Կալիֆորնիայի քաղաքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Կալիֆորնիայի նահանգում կա 480 քաղաք։

Քաղաք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Քաղաք Բնագիր անվանումը Շրջան Քաղաքի կարգավիճակ ստանալու տարեթիվ
Ադելանտո Adelanto Սան Բերնարդինո 22 դեկտեմբերի 1970 թվական
Ագուրա Հիլզ Agoura Hills Լոս Անջելես 8 դեկտեմբերի 1982 թվական
Ալամիդա Alameda Ալամիդա 19 ապրիլի 1854 թվական
Օլբանի Albany Ալամիդա 22 սեպտեմբերի 1908 թվական
Ալհամբարա Alhambra Լոս Անջելես 11 հուլիսի 1903 թվական
Ալիոսո Վեխո Aliso Viejo Օրինջ 1 հուլիսի 2001 թվական
Ալտուրաս Alturas Մոդոկ 16 սեպտեմբերի 1901 թվական
Ամադոր Սիթի Amador City Ամադոր 2 հունիսի 1915 թվական
Ամերիկեն Կենոն American Canyon Նապա 1 հունվարի 1992 թվական
Անհայմ Anaheim Օրինջ 18 մարտի 1876 թվական
Անդերսոն Anderson Շաստա 16 հունվարի 1956 թվական
Անջելս Կեմպ Angels Camp Կալավերաս 24 հունվարի 1912 թվական
Անտիոք Antioch Կոնտրա Կոստա 6 փետրվարի 1872 թվական
Ապլ Վալլի Apple Valley Սան Բերնարդինո 28 նոյեմբերի 1988 թվական
Արկադիա Arcadia Լոս Անջելես 5 օգոստոսի 1903 թվական
Արկատա Arcata Համբոլտ 2 փետրվարի 1858 թվական
Արրաոյո Գրանդ Arroyo Grande Սան Լուիս Օբիսպո 10 հուլիսի 1911 թվական
Արտիժա Artesia Լոս Անջելես 29 մայիսի 1959 թվական
Արվին Arvin Կերն 21 դեկտեմբերի 1960 թվական
Ատասկադերո Atascadero Սան Լուիս Օբիսպո 2 հուլիսի 1979 թվական
Ատերտոն Atherton Սան Մատեո 12 սեպտեմբերի 1923 թվական
Ատուոտեր Atwater Մերսեդ 16 օգոստոսի 1922 թվական
Օբերն Auburn Փլեյսեր 2 մայիսի 1888 թվական
Ավալոն Avalon Լոս Անջելես 26 հունիսի 1913 թվական
Ավենալ Avenal Կինգս 11 սեպտեմբերի 1979 թվական
Ազուսա Azusa Լոս Անջելես 29 դեկտեմբերի 1898 թվական
Բեյկերսֆիլդ Bakersfield Կերն 11 հունվարի 1898 թվական
Բոլդուին Պարկ Baldwin Park Լոս Անջելես 25 հունվարի 1956 թվական
Բաննինգ Banning Ռիվերսայդ 6 փետրվարի 1913 թվական
Բարստոու Barstow Սան Բերնարդինո 30 սեպտեմբերի 1947 թվական
Բյումոնտ Beaumont Ռիվերսայդ 18 նոյեմբերի 1912 թվական
Բելլլ Bell Լոս Անջելես 7 նոյեմբերի 1927 թվական
Բելլ Գարդենս Bell Gardens Լոս Անջելես 1 օգոստոսի 1961 թվական
Բելլֆլաուեր Bellflower Լոս Անջելես 3 սեպտեմբերի 1957 թվական
Բելմոնտ Belmont Սան Մատեո 29 հոկտեմբերի 1926 թվական
Բելվեդեր Belvedere Մարին 24 դեկտեմբերի 1896 թվական
Բենիշա Benicia Սոլանո 27 մարտի 1850 թվական
Բերկլի Berkeley Ալամիդա 4 ապրիլի 1878 թվական
Բեվերլի Հիլլզ Beverly Hills Լոս Անջելես 28 հունվարի 1914 թվական
Բիգ Բեր Լեյկ Big Bear Lake Սան Բերնարդինո 28 նոյեմբերի 1980 թվական
Բիգգս Biggs Բյուտ 26 հունիսի 1903 թվական
Բիշոպ Bishop Ինո 6 մայիսի 1903 թվական
Բլյու Լեյկ Blue Lake Համբոլտ 23 ապրիլի 1910 թվական
Բլայտ Blythe Ռիվերսայդ 21 հուլիսի 1916 թվական
Բրեդբերի Bradbury Լոս Անջելես 26 հուլիսի 1957 թվական
Բրոլի Brawley Իմպերիալ 6 ապրիլի 1908 թվական
Բրեյա Brea Օրինջ 23 փետրվարի 1917 թվական
Բրենտվուդ Brentwood Կոնտրա Կոստա 21 հունվարի 1948 թվական
Բրիսբեն Brisbane Սան Մատեո 27 նոյեմբերի 1961 թվական
Բուելտոն Buellton Սանտա Բարբարա 1 փետրվարի 1992 թվական
Բուենա Պարկ Buena Park Օրինջ 27 հունվարի 1953 թվական
Բերբանկ Burbank Լոս Անջելես 8 հուլիսի 1911 թվական
Բերլինգեյմ Burlingame Սան Մատեո 6 հունիսի 1908 թվական
Կալաբասաս Calabasas Լոս Անջելես 5 ապրիլի 1991 թվական
Կալեկսիկո Calexico Իմպերիալ 16 ապրիլի 1908 թվական
Կալիֆորնիա Սիթի California City Կերն 10 դեկտեմբերի 1965 թվական
Կալիմեսա Calimesa Ռիվերսայդ 1 դեկտեմբերի 1990 թվական
