Իսպանիայի քաղաքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Իսպանիայի խոշոր քաղաքների ցուցակը: Քաղաքները ներկայացված են բնակչության նվազման կարգով `նշելով ինքնավար համայնքը, որտեղ նրանք պատկանում են։

Flag of the Balearic Islands.svg
Flag of Andalucía.svg
Flag of Castile and León.svg
Flag of the Land of Valencia (official).svg
Bandera Castilla-La Mancha.svg
Flag of Aragon.svg
Flag of Spain.svg
Flag of the Community of Madrid.svg
Flag of La Rioja (with coat of arms).svg
Flag of Melilla.svg
Flag of Catalonia.svg
Flag Ceuta.svg
Flag of Cantabria.svg
Flag of the Basque Country.svg
Flag of Galicia.svg
Flag of Extremadura (with coat of arms).svg
Bandera de Navarra.svg
Flag of Asturias.svg
Flag of the Canary Islands.svg
Flag of the Region of Murcia.svg

Իսպանիայի քաղաքները՝ ավելի քան 200 հազար բնակչությամբ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Քաղաքի անուն Բնակչություն (2005) Բնակչություն (2011) Ինքնավար համայնք
1 Մադրիդ Madrid 3 155 360 Green Arrow Up Darker.svg3 265 038 Մադրիդ
2 Բարսելոնա Barcelona 1 593 075 Green Arrow Up Darker.svg1 615 448 Կատալոնիա
3 Վալենսիա Valencia 796 549 Green Arrow Up Darker.svg798 033 Վալենսիա
4 Սևիլյա Sevilla 704 154 decrease703 021 Անդալուզիա
5 Սարագոսա Zaragoza 647 373 Green Arrow Up Darker.svg674 725 Արագոն
6 Մալագա Málaga 558 287 Green Arrow Up Darker.svg568 030 Անդալուզիա
7 Մուրսիա Murcia 409 810 Green Arrow Up Darker.svg442 203 Մուրսիա
8 Պալմա դե Մալյորկա Palma 375 773 Green Arrow Up Darker.svg405 318 Բալեարյան կղզիներ
9 Լաս Պալմաս դե Գրան Կանարիա Las Palmas de Gran Canaria 378 628 Green Arrow Up Darker.svg383 343 Կանարյան կղզիներ
10 Բիլբաո Bilbao 353 173 decrease352 700 Բասկերի Երկիր
11 Ալիկանտե Alicante 319 380 Green Arrow Up Darker.svg334 329 Վալենսիա
12 Կորդովա Córdoba 321 164 Green Arrow Up Darker.svg328 659 Անդալուզիա
13 Վալյադոլիդ Valladolid 321 001 Green Arrow Up Darker.svg313 437 Կաստիլիա և Լեոն
14 Վիգո Vigo 293 725 Green Arrow Up Darker.svg297 241 Գալիսիա
15 Խիխոն Gijón 273 931 Green Arrow Up Darker.svg277 559 Աստուրիա
16 Օսպիտալետ դե Լյոբրեգատ L’Hospitalet de Llobregat 252 884 Green Arrow Up Darker.svg256 065 Կատալոնիա
17 Լա Կորունյա La Coruña 243 349 Green Arrow Up Darker.svg246 028 Գալիսիա
18 Գրանադա Granada 236 982 Green Arrow Up Darker.svg240 099 Անդալուզիա
19 Վիտորիա Vitoria 226 490 Green Arrow Up Darker.svg239 562 Բասկերի Երկիր
20 Էլչե Elche 215 137 Green Arrow Up Darker.svg230 354 Վալենսիա
21 Օվիեդո Oviedo 212 174 Green Arrow Up Darker.svg225 391 Աստուրիա
22 Սանտա Կրուս դե Տեներիֆե Santa Cruz de Tenerife 221 567 Green Arrow Up Darker.svg222 271 Կանարյան կղզիներ
23 Բադալոնա Badalona 218 553 Green Arrow Up Darker.svg219 786 Կատալոնիա
24 Նոր Կարթագեն Cartagena 203 945 Green Arrow Up Darker.svg214 918 Մուրսիա
25 Տեռասա Tarrasa 194 947 Green Arrow Up Darker.svg213 697 Կատալոնիա
26 Խերես դե լա Ֆրոնտերա Jerez de la Frontera 196 275 Green Arrow Up Darker.svg210 861 Անդալուզիա
27 Սաբադել Sabadell 196 971 Green Arrow Up Darker.svg207 721 Կատալոնիա
28 Մոստոլես Móstoles 204 463 Green Arrow Up Darker.svg205 015 Մադրիդ
29 Ալկալա դե Էնարես Alcalá de Henares 197 804 Green Arrow Up Darker.svg203 686 Մադրիդ

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]