Համարակալված գիսաստղերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ցանկում ներկայացված են գիսաստղեր, որոնք Փոքր մոլորակների կենտրոնի կողմից ստացել են համարներ և նշանակում, և դիտարկվել են առնվազն երկու անցումների ժամանակ։ 2016 թվականի հունիսի դրությամբ հայտնի են 337 համարակալված գիսաստղեր, որոնցից 310-ը Յուպիտերի ընտանիքի գիսաստղեր, 20-ը Հալեյի տիպի գիսաստղեր, 6-ը հիմնական գոտու գիսաստղեր և մեկ երկար պարբերությամբ գիսաստղ (153P/Իկեյա-Ժանգ

Հերթական համարից հետո եկող թիվը բնութագրում է գիսաստղի տեսակը՝ P (Պարբերական), C (Ոչ-պարբերական), X (առանց ուղեծրի) կամ D (կորսված)։

Ցանկում բերված գիսաստղերից որոշները հայտնաբերվել են գիսաստղային ակտիվություն ցուցաբերելուց առաջ և ստացել են սկզբում աստերոիդային նշանակում, ինչպես, օրինակ՝ 133P/Էլստ-Պիսառոն, որը մինչ այդ ստացել էր փոքր մոլորակների համարակալմամբ 7968 համարը։ Այս գիսաստղերից որոշներն էլ ունեն և գիսաստղերի, և աստերոիդների հատկանիշներ, ինչպես, օրինակ 95P/Քիրոնը։

Երբեմն գիսաստղերը իրենց ցնդող նյութերի կորստի և արտաքին ձգողական ազդեցությունների պատճառով տրոհվում են մասերի։ Որպես օրինակ է ծառայում 73P/Շվասման-Վախման գիսաստղը, որը տրոհվել է ավելին քան 50 մասերի իր 1995 թվականի պերիհելիով անցման ժամանակ։

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Գիսասղի նշանակումը Հայտնաբերող(ներ)ը կամ անունը Պարբերություն (տարի) Մեծ կիսաառանցք (a) Ուղեծրի թեքում (°) (i) Էքսցենտրիսիտետ (e) Գիսաստղի ընդհանուր մեծություն/
Բացարձակ մեծություն (M1)
1P/Հալլեյ[1] Հալլեյ 75,32 17,83414 162,2627 0,9671 5,5
2P/Էնկե Էնկե 3,30 2,21473 11,7789 0,8482 14,1
3D/Բիելա Բիելա 6,65 3,53466 13,2164 0,7513 7,1
4P/Ֆայե Ֆայե 7,52 3,83746 9,05 0,5687 10,7
5D/Բրորսեն Բրորսեն 5,46 3,10113 29,3821 0,8098 8,3
6P/դ’Արեստ դ’Արեստ 6,54 3,49537 19,4817 0,6128 14,2
7P/Պոնս–Վինեկե Պոնս–Վինեկե 6,33 3,42249 22,3359 0,6374 15,1
8P/Թատլ Թատլ 13,61 5,69986 54,9832 0,8198 9,8
9P/Թեմպլ Թեմպլ 5,56 3,13933 10,502 0,5119 13,1
10P/Թեմպլ Թեմպլ 5,37 3,06489 12,0292 0,5364 13,2
11P/Թեմպլ–Սվիֆթ–ԼԻՆԵԱՐ Թեմպլ–Սվիֆթ–ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,37 3,43740 13,4604 0,5392 15
12P/Պոնս–Բրուկս Պոնս–Բրուկս 70,85 17,12122 74,1769 0,9548 5
13P/Օլբերս Օլբերս 69,52 16,90678 44,6099 0,9303 5
14P/Վոլֆ Վոլֆ 8,74 4,24310 27,9431 0,3578 12,8
15P/Ֆինլեյ Ֆինլեյ 6,50 3,48227 6,81683 0,7214 12,7
16P/Բրուկս Բրուկս 6,14 3,35425 4,2581 0,5628 12,8
17P/Հոլմս Հոլմս 6,89 3,62099 19,0916 0,4320 10,5
18D/Պերայն–Մրկոս Պերայն–Մրկոս 6,72 3,55954 17,759 0,6426 11,5
19P/Բորելի Բորելի 6,85 3,60660 30,3307 0,62467 8,9
20D/Վեստֆալ Վեստֆալ 61,87 15,64215 40,8901 0,9198 8,8
21P/Ջիակոբինի–Զիներ Ջիակոբինի–Զիներ 6,59 3,51555 31,9081 0,7068 10,5
22P/Կոպֆ Կոպֆ 6,42 3,45572 4,7369 0,5449 12,7
23P/Բրորսեն–Մետկալֆ Բրորսեն–Մետկալֆ 70,52 17,06921 19,3339 0,9720 7,8
24P/Շաումասսե Շաումասսե 8,25 4,08202 11,7515 0,7048 7
25D/Նեույմին Նեույմին 5,43 3,08917 10,6387 0,5668 12,5
26P/Գրիգ–Սկյելերուպ Գրիգ–Սկյելերուպ 5,24 3,01745 22,4243 0,6401 16,5
27P/Կրոմելին Կրոմելին 28,07 9,23596 28,9669 0,9190 12
28P/Նեույմին Նեույմին 18,17 6,91117 14,1856 0,7754 11,5
29P/Շվասման-Վախման Շվասման–Վախման 14,71 6,00476 9,3751 0,0427 5,5
30P/Ռեյնմուտ Ռեյնմուտ 7,34 3,77541 8,1227 0,5012 11,7
31P/Շվասման-Վախման Շվասման–Վախման 8,75 4,24648 4,5466 0,1939 6,2
32P/Կոմաս Սոլա Կոմաս-Սոլա 9,57 4,50692 9,9708 0,5559 11,9
33P/Դանիել Դանիել 8,10 4,03226 22,3746 0,4620 11,3
34D/Գեյլ Գեյլ 11,00 4,94359 11,7821 0,7607 10,5
35P/Հերշել–Ռիգոլետ Հերշել–Ռիգոլետ 155,00 28,84355 64,207 0,9741 8,3
36P/Ուիպլ Ուիպլ 8,53 4,17419 9,9273 0,2617 7,5