Կալիպատրիա Calipatria Իմպերիալ 28 փետրվարի 1919 թվական
Կալիստոգա Calistoga Նապա 6 հունվարի 1886 թվական
Կամարիլո Camarillo Վենտուրա 22 հոկտեմբերի 1964 թվական
Կեմպբել Campbell Սանտա Կլարա 28 մարտի 1952
Կանյոն Լեյկ Canyon Lake Ռիվերսայդ 1 դեկտեմբերի 1990 թվական
Կապիտոլա Capitola Սանտա Կրուզ 11 հունվարի 1949 թվական
Կարլսբադ Carlsbad Սան Դիեգո 16 հուլիսի 1952 թվական
Կարմել Carmel-by-the-Sea Մոնտերեյ 31 հոկտեմբերի 1916 թվական
Կարպինտարիա Carpinteria Սանտա Բարբարա 28 սեպտեմբերի 1965 թվական
Կարսոն Carson Լոս Անջելես 20 փետրվարի 1968 թվական
Կատիդրալ Սիթի Cathedral City Ռիվերսայդ 16 նոյեմբերի 1981 թվական
Սիրես Ceres Ստանիսլաուս 25 փետրվարի 1918 թվական
Սերրիտոս Cerritos Լոս Անջելես 24 ապրիլի 1956 թվական
Չիկո Chico Բյուտ 8 հունվարի 1872 թվական
Չինո Chino Սան Բերնարդինո 28 փետրվարի 1910 թվական
Չինո Հիլլզ Chino Hills Սան Բերնարդինո 1 դեկտեմբերի 1991 թվական
Չաուչիլլա Chowchilla Մադերա 7 փետրվարի 1923 թվական
Չուլա Բիստա Chula Vista Սան Դիեգո 28 նոյեմբերի 1911 թվական
Սիտրես Հայտս Citrus Heights Սակրամենտո 1 հունվարի 1997 թվական
Կլերմոնտ Claremont Լոս Անջելես 3 հոկտեմբերի 1907 թվական
Կլեյտոն Clayton Կոնտրա Կոստա 18 մարտի 1964 թվական
Քլիրլեյկ Clearlake Լեյկ 14 նոյեմբերի 1980 թվական
Կլովերդեյլ Cloverdale Սոնոմա 28 փետրվարի 1872 թվական
Կլովիս Clovis Ֆրեզնո 27 փետրվարի 1912 թվական
Կոաչելլա Coachella Ռիվերսայդ 13 դեկտեմբերի 1946 թվական
Կոալինգա Coalinga Ֆրեզնո 3 ապրիլի 1906 թվական
Կոլֆակս Colfax Փլեյսեր 23 փետրվարի 1910 թվական
Կոլմա Colma Սան Մատեո 5 օգոստոսի 1924 թվական
Կոլտոն Colton Սան Բերնարդինո 11 հուլիսի 1887 թվական
Կոլուզա Colusa Կոլուզա 16 հունիսի 1868 թվական
Կոմմերս Commerce Լոս Անջելես 28 հունվարի 1960 թվական
Կոմպտոն Compton Լոս Անջելես 11 մայիսի 1888 թվական
Կոնկորդ Concord Կոնտրա Կոստա 9 փետրվարի 1905 թվական
Կորկորան Corcoran Կինգս 11 օգոստոսի 1914 թվական
Կորնինգ Corning Տիխամա 6 օգոստոսի 1907 թվական
Կորոնա Corona Ռիվերսայդ 13 հուլիսի 1896 թվական
Կորոնադո Coronado Սան Դիեգո 11 դեկտեմբերի 1890 թվական
Կորտե Մադերա Corte Madera Մարին 10 հունիսի 1916 թվական
Կոստա Մեսա Costa Mesa Օրինջ 29 հունիսի 1953 թվական
Կոտատի Cotati Սոնոմա 16 հուլիսի 1963 թվական
Կովինա Covina Լոս Անջելես 14 օգոստոսի 1901 թվական
Կրեսենտ Սիթի Crescent City Դել Նորթ 13 ապրիլի 1854 թվական
Կադախի Cudahy Լոս Անջելես 10 նոյեմբերի 1960 թվական
Կալվեր Սիթի Culver City Լոս Անջելես 7 սեպտեմբերի 1917 թվական
Կուպերտինո Cupertino Սանտա Կլարա 10 հոկտեմբերի 1955 թվական
Սայպրեսս Cypress Օրինջ 24 հուլիսի 1956 թվական
Դեյլի Սիթի Daly City Սան Մատեո 22 մարտի 1911 թվական
Դեյնա Պոյինտ Dana Point Օրինջ 1 հունվարի 1989 թվական
Դանվիլ Danville Կոնտրա Կոստա 1 հուլիսի 1982 թվական
Դեյվիս Davis Իյոլո 28 մարտի 1917 թվական
Դել Մար Del Mar Սան Դիեգո 15 հուլիսի 1959 թվական
Դել Ռեյ Օուկս Del Rey Oaks Մոնտերեյ 3 սեպտեմբերի 1953 թվական
Դելանո Delano Կերն 13 ապրիլի 1915 թվական
Դեզերտ Հոտ Սպրինգս Desert Hot Springs Ռիվերսայդ 25 սեպտեմբերի 1963 թվական
Դեյմոնդ Բար Diamond Bar Լոս Անջելես 18 ապրիլի 1989 թվական
Դինյուբա Dinuba Տուլարե 6 հունվարի 1906 թվական
Դիկսոն Dixon Սոլանո 30 մարտի 1878 թվական
Դորրիս Dorris Սիսկիյու 23 դեկտեմբերի 1908 թվական
Դոս Պալոս Dos Palos Մերսեդ 24 մայիսի 1935 թվական
Դաունի Downey Լոս Անջելես 17 դեկտեմբերի 1956 թվական
Դուարտե Duarte Լոս Անջելես 22 օգոստոսի 1957 թվական
Դաբլին Dublin Ալամիդա 1 փետրվարի 1982 թվական
