Հայ-ադրբեջանական պատերազմում զոհված ազատամարտիկների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված է Հայ-ադրբեջանական պատերազմում զոհված ազատամարտիկների ցանկը։

Ա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Աբազյան Գոռ Արշալույսի
29.04.2001
Լեռնապատ, Լոռու մարզ, Հայաստան
Հայաստանի դրոշը
01.10.2020
ժամկետային շարքային [1]
2 Աբազյան Տիգրան Վանիկի
11.05.2001
Երևան, Հայաստան
Հայաստանի դրոշը
12.10.2020
Վանք, Հադրութի շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
Ժամկետային լեյտենանտ
ՀՀ ԶՈՒ լեյտենանտ
[2]
3 Աբաղյան Արայիկ Նիկոլայի.png Աբաղյան Արայիկ Նիկոլայի
21.08.1987
Մեծ Թաղեր, Հադրութի շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
13.10.2020
Կարմիր Շուկա, Մարտունու շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
սպայական կազմ մայոր
ՀՀ ԶՈՒ մայոր
Արիության մեդալ
4 Աբգարյան Արսեն Սեյրանի
17.05.2001
Բալահովիտ, Կոտայքի մարզ, Հայաստան
Հայաստանի դրոշը
15.10.2020

ժամկետային շարքային
5 Աբգարյան Գոռ Հայկի
17.11.2002
28.10.2020
ժամկետային շարքային
6 Աբգարյան Գևորգ Վազգենի
16.05.1980
23.10.2020

պայմանագրային ենթասպա
7 Աբգարյան Վաղինակ Վոլոդյայի
02.05.1994
23.10.2020
զորահավաքային շարքային
8 Աբրահամյան Աշոտ Վազգենի
10.03.1985
18.10.2020

սպայական կազմ լեյտենանտ
9 Աբրահամյան Արամ Հրաչյայի
05.11.1981
02.10.2020

պայմանագրային ենթասպա
10 Աբրահամյան Արման Էդուարդի
22.11.1993
07.10.2020
զորահավաքային շարքային
11 Աբրահամյան Արման Ժորայի
17.07.1979
08.11.2020
կամավոր
12 Աբրահամյան Արմեն Անդրանիկի
1973
Երևան, Հայաստան
Հայաստանի դրոշը
22.10.2020

պահեստազորային Արիության մեդալ Արցախյան ազատամարտի մասնակից
13 Աբրահամյան Արմեն Արկադիի
28.07.1973
Ստեփանակերտ, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
20.10.2020