37P/Ֆորբս Ֆորբս 6,37 3,43525 8,9553 0,5406 9
38P/Ստեֆան–Օտերմա Ստեֆան–Օտերմա 37,72 11,24767 17,9814 0,8600 8
39P/Օտերմա Օտերմա 19,53 7,25149 1,9428 0,2455 5
40P/Վյայսյալյա Վյայսյալյա 10,98 4,94008 11,4898 0,6320 5,5
41P/Թատլ–Ջիակոբինի–Կրեսակ Թատլ–Ջիակոբինի–Կրեսակ 5,42 3,08544 9,228 0,6604 11,8
42P/Նեույմին Նեույմին 10,70 4,85656 3,9855 0,5852 14
43P/Վոլֆ–Հարինգտոն Վոլֆ–Հարինգտոն 6,13 3,34922 15,968 0,5947 9,5
44P/Ռեյնմուտ Ռեյնմուտ 7,10 3,69277 5,8954 0,4269 11,4
45P/Հոնդա–Մրկոս–Պայդուշակովա Հոնդա–Մրկոս–Պայդուշակովա 5,25 3,02155 4,2524 0,8247 14
46P/Վիրտանեն Վիրտանեն 5,43 3,08761 11,7571 0,6593 12,9
47P/Էշբրուկ–Ջեքսոն Էշբրուկ–Ջեքսոն 8,36 4,11794 13,0357 0,3177 5,6
48P/Ջոնսոն Ջոնսոն 6,98 3,65095 13,9668 0,3700 8,5
49P/Արեն–Ռիգո Արեն–Ռիգո 6,73 3,56543 19,0517 0,6004 12
50P/Արեն Արեն 8,27 4,08846 19,1584 0,5295 12,1
51P/Հարինգտոն Հարինգտոն 7,13 3,70427 5,4282 0,5443 12,3
51P/Հարինգտոն-A Հարինգտոն 6,78 3,58229 8,6573 0,5622 10
52P/Հարինգտոն–Աբել Հարինգտոն–Աբել 7,58 3,85869 10,2313 0,5405 10,1
53P/Վան Բիսբրուկ վան Բիսբրուկ 12,53 5,39383 6,6061 0,5523 7,5
54P/դե Վիկո–Սվիֆթ–ՆԻԹ դե Վիկո–Սվիֆթ–ՆԻԹ 7,38 3,79048 6,0672 0,4270 13,1
55P/Թեմպլ–Թատլ Թեմպլ–Թատլ 33,24 10,33834 164,4866 0,9056 10
56P/Սլաութեր–Բարնհամ Սլաութեր–Բարնհամ 11,54 5,10744 8,1557 0,5037 8,5
57P/դու Տոյտ–Նեույմին–Դելպորտ դու Տոյտ–Նեույմին–Դելպորտ 6,40 3,44805 2,8487 0,4998 13,8
57P/դու Տոյտ–Նեույմին–Դելպորտ-A դու Տոյտ–Նեույմին–Դելպորտ 6,41 3,45215 2,8448 0,4990 8,5
58P/Ջեքսոն–Նեույմին Ջեքսոն–Նեույմին 8,24 4,08036 13,4784 0,6615 11,5
59P/Կերնս–Կվի Կերնս–Կվի 9,51 4,48979 9,3399 0,4754 9,8
60P/Ցզիցզինշան Ցզիցզինշան 6,56 3,50578 3,6107 0,5384 11,5
61P/Շայն–Շալդաչ Շայն–Շալդաչ 7,06 3,67888 6,0105 0,4269 11,6
62P/Ցզիցզինշան Ցզիցզինշան 6,63 3,52863 10,5021 0,5780 8
63P/Վիլդ Վիլդ 13,20 5,58486 19,78 0,6508 8
64P/Սվիֆթ-Գերելս Սվիֆթ–Գերելս 9,35 4,43847 8,9499 0,6897 10,1
65P/Գան Գան 7,27 3,75425 9,389 0,3007 7,9
66P/դու Տոյտ դու Տոյտ 14,71 6,00224 18,7007 0,7877 12
67P/Չուրյումով–Գերասիմենկո Չուրյումով–Գերասիմենկո 6,45 3,46341 7,0408 0,6411 11,4
68P/Կլեմոլա Կլեմոլա 10,83 4,89551 10,1437 0,6407 10,2
69P/Թեյլոր Թեյլոր 7,65 3,88164 20,046 0,4145 5
70P/Կոջիմա Կոջիմա 7,04 3,6735 6,6004 0,4537 10,6
71P/Քլարկ Քլարկ 5,53 3,12713 9,48 0,4982 11,3
72P/Դենինգ–Ֆուջիկավա Դենինգ–Ֆուջիկավա 9,02 4,33387 9,1697 0,7841 15,5
73P/Շվասման-Վախման (տես ստորև) Շվասման–Վախման 5,34 3,05653 11,4235 0,6948 12
74P/Սմիռնովա–Չեռնիխ Սմիռնովա–Չեռնիխ 8,50 4,16402 6,6509 0,1481 6,7
75D/Կոհոուտեկ Կոհոուտեկ 6,67 3,54315 5,9072 0,4963 10,5
76P/Վեսթ–Կոհոուտեկ–Իկեմուրա Վեսթ–Կոհոուտեկ–Իկեմուրա 6,47 3,47099 30,4827 0,5390 13,9
77P/Լոնգմոր Լոնգմոր 6,83 3,59874 24,3989 0,3579 9,7
78P/Գերելս Գերելս 7,22 3,73541 6,2538 0,4622 6,5
79P/դու Տոյտ-Հարթլի դու Տոյտ–Հարթլի 5,06 2,94586 3,1456 0,6185 15
80P/Պետերս–Հարթլի Պետերս–Հարթլի 8,12 4,04036 29,8543 0,5981 7
81P/Վիլդ Վիլդ 6,41 3,45011 3,2383 0,5374 8,6
82P/Գերելս Գերելս 8,43 4,14215 1,1259 0,1228 5
83D/Ռասել Ռասել 6,10 3,33798 22,6595 0,5172 14
84P/Ջիքլաս Ջիքլաս 6,94 3,63787 7,2871 0,4943 12
85P/Բոետին Բոետին 11,81 5,18489 4,2953 0,7812
86P/Վիլդ Վիլդ 6,91 3,62928 15,4475 0,3660 14
87P/Բաս Բաս 6,51 3,48504 2,6011 0,3764 13,5
88P/Հովել Հովել 5,48 3,10983 4,3824 0,5622 12
89P/Ռասել Ռասել 7,39 3,79503 12,0323 0,3992 9,5
90P/Գերելս Գերելս 14,85 6,04224 9,6153 0,5091 9,5
91P/Ռասել Ռասել 7,70 3,90020 14,0752 0,3291 11,5
92P/Սանգուին Սանգուին 12,43 5,36642 19,4434 0,6631 10,5
93P/Լովաս Լովաս 9,20 4,39120 12,2198 0,6119 12,8