Դանսմյուր Dunsmuir Սիսկիյու 7 օգոստոսի 1909 թվական
Իստ Պալո Ալտո East Palo Alto Սան Մատեո 1 հուլիսի 1983 թվական
Էլ Կախոն El Cajon Սան Դիեգո 12 նոյեմբերի 1912 թվական
Էլ Սենտրո El Centro Իմպերիալ 16 ապրիլի 1908 թվական
Էլ Սերրիտո El Cerrito Կոնտրա Կոստա 23 օգոստոսի 1917 թվական
Էլ Մոնտե El Monte Լոս Անջելես 18 նոյեմբերի 1912 թվական
Էլ Սեգունդո El Segundo Լոս Անջելես 18 հունվարի 1917 թվական
Էլկ Գրոուվ Elk Grove Սակրամենտո 1 հուլիսի 2000 թվական
Էմերվիլլ Emeryville Ալամիդա 8 դեկտեմբերի 1896 թվական
Էնսինիտաս Encinitas Սան Դիեգո 1 հոկտեմբերի 1986 թվական
Էսկալոն Escalon Սան Հոակին 12 մարտի 1957 թվական
Էսկոնդիդո Escondido Սան Դիեգո 8 հոկտեմբերի 1888 թվական
Էտնա Etna Սիսկիյու 13 մարտի 1878 թվական
Յուրիկա Eureka Համբոլտ 18 ապրիլի 1856 թվական
Էկսետեր Exeter Տուլարե 2 մարտի 1911 թվական
Ֆերֆակս Fairfax Մարին 2 մարտի 1931 թվական
Ֆերֆիլդ Fairfield Սոլանո 12 դեկտեմբերի 1903 թվական
Ֆարմերսվիլլ Farmersville Տուլարե 5 հոկտեմբերի 1960 թվական
Ֆերնդեյլ Ferndale Համբոլտ 28 օգոստոսի 1893 թվական
Ֆիլլմոր Fillmore Վենտուրա 10 հուլիսի 1914 թվական
Ֆեյրբո Firebaugh Ֆրեզնո 17 սեպտեմբերի 1914 թվական
Ֆոլսոմ Folsom Սակրամենտո 20 ապրիլի 1946 թվական
Ֆոնտամա Fontana Սան Բերնարդինո 25 հունիսի 1952 թվական
Ֆորտ Բրագ Fort Bragg Մենդոչինո 5 օգոստոսի 1889 թվական
Ֆորտ Ջոնս Fort Jones Սիսկիյու 16 մարտի 1872 թվական
Ֆորտունա Fortuna Համբոլտ 20 հունվարի 1906 թվական
Ֆոստեր Սիթի Foster City Սան Մատեո 27 ապրիլի 1971 թվական
Ֆաունտին Վալլի Fountain Valley Օրինջ 13 հունիսի 1957 թվական
Ֆաուլեր Fowler Ֆրեզնո 15 հունիսի 1908 թվական
Ֆրիմոնտ Fremont Ալամիդա 23 հունվարի 1956 թվական
Ֆրեզնո Fresno Ֆրեզնո 12 հոկտեմբերի 1885 թվական
Ֆուլլերտոն Fullerton Օրինջ 15 փետրվարի 1904 թվական
Գոլդ Galt Սակրամենտո 16 օգոստոսի 1946 թվական
Ֆարդեն Գրով Garden Grove Օրինջ 18 հունիսի 1956 թվական
Գարդինա Gardena Լոս Անջելես 11 սեպտեմբերի 1930 թվական
Գիլրոյ Gilroy Սանտա Կլարա 12 մարտի 1870 թվական
Գլենդել Glendale Լոս Անջելես 15 փետրվարի 1906 թվական
Գլենդորա Glendora Լոս Անջելես 13 նոյեմբերի 1911 թվական
Գոլիտա Goleta Սանտա Բարբարա 1 փետրվարի 2002 թվական
Գոնսալես Gonzales Մոնտերեյ 14 հունվարի 1947 թվական
րան Տերրաս Grand Terrace Սան Բերնարդինո 30 նոյեմբերի 1978 թվական
Գրաս Վալլի Grass Valley Նևադա 13 մարտի 1893 թվական
Գրինֆիլդ Greenfield Մոնտերեյ 7 հունվարի 1947 թվական
Գրիդլի Gridley Բյուտ 23 նոյեմբերի 1905 թվական
Գրովեր Բիչ Grover Beach Սան Լուիս Օբիսպո 21 դեկտեմբերի 1959 թվական
Գուադալուպ Guadalupe Սանտա Բարբարա 3 օգոստոսի 1946 թվական
Գաստին Gustine Մերսեդ 11 նոյեմբերի 1915 թվական
Հաֆ Մուն Բեյ Half Moon Bay Սան Մատեո 15 հուլիսի 1959 թվական
Հանֆորդ Hanford Կինգս 12 օգոստոսի 1891 թվական
Հավայան Գարդենս Hawaiian Gardens Լոս Անջելես 9 ապրիլի 1964 թվական
Հոտորն Hawthorne Լոս Անջելես 12 հուլիսի 1922 թվական
Հեյվարդ Hayward Ալամիդա 11 մարտի 1876 թվական
Հիլդսբուրգ Healdsburg Սոնոմա 20 փետրվարի 1867 թվական
Հեմետ Hemet Ռիվերսայդ 20 հունվարի 1910 թվական
Հերկուլես (Կալիֆորնիա) Hercules Կոնտրա Կոստա 15 դեկտեմբերի 1900 թվական
Հերմոնս Բիչ Hermosa Beach Լոս Անջելես 14 հունվարի 1907 թվական
Հեսպերիա Hesperia Սան Բերնարդինո 1 հուլիսի 1988 թվական
Հիդդեն Հիլլս Hidden Hills Լոս Անջելես 19 հոկտեմբերի 1961 թվական
Հայլենդ Highland Սան Բերնարդինո 24 նոյեմբերի 1987 թվական
Հիլսբորո Hillsborough Սան Մատեո 5 մայիսի 1910 թվական
Հոլլիստար Hollister Սան Բենիտո 26 մարտի 1872 թվական
