Իսրայելի ազգային պարկերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Իսրայելի ազգային պարկերի ցանկ, ցուցակում թվարկված են Իսրայելի ազգային պարկերը[1]։ Իսրայելի բոլոր ազգային պարկերը ենթարկվում են պետական կազմակերպության՝ «Իսրայելի բանկան և ազգային պարկերի կառավարում», որը կառավարում և վերահսկում է ազգային պարկերը[2]։ Իսրայելում ազգային պարկերի սահմանումը հաստատվել է օրենքով «Ազգային պարկերի մասին» 1998 թվականից և այսպես էր կոչվում[3]՝.

Տարածքներ որոնք օգտագործվում են կամ նախատեսված են բնակչության բացօդյա հանգստի նպատակով օգտագործելու կամ հավերժական հարստություն, որոնք ունեն պատմական, հնագիտական, ճարտարապետական, բնական և գեղատեսիլ նշանակություն։

Որոշ ազգային պարկերի տարածքում Իսրայելի բնության և զբոսայգիների կառավարումն իրականացրել է ենթակառուցվածքների զարգացում, որոշ պարկերում պահպանվել է բնական միջավայրը, բացառությամբ երթուղիների ակոսներն ու ցանկապատերը։ Իսրայելում բազմաթիվ ազգային զբոսայգիներ ունեն հատուկ ուղիներ հաշմանդամություն ունեցող անձանց համար։

Որոշ ազգային պարկեր կառուցվել են հնագիտական հուշարձանների մոտ, օրինակ՝ Մեդիգգո, Բեյթ-Շեան, Աշկելոն, Կուրսի։ Մյուսները, ինչպիսիք են՝ Ալեքսանդր գետը, Խորշատ-Տալը, Կարմել պարկը նախատեսված են հանգստայն օրերին բնակչության ճամփորդության կամ էլ տոնական օրերին ջրի ափին և ծառերի տակ հանգստի, կենդանիներին՝ իրենց բնական միջավայրում դիտելու համար։

Ազգային պարկերի ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2015 թվականին Իսրայելում բնության և պարկերի դեպարտամենտը Իսրայելում և Հորդանանի արևմտյան ափին հաշվել է 86 ազգային պարկեր, ընդհանուր առմամբ 208,994 դունամ տարածքով[4].

Պատկեր Ամբողջական անվանումը Տարածաշրջանը Տարածքը[5]
(Դունամ)
Հիմնադրման[5]
տարեթիվը
Կատեգորիան
ՄՍՈՊ
ՎԴՊԱ # Հղումներ Կարծիքներ
1 Ask NTL PARK.jpg Աշկելոն

եբրայերեն՝ גן לאומי אשקלון
Հարավային 3087 1965 III 17804 [6][7]
2 JerusalemMountainsB.jpg Հուդայի լեռները

եբրայերեն՝ גן לאומי הרי יהודה
Երուսաղեմի 27311 1965 317010 [8][9]
3 Beit alfa02.jpg Բեյթ-Ալֆա

եբրայերեն՝ he:בית הכנסת בבית אלפא
Հյուսիսային 5.5 1965 555549354 [10][11][12]
4 Roman street in Bet She'an National Park, Israel.jpg Բեյթ-Շեան

եբրայերեն՝ he:בית שאן
Հյուսիսային 1769 1965 [13][14]
5 Ruins of a church in Shivta in the Negev.jpg Շիվտա

եբրայերեն՝ he:שבטה
Հարավային 3470 1966 [15][16]
6 Tel megido.JPG Տել-Մեգիդո

եբրայերեն՝ גן לאומי תל מגידו
Հյուսիսային 186 1966 [17] Համաշխարհային ժառանգություն ՅՈՒՆԵՍԿՈ №1108 (2005)[18]
7 PikiWiki Israel 8826 the ancient synagogue in baram.jpg Բարամ

եբրայերեն՝ he:גן לאומי ברעם
Հյուսիսային 28 1966 [19]
8 PikiWiki Israel 11565 MASADA.jpg Մասադա