94P/Ռասել Ռասել 6,58 3,51278 6,1839 0,3636 12,9
95P/Քիրոն = (2060) Քիրոն Կովալ 50,41 13,64668 6,9352 0,3810 6,1
96P/Մախհոլց Մախհոլց 5,28 3,03394 58,3122 0,9592 13,3
97P/Մետկալֆ–Բրյուինգտոն Մետկալֆ–Բրյուինգտոն 10,51 4,79660 17,8783 0,4584 4
98P/Տակամիձավա Տակամիձավա 7,44 3,80934 10,5442 0,5607 14,3
99P/Կովալ Կովալ 15,25 6,15050 4,3325 0,2288 5,5
100P/Հարթլի Հարթլի 6,31 3,41617 25,6615 0,4172 8
101P/Չեռնիխ Չեռնիխ 13,94 5,79215 5,0793 0,5942 9,8
101P/Չեռնիխ-B Չեռնիխ 13,97 5,79977 5,0783 0,5947 13
102P/Շումեյկեր Կ. Շումեյկեր–Յ. Շումեյկեր 7,22 3,73479 26,2476 0,4729 15,7
103P/Հարթլի Հարթլի 6,47 3,47277 13,6172 0,69514 13,2
104P/Կովալ Կովալ 6,18 3,36674 15,4894 0,5853 8,27
105P/Սինգեր Բրյուստեր Սինգեր-Բրյուստեր 6,46 3,47005 9,1709 0,4091 12,6
106P/Շուստեր Շուստեր 7,31 3,76558 20,1114 0,5868 11,3
107P/Վիլսոն–Հարինգտոն = 4015 Վիլսոն–Հարինգտոն Հելին–Վիլսոն–Հարինգտոն 4,29 2,64051 2,7847 0,6235 15,99
108P/Սիֆրեո Սիֆրեո 7,26 3,74983 13,0782 0,5415 10
109P/Սվիֆթ–Թատլ Սվիֆթ–Թատլ 133,28 26,09207 113,4538 0,9632 4,5
110P/Հարթլի Հարթլի 6,86 3,61054 11,6938 0,3142 7,5
111P/Հելին–Ռոման–Քրոկետ Հելին–Ռոման–Քրոկետ 8,49 4,16037 4,2288 0,1096 11,5
112P/Ուրատա–Նիջիմա Ուրատա–Նիջիմա 6,64 3,53360 24,2030 0,5882 15,1
113P/Սփիթալեր Սփիթալեր 7,09 3,68969 5,7757 0,4232 12,7
114P/Վայզման–Սկիֆ Վայզման–Սկիֆ 6,67 3,54312 18,2841 0,5555 12,9
115P/Մորի Մորի 8,79 4,25971 11,6874 0,5212 10,5
116P/Վիլդ Վիլդ 6,48 3,47669 3,6123 0,3744 5,5
117P/Հելին–Ռոման–Ալու Հելին–Ռոման–Ալու 8,29 4,09574 8,6972 0,2538 6,4
118P/Շումեյկեր–Լևի Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Լևի 6,45 3,46549 8,5084 0,4282 10,4
119P/Պարկեր–Հարթլի Պարկեր–Հարթլի 8,84 4,27634 5,1959 0,2922 2
120P/Մույլեր Մույլեր 8,39 4,12863 8,7959 0,3390 5
121P/Շումեյկեր–Հոլտ Կ.Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Հոլտ 9,98 4,63518 20,1563 0,1903 1,5
122P/դե Վիկո դե Վիկո 74,35 17,68082 85,3828 0,9627 7,5
123P/Վեսթ–Հարթլի Վեսթ–Հարթլի 7,59 3,86074 15,3569 0,4486 6
124P/Մրկոս Մրկոս 6,04 3,31687 31,5290 0,5039 15,6
125P/Սփեյսուոչ Սփեյսուոչ 5,53 3,12793 9,9872 0,5123 12,9
126P/ԻՌԱՍ ԻՌԱՍ 13,42 5,64648 45,8027 0,6958 8,8
127P/Հոլտ–Օլմստեդ Հոլտ–Օլմստեդ 6,40 3,44599 14,3129 0,3634 6,1
128P/Շումեյկեր–Հոլտ-A Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Հոլտ 9,51 4,48816 4,3616 0,3210 8,5
128P/Շումեյկեր–Հոլտ-B Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Հոլտ 9,59 4,51276 4,3551 0,3200 6,5
129P/Շումեյկեր–Լևի Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Լևի 8,96 4,31539 3,43815 0,0932 11,5
130P/ՄաքՆոտ–Հյուջես ՄաքՆոտ–Հյուջես 6,67 3,54360 7,34 0,4117 10,5
131P/Մույլեր Մույլեր 7,06 3,67914 7,3551 0,3432 8
132P/Հելին–Ռոման–Ալու (Հելին–Ռոման–Ալու 2) Հելին–Ռոման–Ալու 8,28 4,09403 5,7660 0,5300 10
133P/Էլստ–Պիսառո = 7968 Էլստ–Պիսառո Էլստ–Պիսառո 5,62 3,15969 1,3871 0,1613 15,6
134P/Կովալ–Վավրովա Կովալ–Վավրովա 15,55 6,22907 4,3488 0,5872 6
135P/Շումեյկեր–Լևի Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Լևի 7,50 3,83021 6,0501 0,2896 7
136P/Մույլեր Մույլեր 8,59 4,19392 9,42636 0,2935 11,2
137P/Շումեյկեր–Լևի Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Լևի 9,55 4,50066 4,8689 0,5765 12,1
138P/Շումեյկեր–Լևի Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Լևի 6,89 3,62181 10,0856 0,5305 14
139P/Վյայսյալյա–Օտերմա Վյայսյալյա–Օտերմա 9,61 4,51876 2,3290 0,2470 6,6
140P/Բոուել–Սկիֆ Բոուել–Սկիֆ 16,18 6,39725 3,8358 0,6918 11,5
141P/Մախհոլց-A Մախհոլց 5,23 3,01289 12,7951 0,7501 12
