ՀՀ Պատմութեան եւ Մշակոյթի Անշարժ Յուշարձաններու Ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search


Երեւան

Yerevan coa.gif

Աջափնեակ  • Աւան  • Արաբկիր  • Դաւթաշէն  • Էրեբունի  • Կեդրոն  • Մալաթիա-Սեբաստիա  • Նոր-Նորք  • Նորք-Մարաշ  • Նուբարաշէն  • Շենգաւիթ  • Քանաքեռ-Զէյթուն

Արագածոտնի մարզ
Aragatsotn.svg

Ագարակ  • Ագարակ  • Ակունք  • Աղձք  • Անտառուտ  • Աշնակ  • Աշտարակ  • Ապարան  • Աւան  • Աւթոնա  • Արա  • Արագած  • Արագածոտն  • Արեգ  • Արուճ  • Արտաշաւան  • Արտենի  • Ափնագիւղ  • Բազմաղբիւր  • Բայզս  • Բարոժ  • Բերքառատ  • Բիւրական  • Գառնահովիտ  • Գեղադիր  • Գեղաձոր  • Գեղարոտ  • Դաշտադեմ  • Դաւթաշէն  • Դերեկ  • Դիան  • Եղիպատրուշ  • Եղնիկ  • Երնջատափ  • Զարինջա  • Զովասար  • Թալին  • Թթուջուր  • Իրինդ  • Լեռնապար  • Լեռնարոտ  • Լուսագիւղ  • Լուսաղբիւր  • Ծաղկահովիտ  • Ծաղկաշէն  • Ծաղկասար  • Ծիլքար  • Կաթնաղբիւր  • Կարբի  • Կարմրաշէն  • Կաքաւաձոր  • Կոշ  • Հակկո  • Հարթաւան  • Հացաշէն  • Հնաբերդ  • Ձորագլուխ  • Ձորագիւղ  • Ղազարաւան  • Մաստարա  • Մելիքգիւղ  • Միրաք  • Մուլքի  • Մուղնի  • Ներքին Բազմաբերդ  • Ներքին Սասունաշէն  • Նիգաւան  • Նիգատուն  • Նորաշեն (Ապարանի տարածաշրջան)  • Նորաշէն (Արագածի տարածաշրջան)  • Նոր Արթիկ  • Շամիրամ  • Շենաւան  • Շղարշիկ  • Ոսկեթաս  • Ոսկեհատ  • Ոսկեվազ  • Ուշի  • Ուջան  • Չքնաղ  • Պարտիզակ  • Ջրամբար  • Ռյաթազա  • Սաղմոսաւան  • Սասունիկ  • Սարալանջ  • Սուսեր  • Վարդաբլուր  • Վարդենիս  • Վարդենուտ  • Վերին Բազմաբերդ  • Վերին Սասունաշեն  • Վերին Սասունիկ  • Տեղեր  • Ցամաքասար  • Փարպի  • Քուչակ  • Օհանաւան  • Օշական  • Օրգով  • Օրթաճայա

Արարատի մարզ
Ararat.svg

Աբովեան • Ազատաւան • Ալիմարդան • Աղասիբեկլու • Աղջոց • Աղքիլիսա • Այգաւան • Այգեզարդ • Այգեստան • Այնթափ • Աւանիկ • Աւշար • Արալեզ • Արարատ քաղաք • Արարատ • Արբաթ • Արգաւանդ • Արմաշ • Արջանոց • Արտաշատ • Արեւշատ • Բաղրամեան • Բայբուրդ • Բարձրաշէն • Բերդատակ • Բերքանուշ • Բյուրավան • Բուրաստան • Գեղանիստ • Գետազատ • Գլան Գյոլասոր • Գյոլասոր • Գոռաւան • Դալար • Դաշտավան • Դարակերտ • Դիմիտրով • Դուին • Ելիջա • Եղեգնաւան • Երասխ • Զանգակատուն • Զօրակ • Իմիրզեկ • Լանջանիստ • Լանջառ • Լուսաշող • Լուսառատ • Խաչփառ • Խոսրով • Խուց • Կանաչուտ • Հայանիստ • Հաւուց թառ • Հնաբերդ • Հովտաշատ • Ղուկասաւան • Մանկուք • Մասիս քաղաք • Մխչեան • Մրգանուշ • Մրգաւան • Մրգաւետ • Նիզամի • Նշաւան • Նոր Խարբերդ • Նորաբաց • Նորաշէն • Շահումեան • Շաղափ • Ոսկետափ • Ոստան • Ուրցալանջ • Ուրցաձոր • Ջիմի • Ջրահովիտ • Սայաթ-Նովա • Սուրենաւան • Վանաշէն • Վանք • Վարդաշատ • Վեդի քաղաք • Վերին Արտաշատ • Վերին Դուին • Տափերական • Փոքր Վեդի