պայմանագրային ենթասպա
14 Աբրահամյան Արշակ Գագիկի
05.07.1978
Մրգաշատ, Արմավիրի մարզ, Հայաստան
Հայաստանի դրոշը
28.09.2020
Քարվաճառ, Շահումյանի շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
պայմանագրային ենթասպա Սև հովազ ջոկատ
15 Աբրահամյան Արսեն Ալեքսանդրի
29.01.1976
16.10.2020
զորահավաքային շարքային
16 Աբրահամյան Արտակ Լևոնի
31.08.1975
10.10.2020
զորահավաքային շարքային
17 Աբրահամյան Գագիկ Արթուրի
12.01.2001
27.10.2020
ժամկետային շարքային
18 Աբրահամյան Գուրգեն Վարդանի
14.12.2001
27.09.2020
ժամկետային շարքային [3]
19 Աբրահամյան Գևորգ Վարդանի
2001
2020
ժամկետային
20 Աբրահամյան Էդուարդ Արսենի
01.09.2000
03.10.2020
ժամկետային շարքային
21 Աբրահամյան Էդուարդ Իլյիչի
26.11.1967
21.10.2020
սպայական կազմ մայոր
22 Աբրահամյան Էրիկ Արմենի
28.04.1994
Հադրութ, Հադրութի շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
26.10.2020
Հերհեր, Մարտունու շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
սպայական կազմ լեյտենանտ Հայաստանի սահմանապահ զորքեր
23 Աբրահամյան Էրիկ Մեսրոպի
02.11.2001
03.11.2020
ժամկետային շարքային
24 Աբրահամյան Թաթուլ Գագիկի
17.03.2001
13.10.2020
ժամկետային շարքային
25 Աբրահամյան Լեռնիկ Սերգեյի
30.09.1982
02.10.2020
զորահավաքային շարքային
26 Աբրահամյան Համլետ Վլադիկի
16.04.1979
09.10.2020
կամավոր
27 Աբրահամյան Հայկ Բորիսի
24.08.1988
03.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
28 Աբրահամյան Հարութ Էռնիկի
01.01.1989
Բերդաշեն, Մարտունու շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
25.10.2020
սպայական կազմ կապիտան Արցախի Հանրապետության Մարտական խաչ 1-ին աստիճանի շքանշան Քառօրյա պատերազմի մասնակից
29 Աբրահամյան Մհեր Նվերի
04.07.2001
02.10.2020
ժամկետային շարքային
30 Աբրահամյան Նաիրի Արայիկի
30.09.1998
07.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
31 Աբրահամյան Նարեկ Աշոտի
07.02.1987
20.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
32 Աբրահամյան Նվեր Հենրիկի
29.05.1974
03.11.2020
կամավոր
33 Աբրահամյան Ռոբերտ Սարգիսի
06.06.2000
09.11.2020
ժամկետային շարքային
34 Աբրահամյան Սանասար Էդուարդի
04.08.1988
19.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
35 Աբրահամյան Սարգիս Գևորգի
13.09.1999
16.10.2020
ժամկետային շարքային
36 Աբրահամյան Սեյրան Վլադիկի
26.05.1995
22.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
37 Աբրահամյան Սերգեյ Վիտալիի
03.05.1978
31.10.2020
զորահավաքային շարքային
38 Աբրահամյան Սերյոժա Կարենի
03.10.2001
02.10.2020
ժամկետային շարքային
39 Աբրահամյան Սուրեն Սամվելի
27.01.1995
Ստեփանակերտ, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
03.11.2020
Սղնախ, Ասկերանի շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
սպայական կազմ Արցախի ազգային անվտանգություն
40 Աբրահամյան Սևակ Արմենի
13.11.2001
02.10.2020
ժամկետային շարքային
41 Աբրահամյան Վազգեն Լյուդվիգի
16.09.1994
09.11.2020
պայմանագրային ենթասպա
42 Աբրահամյան Վազգեն Վագիֆի
26.04.1998
06.11.2020
զորահավաքային շարքային
43 Աբրահամյան Վահագ Յուրայի
30.04.2001
03.10.2020
զորահավաքային շարքային
44 Աբրահամյան Տավրոս Մխիթարի
27.03.1994
06.10.2020
կամավոր
45 Աբրոյան Արսեն Ռուբիկի
26.08.2000
Վարդենիկ, Գեղարքունիքի մարզ, Հայաստան
Հայաստանի դրոշը
09.10.2020
Ջրական, Հադրութի շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
ժամկետային շարքային
46 Աբրոյան Վահե Կարենի
01.12.2001
Աստղաձոր, Գեղարքունիքի մարզ, Հայաստան
Հայաստանի դրոշը
28.10.2020
ժամկետային շարքային
47 Ագանեսյան Տիգրան Արմենի
26.05.2002
19.10.2020
ժամկետային շարքային
48 Ադամյան Ապրես Բագրատի
03.04.1961