141P/Մախհոլց-D Յագեր 5,22 3,00881 12,8118 0,7511 12,5
142P/Գե–Վան Գե–Վան 11,05 4,95956 12,3068 0,4982 13,5
143P/Կովալ–Մրկոս Կովալ–Մրկոս 8,93 4,30305 4,6898 0,4101 11,6
144P/Կուշիդա Կուշիդա 7,60 3,86617 4,1092 0,6278 13,4
145P/Շումեյկեր–Լևի Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Լևի 8,43 4,14100 11,2836 0,5418 12,3
146P/Շումեյկեր–ԼԻՆԵԱՐ Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 8,08 4,02675 23,0797 0,6479 14
147P/Կուշիդա–Մուրամացու Կուշիդա–Մուրամացու 7,43 3,80709 2,3680 0,2760 4,5
148P/Անդերսոն–ԼԻՆԵԱՐ Անդերսոն–ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,07 3,68399 3,6784 0,5378 12,6
149P/Մույլեր Մույլեր 9,02 4,33409 29,7345 0,3884 7,5
150P/ԼՕՆԵՕՍ ԼՕՆԵՕՍ 7,67 3,89042 18,5066 0,5469 13
151P/Հելին Հելին 14,10 5,83771 4,7159 0,5663 10
152P/Հելին–Լոուրենս Հելին–Լոուրենս 9,54 4,49693 9,8679 0,3071 8,5
153P/Իկեյա-Ժանգ Իկեյա–Ժանգ 366,51 51,21358 28,1199 0,9901 4
154P/Բրյուինգտոն Բրյուինգտոն 10,78 4,88064 17,8328 0,6706 5
155P/Շումեյկեր Կ. Շումեյկեր–Յ. Շումեյկեր 17,09 6,63432 6,3859 0,7267 10
156P/Ռասել–ԼԻՆԵԱՐ Ռասել–ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,82 3,59501 20,7778 0,5591 13,6
157P/Տրիտոն Տրիտոն 6,31 3,41350 7,2848 0,6022 11,1
158P/Կովալ–ԼԻՆԵԱՐ Կովալ–ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 10,26 4,72070 7,9084 0,0286 9
159P/ԼՕՆԵՕՍ ԼՕՆԵՕՍ 14,32 5,89629 3,6508 0,3808 10
160P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,92 3,97338 17,2785 0,4790 13
161P/Հարթլի–ԻՌԱՍ Հարթլի–ԻՌԱՍ 21,43 7,71507 95,6981 0,8351 8,5
162P/Սայդինգ Սփրինգ Սայդինգ Սփրինգ 5,32 3,04822 27,8448 0,5972 13,5
163P/ՆԻԹ ՆԻԹ 7,30 3,76226 12,7179 0,4532 13,5
164P/Քրիստենսեն Քրիստենսեն 6,97 3,64880 16,2684 0,5413 11
165P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 76,69 18,04993 6,8304 0,6216 8
166P/ՆԻԹ ՆԻԹ 51,73 13,88284 15,3684 0,3831 4,5
167P/ՍԻՆԵՈՍ Կամպո Իմպերատորե (ՍԻՆԵՈՍ) 64,85 16,14084 19,1272 0,2700 9,7
168P/Հերջենրոթեր Հերջենրոթեր 6,90 3,62370 21,9279 0,6096 7
169P/ՆԻԹ ՆԻԹ 4,20 2,60421 11,3047 0,7670 14
170P/Քրիստենսեն Քրիստենսեն 8,63 4,20857 10,1277 0,3042 11,8
171P/Սփար Սփար 6,69 3,55207 21,9496 0,5031 8,5
172P/Յանգ Յանգ 6,58 3,51304 11,5179 0,3621 12,3
173P/Մույլեր (Մույլեր 5) Մույլեր 13,63 5,70700 16,4934 0,2617 9,3
174P/Էչեքլուս = (60558) Էչեքլուս Սփեյսուոչ 34,96 10,69195 4,3427 0,4560 9,5
175P/Հերջենրոթեր Հերջենրոթեր 6,51 3,48519 6,0943 0,4236 9,6
176P/ԼԻՆԵԱՐ = 118401 ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 5,71 3,19283 0,2349 0,1934 15,1
177P/Բարնարդ Բարնարդ 119,67 24,28396 31,1793 0,9544 15,7
178P/Հագ–Բելլ Հագ–Բելլ 7,03 3,66951 10,9749 0,4730 13,8
179P/Ջեդիկ Ջեդիկ 14,31 5,89280 19,8856 0,3074 5,3
180P/ՆԻԹ ՆԻԹ 7,54 3,84532 16,9136 0,3580 6,4
181P/Շումեյկեր–Լևի Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Լևի 7,53 3,84208 16,9267 0,7065 16,3
182P/ԼՕՆԵՕՍ ԼՕՆԵՕՍ 5,02 2,93122 16,9093 0,6663 19,3
183P/Կորոլևիչ–Յուրիչ Կորոլևիչ–Յուրիչ 9,58 4,51056 18,7259 0,1366 5,2
184P/Լովաս Լովաս 6,62 3,52556 1,5502 0,6047 14,4
185P/Պետրյու Պետրյու 5,46 3,09970 14,0070 0,6993 13,5
186P/Գարադ Գարադ 10,62 4,83170 28,8455 0,1175 5,8
187P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 9,68 4,54329 3,6954 0,1636 6,3
188P/ԼԻՆԵԱՐ–Մույլեր ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր–Մույլեր 9,13 4,36793 2,5526 0,4156 10,9
189P/ՆԻԹ ՆԻԹ 4,99 2,92051 29,3759 0,5968 18,4
190P/Մույլեր Մույլեր 8,73 4,23885 2,0357 0,5197 11,6
191P/ՄաքՆոտ ՄաքՆոտ 6,64 3,53141 8,7612 0,4201 11,7
