ԽՍՀՄ ազգությամբ հայ գեներալների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Խորհրդային Միությունում 135 հայորդիներ կարողանում են հասնել մինչև գեներալի աստիճանի, որոնցից 7-ը՝ դառնում են գեներալ-գնդապետ, 29-ը՝ գեներալ-լեյտենանտ, իսկ 99-ը՝ գեներալ-մայոր։

Գեներալ-գնդապետներ (7)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Օրբելի Լևոն – 29.05.1944 թ.
  2. Կոբուլով Բոգդան - 1945 թ.
  3. Պարսեղով Միքայել - 1958 թ.
  4. Սարդարով Սերգեյ - 1965 թ.
  5. Միկոյան Արտեմ - 27.10.1967 թ.
  6. Համբարյան Խաչիկ – 21.02.1969 թ.
  7. Կարաօղլանով Ալեքսանդր - 1987 թ.

Գեներալ-լեյտենանտներ (29)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Տամրուչի Վլադիմիր – 09.09.1941 թ.
  2. Սալամբեկով Բորիս - 1944 թ.
  3. Գալաջև Սերգեյ – 28.07.1944 թ.
  4. Մամուլով Ստեփան - 1945 թ.
  5. Թումանյան Հայկ – 19.04.1945 թ.
  6. Գինոսյան Ստեփան – 13.05.1945 թ.
  7. Առուշանյան Բագրատ – 05.06.1945 թ.
  8. Բուռնազյան Ավետիք – 19.06.1945 թ.
  9. Վեքիլով Իվան – 5.07.1945 թ.
  10. Հովակիմյան Հայկ – 9.07.1945 թ.
  11. Մարգարյան Ռուբեն – 9.07.1945 թ.
  12. Կոբուլով Հմայակ – 07.1945 թ.
  13. Մարտիրոսյան Սարգիս – 07.1945 թ.
  14. Սաֆրազբեկյան Լևոն – 07.1945 թ.
  15. Տեր-Գասպարյան Գևորգ - 11.05.1949 թ.
  16. Մելքումով Հակոբ - 1954 թ.
  17. Վարդանյան Արտակ - 05.1954 թ.
  18. Վլադիմիրով Բորիս – 8.08.1955 թ.
  19. Գաբրիելյան Ռուբեն – 02.1968 թ.
  20. Ասրիև Նիկոլայ - 1968 թ.
  21. Համբարձումյան Համբարձում - 1968 թ.
  22. Բադամյանց Գևորգ - 1970 թ.
  23. Չունչուզով Պետրոս - 1970 թ.
  24. Միկոյան Ալեքսեյ - 1972 թ.
  25. Վարդանով Հովհաննես - 1975 թ.
  26. Միկոյան Ստեփան – 05.1980 թ.
  27. Աղաջանով Պավել - 1982 թ.
  28. Մնացականով Ալեքսանդր - 1986 թ.
  29. Իվանյան Քրիստափոր - 1993 թ.