Արմաւիրիի մարզ

Armavir.svg

Արմաւիրի  • Վաղարշապատ  • Ակնաշէն  • Աղաւնատուն  • Ամբերդ  • Այգեշատ  • Առատաշէն  • Արագած  • Արազափ  • Արաքս  • Արգաւանդ  • Արգինա  • Արմաւիր  • Արշալոյս  • Արտիմետ  • Արեւադաշտ  • Արեւաշատ  • Բագարան  • Բամբակաշատ  • Գայ  • Գրիբոյեդով  • Դաշտ  • Դողս  • Երասխահուն  • Երուանդաշատ  • Լեռնամերձ  • Խանջեան  • Խորոնք  • Ծաղկալանջ  • Ծաղկունք  • Ծիածան  • Հայթաղ  • Հայկաւան  • Հոկտեմբեր  • Հովտամեջ  • Մերձաւան  • Մյասնիկեան  • Մրգաշատ  • Մրգաստան  • Մուսալեռ  • Նալբանդյան  • Նոր Արմաւիր  • Նոր Արտագերս  • Նոր Կեսարիա  • Նորակերտ  • Շահումեան  • Շենաւան  • Շենիկ  • Ջանֆիդա  • Ջրառատ  • Սամաղար  • Սովետական  • Վարդանաշէն  • Տանձուտ  • Տարոնիկ  • Փարաքար  • Փշատաւան  • Քարակերտ

Գեղարքունիքի մարզ
Gegharkunik.svg

Գաւառ  • Ճամբարակ  • Մարտունի  • Սեւան  • Վարդենիս  • Ազատ  • Ախպրաձոր  • Ակունք  • Աղբերք  • Այգուտ  • Այրք  • Աստղաձոր  • Աւազան  • Արեգունի  • Արծուանիստ  • Արծուաշէն  • Արտանիշ  • Արփունք  • Բերդկունք  • Գանձակ  • Գեղամաբակ  • Գեղամասար  • Գեղամավան  • Գեղարքունիք  • Գեղաքար  • Գեղհովիտ  • Լեռնահովիտ  • Գետիկ  • Դարանակ  • Դդմաշէն  • Դպրաբակ  • Դրախտիկ  • Երանոս  • Զոլաքար  • Զովաբեր  • Թազագիւղ  • Թթուջուր  • Լանջաղբիւր  • Լիճք  • Լճաշէն  • Լճաւան  • Լճափ  • Լուսակունք  • Խաչաղբիւր  • Ծակքար  • Ծաղկաշէն  • Ծաղկունք  • Ծափաթաղ  • Ծովագիւղ  • Ծովազարդ  • Ծովակ  • Ծովինար  • Կալաւան  • Բարեպատ  • Կախակն  • Կարճաղբիւր  • Կարմիրգիւղ  • Կութ  • Կուտական  • Հայրավանք  • Ձորագիւղ  • Ձորավանք  • Մադինա  • Մարտունի  • Մաքենիս  • Մեծ Մասրիկ  • Ներքին Գետաշէն  • Ներքին Շորժա  • Նորաբակ  • Նորաշէն  • Նորատուս  • Շատջրեք  • Շատուան  • Շորժա  • Չկալովկա  • Ջաղացաձոր  • Ջիլ  • Սարուխան  • Սոթք  • Վահան  • Վաղաշէն  • Վանեւան  • Վարդաձոր  • Վարդենիկ  • Վարսեր  • Վերին Գետաշեն  • Վերին Շորժա  • Տորֆաւան  • Տրետուք  • Փամբակ  • Փոքր Մասրիկ