Հոլտվիլ Holtville Իմպերիալ 1 հուլիսի 1908 թվական
Խյուսոն Hughson Ստանիսլաուս 9 դեկտեմբերի 1972 թվական
Հատանիգտոն Բիչ Huntington Beach Օրինջ 17 փետրվարի 1909 թվական
Հատանիգտոն Պարկ Huntington Park Լոս Անջելես 1 սեպտեմբերի 1906 թվական
Խյուրոն Huron Ֆրեզնո 3 մայիսի 1951 թվական
Իմպերիալ Imperial Իմպերիալ 12 հուլիսի 1904 թվական
Իմպերիալ Բիչ Imperial Beach Սան Դիեգո 18 հուլիսի 1956 թվական
Ինդիան Ուելս Indian Wells Ռիվերսայդ 14 հուլիսի 1967 թվական
Ինդիո Indio Ռիվերսայդ 16 մայիսի 1930 թվական
Ինդաստրի Industry Լոս Անջելես 18 հունիսի 1957 թվական
Ինգլվուդ Inglewood Լոս Անջելես 7 փետրվարի 1908 թվական
Այոն Ione Ամադոր 23 մարտի 1953 թվական
Իրվայն Irvine Օրինջ 28 դեկտեմբերի 1971 թվական
Իրվինդեյլ Irwindale Լոս Անջելես 6 օգոստոսի 1957 թվական
Այլտոն Isleton Սակրամենտո 14 մայիսի 1923 թվական
Ջեկսոն Jackson Ամադոր 5 դեկտեմբերի 1905 թվական
Կերման Kerman Ֆրեզնո 2 հուլիսի 1946 թվական
Կինգ Սիթի King City Մոնտերեյ 9 փետրվարի 1911 թվական
Կինգսբերգ Kingsburg Ֆրեզնո 29 մայիսի 1908 թվական
Լա Կանյադա Ֆլինտրիջ La Cañada Flintridge Լոս Անջելես 30 նոյեմբերի 1976 թվական
Լա Հաբրա La Habra Օրինջ 20 հունվարի 1925 թվական
Լա Հաբրա Հայտս La Habra Heights Լոս Անջելես 4 դեկտեմբերի 1978 թվական
Լա Մեսա La Mesa Սան Դիեգո 16 փետրվարի 1912 թվական
Լա Միրադա La Mirada Լոս Անջելես 23 մարտի 1960 թվական
Լա Պալմա La Palma Օրինջ 26 հոկտեմբերի 1955 թվական
Լա Պուենտե La Puente Լոս Անջելես 1 օգոստոսի 1956 թվական
Լա Կվինտա La Quinta Ռիվերսայդ 1 մայիսի 1982 թվական
Լա Վերն La Verne Լոս Անջելես 20 օգոստոսի 1906 թվական
Լաֆայետտ Lafayette Կոնտրա Կոստա 29 հուլիսի 1968 թվական
Լագունա Բիչ Laguna Beach Օրինջ 29 հունիսի 1927 թվական
Լագունա Հիլլզ Laguna Hills Օրինջ 20 դեկտեմբերի 1991 թվական
Լագունա Նիգել Laguna Niguel Օրինջ 1 դեկտեմբերի 1989 թվական
Լագունա Վուդս Laguna Woods Օրինջ 24 մարտի 1999 թվական
Լեյկ Էլսինոր Lake Elsinore Ռիվերսայդ 9 ապրիլի 1888 թվական
Լեյկ-Ֆորեստ Lake Forest Օրինջ 20 դեկտեմբերի 1991 թվական
Լեյկպորտ Lakeport Լեյկ 30 ապրիլի 1888 թվական
Լեյկվուդ Lakewood Լոս Անջելես 16 ապրիլի 1954 թվական
Լանկաստեր Lancaster Լոս Անջելես 22 նոյեմբերի 1977 թվական
Լարկսպուր Larkspur Մարին 1 մարտի 1908 թվական
Լատրոպ Lathrop Սան Հոակին 1 հուլիսի 1989 թվական
Լոնդեյլ Lawndale Լոս Անջելես 28 դեկտեմբերի 1959 թվական
Լեմոն Գրոուվ Lemon Grove Սան Դիեգո 1 հուլիսի 1977 թվական
Լեմուր Lemoore Կինգս 4 հուլիսի 1900 թվական
Լինքոլն Lincoln Փլեյսեր 7 օգոստոսի 1890 թվական
Լինդսի Lindsay Տուլարե 28 փետրվարի 1910 թվական
Լայվ Օուկ Live Oak Սատտեր 22 հունվարի 1947 թվական
Լիվերմոլ Livermore Ալամիդա 1 ապրիլի 1876 թվական
Լիվինգստոն Livingston Մերսեդ 11 սեպտեմբերի 1922 թվական
Լոդայ Lodi Սան Հոակին 6 դեկտեմբերի 1906 թվական
Լոմա Լինդա Loma Linda Սան Բերնարդինո 29 սեպտեմբերի 1970 թվական
Լոմիտա Lomita Լոս Անջելես 30 հունիսի 1964 թվական
Լոմպոկ Lompoc Սանտա Բարբարա 13 օգոստոսի 1888 թվական
Լոնգ Բիչ Long Beach Լոս Անջելես 13 դեկտեմբերի 1897 թվական
Լումիս Loomis Փլեյսեր 17 դեկտեմբերի 1984 թվական
Լոս Ալամիտոս Los Alamitos Օրինջ 1 մարտի 1960 թվական
Լոս Ալտոս Los Altos Սանտա Կլարա 1 դեկտեմբերի 1952 թվական
Լոս Ալտոս Հիլլզ Los Altos Hills Սանտա Կլարա 27 հունվարի 1956 թվական
Լոս Անջելես Los Angeles Լոս Անջելես 4 ապրիլի 1850 թվական
Լոս Բանոս Los Banos Մերսեդ 8 մայիսի 1907 թվական
Լոս Գատոս Los Gatos Սանտա Կլարա 10 օգոստոսի 1887 թվական
Լոյալտոն Loyalton Սերրա 21 օգոստոսի 1901 թվական