31.10.2020
կամավորական
49 Ադամյան Գեննադի Գեորգիի
07.09.1956
03.11.2020
կամավորական (պահեստազորային)
50 Ադամյան Էդուարդ Էդուարդի
18.10.1995
02.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
51 Ադամյան Էմիլ Հակոբի
17.05.2001
12.10.2020
ժամկետային շարքային
52 Ադամյան Սամվել Յուդիկի
31.10.1967
23.10.2020
կամավորական
53 Ադամյան Սուրեն Ռուբենի
23.10.1997
08.11.2020
պայմանագրային ենթասպա
54 Ադամյան Վարուժան Վլադիմիրի
27.02.1991
28.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
55 Ադյան Վահե Ավետիքի
15.12.2001
31.10.2020
ժամկետային շարքային
56 Ադոյան Դավիթ Արկադիի
18.05.2002
28.10.2020
ժամկետային շարքային
57 Ադուրյան Արեգ Արտակի
14.08.2000
19.10.2020
ժամկետային շարքային
58 Ազատյան Արման Արարատի
10.07.1983
19.10.2020
զորահավաքային շարքային
59 Ազատյան Արման Վիգենի
06.07.2000
01.10.2020
ժամկետային շարքային
60 Ազատյան Գրիշա Գագիկի
10.02.2001
01.10.2020
ժամկետային շարքային
61 Ազատյան Էրիկ Ավետիքի
08.02.2000
29.09.2020
ժամկետային շարքային
62 Ազատյան Դավիթ Լևոնի
08.02.2000
12.10.2020
ժամկետային շարքային Մինչև 2021 թվականի նոյեմբերի 2-ը համարվում էր անհետ կորած[4]։
63 Ազատյան Էրիկ Ավետիքի
13.10.2000
29.09.2020
ժամկետային շարքային
64 Ազարյան Ալեքսանդր Աշոտի
14.10.2001
28.10.2020
ժամկետային շարքային
65 Ազարյան Արեգ Բորիկի
09.05.1988
20.10.2020
պայմանագրային (պահեստազորայի՞ն) ենթասպա
66 Ազարյան Գևորգ Սուրիկի
07.12.1989
13.10.2020
կամավոր
67 Ազարյան Հրանտ Սեմյոնի
30.05.1997
Տաշիր, Լոռու մարզ, Հայաստան
28.09.2020
սպայական կազմ լեյտենանտ
68 Ազարյան Միքայել Արթուրի
10.01.2001
28.09.2020
ժամկետային շարքային
69 Ազարյան Սարգիս Վահանի
22.01.1992
10.11.2020
պայմանագրային ենթասպա
70 Ազարյան Սլավիկ Արարատի
17.08.2000
10.10.2020
ժամկետային շարքային
71 Ազիզյան Արսեն Կարենի
22.07.2000
01.10.2020
ժամկետային շարքային
72 Ազիզյան Արտաշես Եղիշի
07.07.1980
10.10.2020
պայմանագրային շարքային
73 Ազիզյան Խաչատուր Գագիկի
21.07.2000
07.10.2020
ժամկետային շարքային
74 Աթաբեկյան Արման Սանասարի
28.08.2001
22.10.2020
ժամկետային շարքային
75 Աթաբեկյան Հայկ Ցոլակի
23.03.2001
11.10.2020
ժամկետային շարքային
76 Աթաբեկյան Վահե Յուրիի
01.01.1964
02.11.2020
սպայական կազմ ոստիկանության գնդապետ
77 Աթայան Վլադիսլավ Գեորգիի
09.12.1980
08.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
78 Աթանեսյան Արտակ Վոլոդյայի
03.01.1985
11.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
79 Աթաջանյան Հարություն Յուրիի
03.12.1985
29.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
80 Աթոյան Անդրանիկ Հովհաննեսի
29.08.2002
07.11.2020
ժամկետային շարքային
81 Աթոյան Արթուր Սուրենի
16.09.2001
08.10.2020
ժամկետային շարքային
82 Աթոյան Մելիք Ռոբերտի
29.10.1989
19.10.2020
պայմանագրային ենթասպա
83 Աթոյան Միքայել Սարգսի
06.11.1984
Ախուրյան, Շիրակի մարզ, Հայաստան
20.10.2020
Քաշունիք, Քաշաթաղի շրջան, Արցախ
սպայական կազմ մայոր
84 Աթոյան Սամվել Սարիբեկի
04.05.1977
Երևան, Հայաստան
10.10.2020
Ջրական, Հադրութի շրջան, Արցախ
պայմանագրային ենթասպա
85 Աղասարյան Յուրի Հայկի
2001
Երևան, Հայաստան
27.09.2020
ժամկետային շարքային [3][5]
86 Աճեմյան Գարիկ Արամի
12.05.2002
27.09.2020
ժամկետային շարքային [3]
87 Անտոնյան Հայկ Հովհաննեսի
09.04.2002
12.10.2020
ժամկետային շարքային 2021 թվականի հունվարի 21-ից մինչև նոյեմբերի 2-ը համարվում էր անհետ կորած[4]։
88 Արզումանյան Հասմիկ Սմբատի
16.01.1985
Նորավան, Սյունիքի մարզ, Հայաստան
Հայաստանի դրոշը
27.09.2020
պայմանագրային ենթասպա «Մարտական ծառայություն» մեդալ [6]
89 Արթին Քրիստափոր Անդրանիկի
16.01.1972
Բեյրութ, Լիբանան