192P/Շումեյկեր–Լևի Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր–Լևի 17,29 6,68631 24,3873 0,7708 12,2
193P/ԼԻՆԵԱՐ–ՆԻԹ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր–ՆԻԹ 6,56 3,50508 10,6866 0,4167 10,1
194P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 8,03 4,01114 11,1231 0,5744 13,7
195P/Հիլ Հիլ 16,49 6,47961 36,3675 0,3150 8,6
196P/Տիխի Տիխի 7,36 3,78230 19,3742 0,4311 15
197P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 4,85 2,86600 25,5427 0,6297 18,2
198P/ՕԴԱՍ ՕԴԱՍ ծրագիր 6,78 3,58309 1,3494 0,4479 12,5
199P/Շումեյկեր Կ. Շումեյկեր–Յ. Շումեյկեր 14,53 5,95509 24,7677 0,5069 7,8
200P/Լարսեն Լարսեն 10,92 4,92076 12,1223 0,3334 10,2
201P/ԼՕՆԵՕՍ ԼՕՆԵՕՍ 6,47 3,4226 7,0436 0,6089 13,6
202P/Սքոթի Սքոթի 7,32 3,77165 2,1854 0,3304 7,8
203P/Կորոլևիչ Կորոլևիչ 10,01 4,64349 2,9760 0,3147 12
204P/ԼԻՆԵԱՐ–ՆԻԹ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր–ՆԻԹ 7,00 3,66071 6,5825 0,4705 12,5
205P/Ջիակոբինի Ջիակոբինի 6,66 3,53984 15,3043 0,5688 14,1
205P/Ջիակոբինի-A Ջիակոբինի 6,66 3,53930 15,3046 0,5687 12
205P/Ջիակոբինի-B Ջիակոբինի 6,84 3,60328 15,4053 0,5753 18,5
205P/Ջիակոբինի-C Ջիակոբինի 6,66 3,53997 15,3085 0,5687
206P/Բարնարդ–Բոատինի Բարնարդ–Բոատինի 5,83 3,239112 32,9309 0,646433 20,3
207P/ՆԻԹ ՆԻԹ 7,66 3,88458 10,1500 0,7570 16,5
208P/ՄակՄիլան ՄակՄիլան 8,11 4,03602 4,4146 0,3743 13,4
209P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 5,04 2,93797 19,3878 0,6891 16,8
210P/Քրիստենսեն Քրիստենսեն 5,71 3,19408 10,1666 0,8289 15
211P/Հիլ Հիլ (Կատալինա ծրագիր) 6,73 3,56584 18,8707 0,3377 11,7
212P/ՆԻԹ = 2000 YN30 ՆԻԹ 7,78 3,92695 22,3980 0,5787 14,8
213P/Վան Նեսս Վան Նեսս 6,34 3,42686 10,2369 0,3807 10,3
213P/Վան Նեսս-B Վան Նեսս 6,33 3,42223 10,2401 0,3797 7,3
214P/ԼԻՆԵԱՐ = 2002 CW134 ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,84 3,60436 15,2260 0,4896 12,1
215P/ՆԻԹ ՆԻԹ 8,07 4,02307 12,7892 0,2006 10,1
216P/ԼԻՆԵԱՐ = 2001 CV8 ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,65 3,88125 9,0414 0,4454 6,5
217P/ԼԻՆԵԱՐ = 2001 MD7 ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,83 3,94218 12,8819 0,6896 14,1
218P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,11 3,34041 18,1511 0,4903 14,7
219P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,98 3,65091 11,5234 0,3525 11,4
220P/ՄաքՆոտ ՄաքՆոտ 5,50 3,11591 8,1232 0,5013 14,3
221P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,50 3,48396 11,4130 0,4861 14,6
222P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 4,83 2,85761 5,1458 0,7267 19,7
223P/Սկիֆ Սկիֆ 8,42 4,13868 27,0495 0,4175 11,5
224P/ԼԻՆԵԱՐ–ՆԻԹ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր–ՆԻԹ 6,11 3,34226 14,7304 0,4369 13,1
225P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,68 3,54533 20,7096 0,6638 18,8
226P/Պիգոտ–ԼԻՆԵԱՐ–Կովալսկի Պիգոտ–ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր–Կովալսկի 7,09 3,68946 46,3472 0,4805 12
227P/Կատալինա–ԼԻՆԵԱՐ Կատալինա ծրագիր–ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,79 3,58744 6,5238 0,4994 13,9
228P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 8,49 4,16184 7,9181 0,1763 12,4
229P/Գիբս Գիբս (Կատալինա ծրագիր) 7,78 3,92474 26,1088 0,3782 12,2
230P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,27 3,39899 14,6433 0,5628 13,1
231P/ԼԻՆԵԱՐ–ՆԻԹ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր–ՆԻԹ 8,08 4,02547 12,3279 0,2470 6,2
232P/Հիլ Հիլ (Կատալինա ծրագիր) 9,49 4,48282 14,6350 0,3345 10,8
233P/Լա Սագրա Լա Սագրա 5,29 3,03733 11,2764 0,4090 17,6