եբրայերեն՝ he:מצדה
Հարավային 3400 1966 [20][21] Համաշխարհային ժառանգություն ՅՈՒՆԵՍԿՈ №1040 (2001)[22]
9 Avdat-v.jpg Ավդատ

եբրայերեն՝ he:עבדת
Հարավային 2100 1966 [23][24]
10 Ein Ovdat, from above3.JPG Էյն-Ավդատ

եբրայերեն՝ he:עין עבדת
Հարավային 4800 1966 [25][26]
11 PikiWiki Israel 11319 sidna ali mosque in herzliya.jpg Սիդնա-Ալի

եբրայերեն՝ he:סידנא עלי
Կենտրոնական 131 1966 [27]
12 Eshkol park.JPG Էշկոլ

եբրայերեն՝ he:גן לאומי אשכול
Հարավային 3615 1966 [28][29] Ներառում է Բեսորի արգելոցի մի մասը
13 Mamshit.jpg Մամշիտ

եբրայերեն՝ he:ממשית
Հարավային 1420 1966 [30][31]
14 Hamat-Tiberias-385.jpg Խամատ-Տվերիյա

եբրայերեն՝ he:חמת טבריה
Հյուսիսային 13 1967 [32][33]
15 Belvoir fortress.JPG Բելվուար

եբրայերեն՝ he:כוכב הירדן
Հյուսիսային 615 1967 [34][35]
16 PikiWiki Israel 14996 Sachne.jpg Գան Խա-Շլոշա

եբրայերեն՝ he:גן השלושה
Հյուսիսային 139 1967 [36][37]
17 Kafarnaum BW 20.jpg Կապերնաում

եբրայերեն՝ he:כפר נחום
Հյուսիսային 1728 1967 [38][39]
18 Viewyechiam.jpg Միվցար-Եխիամ

եբրայերեն՝ he:מבצר יחיעם
Հյուսիսային 48 1967 [40][41]
19 Montfort castle01.jpg Մոնֆոր

եբրայերեն՝ he:מונפור (מבצר)
Հյուսիսային 1109 1967 317019 [42][43]
20 Hatzor-HouseofPillars.jpg ՏԵլ-Խացոր

եբրայերեն՝ he:תל חצור
Հյուսիսային 1668 1967 [44][45] Համաշխարհային ժառանգություն ՅՈՒՆԵՍԿՈ №1108 (2005)[18]
21 Akhziv03.jpg Ախզիվ

եբրայերեն՝ גן לאומי אכזיב
Հյուսիսային 450 1968 III 17780 [46][47]
22 Ein-Chemed-143.jpg Էյն-Խեմեդ

եբրայերեն՝ he:עין חמד
Երուսաղեմ 59 1968 [48][49]
23 Sdeh Amudim.JPG Սդե-Ամուդիմ

եբրայերեն՝ he:שדה עמודים
Հյուսիսային 162 1968 317022 [50][51][52]
24 Horshat Tal.jpg Խորշատ-Տալ

եբրայերեն՝ he:חורשת טל
Հյուսիսային 765 1968 [53][54]
25 Maayan harod.jpg Մաայն-Խարոդ

եբրայերեն՝ he:מעיין חרוד
Հյուսիսային 1136 1968 [55][56]
26 Caesarea-4-229.jpg Կեսարիա

եբրայերեն՝ he:קיסריה
Հյուսիսային 475 1968 [57][58]
27 Hippos - Blick nach Westen.jpg Գիպպոս

եբրայերեն՝ סוסיתא
Հյուսիսային 1690 1969 [59]
28 Caiobadner - mount carmel.JPG Կարմել

եբրայերեն՝ he:הכרמל
Հյուսիսային 63950 1971 [60][61]
29 RoshHanikra01 ST 07.JPG Ռոշ հա Նիկրա

եբրայերեն՝ he:ראש הנקרה
Հյուսիսային 220 1972 [62]
30 XofHaSjaron024.jpg Խոֆ խա-Շարոն