Լինվուդ Lynwood Լոս Անջելես 21 հուլիսի 1921 թվական
Մադերա Madera Մադերա 27 մարտի 1907 թվական
Մալիբու Malibu Լոս Անջելես 28 մարտի 1991 թվական
Մամմոտ Լեյկս Mammoth Lakes Մոնո 20 օգոստոսի 1984 թվական
Մանհետտեն Բիչ Manhattan Beach Լոս Անջելես 12 դեկտեմբերի 1912 թվական
Մանտիկա Manteca Սան Հոակին 5 հունիսի 1918 թվական
Մարիկոպա Maricopa Կերն 25 հուլիսի 1911 թվական
Մարին Marina Մոնտերեյ 13 նոյեմբերի 1975 թվական
Մարտինես Martinez Կոնտրա Կոստա 1 ապրիլի 1876 թվական
Մերիսվիլ Marysville Յուբա 5 փետրվարի 1851 թվական
Մեյվուդ Maywood Լոս Անջելես 2 սեպտեմբերի 1924 թվական
Մակ Ֆարլենդ McFarland Կերն 18 հուլիսի 1957 թվական
Մենդոտա Mendota Ֆրեզնո 17 հունիսի 1942 թվական
Մենլո Պարկ Menlo Park Սան Մատեո 23 նոյեմբերի 1927 թվական
Մենիֆի Menifee Ռիվերսայդ 1 հոկտեմբերի 2008 թվական
Մերսեդ Merced Մերսեդ 1 ապրիլի 1889 թվական
Միլլ Վալլի Mill Valley Մարին 1 սեպտեմբերի 1900 թվական
Միլլբրեյ Millbrae Սան Մատեո 14 հունվարի 1948 թվական
Միլպիտաս Milpitas Սանտա Կլարա 26 հունվարի 1954 թվական
Միշն Վիեխո Mission Viejo Օրինջ 31 մարտի 1988 թվական
Մոդեստո Modesto Ստանիսլաուս 6 օգոստոսի 1884 թվական
Մոնրովիա Monrovia Լոս Անջելես 15 դեկտեմբերի 1887 թվական
Մոնտեգյու Montague Սիսկիյու 28 հունվարի 1909 թվական
Մոնկլեր Montclair Սան Բերնարդինո 25 ապրիլի 1956 թվական
Մոնտե Սերենո Monte Sereno Սանտա Կլարա 14 մայիսի 1957 թվական
Մոնտեբելլո Montebello Լոս Անջելես 16 հոկտեմբերի 1920 թվական
Մոնտերեյ Monterey Մոնտերեյ 14 հունիսի 1890 թվական
Մոնտերեյ Պարկ Monterey Park Լոս Անջելես 29 մայիսի 1916 թվական
Մուրպարկ Moorpark Վենտուրա 1 հուլիսի 1983 թվական
Մորագա Moraga Կոնտրա Կոստա 13 նոյեմբերի 1974 թվական
Մորենո Վալլի Moreno Valley Ռիվերսայդ 3 դեկտեմբերի 1984 թվական
Մորգան Հիլ Morgan Hill Սանտա Կլարա 10 նոյեմբերի 1906 թվական
Մորրո Բեյ Morro Bay Սան Լուիս Օբիսպո 17 հուլիսի 1964 թվական
Մունտ Շաստա Mount Shasta Սիսկիյու 31 մայիսի 1905 թվական
Մոունտին Վյու Mountain View Սանտա Կլարա 7 նոյեմբերի 1902 թվական
Մերրիետա Murrieta Ռիվերսայդ 1 հուլիսի 1991 թվական
Նապա Napa Նապա 23 մարտի 1872 թվական
Նաշենալ Սիթի National City Սան Դիեգո 17 սեպտեմբերի 1887 թվական
Նիդլս Needles Սան Բերնարդինո 30 հոկտեմբերի 1913 թվական
Նևադա Սիթի Nevada City Նևադա 19 ապրիլի 1856 թվական
Ньюарк Newark Ալամիդա 22 սեպտեմբերի 1955 թվական
Նյուման Newman Ստանիսլաուս 10 հունիսի 1908 թվական
Նյուպորտ Բիչ Newport Beach Օրինջ 1 սեպտեմբերի 1906 թվական
Նորկո Norco Ռիվերսայդ 28 դեկտեմբերի 1964 թվական
Նորվոոկ Norwalk Լոս Անջելես 26 օգոստոսի 1957 թվական
Նովատո Novato Մարին 20 հունվարի 1960 թվական
Օկդեյլ Oakdale Ստանիսլաուս 24 նոյեմբերի 1906 թվական
Օկլենդ Oakland Ալամիդա 4 մայիսի 1852 թվական
Օկլի Oakley Կոնտրա Կոստա 1 հուլիսի 1999 թվական
Օուշենսայդ Oceanside Սան Դիեգո 3 հուլիսի 1888 թվական
Օհայ Ojai Վենտուրա 5 օգոստոսի 1921 թվական
Օնտերիո Ontario Սան Բերնարդինո 10 դեկտեմբերի 1891 թվական
Օրինջ Orange Օրինջ 6 ապրիլի 1888 թվական
Օրինջ Կոուվ Orange Cove Ֆրեզնո 20 հունվարի 1948 թվական
Օրինդա Orinda Կոնտրա Կոստա 1 հուլիսի 1985 թվական
Օրլենդ Orland Գլենն 11 նոյեմբերի 1909 թվական
Օրովիլլ Oroville Բյուտ 3 հունվարի 1906 թվական
Օկսնարդ Oxnard Վենտուրա 30 հունիսի 1903 թվական
Պասիֆիկ Գրոուվ Pacific Grove Մոնտերեյ 5 հուլիսի 1889 թվական
Պասիֆիկա Pacifica Սան Մատեո 22 նոյեմբերի 1957 թվական
Պալմ Դեզերտ Palm Desert Ռիվերսայդ 26 նոյեմբերի 1973 թվական
Պալմ Սպրինգս Palm Springs Ռիվերսայդ 20 ապրիլի 1938 թվական
