Խորվաթիայի քաղաքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Խորվաթիայի քաղաքներ, 2011 թվականի տվյալներով Խորվաթիայի հանրապետության տարածքում 128 բնակավայր ունի քաղաքի կարգավիճակ։

Խոշորագույն քաղաքներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Խորվաթիայի տարածքում խոշոր են համարվում այն քաղաքները, որի բնակչությունը գերազանցում է 15,000-ը։ 2011 թվականի տվյալներով Խորվաթիայում կա 25 այդպիսի քաղաք[1], որոնցից ամենամեծը մայրաքաղաք Զագրեբն է[2]։ Աչքի են ընկնում նաև Սպլիտը, Ռիեկան և այլն։

քաղաք Խորվաթիայի երկրամասեր մունիցիպալ Town proper
2011 բնակ. ցուցանի 2011 բնակ. ցուցանիշ
Զագրեբ ¤ Զագրեբ 790 017
1
688 163
1
Սպլիտ ¤ Սպլիտ Դալմատիա 178 102
2
167 121
2
Ռիջեկա ¤ Պրիմորջե-Գորսկի կատար 128 624
3
128 384
3
Օսիջեկ ¤ Օսիջեկ-Բարանջիա 108 048
4
84 104
4
Զադեր ¤ Զադեր 75 062
5
71 471
5
Վելիկոգորիցա Զագրեբ 63 517
6
31 553
13
Սլավոնսկի բրոդ ¤ Բրոդ-Պոսավինա 59 141
7
53 531
7
Պուլա Իստրիա 57 460
8
57 460
6
Կարլովաց ¤ Կարլովաց 55 705
9
46 833
8
Սիսակ ¤ Սիսակ-Մոսլովինա 47 768
10
33 322
11
Վարազդին ¤ Վարազդին 46 946
11
38 839
9
Սիբենիկ ¤ Սիբենիկ-Կնին] 46 332
12
34 302
10
Դուբրովնիկ ¤ Դուբրովնիկ-Ներետա 42 615
13
28 434
14
Բջելովա ¤ Բջելովա-Բիլոգորա 40 276
14
27 024
15
Կաստելա Սպլիտ Դալմատիա 38 667
15
Կաղապար:Sortdash
Սամոբոր Զագրեբ 37 633
16
15 956
22
Վինկովցի Վուկավար-Սիրմիա 35 312
17
32 029
12
Կոպրիվնիցա ¤ Կոպրիվնիցա 30 854
18
23 955
17
Դակովո Օսիջեկ-Բարանջա 27 745
19
19 491
21
Վուկովար ¤ Վուկովար-Սրմիա 27 683
20
26 468
16
Ցակովեց ¤ Մեդիմուրջե 27 104
21
15 147
25
Պոզեգա ¤ Սլավոնիա 26 248
22
19 506
20
Զապրեսիչ Զագրեբ 25 223
23
19 644
19
Սինջ Սպլիտ-Դալմատիա 24 826
24
11 478
32
Պետրինյա Մոսլավինա 24 671
25
15 683
23
Սոլին Դալմատիա 23 926
26
20 212
18
Կուտինա Մուսլավինա 22 760
27
13 735
27
Վիրովիտիկա ¤ Վիրովիտիկա 21 291
28
14 688
26
Կրիզևցի Կոպրիվնիցա-Կրիզևցի 21 122
29
11 231
33
Սվետա Դեդելյա Զագրեբ 18 059
30
1338
119
Դուգո Սելո Զագրեբ 17 466
31
10 453
36
Մետկովից Դուբրովնիկ-Ներետվա 16 788
32
15 329
24
Պորեց Իստրիա 16 696
33
9790
39
Նասիցե Օսիջեկ-Բարանջա 16 224
34
7888
44
Սվետի Իվան Զելինա Զագրեբ 15 959
35
2764
96
Յաստրեբարսկո Զագրեբ 15 866
36
5493
61
Կնին Սիբենիկ-Կնին 15 407
37
10 633
35
Օմիս Դալմատիա 14 936
38
6462
54
Վրբովեց Զագրեբ 14 797
39
4947
64
Իվանիչ Գրադ Զագրեբ 14 548
40
9379
40
Ռովինյ Իստրիա 14 294
41
13 056
29
Նովո Գրադիսկա Բրոդ-Պոսավինա 14 229
42
11 821
31
Օգուլին Կարլովաց 13 915
43
8216
42
Մակուրսկա Սպլիտ-Դալմատիա 13 834
44
13 426
28
Իվանեց Վարազդին 13 758
45
5234
62
Սլատինա Վիրովիտիցա 13 686
46
10 208
38
Նովսկա Սիսակ Մոսլավինա 13 518
47
7028
47
Ումագ Իստրիա 13 467
48
7281
46
Նովի Մարոֆ Վարազդին 13 246
49
1956
109
Տրոգիր Սպլիտ-Դալմատիա 13 192
50
10 923
34
Գոսպից ¤ Լիկա-Սեին 12 745
51
6575
52
Կրապինա ¤ Կրապինա-Զագորջե 12 480
52
4471
70
Զուպանջա Վուկովար-Կրմիա 12 090
53
12 090
30
Պապովացա Մոսլավինա 11 905
54
4207
75
Օպետիյա Գորսկի-Կոտար 11 659
55
6657
51
Լաբին Իստրիա 11 642
56
6893
48
Դարուվար Բիլոգորա 11 633
57
8567
41
Վալպովա Բարանջա 11 563
58
7406
45
Պլետերնիցա Սլավոնիա 11 323
59
3418
85
Դուգա Ռեսա Կարլովաց 11 180