եբրայերեն՝ he:חוף השרון
Հյուսիսային 1250 1973 [63][64]
31 Jerusalem - Walls leading to Jaffo Gate.jpg Երուսաղեմի պարիսպներ

եբրայերեն՝ he:סובב חומות ירושלים
Երուսաղեմի 1250 1974 [65][66]
32 Antipatris-general.jpg Յարկոն

եբրայերեն՝ he:הגן הלאומי ירקון
Կենտրոնական 4096 1978 [67][68] Իր մեջ ընդգրկում է Տել-Աֆեկը Անտիպատրիդա
33 Castel fortress jerusalem.JPG Կաստել

եբրայերեն՝ he:הקסטל
Երուսաղեմի 150 1980 [69]
34 Alexander Stream view NE from tower.JPG Գետ Ալեքսանդր

եբրայերեն՝ he:נחל אלכסנדר
Կենտրոնական 3744 1982 [70][71]
35 Tel Arad - Altar.JPG Տել-Արադ

եբրայերեն՝ he:תל ערד
Հարավային 1748 1982 [72][73]
36 Tel Be'er Sheva Storehouse 2007041.JPG Թել-Բեէր-Շեվա

եբրայերեն՝ he:תל באר שבע
Հարավային 180 1986 [74][75] Համաշխարհային ժառանգություն ՅՈՒՆԵՍԿՈ№1108 (2005)[18]
37 Sidonian Burial Caves 036.jpg Բեյթ-Գուվրին

եբրայերեն՝ he:בית גוברין - מרשה
Կենտրոնական 5080 1989 [76][77]
38 Hartavor.jpg Թաբոր

եբրայերեն՝ he:הר תבור
Հյուսիսային 3480 1991 [78][79]
39 Tsipori-2-375.jpg Սեպֆորիս

եբրայերեն՝ he:ציפורי (יישוב עתיק)
Հյուսիսային 15300 1993 [80][81]
40 Tel Lachish, aerial 01.JPG Տել-Լախիշ

եբրայերեն՝ he:תל לכיש
Հարավային 15300 1994 [82]
41 Migdal-Afek-08-ne.jpg Միգդալ-Ցեդեկ

եբրայերեն՝ he:מגדל אפק
Կենտրոնական 1701 1994 [83][84] Կոչվում է «Միգդա-Աֆեկ»
42 PikiWiki Israel 3965 tel kadesh.jpg Տել-Կեդեշ

եբրայերեն՝ he:תל קדש
Հյուսիսային 1352 1999 [85]
43 Arbel Cliff2.jpg Արբել

եբրայերեն՝ גן לאומי ארבל
Կենտրոնական 12612 1999 IV 14975 [86][87]
44 Mount Scopus PA180024.JPG Էմեկ-Ցորիմ

եբրայերեն՝ he:עמק צורים
Կենտրոնական 165 2000 [88][89]
45 Israel BeitShean3 tango7174.jpg Բեյթ-Շեյան

եբրայերեն՝ he:בית שאן
Հյուսիսային 1769 2001 [90][91]
46 Hurvat-Minim-32.jpg Խուրվաթ-Մինիմ

եբրայերեն՝ he:חורבת מנים
Հյուսիսային 39.7 2002 [92]
47 Kursi.JPG Կուրիս

եբրայերեն՝ he:כורסי
Հյուսիսային 240 2002 [93][94]
48 Beersheba, Monument to Negev Brigade, Bunker 01.jpg «Նեգեվ» խմբի հուշարձանը

եբրայերեն՝ גן לאומי אנדרטת חטיבת הנגב
Հարավային 295 2002 317001 [95][96]
49 National park of Israel in avichail, near natanya2.jpg Ավիխաիլ

եբրայերեն՝ he:גן לאומי אביחיל
Կենտրոնական 94 2009 [97][98]
50 Shikmona (14).JPG Տել-Շիկմոնա