234P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,46 3,81805 11,5183 0,2519 12,7
235P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 8,00 4,00039 8,8959 0,3148 13,1
236P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,20 3,72755 16,3338 0,5088 15,2
237P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,22 3,73683 16,1550 0,3526 12,9
238P/Ռիդ Ռիդ (Սփեյսուոչ) 5,63 3,16459 1,2662 0,2528 13,7
239P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 9,43 4,46453 11,3188 0,6315 14,4
240P/ՆԻԹ ՆԻԹ 7,60 3,86707 23,5250 0,4501 10,6
241P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 10,79 4,88347 20,7424 0,6189 12
242P/Սփար Սփար 13,39 5,63937 32,1285 0,3141 5,7
243P/ՆԻԹ ՆԻԹ 7,50 3,83138 7,6381 0,3586 8,3
244P/Սքոթի Սքոթի 11,00 4,94538 2,2676 0,2042 6,5
245P/ՎԻՍԵ ՎԻՍԵ 8,03 4,01159 2,1412 0,4663 14,4
246P/ՆԻԹ ՆԻԹ 8,06 4,02007 15,9865 0,28646 4,6
247P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,98 3,99177 13,7282 0,6252 16,4
248P/Գիբս Գիբս (Կատալինա ծրագիր) 14,63 5,98246 6,3678 0,6412 12,7
249P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 4,63 2,77713 8,4341 0,8161 16,2
250P/Լարսոն Լարսոն (Կատալինա ծրագիր) 7,20 3,73033 13,2935 0,4065 13,3
251P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 6,52 3,48967 23,5070 0,5096 13,6
252P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 5,34 3,05679 10,3811 0,6724 18,6
253P/ՊԱՆՍՏԱՌՍ ՊԱՆՍՏԱՌՍ 6,46 3,46931 4,9403 0,4126 13,1
254P/ՄաքՆոտ ՄաքՆոտ 10,09 4,67027 32,5642 0,3119 10,9
255P/Լևի Լևի 5,30 3,03817 18,2690 0,6683 11,5
256P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 9,93 4,62111 27,6418 0,4179 12,8
257P/Կատալինա Կատալինա ծրագիր 7,28 3,75550 20,2439 0,4336 11,7
258P/ՊԱՆՍՏԱՌՍ ՊԱՆՍՏԱՌՍ 9,22 4,39740 6,7462 0,2088 12,4
259P/Գարադ Գարադ 4,50 2,72573 15,9031 0,3422 14,8
260P/ՄաքՆոտ ՄաքՆոտ 7,07 3,68517 15,7369 0,5935 12,2
261P/Լարսոն Լարսոն (Լեմոն) 6,79 3,58704 6,3229 0,3896 4,4
262P/ՄաքՆոտ–Ռասել ՄաքՆոտ–Ռասել 18,27 6,93552 29,0794 0,8154 13,1
263P/Գիբս Գիբս (Կատալինա ծրագիր) 5,27 3,02964 14,4712 0,5870 16,7
264P/Լարսեն Լարսեն 7,68 3,89202 25,1477 0,3738 13,2
265P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 8,77 4,25298 14,6912 0,6460 14,8
266P/Քրիստենսեն Քրիստենսեն 6,63 3,53064 3,4286 0,3407 14,3
267P/ԼՕՆԵՕՍ ԼՕՆԵՕՍ 5,97 3,28961 5,3686 0,5933 18,6
268P/Բերնարդի Բերնարդի 9,55 4,50055 15,6195 0,4789 13,7
269P/Ջեդիկ Վ. Ջեդիկ–Ռ. Ջեդիկ 19,28 7,19103 6,6179 0,4358 6,5
270P/Գերելս Գերելս 17,54 6,75044 2,8594 0,4674 3
271P/վան Հաուտեն–Լեմոն Կ. վան Հաուտեն–Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ–Լեմոն 18,38 6,96351 6,8563 0,3890 5,5
272P/ՆԻԹ ՆԻԹ 9,40 4,45250 18,2770 0,4525 12,7
273P/Պոնս–Գամբարտ Պոնս–Գամբարտ 187,47 32,75524 136,3990 0,9753 11,4
274P/Տոմբո–Տենագրա Տոմբո–Տենագրա II աստղադիտարան 9,12 4,36546 15,8373 0,4406 11,5
275P/Հերման Հերման 13,84 5,76436 21,5699 0,7139 15
276P/Վորոբյով Վորոբյով 12,43 5,36671 14,4977 0,2691 5,8
277P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 7,60 3,86562 16,7255 0,5036 12,8
278P/ՄաքՆոտ ՄաքՆոտ 7,09 3,69228 6,6873 0,4345 5,8
279P/Լա Սագրա Լա Սագրա 6,76 3,57565 5,0547 0,3994 13,9
280P/Լարսեն Լարսեն 9,58 4,51173 11,7797 0,4181 11,6
281P/ՄՈՍՍ Մորոկոյի Օուկայմեդեն երկնքի հետազոտություն (ՄՈՍՍ) 10,72 4,86212 4,7211 0,1736 11,3
282P/ԼՕՆԵՕՍ = (323137) 2003 BM80 ԼՕՆԵՕՍ 8,77 4,25130 5,8093 0,1884 15,3
283P/Սփեյսուոչ = 2013 EV9 Սփեյսուոչ 8,41 4,13497 14,4640 0,48567 13,1
284P/ՄաքՆոտ ՄաքՆոտ 7,07 3,68239 11,8619 0,3792 6,6