Գեներալ-մայորներ (99)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ալավերդով (Ալավերդյան) Քրիստափոր – 7.05.1940 թ.
  2. Դեդեօղլու (Դադեօղլյան) Տիմոֆեյ – 28.03.1942 թ.
  3. Կարապետյան Սերգեյ – 1.10.1942 թ.
  4. Գալստյան Բենիամին – 1.11.1942 թ.
  5. Կազբինցև Սերգեյ – 6.12.1942 թ.
  6. Ղազարյան Անդրանիկ – 22.02.1943 թ.
  7. Տոլմաջև Գրիգոր – 17.03.1943 թ.
  8. Կյուչարիանց Արթուր (Հարություն) - 04.1943 թ.
  9. Մարտիրոսյան Հայկ – 1.09.1943 թ.
  10. Չայլախյան Գևորգ - 09.1943 թ.
  11. Օհանջանյան Գուրգեն – 11.1943 թ.
  12. Սաֆարյան Նվեր – 20.12.1943 թ.
  13. Աղաջանով Սուրեն - 1943 թ.
  14. Հարությունյան Գրիգոր - 1943 թ.
  15. Գասպարյան Սուրեն – 01.1944 թ.
  16. Գասպարյան Իսահակ – 22.02.1944 թ.
  17. Բաբայան Հմայակ – 15.07.1944 թ.
  18. Կարապետյան Ասքանազ - 2.11.1944 թ.
  19. Հախնազարյան Հմայակ – 18.11.1944 թ.
  20. Հովհաննիսյան Նիկոլայ – 18.11.1944 թ.
  21. Յոլյան Համո – 18.11.1944 թ.
  22. Հախնազարյան Կարապետ – 19.11.1944 թ.
  23. Միրզախանով Իլլարիոն – 11.1944 թ.
  24. Գուլյանց Ենոք - 1944 թ.
  25. Պետրոսյանց Անդրանիկ – 01.1945 թ.
  26. Բեժանով Գրիգորի – 9.07.1945 թ.
  27. Գրիգորյան Խորեն – 9.07.1945 թ.
  28. Գրիգորյան Գրիգոր – 07.1945 թ.
  29. Իզրայիլյան Վալենտին (Իսրայելյան Վաղարշակ) - 07.1945 թ.
  30. Մինասով Ռոդիոն – 09.1945 թ.
  31. Ալավերդով Միքայել - 1945 թ.
  32. Աղաբեկով Արամ - 1945 թ.
  33. Գրիգորյան Արտաշես - 1945 թ.
  34. Խաչատուրով Տիգրան - 1945 թ.
  35. Կարապետյան Սարգիս - 1945 թ.
  36. Մաթևոսյան Իվան - 1945 թ.
  37. Մարտիրոսյան Գևորգ - 1945 թ.
  38. Մելիքով Դմիտրի - 1945 թ.
  39. Ոսկանյան Խաչատուր - 1945 թ.
  40. Կնունյանց Իվան (Հովհաննես) - 1946 թ.
  41. Աճեմով Սերգեյ - 1947 թ.
  42. Կամոև Գավրիլ - 1947 թ.
  43. Լազարև Կոստանդին – 05.1949 թ.
  44. Կարճիկյան Ստեփան – 11.05.1949 թ.
  45. Մելքումյան Տիգրան - 1949 թ.
  46. Յարամիշև Իվան – 05.1952 թ.
  47. Պողոսով Արտեմ – 3.08.1953 թ.
  48. Սարկիսով Գևորգ - 3.08.1953 թ.
  49. Օվանօղլյան Հովհաննես – 3.08.1953 թ.
  50. Մինասարով Սերգեյ – 08.1953 թ.
  51. Օգանեզով Առաքել – 08.1953 թ.
  52. Կիստոստուրյան Իվան (Քրիստոստուրյան Հովհաննես) – 05.1954 թ.
  53. Իսահակյան Բագրատ – 31.05.1954 թ.
  54. Ավթանդիլյան Արսեն – 08.1955 թ.
  55. Ջելաուխով Քրիստափոր – 08.1955 թ.
  56. Հարությունյան Միքայել – 18.02.1958 թ.
  57. Տեր-Սահակով Ռուբեն – 18.02.1958 թ.
  58. Հակոբյան Ղևոնդ - 02.1958 թ.
  59. Մեսրոպյան Սերգեյ – 02.1958 թ.
  60. Մխիթարով Ալեքսանդր – 02.1958 թ.
  61. Նարինյան Սերգեյ – 02.1958 թ.
  62. Բաշնաղյան Արսեն - 1958 թ.
  63. Երամյան Սողոմոն - 1958 թ.
  64. Ասատուրով Եվգենի – 9.05.1961 թ.
  65. Դադալով Իվան (Դադալյան Հովհաննես) – 9.05.1961 թ.
  66. Ճառաքյան Տիգրան – 9.05.1961 թ.
  67. Սագինով (Սահինյան) Վարդան – 9.05.1961 թ.
  68. Մինասյան Մուշեղ – 3.07.1961 թ.
  69. Արզումանյան Սերգեյ - 1962 թ.
  70. Բաղյան Գրիգոր – 02.1963 թ.
  71. Պապինյան Բորիս – 22.02.1963 թ.
  72. Սիմոնյան Հրայր – 22.02.1963 թ.
  73. Ոսկանյան Սուրեն - 1964 թ.
  74. Մուրադյան Միքայել – 17.06.1965 թ.
  75. Աղայանց Իվան - 1965 թ.
  76. Տաթևյան Գրիգոր - 1966 թ.
  77. Դադայան Հակոբ - 23.02.1967 թ.
  78. Մանուչարով Անդրեյ - 1967 թ.
  79. Մարտիրոսյան Ռաֆիկ - 1967 թ.
  80. Սարգսյան Ֆադեյ - 1969 թ.
  81. Ղազարյան Աշոտ – 29.04.1970 թ.
  82. Նազարով Կոստանդին - 1970 թ.
  83. Օսիպով Նիկոլայ - 1970 թ.
  84. Խանամիրյան Ստեփան – 9.05.1971 թ.
  85. Վլասով (Վլասյան) Վաչագան – 8.11.1971 թ.
  86. Հեքիմյան Ալեքսեյ – 1972 թ.
  87. Սարգսյան Արամ - 1973 թ.
  88. Միխայելյան Հրայր - 1975 թ.
  89. Հովհաննիսյան Ռեմ - 1976 թ.
  90. Փիրումով Ռեմալ - 1976 թ.
  91. Իսահակյան Ժորա - 1978 թ.
  92. Յուզբաշյան Մարիուս - 1978 թ.
  93. Ամատունի Աշոտ - 1980 թ.
  94. Կևորկով Վյաչեսլավ - 1980 թ.
  95. Ուռումյան Ալեքսանդր - 1980 թ.
  96. Մալաքյան Սուրեն - 1981 թ.
  97. Շահինյան Հայկազ - 1983 թ.
  98. Կարապետյան Ռաֆիկ - 1997 թ.
  99. Դալիբալթայան Գուրգեն - 1987 թ.

Գրականություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]