եբրայերեն՝ he:תל שקמונה
Հայֆայի 73.3 2008 [99][100]
51 Apollonia-40.jpg Արսուֆ

եբրայերեն՝ גן לאומי אפולוניה
Կենտրոնական 300 2003 [63][101][102]

Քարտեզ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «רשימת הגנים הלאומיים בישראל» (եբրայերեն)։ Վերցված է 2017-01-08 
  2. «Отчет Управления природы и парков» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ 2011։ էջեր стр.6։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-03-03-ին։ Վերցված է 2017-01-08 
  3. «חוק גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ 1998։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-03-27-ին։ Վերցված է 2017-01-08 
  4. «Годовой отчет Управления природы и парков за 2015 год» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ 2015։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-01-09-ին։ Վերցված է 2017-01-08 
  5. 5,0 5,1 «1964-2013 שמורות טבע וגנים לאומיים מוכרזים בין הבשנים» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-09-27-ին։ Վերցված է 2014-01-27 
  6. «גן לאומי אשקלון» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  7. «Ashqelon National Park» (անգլերեն)։ World Database on Protected Areas (WDPA)։ Վերցված է 2014-01-27 (չաշխատող հղում)
  8. «גן לאומי הרי יהודה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  9. «Hare Yehuda National Park» (անգլերեն)։ World Database on Protected Areas (WDPA)։ Վերցված է 2014-01-27 (չաշխատող հղում)
  10. «בית כנסת בית אלפא» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  11. «גן לאומי בית אלפא» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  12. «Official Record for Atiqot Bet Alfa» (անգլերեն)։ World Database on Protected Areas (WDPA)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-01-26-ին։ Վերցված է 2016-01-19 
  13. «גן לאומי בית שאן» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  14. «גן לאומי בית שאן» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  15. «גן לאומי שבטה -אתר מורשת עולמית» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  16. «גן לאומי שבטה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  17. «גן לאומי תל מגידו» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  18. 18,0 18,1 18,2 «Biblical Tels - Megiddo, Hazor, Beer Sheba» (անգլերեն)։ ЮНЕСКО։ Վերցված է 2014-01-27 
  19. «גן לאומי ברעם» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  20. «גן לאומי מצדה» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  21. «גן לאומי מצדה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  22. «Masada» (անգլերեն)։ ЮНЕСКО։ Վերցված է 2014-01-27 
  23. «גן לאומי עבדת - אתר מורשת עולמית» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  24. «גן לאומי עבדת» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  25. «גן לאומי עין עבדת» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  26. «גן לאומי עין עבדת» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  27. «גן לאומי סידנא עלי» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  28. «גן לאומי אשכול (פארק הבשור)» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  29. «גן לאומי פארק אשכול» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  30. «גן לאומי ממשית - אתר מורשת עולמית )» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  31. «גן לאומי ממשית» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  32. «גן לאומי חמת טבריה )» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  33. «גן לאומי חמת טבריה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  34. «גן לאומי כוכב הירדן )» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  35. «גן לאומי כוכב הירדן» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  36. «גן לאומי גן השלושה (הסחנה)» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  37. «גן לאומי גן השלושה (הסחנה)» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  38. «גן לאומי כפר נחום» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  39. «גן לאומי כפר נחום» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  40. «גן לאומי מבצר יחיעם» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  41. «גן לאומי מבצר יחיעם» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  42. «גן לאומי מונפור» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  43. «Montfort National Park» (անգլերեն)։ World Database on Protected Areas (WDPA)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-10-07-ին։ Վերցված է 2014-01-27 
  44. «גן לאומי תל חצור» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  45. «גן לאומי תל חצור» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  46. «גן לאומי אכזיב» (եբրայերեն)։ Inature.info։ Վերցված է 2014-01-22 
  47. «Akhziv National Park» (անգլերեն)։ World Database on Protected Areas (WDPA)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-02-01-ին։ Վերցված է 2014-01-22 
