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի համար
197 Էդուարդ Աշոտի ՄԱՐՏԻՐՈՍՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[7] ՀՀ ԱԱԾ քաղաքային վարչության բաժնի պետ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի համար
198 Վիրաբ Յուրիկի ՂԱԶԱՐՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[8] ՀՀ պետական պահպանության ծառայության բաժանմունքի պետ մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
199 Արսեն Ալբերտի ՉԱՎՈՒՇՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[8] ՀՀ պետական պահպանության ծառայության գնդի հրամանատարի տեղակալ փոխգնդապետ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
200 Աշոտ Լյուդվիգի ՂԱՐԻԲՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[9] ՀՀ ոստիկանության Երևան քաղաքի վարչության Կենտրոնական բաժնի քրեական հետախուզության բաժանմունքի ավագ օպերլիազոր ոստիկանության մայոր ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, իրավակարգի ամրապնդման և հասարակական կարգի պահպանության գործում ունեցած նշանակալի ներդրման, ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության համար
201 Ռուբեն Նիկոլայի ՋԱՎԱԴՅԱՆ 17 սեպտեմբերի 2009[9] ՀՀ ոստիկանության պետական պահպանության վարչության հիմնարկ-ձեռնարկությունների պահպանության գնդի 2-րդ գումարտակի վաշտի ոստիկան ոստիկանության ավագ ՀՀ անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, իրավակարգի ամրապնդման և հասարակական կարգի պահպանության գործում ունեցած նշանակալի ներդրման, ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության համար
202 Աշոտ Էդուարդի ԱՎԱԳՅԱՆ 17 դեկտեմբերի 2009[10] ՀՀ ԱԱԾ գլխավոր վարչության բաժնի պետի տեղակալ փոխգնդապետ Ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
203 Արայիկ Էմանուելի ԱՎԵՏԻՍՅԱՆ 17 դեկտեմբերի 2009[10] ՀՀ ԱԱԾ վարչության պետ գնդապետ Ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
204 Արմեն Գևորգի ԱՎԵՏԻՍՅԱՆ 17 դեկտեմբերի 2009[10] ՀՀ ԱԱԾ գլխավոր վարչության պետի տեղակալ գնդապետ Ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
205 Մնացական Նազարեթի ԲԱԶԻԿՅԱՆ 17 դեկտեմբերի 2009[10] ՀՀ ԱԱԾ գլխավոր վարչության պետի տեղակալ գնդապետ Ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
206 Անդրանիկ Ռոբերտի ԿԱՐԱՊԵՏՅԱՆ 17 դեկտեմբերի 2009[10] ՀՀ ԱԱԾ սահմանապահ զորքերի պարետատան պարետ մայոր Ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
207 Բեգլար Սամվելի ԿԻՐԱԿՈՍՅԱՆ 17 դեկտեմբերի 2009[10] ՀՀ ՊՊԾ բաժանմունքի պետ փոխգնդապետ Ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
208 Արմեն Վլադիմիրի ՀԱՅՐԱՊԵՏՅԱՆ 17 դեկտեմբերի 2009[10] ՀՀ ԱԱԾ գլխավոր վարչության բաժնի պետ գնդապետ Ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար
209 Ռոբերտ Վաչագանի ՍՄԲԱՏՅԱՆ 17 դեկտեմբերի 2009[10] ՀՀ ԱԱԾ գլխավոր վարչության բաժնի պետի տեղակալ փոխգնդապետ Ազգային անվտանգության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի և ծառայողական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության համար

2010 թվական[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2011 թվական[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2012 թվական[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2013 թվական[խմբագրել | խմբագրել կոդը]