Լիբանան
06.10.2020
Վարնկաթաղ, Մարտակերտի շրջան, Արցախ
կամավորական ՀՅԴ գումարտակի 2-րդ վաշտ
90 Ափոզյան Հովհաննես Օնիկի
30.10.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [3]

Բ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Բաբայան Գեորգի Կամոյի
14.05.2001
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
2 Բադալյան Դավիթ Կարենի
23.08.2001
Մասիս, Արարատի մարզ, Հայաստան
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7][8]
3 Բարսեղյան Վրեժ Արսենի
11.05.2001
27.09.2020
ժամկետային շարքային [6]
4 Բեգլարյան Հայկազ Աշոտի
25.10.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [3]

Գ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Գաբրիելյան Էրիկ Ռոմայի
14.03.1979
Խանցք, Ասկերանի շրջան, Արցախ
28.09.2020
սպայական կազմ կապիտան Արիության մեդալ Քառօրյա պատերազմի մասնակից[3][9]
2 Գալոյան Գևորգ Մարզպետի
16.01.2001
28.09.2020
ժամկետային շարքային [3]
3 Գալստյան Ռուբեն Մնացականի
13.10.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [6]
4 Գրիգորյան Արամ Սամվելի
05.12.2002
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
5 Գրիգորյան Արմեն Նիկոլայի
06.09.1984
27.09.2020
պայմանագրային ենթասպա [3]
6 Գրիգորյան Հայկ Ավետիքի
05.08.2001
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
7 Գրիգորյան Մայիս Մակարի
08.11.2001
Արարատ, Արարատի մարզ, Հայաստան
27.09.2020
ժամկետային շարքային [6]
8 Գրիգորյան Միշա Մելիքի
20.12.2001
Մղարթ, Լոռու մարզ, Հայաստան
30.09.2020
ժամկետային շարքային Արիության մեդալ «Մարտական ծառայություն» մեդալ [10]
9 Գևորգյան Աղասի Հակոբի
25.11.2000
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
10 Գևորգյան Կարեն Ազատի
2000
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7]

Դ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Դանիելյան Կարեն Բորիկի
26.04.1984
12.10.2020
զորահավաքային շարքային 2021 թվականի մայիսի 25-ից մինչև նոյեմբերի 2-ը համարվում էր անհետ կորած[4]։

Ե[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Ելիսեև Հովհաննես Օլեգի
12.01.2001
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]

Թ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Թովմասյան Շանթ Սարգսի
06.02.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
2 Թորոսյան Դավիթ Մխիթարի
24.08.2001
27.09.2020
ժամկետային շարքային [6]