Պալմդեյլ Palmdale Լոս Անջելես 24 օգոստոսի 1962 թվական
Պալո Ալտո Palo Alto Սանտա Կլարա 23 ապրիլի 1894 թվական
Պալոս Վերդոս Էստեյս Palos Verdes Estates Լոս Անջելես 20 դեկտեմբերի 1939 թվական
Պարադայզ Paradise Բյուտ 27 նոյեմբերի 1979 թվական
Պարամաունտ Paramount Լոս Անջելես 30 հունվարի 1957 թվական
Պարլե Parlier Ֆրեզնո 15 նոյեմբերի 1921 թվական
Պասադինա Pasadena Լոս Անջելես 19 հունիսի 1886 թվական
Պասո Ռոբլես Paso Robles Սան Լուիս Օբիսպո 11 մարտի 1889 թվական
Պատտերսոն Patterson Ստանիսլաուս 22 դեկտեմբերի 1919 թվական
Պերրես Perris Ռիվերսայդ 26 մայիսի 1911 թվական
Պատալումա Petaluma Սոնոմա 12 ապրիլի 1858 թվական
Պիկո Ռիվերա Pico Rivera Լոս Անջելես 29 հունվարի 1958 թվական
Պիդմոնտ Piedmont Ալամիդա 31 հունվարի 1907 թվական
Պինոլի Pinole Կոնտրա Կոստա 25 հունիսի 1903 թվական
Պիզմո Բիչ Pismo Beach Սան Լուիս Օբիսպո 25 ապրիլի 1946 թվական
Պիտտսբուրգ Pittsburg Կոնտրա Կոստա 25 հունիսի 1903 թվական
Պլացենտիյա Placentia Օրինջ 2 դեկտեմբերի 1926 թվական
Փլեյսերվիլլ Placerville Էլ Դորադո 13 մայիսի 1854 թվական
Պլեզանտ Հիլլ Pleasant Hill Կոնտրա Կոստա 14 նոյեմբերի 1961 թվական
Պլեզանտոն Pleasanton Ալամիդա 18 հունիսի 1894 թվական
Պլիմուտ Plymouth Ամադոր 8 փետրվարի 1917 թվական
Պոյն Արինա Point Arena Մենդոչինո 11 հուլիսի 1908 թվական
Պոմոնա Pomona Լոս Անջելես 6 հունվարի 1888 թվական
Պորտ Ուայնիմե Port Hueneme Վենտուրա 24 մարտի 1948 թվական
Պորտերվիլլե Porterville Տուլարե 7 մայիսի 1902 թվական
Պորտոլա Portola Плумас 16 մայիսի 1946 թվական
Պորտոլա Վալլի Portola Valley Սան Մատեո 14 հուլիսի 1964 թվական
Պաուեյ Poway Սան Դիեգո 1 դեկտեմբերի 1980 թվական
Ռանչո Կորդովա Rancho Cordova Սակրամենտո 1 հուլիսի 2003 թվական
Ռանչո Կուկամոնգա Rancho Cucamonga Սան Բերնարդինո 30 նոյեմբերի 1977 թվական
Ռանչո Միրաժ Rancho Mirage Ռիվերսայդ 3 օգոստոսի 1973 թվական
Ռանչո Պալոս Վերդես Rancho Palos Verdes Լոս Անջելես 7 սեպտեմբերի 1973 թվական
Ռանչո Սանտա Մարգարիտա Rancho Santa Margarita Օրինջ 1 հունվարի 2000 թվական
Ռեդ Բլաֆֆ Red Bluff Տիխամա 31 մարտի 1876 թվական
Ռեդդինգ Redding Շաստա 4 հոկտեմբերի 1887 թվական
Ռեդլենդս Redlands Սան Բերնարդինո 3 դեկտեմբերի 1888 թվական
Ռեդոնդո Բիչ Redondo Beach Լոս Անջելես 29 ապրիլի 1892 թվական
Ռեդվուդ Սիթի Redwood City Սան Մատեո 11 մայիսի 1867 թվական
Ռիդլի Reedley Ֆրեզնո 18 փետրվարի 1913 թվական
Ռիալտո Rialto Սան Բերնարդինո 17 նոյեմբերի 1911 թվական
Ռիչմոնդ Richmond Կոնտրա Կոստա 7 օգոստոսի 1905 թվական
Ռիդժկռեստ Ridgecrest Կերն 29 նոյեմբերի 1963 թվական
Ռիո Դելլ Rio Dell Համբոլտ 23 փետրվարի 1965 թվական
Ռիո Վիստա Rio Vista Սոլանո 6 հունվարի 1894 թվական
Ռիմպոն Ripon Սան Հոակին 27 նոյեմբերի 1945 թվական
Ռիվերբանկ Riverbank Ստանիսլաուս 23 օգոստոսի 1922 թվական
Ռիվերսայդ Riverside Ռիվերսայդ 11 հոկտեմբերի 1883 թվական
Ռոկլին Rocklin Փլեյսեր 24 փետրվարի 1893 թվական
Ռոներտ Պարկ Rohnert Park Սոնոմա 28 օգոստոսի 1962 թվական
Ռոլլինգ Հիլլզ Rolling Hills Լոս Անջելես 24 հունվարի 1957 թվական
Ռոլլինգ Հիլլզ Էստեյտս Rolling Hills Estates Լոս Անջելես 18 սեպտեմբերի 1957 թվական
Ռոուզմիդ Rosemead Լոս Անջելես 4 օգոստոսի 1959 թվական
Ռոզվիլլ Roseville Փլեյսեր 10 ապրիլի 1909 թվական
Ռոսս Ross Մարին 21 օգոստոսի 1908 թվական
Սակրամենտո Sacramento Սակրամենտո 27 փետրվարի 1850 թվական
Սալինաս Salinas Մոնտերեյ 4 մարտի 1874 թվական
Սան Անսելմո San Anselmo Մարին 9 ապրիլի 1907 թվական
Սան Բերնարդինո San Bernardino Սան Բերնարդինո 10 օգոստոսի 1869 թվական