285P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 9,59 4,51265 24,4972 0,6210 13,6
286P/Քրիստենսեն Քրիստենսեն 8,35 4,11538 2,3668 0,4249 12,8
287P/Քրիստենսեն Քրիստենսեն 8,51 4,16775 16,3148 0,2708 6,2
288P/Սփեյսուոչ = (300163) 2006 VW139 Սփեյսուոչ 5,32 3,04719 3,2407 0,2012 16,1
289P/Բլանպայն Բլանպայն 5,41 3,08037 5,9312 0,6757 22,9
290P/Յագեր Յագեր 15,08 6,10400 19,0685 0,6470 6,5
291P/ՆԻԹ ՆԻԹ 9,73 4,55909 5,9471 0,4286 5,5
292P/Լի Լի 15,19 6,13467 24,3151 0,5867 6
293P/Սփեյսուոչ Սփեյսուոչ 6,93 3,63308 9,0688 0,4194 15,4
294P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 5,73 3,20046 19,0858 0,5945 15,4
295P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 12,36 5,34619 21,1062 0,6149 15,3
296P/Գարադ Գարադ 6,55 3,50075 25,2013 0,4765 9,5
297P/Բեշոր Բեշոր 6,5 3,48407 10,2636 0,3086 6,1
298P/Քրիստենսեն Քրիստենսեն 6,52 3,49015 8,0217 0,4124 15,2
299P/Կատալինա–ՊԱՆՍՏԱՌՍ Կատալինա ծրագիր–ՊԱՆՍՏԱՌՍ 9,15 4,37435 10,4799 0,2817 6,1
300P/Կատալինա Կատալինա ծրագիր 4,42 2,69383 5,6960 0,6936 18,2
301P/ԼԻՆԵԱՐ–ՆԻԹ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր–ՆԻԹ 3,56 2,34631 10,6182 0,5874 11
302P/Լեմոն–ՊԱՆՍՏԱՌՍ Լեմոն–ՊԱՆՍՏԱՌՍ 8,81 3,28360 6,0365 0,2304 12,2
303P/ՆԻԹ ՆԻԹ 11,44 5,07664 7,0470 0,5085 12,6
304P/Օրի Օրի 5,84 1,38233 2,7552 0,5736 14,6
305P/Սկիֆ Սկիֆ 9,98 1,41845 11,4674 0,6939 14,8
306P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 5,47 3,10396 8,3644 0,5984 18
307P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 14,06 5,82428 4,4242 0,6729 7,2
308P/Լագերկվիստ–Կարսենտի Լագերկվիստ–Կարսենտի 17,27 6,68071 4,8352 0,3653 9,5
309P/ԼԻՆԵԱՐ ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր 9,41 4,45560 17,6490 0,6061 15,6
310P/Հիլ Հիլ 8,51 4,16718 13,1766 0,4246 10,5
311P/ՊԱՆՍՏԱՌՍ ՊԱՆՍՏԱՌՍ 3,24 2,18870 4,9685 0,1153 14,9
312P/ՆԻԹ ՆԻԹ 6,41 3,44939 19,8555 0,4348 14,6
313P/Գիբս Գիբս 5,61 3,15579 10,9663 0,2422 13,3
314P/Մոնտանի Մոնտանի 19,44 7,22902 3,99168 0,4176 9
315P/ԼՕՆԵՕՍ ԼՕՆԵՕՍ 10,67 4,84673 20,11699 0,5098 9,6
316P/ԼՕՆԵՕՍ–Քրիստենսեն ԼՕՆԵՕՍ-Քրիստենսեն 9,00 4,32790 9,88289 0,1664 11,2
317P/ՎԻՍԵ ՎԻՍԵ 5,11 2,9669 11,93941 0,56985
318P/ՄաքՆոտ–Հարթլի ՄաքՆոտ - Հարթլի 20,6 7,5155 17,8685 0,67424
319P/Կատալինա–ՄաքՆոտ Կատալինա ծրագիր - ՄաքՆոտ 6,76 3,5753 15,07376 0,66528
320P/ՄաքՆոտ ՄաքՆոտ 5,45 3,0972 4,89971 0,68455
321P/ՍՕՀՕ ՍՕՀՕ 3,77 2,4223 20,20228 0,98118
322P/ՍՕՀՕ ՍՕՀՕ 3,99 2,5166 12,57970 0,97869
323P/ՍՕՀՕ ՍՕՀՕ 4,15 2,58399 5,39377 0,98465
324P/Լա Սագրա Լա Սագրա 5,45 3,09592 21,41643 0,15378
325P/Յանգ–Գաո Յանգ - Գաո 6,61 3,52224 16,6921 0,59370
326P/Հիլ Հիլ 8,22 4,07165 2,4705 0,31729
327P/Վան Նեսս Վան Նեսս 6,74 3,56685 36,21403 0,56255
328P/ԼՕՆԵՕՍ–Tucker ԼՕՆԵՕՍ - 8,62 4,20351 17,64912 0,55120
329P/ԼԻՆԵԱՐ–Կատալինա ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր - Կատալինա ծրագիր 11,8 5,18189 21,46166 0,67974
330P/Կատալինա Կատալինա ծրագիր 16,8 6,57161 15,56476 0,55064
331P/Գիբս Գիբս 5,21 3,0039 9,73941 0,04142
332P/Իկեյա–Մուրակամի Իկեյա - Մուրակամի 5,42 3,0867 9,38603 0,49043
333P/ՆԻԹ ՆԻԹ 8,68 4,2248 131,877 0,73605
334P/ՆԻԹ ՆԻԹ 16,7 6,5341 19,05406 0,35958
335P/Գիբս Գիբս 6,78 3,5816 7,28788 0,54506
336P/ՄաքՆոտ ՄաքՆոտ 11,3 5,0229 17,83946 0,44622
337P/ՄաքՆոտ ՎԻՍԵ 5,96 3,2865 15,36661 0,49656

73P/Շվասման-Վախման[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

73P/Շվասման-Վախման անվանում ստացած գիսաստղը 1995 թվականին տրոհվեց մասերի[2], վերջին անցման ժամանակ մասերի քանակը առնվազն 67 էր, որոնցից 73P/Շվասման-Վախման C-ն համարվում է հիմնական գիսաստղի միջուկը։ Այս գիսաստղի մասերի մեծ քանակի պատճառով այն ներկայացվում է առանձին ցանկով՝