Խ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Խաչատրյան Արման Արթուրի
2001
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
2 Խաչատրյան Խորեն Յուրայի
18.09.1983
27.09.2020
պայմանագրային ենթասպա [3]
3 Խաչատրյան Հովիկ Լյովայի
28.02.1990
Սասունիկ, Արագածոտնի մարզ, Հայաստան
27.09.2020
սպայական կազմ լեյտենանտ [6]
4 Խլղաթյան Գառնիկ Էդգարի
28.07.2001
27.09.2020
ժամկետային շարքային [6]

Կ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 '
ժամկետային շարքային

Հ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Հակոբյան Հենրիկ Գուրգենի
17.01.2002
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
2 Հաճյան Գևորգ
11.06.1971
Անջար, Զահլեի շրջան, Բեկաայի մարզ, Լիբանան
Լիբանան
06.10.2020
Վարնկաթաղ, Մարտակերտի շրջան, Արցախ
կամավորական ՀՅԴ գումարտակի 2-րդ վաշտ լիբանանահայ օպերային երգիչ
3 Հայկյան Նիկոլայ Միքայելի
07.12.1972
Թաղասեռ, Հադրութի շրջան, Արցախ
27.09.2020
Ջրական, Հադրութի շրջան, Արցախ
սպայական կազմ մայոր [7][11]
4 Հայրապետյան Գուրգեն Էդվարդի
01.08.1988
27.09.2020
պայմանագրային ենթասպա [3]
5 Հարությունյան Ագսեն Անդրանիկի
1997
27.09.2020
[6]
6 Հարությունյան Մհեր Վոլոդյայի
17.11.1973
Հրազդան, Կոտայքի մարզ, Հայաստան
06.10.2020
Վարնկաթաղ, Մարտակերտի շրջան, Արցախ
կամավորական ՀՅԴ գումարտակի 2-րդ վաշտի հրամանատար Արցախյան ազատամարտի մասնակից՝ Շուշիի առանձնակի գումարտակի կազմում։ Ապրիլյան պատերազմի մասնակից[12]։
7 Հարությունյան Նարեկ Վոլոդյայի
10.04.2001
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
8 Հովակիմյան Մհեր Աշոտի
09.02.2000
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
9 Aren hovhannisyan.jpg Հովհաննիսյան Արեն Կարենի
12.03.2002
Ղուկասավան, Արարատի մարզ, Հայաստան
27.09.2020
Մարտակերտ, Մարտակերտի շրջան, Արցախ
«Մարտական ծառայություն» մեդալ [3]

Ղ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Ղազարյան Հարություն Արտաշեսի
17.01.2002
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
2 Ղարիբյան Արտաշես Ռուբիկի
06.03.1999
Մեղրաձոր, Կոտայքի մարզ, Հայաստան
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7][13]

Մ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Մազմանյան Սմբատ Հմայակի
14.04.1998
Շիրակամուտ, Լոռու մարզ, Հայաստան
27.09.2020
Ջրական, Հադրութի շրջան, Արցախ
պայմանագրային լեյտենանտ [7][14]
2 Մարգարյան Կարեն Վահրամի
23.11.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [6]
3 Մարդիյան Արսեն Գարիկի
05.08.1999
27.09.2020
պայմանագրային ենթասպա [6]
4 Մարտիրոսյան Ալեքս Գրիմայի
17.03.2001
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
5 Մարուքյան Սամվել Գագիկի
14.11.1998
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
6 Միխայելյան Վազգեն Լևոնի
21.05.1998
Վաղուհաս, Մարտակերտի շրջան, Արցախ
27.09.2020
Մատաղիս, Մարտակերտի շրջան, Արցախ
սպայական կազմ լեյտենանտ Արիության մեդալ [3][15]
7 Մինասյան Գյորգի Լյովայի
03.10.1979
27.09.2020
սպայական կազմ մայոր [6]
8 Միրզոյան Վահե Հայկազի
01.07.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
9 Միքայելյան Աղասի Վրեժի
24.11.2000
Տանձուտ, Արմավիրի մարզ, Հայաստան
27.09.2020
Ջրական, Հադրութի շրջան, Արցախ
սպայական կազմ կապիտան Քառօրյա պատերազմի մասնակից[7][16]
10 Միքայելյան Արտակ Ջիվանի
07.03.2001
12.10.2020
ժամկետային շարքային 2021 թվականի հունվարի 29-ից մինչև նոյեմբերի 2-ը համարվում էր անհետ կորած[4]։
11 Մնացականյան Աշոտ Կոլյայի
02.04.1979
27.09.2020
պայմանագրային ենթասպա [6]
12 Մովսեսյան Արթուր Սլավիկի
30.04.1981
27.09.2020
պայմանագրային ենթասպա [3]