  48. «גן לאומי עין חמד» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  49. «גן לאומי עין חמד» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  50. «גן לאומי שדה עמודים» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  51. «גן לאומי שדה עמודים» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  52. «Sede Amudim National Park» (անգլերեն)։ World Database on Protected Areas (WDPA)։ Վերցված է 2014-01-27 (չաշխատող հղում)
  53. «גן לאומי חורשת טל» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  54. «גן לאומי חורשת טל» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  55. «גן לאומי מעיין חרוד» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  56. «גן לאומי מעיין חרוד» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  57. «גן לאומי קיסריה» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  58. «גן לאומי קיסריה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  59. «גן לאומי סוסיתה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  60. «גן לאומי הר הכרמל» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  61. «גן לאומי הר הכרמל» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  62. «גן לאומי ראש הנקרה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  63. 63,0 63,1 «מגן לאומי חוף השרון עד לגן לאומי אפולוניה» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-02-02-ին։ Վերցված է 2014-01-27 
  64. «גן לאומי חוף השרוןלאומי ראש הנקרה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  65. «גן לאומי סובב חומות ירושלים» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-10-09-ին։ Վերցված է 2014-01-27 
  66. «גן לאומי סובב חומות ירושלים» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  67. «גן לאומי ירקון-תל אפק» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  68. «גן לאומי ירקון» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  69. «גן לאומי קסטל» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  70. «גן לאומי נחל אלכסנדר» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-12-12-ին։ Վերցված է 2014-01-27 
  71. «גן לאומי נחל אלכסנדר» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  72. «גן לאומי תל ערד» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  73. «גן לאומי תל ערד» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-02-02-ին։ Վերցված է 2014-01-27 
  74. «גן לאומי תל באר שבע» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  75. «גן לאומי תל באר שבע» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  76. «גן לאומי בית גוברין-מרשה» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-02-02-ին։ Վերցված է 2014-01-22 
  77. «גן לאומי בית גוברין» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-22 
  78. «גן לאומי הר תבור» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  79. «גן לאומי הר תבור» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  80. «גן לאומי ציפורי» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-27 
  81. «גן לאומי ציפורי» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  82. «גן לאומי תל לכיש» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-27 
  83. «גן לאומי מגדל אפק (מגדל צדק)» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-02-02-ին։ Վերցված է 2014-01-28 
  84. «גן לאומי מגדל אפק» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  85. «גן לאומי תל קדש» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  86. «גן לאומי ארבל» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  87. «Ha Arbel National Park» (անգլերեն)։ World Database on Protected Areas (WDPA)։ Վերցված է 2014-01-287 (չաշխատող հղում)
  88. «גן לאומי עמק צורים» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-02-02-ին։ Վերցված է 2014-01-28 
  89. «גן לאומי עמק צורים» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  90. «גן לאומי בית שאן» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-28 
  91. «גן לאומי בית שאן» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  92. «גן לאומי חורבת מינים» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  93. «גן לאומי כורסי» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Վերցված է 2014-01-28 
  94. «גן לאומי כורסי» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2014-01-28 
  95. גן לאומי אנדרטת חטיבת הנגב(եբրայերեն)
  96. Andartat Hativat Hanegev National Park(չաշխատող հղում)(անգլ.)
  97. «גן לאומי אביחיל» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-10-13-ին։ Վերցված է 2014-01-28 
  98. «גן לאומי אביחיל» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2017-06-05 
  99. «גן לאומי תל שקמונה» (եբրայերեն)։ Управление природы и парков Израиля։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-10-16-ին։ Վերցված է 2014-01-28 
  100. «גן לאומי תל שקמונה» (եբրայերեն)։ iNATURE.info։ Վերցված է 2017-06-05 
  101. גן לאומי אפולוניה(եբրայերեն)
  102. «Apollonia-Arsuf Excavation Project» (եբրայերեն)։ Тель-Авивский университет։ Վերցված է 2014-01-22 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

The Israel Nature and Parks Authority(չաշխատող հղում) (անգլ.)