Սան Բրունո San Bruno Սան Մատեո 23 դեկտեմբերի 1914 թվական
Սան Կարլոս San Carlos Սան Մատեո 8 հուլիսի 1925 թվական
Սան Կլիմենտե San Clemente Օրինջ 28 փետրվարի 1928 թվական
Սան Դիեգո San Diego Սան Դիեգո 27 մարտի 1850 թվական
Սան Դիմաս San Dimas Լոս Անջելես 4 օգոստոսի 1960 թվական
Սան Ֆերնանդո San Fernando Լոս Անջելես 31 օգոստոսի 1911 թվական
Սան Ֆրանցիսկո San Francisco Սան Ֆրանցիսկո 15 ապրիլի 1850 թվական
Սան Գաբրիել San Gabriel Լոս Անջելես 24 ապրիլի 1913 թվական
Սան Ջակինտո San Jacinto Ռիվերսայդ 20 ապրիլի 1888 թվական
Սան Հոակին San Joaquin Ֆրեզնո 14 փետրվարի 1920 թվական
Սան Խոսե San Jose Սանտա Կլարա 27 մարտի 1850 թվական
Սան Խուան Բատիստա San Juan Bautista Սան Բենիտո 4 մայիսի 1896 թվական
Սան Խուան Կապիստրանո San Juan Capistrano Օրինջ 19 ապրիլի 1961 թվական
Սան Լեանդրո San Leandro Ալամիդա 21 մարտի 1872 թվական
Սան Լուիս Օբիսպո San Luis Obispo Սան Լուիս Օբիսպո 16 փետրվարի 1856 թվական
Սան Մարկոս San Marcos Սան Դիեգո 28 հունվարի 1963 թվական
Սան Մարինո San Marino Լոս Անջելես 25 ապրիլի 1913 թվական
Սան Մատեո San Mateo Սան Մատեո 4 սեպտեմբերի 1894 թվական
Սան Պաբլո San Pablo Կոնտրա Կոստա 27 ապրիլի 1948 թվական
Սան Ռաֆաել San Rafael Մարին 18 փետրվարի 1874 թվական
Սան Ռամոն San Ramon Կոնտրա Կոստա 1 հուլիսի 1983 թվական
Սանդ Սիթի Sand City Մոնտերեյ 31 մայիսի 1960 թվական
Սանգեր Sanger Ֆրեզնո 9 մայիսի 1911 թվական
Սանտա Անա Santa Ana Օրինջ 1 հունիսի 1886 թվական
Սանտա Բարբարա Santa Barbara Սանտա Բարբարա 9 ապրիլի 1850 թվական
Սանտա Կլարա Santa Clara Սանտա Կլարա 5 հուլիսի 1852 թվական
Սանտա Կլարիտա Santa Clarita Լոս Անջելես 15 դեկտեմբերի 1987 թվական
Սանտա Կրուզ Santa Cruz Սանտա Կրուզ 31 մարտի 1866 թվական
Սանտա Ֆե Սպրինգս Santa Fe Springs Լոս Անջելես 15 մայիսի 1957 թվական
Սանտա Մարիա- Santa Maria Սանտա Բարբարա 12 սեպտեմբերի 1905 թվական
Սանտա Մոնիկա Santa Monica Լոս Անջելես 30 նոյեմբերի 1886 թվական
Սանտա Պոլա Santa Paula Վենտուրա 22 ապրիլի 1902 թվական
Սանտա Ռոզա Santa Rosa Սոնոմա 26 մարտի 1868 թվական
Սանտի Santee Սան Դիեգո 1 դեկտեմբերի 1980 թվական
Սարատոգա Saratoga Սանտա Կլարա 22 հոկտեմբերի 1956 թվական
Սոսալիտո Sausalito Մարին 4 սեպտեմբերի 1893 թվական
Սկոտս Վալլի Scotts Valley Սանտա Կրուզ 2 օգոստոսի 1966 թվական
Սիլ Բիչ Seal Beach Օրինջ 27 հոկտեմբերի 1915 թվական
Սիսայդ Seaside Մոնտերեյ 13 հոկտեմբերի 1954 թվական
Սեբաստոպոլ Sebastopol Սոնոմա 13 հունիսի 1902 թվական
Սելմա Selma Ֆրեզնո 15 մարտի 1893 թվական
Շաֆտեր Shafter Կերն 20 հունվարի 1938 թվական
Շաստա-Լեյկ Shasta Lake Շաստա 2 հուլիսի 1993 թվական
Սերրա Մադրե Sierra Madre Լոս Անջելես 2 փետրվարի 1907 թվական
Սիգնալ Հիլլ Signal Hill Լոս Անջելես 22 ապրիլի 1924 թվական
Սայմի Վալլի Simi Valley Վենտուրա 10 հոկտեմբերի 1969 թվական
Սոլանա Բիչ Solana Beach Սան Դիեգո 1 հուլիսի 1986 թվական
Սոլեդադ Soledad Մոնտերեյ 9 մարտի 1921 թվական
Սոլվանգ Solvang Սանտա Բարբարա 1 մայիսի 1985 թվական
Սոնոմա Sonoma Սոնոմա 3 սեպտեմբերի 1883 թվական
Սոնորա Sonora Տուալեմի 1 մայիսի 1851 թվական
Սաուտ Էլ Մոնտե South El Monte Լոս Անջելես 30 հուլիսի 1958 թվական
Սաուտ Գեյտ South Gate Լոս Անջելես 20 հունվարի 1923 թվական
Սաուտ Լեյկ Տախո South Lake Tahoe Էլ Դորադո 30 նոյեմբերի 1965 թվական
Սաուտ Պասադինա South Pasadena Լոս Անջելես 2 մարտի 1888 թվական
Սաուտ Սան Ֆրանցիսկո South San Francisco Սան Մատեո 19 սեպտեմբերի 1908 թվական
Սենտ Հելլինա St. Helena Նապա 24 մարտի 1876 թվական