Յ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Յարալյան Գոռ Հրանտի
20.01.2002
27.09.2020
ժամկետային շարքային [3]

Ն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Ներսիսյան Սասուն Գրենիկի
21.03.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [3]

Պ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Պապիկյան Հայկ Մհերի
11.12.2001
12.10.2020
ժամկետային շարքային Մինչև 2021 թվականի հունվարի 22-ից մինչև նոյեմբերի 27-ը համարվում էր անհետ կորած[4]։
2 Պապյան Վահե Արթուրի
10.10.2000
Մովսեսգյուղ, Տավուշի մարզ, Հայաստան
10.10.2020
Հադրութ, Հադրութի շրջան, Արցախ
ժամկետային շարքային Մինչև 2021 թվականի նոյեմբերի 27-ը համարվում էր անհետ կորած[17][4]։
3 Պողոսյան Արման Լեռնիկի
09.01.1992
Սևան, Գեղարքունիքի մարզ, Հայաստան
27.09.2020
սպայական կազմ կապիտան Քառօրյա պատերազմի մասնակից[7]։
4 Պողոսյան Ռուբեն Արսենի
12.09.2000
Բերդ (քաղաք), Տավուշի մարզ, Հայաստան
10.10.2020
Հադրութ, Հադրութի շրջան, Արցախ
ժամկետային շարքային Մինչև 2021 թվականի նոյեմբերի 27-ը համարվում էր անհետ կորած[17][4]։
5 Պողոսյան Սամվել Ստեփանի
07.10.2001
12.10.2020
Հադրութ, Հադրութի շրջան, Արցախ
ժամկետային շարքային Մինչև 2021 թվականի նոյեմբերի 27-ը համարվում էր անհետ կորած[4]։

Ս[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Էրիկ Սմբատի Սահակյան.jpg Սահակյան Էրիկ Սմբատի
17.01.2001
Փարաքար, Արմավիրի մարզ, Հայաստան
27.09.2020
Շահումյանի շրջան, Արցախ
ժամկետային շարքային Մարտական ծառայության մեդալ [6]
2 Սարգսյան Նարեկ Արայիկի
2001
Ագարակ, Սյունիքի մարզ, Հայաստան
27.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
3 Սարգսյան Սարգիս Արմենի
2002
28.09.2020
ժամկետային շարքային [7]
4 Սիմոնյան Արամ Արտաշեսի
15.02.2001
Երևան, Հայաստան
27.09.2020
Մարտակերտ, Մարտակերտի շրջան, Արցախ
ժամկետային շարքային [7][18]

Վ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Վարդանյան Լեռնիկ Արեգի
1978
Քարին տակ, Շուշիի շրջան, Արցախ
Flag of Artsakh.svg
27.09.2020
[6]

Ք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Քեշիշյան Հարություն Կարապետի
02.01.1986
28.09.2020
պայմանագրային ենթասպա [7]

Օ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Օհանյան Դավիթ Էդվարդի
11.10.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [6]
2 Օհանյան Նարեկ Արմենի
02.03.2002
12.10.2020
ժամկետային շարքային 2021 թվականի հունվարի 9-ից մինչև նոյեմբերի 2-ը համարվում էր անհետ կորած[4]։