Լոռիի մարզ
Lori.svg

Վանաձոր  • Ալաւերդի  • Ակներ  • Ախթալա (քաղաք)  • Թումանեան  • Քոբեր կայարանի գիւղ  • Շամլուղ  • Ախթալա (գիւղ)  • Բենդիկ  • Սպիտակ  • Ստեփանաւան  • Արմանիս  • Տաշիր  • Ագարակ  • Աթան  • Ահնիձոր  • Ամրակից  • Այգեհատ  • Անտառամուտ  • Արդուի  • Արծնի  • Արեւածագ  • Արեւաշող  • Աքորի  • Բազում  • Բլագոդարնոյէ  • Բովաձոր  • Գարգառ  • Գեղասար  • Գիւլագարակ  • Գոգարան  • Գուգարք  • Դարպաս  • Դեբեդ  • Դսեղ  • Եղեգնուտ  • Թեղուտ  • Լեջան  • Լեռնահովիտ  • Լեռնանցք  • Լեռնապատ  • Լեռնաւան  • Լոռի Բերդ  • Լորուտ  • Լուսաղբիւր  • Խնկոեան  • Ծաթեր  • Ծաղկաբեր  • Ծաղկաշատ  • Կաթնաջուր  • Կաճաճկուտ  • Կարմիր Աղեկ  • Կողէս  • Կուրթան  • Հագվի  • Հայդարլի  • Քիլիսա  • Հաղպատ  • Հարթագյուղ  • Հոբարձ  • Ձովնանաձոր  • Ձիւնաշող  • Ձորագետ  • Ձորագիւղ  • Գոգաւան  • Դուրսալ  • Ճոճկան  • Մարգահովիտ  • Մարց  • Մեդովկա  • Կրուգլաեա Շիշկա  • Մեծաւան  • Մեծ Պառնի  • Մղարթ  • Յաղդան  • Նեղոց  • Նովոսելցովո  • Նորաշէն  • Նոր Խաչակապ  • Շամուտ  • Շենաւան  • Շիրակամուտ  • Շնող  • Չկալով  • Պետրովկա  • Պրիվոլնոյէ  • Պաղաղբիւր  • Պուշկինո  • Ջիլիզա  • Ջրաշէն  • Սարալանջ  • Սարահարթ  • Սարամեջ  • Գետաւան  • Սարչապետ  • Սվերդլով  • Վահագնաձոր  • Վահագնի  • Վարդաբլուր  • Ուռուտ  • Ուրասար  • Բամպակ  • Բամպակ կայարանին կից գիւղ  • Քարաբերդ  • Քարաձոր  • Քարինջ  • Օձուն  • Ամոջ  • Ֆիոլետովո

Կոտայքի մարզ

Kotayk.svg

Աբովեան  • Ալափարս  • Ակունք  • Աղաւնաձոր  • Առինջ  • Արագիւղ  • Արամուս  • Արգել  • Արզական  • Արզնի  • Արտաւազ  • Բուժական  • Բջնի  • Բալահովիտ  • Բիւրեղաւան  • Գառնի  • Գեղադիր  • Գեղաշէն  • Գեղարդ  • Գետամէջ  • Գողթ  • Եղուարդ  • Զառ  • Զովաշէն  • Զովունի  • Զովք  • Զօրաւան  • Թեղենիք  • Լեռնանիստ  • Ծաղկաձոր  • Կաթնաղբիւր  • Կամարիս  • Կապուտան  • Կարէնիս  • Կոտայք  • Կորչլու  • Հանքաւան  • Հատիս  • Հացաւան  • Հրազդան  • Ձորաղբիւր  • Մայակովսկի  • Մարմարիկ  • Մեղրաձոր  • Մրգաշէն  • Նոր Գեղի  • Նոր Գիւղ  • Նոր Երզնկա  • Նոր Հաճըն  • Նուռնուս  • Ողջաբերդ  • Չարենցաւան  • Պտղնի  • Ջրաբեր  • Ջրառատ  • Ջրվեժ  • Սարալանջ  • Սոլակ  • Սեւաբերդ  • Փիւնիկ  • Քաղսի  • Քանաքեռաւան  • Քարաշամբ  • Ֆանտան

