Կենտրոնական բանկերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Սա կենտրոնական բանկերի ցանկ է:

Կենտրոնական բանկեր ըստ երկրների[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Բ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Գ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ե[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Զ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Է[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ի[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Լ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Խ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Կ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ղ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ճ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Շ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Չ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Պ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ջ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ռ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ս[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Վ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ու[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Օ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մասամբ ճանաչված պետություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Երկրներ առանց կենտրոնական բանկի[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,0 1,1 Part of the Kingdom of the Netherlands, but not of the EU.
  2. Although the British Virgin Islands are members of the Organisation of Eastern Caribbean States, they do not use the Eastern Caribbean dollar as a de facto currency.
  3. European Central Bank sets all monetary policies, and so these banks in actuality, are only "offices" of the European Central Bank, in charge of implementing ECB decisions and policy..
  4. 4,0 4,1 As the Republic of Cyprus does not control the north of the island de facto, the Turkish Republic of Northern Cyprus has the Central Bank of the Turkish Republic of Northern Cyprus (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası)
  5. excluding New Caledonia, Wallis and Futuna and French Polynesia, which use the CFP franc.
  6. The world's oldest central bank.
  7. 7,0 7,1 central bank tracks the monetary policy of the Federal Reserve of the United States
  8. 8,0 8,1 A special administrative region
  9. Transnistria maintains its own bank, see #De facto independent countries
  10. «New Coordination structure for the economic and administrative affairs of the Holy See and Vatican City State»։ Vatican Information Service։ February 24, 2014։ Վերցված է February 24, 2014 
  11. «Pope revolutionizes Vatican by opening finances to scrutiny»։ Reuters։ February 24, 2014։ Վերցված է February 24, 2014 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]