Ֆ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Ֆիլիպոսյան Տարոն Հրայրի
13.10.2000
27.09.2020
ժամկետային շարքային [6]

Ստորև ներկայած է Հայ-ադրբեջանական սահմանային բախումների ժամանակ զոհված ազատամարտիկների զանկը

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Մահվան օրը Մահվան վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Աբրահամյան Էրիկ Արտակի
01.03.2001
14.11.2020
ժամկետային շարքային
2 Ադամյան Նարեկ Արամայիսի
05.12.2000
28.11.2020
ժամկետային շարքային

Ստորև ներկայած է Հայ-ադրբեջանական պատերազմում անհայտ կորած ազատամարտիկների զանկը

Հ/հ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Ծննդյան օրը Ծննդավայրը Անհայտ կորելու օրը Անհայտ կորելու վայրը Մասնակցության ձևը Զբաղեցրած պաշտոնը և կոչումը Պարգևներ Այլ նշումներ
1 Աբրահամյան Միշա Ալեքսանդրի
08.01.1975
23.04.2021
զորահավաքային շարքային 2021 թվականի ապրիլի 23-ից համարվում է անհետ կորած:
2 Ազարյան Աշոտ Վարդանի
22.02.1989
18.01.2021
ժամկետային շարքային 2021 թվականի հունվարի 18-ից համարվում է անհետ կորած:
3 Աղբալյան Տիգրան Սուրենի
14.12.2001
Վանաձոր, Լոռու մարզ, Հայաստան
28.09.2020
ժամկետային շարքային 2020 թվականի սեպտեմբերի 28-ին հայտարարվել է զոհված[7]
4 Գասպարյան Վահե Սաշայի
06.09.2000
28.09.2020
ժամկետային շարքային 2020 թվականի սեպտեմբերի 28-ին հայտարարվել է զոհված[7]:

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Գոռ Արշալույսի Աբազյան
  2. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Տիգրան Վանիկի Աբազյան
  3. 3,00 3,01 3,02 3,03 3,04 3,05 3,06 3,07 3,08 3,09 3,10 3,11 3,12 3,13 3,14 ՊԲ․ Հայկական կողմից ևս 15 զոհ կա
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 4,8 Ցորի Դ-20 դիվիզոնի տղաներից մեկի հարազատը՝ գումար հավաքելու ու տղաների աճյունները բերելու լուրի մասին
  5. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Յուրի Հայկի Աղասարյան
  6. 6,00 6,01 6,02 6,03 6,04 6,05 6,06 6,07 6,08 6,09 6,10 6,11 6,12 6,13 6,14 6,15 Զոհված զինծառայողների թվում կին կա․ ՊԲ-ն հայտնել է անունները
  7. 7,00 7,01 7,02 7,03 7,04 7,05 7,06 7,07 7,08 7,09 7,10 7,11 7,12 7,13 7,14 7,15 7,16 7,17 7,18 7,19 7,20 7,21 7,22 7,23 7,24 7,25 7,26 Արցախի ՊԲ-ն հրապարակել է 27 զոհված զինվորների անունները
  8. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Դավիթ Կարենի Բադալյան
  9. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Էրիկ Ռոմայի Գաբրիելյան
  10. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Միշա Մելիքի Գրիգորյան
  11. Նիկոլայ Միքայելի Հայկյան
  12. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Մհեր Վոլոդյայի Հարությունյան
  13. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Արտաշես Ղարիբյան
  14. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Սմբատ Հմայակի Մազմանյան
  15. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Վազգեն Լևոնի Միխայելյան
  16. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Աղասի Վրեժի Միքայելյան
  17. 17,0 17,1 Պատերազմից 1,3 տարի անց հայտնաբերվել են 44-օրյա պատերազմում զոհված տավուշցի 2 զինծառայողների աճյունները
  18. Ձեզ բացակա չենք դնի․ Արամ Արտաշեսի Սիմոնյան