Շիրակի մարզ
Shirak.svg

Գիւմրի  • Արթիկ  • Մարալիկ  • Ազատան  • Ալուար  • Արաուետ  • Ախուրիկ  • Ախուրեան  • Աղին  • Աղուորիկ  • Ամասիա  • Այգաբաց  • Անիպեմզա  • Անուշաւան  • Աշոցք  • Առափի  • Արդենիս  • Արեգնադէմ  • Արփենի  • Արեւիկ  • Արեւշատ  • Բագրաւան  • Խարկով  • Բայանդուր  • Բանդիւան  • Բաշգիւղ  • Բաւրա  • Բենիամին  • Բերդաշէն  • Գառնառիճ  • Եղնաջուր  • Գեղանիստ  • Գետափ  • Գետք  • Բիւրակն  • Գոգհովիտ  • Կամխուտ  • Գուսանգիւղ  • Երազգաւորս  • Զօրակերտ  • Դարիկ  • Զույգաղբիւր  • Թորոսգիւղ  • Իսահակեան  • Բարձրաշէն  • Լանջիկ  • Լեռնագիւղ  • Լեռնակերտ  • Լեռնուտ  • Լուսակերտ  • Լուսաղբիւր  • Ծաղկուտ  • Կամո  • Կապս  • Կառնուտ  • Կարմրավան  • Կարմրաքար  • Կաքաւասար  • Կրաշէն  • Կրասար  • Հայկաձոր  • Հայկասար  • Հայկաւան  • Հայրենեաց  • Հառիճ  • Հարթաշէն  • Հացիկ  • Հողմիկ  • Հոռոմ  • Հովիտ  • Հովտաշէն  • Հովտուն  • Հովունի  • Ձիթհանքով  • Ձորակապ  • Ձորաշէն  • Ղազանչի  • Ղարիբջանեան  • Մայիսեան  • Մարմաշէն  • Մեծ Մանթաշ  • Մեծ Սարիար  • Մեծ Սեպասար  • Մեղրաշէն  • Մուսայէլեան (Ախուրեան)  • Մուսայէլեան (Աշոցք)  • Նահապետաւան  • Նոր Կեանք  • Շաղիկ  • Շիրակ  • Շիրակաւան  • Ոսկեհասկ  • Պեմզաշէն  • Ջաջուռ  • Ջրաձոր  • Ջրառատ  • Ջրափի  • Սալուտ  • Սառնաղբիւր  • Սարագիւղ  • Սարալանջ  • Սարակապ  • Սարապատ  • Սարատակ  • Սիզաւետ  • Սպանդարեան  • Վահրամաբերդ  • Վարդաղբիւր  • Վարդաքար  • Տուֆաշէն  • Ցողամարգ  • Փանիկ  • Փոքրաշէն  • Փոքր Մանթաշ  • Փոքր Սարիար  • Փոքր Սեպասար  • Քարաբերդ  • Քեթի