Ստենտոն Stanton Օրինջ 4 հունիսի 1956 թվական
Ստոկտոն Stockton Սան Հոակին 23 հուլիսի 1850 թվական
Սեսուն Սիթի Suisun City Սոլանո 9 հոկտեմբերի 1868 թվական
Սաննիվեյլ Sunnyvale Սանտա Կլարա 24 դեկտեմբերի 1912 թվական
Սյուզանվիլա Susanville Տուալեմի 24 օգոստոսի 1900 թվական
Սատտեր Կրիկ Sutter Creek Ամադոր 11 փետրվարի 1913 թվական
Տաֆտ Taft Կերն 7 նոյեմբերի 1910 թվական
Տեխաչապի Tehachapi Կերն 13 օգոստոսի 1909 թվական
Տիխամա Tehama Տիխամա 5 հուլիսի 1906 թվական
Տեմեքուլա Temecula Ռիվերսայդ 1 դեկտեմբերի 1989 թվական
Տեմպլ Սիթի Temple City Լոս Անջելես 25 մայիսի 1960 թվական
Տաուզանդ Օկս Thousand Oaks Վենտուրա 7 հոկտեմբերի 1964 թվական
Տիբուրոն Tiburon Մարին 23 հունիսի 1964 թվական
Տորրանս Torrance Լոս Անջելես 12 մայիսի 1921 թվական
Տրեյզի Tracy Սան Հոակին 22 հուլիսի 1910 թվական
Տրինիդադ Trinidad Համբոլտ 7 նոյեմբերի 1870 թվական
Տրակի Truckee Նևադա 23 մարտի 1993 թվական
Տուլարե Tulare Տուլարե 5 ապրիլի 1888 թվական
Տուլելեյկ Tulelake Սիսկիյու 1 մարտի 1937 թվական
Տերլոկ Turlock Ստանիսլաուս 15 փետրվարի 1908 թվական
Տաստին Tustin Օրինջ 21 սեպտեմբերի 1927 թվական
Թվենտինայն Պալմզ Twentynine Palms Սան Բերնարդինո 23 նոյեմբերի 1987 թվական
Յուկայա Ukiah Մենդոչինո 8 մարտի 1876 թվական
Յունիոն Սիթի Union City Ալամիդա 26 հունվարի 1959 թվական
Ապլենդ Upland Սան Բերնարդինո 15 մայիսի 1906 թվական
Վակավիլլ Vacaville Սոլանո 9 օգոստոսի 1892 թվական
Վալեխո Vallejo Սոլանո 30 մարտի 1868 թվական
Վենտուրա Ventura Վենտուրա 2 ապրիլի 1866 թվական
Վերնոն Vernon Լոս Անջելես 22 սեպտեմբերի 1905 թվական
Վիկտորվիլլ Victorville Սան Բերնարդինո 21 սեպտեմբերի 1962 թվական
Վիլլա Պարկ Villa Park Օրինջ 11 հունվարի 1962 թվական
Վիսելիա Visalia Տուլարե 27 փետրվարի 1874 թվական
Վիստա Vista Սան Դիեգո 28 հունվարի 1963 թվական
Վոլնատ Walnut Լոս Անջելես 19 հունվարի 1959 թվական
Ուոլնատ Կրիկ Walnut Creek Կոնտրա Կոստա 21 հոկտեմբերի 1914 թվական
Ուոսկա Wasco Կերն 22 դեկտեմբերի 1945 թվական
Ուոտերֆորդ Waterford Ստանիսլաուս 7 նոյեմբերի 1969 թվական
Ուոտոնսվիլլ Watsonville Սանտա Կրուզ 30 մարտի 1868 թվական
Ուիդ Weed Սիսկիյու 25 հունվարի 1961 թվական
Ուեստ Կովինա West Covina Լոս Անջելես 17 փետրվարի 1923 թվական
Ուեստ Հոլիվուդ West Hollywood Լոս Անջելես 29 նոյեմբերի 1984 թվական
Ուեստ Սակրամենտո West Sacramento Իյոլո 1 հունվարի 1987 թվական
Ուեստլեյկ Վիլլիջ Westlake Village Լոս Անջելես 11 դեկտեմբերի 1981 թվական
Ուեստմինստեր Westminster Օրինջ 27 մարտի 1957 թվական
Ուեստմորլենդ Westmorland Իմպերիալ 30 հունիսի 1934 թվական
Ուիտլենդ Wheatland Յուբա 23 ապրիլի 1874 թվական
Ուիտտիեր Whittier Լոս Անջելես 25 փետրվարի 1898 թվական
Ուայլդոմար Wildomar Ռիվերսայդ 1 հուլիսի 2008 թվական
Վիլիամս Williams Կոլուզա 17 մայիսի 1920 թվական
Ուիլիտսս Willits Մենդոչինո 19 նոյեմբերի 1888 թվական
Ուիլլոուս Willows Գլենն 16 հունվարի 1886 թվական
Ուինդզոր Windsor Սոնոմա 1 հուլիսի 1992 թվական
Ուինտերս Winters Իյոլո 9 փետրվարի 1898 թվական
Վուդլեյկ Woodlake Տուլարե 23 սեպտեմբերի 1941 թվական
Վուդլենդ Woodland Իյոլո 22 փետրվարի 1871 թվական
Վուդսայդ Woodside Սան Մատեո 16 նոյեմբերի 1956 թվական
Յորբա Լինդա Yorba Linda Օրինջ 2 նոյեմբերի 1967 թվական
Յունտվիլլ Yountville Նապա 4 փետրվարի 1965 թվական
Ուայրիկա Yreka Սիսկիյու 21 ապրիլի 1857 թվական
Յուբա Սիթի Yuba City Սատտեր 23 հունվարի 1908 թվական
Յուկայպա Yucaipa Սան Բերնարդինո 27 նոյեմբերի 1989 թվական
Յուկկա Վալլի Yucca Valley Սան Բերնարդինո 27 նոյեմբերի 1991 թվական