Գիսաստղի մաս Պարբերություն (տարի) Մեծ կիսաառանցք (a) Էքսցենտրիսիտետ (e) Գիսաստղի ընդհանուր մեծություն/
Բացարձակ մեծություն (M1)
73P/Շվասման-Վախման A 5,34 3,05653 0,6948 12
73P/Շվասման-Վախման B 5,36 3,06184 0,6933 15,2
73P/Շվասման-Վախման C 5,36 3,06347 0,6922 13,2
73P/Շվասման-Վախման E 5,36 3,06229 0,6939 10,4
73P/Շվասման-Վախման G 5,36 3,06335 0,6934 16,8
73P/Շվասման-Վախման H 5,37 3,06483 0,6936 20,2
73P/Շվասման-Վախման J 5,31 3,04421 0,6915
73P/Շվասման-Վախման K 5,36 3,06431 0,6935 20,9
73P/Շվասման-Վախման L 5,40 3,07632 0,6947 20,9
73P/Շվասման-Վախման M 5,37 3,06835 0,6939 21
73P/Շվասման-Վախման N 5,33 3,05239 0,6923 20,4
73P/Շվասման-Վախման P 5,42 3,08504 0,6956
73P/Շվասման-Վախման Q 5,51 3,11832 0,6986 21,5
73P/Շվասման-Վախման R 5,38 3,06994 0,6941 19,2
73P/Շվասման-Վախման S 6,09 3,33407 0,6934 21,1
73P/Շվասման-Վախման T 5,89 3,26076 0,7119
73P/Շվասման-Վախման U 5,26 3,02441 0,6894
73P/Շվասման-Վախման V 5,13 2,97608 0,6935
73P/Շվասման-Վախման W 5,47 3,10530 0,6976
73P/Շվասման-Վախման X 5,40 3,07645 0,6948 21,7
73P/Շվասման-Վախման Y 6,13 3,34821 0,7195
73P/Շվասման-Վախման Z 5,38 3,07212 0,6934
73P/Շվասման-Վախման AA 5,04 2,94109 0,6806
73P/Շվասման-Վախման AB 5,31 3,04180 0,6912
73P/Շվասման-Վախման AC 5,41 3,08255 0,6954
73P/Շվասման-Վախման AD 5,37 3,06777 0,6934
73P/Շվասման-Վախման AE 5,45 3,09638 0,6967
73P/Շվասման-Վախման AF 4,96 2,90758 0,6763
73P/Շվասման-Վախման AG 5,42 3,08672 0,6958
73P/Շվասման-Վախման AH 5,39 3,07521 0,6934
73P/Շվասման-Վախման AI 5,48 3,10921 0,6980 21,3
73P/Շվասման-Վախման AJ 10,14 4,68498 0,8002 21,3
73P/Շվասման-Վախման AK 5,35 3,05798 0,6934 18,8
73P/Շվասման-Վախման AL 5,53 3,12759 0,6998
73P/Շվասման-Վախման AM 5,29 3,03591 0,6934
73P/Շվասման-Վախման AN 5,40 3,07623 0,6948
73P/Շվասման-Վախման AO 5,38 3,07203 0,6938
73P/Շվասման-Վախման AP 5,58 3,14414 0,7014 20,3
73P/Շվասման-Վախման AQ 5,43 3,08794 0,6959 17,5
73P/Շվասման-Վախման AR 5,43 3,08745 0,6958 21,8
73P/Շվասման-Վախման AS 5,57 3,14076 0,7011 20,3
73P/Շվասման-Վախման AT 5,20 3,00136 0,6869 21
73P/Շվասման-Վախման AU 5,35 3,05783 0,6928
73P/Շվասման-Վախման AV 5,36 3,06228 0,6934
73P/Շվասման-Վախման AW 4,97 2,91373 0,6773
73P/Շվասման-Վախման AX 5,33 3,05014 0,6925
73P/Շվասման-Վախման AY 4,92 2,89370 0,6751
73P/Շվասման-Վախման AZ 4,92 2,89391 0,6751
73P/Շվասման-Վախման BA 5,09 2,96078 0,6824
73P/Շվասման-Վախման BB 5,11 2,96763 0,6824
73P/Շվասման-Վախման BC 5,55 3,13424 0,7005 19,8
73P/Շվասման-Վախման BD 5,14 2,97945 0,6824
73P/Շվասման-Վախման BE 5,09 2,95824 0,6824
73P/Շվասման-Վախման BF 5,17 2,98917 0,6857
73P/Շվասման-Վախման BG 5,14 2,97972 0,6848
73P/Շվասման-Վախման BH 5,09 2,95948 0,6824
73P/Շվասման-Վախման BI 5,09 2,95954 0,6825
73P/Շվասման-Վախման BJ 5,30 3,04058 0,6911
73P/Շվասման-Վախման BK 5,31 3,04505 0,6915 23,7
73P/Շվասման-Վախման BL 5,44 3,09142 0,6962 22,4
73P/Շվասման-Վախման BM 5,09 2,95930 0,6824
73P/Շվասման-Վախման BN 5,32 3,04704 0,6918 21,3
73P/Շվասման-Վախման BO 5,32 3,04771 0,6918 22,9
73P/Շվասման-Վախման BP 5,09 2,95951 0,6825
73P/Շվասման-Վախման BQ 5,34 3,05371 0,6925 20,8
73P/Շվասման-Վախման BR 5,16 2,98432 0,6852
73P/Շվասման-Վախման BS 5,50 3,11502 0,6986

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «JPL small-body database browser orbital information»։ JPL։ NASA։ Վերցված է 3 December 2014  (անգլ.)
  2. «breakup of 73P/Schwassmann-Wachmann»։ NASA։ Վերցված է 3 December 2014  (անգլ.)