Սիւնիքի Մարզ
Syunik.svg

Կապան  • Ագարակ  • Գորիս  • Դաստակերտ  • Մեղրի  • Սիսիան  • Քաջարան (քաղաք)  • Ագարակ  • Ալդարա  • Ախլաթեան  • Աղիտու  • Աղուանի  • Անգեղակոթ  • Անդոկավան  • Անտառաշատ  • Աշոտաւան  • Առաջաձոր  • Արաւուս  • Արծուանիկ  • Արեւիս  • Բալաք  • Բարձրաւան  • Բնունիս  • Բռնակոթ  • Բռուն  • Գեղանուշ  • Գեղի  • Կարդ  • Գետաթաղ  • Գորայք  • Գուդեմնիս  • Դաւիթ Բէկ  • Դարբաս  • Շամբ  • Եղեգ  • Եղուարդ  • Թասիկ  • Լեհուազ  • Լեռնաձոր  • Մուսալլամ  • Լիճք  • Լծէն  • Լոր  • Խդրանց  • Խնածախ  • Խնձորեսկ  • Խոզնաւար  • Խոտ  • Ծաւ  • Շիշկերտ  • Ծղուկ  • Կաղնուտ  • Կարճեւան  • Կոռնիձոր  • Կուրիս  • Հալիձոր  • Հարթաշեն  • Հարժիս  • Հացավան  • Ձորաստան  • Վանեք  • Իշխանասար  • Ճակատեն  • Մուցք  • Ներքին Խոտանան  • Ներքին Հանդ  • Նորեշիկ  • Նորաւան  • Շաղատ  • Շաքի  • Շենաթաղ  • Շիկահող  • Շինուհայր  • Շուանիձոր  • Շրուենանց  • Աղբուլլազ  • Ղուրդղուլլաղ  • Որոտան (Սիսիան)  • Չափնի  • Սառնակունք  • Սիւնիք  • Նժդեհ  • Ցղունի  • Սպանդարեան  • Սուարանց  • Սրաշէն  • Սեւաքար  • Վահրաւար  • Վաղատին  • Վաղատուր  • Վարդանիձոր  • Վարդավանք  • Վերին Խոտաւան  • Վերիշէն  • Տաթեւ  • Տանձաւեր  • Տանձատափ  • Տաշտուն  • Տեղ  • Տոլորս  • Տորունիք  • Ուժանիս  • Ույծ  • Նոր Աստղաբերդ  • Աջաբաջ  • Հաջաթին  • Քաջարան (գիւղ)  • Քարահունջ  • Քարաշէն  • Քարուտ  • Քիրս  • Օխտար

Վայոց ձորի մարզ
Vayots Dzor.svg

Եղեգնաձոր  • Ջերմուկ  • Վայք  • Ագարակաձոր  • Ազատեկ  • Աղաւնաձոր  • Աղնջաձոր  • Արատես  • Արէնի  • Ամաղու  • Արին  • Արտաբիւնք  • Արտաւան  • Արփի  • Բարձրունի  • Գետափ  • Գետիկվանք  • Գլաձոր  • Գնդեւազ  • Գնիշիկ  • Գոմք  • Կապոյտ  • Ելփին  • Եղեգիս  • Զառիթափ  • Հորադիս  • Թառաթումբ  • Խաչիկ  • Խնձորուտ  • Կարմրաշեն  • Կեչուտ  • Հերհեր  • Հորբատեղ  • Հորս  • Մալիշկա  • Մարտիրոս  • Շատին  • Չիվա  • Ռինդ  • Սալլի  • Սարաւան  • Ուղեձոր  • Սերս  • Վարդահովիտ  • Վերնաշէն  • Փոռ  • Քարագլուխ

Տաւուշի
Tavush.svg

Իջեւան  • Բերդ  • Դիլիջան  • Նոյեմբերեան  • Ակնաղբիւր  • Աղաւնավանք  • Աճարկուտ  • Այգեհովիտ  • Այգեձոր  • Այգեպար  • Աչաջուր  • Արծուաբերդ  • Արճիս  • Բագրատաշէն  • Բաղանիս  • Բարեկամաւան  • Բերդաւան  • Բերքաբեր  • Գանձաքար  • Գետահովիտ  • Գոշ  • Դիտաւան  • Դովեղ  • Ենոքաւան  • Թեղուտ  • Թովուզ  • Իծաքար  • Լճկաձոր  • Լուսահովիտ  • Լուսաձոր  • Խաշթառակ  • Խաչարձան  • Ճերմակաւան  • Ներքին Ծաղկաւան  • Վերին Ծաղկաւան  • Կիրանց  • Կոթի  • Կողբ  • Հաղարծին  • Յաղթանակ  • Հովք  • Մովսէսգիւղ  • Նաւուր  • Ներքին Կարմիր Աղբիւր  • Նորաշէն  • Ոսկեպար  • Ոսկեւան  • Չինարի  • Չինչին  • Չորաթան  • Պառաւաքար  • Պտղաւան  • Ջուջեւան  • Սարիգիւղ  • Սեւքար  • Վազաշէն  • Վարագաւան  • Վերին Կարմիր Աղբիւր

Տե՛ս նաեւ