60
6011
59
Ցրիկվենիցա Գորսկի Կոտար 11 122
61
6860
49
Բենկովաց Զադար 11 026
62
2866
91
Բելիսցե Օսիյեկ-Բարանջա 10 825
63
6518
53
Իմոտսկի Դալմատիա 10 764
64
4757
67
Գարեսնիցա Բիլոգորա 10 472
65
3874
79
Կաստավ Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 10 440
66
10 440
37
Պլոցե Դուբրովնիկ-Ներետվա 10 135
67
6013
58
Բելի Մանաստիր Օսիյեկ-Բարանջա 10 068
68
8049
43
Օտոցաց Լիկա-Սենյ 9778
69
4240
74
Դոնժի Միհոլջաց Օսիջեկ-Բարանջա 9491
70
6240
56
[Գլինա Մոսլավինա 9283
71
4680
69
Տրիլջի Սպլիտ-Դալմատիա 9109
72
2076
107
Զաբոկ Կրապինա-Զագորջե 8994
73
2714
98
Վոդիցե Սիբենիկ-Կնին 8875
74
6755
50
Պազին ¤ Իստրիա 8638
75
4386
71
Լուդբրեգ Վարզդին 8478
76
3603
83
Պակրաց Սլավոնիա 8460
77
4842
65
Լեպոգլավա Վարազդին 8283
78
4174
76
Բակար align="right"| 8279
79
1473
117
Դուրդևաց Կոպրիվնիցա 8264
80
6349
55
Մալի Լոսինջ Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 8116
81
6091
57
Կազմա Բյելովար 8077
82
2801
95
Ռաբ Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 8065
83
437
126
Պրելոգ Մեդիմուրջե 7815
84
4324
73
Դրնիս Սիբենիկ-Կնին 7498
85
3144
88
Սենջ Լիկա-Սենջ 7182
86
4810
66
Օղալ Կարլովաց 6817
87
1181
120
Իլոկ Սրմիա 6767
88
5072
63
Պրեգրադա Զագորյե 6594
89
1828
111
Վրգորաց Դալմատիա 6572
90
2039
108
Պոլիջե Բիլոգորա 6478
91
2917
89
Վարազդինսկե Վարազդին 6364
92
1765
112
Օտոկ Սրմիա 6343
93
4694
68
Մուրսկո Սրեդիսցե Մեդիուրիե 6307
94
3444
84
Քրիկ Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 6281
95
3730
81
Կուտյեվո Սլավոնիա 6247
96
2440
101
Լիպիկ Požega-Slavonia 6170
97
2258
104
Օրոսլավյե Կրապինա-Զագորյե 6138
98
3368
86
Բուզետ Իստրիա 6133
99
1679
113
Վոդնիյան Իստրիա 6119
100
3613
82
Զլատար Կրապինա-Զագորյե 6096
101
2906
90
Դելնիցե Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 5952
102
4379
72
Դոնյա Ստուբիցա Կրապինա-Զագորյե 5680
103
2200
105
Կորցուլա Դուբրովնիկ-Ներետվա 5663
104
2856
93
Բիոգրադ նա Մորու Զադար 5569
105
5569
60
Օրահովիցա Պոդրովնիկ 5304
106
3954
78
Բույե Իստրիա 5182
107
2671
99
Նովի Վինոդոլսկի Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 5113
108
4005
77
Սլունի Կարլովաց 5076
109
1674
114
Վրբովսկի Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 5076
110
1673
115
Կրալյեվիցա Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 4618
111
2857
92
Նովիգրադ Իստրիա 4345
112
2622
100
Օբրովաց Զադար 4323
113
996
122
Հվար Սպլիտ-Դալմատիա 4251
114
3771
80
Սուպետար Սպլիտ-Դալմատիա 4074
115
3213
87
Պագ Զադար 3846
116
2849
94
Սկրադին Սիբենիկ-Կնին 3825
117
588
124
Սաբար [Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 3770
118
412
127
Նովալյա Լիկա-Սենջ 3663
119
2358
102
Օպուզեն Դուբրովնիկ-Ներետվա 3254
120
2729
97
Կլանյես Կրապինա-Զագորյե 2915
121
567
125
Կրես Պրիմորջե-Գորսկի Կատար 2879
122
2289
103
Ստարի Գրադ Սպլիտ-Դալմատիա 2781
123
1885
110
Հրվատսկի Կաստիջնիցա [Մոսլավինա 2756
124
2127
106
Նին Զադար 2744
125
1132
121
Վրլիկա Սպլիտ-Դալմատիա 2177
126
828
123
Վիս Սպլիտ-Դալմատիա 1934
127
1672
116
Կոմիզե Սպլիտ-Դալմատիա 1526
128
1397
118

Պատկերասրահ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]